Espoon Siniset
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Two Degrees of Mike Sillinger
1997 kotikisoissa tapahtui tuo. Oli kaiketi Tšekin voittomaali ja 1-2 päättyi peli.
1997 kotikisoissa tapahtui tuo. Oli kaiketi Tšekin voittomaali ja 1-2 päättyi peli.
Sääntöjen mukaan ulosajetun pelaajan tulee pysyä kopissa ottelun loppuun saakka, esim. katsomoon peliä ei saa tulla seuraamaan. Moni kyllä poistuu hallista, etenkin jos tilanne tapahtuu kotona.En tiedä onko tämä kysymys esitetty täällä joskus aiemmin, mutta olen aina miettinyt, mitä ulosajon saaneet pelaajat tekevät sen jälkeen kun ovat käyneet suihkussa/vaihtaneet vaatteet? Olettaen että tapahtuisi vaikka jo heti pelin alussa. Pälyilevätkö he kopissa pelin loppuun saakka vai menevätkö jonnekin katsomaan peliä? Toki jos kopissa on TV niin varmaan sieltäkin pystyy katsomaan mutta ainahan näin ei ole?
Ennen muinoin sääntö tosiaan joo määräsi pysymään sielä pukuhuoneessa ottelun loppuajan, mutta nykyisin säännöt ei ota kantaa siihen, että pitääkö siellä kopissa kärvistellä vai ei.Sääntöjen mukaan ulosajetun pelaajan tulee pysyä kopissa ottelun loppuun saakka, esim. katsomoon peliä ei saa tulla seuraamaan. Moni kyllä poistuu hallista, etenkin jos tilanne tapahtuu kotona.
vanha sääntökirja kirjoitti:PELIRANGAISTUKSESTA pelaaja (maalivahti mukaan lukien) tai joukkueen toimihenkilö poistetaan ottelusta, ja rikkojan on poistuttava pukuhuoneeseen ottelun loppuajaksi, mutta pelaajalle sallitaan vaihtopelaaja välittömästi.
voimassa oleva sääntökirja kirjoitti:Pelirangaistus edellyttää, että pelaaja tai joukkueen toimihenkilö poistuu pukuhuoneeseen, mutta pelaajalle sallitaan välittömästi vaihtopelaaja jäälle.
Kielletäänkö se erikseen? Luulisi että olisi jokin katsomonosa esim. kotijoukkueen pelaajille jotka eivät ole kokoonpanossa? Vieraspeleissä ymmärrän kyllä ettei yleisön sekaan ole asiaa. Tosiaanko on niin että lähdetään kotiin kesken pelin? Eikö valmentajalla ole sanottavaa ko. pelaajalle? Mutta onhan se varmaan pitkästyttävää, jos lentää suihkuun vaikkapa avauserässä ja peli venyisi vaikka pleijareissa jonnekin kolmanteen jatkoerään saakka.Sääntöjen mukaan ulosajetun pelaajan tulee pysyä kopissa ottelun loppuun saakka, esim. katsomoon peliä ei saa tulla seuraamaan. Moni kyllä poistuu hallista, etenkin jos tilanne tapahtuu kotona.
Sääntöjen mukaan ulosajetun pelaajan tulee pysyä kopissa ottelun loppuun saakka, esim. katsomoon peliä ei saa tulla seuraamaan. Moni kyllä poistuu hallista, etenkin jos tilanne tapahtuu kotona.
Ei kai pitäisi olla mahdotonta jos katsomossa on tilaa. Onhan loukkaantuneita ja esim. pelikiellossa olevia kavereita myös aina katsomossa, niin yhtä lailla luulisi pelistä "poistetuille" olevan mahdollisuus siirtyä lehtereille.Aikoinaan EHL:ssä tämä ei ollut turhan tarkkaa. HIFK - Manchester Storm -joukkohärdellin jälkeen ulosajtetut manchesterilaiset seurailivat peliä verkkareissa Nordiksen katsomossa.
Jos luit huolella edellisen viestini, pystyt huomaamaan, että nykyisissä säännöissä ei oteta asiaan mitään kantaa. Nykysääntöjen puitteissa pelaaja voi mennä vaikka katsomoon. Vanhoissakaan säännöissä ei kielletty erikseen, mutta säännön mukaan täytyi poistua pukuhuoneeseen pelin loppuajaksi. Siinä määrättiin, missä piti olla, erillistä kieltoa ei enää tarvittu.Kielletäänkö se erikseen? Luulisi että olisi jokin katsomonosa esim. kotijoukkueen pelaajille jotka eivät ole kokoonpanossa? Vieraspeleissä ymmärrän kyllä ettei yleisön sekaan ole asiaa. Tosiaanko on niin että lähdetään kotiin kesken pelin? Eikö valmentajalla ole sanottavaa ko. pelaajalle? Mutta onhan se varmaan pitkästyttävää, jos lentää suihkuun vaikkapa avauserässä ja peli venyisi vaikka pleijareissa jonnekin kolmanteen jatkoerään saakka.
Katsos, niin taisi olla. Kuulostaa järkevämmältä. Ihmettelin vain tuota, kun toinen kirjoittaja vastasi että moni poistuu paikalta kokonaan. Toki eihän periaatteessa ole velvollisuutta jäädä hallille muun jengin kanssa loppuillan ajaksi mutta hieman yllättynyt silti olen jos näin tosiaan on.Jos luit huolella edellisen viestini, pystyt huomaamaan, että nykyisissä säännöissä ei oteta asiaan mitään kantaa. Nykysääntöjen puitteissa pelaaja voi mennä vaikka katsomoon. Vanhoissakaan säännöissä ei kielletty erikseen, mutta säännön mukaan täytyi poistua pukuhuoneeseen pelin loppuajaksi. Siinä määrättiin, missä piti olla, erillistä kieltoa ei enää tarvittu.
Eihän moista sääntöä mitenkään valvottu, eikä ketään kiinnostanut, jos pelaaja lähti kotiin, meni bussiin tai vaikka katsomoon, jos se siellä katsomossa asiallisesti oli. Jos kuitenkin alkoi katsomosta käsin esim. vittuilemaan isosti tuomarille, niin silloin oli sääntöperuste määrätä tyyppi sieltä pois.
Katsos, niin taisi olla. Kuulostaa järkevämmältä. Ihmettelin vain tuota, kun toinen kirjoittaja vastasi että moni poistuu paikalta kokonaan. Toki eihän periaatteessa ole velvollisuutta jäädä hallille muun jengin kanssa loppuillan ajaksi mutta hieman yllättynyt silti olen jos näin tosiaan on.
Varmaankin riippuu kyllä juuri tasosta. Itse ajattelin tilanteen kokoajan juuri huipputasolla tyyliin Liiga, Mestis ym. Varmasti pelin tärkeys ja merkityskin vaikuttaa asiaan.Itse en taas ihmettele yhtään, jos pelaaja, joka päätyy suihkuun vaikkapa ensimmäisessä erässä, lähtee kotiin heti kun mahdollista. Varsinkin, jos puhutaan jostain alasarjan tai jopa harrastesarjan pelistä, jota pelataan illalla yhdeksän jälkeen. Sarjoja ja joukkueita on monentasoisia ja varmasti eri sarjoissa ja joukkueissa toimitaan eri tavoin.
Liigan pöytäkirjoja ei löydy verkosta. Mestiksen pelien tietoja näyttää löytyvän Tilastopalvelun sarjahausta syksystä 2013 lähtien. Jostain syystä tuon kauden pöytäkirjoja ei näyttäisi olevan saatavilla (eivät toimi), mutta seuraavasta kaudesta alkaen löytyy. Tuon vanhempia ei taida verkosta olla saatavilla. Eli ihan ei nyt vuosituhanteen vaihteen muistelot verkosta löytyvän datan perusteella onnistu.Olisi tarkoitus verestellä muistoja vuosituhannen vaihteen kiekosta. Tarkemmin sanottuna verrata omia muistikuvia ottelupöytäkirjoihin. Onko internetissä olemassa palvelua, missä olisi Liigan (SM-Liiga) ja Mestiksen (1-divisioona) ottelupöytäkirjoja?
Oho, enpä tiennyt moisesta. Hieno sivusto. Harmi, ettei liiga saa omia tilastojaan sivuilleen. Onneksi tuo sivu näyttää niitä paremmin.Osoitteessa Suomi-kiekon ennätykset ja tilastot avautui vanhoja ottelutilastoja SM-liigasta tämän kauden alla.
Siinä esimerkiksi Kärppien uuden liiga-aikakauden ensimmäisen ottelun tilastot:
Ottelut - Suomi-kiekon ennätykset ja tilastot
records.finhockey.fi
Aina toisinaan palstatotuutena on heitelty ilmaan ajatusta, jossa meren tuon puoleinen kiekkoväki pitää aikuisten MM-kisoja ihan höpöhöpöjuttuna. En nyt tiedä vähättelenkö, mutta varmaan pitävät noita skaboja yhtä kiinnostavana kuin suomalaiset pitävät vaikka jotain Spengler Cupia.Mistä johtuu, että Pohjois-Amerikassa pelattavissa maajoukkueturnauksissa, aikuisten tai nuorten kisoissa, USA:lla ei ole koskaan paljon faneja paikanpäällä?
Vastasitkin jo itse osittain omaan kysymykseesi. Usassa jääkiekko verrattuna muihin lajeihin on seuraajamääriltään todella pieni laji. Edelle menevät amerikkalainen jalkapallo, baseball, koripallo ja nykyisin jopa jalkapallo on jo mennyt jääkiekon edelle. Huomioitavaa on myös se, että näissä pelataan myös yliopisto- ja alasarjoja jotka ovat suositumpia kuin NHL. Ainoastaan olympialaiset ja World Cup (entinen Canada cup) saa jenkeissä jonkin verran kiekkoyleisöä tv:n ääreen. Jenkit eivät myöskään matkustele minkään maajoukkuepelien perässä. Euroopassa katsomoissa olevat Usa:n kannattajat ovat lähinnä kisapaikkakunnalla asuvia jenkkejä tai turisteja jotka ovat ostaneet pelipaidan. Keväällä pelattavat arvokisat eivät juuri jenkkejä kiinnosta, koska yleensä MLB kausi on jo alkanut ja porukka on siirtynyt sitä seuraamaan, sekä NHL kausi on vielä käynnissä. Kanadassa taas jääkiekko on ykköslaji ja maajoukkueen kannatus sekä sen seuraaminen on aivan eri tasolla. Kanadalaiset ovat myös valmiita matkustamaan maajoukkuueen pelejä seuraamaan.Mistä johtuu, että Pohjois-Amerikassa pelattavissa maajoukkueturnauksissa, aikuisten tai nuorten kisoissa, USA:lla ei ole koskaan paljon faneja paikanpäällä? Kun Kanada ja USA pelaavat vastakkain, vähintään 90% yleisöstä on aina Kanadan puolella, oltiin sitten Kanadan tai jenkkien maaperällä? Tai kun kisat on Euroopassa, kun jenkit tekee maalin niin vain muutama satunnainen ihminen tuulettaa USA:n maalia katsomossa. Eikö USA:n maajoukkueilla ole yksinkertaisesti faneja vai ovatko he vain epäaktiivisia?
Tiedän kyllä että jenkeissä lätkä ei ole kovimmassa huudossa mutta kun kerran asiaan kiinnitin huomiota niin tottahan tuo havaintoni on.
Kiitos kattavasta vastauksesta. Mutta tosiaan vaikka yhtenä vuotena nuorten mm-kisat järjestettiin USA:n maaperällä eli periaatteessa olivat jenkkien kotikisat, siitä huolimatta Kanadaa vastaan yleisöstä valtaosa oli Kanadan puolella. Tai kun USA ja Kanada kohtasivat finaalissa ja USA voitti kultaa niin hallissa oli hiirenhiljaista. Eikä noita jenkkifaneja ole kyllä liiemmin ollut paikanpäällä myöskään olympialaisissa tai World Cupissa, jos kanukkeihin vertaa. Kanadalaisfaneilla on myös rekvisiitta ihan eri tasolla. Heillä on kaikkea mahdollista fanikrääsää Kanadan väreissä pelipaidasta alushousuihin. Jenkeillä ei ole koskaan pikkulippuja kummempaa. Ehkä yhdellä kymmenestä voi olla hyvällä tuurilla pelipaita.Vastasitkin jo itse osittain omaan kysymykseesi. Usassa jääkiekko verrattuna muihin lajeihin on seuraajamääriltään todella pieni laji. Edelle menevät amerikkalainen jalkapallo, baseball, koripallo ja nykyisin jopa jalkapallo on jo mennyt jääkiekon edelle. Huomioitavaa on myös se, että näissä pelataan myös yliopisto- ja alasarjoja jotka ovat suositumpia kuin NHL. Ainoastaan olympialaiset ja World Cup (entinen Canada cup) saa jenkeissä jonkin verran kiekkoyleisöä tv:n ääreen. Jenkit eivät myöskään matkustele minkään maajoukkuepelien perässä. Euroopassa katsomoissa olevat Usa:n kannattajat ovat lähinnä kisapaikkakunnalla asuvia jenkkejä tai turisteja jotka ovat ostaneet pelipaidan. Keväällä pelattavat arvokisat eivät juuri jenkkejä kiinnosta, koska yleensä MLB kausi on jo alkanut ja porukka on siirtynyt sitä seuraamaan, sekä NHL kausi on vielä käynnissä. Kanadassa taas jääkiekko on ykköslaji ja maajoukkueen kannatus sekä sen seuraaminen on aivan eri tasolla. Kanadalaiset ovat myös valmiita matkustamaan maajoukkuueen pelejä seuraamaan.
Kun nuorten kisat on pidetty USAssa, niin kisapaikkana on ollut joku Kanadan rajan tuntumassa oleva kaupunki, Buffalo, Grand Forks jne, kai joku taktinen veto, saadaan katsojia halliin. Toisaalta kanadalaisia taitaa olla joka puolella USAta, mm. Tampa oli ehdolla, taisi olla viimeisiin USAssa pidettäviin U20 kisoihin.Kiitos kattavasta vastauksesta. Mutta tosiaan vaikka yhtenä vuotena nuorten mm-kisat järjestettiin USA:n maaperällä eli periaatteessa olivat jenkkien kotikisat, siitä huolimatta Kanadaa vastaan yleisöstä valtaosa oli Kanadan puolella. Tai kun USA ja Kanada kohtasivat finaalissa ja USA voitti kultaa niin hallissa oli hiirenhiljaista. Eikä noita jenkkifaneja ole kyllä liiemmin ollut paikanpäällä myöskään olympialaisissa tai World Cupissa, jos kanukkeihin vertaa. Kanadalaisfaneilla on myös rekvisiitta ihan eri tasolla. Heillä on kaikkea mahdollista fanikrääsää Kanadan väreissä pelipaidasta alushousuihin. Jenkeillä ei ole koskaan pikkulippuja kummempaa. Ehkä yhdellä kymmenestä voi olla hyvällä tuurilla pelipaita.
Totta. Tämä vaikuttaa varmasti jonkun verran. Silti kanadalaisten suoranainen murskaava ylivoima katsomossa pisti silmään videolta katsoessa. Olisi kieltämättä joskus kiinnostavaa nähdä USA:ssa järjestettävät kisat jossain kaukana Kanadan rajasta. NHL kuitenkin ilmeisesti tekee poikkeuksen, sitä jaksetaan seurata ja paikallista joukkuetta kannustaa? Ainakin hallit ovat normaalisti täynnä?Kun nuorten kisat on pidetty USAssa, niin kisapaikkana on ollut joku Kanadan rajan tuntumassa oleva kaupunki, Buffalo, Grand Forks jne, kai joku taktinen veto, saadaan katsojia halliin. Toisaalta kanadalaisia taitaa olla joka puolella USAta, mm. Tampa oli ehdolla, taisi olla viimeisiin USAssa pidettäviin U20 kisoihin.
JOL
Tossa vähän juttua.Miksi Slovakian joukkueessa Naganossa 1998 ei ollut parhaat mukana? Heidän sen hetkisistä Nhl-tähdistä olivat mukana vain Robert Svehla ja Peter Bondra. Poissa olivat mm. Ziggy Palffy, Jozef Stumpel, Pavol Demitra, Miroslav Satan ja Richard Zednik.