Sekalaista keskustelua, suuria tunteita, painimista ja vääntämistä Oulun Kärpistä

Suosikkijoukkue
Kärpät
Alkaa pikku hiljaa jo kyllästyttää kannattaa Kärppiä. Kärppäfanina olo on jo yli 20 vuotta putkeen ollut lähes pelkkää juhlaa. Ei tuohon ajanjaksoon mahdu oikeastaan kuin tutostrofi ja alasajon aika, jolloin on vituttanut.

Junnon tulosta lähtien Kärpät oli ensin divarissa täysin ylivoimainen. Siinä ei ollut mitään järkeä. Kärpät suorastaan leikitteli vastustajilla. Kysymys ei ollut, voittaako kärpät, vaan kuinka monella maalilla Kärpät voittaa. Nousu liigaan meinasi vaan olla helkkarin vaikeaa.

Kun se nousu lopulta tuli, liigassakin tuli käytännössä heti makeaa mahan täydeltä. Heti ensimmäisellä kaudella Kärpät pudotti runkosarjaykkösen Jokerit laulukuoroon puolivälierissä ja marssi mitalipeleihin. Siitä lähtien Kärpät onkin ollut myös liigassa kestomenestyjä. Mestaruuksia, mitaleja ja runkosarjavoittoja ei jaksa kohta enää laskea.

Kärpät takoo nykyisellään bisnesmielessäkin lähes ylivoimaista tulosta. Se taas tarkoittaa, että jengikin on joka kausi kilpailukykyinen. Kärppiin tulee Puljujärviä ja Lammikkoja, joita valtaosa muista seuroista voivat vain kadehtia.

Ei tällaista tilannetta saisi valittaa, mutta kyllä minä kaipaan aikoja kun Kärpät oli altavastaaja. Siinä oli jännitystä, kun tappion mahdollisuus oli jopa suurempi kuin voiton. Divarista nousu liigaan tuntui lähes mahdottomalta. Monta kevättä sen takia petyttiin, mutta maistuihan se nousukin sitten aivan helvetin makealta. Ehkä parhaalta omassa kärppähistoriassani.

Ja se eka liigakausi ja pleijarit. Altavastaajana runkkarin kasisijalta Jokerit kesälomille. Ihanaa saatana! Kiilaa kakkoseksi nousun jälkeen.

Mestaruus 2004. Kärpät tuli ryminällä liigaan ja nousi neljässä vuodessa mestariksi asti. Sinä päivänä Oulu sekosi. Vauvasta vaariin koko Oulu lähti vielä illalla juhlimaan kaupungille mestaruutta. Iso paha TPS, siihen astinen kestomenestyjä oli kaatunut.

Ei Kärpät pysty tänä päivänä vastaavia tunteita herättämään. Ainakaan kotoliigassa. Nykyisin oletus on pelipäivänä lähes sama kuin 90-luvun lopulla divarissa. Kyse on vain siitä, kuinka monella maalilla Kärpät voittaa?

Minä odotan Kärpiltä nykyisin Euroopan mestaruutta. Sitä ei olla vielä saavutettu. Kärpät on 2000-luvulla ollut kolme kertaa finaalissa asti ja hävinnyt joka kerta. Tälläkin kaudella se matka on jo ohi ja siltä osin suurin kiinnostus kauteen omasta näkökulmasta on jo tässä vaiheessa kadonnut. Nyt täytyy vain menestyä liigassa niin hyvin, että euroopan mestaruuden tavoittelu on ensi kaudellakin mahdollista.

Spengler Cup on toinen, minkä haluaisin Kärppien voittavan. Suomalaisesta näkökulmasta kyseessä on vain harkkaturnaus joulutauolla, mutta Keski-Euroopassa tuo on iso juttu. Se on Sveitsin toiseksi suurin vuosittainen urheilutapahtuma tenniksen atp-kisan jälkeen. Ja myös käytännössä ainoa turnaus mm-kisojen lisäksi, johon kanadan maajoukkue osallistuu vuosittain. Spengleriin ei edes pääse kuin harvat ja valitut. Onko Kärppiä koskaan kutsuttu? Ei nyt yhtäkkiä tule mieleen. Joka tapauksessa tämänkin valloittaminen pitäisi olla Kärppien to do -listalla.
 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, kahden maalin Karvinen
Koko teksti
Mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma. Nautitaan nyt näistä menestysvuosista, kun niitä näkyy riittävän. Koskaan ei voi tietää milloin tämä hunaja loppuu kesken. Toki talouden näkökannalta ollaan kyllä niin kuivalla maalla kuin olla ja voi, mutta muutama katastrofikausi putkeen kentän puolella voi muuttaa kaiken.

Jos Roomakin kaatui, niin miksi ei Kärpätkin?
 

Dynastia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Loistava teksti kyllä Porvoon kärpältä ja voin itsekin samaistua siihen täysin. Kyllä itsekin nykyisellään sytyn kaikkein eniten Kärppien CHL peleihin ja mestaruus siellä on seuraava suuri unelma, kun liigassa on kaikki mahdollinen voitettu jo moneen kertaan, joten varsinkin runkosarjapeleihin on ollut jo muutaman vuoden ajan todella vaikea syttyä. Toivottavasti myös ensikaudella Kärpät chl:ssä pelaa ja rakentaa jo alkukaudesta niin kilpailukykyisen joukkueen, että siellä pärjääminen on realismia.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Voi, voi...
Olen ensimmäiset Kärppä-pelini käynyt katsomassa Keskuskentän lisäalueella joskus 60-luvun lopulla eikä tuo silloin syttynyt kipinä ole vieläkään sammunut. Matkaan on mahtunut nousuja ja laskuja, kirkkaimpana tähtenä ehkä Kärppien ensimmäinen mestaruus ja surkeimpana korpivaellus 90-luvulla.
Olen pelkällä ilolla seurannut Kärppien nousua valtakunnan suurimpien joukkoon lajissaan niin etenkin urheilullisella kuin taloudellisella tuloksellakin mitattuna. Se kertoo tekijöiden intohimosta ja ammattitaidosta kukin omalla sektorillaan eikä sellaisen pitäisi ruveta kyllästyttämään ainakaan seuran/joukkueen kannattajia, kun on nähnyt sen huonommankin tuloksen konkursseineen.
Alatalon ja Suikkanen visiitti olivat minusta terveellinen muistutus siitä, kuinka helposti ja nopeasti huono työ jollain avainpostilla alkaa näkymään kaikessa - luisua on vaikea oikaista, jos siihen ei puututa nopeasti ja voimakkaasti. Buumin ja menestyksen uudelleenrakennus ei ole niitä yksinkertaisimpia temppuja, ei isolla rahallakaan. Tätä kannattaa tiedustella vaikka tuolta Aurajoen rantojen väeltä...
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
Spengleriin ei edes pääse kuin harvat ja valitut. Onko Kärppiä koskaan kutsuttu? Ei nyt yhtäkkiä tule mieleen. Joka tapauksessa tämänkin valloittaminen pitäisi olla Kärppien to do -listalla.
Spengler Cupiin on viime vuosien aikana päässeet/joutuneet Suomesta ne joukkueet jotka eivät ole päässeet CHL:ään. Viime vuonna KalPa, sitä edellisenä HPK ja nyt tänä vuonna siellä on TPS. Eli tällä hetkellä tuonne kutsutaan Suomesta se joukkue joka on ollut paras CHL:stä ulos jäänyt joukkue. Mikäli trendi on jatkossakin tällainen niin täytyy kyllä toivoa että Kärpät on kuitenkin ennemmin siellä CHL:ssä mukana eikä suinkaan Spenglerissä...

Toki siitä olen samaa mieltä että Spengler on kyllä varsin legendaarinen turnaus. Itse olen muutenkin etenkin jalkapallon puolella näiden cup-kilpailujen ystävä, joten siinäkin mielessä toivoisin että tämä CHL nousisi vuosien aikana paljon nykyistä arvokkaammaksi turnaukseksi.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, Etta, ACO
Fanitus jatkuu, mutta sen olomuoto on muuttunut toisenlaiseksi. Olin aikoinaan tulisieluinen fani. Ensimmäisestä mestaruudesta seurasi noin kolmen kuukauden euforia. Olisin ollut jatkuvasti bannissa, jos tällainen palsta olisi silloin ollut olemassa. Nykyinen suhtautuminen on enemmän tylsän toteavaa.

Lapset ottaessaan yhteyttä tarkistavat, ettei kärppäpeli ole käynnissä.

Highlightsit: Eka mestaruus, joka on suurin urheilun saralta kokemani tunneryöppy, lapsen kanssa eka peli livenä ja lapsenlapsen kanssa eka peli (pelaa muuten junnukärpissä).

Korpivaelluksen ajan olin armeliaasti kaukana Oulusta, mutta paha palaa takaisin ja täällä ollaan taas.

Tatskoja en koskaan tule ottamaan, mutta jos yksi olisi pakko olla ... arvaatte varmaan mikä.
 
Viimeksi muokattu:

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olen pelkällä ilolla seurannut Kärppien nousua valtakunnan suurimpien joukkoon lajissaan niin etenkin urheilullisella kuin taloudellisella tuloksellakin mitattuna. Se kertoo tekijöiden intohimosta ja ammattitaidosta kukin omalla sektorillaan eikä sellaisen pitäisi ruveta kyllästyttämään ainakaan seuran/joukkueen kannattajia, kun on nähnyt sen huonommankin tuloksen konkursseineen.
Tässä sivutaan jo sitä polkua, jota minä pitkäaikaisena Kärppä-kannattajana haluaisin rakastamani organisaation lähtevän seuraamaan seuraavaksi.

Minulle tärkeintä jääkiekossa on itse peli ja ne pienet detaljit, jotka pelin tuoksinnassa erottavat voittajat häviäjistä. Kiroan isoon ääneen, kun vastustaja tekee maalin, mutta samalla katson, että mitkä asiat edesauttoivat maalin syntyyn. Sama asia myös Kärppien kohdalla. Tuuletan jokaista Kärppien tekemää maalia, mutta muistan katsoa myös ne pienet yksityiskohdat.

Itse maali sinällään on vain hekuman huippu, siihen johtaneet tilanteet ovat esileikkiä, joka välillä on lyhyempi ja välillä pidempi.

Kaikki seuraan, joukkueeseen, pelaajiin, taustajoukkoihin, valmennukseen liittyvä uutisointi on äärimmäisen mielenkiintoista itse pelin kannalta. Oli kyse sitten kuumailmapallolennosta Oulunsalon yllä, hyväntekeväisyyshuutokaupasta Virpiniemessä tai Step-Inin hampurilaisen syömisestä, niin kaikki mikä vähänkään viittaa Kärppiin, minä pyrin sen katsomaan. Jääkiekko on muutakin kuin se seuraava vaihto. Se on elämäntapa, joten siksi kaikki vaikuttaa aina kaikkeen. No, se minusta.

Kuten yllä vihjasin, niin kyllä minä kaiken menestyksen keskellä saan edelleen pikkupoikamaisesti kicksejä jääkiekon seuraamisesta. Mutta se, mikä tällä hetkellä hieman vit... harmittaa, on se, että Kärpät organisaationa on toisaalta todella moderni ja laadukas, mutta toisaalta helvetin omahyväinen, tyylitön, amatöörimainen, rahanahne, saunakaverihyväveliseura. Osa teistä jo tietää mistä puhun, mutta osalle joudun ehkä hieman avaamaan ajatusmaailmaani.

Minä haluaisin, että Kärpät...
1. lopettaisivat fanien aliarvioimisen ja vähättelyn
2. nostaisivat seuran logon sille kuuluvalle paikalleen, niin pelipaidassa kuin kaikessa muussakin toiminnassa. Ja se paikka on sydämen kohdalla.
3. panostaisivat pieniin, mutta asiakaskokemuksia parantaviin yksityiskohtiin ottelutapahtumassa

Kohta 1: muutamia esimerkkejä: Ilkka Mikkola jakoi ikäihmisille viime kauden playoffsien ylijäämäkaulahuiveja Gitsyn "viimeinen peli"-hyväntekeväisyystempauksessa --> olisiko seura mennyt konkurssiin, jos huivit olisivat olleet tämän vuoden mallistoa tai "iättömiä"? Olisiko seura mennyt konkurssiin, jos jalkojen päälle olisi laitettu Kärppä-fleecehuopa ja käsiin Kärppä-lapaset?

Fanikatsomon paikka: tästä on keskusteltu ja tässä on jotakin tapahtunutkin, mutta oikeasti? Joku kuppanen osuuskaupan hikisohva mahtuu kyllä keskelle päätyä, mutta Kärppäkannattajat ei? Miettikääpä tältä kannalta sitä lokakuista rästiottelua jotakin peräpään porukkaa vastaan. On iso asia joo ja vaatii kaikenlaista rakenteellista muutosta ja penkkien siirtoa ja diipadaapadiipadaapascheissea. Sananhelinää ja välinpitämättömyyttä sanon minä. (Tämä asia olisi voinut olla myös kohdassa 3).

Kärppien kotisivut: tästä sanoinkin jo vähän, kun sivut tulivat julki. Pieniä yksityiskohtia päin helevettiä, jotka kertovat ainakin minulle, ettei tekemässä olleilla kavereilla ollut tietoa siitä mitä tekivät. Kristian Vesalainen my ass, kun tarjolla olisi ollut vaikka Lassen lonkkalämäri. (tähän hymiö, mutta kyllä te tiedätte mitä ajan takaa). Muutenkin eri asioiden sijoittelu on jotenkin kummallista? Kärppien pitäisi olla sivuston "päätähti", mutta ensimmäisenä (videon jälkeen) silmille hyppii joku Liigan sarjataulukko. Siis mitä Pesosta? Paikalla, jossa pitäisi olla uutinen hauskoine videoklippeineen esim. treeneistä, on sarjataulukko ja seuraavien otteluiden mainokset. Tämän vielä ehkä kestäisi, mutta kun skrollaan alaspäin, niin tulee vastaan joku ihmeviritys "Kärpät Liigassa". Ei juma... vastahan minä sen saatana katsoin siitä sarjataulukosta. Tähän kohtaan yksi positiivinen asia sivustosta. Olen skrollannut jo puoleenväliin ja vasta nyt tulee kohille ensimmäinen iso mainos. Sitten matka jatkuu vasta sivuston tärkeimpään, eli uutisosioon. Hip hei, sen tuuli vei. Onneksi uutisten jälkeen tuleekin sata yhteistyökumppanin logoa vastaan, niin tulee hieman tutumpi ja turvallisempi olo.

Joku voi kysyä, että mitä fanien vähättelyä nuo kotisivut ovat, mutta kerron sen kohta.

Kausikorttilaiset: meneekö seura konkurssiin, jos "joululahjaksi" tms. kausarilaisille vaikka joku nimmareilla varustettu juliste tai valokuva lähetettäisiin? Tai voihan se "lahja" vaikka olla sidonnainen siihen kausarin hintaankin. Enemmän rahaa taloon tuonut saisi vaikka Kärppä-avaimenperän ja julisteen ja se köyhempi pelkän julisteen. Uskallan väittää, että tällaisella pienellä markkinointikikalla olisi merkitystä myös isossa kuvassa. Pieni lehtijuttu tai maininta radiossa asian tiimoilta ja firma saisi positiivista mainosta omistaan välittävänä yhteisönä jne jne.

Kohta 2: Tää on lyhyt kohta. Pelipaitaan Kärppä-logo ylemmäs kaiken keskipisteeksi. Piste.

Kohta 3: tähänkin kohtaan vastaukset löytyvät toisista ketjuista ja en ala niitä sen kummemmin vuodattamaan.
- erätauko-ohjelmaa: kilpailuja, karnevaalia, mediakuutiolla tai jäällä... aivan sama. Ymmärrän talousmielessä kyllä, että katsomoon jäävä ei tuota euroja kahvikassaan, mutta on meitä melkoisen paljon aina erätauoilla siellä penkeillä istumassa.
- muiden pelien tilanteet, erätauon kesto näkyville
- kioskijonot/kaljajonot lentokenttätyyliin selkeimmiksi
- siinä muutama, loput Ottelutapahtuma-ketjusta

Ja nyt palaan siihen fanien vähättelyyn. Minun mielestäni Kärppiä ei oikeasti kiinnosta muu kuin oma perse. Tiedän, että pelaajista ja heidän perheistään pidetään todella hyvää huolta ja se kaikkein sisin on oikeasti, hyväsydäminen, toisista huolehtiva, välittävä, auttava jne. Mutta jos et kuulu tähän porukkaan, niin Kärppiä kiinnostaa vain raha. Ei fanit oikeasti merkitse seuralle mitään. Pelaajille kyllä... ehkä... mutta ei seuralle. Kaikki tehdään halavalla, talkoilla, puolihuolimattomasti ja amatöörimaisesti. Kotisivut, markkinointi, pelipaidat, tempaukset... aina mennään sieltä mistä aita on matalin. On suorastaan tyrmistyttävää nähdä urheilullisesti näin laadukas organisaatio käyttäytymässä julkisuudessa kuin elettäisiin vielä 90-luvun alkua.

Se, mitä minä oikeasti haluaisin, on se, että Kärpät ottaisi päänsä pois perseestään ja heräisi vuoteen 2019. Ei enää puhuta kännyköistä ja atk:sta, ei kuluttajille riitä palaneet makkarat ja termarikahvi, ei enää osteta arpoja tai pelata bingoa muualla kuin vanhustentaloissa... kuluttajat haluavat saada rahoilleen vastinetta ja sitä Kärpät ei tarjoa kuin meille kiekko-Niiloille, jotka menevät vain se urheilullinen puoli edellä. Hallihinnoittelukin on ajanut todella ison osan kuluttajista pois hallista kotisohvalle. Miksikö? No siksi, että ei sillä 25€:n kulmassa olevalle piippuhyllypaikalle ole hinkua, jos vaihtoehtona on samaan hintaan kaikki Liigapelit koko kuukauden ajan omalta kotisohvalta virvokkeiden kera nautittuna. Tätähän ei Virkkunen ja kumppanit suostu tajuamaan. Sen osoitti taannoinen keskustelu kausarilainaamisen mahdollisuudesta kirjastosta. Ei tipu eikä lirise.

Ne pienet yksityiskohdat, ne pienet yksityiskohdat. Voisin jatkaa kirjoittamista vaikka koko illan, mutta jätetään nyt tähän.

Minua menestys ei ole saanut kylläiseksi. Hamuan mestaruuksia ja hyvää peliä jatkossakin. Hamuan myös koko organisaation päivittymistä tähän vuoteen. Toivon, että elän niin pitkään, että senkin päivän näen, jolloin Kärpät on oikeasti se suurin ja kaunein. Siihen asti nautisekelen pelistä.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nopea välikysymys: Onko niin, ettei Kärppien kausikortin määräaikaista käyttöoikeutta voi siirtää Kärppäsovelluksella kuin toiselle kausikorttilaiselle? Olen yrittänyt siirtää korttia lauantain HIFK-peliin kaverilleni, jolla itsellään ei ole kausikorttia, mutta ei onnistu. Kausikorttikaverille on aiemmin onnistunut.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nopea välikysymys: Onko niin, ettei Kärppien kausikortin määräaikaista käyttöoikeutta voi siirtää Kärppäsovelluksella kuin toiselle kausikorttilaiselle? Olen yrittänyt siirtää korttia lauantain HIFK-peliin kaverilleni, jolla itsellään ei ole kausikorttia, mutta ei onnistu. Kausikorttikaverille on aiemmin onnistunut.
Vastausta en tiedä, mutta:

Kuulostaa melko naurettavalta, jos moinen ei onnistuisi.
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nopea välikysymys: Onko niin, ettei Kärppien kausikortin määräaikaista käyttöoikeutta voi siirtää Kärppäsovelluksella kuin toiselle kausikorttilaiselle? Olen yrittänyt siirtää korttia lauantain HIFK-peliin kaverilleni, jolla itsellään ei ole kausikorttia, mutta ei onnistu. Kausikorttikaverille on aiemmin onnistunut.
Ehkä typerä kysymys, mutta varmistetaan nyt. Onhan kaverillasi Kärpät-sovellus puhelimessa? Sinnehän se lainattu kausikortti ilmestyy.

Itse ainakin lainasin kaverille jolla ei kausikorttia ole. Ei ollut koko sovellustakaan ja mietittiin tuleeko se lainattu kausikortti tekstiviestillä vai millä. Sitten hoksattiin ladata sovellus hänen puhelimeen ja siellähän se kortti odotti.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vastausta en tiedä, mutta:

Kuulostaa melko naurettavalta, jos moinen ei onnistuisi.
Sanopa muuta. Siltä tämä tällä hetkellä kuitenkin vaikuttaa. Kaksi kertaa olen siirtänyt oman korttini toiselle kausikorttilaiselle onnistuneesti, samoin vastaanottanut. Nyt kun yritän siirtää korttia ulkopuoliselle, se ei onnistu.
Ehkä typerä kysymys, mutta varmistetaan nyt. Onhan kaverillasi Kärpät-sovellus puhelimessa? Sinnehän se lainattu kausikortti ilmestyy.
On ja on myös sinne puhelinnumerollaan kirjautuneena. Puhelinnumerollahan tuo siirto tapahtuu.
 
Viimeksi muokattu:

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Sanopa muuta. Siltä tämä tällä hetkellä kuitenkin vaikuttaa. Kaksi kertaa olen siirtänyt oman korttini toiselle kausikorttilaiselle onnistuneesti, samoin vastaanottanut. Nyt kun yritän siirtää korttia ulkopuoliselle, se ei onnistu.

On ja on myös sinne puhelinnumerollaan kirjautuneena. Puhelinnumerollahan tuo siirto tapahtuu.
Eihän oo välilyöntejä puhelinnumerossa? Mulla ei meinannut siirto ensin onnistua kun kopioin numeron osoitekirjasta ja mukana tuli välilyönti suuntanumeron jälkeen. Luettelostahan sitä numeroa ei jostain syystä voi suoraan valita.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös