Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Sekalaisia kysymyksiä NHL-kiekosta

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Sledge Hammer!, 24.11.2009 klo 12.39.

 1. jugitzo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  PePo HC ja Florida Panthers
  Lainaus:
  No joo näinhän se on, Daniel lyönyt noin 140 maalia enemmän rapakon takana. Kuitenkin ovat hyvin toistensa kaltaiset.
   
 2. pikkuvaimo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Harley-Davidson
  Lainaus:
  Kieltämättä samankaltaisuuksia on paljon. Erinomainen pelisilmä molemmilla, pelaavat hyvin molempiin päätyihin eikä kumpikaan ole tunnettuja fyysisestä pelistä. En silti aivan tältä istumalta löisi vastausta lukkoon, vaikkei juuri nyt tule mieleen parempaakaan vaihtoehtoa.
   
 3. Puoliveltto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sharks.
  Selkäydinrefleksinä rupesin miettimään Toewsia ja Bergeronia. Paremmin tuntevat kommentoikoot, miten pahasti meni metsähallituksen puolelle.
   
 4. marras Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Avaan pelin suomalaisittain Kimmo Timosella ja Sami Vatasella. Ei toki yks yhteen, mutta nokittakaa!

  Ja näin All Starseista tuli mieleen, että onko koskaan tullut tappelua näissä peleissä?
   
 5. Osala#26 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues
  Lainaus:
  Patrick Kane hanskas ainakin vuosi sitten John Scottin kanssa ;)
   
 6. Denverin Munasyndi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Avalanche 1995-2009, Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Joe Sakic ja Steve Yzerman eivät poikkea toisistaan turhan paljon. Samoin Dino Ciccarelli ja Dave Andreychuk ovat lähes identtisen profiilin omaavia kavereita. Perse pysäkkiin maalin eteen ylivoimalla ja kiekko byyriin hinnalla millä hyvänsä. Kuka nyt välittää jos poikkari toisinaan osui maalivahtia kurkkuun, se on lätkää se hei!
   
 7. Kumielvis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Paltamon Pantterit
  Kaikki nelosketjun tappelijat? Vaikka Brian McGrattan ja Derek Boogaard. Melko samanlainen pelaajaprofiili.
  Muuten ehkä noita kolmosparin puolustavia pakkeja, hitaan kankeita mutta taklaa kovaa ja on karaktääriä. Joku Brooks Orpik - Willie Mitchell - Barrett Jackman- Rob Scuderi -osasto.
  Matt Martin ja Cal Clutterbuck?
   
 8. Jippo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Laine ja Lemieux. Marioesque. ;)
   
 9. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Mielestäni aika pahasti, jos aletaan purkamaan atomeiksi ja eritoten puhumaan hyökkäyspelaamisesta- ja taidoista. Puolustussuuntaan ovat molemmat pitkälti maailman parhaita enkä niin tarkasti osaa pelaajatyyppejä arvioida, että löytäisin puolustustyöskentelystä eroja.

  Kesler on mielestäni aika identtinen pelaaja Bergeronin kanssa, joskin Keslerillä on vielä tämä backesmainen puoli pelissään eli pelaa todella kovaa. Bergeron on näistä se fiksuin, äärettömän fiksu. Toews on offensiivisesti se taitavin, nopein ja ehkä jopa näyttävin. Joka tapauksessa kaikilla on sama rooli ja ovat pieniä yksityiskohtia lukuunottamatta aika identtisiä sekä parhaita roolissaan. Jollain tavalla Pavelskikin muistuttaa hieman Bergeronia. Huomioikaa sitten se, että varsinkin Bergeronia näen sen kaksi kertaa vuoteen maksimissaan.

  Matt Duchenessa ja Johnny Hockeyssa on paljon samankaltaisuuksia. Myös Duncan Keith sekä Drew Doughty ovat aika samankaltaisia nykypäivän kiekkoilijoista, joskin Keith muistuttaa enemmän minua Scott Niedermayerista.

  Joskus tuli pohdittua näitä enemmän, mutta tossa nopeasti. Todennäköisesti suht vääristynyt kuva meikäläisellä.
   
 10. Shard Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov, Helm
  Tuli mieleen tuosta NHL top 100 -ketjusta sellainen juttu, että osaisiko kukaan kertoa pelaajamäärän kehityksestä? Missä vaiheessa joukkueisiin tuli kakkosketju, milloin kolmonen ja nelonen?
   
 11. Van Taimeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  St. Louis Blues
  Lainaus:
  NHL:n ensimmäisinä vuosina tähtipelaajat pelasivat koko ottelun, mutta pelaavan rosterin koko piti olla kuitenkin jo eka kaudesta (1917-18) lähtien vähintään 8 pelaajaa, joten muutama vaihtopelaaja oli tuolloin jo pidettävä mukana. Rosterilla ei ollut ylärajaa, mutta otteluihin ei silti puettu kuin max. 10 pelaajaa. Ei ollut tarvista, kun samat jätkät pystyi pelaamaan koko ajan.

  1920-luvun puolivälin jälkeen esim. Montreal Canadiens käytti säännöllisesti kahta hyökkäysketjua ja kolmea puolustajaa. Toki ykkösketjun tähdet pelasivat edelleen valtaosan ottelusta, arvelisin 40+ minuuttia. Kaudelle 1925-26 rosterin maksimikooksi tuli 12 pelaajaa.

  Kolmoskenttä yleistyi vain muutamia vuosia kakkoskentän ilmestymisen jälkeen 1930-luvun alussa, kun rosterin maksimikooksi muutettiin 15 pelaajaa. Tämä tapahtui kaudella 1929-30. Ainakin seuraavalla kaudella (1930-31) Canadiens käytti yleisesti kolmea täyttä hyökkäysketjua ja neljää puolustajaa. Maalivahti oli 14. pelaaja, häntä ei eritelty, eivätkä kaikki joukkueet muutenkaan käyttäneet/tarvinneet viittätoista pelaajaa. Toki kolmoskentän käyttö/peliaika oli muutenkin aika vähäistä. Kolmoskentän peliaika lisääntyi selvästi 1930-luvun loppua kohti. Läpi 30-luvun rosterin maksimikoko vaihteli 14 ja 15 pelaajan välillä.

  Sotavuosien aikana rosterin koko (sekä minimi että maksimi) tippui pariinkiin otteeseen alaspäin, koska miehiä lähti asevoimien palvelukseen ja pelaajista oli puutetta, mutta sotien jälkeen rosterikokoa kasvatettiin aina kauteen 1949-50 asti, jolloin rosterin maksimikooksi tuli 17 pelaajaa. Tällöin neloskenttä tuli ensimmäistä kertaa käyttöön. Tätä tosin kesti vain pari kautta, kun rosteri palautettiin 1951-52 15 pelaajan kokoiseksi, paitsi kotiotteluissa sai käyttää 16 pelaajaa. Kaudesta 1954-55 lähtien sai myös vieraspeleissä käyttää 16 pelaajaa. Yleisin suhde oli tuolloin 11 hyökkääjää, 5 puolustajaa. Maalivahteja ei tuohon laskettu.

  Erikoisuutena kausien 1954-55 -> 1962-63 välillä sai käyttää 18 pelaajaa aina joulukuun alkuun asti, ja sitten karsia heistä 2 pois ja pelata loppukausi 16 pelaajalla. Alkukaudesta saatettiin pelata täydellä neljällä kentällä ja kolmella pakkiparilla.

  1960-luvun puolivälissä Original 6 -ajan lopulla kokoonpano oli edelleen useimmiten joko 11 hyökkääjää/5 puolustajaa tai 10 hyökkääjää/6 puolustajaa. Joukkueesta ja sen pelaajamateriaalista/pelitavasta riippuen, luonnollisesti. Osa joukkueista käytti neloskenttää kierrättämällä yhtä hyökkääjää kahdessa kentässä.

  Neloskenttä tuli käytännössä joka joukkueella käyttöön kaudella 1971-72 (tai sen jälkeen), kun rosterin maksimikooksi tuli 17 kenttäpelaajaa ja 2 maalivahtia. Nykyinen rosterikoko 18+2 tuli käyttöön kaudella 1982-83.

  (Tässä tekstissä rosterin koko tarkoitaa siis pelaavaa, otteluihin pukevaa miehistöä)
   
 12. Kumielvis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Paltamon Pantterit
  Yllättävän myöhään tuli tuo nykyinen rosterikoko. Kaikkee sitä oppii.
  @Van Taimeri on kyllä kansallisaarre.
   
 13. penkinlämmittäjä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Vatanen, Blackhawks
  Minkä joukkueen pelaajistossa on vähiten Stanley Cup-voittajia?
   
 14. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Vancouverilla ei ole ainakaan oman muistikuvan mukaan yhtään Stanley Cup-voittajaa riveissään.
   
 15. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Taitaa olla useampi joukkue jossa ei ole yhtään. Coyotes ja Maple Leafs taitavat olla ilman.
   
 16. Noppa10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Arizonassa ainakin Brad Richardson ja Alex Goligoski ovat voittaneet pytyn. Toki myös listoilla oleva Dave Bolland omistaa sormuksen.

  Torontossa Ben Smith oli keväällä 2013 Blackhawksin riveissä, mutta pelasi ainoastaan yhden ottelun runkosarjassa, ja toisen pleijareissa. En jaksa kaivaa, oliko kyseessä finaaliottelu, koska varsinaista Stanley Cupin voittaja-kokemusta tuo ei kuitenkaan tuo. Leafsissa lähimmäksi päässee viime kaudella finaalit San Josen kanssa häviämässä käynyt Roman Polak.
   
 17. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Hupsista. En muistnut Goligoskea ollenkaan. Noh Senatorsissa ei ole ketään joka olisi Cupin voittanut ellen ihan väärässä ole. Miltei kaikissa joukkueissa siis on ainakin yksi Cupin voittanut henkilö. Sharksia pidin hyvin varmana, mutta sitten muistin Jonesin. Flyers taitaa olla ilman Cup voittajia.
   
 18. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  On Torontossa Nathan Hortonilla mestaruus. Ei toki peliäkään ole pelannut eikä pelaa, mutta rosteriin kuuluu.
   
 19. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  On tuolla Senatorsissa ainakin Chris Kelly mestaruuden voittanut. Nyt olet kolme veikkausta heittänyt ja kaikki ovat olleet vääriä.
   
 20. Noppa10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Joo, totta. Menee samaan kategoriaan kuin Bolland Arizonassa. Meinasin ruveta ehdottelemaan samaan katastrofiin Joffrey Lupulia, mutta se pentelehän karkasi Edmontoniin juuri ennen mestaruuskautta... :D
   
 21. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Nashville, Philadelphia ja St.Louis ovat käsittääkseni Vancouverin lisäksi myös joukkueita, joiden riveissä ei tällä hetkellä ole yhtäkään Stanley Cupin urallaan voittanutta pelaajaa.
   
 22. Kumielvis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Paltamon Pantterit
  Onko Stanley Cupia ikinä voitettu joukkueella jossa ei ole yhtään SC aiemmin voittanutta pelaajaa? Eli onko tuohoon voittoon aina tarvittu veteraanipelaajien kokemusta ja esimerkkiä? Tuntuu että usein noille nuorille tiimeille tykätään treidata joku ns mentori tuomaan viisautta ja kokemusta pukukoppiin. Luulisi tuollaisen kuitenkin joskus käyneen, ihan hyvä tiimihengen luova tekijä tuollainen "nyt pojat selvitetään yhdessä miten se homma toimii".
   
 23. Denverin Munasyndi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Avalanche 1995-2009, Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Tuolla tilastokummajaisten puolella tuli esiin ainakin 88/89 Calgary Flames.
   
 24. Van Taimeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  St. Louis Blues
  Lainaus:
  Tämä on tapahtunut NHL-historiassa 7 kertaa, näistä 3-4 tapausta on ollut NHL:n ensimmäisten kausien aikana, kun luonnollisesti juuri kenelläkään ei ollut vielä mestaruuksia.

  1917-18 Toronto Arenas
  1918-19 Montreal Canadiens
  1919-20 Ottawa Senators
  1927-28 New York Rangers
  1973-74 Philadelphia Flyers
  1979-80 New York Islanders
  1988-89 Calgary Flames
   
 25. Kumielvis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Paltamon Pantterit
  Lainaus:
  Jees tattis, arvelinkin että pakko olla joskus tuollainenkin käynyt. Ei näköjään hirveän yleistä kyllä silti.