Sekalaisten kysymysten ketju II

  • 7 026 150
  • 47 215

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Löytyykö täältä saksanpaimenkoirien omistajia/kasvattajia? Miksi 3v saksanpaimenkoira pelästyy kesämökille juhannuksenviettoon saapunutta aikuista miestä niin pahasti, että hyökkää päälle ja puree/näykkii reidestä. Omistajan käskystä lopettaa hyökkäämisensä, mutta, kun omistaja yrittää tehdä koiransa ja koiransa purennan kohteen kanssa sovun, hyökkää uudelleen vieraan kimppuun. Missä vika? Kesämökille vieraaksi tulijassa, koirassa vai koiran omistajassa? Miten jatkossa on toimittava, että sama ei toistuisi? Mitä voi purennan kohteeksi joutunut vierailija tehdä muuta kuin välttää kohtaamista tämän oudosti (?) käyttäytyneen koiran kanssa.
 

Fiiu

Jäsen
Koiran pelikirja on uusittava. Onko kyseessä ensimmäinen kohtaaminen? Onko koiralla mahdollisesti huonoja kokemuksia mieshenkilöiden kanssa aiemmalta ajalta? Koira näyttäisi omistajaansa suojelevan jostain syystä mutta miksi, se on hyvä kysymys. Koiraa voi ehkä koittaa totuttaa ko. henkilöön hänen ollessaan esim. kyykyssä koiran lähellä kuitenkin niin että omistajalla on koira hihnan päässä. Näin vältytään ainakin siltä että mieshenkilö ei joudu juhannusevääksi kunhan voimaa riittää pitämään koira kurissa.

Tai sitten haunted shoresin ideaa mukaillen, ampukaa aikuinen mies. Tai koira. Tai molemmat, tai sitten ei kumpaakaan. Perhana ku on paljon vaihtoehtoja. Purennan kohteeksi joutuneen henkilön kannattaa myös välttää pekonille tuoksumista.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Missä vika?

Omistajassa. Jos oikein ymmärsin, niin ensimmäisen hyökkäyksen jälkeen koiraa EI kytketty kiinni? Vai miten se pääsi uudelleen kimppuun. Eli omistajalta tuossa selvä virhe.

Syitä voikin sitten olla useita, mutta omistaja on vastuussa, olisi syy mikä tahansa. yleensä se löytyy koiran tai koiran ja vieraan yhteisestä historiasta.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Saimaan laivareitit

Olen menossa fillarilla Parikkalasta Heinolaan. Ajattelin lyhentää matkaa käyttämällä jotain Saimaan yli menevää laivareittiä. Tiedän myös, että Heinolaan saapuu jotain reittilaivoja päijänteeltä.

Yhtään webbisivua en löytänyt, missä näitä voisi jotenkin suunnitella tms. Laivamatka vaikka imatralta tai savonlinnasta Ristiinaan olisi melko jees, mutta tietääkö joku jotain vaihtoehtoja.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Ampukaa koira.
Kannatan. Meillä koira on kuollut koira sen jälkeen, kun se hyökkää ihmisen kimppuun. Niitä riittää maailmassa niin paljon, ettei aggressiivisia paskoja tarvitse katsella. Yhtäkään koiraa ei tosin ole tuon takia jouduttu lopettamaan.
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Uskaltaako Nokia N8 kosketusnäytön pestä ihan kunnolla? Tai jotenkin olisi kiva saada nuo hiekat pois tuon suojakalvon alta...
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Omistajassa. Jos oikein ymmärsin, niin ensimmäisen hyökkäyksen jälkeen koiraa EI kytketty kiinni? Vai miten se pääsi uudelleen kimppuun. Eli omistajalta tuossa selvä virhe.

Syitä voikin sitten olla useita, mutta omistaja on vastuussa, olisi syy mikä tahansa. yleensä se löytyy koiran tai koiran ja vieraan yhteisestä historiasta.

Kiitos kaikille kysymyksiini vastanneille. Ensimmäisen hyökkäyksen jälkeen omistaja (nainen) otti koiran niskasta kiinni ja alkoi retuuttaa sitä purennan kohteeksi joutunutta mieshenkilöä kohti, jotta saataisiin rauha susikoiran ja purennan kohteeksi joutuneen henkilön kanssa. Koira riuhtaisi itsensä irti ja hyökkäsi sisätiloissa uudelleen vierasta kohti. Onneksi vieras oli jo valmiina luikahtamaan ulos siltä varalta, että koira uusii hyökkäyksensä. Toiselta purennalta vältyttiin.
Koira ja vieras ovat kohdanneet toisensa usein koiran omistajan kodin avarassa puutarhassa, jossa koira on ollut irti. Mitään ongelmia ei aiemmin ole esiintynyt. Nyt kohdattiin kesämökillä, jonne oli kertynyt juhannuksen viettoon kymmenkunta ihmistä. Koira unohti vihan pidon nopeasti, mutta purennan kohde ei siihen ymmärrettävästi pystynyt.

Olen selvitellyt tässä parin päivän aikana susikoirien käyttäytymistä. Pieni otanta tuotti jo useamman pahan susikoiran purennan. Yhdeltä mieheltä on sukulaisen susikoira purrut otsakulmasta nahat silmille. Eräs on joutunut koulutetun poliisikoiran hyökkäyksen kohteeksi, kun on ollut kävelyttämässä pientä koiraansa poliisikoiran omistajan talon ohi. Poliisikoira oli riuhtaissut itsensä irti kettingistä, jolla oli ollut kinnitettynä pihalle. Koiran omistaja pääsi väliin ja uhri selvisi luita myöten ranteeseen ulottuvalla purennalla. Kolmas uhri kutsuttiin naapuriin muuttaneen perheen luo tutustumaan naapurin susikoiraan sillä seurauksella, että omistajan läsnäollessa koira puri taas ranteeseen luita myöten. Yhteistä kaikille tapauksille on ollut, että jokainen omistaja on puolustellut koiraansa sillä, että se ei ole käyttäytynyt näin ennen. Purennan kohteet ovat saaneet opastusta koirien omistajilta, miten käyttäytyä seuraavan kerran heidän lemmikkiensä kanssa. Yksikään purentatapaus ei ole tullut rekisteröidyksi mihinkään tilastoon, mikä seuraisi susikoirien puremisia, joten näistä ei ole todellista tietoa olemassa.

Esitänkin vielä uuden kysymyksen susikoirista. Pystyykö yksikään susikoiran omistaja takaamaan sen, että hänen koiransa ei pure yllättäen ihmistä missään elämän normaaleissa tilanteissa?
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Pystyykö yksikään susikoiran omistaja takaamaan sen, että hänen koiransa ei pure yllättäen ihmistä missään elämän normaaleissa tilanteissa?

Tuo on ihan nollatason tuloksia tuottava kysymys. Ei kai kukaan voi taata mistään koirasta (rodusta riippumatta) tuollaista. Tai korkeintaan jos omistaa hampaattoman koiran.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Uskaltaako Nokia N8 kosketusnäytön pestä ihan kunnolla? Tai jotenkin olisi kiva saada nuo hiekat pois tuon suojakalvon alta...

En suosittelisi edes näyttämään vettä uuden mallisille kosketusnäytöille. Menee suhteellisen helposti rikki.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tuo on ihan nollatason tuloksia tuottava kysymys. Ei kai kukaan voi taata mistään koirasta (rodusta riippumatta) tuollaista. Tai korkeintaan jos omistaa hampaattoman koiran.

No juu. Toki merkitystä on sitten myös sillä, kuinka kovaa se koira puree, eli ottaako vaan kiinni, vai runttaako luuhun asti, ja miten käyttäytyy puremisen jälkeen. Siffan tapauksessa ainakin tämä jälkimmäinen, eli että hyökkäsi uudelleen, on vähän huono juttu.

Väitän kyllä, että koiran (ei välttämättä susikoiran) pystyy kouluttamaan niin, että ihmisen pureminen ei kertakaikkiaan kuulu sen pelikirjaan (sic), mutta tällaisesta koirasta ei sitten tosipaikassa ole hyötyä, harvalla tämä tosin enää mikään koiranpitomotiivi onkaan (vrt kissa).

Villi veikkaukseni on, että tämä kesämökille vieraaksi tullut oli sen verran humalassa, että koira aisti epänormaalin käytöksen ja suhtautui epäluuloisesti varsinkin vieraassa ympäristössä. Toivottavasti ei vieras ollut skootterilla liikkeellä.

Omien koirajuttujen kertominen on vähän kuin inttijuttuja kertoisi, mutta meidän perheen koirista vanhempi oli pentuna kova näykkimään, mutta opetettiin puremattomaksi. Vanhempana puri kerran vierasta ennalta arvaamatta, mutta otti vain kevyesti kiinni kunnes tajusi mokansa ja morkkis oli koiralla silminnähtävä pitkään. Uskon, että tämän käytöksen laukaisi vieraan tupakointi.
Toinen koiramme, eli edellämainitun koiran pentu taas ei ole purrut ikinä ketään, eli emänsä oli jo kouluttanut asian kuntoon. Mutta kyllä sieltäkin voisi poikkeusoloissa se purenta tulla.

Tämä ei sitten koske tappelukoiraperäisiä rotuja, koska niitä tai niiden omistajia en ymmärrä.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Näkisin tuon Siffankin koiratapauksen kyllä näin että koira tulee joka kerta lopettaa kun hyökkäys kohdistuu ihmiseen. Kerran tehnyt tuon, miksi ei tekisi jatkossakin?

Ja raskauttavat kriteerit jos tuo ei vielä kaikille riitä:
- Koira hyökkää tutun ihmisen kimppuun
- Koira hyökkää omistajan läsnä-ollessa
- Koira yrittää uudelleen hyökätä

Entäpä jos seuraavan kerran kohteena joku pieni lapsi? Pienet lapset käyttäytyvät ennalta arvaamattomasti, tosin leikkisesti. Koirat ei tätä ymmärrä, varsinkaa jos taustalla on ollut jo hyökkäys ihmistä kohtaan.

Olen joutunut nuorempana erittäin tutun koiran hyökkäyksen kohteeksi. Koira lopetettiin (lähes) välittömästi. Omistaja seisoi vieressä.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Tämä ei sitten koske tappelukoiraperäisiä rotuja, koska niitä tai niiden omistajia en ymmärrä.

Mikä on syy sille ettet ymmärrä juuri tappelukoiraperäisten rotujen omistajia? Johtuuko se kenties koirarotujen saamasta maineesta vai onko sinulla omakohtaisia kokemuksia huhujen sijaan?

Nimittäin suurin osa (terveistä) "tappelukoirista" on mitä parhaimpia perhekoiria. Niitä, kuten staffia, ei ole edes jalostettu suojelemaan ketään vaan ne voivat jopa ottaa murtovarkaan iloisesti vastaan. Ikävä kyllä rotujen huono maine juontaa juurensa omistajista, tietyt omistajat machoillessaan haluavat itselleen "taistelukoiran" - nämä omistajat ovat sellaisia joille ei tulisi myydä minkään rotuista koiraa.

Staffin kanssa voi tulla "ongelmia" sen leikkiessä toisten koirien kanssa. Kyseessä kun on aika "raju" rotu, jonka leikit ovat rajunpuoleisia ja ne voivat ulkopuolisen silmin näyttää todella hurjilta ja kenties tällainen leikki laukaisee toisessa tai kummassakin leikin osapuolessa reaktion, mikä johtaa oikeaan tappeluun. Mutta oikean omistajan kanssa tällaista ei pitäisi päästä tapahtumaan.

Ikävä kytllä staffi pääsee helposti otsikoihin jos se sattuu puremaan ihmistä - vaikka kyseessä olisi vahinkokin. Yhtälailla otsikoihin pääsevät rotweilerit tai dobermannit, jotka nekin vaativat kunnollista koulutusta ja valveutuneen omistajan sekä valveutuneen kasvattajan, joka ei myy koiraansa kenelle tahansa. Tämän asian pitäisi päteä jokaisen kasvattajan kohdalla. Lehtiin ei kuitenkaan pääse se, jos/kun labradorinnoutaja sattuu puremaan ihmistä, vaikka jokin vuosi sitten tehtyjen tilastojen mukaan juuri labradorinnoutaja puree eniten ihmisiä Suomessa. Onhan rotu suosittukin, paljon suositumpi kuin staffi, mutta silti, miksi emme näe otsikoissa labradorinnoutajien hyökkäyksiä? Kenties siksi, koska rotu mielletään kiltiksi ja lutuiseksi perhekoiraksi. Toisaalta kenties labbiksen puremat eivät aiheuta niin usein sairaanhoitoa kuin staffin, mutta silti - rotuja ei uutisoinnissa kohdella tasa-arvoisesti. Eikä omistajiakaan - mätäpaiseet pilaavat staffien maineen ja omistajien maineen. Ikävä kyllä.

Niin ja minulle ei ole staffia vaan reilut 11 vuotias karkeakarvainen mäyräkoira mutta muuten katsoin aiheelliseksi hiukan puolustaa staffia & monia muita taistelukoiria.

vlad.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mikä on syy sille ettet ymmärrä juuri tappelukoiraperäisten rotujen omistajia? Johtuuko se kenties koirarotujen saamasta maineesta vai onko sinulla omakohtaisia kokemuksia huhujen sijaan?
Ei mulla ole mitään staffeja yms pitbulleja vastaan, vaan lähinnä ajattelen asiaa näin: Joku on hankkimassa koiraa ja pohdiskelee rodun valintaa ja päätyy tappelukoiraan. Minä en osaa kuvitella järkeviä syitä tappelukoiran valintaan, kun maailma on täynnä vähemmän käytöshäiriöisiä rotuja. Kertoo minusta lähinnä koiran ottajan omista käytöshäiriöistä. Ihan varmasti joukossa on fiksuja koiria ja koiranomistajiakin, en sitä kiellä, en vain ymmärrä kyseisiin rotuihin päätymistä, siksi kirjoitin lainaamallasi tavalla.

Olen kerran saanut staffilta pureman naamaan, se tosin oli niin oma moka kuin olla ja saattaa, enkä syytä siitä koiraa, eikä minulle jäänyt kammoa, omistaja tosin oli juuri tällainen käytöshäiriöinen.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Ei mulla ole mitään staffeja yms pitbulleja vastaan, vaan lähinnä ajattelen asiaa näin: Joku on hankkimassa koiraa ja pohdiskelee rodun valintaa ja päätyy tappelukoiraan. Minä en osaa kuvitella järkeviä syitä tappelukoiran valintaan, kun maailma on täynnä vähemmän käytöshäiriöisiä rotuja. Kertoo minusta lähinnä koiran ottajan omista käytöshäiriöistä. Ihan varmasti joukossa on fiksuja koiria ja koiranomistajiakin, en sitä kiellä, en vain ymmärrä kyseisiin rotuihin päätymistä, siksi kirjoitin lainaamallasi tavalla.

Itseasiassa staffi (ei pidä sekoittaa pitbulleihin millään muotoa) on hyvin terve niin psyykkisesti kuin myös fyysisesti rotuna. Rodun maineen ovat pilanneet nämä machoilijat, jotka ottavat itselleen kyseistä rotua olevan koiran vain ja ainoastaan sen tähden, että pääsisivät "pelottelemaan" muita ja aiheuttamaan kauhistusta.

Staffi, am.staffi, bullterrieri - kaikki rotuja, jotka rauhallisessa ympäristössä ja oikean kasvatuksen ja ohjauksen tuloksena ovat mitä parhaimpia perhekoiria. Väärä ympäristö ja väärät omistajat (lue käytöshäiriöiset) saavat niistäkin ongittua ne huonot puolet esille, aivan kuten mistä muusta rodusta tahansa.

Useammin kadulla rähisevät ja leukojaan louskuttavat nämä muut koirarodut - killtteinä pidetytkin - kuin staffit. Useamman kerran olen kuitenkin staffeja ohitellut koirani kanssa ja hyvin rauhallisilta ja levollisilta vaikuttavat - kertaakaan ei ole rähinää kuulunut vrt. parikin naapuruston labradorinnoutajaa/kultaistanoutajaa.

Mutta näkemyserojahan nämä ovat, kuka pitää mitäkin rotua sairaana tai sairaalloisena, syystä tai toisesta. Sama pätee omistajiin.

vlad.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
... jos se sattuu puremaan ihmistä - vaikka kyseessä olisi vahinkokin....

Mielenkiintoista! Miten koira puree vahingossa ja mistä sen tietää, että kyseessä oli tai ei ollut vahinko? Onko niin, että kun kyseessä on vahinko, ei koiran jäljiltä löydy mitään hyökkäyksen speksejä tai muita suunnitelmia?

Koiranomistajien jutut ovat kyllä niin hämäriä välillä. Jos minua purisi koira, niin vaatisin sen lopettamista ja korvauksia omistajalta. Olisikin aika hauskaa kuulla oikeudessa koiran todistavan kyseessä olleen vahinko.
 

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
Huomasin juuri, että puhelin ei toimi. Kyseessä on DNA.n prepaid liittymä. Kenttä on nollassa, eikä puhelimella näin pääse mihinkään. Olen paikassa (Helsingissä), jossa ei ole koskaan ollut mitään kenttä-ongelmia. Mitähän on tapahtunut?

Ps: Puhelimessa on reppaasti "saldoa", eikä liittymä ole mennyt vanhaksi.
 

Nick Neim

Jäsen
Mitähän on tapahtunut?

Mikäli vastaavaa ei ole muilla DNA:n liittymän omistajilla, niin eiköhän vika ole yksinkertaisesti sim-kortissa. Siru kenties vahingoittunut, tai jostain muusta syystä kortti sanonut itsensä irti?

Ainakin kuulostaisi kaikista loogisimmalta vaihtoehdolta.
 

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
Mikäli vastaavaa ei ole muilla DNA:n liittymän omistajilla, niin eiköhän vika ole yksinkertaisesti sim-kortissa. Siru kenties vahingoittunut, tai jostain muusta syystä kortti sanonut itsensä irti?

Ainakin kuulostaisi kaikista loogisimmalta vaihtoehdolta.

Niin, kävin tuolla DNA:n sivuilla katsomassa noita häiriötiedotteita eikä siellä ainakaan vielä ollut mitään. Soitin puhelimella eilen illalla. Siitä asti se on ollut ikkunalaudalla käyttämättä. Omituisesti on kortti vioittunut jos siitä on kyse. Äsken puhelin pyysi tarkistamaan "Tiedoitepalvelun". Ei aavistustakaan mitä tarkoittaa....

EDIT: TOIMII. Yhtäkkiä palkit vain palasivat. Tattis.
 
Viimeksi muokattu:

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Hankin syyskuussa 2009 Soneran mokkulan. Sopimuksen pituudeksi oli määritelty kaksi vuotta eli kohta tuo kiusankappale olisi poissa päiväjärjestyksestä. Kysyisinkin, että pitääkö Soneraan päin ottaa yhteyttä ennen tuota päivää kun 2v tulee täyteen ja ilmoittaa ettei halua jatkaa sopparia tuon jälkeen? Ja onnistuuko tuosta eroon pääseminen puhelinsoitolla vai pitääkö mennä liikkeeseen täyttelemään jotain lippulappuja?
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Mielenkiintoista! Miten koira puree vahingossa ja mistä sen tietää, että kyseessä oli tai ei ollut vahinko? Onko niin, että kun kyseessä on vahinko, ei koiran jäljiltä löydy mitään hyökkäyksen speksejä tai muita suunnitelmia?

Jos vaivautuisi edes hetkisen ajattelemaan asiaa, luulisi jokaisen ihmisen pystyvän hahmottamaan joitakin ns. puhtaita vahinkotilanteita. Jospa kuitenkin laitetaan esille pari esimerkkiä.

- Herkkupalan tai ruoan antaminen koiralle kädestä.
- Koirien keskinäiseen leikkiin/tappeluun meneminen ns. kolmantena miehenä.
- Koiran ja ihmisen väliseen leikkiin meneminen ns. kolmantena miehenä.
- Pentukoiran puremiset.

Koiranomistajien jutut ovat kyllä niin hämäriä välillä. Jos minua purisi koira, niin vaatisin sen lopettamista ja korvauksia omistajalta. Olisikin aika hauskaa kuulla oikeudessa koiran todistavan kyseessä olleen vahinko.

Tokihan jutut hämäriä ovat, mutta oman typeryyden vuoksi purruksi tulleen ihmisen selitykset olisivat myös "hauskaa" kuultavaa. Tokihan eläin omistajineen noissakin tapauksissa oikeusjutun häviää.
 

Nume

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, FC Bayern München, SoJy
Heittäkääpä jotain kokemuksia soluasunnoista yliopistoajalta. Tiedän, että amiksessa kokemukset voivat olla hieman toisenlaisia enkä niitä oikeastaan edes kaipaa.

Itse olen muuttamassa opiskeluiden takia niin soluasuntoon kuulemma joudun, kun yksiöitä ei vielä ole saatavana, ensi vuonna sitten kenties, mikäli soluasuntoasuminen ei nappaisikaan. Vähän jännittää, että millaiset kaverit siihen sitten tulee.

Jos keskustelu alkaa ryöppyämään niin tehdään sitten ketju tälle(kin) aiheelle!
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Hankin syyskuussa 2009 Soneran mokkulan. Sopimuksen pituudeksi oli määritelty kaksi vuotta eli kohta tuo kiusankappale olisi poissa päiväjärjestyksestä. Kysyisinkin, että pitääkö Soneraan päin ottaa yhteyttä ennen tuota päivää kun 2v tulee täyteen ja ilmoittaa ettei halua jatkaa sopparia tuon jälkeen? Ja onnistuuko tuosta eroon pääseminen puhelinsoitolla vai pitääkö mennä liikkeeseen täyttelemään jotain lippulappuja?

Sopimukset jatkuvat yleensä automaattisesti toistaiseksi voimassaolevana määräaikaisuuden jälkeen (pl. viime kuussa voimaan tulleen viestintämarkkinalain uudistuksen jälkeen tilatut määräaikaiset sopimukset) joten joudut olemaan yhteydessä Soneraan irtisanomisen tiimoilta. Puhelimitse onnistuu varmastikin irtisanominen.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Mielenkiintoista! Miten koira puree vahingossa ja mistä sen tietää, että kyseessä oli tai ei ollut vahinko? Onko niin, että kun kyseessä on vahinko, ei koiran jäljiltä löydy mitään hyökkäyksen speksejä tai muita suunnitelmia?

Rommeli tuossa noita jo esittelikin, joten paljoa lisättävää ei ole. Olisit varmasti itsekin pienen miettimisen jälkeen voinut päätellä, että niitä vahinkoja voi tulla elävässä elämässä ja kyllä sen ihmisen pitäisi hoksata tilanne milloin kyseessä on vahinko ja milloin tahallinen tapahtuma.

Koiranomistajien jutut ovat kyllä niin hämäriä välillä. Jos minua purisi koira, niin vaatisin sen lopettamista ja korvauksia omistajalta. Olisikin aika hauskaa kuulla oikeudessa koiran todistavan kyseessä olleen vahinko.

Nämä "koirien vihaajien" jutut ne vasta usein hämäriä ovatkin - niistä paistaa läpi täydellinen ymmärtämättömyys luontokappaletta kohtaan. No mutta kukin tavallaan. Sinä muuten varmaan vaadit ihmisenkin lopettamista ensimmäisen iskun jälkeen, eikä niin?

Vaikka koirien puolesta tässä kirjoittelenkin, niin on tietenkin tilanteita joissa koira on ympäristölleen vaarallisena lopetettava, näissäkin tapauksissa pääasiassa syy on koiran omistajassa mutta koira joutuu kärsimään omistajan idiotismin seuraamukset. Sekin on ikävää, että Suomessa eläintenpitokielto on käytännössä merkityksetön rangaistus, koska kukaan ei sitä pysty valvomaan. Joten idiootti saa halutessaan sen uuden koiran vaikkapa egonsa jatkeeksi jos niikseen tulee.

Jos minua puree koira, kuten itseasiassa on tehnytkin, en ole vaatimassa koiran lopettamista vaan teen päätelmiä tilanteesta ja toimin sen mukaisesti. Kertaakaan en ole vaatinut korvauksia tms. koska olen katsonut, että kyseessä on juuri vahinko - kuten Rommeli oivallisesti toi esimerkein esille.

vlad.
 

Orman Mollis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Nesteet käsimatkatavaroissa lentokoneella matkustettaessa

Lasketaanko esimerkiksi deodorantti (stick-muodossa) tai hiusvaha tai -geeli nesteiksi käsimatkatavaroissa? Olin itse siinä uskossa että huulipunat ja stick-dödöt eivät ole nesteitä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös