Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Sekalaisia kysymyksiä NHL-kiekosta

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Sledge Hammer!, 24.11.2009 klo 12.39.

 1. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Youtubesta löytyy esimerkiksi tämä video avoimien ovien päivästä:
  Rogers Place Open House - YouTube

  Ei siinä mielestäni penkit mitenkään kovin kaukana näytä olevan. Mutta voihan olla että sitä on muutettu.
   
 2. alwahla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Calgary Flames, Montreal Canadiens, HIFK
  Darryl Shannon lopetti Wikipedian mukaan uransa vakavan sairauden vuoksi jokunen vuosi sitten. Mistään en ole kuitenkaan löytänyt mitään tietoa tuosta kyseisestä sairaudesta eli mikä häntä vaivasi?
   
 3. KooMT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, San Jose Sharks
  Aina välillä mietityttää kun joukkueet menevät kahdella maalivahdilla ja farmi voi olla kauempanakin että onko maalivahtien loukkaantuessa pitkillä vieraskiertueilla tullut vastaan että luukkuvahdiksi NHL:ään on päässyt joku alimpien sarjojen maalivahti?

  Entä onkohan NHL:ssä ikinä ollut puhettakaan, että kenttäpelaajien määrää oltaisiin nostettu yhdellä tai kahdella. Luulisi että tuollakin voisi olla 19 pelaajan rosteri hyvä kun puolustajan ei tarvitsisi heti niin paljoa mutta..
   
 4. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
  Lainaus:
  Joka kaudella näitä melkein tulee vastaan. Milloin on kyse kaljaliigaveskasta, yliopistoveskasta tai sitten organisaatiossa muita töitä (esim. videokoutsi tai huoltaja) tekevä ihminen. Eikös vasta vähän aikaa sitten Carolinassa juuri huoltaja joutunut pikahälyllä kakkoseksi ja pääsi kentällekin joksikin sekunniksi?

  Edit: pari esimerkkiä

  Carolina Hurricanesin huoltaja luisteli maalin suulle (VIDEO) - "En voinut uskoa sitä" - NHL Suomi
  Amatöörimaalivahti kylvetti kaksosiaan – pikahälytyksellä NHL-peliin! - NHL - Jääkiekko - Sport - MTV.fi
   
 5. Peppuli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Onhan noita vähän väli ollut. Toki yleensä lennätetään, mikäli vain keretään jokin "oikea" maalivahti. Mutta onhan sielä ollut maalivahti valmentajaa, huoltajaa ja ties ketä välillä. Mm. vajaa viikko sitten viimeksi. Linkki uutiseen.
   
 6. Opatsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, BVB, NHL, Snooker
 7. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Mikähän on suurin määrä supertähti statusta kantavaa pelaajaa NHLssä samaan aikaan, jotka ovat sukua, tai edes sama sukunimi?
  Toki vaikea määrittää mikä on supertähti, mutta sanotaan vaikka että selkeästi keskivertoa parempi pelaajaa NHLssä.

  Smithejä on paljon, mutta ei niistä kyllä melkein kukaan ole supertähti. Stromeilla voi olla tähän tulevaisuudessa mahdollisuus.
   
 8. pikkuvaimo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Harley-Davidson
  Lainaus:
  Marian, Peter ja Anton Stastny oli kaikki melko kovia 80-luvulla. Lisäksi nykyään pelaava Paul Stastny samaa sukua (Peterin poika). Ei varmaan kärkipaikalle silti riitä. Vaikka Marianin ja Antoninkin ppg oli molemmilla yli 0,9 niin sen ajan standardeilla vain Peteriä voi sanoa supertähdeksi. Nykyään tuo 0,9 on jäätävän kova ppg, niinkuin kaikki tietää. Paulia ei supertähtenä pidä varmaan kukaan, mutta nykyänärissä 0,8 ppg koko uran ajalta on kelpo suoritus. Niin ja kuuluu sukuun muitakin kiekkoilijoita, jotka ovat sitten vähän heikommin pärjänneet.
   
 9. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Riippuu vähän siitä, että lasketko supertähdet yksitellen, vai annatko esim sen hetken parhaalle pelaajalle vaikka arvon 600 (nhl-pelaajien lukumäärä) ja huonoimmalle pelaajalle vaikka 1. Siten oikea vastaus on sama kuin klassikokysymykseen eniten pisteitä tehneistä veljesparista: Gretzky, 601.

  Suttereita pelasi NHL:ssä 80-luvulla viisi kautta putkeen kuusi veljestä samanaikaisesti. Vaikka heistä kukaan ei ehkä supertähti ollut, niin tähtiä nyt ainakin Brent ja Brian, ja aika rikkomaton on tuo ennätys varmaan.
  List of family relations in the NHL - Wikipedia
   
 10. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  En tarkoittamut monta veljeä on pelannut samaan aikaan tms. Vaan että onko vaikka 4 veljeä joista jokainen on kaudella 78-79 ollut supertähtiä. Esimerkiksi. Toki voi olla pidempikin aikaväli.
   
 11. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Riippuu supertähden määritelmästä. Niin kuin minä sen ymmärrän, niin kaksi taitaa olla maksimi, ja olisikohan Sedinit ainakin veljeksistä kovimmat.
   
 12. #_6 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
  Lainaus:
  Danielilla ja Henrikillä on sama sukunimi ja heidät voitaneen laskea aika monella kaudella supertähtiluokkaan.

  Muutoin en keksi kuin Stastnyt, joiden "supertähti"-statuksesta ei ole mitään vahvistusta, kun ei siihen aikaan ollut ATK:ta.
   
 13. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Kyllä minä Stasnyt varsin kirkkaiksi tähdiksi laskisin. Jos kautta 1982-83 katsotaan, niin kaikki veljekset olivat joukkueen pistepörssissä neljän joukossa, Peter oli selvä ykkönen (liigan pistepörssin kakkonen) ja Jos Marian olisi pelannut kaikki pelit, niin hänkin olisi toistasataa pistettä kerännyt ja ollut liigan top-kympissä, kun taas Anton keräsi 92 pistettä:
  Quebec Nordiques 1982-83 roster and scoring statistics at hockeydb.com
   
 14. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Ehkä ne Statsnyt sit on, annetaan vähän joustoa koska eihän ruotsalaiset tätä voi voittaa. Kiitos vastanneille!
   
 15. Ilmari Ahde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Timppa-setä, Hamsteri, Desmond Määttä
  Maurice ja Henri Richard, erittäin hyviä pelimiehiä ja yhdeksäntoista Stanley Cupia, hei!
   
 16. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Kyllä mä Bobby ja Brett Hullin supertähdiksi laskisin molemmat.
   
 17. pikkuvaimo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Harley-Davidson
  Lainaus:
  Kyllähän he ovatkin. Alkuperäisessä kysymysessä haettiin sukulaisia, ketkä pelasivat/pelaavat samaan aikaan. Tämän takia Hullit jää pois laskuista.
   
 18. Logan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Shannon Szabados
  Miten sopimuksen purkaminen menee? Esim Nicklas Grossmanhan purki sopimuksen viime syksynä ja lähti Ruotsiin. En nyt nopeasti muista muita mutta onhan näitä jokunen ollu viime vuosina.

  Luongo sano pari vuotta sitten lehdistötilaisuudessa että repisi sopimuksensa jos voisi mutta kun ei voi.

  Osaako joku kertoa ketkä voi ja ketkä ei purkaa sopimuksen? Luongon kommenttihan tulee naurettavaan valoon jos mies olisi halutessaan sen vain purkanu.
   
 19. olza13 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ducks
  Lainaus:
  Joku paremmin perillä oleva voi avata asiaa paremmin, mutta voisi kuvitella että purkuun vaaditaan sekä seuran, että pelaajan suostumus. Seura ei välttämättä halunnut repiä Luongon sopparia.
   
 20. stiflat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, HIFK
  Myös se saattaa vähän vaikuttaa, että Luongo olisi kuitenkin halunnut jatkaa liigassa, vain erilaisella sopparilla.
   
 21. Pigeon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Turun Palloseura, Philadelphia Flyers
  Ihan mielenkiinnosta kyselen NHL:n tai yleensä jääkiekon sääntöihin liittyviä tilanteita.

  Taklaustilastoista. Eli lasketaanko tilastoon kiekolliseen pelaajaan kohdistunut sääntöjenvastainen taklaus, joka johtaa jäähyyn tai ulosajoon ja myöhemmin mahdollisesti pelikieltoon?

  Rankkarituomiot. Mikäli läpiajossa olevaa pelaajaa rikotaan korkealla mailalla niin, että naama aukeaa ja muussa pelitilanteessa tuomittaisiin 2+2 minuutin arvoinen rangaistus, onko tuomio rangaistuslaukaus + 2min, vai jotain muuta?
   
 22. Espoon Siniset Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Two Degrees of Mike Sillinger
  Lainaus:
  Ekaan en osaa vastata, mutta toisessa toimitaan käsittääkseni juuri noin. Joku esimerkki tuosta oli tämän vuosikymmenen alkupuolelta, siinä rikottu pelaaja ei pystynyt vetämään rankkaria. Jotenkin olisi mielessä, että kyseessä olisi ollut Senatorsin peli ja Alfredsson olisi ollut joko rikottu tai sitten rankkarit lopulta laukonut pelaaja, mutta en satavarma voi olla.
   
 23. marras Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Ketkähän kaksi pelaajaa ovat pelanneet useimmassa eri joukkueissa samaan aikaan?

  Toinen mieleen tullut pohdinta, joka on puhtaasti spekulatiivinen on, että ketkä kaksi pelaajaa olisivat pelaajaprofiililtaan kaikista lähimpänä toisiaan? Ja puhutaan siis oikeista pelaajista, eikä luistelutaidottomista tappelijoista.
   
 24. jugitzo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  PePo HC ja Florida Panthers
  Lainaus:
  Hieman halpa oikea vastaus tähän lienee Sedinit?
   
 25. pikkuvaimo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Harley-Davidson
  Lainaus:
  Onko heidän profiilit kuitenkaan niin samanlaiset? Henkka enemmän sellainen lättymestari tyyppinen pelintekijä. Daniel taasen mielletään maalintekijäksi. Tai ainakin minä miellän.