Sekalaista keskustelua, suuria tunteita, painimista ja vääntämistä Oulun Kärpistä

Suosikkijoukkue
Kärpät
Ville Leskinen on kiinni pistepörssin voitossa, kuten kaikki tiedämme. Ihan hain Liigan imagon kannalta olisi parempi, ettei itkevä Malte vie pörssivoittoa. Järjestelmä on sellainen kun se on, ja sääntöjen puitteissa lopulliset sijoitukset annetaan. Käsittämätöntä miten tuo ininä piti aloittaa jo ennen viimeistä kierrosta.
Ville voittoon tänään!
Minusta Strömwall puhui kyllä asiaa. Kyllähän nuo säännöt tie break -tilanteessa on suoraan sanoen idioottimaiset.
 

Ermine#10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina, Neftehimik Nizhnekamsk
Minusta Strömwall puhui kyllä asiaa. Kyllähän nuo säännöt tie break -tilanteessa on suoraan sanoen idioottimaiset.
Ehkä siellä olisi viilattavaa tosiaan, mutta mielestäni ihan turha lähteä otteluissa ainakaan laskemaan paremmuutta. Enemmän otteluita pelanneen syykö se olisi, ettei hän voittaisi? Harvoin tosin ollaan siinä tilanteessa, että pistepörssin kärjessä olisi kaksi pelaajaa tasan tarkalleen samoilla pisteillä.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen urheilu
Ehkä siellä olisi viilattavaa tosiaan, mutta mielestäni ihan turha lähteä otteluissa ainakaan laskemaan paremmuutta. Enemmän otteluita pelanneen syykö se olisi, ettei hän voittaisi? Harvoin tosin ollaan siinä tilanteessa, että pistepörssin kärjessä olisi kaksi pelaajaa tasan tarkalleen samoilla pisteillä.
Miksi ei? Eikö juuri kenellä on pisteitä suhteessa otteluihin olisi luontevampi valinta. Ja onhan se hänen syy kuka on pelannut enemmän otteluita kun ei ole saanut enemmän pisteitä niissä otteluissa. Tuo tehotilasto kun on muutenkin ihan paska tilasto ja ei kerro kauheasti muuta kun että pelaatko hyvässä vai huonossa jengissä. Toivottavasti Leskisen ja Strömwallin paremmuutta ei mitata tänä iltana sillä, vaan jommalla kummalla on enemmän pisteitä tai maaleja.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
Miksi ei? Eikö juuri kenellä on pisteitä suhteessa otteluihin olisi luontevampi valinta. Ja onhan se hänen syy kuka on pelannut enemmän otteluita kun ei ole saanut enemmän pisteitä niissä otteluissa.
Toisaalta on myös tilanteita missä pisteet on tasan mutta maalimäärä eri. Kaudella 2013-14 Michael Keränen teki 52:ssa pelissä 52 pistettä ja Ville Vahalahti teki samat 52 pistettä 59:ssa pelissä. Vahalahti kuitenkin voitti pistepörssin koska oli tehnyt 20 maalia ja Keränen 17 eli silloin Vahalahti vei pörssivoiton vaikka Keräsellä oli vähemmän pelejä. Tavallaan siis pelkkä pistekeskiarvokin asettaa pienen ristiriidan kun lähtökohtaisesti maaleja arvostetaan näissä enemmän kuin syöttöjä. Toisaalta voisihan se laskentatapa olla että tasatilanteessa ratkaisee maalit, sen jälkeen pistekeskiarvo. Tai toisinpäin, ihan sama.

Tuo tehotilasto kun on muutenkin ihan paska tilasto ja ei kerro kauheasti muuta kun että pelaatko hyvässä vai huonossa jengissä.
Samaa mieltä tästä. Toivottavasti Leskinen tosiaan paukuttaa esim. hattutempun tänään ja Malte jää tekemään ranneliikkeitään.

Mitä muuten tulee tuohon spekulointiin että "Entä jos Strömwall olisi tehnyt pisteitä niissä peleissä joista oli pois väärän pelikiellon vuoksi", niin toisaalta voidaan jossittelu viedä sillekin tasolle että entä jos Strömwall olisi saanut loppkauden mittaisen loukkaantumisen niissä peleissä. Pelaamattomia otteluita on turha jossitella. Sitä paitsi Leskiseltä on jäänyt liigapelejä väliin sen vuoksi että on joutunut olemaan maajoukkueen mukana samalla kun Kärpät on pelanneet.
 

Vaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
No niin. Runkosarja on nyt yhtä peliä vaille valmis. On aika katsoa taaksepäin ja makustella menneitä.

Viime syyskuussa edellisen mestaruuden jälkihehkuissa uskalsin toivoa myös tältä kaudelta runkosarjan voittoa. Ja minkälainen runkosarja tästä tulikaan! Lokakuun lopussa pistetahti oli niin kova, että uskalsin alkaa elätellä toiveita legendaarisen 132 runkosarjapisteen keräämisestä, koska keväällä 2014 jäätiin siitä harmillisesti pisteen päähän. Yhdessä välissä pisteitä kerättiin niin, että jopa 140 runkosarjapistettä olisi saatu hankittua. Ihan siihen ei nyt päästä, mutta tänään olisi mahdollista päättää runkosarja 139 pisteeseen. Ja mikä parasta, tänään ottamalla edes kaksi pistettä olisi loppusaldo uskomattomat 138 pistettä, mikä tarkoittaisi 2,3p / ottelu. Tuossa tilanteessa Kärpät olisi saanut jaossa olleista runkosarjapisteistä 76,67%. Voittamalla tänään varsinaisella peliajalla, olisi prosenttimäärä 77,22. Nyt ennen tämän illan ottelua se on 75,56%. Ajatella, on jo nyt saatu kolme neljäsosaa kaikista mahdollisista pisteistä!

Täytyy myöntää, että nälkä kasvoi syödessä, joten 140 pisteen tienaamatta jääminen harmittaa hitusen mielen sopukoissa, mutta samalla kiitollinen realismi iskee, ja muistan miten uskomaton määrä pisteitä meillä on jo nyt. Kiitos joukkueelle ja valmennukselle ja koko muulle Kärppien porukalle tästä.

Oman lisänautintonsa tähän runkosarjaan toivat Osalan ja Jokisen saapumiset. Vieläkin vetää vakavaksi, kun tajuaa, että meillä oikeasti on joukkueessa jo ennestäänkin kivikovan rosterin silauksena kaksi maailmanluokan poikaa. Hyökkäys, puolustus ja maalinvahtiosasto ovat kyllä kovat. Todella kovat.

Keväällä 2009 itkin pettymyksen kyyneleitä. Normaalisti hopeakin olisi hieno saavutus, mutta tuolloin triplan menettäminen tuntui pahalta vatsanpohjassa vääntäen, sillä oli tiedossa miten joukkue ja seura olivat rajussa syöksykierteessä. Granlundien menettäminen kertoi juniori- ja edustuskoukkueen, ja oikeastaan koko seuran karille ajamisesta. Näköpiirissä ei ollut paluuta loiston päiviin... Ja sitten sitä taaperrusta kesti ja kesti. Neljä kautta meni aivan suutariksi. Onneksi seura osasi katsoa itseään peiliin ja tehdä korvaavat peliliikkeet. Väliin sattui kauhea Suikkasen kausi, mutta selvästi siitäkin on opittu.

Näin ollen keväällä 2019 mieli lepää. Kymmenen vuoden takaiset kauheudet ovat enää vain muisto, ja jälleen kerran olemme asemassa, että pudotuspelit saadaan pelata ja seurata ei epäonnistumista peläten, vaan ilon kautta nauttien.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen urheilu
Toisaalta voisihan se laskentatapa olla että tasatilanteessa ratkaisee maalit, sen jälkeen pistekeskiarvo. Tai toisinpäin, ihan sama.
Niin ei kumpikaan täydellinen tilanne ole. Siksi on toivottavaa, että tosiaan omilla pistelukemilla olisi voittaja. Ikävää jossitella kuitenkin kaikesta. Ihan oikeessa olet sen suhteen niistä missaamattomista peleistä, että aika turhaa jossitella.

Mutta luulen että Malten ranteet heiluu tänä yönä tuli pistepörssin vottoa tai ei ;)
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Uros on ottanut todella näkyvää roolia Kärppien pääsponsorina. Uros voisi tehdä historian kovimman sponsoritempun ja ostaa Kärppien pelipaitojen mainostilan itselleen. Sen jälkeen puhtaalta pöydältä kaikkien aikojen hienoimmat pelipaidat ensi kaudeksi käyttöön. Pienemmille sponsoreille Virkkunen ja kumppanit keksimään mainostilaa jostain muualta. Kärppien tuotemerkki on loistava. On surullista, että pelipaita on yksi Liigan rumimmasta.
 

PlayMacher

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, HIFK, RoKi, Seattle
Tällä hetkellä suurin ongelma tuossa pelipaita-asiassa on edelleen se, että eri pelaajilla on paljon eri mainoksia, eikä värimaailma synkkaa yhtään. Esim. se Autio Oy:n punakeltainen laatikko näyttää todella pahalta, varsinkin kun ketjukaverilla on Viheraa ja kolmannella jotain muuta. Seuran värit ja logo (ilman rinkulaa olisi toki parempi) ovat muuten edustavat, niin on kyllä sääli kun kokonaisuus pilataan. Ei ne sponsoritkaan edukseen esiinny tuollaisessa. Tämähän koskee käytännössä kaikkia liigaseuroja. Jos mainoksia ei voi kerralla vähentää, niin voi niitä silti siistiä ja yhtenäistää. Milloinkohan Oy:n väki herää tuohon, kun ei ole Junnokaan enää päättämässä?
 

holynordic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
En oikein osannut päättää, mihin ketjuun kirjoitan, joten valitaan nyt tämä sekalaisia tunteita ja tuoksuja –ketju, koska sisältää myös ajatuksia joukkueesta yleisesti, ei pelkästään Jokisesta.

Korostan heti alussa, että en missään nimessä puolustele Jokisen eilistä taklausta. Se oli tyhmä ja tarpeeton temppu, josta epäilemättä tulee jonkinlaisia kurinpidollisia seuraamuksia. Silti minua hieman syljettää tämä tapa, jolla osa on valmiita heittämään Jokisen ns. bussin alle, kun on niin paska pelaaja ja vielä kehtasi taklatakin, vaikka oma syy kun on niin hidas ja huono kiekkoilija. Ja nyt jopa seiskafinaalin tappiokin on Jokisen vika. Kausi lähti hieman jähmeästi liikkeelle, mutta jokainen voi miettiä, miten helposti välilevynpullistuman jälkeen kuntoudutaan huippukuntoon lajissa nimeltä jääkiekko. Viimeisimmät ottelut ovat kuitenkin olleet Jussilta nousujohteisia, tekeminen on aivan timanttista alivoimalla, ja ollut myös useamman kerran jo ratkaisemassa voittoja laadukkaiden syöttöjen ja peliälynsä avulla. Hidas on, mutta jääkiekossa tarvitaan onneksi myös muitakin ominaisuuksia kuin pelkkää nopeutta. Ajatelkaapa hetki tilannetta, jossa meillä olisi joukkueellinen pelkkiä ”radekkoblizekkeja” pörräämässä jäällä! Ei muuten naurattaisi. Jotenkin tosi harmi, että tämä taklaus sumentaa osalta myös kyvyn nähdä ne hyvät asiat Jokisen pelaamisessa. Kyseessä on kuitenkin tärkeä pelaaja Kärpille, ja tulee taatusti olemaan iso ja merkittävä palanen tämän kauden joukkuetta, kunhan pelikieltonsa kärsii ja pääsee hiljalleen takaisin huippukuntoon. Ottaa myös varmasti opikseen tästä casesta.

Tässä kohtaa korostan edelleen, etten puolustele Jokisen taklausta. MUTTA. Kyllä minusta tuntuu tavallaan aika hyvältä nähdä se, että tuollainen kaiken kokenut ja nähnyt NHL-konkari jaksaa edelleen syttyä ns. täydellä liekillä johonkin syyskuun lopun runkosarjaotteluun. On nimittäin paljon lokaa annettu jo konkariosaston niskaan siitäkin, että tullaan vaan jäähdyttelemään Kärppiin ja nauttimaan suuresta palkasta. Toki ne hermot olisi täytynyt pitää kurissa, mutta ei kukaan tuolla tavoin reagoisi, ellei olisi täydellä sydämellä hommassa mukana. Silloin ne tunteet tahtoo joskus viedä nopeammin kuin järki, niin valitettavaa kuin se onkin. (Oletan tässä, että Jokisen tunteet kuumenivat muun joukkueen mukana Lammikon aloitusjäähyn takia, ja se Nättisen suorittama ”tikkari suusta” oli ns. viimeinen pisara – jos tämä kiekonriisto olisi tapahtunut jossain muussa kohdassa, en usko, että Jokinen olisi reagoinut noin tyhmällä taklauksella).

Eteenpäin.

Olen ehkä vähän vanhanaikainen kannattaja, mutta tykkään siitä, että logolle ja joukkueelle pelataan aidosti täydellä sydämellä, vaikka se toisinaan saattaa maksaa jopa jäähyn verran. Minusta on hienoa, että joukkueesta löytyy esimerkiksi ottokarvisia ja lassekukkosia, jotka ovat aina valmiita puolustamaan omiaan ja antamassa muistutusta vastustajalle, jos joku omista kokee vääryyttä jäällä.
 

Goljat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Aho, Jesse Puljujärvi
Eka kertaa elämässäni suuntaan illalla Hakametsään. Mistä katsomosta kannattaa liput varata että näkisi pelin suht hyvin ja ois muiden Kärppä henkisten lähistöllä?
 

Skruf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Kärpät
Jos Manner lähtee kauden jälkeen niin kuka tilalle? Lauri Mikkola? Karri Kivi? Lauri Marjamäki? Ilman mitään tuntumaa veikkasin Mikkolaa kun seurannut muutaman vuoden hommaa Mamban vierellä.
 

Ermine#10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina, Neftehimik Nizhnekamsk
Jos Manner lähtee kauden jälkeen niin kuka tilalle? Lauri Mikkola? Karri Kivi? Lauri Marjamäki? Ilman mitään tuntumaa veikkasin Mikkolaa kun seurannut muutaman vuoden hommaa Mamban vierellä.
Late Mikkola olisi helppo jatkumo ja Ville Mäntymaa taustalle kehittymään/marinoitumaan liigakoutsiksi. On muuten tehnyt pirun hyvää jälkeä tuolla junioreissa, muttei ole vielä valmis missään nimessä liigaan päävalmentajaksi.
 

Skruf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Kärpät
Late Mikkola olisi helppo jatkumo ja Ville Mäntymaa taustalle kehittymään/marinoitumaan liigakoutsiksi. On muuten tehnyt pirun hyvää jälkeä tuolla junioreissa, muttei ole vielä valmis missään nimessä liigaan päävalmentajaksi.
Mikäs sen parempaa kun organisaatioissa ois mahollisuudet päästä sekä pelaajana että valmentajana huipulle. Saatais näitä "Mannereita" , "Rätyjä" "Heponiemejä" vielä lisääkin tänne pohjoseen.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pitkästä aikaa seurasin tänään Kärppien alkulämmön ennen Pelicans-peliä. Kolme miestä erottui joukosta erityisen positiivisina. Tuolla kolmikolla oli koko ajan hymy huulilla ja kaveria kannustettiin. Vaikutti siltä, että työpaikalla oli nautinnollista olla ja sitä nautintoa pyrittiin jakamaan. Keistä on kyse? Vihje: Puljujärvi ei kuulu joukkoon.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sailio, Kukkonen ja Lammikko (?)

Lämmittelyjä en ollut siis katsomassa. Vedin mutulla ja pelin aikana observointieni perusteella.
Ei osunut yksikään.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Humaloja, Pyörälä ja Lindsten nauttivat tänään täysin siemauksin alkulämmössä. Tuli itsellekin mukava tunnelma, kun noita poikia katseli. Paljon hyvää on muutoinkin tuossa joukkueessa, taas.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös