Lueskelin tuota juttua 88 olympialaiskiekosta ja tuo Kanadan joukkue ja sen toiminta kisoja varten alkoi kiinnostamaan. Joukkueessahan oli mm. Andy Moog, joka aiempina kausina oli Edmontonissa pelannut, mutta tuona kautena pelasi Eliteprospectsin mukaan Kanadan maajoukkueessa yli 30 peliä. Mitä pelejä Kanada pelasi, olivatko vain harjoitusotteluita muita maita vastaan, vai pelasiko esimerkiksi jossain sarjassa?
Suomessahan aikanaan Olympiajoukkue pelasi Liigassa ja U20-maju Mestiksessä, eli oliko Kanadalla samanlaista kytköstä?
Joukkue missä Moog pelasi vuonna 1988 ottelunsa eli 31 kappaletta oli Team Canada joka itse asiassa oli ja on tietyin ehdoin edelleen olemassa oleva Kanadan erittäin kilpailukykyinen kansainvälinen B-Vaahteramiehistö.
Toisin sanoen Kanadan B-maajoukkue.
Välillä sen historian varrella joukkue koostui kuitenkin niin kilpailukykyisistä pelaajista, että sitä ajoittain kyettiin tai voitiin pitää myös melkein ainakin Kanadan Yhdistelmämaajoukkueena eli A ja B-maajoukkueena. Välillä myös eräänlaisena vaihtoehtoisena A-maajoukkueena Kanadalle niissä tapauksessa, että varsinainen tarjottu A-maajoukkue olisi flopannut näyttönsä kaudella.
Se luotiin vahvasti kansainvälisten suurtapahtumien tarvetta varten joita ei ollut mahdollista toteuttaa pelkästään järkitasolla A-maajoukkueella tai mitä erinäisimmillä seuramaajoukkueilla.
Kanadan B-maajoukkueen ja ainakin nyt jos ei itse B-Vaahteramiehistön isänä niin ainakin itse Team Canada-hankkeen isänä pidettiin itse Isä David Baueria jonka mukaan tietysti on nimetty muun muassa Isä David Bauer Cup.
Kuuluisimmat Team Canada-ajan jaksot lienevät juurikin vuodet 1963-1968 ja 1983-2000 ja vanhempaan aikaan itse Isä David Bauer oli myös sen ensimmäinen Päävalmentaja asemaltaan.
Sittemmin hommat on vähentyneet ja Team Canada on ollut nykypäivään tultaessa enemmän omanlaisensa yksittäishanke muun muassa erikseen koottuna vaikkapa Spengler Cupiin toisin kuin järjestelmällinen monitaitoisten jääkiekkolahjakkuuksien valimo Vaahteramiehistölle.
Olympiajoukkue erikseen SM-Liigaa varten oli alustavasti kahden tai kolmenkin, mutta lopulta vain yhden sarjakauden erikoishanke sen tosiaan ollessa erillään itse asiassa varsinaisesta B-maajoukkueesta eli Sisu Teamista, mutta Sisu Teamin historiaa hämmentämään jäi juurikin tuosta vuodesta eteenpäin useiksi vuosiksi tuo Olympiajoukkueen nimikin ajoittain myös sille.
Ja jopa vielä Sisu Teamin historian päätyttyä Team Karjalan aikoinakin saatettiin joukkuetta joskus kutsua harvoin Olympiajoukkueeksi.
Yleensä sitä ei ansaitusti jääkiekon puolella käytetty kun sekaannusta tuli vähemmän yllättäen varsinkin ajan mittaan.
Myös U20-tason maajoukkuehanke Mestiksessä oli pitkälti lähinnä kokeilupohjainen yhden tai enintään muutaman kokeilukauden käyttöön ymmärtääkseni käytetty hanke.
Tietysti oli tietenkin olemassa vanhemman ajan B-maajoukkueen Team Karjalan seuraaja eli Kokeilumaajoukkue ja sen pohjalta sitten vuodesta 2001, ensi vuonna jo 20 vuotta täyttävä eteenpäin nimellisesti edelleen hyvin paperilla olemassa oleva Mestis All-Stars, mutta nekin yritettiin pitää sinänsä toiminnassa vahvasti tuollaisinaan.
Tosin Team Karjalan ja puhumattakaan sitten Sisu Teamin aikojen järjestelmällisyyteen ei ole ollut Mestis All-Starsista missään vaiheessa kun toimintapohja on ollut löyhempi.