Normaalissa yksivaihesähkössä menee tehon laskenta ihan ohmin lain mukaan. Eli P=UI U=RI. Eli jos jännite on 230V ja virta 10A on teho silloin 2300W. Eli 10A sulakkeen nimelliskuorma on tuo 2300W. Kolmivaiheisessa järjestelmässä se menee täysin erilailla. Ja tuossa lämminvesivaraajassa, kun kerran on 3-vaihe, on todennäköisesti 3 vastusta myös. Yhden vastuksen lämmittäminen kolmivaihesähköllä ei ole mahdollista. Jos silloin mittaat vastuksia, pitäisi jännitteetömänä mitata kaikki vaiheet nollaa vasten. Eli yhdellä ohmilukemalla et voi pärjätä jos kolme vaihetta tulee sinne.
Jos nyt pitäisi heittää veikkaus niin termaria epäilisin. Harvemmin kaikki kolme vastusta pimenee samaan aikaan, toki on mahdollista että sieltä on yksi tai kaksi vastusta sökönä, niin yhdellä vastuksella ei potku sitten riitä. Yksi vaihtoehto olisi jos pääsisi esim pihtiamppeerimittarilla katsomaan kulutuksia.
Tuohon lamppujen jatkuvaan paukkumiseen voi olla syynä se, että "nolla lähtee vaeltamaan" juuri huonon liitoksen takia. Sitä voi ajatella niin että kun piirtää paperille "mersun merkin" eli kolme sakaraa tähtimuotoon. Niiden keskipiste, yhtymäkohta on nollapiste. Jokaisen sakaran päässä on 230V. Jos se keskellä oleva piste lähtee siirtymään jotakin sakaraa pitkin, silloin siinä sakarassa pisteen ja sakaran kärjen väli pienenee jolloin siinä vaiheessa jännite laskee. Samaan aikaan kahdessa muussa vaiheessa jännite nousee. Niissä ryhmissä missä jännite nousee, hajoaa jotakin. Onko muuten tullut vastaan "valojen lumpsumista" kun käyttää jotakin esim imuria, mikroa jne? Jotakin mikä vie enemmän sähköä? Noi voi olla todella hankalia paikantaa.