Mainos

Sekalaisia kysymyksiä jääkiekosta

  • 2 026 963
  • 8 434

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Kainulaisen kysymystä voisi jalostaa siten, että onko pienimmällä pistemäärällä playoffeihin päässyt koskaan voittanut mestaruutta? Sm-liigassa ei, edes neljän joukkueen pleijareiden aikana.
edit: Kings tietysti voitti 2012 Stanley Cupin läntisen konferenssin kahdeksantena, eli viimeisenä jatkoon päässeenä konferenssistaan.

Tästä varmaan löytyy helvetisti esimerkkejä jostain vinkuintiaanien sarjoista kunhan joku alkaa kaivamaan, mutta sen verran haluan minä päteä muistillani, että HV-71 voitti joskus 90-luvulla, olisiko ollut peräti kultaisena ysivitosena, Elitserienin mestaruuden Esa Keskisen johdolla oltuaan viimeinen pleijareihin selviytynyt joukkue eli kahdeksas.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
2. Onko mikään maa koskaan voittanut jääkiekon MM-kisoja häviämättä yhtään ottelua?

2000-luvulla on muutamia tapauksia. Huomauttakaa jos on virheitä joissain kohdin, sillä osittain vedetty omasta muistista näitä ja se meikäläisen muisti ei aina ole se luotettavin.

2001. Saksan mm-kisoissa Tsekki. Finaalissa kaatui Suomi jatkoajalla 3-2, Tsekki voitti kaikki pelinsä lukuunottamatta peliä isäntämaa Saksaa vastaan joka päättyi tasan 2-2. Välierissä Ruotsi pääsi rangaistuslaukauksiin asti lukemista 2-2. Kisat muistetaan myös siitä, että pistepörssin top-5:stä neljä oli suomalaisia: Juha Ylönen 5+9 (pistepörssin voitto), Petteri Nummelin 1+12, Rober Reichel (Tsekki) 5+7, Sami Kapanen 7+4 (turnauksen paras hyökkääjä) sekä Sami Salo 3+6.

2003. Suomen mm-kisoissa Kanada. Finaalissa kaatui Ruotsi kuuluisalla Anson Carterin jatkoaika maalilla. Hirveästi en halua näitä kisoja muistella, mutta Kanada voitti kaikki ottelunsa lukuunottamatta välisarja peliä Tanskaa vastaan joka päättyi 2-2. Myös puolivälierissä Saksa piinasi Kanadaa aina jatkoajalle asti, mutta Eric Brewer ratkaisi pelin Kanadalle kun vain n. 30 sekuntia oltiin ehditty jatkoaikaa pelata.

2007. Venäjällä Kanada. Finaalissa kaatui Suomi lukemin 4-2. Kanada kärsi turnauksessa vain yhden pistemenetyksen kun Tsekki kaatui vasta jatkoajalla välisarjan ottelussa. Kisojen parhaana maalivahtina palkittiin Kari Lehtonen.

2008. Kanadassa Venäjä. Finaalissa kaatui Kanada Ilya Kovalchukin maalilla jatkoajalla 3-2 ("pato on murtunut" jne.). Jatkoajan jälkeen kaatui Venäjän käsittelyssä myös Tsekki ja Valko-Venäjä, muutoin 60 minuuttia riitti ratkaisemaan Venäjälle voitot. Mainitaan vielä pistepörssistä että top-3 oli täysin kanadalaisten ja pörssin voitto meni Dany Heatleylle tehoilla 12+8 (9 ottelussa). Ryan Getzlaf ja Rick Nash olivat muut kanukit kolmen kärjessä.

2009. Venäjä toisti tempun Sveitsissä. Välisarjassa Ruotsi onnistui pakottamaan Venäjän jatkoajalle lukemista 5-5, mutta 64 minuutin pelin jälkeen Dmitri Kalinin ratkaisi pelin Venäjälle.

2012. Täällä jo mainittiin kun Venäjä niputti kaikki ja lähti kotiin kultamitalien kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olen eri mieltä tästä. Jos on kärsimässä kakkosta, niin käsittääkseni saa ampua rankkarin. Kympiltä sitä ei saa tulla tekemään.

Ainakin 8.1.13 (eilen) Ässät-Jokerit pelissä Ässien Jyri Marttista istutettiin jäähyaitiossa rankkareiden ajan, koska oli saanut kahden minuutin rangaistuksen jatkoajan loppupuolella.
 

Kaiuni Alen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, kaikki menestyksekkäät jalkapallojoukkueet
Mitä tehdään, jos esim. Liiga-ottelussa joukkueen X molemmat maalivahdit loukkaantuvat pelikelvottomiksi? Pelataanko ottelu silloin ilman maalivahtia?
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Tuomari antaa aikaa, jotta joku kenttäpelaaja vetää veskarin tamineet niskaansa ja peli jatkuu sitten.
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan

Olen eri mieltä tästä. Jos on kärsimässä kakkosta, niin käsittääkseni saa ampua rankkarin. Kympiltä sitä ei saa tulla tekemään.

Olet Noma käsityksesi kanssa väärässä.

Alla mm. Kilpailusäännöt-kirjasta löytyvät voittomaalikilpailun ohjeet. Boldattu tähän tapaukseen soveltuva kohta.

6.14. Voittomaalikilpailu (IIHF Game Winning Shot Competition)

Jos playoff- tai karsintaottelu päättyy tasan maalista poikki -jatkoeränkin jälkeen, suori- tetaan voittajan selvittämiseksi voittomaalikilpailu. Mestiksen playoff - otteluissa ja Nuorten SM-liigan ratkaisevissa loppuotteluissa ei voittomaalikilpailua järjestetä.

• Kaikki laukaukset ammutaan samaan päätyyn. Erotuomari päättää heti jatkoerän päättymisen jälkeen kumpi pääty kunnostetaan voittomaalikilpailua varten ja ilmoit- taa siitä pöytäkirjan pitäjälle. Valitun päädyn keskiosa kunnostetaan välittömästi jäänhoitokoneella vettä käyttämättä tai teräskolalla. Kentän kunnostus on pakollista vain kansainvälisissä otteluissa.

• Voittomaalikilpailu aloitetaan kolmella (3) pelaajalla kummastakin joukkueesta. Pelaajat ampuvat vuorotellen. Pelaajia ei tarvitse nimetä etukäteen. Voittomaalikilpailuun voivat osallistua kaikki pelaajat, jotka ovat joukkueen kokoonpanossa virallisessa pöytäkirjassa kohdassa 3. määritellyin poikkeuksin.

Pelaajaa, jonka rangaistus ei ehtinyt päättyä ennen jatkoajan päättymistä, ei voida nimetä voittomaalikilpailuun, vaan hänen on pysyttävä rangaistusaitiossa tai pukuhuoneessaan. Voittomaalikilpailun aikana rangaistuksia saaneiden pelaajien on myös pysyttävä voittomaalikilpailun loppuun saakka rangaistusaitiossa tai pukuhuoneessa.

• Vierasjoukkue aloittaa voittomaalikilpailun.

• Erotuomari kertoo kapteeneille, kumpi pääty kunnostetaan. Maalivahdit puolustavat samaa maalia.

• Kumpikin joukkue voi vaihtaa maalivahtia jokaisen laukauksen jälkeen.

• Laukaukset suoritetaan IIHF:n sääntökirjan 2010–2014 säännön 509 mukaisesti.

• Molempien joukkueiden pelaajat ampuvat vuorotellen kunnes ratkaiseva maali on ammuttu. Jäljellä olevia laukauksia ei suoriteta.

• Jos tulos kolmen pelaajaparin jälkeen on tasan, jatketaan "kerrasta poikki" - periaatteella pari kerrallaan. Pelaajat voivat olla samat tai uudet. Ensimmäisenä ampuu kotijoukkue. Sama pelaaja voi ampua jokaisen laukauksen kerrasta poikki – laukauksissa. Ottelu ratkeaa kun toisen joukkueen pelaaja onnistuu maalinteossa ja parinsa ei.

• Pöytäkirjaan merkitään kaikki suoritetut laukaukset, ampujat, maalivahdit ja tehdyt maalit.

• Vain ratkaiseva maali lasketaan ottelun lopputulokseen. Maali merkitään tilas- toihin kyseiselle maalintekijälle sekä maalin päästäneelle maalivahdille. Ratkai- seva on se maali, jonka jälkeen joukkueen maalimäärä on yksi enemmän kuin vastustajalla.

• Mikäli joukkue kieltäytyy osallistumasta voittomaalikilpailuun, tuomitaan se hävinneeksi. Mikäli pelaaja kieltäytyy ampumasta laukausta, merkitään lauka- uksen tulokseksi "ei maali"
 

Kaiuni Alen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, kaikki menestyksekkäät jalkapallojoukkueet
Tuomari antaa aikaa, jotta joku kenttäpelaaja vetää veskarin tamineet niskaansa ja peli jatkuu sitten.

Entä jos jossain ottelussa tapahtuisi sellainen tragedia, että joukkueen Y pelaajista kaikki loukkaantuisivat pelikelvottomiksi? Luovutetaanko tai keskeytetäänkö ottelu?
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Tarkemmin sanoen 10min aikaa vetää veskarin vehkeet niskaan

Ja jos veskarin kamojen pukemiseen menee vähemmän kuin kymmenen minuuttia, voi joukkue halutessaan käyttää loppuajan (10 minuutista) esim. uuden maalivahdin lämmittelyyn. Jos taas 10 minuutin määräaika ei riitä, jatketaan peliä kymmenen minuutin jälkeen ilman maalivahtia siihen asti kunnes mv on valmis.

Joitain vuosia sitten alasarjoissakaan ei saanut pukea kenttäpelaajaa maalivahdiksi jos pöytäkirjassa ei pelin alussa ollut kuin yksi maalivahti. Tällöin, jos mv loukkaantui tai poistettiin pelistä rangaistuksen myötä, joutui joukkue pelaamaan loppupelin kuudella kenttäpelaajalla.

Tätä sääntöä muutettiin jokunen vuosi sitten ja nykyisin ainakin alemmissa sarjoissa peliin voidaan lähteä yhdellä maalivahdilla ja jos tämä mv loukkaantuu tai ajetaan ulos, voidaan kenttäpelaaja pukea maalivahdiksi. Näissä tilanteissa, joissa joukkueella on vain yksi maalivahti alunperin, ei anneta tuota 10 minuutin varusteiden pukemisaikaa. Pukemisajaksi voidaan lainata toisen joukkueen varamaalivahtia, jos toisella jengillä sellainen on.

Entä jos jossain ottelussa tapahtuisi sellainen tragedia, että joukkueen Y pelaajista kaikki loukkaantuisivat pelikelvottomiksi? Luovutetaanko tai keskeytetäänkö ottelu?

Sääntökirjan säännön 200 Peliasuiset pelaajat huomautusten kohdassa 2 sanotaan seuraavasti:

2. Jos joukkue ei pelin aikana voi asettaa jäälle rangaistusten tai loukkaantumisten takia sääntöjen edellyttämää määrää peliasuisia pelaajia, erotuomarilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin julistaa ottelu luovutetuksi.

Eli, peli keskeytetään ja se joukkue, jolla pelaajat loppuivat, julistetaan hävinneeksi. Tuomarin tulee tehdä moisesta tilanteesta raportti sarjan järjestäjälle.
 

Esteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️
...Näissä tilanteissa, joissa joukkueella on vain yksi maalivahti alunperin, ei anneta tuota 10 minuutin varusteiden pukemisaikaa. Pukemisajaksi voidaan lainata toisen joukkueen varamaalivahtia, jos toisella jengillä sellainen on...

Hah! Voin hyvin kuvitella, että kuinka urheilullinen tulos tuosta syntyy... :)

Saako voittomaalilaukauksissa maalin katolla olla vesipullo?
Jos säännöissä sanotaan, että laukaukset ammutaan samaan maaliin, niin miksi niin ei sitten tehdä?
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Hah! Voin hyvin kuvitella, että kuinka urheilullinen tulos tuosta syntyy... :)

Eipä tuota varmaankaan kovin usein käytetä tai ole käytetty. Mutta on siis mahdollista.

Saako voittomaalilaukauksissa maalin katolla olla vesipullo?
Mikään ei tuota kiellä, joten miksipä ei saisi.

Jos säännöissä sanotaan, että laukaukset ammutaan samaan maaliin, niin miksi niin ei sitten tehdä?

Tätä mietin itsekin, kun nuo ohjeet tuonne postasin ja tulin noita kohtia pitkästä aikaa lukeneeksi. Tarkistin vielä IIHF:n englanninkielisistä ohjeistakin - sielläkin on tuo sama maali mainittu. Joten lienee säännöissä mainittu, mutta sitä ei (ainakaan aina) noudateta tuolta osin.
 

Esteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️
Tätä mietin itsekin, kun nuo ohjeet tuonne postasin ja tulin noita kohtia pitkästä aikaa lukeneeksi. Tarkistin vielä IIHF:n englanninkielisistä ohjeistakin - sielläkin on tuo sama maali mainittu. Joten lienee säännöissä mainittu, mutta sitä ei (ainakaan aina) noudateta tuolta osin.

En ole itse asiassa milloinkaan nähnyt, että voittomaalikilpailussa käytettäisiin vain yhtä maalia. Saattaa hyvin olla,
että kahden maalin käyttö jouduttaa toimitusta, mutta jos kerran säännöissä jotain sanotaan, niin kai sitä pitäisi noudattaa.

Paitsi jos olet erehdyksessä katsonut FIFA:n rankkarisääntöjä...? :)
 

ilu

Jäsen
Tätä mietin itsekin, kun nuo ohjeet tuonne postasin ja tulin noita kohtia pitkästä aikaa lukeneeksi. Tarkistin vielä IIHF:n englanninkielisistä ohjeistakin - sielläkin on tuo sama maali mainittu. Joten lienee säännöissä mainittu, mutta sitä ei (ainakaan aina) noudateta tuolta osin.

Muiden sarjojen osalta en osaa sanoa, mutta SM-liiga poikkeaa tämän osalta IIHF:n/SJL:n säännöistä. Muutos tuli voimaan 2009 (SM-liigaan sääntömuutoksia - Uutiset - Jatkoaika.com) ja mainitaan myös tämänkin kauden liigatuomarimateriaalissa (http://www.tampereenjaakiekkotuomarit.fi/jasenet/Liigankoulutusmateriaalikerhoille20130908.pdf).

En ole itse asiassa milloinkaan nähnyt, että voittomaalikilpailussa käytettäisiin vain yhtä maalia. Saattaa hyvin olla,
että kahden maalin käyttö jouduttaa toimitusta, mutta jos kerran säännöissä jotain sanotaan, niin kai sitä pitäisi noudattaa.

Kyllähän liigassakin voittomaalikilpailu lauottiin samaan päätyy aina kauteen 2009-2010 saakka. Helsingissä jostain syystä useimmiten vielä "vieraspäätyyn".
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Olet Noma käsityksesi kanssa väärässä.

Alla mm. Kilpailusäännöt-kirjasta löytyvät voittomaalikilpailun ohjeet. Boldattu tähän tapaukseen soveltuva kohta."

Samaa mieltä, ei voi rangaistusaitiosta tulla vetään, mutta muuten toi lainaamasi sääntö ei ole Liigan osalta ihan ajan tasalla.

Nimittäin laukauksia EI ammuta samaan päätyyn vaan eri päätyihin. Hyvää yleisöpalvelua, kun monasti tuomarit pöljäilivät ammuttavaksi päädyksi vieraspäädyn (kaukana faneista). Nyt on hyvä, että 3. erän päädyt on myös rankkarikäytössä, eli faniporukoita lähellä molemmille joukkueille.
 

Esteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️
Kyllähän liigassakin voittomaalikilpailu lauottiin samaan päätyy aina kauteen 2009-2010 saakka. Helsingissä jostain syystä useimmiten vielä "vieraspäätyyn".

Ok, tätä en tietänyt. Allekirjoittaneella on n. 15 vuoden jakso Suomalaisia liigaotteluita pimennossa.

Olen ymmärtänyt, että myös SM-Liigan otteluissa toisinaan lentää tavaraa kentälle.
Voidaanko näistä yleisön protestoinneista edelleen sääntöjen mukaan rangaista kotijoukkuetta?
Onko niin tapahtunut, vai riittääkö kuuluttajan ystävällinen huomautus pitämään kolikot ja sytkärit taskuissa?
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Tuli alkuviikosta mieleen sellainen asia, että kuinka usein pudotuspelien jatkoajalla se putoamisvaarassa oleva joukkue on voittanut?
Löytyykö joltain tästä jotain tilastoa. Fiilispohjalta voisin väittää, että yleensä se joukkue, jonka kausi ei päättyisi päästettyyn jatkoaikamaaliin, voittaa.
Eli esimerkiksi näin:

HPK-Ilves-sarjassa voitot 2-3 ja kuudes peli jatkoilla. Kuinka usein tällaisessa tapauksessa sarjassa tappiolla oleva voittaa?
Itselleni tulee mieleen vain kolme ottelua:

HIFK-Kärpät 4. peli välierissä 2003-2004 voitot IFK:lle 2-1. Kärpät voittaa jatkoilla 3-2.

Jokerit-HIFK 6. peli puolivälierissä 2010-2011 voitot Jokereille 3-2. IFK voittaa jatkoilla 2-1.

SaiPa-HIFK 2. peli "sääleissä" 2012-2013 voitot SaiPalle 1-0. IFK voittaa jatkoajalla 3-2.

Periaatteessahan näiden pitäisi olla aika fifty-fifty, mutta kun tunne sanoo, että useammin se paineetta pelaava jengi voittaa. Onko jollain jotakin statistiikkaa tästä?
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
En ole itse asiassa milloinkaan nähnyt, että voittomaalikilpailussa käytettäisiin vain yhtä maalia. Saattaa hyvin olla,
että kahden maalin käyttö jouduttaa toimitusta, mutta jos kerran säännöissä jotain sanotaan, niin kai sitä pitäisi noudattaa.

Paitsi jos olet erehdyksessä katsonut FIFA:n rankkarisääntöjä...? :)

... mutta muuten toi lainaamasi sääntö ei ole Liigan osalta ihan ajan tasalla.

Nimittäin laukauksia EI ammuta samaan päätyyn vaan eri päätyihin. Hyvää yleisöpalvelua, kun monasti tuomarit pöljäilivät ammuttavaksi päädyksi vieraspäädyn (kaukana faneista). Nyt on hyvä, että 3. erän päädyt on myös rankkarikäytössä, eli faniporukoita lähellä molemmille joukkueille.

Lainaus oli tehty voimassa olevasta kilpailusääntökirjasta, joten siltä osin voittomaalikilpailun ohjeiden pitäisi olla ajan tasalla. Ei ollut lainattu mistään jalkapallosäännöistä.

Kaivelin vähän lisää ja löysin IIHF:n sivuilta englanninkielisen ajantasaisemman ohjeen kuin mitä eilen pikaisesti vilkaisin. Siellä on kerrottu, että rankkarit ammutaan eri päätyihin (samoin kuin mitä jatkoerässäkin oltiin). Joten se lienee se virallinen totuus, jonka mukaan mm. kv-peleissä mennään ja jota liigassa ja ilmeisesti muissakin suomalaisissa sarjoissa noudatetaan. Huolimatta siitä, mitä voimassa olevissa kilpailusäännöissä sanotaan. Tuota ei ilmeisesti ole huomattu päivittää suomalaisiin sääntökirjoihin.

Taustahan tälle, että ammuttaisiin yhteen päätyyn ja että tuomari päättäisi päädyn, on ainakin osittain eräässä MM-kisojen pudotuspelissä, jossa vastakkain olivat Suomi ja Venäjä (jos muistan oikein). Vuotta en muista. Jatkoajalla (ja jo kolmannessä erässä) homma meni niin, että Suomi pyöritti peliä hyökkäyspäässään, mutta ei saanut maalia aikaiseksi. Kovan pyörityksen jälkeen jää oli varsin kehnossa kunnossa siellä Venäjän (?) päädyssä ja kun mentiin rankkareille, oli suomalaisilla paljon hankalampi tilanne tehdä hyviä ratkaisuja kehnolla jäällä. Suomen puolustuspäässä taas jää oli ihan ok ja venäläiset taitopelaajat saivat veivattua muutaman maalin paremmalta jäältä ja voitti lopulta pelin.

Myöhemmin sääntöä on näemmä IIHF:n taholta sitten päivitetty. Tähän yhteyteen muuten tuli myös jossain kohtaa se jään puhdistus ilman vettä ennen rankkareita. Liittynee samaan kuvioon, että jää olisi suht samantasoinen molemmissa päissä.
 

ilu

Jäsen
Tuli alkuviikosta mieleen sellainen asia, että kuinka usein pudotuspelien jatkoajalla se putoamisvaarassa oleva joukkue on voittanut?
Löytyykö joltain tästä jotain tilastoa. Fiilispohjalta voisin väittää, että yleensä se joukkue, jonka kausi ei päättyisi päästettyyn jatkoaikamaaliin, voittaa.

- -

Periaatteessahan näiden pitäisi olla aika fifty-fifty, mutta kun tunne sanoo, että useammin se paineetta pelaava jengi voittaa. Onko jollain jotakin statistiikkaa tästä?

Aika 50/50 näyttäisivät viimeisen 10 kauden osalta olevankin, vaikka ei-putoamisuhan-alla-olevan joukkueen voisi olettaakin olevan jatkoajalla vahvemmilla (voittanut enemmän sarjan aiemmista otteluista).

Alla kausikohtaisesti jatkoajalla menneet mahdollisesti ratkaisevat ottelut. K:lla merkityn ottelun on voittanut putoamisuhan alla oleva joukkue, E:llä merkityn ottelun se on puolestaan hävinnyt. X:llä merkityt ottelut ovat olleet ratkaisevia otteluita tasatilanteessa (joissa siis putoamisuhan alla oleva joukkue sekä voittaa että häviää).

Joitakin yksittäisiä virheitä saattaa seassa olla, kokosin listan puolihuolimattomasti. Kokonaiskuvaa nämä virheet tuskin kuitenkaan merkittävästi muuttavat.

2012-2013
X Villikortti 17.3. Kärpät-Lukko 2-3 ja. (Otteluvoitot ottelun jälkeen 1-2)
K Villikortti 15.3. SaiPa-HIFK 2-3 ja. (Otteluvoitot 1-1)

2011-2012
K Puolivälierä 1.4.2012 Blues-Kalpa 4-3 ja. (Otteluvoitot 3-3)
K Puolivälierä 1.4.2012 Kärpät-Pelicans 3-4 ja. (Otteluvoitot 3-3)
E Välierä 11.4. JyP-Jokerit 3-2 ja. (Otteluvoitot 4-1)
E Finaali 23.4.2012 Pelicans-JyP 1-2 ja. (Otteluvoitot 1-4)

2010-2011
X Villikortti 15.3. Kärpät-Blues 1-2 ja. (Otteluvoitot 1-2)
K Puolivälierä 26.3. Jokerit - HIFK 1-2 ja. (Otteluvoitot 3-3)
K Puolivälierä 26.3. KalPa-Lukko 3-2 ja. (Otteluvoitot 3-3)

2009-2010
K Villikortti 25.3. Kärpät-Blues 2-3 ja. (Otteluvoitot 1-1)
K Puolivälierä 5.4. JyP-Kärpät 3-4 ja. (Otteluvoitot 3-2)
K Puolivälierä 7.4. Kärpät-JyP 3-2 ja. (Otteluvoitot 3-3)
E Puolivälierä 7.4. Tappara-KalPa 1-2 ja. (Otteluvoitot 2-4)

2008-2009
K Villikortti 8.3. Pelicans-Ilves 0-1 ja. (Otteluvoitot 1-1)
X Villikortti 10.3. Ilves-Pelicans 2-3 ja. (Otteluvoitot 1-2)
E Puolivälierä 21.3. Jokerit-Kärpät 2-3 ja. (Otteluvoitot 1-4)
E Puolivälierä 23.3. KalPa-HPK 3-2 ja. (Otteluvoitot 4-2)
E Välierä 4.4. Kärpät-Blues 4-3 ja. (Otteluvoitot 4-2)

2007-2008
K Villikortti 9.3. Lukko-Ilves 4-3 ja. (Otteluvoitot 1-1)
K Puolivälierä 19.3. Jokerit-Pelicans 4-5 ja. (Otteluvoitot 3-2)
E Puolivälierä 21.3. Pelicans-Jokerit 4-5 ja. (Otteluvoitot 4-2)
E Puolivälierä 21.3. Ilves-Kärpät 1-2 ja. (Otteluvoitot 4-2)
K Välierä 2.4. Jokerit-Blues 1-2 ja. (Otteluvoitot 3-3)

2006-2007
E Puolivälierä 22.3. HPK-HIFK 2-1 ja. (Otteluvoitot 4-1)
E Puolivälierä 22.3. Tappara-Blues 1-2 ja. (Otteluvoitot 1-4)

2005-2006
E Villikortti 19.3. TPS-SaiPa 2-3 ja. (Otteluvoitot 0-2)
X Villikortti 21.3. Blues-JyP 3-2 ja. (Otteluvoitot 2-1)
K Puolivälierä 30.3. Kärpät-Blues 2-3 ja. (Otteluvoitot 3-2)
E Puolivälierä 1.4. SaiPa-HIFK 1-2 ja. (Otteluvoitot 2-4)

2004-2005
ei jatkoaikoja mahdollisissa putoamisotteluissa

2003-2004
K Välierä 2.4. HIFK-Kärpät 2-3 ja. (Otteluvoitot 2-2)
X Välierä 4.4. Kärpät-HIFK 3-2 ja. (Otteluvoitot 3-2)
E Finaali 11.4. Kärpät-TPS 1-0 ja. (Otteluvoitot 3-1)

Yhteensä
Putoamisvaarassa ollut joukkue voittanut (K): 14
Putoamisvaarassa ollut joukkue hävinnyt (E): 13
Ratkaiseva ottelu (X): 5
 
Viimeksi muokattu:

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Onko jollain jotakin statistiikkaa tästä?

Eipä mitään kummempia, mutta NHL:stä parin viime playoff-kevään tilastoja:

2011-2012:

Canucks - Kings 1-2 OT, Sarja oli 3-1 Kingsille eli LA pudotti Canucksin.
Capitals - Bruins 3-4 OT, Sarja oli 3-2 Capsille ja Bruins vei sarjan game 7:aan. Capitals voitti sen.
Coyotes - Blackhawks 1-2 OT, Sarja oli Yotesille 3-1 ja Chicago pysyi vielä elossa. Phoenix voitti seuraavan matsin.
Coyotes - Kings 3-4 OT, Kings johti sarjaa 3-1 ja voitolla jatkoi matkaansa finaaleihin.
Devils - Rangers 3-2 OT, Devils johti sarjaa 3-2 ja myös he pääsivät finaaleihin jatkoaikavoiton kautta.

2012-2013:

Red Wings - Ducks 4-3 OT, Ducks johti sarjaa 3-2 ja Detroit game 6:n jatkoaikavoitollaan käänsi sarjan ja voitti myös game sevenin.
Rangers - Bruins 4-3 OT, Bruins johti sarjaa 3-0 ja Rangers sai yhden pelata yhden pelin lisää tällä voitollaan. Bruins hoisi lopulta sarjan 4-1.
Blackhawks - Kings 4-3 OT, Blackhawks selvitti tiensä finaaliin voittamalla sarjan 4-1.

Tämän kahdeksan pelin otannalla voisi sanoa, että aika fifty-fifty menee.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Olen eri mieltä tästä. Jos on kärsimässä kakkosta, niin käsittääkseni saa ampua rankkarin. Kympiltä sitä ei saa tulla tekemään.
Näin mäkin ajattelin, mutta nyt tarkemmin muisteltuna väitän, että NHL:ssä menee juurikin kuvaillulla tavalla. Ihmettelinkin kai taannoin änäri-seurantaketjussa, että miksi joku pelaaja ampuu pilkkuja vaikka jäähyä jäi jäljelle. Valistivat sitten, kanssakirjoittajat.
 

Kaulasuoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kreikka
Kaivelin vähän lisää ja löysin IIHF:n sivuilta englanninkielisen ajantasaisemman ohjeen kuin mitä eilen pikaisesti vilkaisin. Siellä on kerrottu, että rankkarit ammutaan eri päätyihin (samoin kuin mitä jatkoerässäkin oltiin). Joten se lienee se virallinen totuus, jonka mukaan mm. kv-peleissä mennään ja jota liigassa ja ilmeisesti muissakin suomalaisissa sarjoissa noudatetaan. Huolimatta siitä, mitä voimassa olevissa kilpailusäännöissä sanotaan.

Mestiksessä lauotaan ainakin yhteen päätyyn. Vain Liigalla on todennäköisesti oma käytäntö Suomessa ja muissa sarjoissa mennään kilpailusääntöjen mukaan.
 

Bobcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Entä jos jossain ottelussa tapahtuisi sellainen tragedia, että joukkueen Y pelaajista kaikki loukkaantuisivat pelikelvottomiksi? Luovutetaanko tai keskeytetäänkö ottelu?

Entä jos kävisi sellainen tragedia, että asteroidi osuisi jäähalliin ja kaikki pelaajat kuolisivat? Tuomarit jäisivät henkiin ja tietysti pohtisivat, että miten tämä peli nyt ratkaistaan, kun noi kaikki pelaajat meni noin yllättäen kuolemaan. Tuomarien pohdiskelun keskeyttäisi Tyrannosaurus Rex, joka ajaisi paikalle Zambonilla ja heittelisi tuomareita ja Kummolaa atomipommeilla. Kuka julistettaisiin voittajaksi?
 
Viimeksi muokattu:

marras

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ylemmästä hieman realistisempi skenaario: mitenkä jos joukkueen molemmat maalivahdit loukkaantuvat/ajetaan ulos? Onko näin käynyt koskaan ja jos, niin mitä siitä on seurannut?
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös