Virveliä kainaloon
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- 4.11., 7.4. ja pyhä henki
Voiko induktiolieden yhdellä isolla levyllä käyttää kahta kattilaa tai pannua samaan aikaan?
Miksi ei voisi?
Voiko induktiolieden yhdellä isolla levyllä käyttää kahta kattilaa tai pannua samaan aikaan?
Voiko lentokoneen käsimatkatavaroissa tai ruumaan menevässä laukussa kuljettaa moottoripyörän geeliakkua? Kyseessä siis 12 voltin ja 5 ampeeritunnin akku. Ja lentona EU-alueen sisäinen lento.
Muistikuvat ovat hyvin hatarat, mutta olikohan niin että Tampereen ja Lappeenrannan välisellä osuudella on jossain vaiheessa tienviitta "HUHTI 6". Lieneekö jollain parempaa tietoa sijainnista? Voi siis hyvinkin olla jonkun toisen tien varrella.
Malli on nibe compact 300, sijaitsee turun lähellä.
Mistä sen tietää, että vastus on rikki? Sähkömies sanoi mitanneensa myös vastuksen ja sanoi, että se toimii. Itsekin mittasin ja sain 55 ohmia sen resistanssiksi. Onko tämä liian iso lukema?
Olen siinä käsityksessä, että sähkömies vaihtaa myös vastuksen mikäli se on rikki. Putkimieskaverini ainakin heitti hanskat tiskiin, kun kävi läpi, ettei ongelma ole missään putkissa tms. ja käski kutsua sähkömiehen.
Täytyy antaa sähkömiehen nyt tehdä temppunsa. Kiinnostaa vaan tämä mittailuhomma ja haluaisin vähän edes tajuta, mitä mittarin kuuluisi näyttää missäkin kohtaa ja mitä mistäkin voi päätellä. Ihmettelen sitä nyt suuresti, miten termostaatti voi olla rikki, jos sen läpi kulkee jännite. Siis rikki siten, ettei varaaja lämmitä lainkaan.
Valtatie 12. Toiselle puolen kääntymällä pääsee Hämeenkoskelle ja vatapäätä on 6 Huhti. Kyseinen risteys Google mapsissa.
...
Vastus vaikuttaisi olevan mittauksen perusteella ehjä, sillä teoriassa tuon arvon pitäisi olla 53,3 ohmia...
Ihan mielenkiinnosta, minkä teorian mukaan? Ts. miten laskit?
Ihan vaan Ohmin lain mukaan laskin. Vastuksen teho on 3 kW ja jännite tässä tapauksessa 400 V.
U=IR ja sähköteho P=UI
Tämä sitten muotoon R=U^2/P, mistä saadaan tuo 53,3 ohmia.
Normaalissa yksivaihesähkössä menee tehon laskenta ihan ohmin lain mukaan. Eli P=UI U=RI. Eli jos jännite on 230V ja virta 10A on teho silloin 2300W. Eli 10A sulakkeen nimelliskuorma on tuo 2300W. Kolmivaiheisessa järjestelmässä se menee täysin erilailla.
Ja tuossa lämminvesivaraajassa, kun kerran on 3-vaihe, on todennäköisesti 3 vastusta myös. Yhden vastuksen lämmittäminen kolmivaihesähköllä ei ole mahdollista. Jos silloin mittaat vastuksia, pitäisi jännitteetömänä mitata kaikki vaiheet nollaa vasten. Eli yhdellä ohmilukemalla et voi pärjätä jos kolme vaihetta tulee sinne.
Tuohon lamppujen jatkuvaan paukkumiseen voi olla syynä se, että "nolla lähtee vaeltamaan" juuri huonon liitoksen takia. Sitä voi ajatella niin että kun piirtää paperille "mersun merkin" eli kolme sakaraa tähtimuotoon. Niiden keskipiste, yhtymäkohta on nollapiste. Jokaisen sakaran päässä on 230V. Jos se keskellä oleva piste lähtee siirtymään jotakin sakaraa pitkin, silloin siinä sakarassa pisteen ja sakaran kärjen väli pienenee jolloin siinä vaiheessa jännite laskee. Samaan aikaan kahdessa muussa vaiheessa jännite nousee. Niissä ryhmissä missä jännite nousee, hajoaa jotakin. Onko muuten tullut vastaan "valojen lumpsumista" kun käyttää jotakin esim imuria, mikroa jne? Jotakin mikä vie enemmän sähköä? Noi voi olla todella hankalia paikantaa.
Mistä helvetistä täällä puhutaan?
Onko Sergio Leonen Dollaritrilogiasta tehty boksia (dvd tai BR)? Dollaritrilogiaan kuuluvat Kourallinen dollareita (Per un pugno di dollari, 1964), Vain muutaman dollarin tähden (Per qualche dollaro in più, 1965) ja Hyvät, pahat ja rumat (Il buono, il brutto, il cattivo, 1966).
Ainakin DVD-boksia on ollut saatavilla - liekö jopa kymmenisen vuotta. En ole tarkistellut nyt muutamaan vuoteen saatavuutta, kun ei niitä voi määräänsä enempää ostella lahjaksi.Onko Sergio Leonen Dollaritrilogiasta tehty boksia (dvd tai BR)? Dollaritrilogiaan kuuluvat Kourallinen dollareita (Per un pugno di dollari, 1964), Vain muutaman dollarin tähden (Per qualche dollaro in più, 1965) ja Hyvät, pahat ja rumat (Il buono, il brutto, il cattivo, 1966).
Mikä oli se ketju täällä, joka oli "yhdistä seura ja nimimerkki" -tyylinen, jossa lueteltiin seurasta mieleen tulevia nimimerkkejä? En vaan millään osaa/saa osumaan sitä tuohon hakuun...
Haluaisin katsoa tuleeko muillekin muutamasta nimimerkistä seuransa mieleen.
Onko jollain tietoa/kokemusta siitä, että jos taloyhtiö päättää ottaa jonkun palveluntarjoajan nettiliittymän remontin yhteydessä kaikille asukkaille vaikka esim. Elisalta, niin miten tähän suhtautuu esim. Sonera, jonka asiakas yrittää purkaa määräaikaisen sopimuksen tämän vuoksi? Ei sillä, että itsellä olisi tällainen tilanne.
No nyt on kyllä selkeästi kirjoitettu... Odotan jämptejä vastauksia.
Joo, eivät vastanneet esim. Soneralta.
Onko jollain tietoa/kokemusta siitä, että jos taloyhtiö päättää ottaa jonkun palveluntarjoajan nettiliittymän remontin yhteydessä kaikille asukkaille vaikka esim. Elisalta, niin miten tähän suhtautuu esim. Sonera, jonka asiakas yrittää purkaa määräaikaisen sopimuksen tämän vuoksi? Ei sillä, että itsellä olisi tällainen tilanne.
No nyt on kyllä selkeästi kirjoitettu... Odotan jämptejä vastauksia.
Miksi pitäisi olla? Sopimus on sopimus. Hinnat pätevät juuri siksi, että se on molempien osapuolien hyväksymä sopimus. Jos sama palvelu pystytään toimittamaan uuteen osoitteeseen, operaattori on täyttänyt velvollisuutensa, mutta asiakas haluaa luistaa omastaan. Ei mene mun jakeluun.Paikallisen yhtiön kanssa asiasta ei tullut mitään ongelmaa. Voin kuvitella, että nihkeämpää näiden isojen kanssa, mutta pitäisihän tuo nyt olla kuitenkin selvä ja lakisääteinen peruste purkamiselle.
Miksi pitäisi olla? Sopimus on sopimus. Hinnat pätevät juuri siksi, että se on molempien osapuolien hyväksymä sopimus. Jos sama palvelu pystytään toimittamaan uuteen osoitteeseen, operaattori on täyttänyt velvollisuutensa, mutta asiakas haluaa luistaa omastaan. Ei mene mun jakeluun.