Uusavuton kyssäri; tuli käytyä työterveyslääkärillä kipeän alaselän takia. Sieltä lekuri määräs perus 600mg buranaa 3x päivässä. Ei oikeen toimi. Voiko sille samalle lekurille painua nyt kolmen päivän jälkeen pyytämään jotain sirdaludeja tai panacodeja, jotta saisi yöllä nukutuksi? V*tun selkä.
Suosittelen yllä mainittua annoksen tuplaamista ennen kuin siirryt esim. noihin mainitsemiisi kolmiolääkkeisiin. En tiedä minkä ikäinen tai millaisessa työssä olet, mutta osa lääkäreistä suhtautuu erittäin nihkeästi päihdyttäviä lääkkeitä pyytäviin potilaisiin, olkoonkin, että perusteet sille olisivat kunnossa. Suosittelen myös syömään jotain vatsansuojalääkettä (Nexium, Losec jne.) Buranan kanssa mikäli mahasi on vähänkin herkempää sorttia. Grammakaupalla ibuprofeenia muutamankin päivän ajan saattaa laittaa mahan huonoon kuntoon.
Kovin huono tehon lisäys tulee tulehdukipulääkkeistä verrattuna haittavaikutusten lisääntymiseen kun mennään esim ibuprofeenilla yli 3 x 600-800 mg/vrk. Ei ne mitään ihmepillereitä ole. Niillä on se oma mekanisminsa jolla se vaikuttaa ja jos se ei riitä kipua viemään niin sit se ei riitä ja tarvitaan muita lisälievitystä muulla mekanismilla. Huomattavasti parempi on pyytää se parasetamoli siihen komboksi. Ja vatsansuojalääke on hyvä kaveri jos vähänkään pidempää kuuria on tiedossa.
Titsanidiini (esim. Sirdalud) on todella yleinen vaikka kolmiolääke onkin. Se on erittäin pätevä silloin kun kipu on lihasjännitysperäistä ja sitä löytyy pieninäkin (30tabl) pakkauskokoina joita kitsaskin lääkäri voi määrätä esim. ohjeella otetaan vain yöksi. Ja sit jos oikeen pelokas lääkäri niin aina voi määrätä Dolan/Norgesic jossa on lihasrelaksanttina orfenadriini ja lisäksi se parasetamoli siinä. Ehkäisee samalla ylisyömistä kun ei halua parasetamolin yliannoksella asiakas maksaansa posauttaa paskaksi.
Vaihtoehtoja on ja riippuu paljolti kivun laadusta ja syystä millaista lääkitystä siihen kannatta käyttää ja se on tietysti lääkärin tehtävä se määrittää. Kannattaa kuitenkin olla yhteyksissä sinne jos kipu ei hellitä eikä jäädä kärsimään koska "johan mä kerran kävin". Jos hoito ei tehoa niin sit lääkärin tehtävä on katsella seuraavia hoitovaihtoehtoja.