Seuraavan hallituksen kokoonpano

  • 274 267
  • 2 128

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
PS: SDP:n ja Kokoomuksen edellinen "avioliitto" vei Suomen historiansa syvimpään lamaan (lue: Holkerin hallitus ja "kulutusjuhlat".)
Pluspuolelle voi laskea kommunismin kaatumisen. Valitettavasti idänkauppa meni samalla mutta ehkä sen hinnan saattoi maksaa.

Ja seuraava Niinistön-Lipposen sinipunahallitus (tai oikeammin sateenkaarihallitus jossa Kokoomus ja SDP päähallituspuolueet) nosti Suomen lamasta ja loi maahan parhaan (eli yksinkertaisimman) verojärjestelmän ehkä koskaan. Kepun paluun myötä siitä on vain muisto jäljellä ja verolait täynnä kaikkia perkeleen vähennyksiä, helpotuksia ja erivapauksia. Arvatkaapa mille ryhmälle.

Talouden tehokkuuden vuoksi pääomaverojärjestelmän pitäisi olla yksinkertainen, läpinäkyvä ja kohdella kaikkia pääomalajeja samalla tavalla (Työn ja pääoman verokantojen suhde on asia josta sitten väännetään erikseen). Toimivan järjestelmän palauttamiseksi ja samalla siis Suomen edun vuoksi olisi ehdottoman tärkeää saada Kepu pois hallituksesta.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ihmettelen tämänkin ketjun kirjoittajia, joista pidän 99%:ia fiksuina, sotkeutumista lillukanvarsiin. Suomen hallituksen kokoonpano ei ansaitsisi näin pitkää ketjua, jos ketjun pohjavireenä on huoli Suomen tulevaisuudesta. Sanon vielä kerran: Suomen tulevaisuus on poissa käsistämme. Sitä ei ratkota Suomen eduskuntavaaleissa eikä Suomen hallituksessa. Piste.

Tämä on suureksi osaksi höpötystä. Piste. Tämä on oikeastaan aivan hervotonta tekstiä, jossa ei ole logiikan tai realismin hiventäkään. Sillä nimenomaa on merkitystä, mitä me täällä Suomessa päätämme yhdessä tehdä vai päätämmekö olla tekemättä yhtään mitään tulevaisuutemme ja hyvinvointimme eteen.

Nykyisessä globaalissa maailmassa on noussut entistä tärkeämmäksi valtion aktiivinen ja vahva rooli yhteiskunnan kehittäjänä ja säätelijänä. Globaalissa maailmassa palvelut ja tavarat tuotetaan siellä, missä se on halvinta. Tätä kutsutaan myös voiton maksimoimiseksi. Fakta on se, että maailmassa, jossa yrittäminen ja vaurastuminen perustuvat vain voittojen maksimointiin ei ole tilaa Suomen kaltaiselle hyvinvointivaltiolle. Jotta tavaroiden ja palveluiden tuottaminen olisi yritysten kannalta Suomessa riittävän halpaa, pitäisi verotusrakenteen olla aivan jotain muuta kuin se nykyisin on. Tämä ei mahdollista verovaroin kustannettuja hyvinvointipalveluja tulevaisuudessa.

Suomeen kohdistuvien yksityisten investointien puuttuessa on tärkeää, että Suomen valtio on osaltaan mukana perustamassa, kehittämässä ja omistamassa uusia kasvuyrityksiä Suomeen, joiden on oltava voitollisia, mutta joiden sekundäärinen tehtävä on luoda työllisyyden kautta Suomeen lisää hyvinvointia. Lähtökohtaisesti tietynlainen sekatalous on ainoa mahdollinen tie, jolla hyvinvointiyhteiskunta voi pidemmällä aikavälillä toimia globaalissa maailmassa. Tällä hetkellä nautimme vielä suhteellisen korkean koulutustason omaavan työvoiman antamasta edusta köyhempiin maihin nähden, mutta tämäkin tulee vuosien saatossa muuttumaan. Koulutus ja innovatiiviset työtavat eivät ole Suomalaisten keksintöä saati omaisuutta. Käsien pystyyn nostaminen kansallisella tasolla on Suomen kaltaiselle perifeeriselle maalle itsemurha nyt ja tulevaisuudessa.
 

peruna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Globaalissa maailmassa palvelut ja tavarat tuotetaan siellä, missä se on halvinta. Tätä kutsutaan myös voiton maksimoimiseksi.

Nyt kyllä ajattelet asioita vähän suppeasti. Näin karkeasti voiton maksimointi tarkoittaa, että rajatulo ja rajakustannukset ovat yhtä suuret. Toisin sanoen, yritykset pyrkivät käyttämään resursseja tehokkaasti. Voiton maksimointi ei välttämättä tarkoita työntekijöiden matalaa palkkaa vaan työnantaja voi maksaa korkeampaa palkkka tehokkuushypoteesin mukaan eli ylimääräinen palkka motivoi tekemään paremman suorituksen.

Suosittelen tutustumaan kansantaloustieteen perusteisin esim. Pohjolalla on hyvä kirja tästä: Taloustiede.

Edit.
Sitä paitsi, voittojen maksimointi on hienoin asia maailmassa (vrt. Ayn Randin Fransiscon puhe rahasta, lue pilke silmäkulmassa)

Suomeen kohdistuvien yksityisten investointien puuttuessa on tärkeää, että Suomen valtio on osaltaan mukana perustamassa, kehittämässä ja omistamassa uusia kasvuyrityksiä Suomeen, joiden on oltava voitollisia, mutta joiden sekundäärinen tehtävä on luoda työllisyyden kautta Suomeen lisää hyvinvointia.

Miksi ei projektit saa rahaa markkinoilta, jos kerran kasvuideat ovat voitollisia?
 
Viimeksi muokattu:

Hemingway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sapko
Fakta on se, että maailmassa, jossa yrittäminen ja vaurastuminen perustuvat vain voittojen maksimointiin ei ole tilaa Suomen kaltaiselle hyvinvointivaltiolle.

Pitäisikö ottaa oppia Ruotsista? Siellä hyvinvointivaltio ymmärtääkseni toimii edes joten kuten, mutta silti maalla menee hyvin. Se minua näissä talouskeskusteluissa ihmetyttää, että joku aina esittää ehdottomia totuuksia, mutta silti maailmalla riittää esimerkkejä, jotka sotivat esitettyjä totuuksia vastaan.

Suomessa perusvire tuntuu aina olevan se, että sota on meneillään. Koskaan ei voi rentoutua, luottaa ja uskoa tulevaisuuteen, vaan ase kädessä on taisteltava ja pelättävä. Onkohan Ruotsissa samanlainan ilmapiiri?

Linkissä, joka johtaa Kauppalehteen, kerrotaan, että Ruotsissa menee hyvin.

Evan karmea paljastus: Ruotsilla menee paremmin | Kauppalehti.fi
 

Kapo

Jäsen
Miksi ei projektit saa rahaa markkinoilta, jos kerran kasvuideat ovat voitollisia?

Käsittääkseni kyse on pitkälti siitä, että Suomessa yrittäjät ovat huomattavasti konservatiivisempia esim. juuri Ruoisiin nähden eli kunnianhimoa yrityksen kasvattamiseen ja kansainvälistämiseen ei monella yrittäjällä ole. Rahaa löytyy aina jos idea on hyvä ja vetäjät oikeita. Liian monet vain ajattelevat yrittäjyyttä ansiotyönä.

Edit. Valitettavasti Suomalaisesta änkyrästä ei tehdä Ruotsalaista maailmankansalaista millään politiikan keinolla.
 

rosnäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mutta vaikea siis ajatella, että meidän pitäisi nyt jotenkin radikaalisti reagoida, kun vielä ei mitään radikaalia ole tapahtunut.

Samaa mieltä, valitulla hevoselle ratsastetaan itse valittua vauhtia niin pitkään, että käytettävissä olevin tiedoin voidaan arvioida syytä olevan vaihtaa ratsua. Suomi on niin pieni tekijä, että me ei käydä tallilla kertomassa muille, että otetaan tuo vahvajalkainen suomenhevonen.

Tuolla "tekisivät nyt jotakin" kommentilla hain lähinnä ketjun otsikon mukaisesti sitä, että hallituksen muodostaminen on poliitikon maailmassa yksi tärkeimmistä tehtävistä. Nyt olemme todellisen tuloshakuisuuden sijaan nähneet teatraalisia ulostuloja ja median kautta tapahtuvaa asetelmien hakua. Tuntuu siltä, että tärkein tavoite kaikilla on se, etteivät iltapäivälehdet pääse ilkkumaan takinkäännöstä. Tässä on unohtunut se, että suomalaisessa monipuoluejärjestelmässä hallitusohjelma on aina kompromissi, jota laadittaessa puolueiden tulisi vaihtaa näkökulma oman kuvitellun eturyhmän etujen vaalimisesta Suomen valtion edun vaalimiseen. Vaikeaa, mutta sen ei pitäisi olla mahdotonta, jos vastuuta halutaan kantaa.

Toimiva hallitus on varmasti Suomen edun mukainen verrattuna tilanteeseen jossa vain odotellaan ja näytellään loukkaantunutta. Haluan nähdä uutisen, jossa todetaan, että ne puolueet, joille vaalitulos antoi mandaatin menevät neuvotteluihin ja ulos tullaan sitten, kun hallitusohjelma ja ministerilista ovat valmiita. Puoluejohtajat toteavat medialle, että paska homma, mutta tulipa tehtyä, tulokset voitte lukea hallitusohjelmasta, hyvää päivänjatkoa, näillä mennään.

Perustuslaki on teoriassa demokratian näkökulmasta ihan kiva tekstikokoelma, mutta löytyykö osaavia käyttäjiä? Jos tilanne ajautuu siihen, että vaalituloksella voi pyyhkäistä, niin sitten vikaa on joko perustuslaissa tai sen soveltajissa. Yhtään puoluetta ei voi pakottaa hallitukseen, joten itse kallistun jälkimmäiseen vaihtoehtoon.
 

Kampeaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Täytyy sanoa, että tuo Jhagin kirjoitus oli hyvin ajatuksiaherättävä. Itse aloin miettimään koko tätä Suomen valtiosääntöä ja päädyin itse asiassa siihen, että siellä on tuo parlamentarismi viety turhan pitkälle.

He, jotka olivat historian ja yhteiskuntaopin tunneilla hereillä, muistanevat herra Montesquieun ja hänen vallan kolmijako-oppinsa: on lainsäädäntö- (sisältäen budjettivallan), toimeenpano- ja tuomiovalta, jotka on pidettävä mahdollisimman erillään. Mitä vanhemmaksi tässä on tullut, sitä enemmän tuossa mielestäni on järkeä.

Suomen valtiosäännön ongelmat juontuvat meikäläisen näkökulmasta juuri kolmijako-periaatteen rikkomisesta, hallituksemme nimittäin käytännössä vastaa sekä toimeenpano-, että lainsäädäntövallasta. Kuten tunnettua, ministerit ovat yleensä kansanedustajia ja puoluejohtajia, joten heillä on eduskuntaryhmänsä takataskussaan. Tämän lisäksi hallitus ja virkamiehistö vieläpä tunkeutuvat toistuvasti ja laajasti tuomiovallan puolelle. Tämä kaikki johtaa nyt näkyvillä olevaan tilanteeseen, jossa hallitus on käytännössä sekä säätää lakeja mieleisekseen, että myös toteuttaakin niitä.

Mitä haittaa tästä sitten seuraa? Eikö ole hienoa kun Suomessa voidaan saada asioita nopeasti läpi kun melkein mille tahansa asialle riittää saada vain hallituksen siunaus? Ongelmia on mielestäni useitakin, otan nyt tässä esille vain pari mielestäni tärkeintä. Ensinnäkin ongelmana on eturistiriita, siis ajatellaanpa vain kaikkea mitä hallitus itse asiassa tekee: samat herrat ja rouvat johtavat ministeriöidensä päivittäistä toimintaa ja tekevät laki- sekä budjetti"ehdotuksia" koskien omia hallinnonalojaan! Toinen ongelma seuraa edellisestä; ministereillä on niin paljon erilaisia vastuualueita ja tehtäväkenttiä, että heidän fokuksensa katoaminen on suorastaan vääjäämätöntä (varsinkin kun he itse pääsevät kollektiivisesti määrittelemään omia tavoitteitaan). Kolmas ongelma itse asiassa osoittaa edellisten ongelmien todellisuuden: nyt kun Suomessa ei ole toimintakykyistä hallitusta, koko valtiovalta on vaarallisessa mitassa halvaannuksen vallassa.

Sitten mennäänkin jo fantasian puolelle, eli että mitä ihmettä herra Kampeaja sitten muuttaisi valtiosäännössä? Ensinnäkin, lakkauttaisin pääministerin viran. Ei Suomen kokoinen täivaltio tarvitse sekä presidenttiä että pääministeriä jos yli 300 miljoonan asukkaan Yhdysvallatkin pärjää ilman. Toisekseen, tästä lähtien presidentti nimittäisi ministerit, jotka vastaavat ainoastaan ministeriöidensä toiminnasta eduskunnan säätämien lakien ja budjettien puitteissa (siis he eivät enää tee lakiehdotuksia). Kolmanneksi, eduskunta siis muotoilee lait ja kaikkien ministeriöiden budjetit itsenäisesti (kenties presidentin tulisi voida tehdä ehdotuksia). Neljänneksi, presidentin valtakausi neljään vuoteen, presidentinvaalit aina kahden vuoden päästä eduskuntavaaleista (siis esimerkiksi eduskuntavaalit 2011, presidentinvaalit 2013 jne.).

Tuskin kovinkaan moni tälle lämpenee, mutta mitäpä siitä, keskustelupalstahan tämä vain on.
 
Suosikkijoukkue
Paikalliset
MTV3: Kataisen viritys kaatui - Ilta-Sanomat

Linkki Ilta-sanomien uutiseen

Eli sixpakki tai Jyrki vaihtoon, ei kai tuossa muita vaihtoehtoja ole...? Niin tai sitten Kepu, Sdp ja Kokoomus, mutta se ei maistu Kepulle.

Aika lähellä alkaa jonkunlainen ratkaisu olla...

Tuskin tuo kolme "vanhaa" suurta maistuu myöskään demareille. Tykkäävät että Katainen ja Kiviniemi tulivat liian hyvin toimeen edellisessä hallituksessa. Tosin se voi olla myös vainoharhaisuutta; nimittäin Soininvaara kirjoittaa omassa blogissaan että edellinen hallitus ei viimeiseen vuoteen pystynyt tekemään muuta kuin hoitamaan rutiineja, koska Kokoomus ja Kepu eivät saaneet sovittua mistään merkittävämmistä asioista.

Ihmetyttää muuten uutisessa miksi Katainen on ollut yhteydessä vihreisiin. Siis miksi juuri 10 jäseniseen vihreään ek-ryhmään eikä demareihin?

Odottaisin kuitenkin tuolle uutiselle jonkun luotettavamman median vahvistusta. Tuon Maikkarin uutisointeihin olen oppinut suhtautumaan aika kevyellä mielellä, eräänlainen politiikan 7-päivää lehti.
 

kovalev

Jäsen
Toivottavasti siellä nyt sitten on jo kassakaapissa punamultajytkysopimus. Ei kiinnosta sikspäkki enää yhtään, kun olisi näin hyvä paikka pelata Katainen oppositioon ja kenties takaisin Siilinjärven kunnallispolitiikan pariin.
Myös Vasemmistoliiton olisi syytä pysyä pois tästä Jyrkin päckistä; punamultajytkyyn sopisi.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
...Ei olla kaukana hallituskolmikosta SDP-PS-kesk. Asiahan on nimittäin niin, että SDP ihan kiusallaan kusee Kataisen viritykset jos suinkin mahdollista.

SDP:hän on tehnyt sitä neuvottelujen alusta asti ja syykin on selvä. Kakkosketjun sentteri Jutta on koko Jyrkin ykköskentän yv-kuvion pyörityksen ajan seissyt malttamattomana viivapelote Eeron kanssa vaihtoaition luukun vieressä odottaen pääsyä kentälle.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
SDP:hän on tehnyt sitä neuvottelujen alusta asti ja syykin on selvä. Kakkosketjun sentteri Jutta on koko Jyrkin ykköskentän yv-kuvion pyörityksen ajan seissyt malttamattomana viivapelote Eeron kanssa vaihtoaition luukun vieressä odottaen pääsyä kentälle.

Väittäisin, että SDP:lla oli todellinen tahto saada kok-dem-ps -hallitus. Kuuspakka oli jo lähtöjään ihan vitun ufo, mutta kai siihenkin olisivat lähteneet. Tästä on tosin olemassa kaksi totuutta.

Jos kokoomus epäonnistuu tässä kok-ps-kesk -virityksessä, tulee SDP takuulla kusemaan hiilloksille.
 

Morgoth

Jäsen
Kroatia-Eero teki melkoisen tempun, jos tämä näin menee. Juuri sopivasti maanantaiksi takaisin neuvotteluihin, kun Jyrki on pelannut itsensä paitsioon loman aikana.
 

Morgoth

Jäsen
Kuka helvetti haluaa oikeasti lähteä noilla paskaliksoilla leikkimään hakkaraisten kanssa, jos älli riittää yritysmaailmassa kovalle paikalle?

Kallasvuo? Älli ei riittänyt lopulta yritysmaailmassa, mutta kova oli palkka ja aika monta vuotta sai heilua vallassa. Nyt sitten eduskuntaan ja tasoistensa seuraan?
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Väittäisin, että SDP:lla oli todellinen tahto saada kok-dem-ps -hallitus...

Tämähän kaatui taas mielialapelaaja Timon oikutteluun ja hänhän päätyikin penkin päähän puremaan tuppea, ainakin hetkeksi. Taitaa tosin olla niin, että käsky kentälle käy hyvinkin pian, kun ykkösylivoima ei näytä tuottavan tulosta.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pitäisikö ottaa oppia Ruotsista? Siellä hyvinvointivaltio ymmärtääkseni toimii edes joten kuten, mutta silti maalla menee hyvin. Se minua näissä talouskeskusteluissa ihmetyttää, että joku aina esittää ehdottomia totuuksia, mutta silti maailmalla riittää esimerkkejä, jotka sotivat esitettyjä totuuksia vastaan.

Ehdottomasti pitäisi ottaa oppia Ruotsista. Siellä yritysmaailma on muodostunut huomattavasti monipuolisemmaksi ja vauraammaksi kuin Suomessa, kiitos valtion vahvan panostamisen. Tämän lisäksi on muistettava Ruotsin oma valuutta, josta se saa tarvittaessa apua vientiteollisuudelle. Se, että Ruotsilla menee hyvin juuri nyt ei tietenkään ole seurausta vain parin viime vuoden hallinnollisista saavutuksista, vaan kyse on ollut paljon pitemmästä prosessista. Toisaalta ei meidän tarvitsisi katsoa edes omien rajojen yli, vilkaisu omaan historiaan riittää. Moni unohtaa, että Suomi oli yksi Euroopan köyhimmistä maista vielä 40-luvulla. Maailma on Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen muuttunut, mutta paras mahdollinen toimintastrategia tässä uudessa tilanteessa ei todellakaan ole oman peukun työntäminen omaan ahteriin.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
...Se, että Ruotsilla menee hyvin juuri nyt ei tietenkään ole seurausta vain parin viime vuoden hallinnollisista saavutuksista, vaan kyse on ollut paljon pitemmästä prosessista. Toisaalta ei meidän tarvitsisi katsoa edes omien rajojen yli, vilkaisu omaan historiaan riittää...

Näinpä. Vertailussa Ruotsiin olisi syytä pitää mielessä analogia valtiosta "ihmisenä". Ruotsi on ensinnäkin ollut "täysi-ikäinen (=itsenäinen valtio)" ja siten asemassa, jossa voi kerätä itselleen varallisuutta, jo vuosisatoja kauemmin kuin Suomi. Toiseksi Ruotsin ei ole tarvinnut hukata leijonanosaa [sic] jo keräämistään varoista ensinnäkin sotimiseen suurta ja mahtavaa vastaan ja toiseksi sen päälle vielä sotakorvauksina.

Jätän tässä yhteydessä tarkoituksellisesti mainitsematta Ruotsin kontribuutiot kolonialismin saavutuksiin historian kulussa...
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Jatkoajan Kokoomuksen kesäleiri piti omituisena kritiikkiä Holmlundin ihmisten uudelleensijoittamisesta hätäkeskusuudistusten myötä. En ymmärrä vieläkään, mitä järkeä siinä on. Enkä ymmärrä sitä, miksi Holmlund ei näe metsää puilta. Ei Kokoomuksen ministeriys voi olla peruste saada lähelle hätäkeskus, jos muita perusteita ei kovin montaa ole.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Tämä on suureksi osaksi höpötystä. Piste. Tämä on oikeastaan aivan hervotonta tekstiä, jossa ei ole logiikan tai realismin hiventäkään. Sillä nimenomaa on merkitystä, mitä me täällä Suomessa päätämme yhdessä tehdä vai päätämmekö olla tekemättä yhtään mitään tulevaisuutemme ja hyvinvointimme eteen.

Vai niin. Kävin kuuntelemassa kansantaloustieteen tohtorin Markus Jäntin kiintoisan luennon pari vuotta sitten. Hän on suunnilleen samoilla linjoilla. Samoin valtaosa kansantaloustieteilijöistä. Kansantalous ei todellakaan voi jumittua maiden rajojen sisään maailmassa, joka on aidosti kansainvälinen. Sinulla ei selvästikään ole mitään alan koulutusta tai yleistietoa, kun jaarittelet tuollaista skeidaa. Väännänkö rautalangasta? 5-miljoonainen maa ilman rahanarvoisia luonnonvaroja (lue: öljy) on täysin riippuvainen siitä, mitä muualla maailmassa tapahtuu. Täysin riippuvainen. Piste. Millä ihmeellä luulet Suomen ja suomalaisten tulevan keskenään toimeen? Myymmekö toisillemme perunoita ja marjoja? En jaksa edes laskea kuinka suuri osa Suomen BKT:sta on kiinni viennistä. Erilaiset mielipiteet ovat äärimmäisen ookoo, mutta jonkunlaiset yleistiedot taloudesta pitäisi olla, kun yrittää siitä jotain päätellä.

Suomen 90-luvun alun lamako johtui mukamas silloisesta hallituksesta? Valoja päälle tälläkin sektorilla. Yksi sana selittää kaiken: idänkauppa. Neuvostoliitto ja koko itäinen sektori sortui omaan mahdottomuuteensa ja tämän globaalin käymistilan tuloksena Suomelta katosi hetkeksi tärkein kauppakumppani. Esko Aho oli mulkku, mutta Suomeen olisi tullut lama, vaikka pääministerimme olisi ollut Jumala. Nyt idänkaupan paikalla on Nokia, Suomen talouden veturi. Nokian tilanne näyttää synkältä ja on aivan yks hailee, mitä oravannahkoja me täällä keskenämme vaihtelemme (siis säädämme itse omista asioistamme), jos Nokian luhistuminen jatkuu. Koko Suomi on silloin äärimmäisessä kusessa ja Suomen hallituksen kokoonpanolla ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Jos Suomen hallitus pystyisi pelastamaan Nokian, voitaisiin todeta, että hallitusneuvottelujen tulos on tärkeä. Koska näin ei ole, Suomen hallitus on täysin ulkokentällä, kun puhutaan talouden isosta kuvasta. Se ei pysty pelastamaan, eikä myös tuhoamaan maatamme.

edit: Kampeaja - hyvää settiä ja näkökulmaa, kiitokset kirjoituksestasi!
 
Viimeksi muokattu:

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Jatkoajan Kokoomuksen kesäleiri piti omituisena kritiikkiä Holmlundin ihmisten uudelleensijoittamisesta hätäkeskusuudistusten myötä. En ymmärrä vieläkään, mitä järkeä siinä on. Enkä ymmärrä sitä, miksi Holmlund ei näe metsää puilta. Ei Kokoomuksen ministeriys voi olla peruste saada lähelle hätäkeskus, jos muita perusteita ei kovin montaa ole.

No se kesäleiri yksityistäisi poliisinkin välittömästi ja työhön otossa sovellettaisiin positiivista syrjintää, että saataisiin hymyileviä 5€/tunti maahanmuuttajapoliiseja.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Porvarihallituksen kausi päättyy!

Kokoomus jää talouspolitiikkansa kanssa täysin paitsioon, joten suurimman puolueen asemasta ei siinä tilanteessa ole juuri hyötyä. Täysi umpikuja tämä kokoomusjohtoinen hallitustunnusteluprosessi kyllä on. Tämän hetken poliittisessa kentässä ainoastaan kokoomus (ja rkp) ajavat kriisissä olevan pyramidihuijauksen lailla toimivan finanssijärjestelmän jatkamista tekohengityksellä. Muut puolueet ovat (onneksi) pikkuhiljaa havahtumassa puhumaan reaalitalouden puolesta.

Mitäs sitä sixpackillä kun voi saada koko tynnyrin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös