Sepä on, ettei juurikaan vituta – Jukurien positiivisuusketju

  • 59 720
  • 170

Constantini

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Eipä oo viime aikoina paljoa esitykset vituttanut. Miten jaksaa odottaa perjantaihin asti seuraavaa peliä? Huomaa kyllä, että omassa kaveriporukassa Jukurit eivät ole juuri tuloksien katsomista enempää kiinnostanut, mutta nyt menestyksen myötä onkin alkanut pelit kiinnostamaan ja välillä joutuu jo keittiöstä hakemaan lisää penkkejä olohuoneeseen jos haluaa päästä istumaan kun ihmisiä tulee peliä katsomaan. Hallille myös ovat lähteneet mukaan ja odottavat jo seuraavaa kertaa kun yleisöä otetaan halliin. Jukureista on saatu joka viikkoinen puheenaihe ja nimenomaan positiivisessa mielessä! On kyllä hienoa pöhinää!

Katsoin huviksi myös viime kauden avauspelin 2.10.2020 Kalpa-Jukurit kokoonpanon ja on aivan uskomatonta miten timanttinen rosteri meillä on tällä kaudella verrattuna viime kauteen! Samalla myös kertoo sen, että miten käsittämättömän huonolla joukkueella lähdettiin viime kauteen ja miten tuohon rosteriin on voinut käyttää 1,2miljoonaa? Ylikalliita lappuja ollut monella miehellä ja esim Lofmanin viime kauden pisteistä suurin osa tuli vasta vuoden 2021 puolella kun pudotuspelipaikka oli mennyt. Viime kauden ykkönen on tämän kauden 5. Ketju.

Pulkkinen-Löfman-Piitulainen
Stransky-Nikkanen-Rohdin
Vähätalo-Henritius-Huttunen
Saha-Mäkinen-Afa

Galvas-Haarti
Kokkonen-Mäkinen
Salmela-Rindell
Hyvärinen

Rajaniemi
Randelin
 
Samalla myös kertoo sen, että miten käsittämättömän huonolla joukkueella lähdettiin viime kauteen ja miten tuohon rosteriin on voinut käyttää 1,2miljoonaa? Ylikalliita lappuja ollut monella miehellä ja esim Lofmanin viime kauden pisteistä suurin osa tuli vasta vuoden 2021 puolella kun pudotuspelipaikka oli mennyt. Viime kauden ykkönen on tämän kauden 5. Ketju.

Vaikka Holen hankintaa pidin julkistushetkellä hyvänä vetona seurajohdolta, niin näin jälkeenpäin katsottuna punainen lanka näytti olevan kadoksissa. Pelaajia hankittiin sieltä, täältä ja tuolta, mutta ei ollut oikein selvää kuvaa millaista joukkuetta ollaan rakentamassa. Monesti hankitut pelaajat pelasivat liian suuressa tai täysin väärässä roolissa vahvuuksiinsa nähden.

Rohdin oli onnistunut haku, Jakovenko samoin. Rindellin kohdalla kävi satumainen tuuri, kun A-nuoriin hankittu kloppi löikin läpi liigajoukkueeseen heti avauskaudella. Stranskystäkin nykyvalmennus on saanut irti odotettuja asioita, mutta viime kauden ryhmässä hänen peluuttamisensa herätti kysymyksiä, että oliko Holella ja valmennuksella ihan yhteistä näkemystä miten halutaan pelata ja millaisia pelaajia joukkueeseen haluttiin.

Muutoin Holen hankinnat olivat lähinnä toivotaan toivotaan-kokeiluja ulkomailta ja Mestiksestä sekä sitten vanhoja tuttuja, kuten Kuukka ja Löfman. Pahoin pakkasen puolelle näissä hankintojen onnistumisprosenteissa kyllä jäätiin. Haiskahti lopulta vähän intohimottomuus ja meneminen sieltä, mistä aita on matalin.

Löfmanin hankkiminen kalliilla sopimuksella kärkisentteriksi oli ehkä virheistä suurin, mutta itselle lähes samalle tasolle nousee Vähätalon ja Leskisen kahden vuoden jatkosopimukset keväältä 2019. Verotietojen mukaan molemmat kuitenkin ansaitsivat +60ke, mikä on nelosketjun tason jätkille melkoinen summa. Samaan aikaan kuitenkin edullisella sopparilla luutinut, oikeasti roolissaan onnistunut Piipponen jätettiin vaille sopparia. Otettiin toki sitten marraskuussa takaisin, kun ukot alkoi loppua. Käsittämätön ratkaisu joka tapauksessa Holtarilta.

Tällä hetkellä löytyvän yhteisen sävelen puute valmennuksen ja urheilujohdon välillä on yksi isoista syistä tuolle, miksi joukkueet parilla edellisellä kaudella näyttivät miltä näyttivät. Pienellä budjetilla operoitiin, eikä Jukureiden vetovoima ymmärrettävästikään kummoinen ollut, mutta kyllä sekä pelaajien skouttauksessa sekä valmennuksessa vedettiin vihkoon melkoisella tavalla.
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Kokkosen ylisuuri palkka peliesityksiin nähden menee myös Kauppisen palkan myötä näihin käsittämättömiin pelaajasopimuksiin. Kenen verkkokalvoilla näkyy vielä ylivoimaviisikko jossa Huttunen mukana?

Nyt Jukurit on kaiken ytimessä. Kilpailua on pelipaikoista ja parhaat, sapluunaan sopivat pelaajat pelaavat. Näin se pitääkin olla.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Kokkosen ylisuuri palkka peliesityksiin nähden menee myös Kauppisen palkan myötä näihin käsittämättömiin pelaajasopimuksiin. Kenen verkkokalvoilla näkyy vielä ylivoimaviisikko jossa Huttunen mukana?

Nyt Jukurit on kaiken ytimessä. Kilpailua on pelipaikoista ja parhaat, sapluunaan sopivat pelaajat pelaavat. Näin se pitääkin olla.
Kertoo ehkä huolestuttavasti joukkueen vetovoimasta jos edes ne "omat pojat" eivät halunneet olla osana joukkuetta paitsi näyttöihin nähden tolkuttoman kovalla liksalla. Toki Kokkosesta oli luotu kuvaa (itsenikin toimesta) eteläsavolaisena kiekkomessiaana ja seuraavana bobyorrina, mutta olisi sadalla tonnilla saanut ehkä enemmänkin joukkuetta hyödyttäneitä pelaajia, vaikka olisikin riskeerannut että lähti jo vuotta aiemmin muualle.

Toki noissa ylihintaisissa sopimuksissa oli pyrkimys pitää ne omat tutut nimet jos niillä olisi saanut paikallisia paremmin hallille. Joka tapauksessa se ettei niitä omia poikia saatu pidettyä kuin ylisuurilla liksoilla seurassa millä ei oikeasti olisi varaa yhteenkään hutihankintaan, saati useisiin, oli tosiaan vähän huonoa näyttöä houkuttelevuuden suhteen. Onneksi asiat ovat muuttuneet ja sisään tulee semmoista seppää ettei ole ennen nähty, peliaikakilpailun ollessa samalla tosiasia ihan eri tyyliin aiemman kanssa. Ei vituta asiantilan muutos.
 

Hoki88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit + Idän ihmeet
Kokkosen ylisuuri palkka peliesityksiin nähden menee myös Kauppisen palkan myötä näihin käsittämättömiin pelaajasopimuksiin. Kenen verkkokalvoilla näkyy vielä ylivoimaviisikko jossa Huttunen mukana?

Nyt Jukurit on kaiken ytimessä. Kilpailua on pelipaikoista ja parhaat, sapluunaan sopivat pelaajat pelaavat. Näin se pitääkin olla.
Juurikin näin. Kauppisen liksa taisi pyöriä siellä melkein sadassa kilossa myös jo Ajunnujen puolella. Kuulostaa minusta melko kovalta omaan korvaan, ei tosin mitään tietoa mitä tuolla tasolla normaalisti kiskotaan - on siis voinut olla ihan linjassaan.
 
Tämä riemuitseminen tulee vähän myöhässä, mutta parempi kai silloin kuin ei milloinkaan.

Viime kaudella 57 peliä - 54 pistettä.

Tällä kaudella tähän mennessä 34 ottelua - 58 pistettä.

Se on siis varmaa jo nyt, että ainakin pikkuisen viime kaudesta parannetaan!

Laitoinkin tässä jo torin varaukseen pelkästään tämän vuoksi.
 

Kivisalmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hieno voitto Jukureilta taas! Ilmeisesti on aika hypätä teidän bandwagoniin ja tulla keväällä nauttimaan playoffeista sinnepäin. Pienemmän seuran osalta sitä toivoo, että pelaajat pysyvät terveinä, koska muutama loukki voi keinuttaa laivaa melkoisesti - siitä on Lappeenrannassa kokemusta myös noilta menestysvuosilta.
 

Spac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarı ve siyah, HIFK, Ketterä
Aika hyviä viime hetken kukistuksia ollut teillä jo useampi tällä kaudella. Sarjataulukko näyttää juuri nyt älyttömältä, mutta hyvää se vaan tekee!
 
Suosikkijoukkue
Hupeli HC, Vaajakosken Pelikaanit, JYP
Kiitos <<jukurit. <tää om tuhkimotarian alku. Jyppiäisenä Kaikki kevät kiima Mikkeliin... <te voitattae Mestaruuden.! Aivan uskomaton porukka. MIkkeli Rules.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Prospektit täältä itärajalta vanhalle Divari/Mestis kumppanille, joka on melkoisessa nousuliidossa Liigassa. Katsoin tuon Lukko vs. Jukurit pelin ja himputin sitkeä sekä hyvähenkinen joukkue superhyvällä mokella on saatu koottua Mikkeliin. Nyt sitten perään kaatui heti vielä Tepsi. Oman glooriansa ansaitsee myös uudistettu valmennus keulakuvana HIFK/änärilegenda Jokinen, joka aiempien vuosien Jukurien peräpään sijoituksien ja nyt alkukauden vaikeuksin jälkeen on nostanut sen sarjassa jo kakkoseksi. Aikamoista. Jokipoikien näkökulmasta on hienoa, että "oma poika" Palmu Jukurien joukkueen kapteenina on sen sitkeyden ja kiekollisen pelin sielukas kuvajainen.

Eihän tässä Jukureilla voi olla muuta odotusarvoa kuin Liigamestaruus, joka olisi kyllä aikamoinen paukku Suomen jääkiekkohistoriassa. Jäädään jännityksellä odottamaan mitä tuleman pitää ja parasta olisi HIFK vs. Jukurit loppuottelusarja. Tsemppiä sarjan loppupeleihin.
 

Camembert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Aika moni - varsinkin Jukurivihaajista - on unohtanut sen että tämä on ensimmäinen kausi kun Liigan noususakko (lue = lisenssimaksu) ei rasita pienen seuran taloutta ja mm. pelaajabudjetin laatimista. Muita rasitteita on tosiaan kyllä ollut, mutta ne ovat Ison Pahan K:n johdolla kohdistuneet aika tasaisesti muihinkin seuroihin. Silti nykyinen mahtivire on huimasti enemmän mitä oli odotettavissa. Lauantaina Kalevankankaalle!
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Onnittelen Jukureita jo tässä vaiheessa kautta. Virkistävää, että joku organisaatio uskaltaa rohkeasti palkata ammattivalmentajan ns. piirien ulkopuolelta. Hienosti OJ on hommansa hoitanut tähän mennessä.

Rupesin tässä miettimään, että kun aina rummutetaan suomalaisten valmentajien laatua. OJ kun tulee suuren meren takaa pohjois-amerikkalaisesti kiekkokulttuurista niin olisiko kuitenkin siitä kulttuurista vielä paljon opittavaa? Ehkä tässä valmentamisessa ei olla niin hyviä kuin luullaan.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä Jokinen&Co on saanut Jukurit hienoon lentoon, vaikka epäilijöitä ennen kauden alkua riitti ja moni oli jo innoissaan siitä, että kohta pääsee haukkumaan OJn lyttyyn.

Jokisella on kuitenkin huikea ura takanaan pelaajana eli näkemystä ja kokemusta on monista asioista sekä jäältä että sen ulkopuolelta, ja lisäksi pyöritti ennen Suomeen paluutaan kovan luokan junnuakatemiaa Floridassa. Se kertoo siitä, että päässä täytyy olla hyviä visioita ja niiden konkreettista toteuttamista niin harjoittelun suunnittelusta kuin kaikista kaukalon ulkopuoleisistakin asioista. Auktoriteetistahan Jokisella valmentaminen ei varmasti jää kiinni eikä kumartele tai anna eri vapauksia luonnollisesti kenellekään.

Pakko vielä mainita, että käytiin poikien kanssa äskettäin Kalevankankaalla pelaamassa, joka on kyllä omaan silmääni miellyttävä paikka sekä ulkoisesti että myös sisätiloiltaan kaikkien puitteineen. Jotenkin todella Mikkelin näköinen mesta
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös