Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki heavy on saanut viikon pelikiellon, sillä hän ei Yleisradion ketjussa pysynyt aiheessa, vaan keskittyi henkilökohtaisuuksiin asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Sekalaisia kommentteja Mestiksestä

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Lätkä-Bongari Iso-E, 10.11.2011 klo 09.56.

 1. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hiihtofani, abianos, oranssi ja jellona.
  Lainaus:
  Miksi tulee tason laskua? Ei ole olemassa mitään määrää X tai Y että montako pelaajaa voi kehittyä. Lahjakkuutta on olemassa vain määrätty määrä, mutta moni urheilija suoraan sanoo että se suurin lahjakkuus on lahjakkuus treenata. Miksi vaikka IPK ei voi laittaa omaa toimintaansa kuntoon, siis siellä ruohonjuuritasolla? Eikö se ole kaikista paras ja kannattavin tapa kehittää uusia pelaajia omaan joukkueeseen? Ei siis se että ostetaan muualta, vaan että sen oman maakunnan ja lähialueiden lapsista tehdään niitä huippuja. Miten tämä tapahtuu? No se tapahtuu panostuksilla. Nyt haikaillaan mallia missä "joku muu" sitten tekee. Siis vaaditaane ttä ajettaisiin alas nykyisiä Liigaseuroja ja niiden toimivia organisaatioita, toimivia junioriorganisaatioita jne. vain koska muut saa enemmän. Siinä sivussa sitten itketään omaa kurjuutta. Se on jännää kun ei muisteta että mistä niiden organisaatioiden ne rahat tulee, ne tulee kaikki sieltä ylhäältä alas. Ilman Liigaa ei ole junnuja ja ilman junnuja ei ole koko seuraa.

  Meillä on hyvin vähän esimerkkejä organisaatioista mitkä voivat toimia pitkäjänteisesti ja kannattavasti pelkkinä junioriorganisaatioina ilman sitä terävää kärkeä ja vieläpä menestyksekkäästi. Blues on toki oiva esimerkki, mutta siellä on hieman isompi väestöpohja taustalla. Sen jälkeen onkin aika hiljaista. Sen sijaan että Mestiksessä nämä idiootit itkee sen perään mitä muilla jo on, voisi siellä oikeasti miettiä sitä omaa toimintaa. Se ei ole mahdottomuus laittaa hommia toimimaan. Se vaan vaatii sitä että unohdetaan ne pikavoitot. Se voitto on kun sieltä omasta organisaatiosta lähtee pelaajia muualle, sieltä nousee pelaajia vaikka NHL:ään ja KHL:ään jne. Ne on niitä asioita mitkä näkyy sitten siellä taseessa joskus 10-20v säteellä. Ne ei näy heti, eikä niiden edes kuulu näkyä. Valitettavasti vain tämä keskustelu on ollut jo pitkään ja jatkuu tällä samalla mentaliteetilla, että Liigasta pitää kaataa niin ja näin monta konkurssiin ja lykätä Mestikseen ettei niillä olisi enmpää kuin nyt on Mestiksessä olevilla. Kateutta, ei mitään muuta. Kun ei omat rahkeet riitä, niin aina voi olla kateellinen muille ja ulista niille siitä. Toivoa ettei sillä naapurilla menisi niin hyvin että se voi ajaa mersulla kun itellä on ruosteinen Toyota. Siis sen sijaan että itse yrittäisi hoitaa hommansa paremmin jotta voisi saada edes vähän parempaa.

  Niin ja hakamussuttelijat, RoKi myi yli 2000 kausikorttia. Se on enemmän kuin jotkut Liiga-seurat. Näkyvyyttä, puheenaiheita, koko kaupungin juttu jne. Katsokaa ja ihastelkaa kun jotkut ei ala vain ulisemaan omaa kurjaa asemaa, vaan tekevät oikeasti työtä asioiden eteen. Lisää voitte lukea siitä jatkoajan jutusta. Niin paitsi ettei teitä oikeasti sellainen kiinnosta, kun joku tekee jotain järkevää itkemisen sijaan. Itkeminen siitä mitä muilla on kun on paljon helpompaa ja kivempaa. Se toinen vaatisi ihan oikeasti työtä ja rehellisyyttä itselleen ja ympäröivää todellisuutta kohtaan.

  Kannattaa vaikka kuntapäättäjille ehdottaa että perustaa 20 vastaanottokeskusta, niin kasvaa kuntien asukasmäärät, sitten pari isoa tehdasta ja johan on rahaakin. Sitten tarvitsis enää saada ne rahat suuntautumaan jääkiekkoon ja ne asukkaat katsomoihin. Sitten jo vapisee Liiga-joukkueet kuin haavanlehdet tuulessa kun sieltä tulee isot ja uljaat samoille apajille. Tai sitten voi vähän itkeä jatkoajassa kuinka epäreilua se kaikki onkaan, kun jollain IFK:lla on Liigassa joukkue ja se ei pelaa Mestistä vaikka se olisi niin ihqua jos pelaisi.
   
  Viimeksi muokattu: 02.04.2018 klo 20.12
 2. kumikiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HOKKI
  Joskus ääriharvoin ollaan Lätkän kanssa samaa mieltä. Tässä asiassa ollaan. Markkinatalous on ihan eri juttu kuin protektionismi jota Liiga harjoittaa. Eli markkinatalouden lainalaisuuksilla on turha perustella suljettua Liigaa. Toki se että se maailman suurin ja kaunein kiekkosarja NHL on ihan yhtä lailla suljettu herrakerho johon pääsee vain rahalla ja kabineteissa, on myös fakta. Tosin ei sinne ole koskaan tainnut muulla tavalla päästäkään, mitään nousukarsintoja ei koskaan ole tainnut ollakaan.

  Pikainen vilkaisu googletettuun tilastoon näyttäisi että ison veden takana on aika vakiintunut noin 21 miljoonan katsojan määrä vuositasolla. Oheismyyntien jne tuottojakin lienee eri malliin kuin täällä, siis per katsoja tai fani. Joten siellä homma toimii kai ihan ok tuolla systeemillä.

  Täällä taas katsojamäärät ovat olleen nousussa ainoastaan siksi että joukkueita on hilattu sarjaan lisää viimeiset kolme vuotta. Muutenhan ne olisivat olleet selvästi laskussa.

  Ruotsissa taas se lähempi vertailukohta kultuurillisesti ja maantieteellisesti sekä myös markkinoiden koolla mitattuna. Ja siellä taas avoin systeemi on toiminut hyvin käsittääkseni?

  Liigan avaaminen on tietty hankala prosessi kun se on Oy ja siinä on osakkaita. Ja jokainen haluaa pitää kiinni paikastaan auringossa. En usko että systeemi muuttuu ennen kuin jokainen joukkue tekee tappiota ja vaihtoehdot ovat joko näivettyä pois tai tehdä radikaali ratkaisu. Siihen taas voi mennä todella pitkä aika vaikka loiva laskusuunta onkin jo alkanut. Eikä tietty ole 100% varmaa että näin tuleekaan käymään, vaikka merkkejä on ilmassa. Suurin mokaajahan tässä asiassa on ollut kiekkoliitto joka on päästänyt tällaisen Liiga Oy:n syntymään. Jos se korkein sarja olisi pidetty liiton hallinnassa, tätä ongelmaa ei olisi olemassakaan.
   
 3. karate Mauri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  hch ja jokp ja karsijat ja yms
  Lainaus:
  Eli toisinsanoen homma on iskussa, kun myy kausikortit pilkkahinnalla pois. Eiköhän se sinun anti ollut tässä taas, kiitos.
   
 4. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hiihtofani, abianos, oranssi ja jellona.
  Sinä et ole kuule arvon @Lätkä puhunut markkinataloudesta kertaakaan!
  Ensinnäkin Mestiksessä ei ole osakeyhtiöitä kuin muutama, eli ei ole markkinataloutta. Toisekseen markkinataloudessa ne sun rakkaat seurasi ostaa isommat kilpailijat pois, sinä sekuntina kun se kuuluu niiden intresseihin. Sen jälkeen ne voi vaikka lyödä lapun luukulle tai pyörittää sitä farminaan, jos jaksaa. Sitäkö sinä haluat?

  Sen sijaan sinä meuhkaat muka markkinataloudesta missä muiden pitäisi maksaa Mestikselle siitä hyvästä että no se vaan nyt on siellä ja vielä tukea sen toimintaa, koska no niinhän nyt markkinataloudessa yleensäkkin tehdään. Niin ja markkinataloudessa myös firmat vaihtaa paikkaa keskenään markkinoilla, koska se nyt vaan kuuluu markkinatalouteen että toiselta voidaan viedä sen markkinat ja antaa ne pienemmälle ja huonommalle firmalle.

  Hahaa ja Ruotsi taas nostettu esimerkiksi, missä tupla määrä ihmisiä, enemmän rahaa, sponsoroinnista saa veroalea ja päälle vielä siellä kirottu koko avointa sarjaa. Siellä on joukkueita pelasteltu kuntien varoin kun ovat konkassa, kiitos karsintojen ja pakollisten kevään pelaajaostojen jne. Jee! Koskas esimerkiksi Euroopan futsissarjat?
   
 5. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hiihtofani, abianos, oranssi ja jellona.
  Lainaus:
  Jaa 55/79€ on pilkkahinta Mestiksessä, kun Ässät myy 99€ Liigassa. Mee nyt niille kertoon miten väärässä ne on.
   
 6. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Arvon toveri @BlackWolf. Joka ikinen Mestisseura tekee joka päivä osittain amatöörien voimin töitä. On suorastaan surkuhupaisaa tulla selittämään, että täällä ei tehdä töitä. Voidaanhan me toki jäädä laahaamaan paikalleen Suomikiekossa, jossa ei ääneen saa puhua miten voitaisiin toimintaa kehittää niin, että täällä olisi mahdollisimman monta ammattilaiseuraa. Itse paljastit jo pelkääväsi HPK:sta tulevan amatööriseuran uusissa mahdollisissa sarjauudistuksissa. Se on turha pelko.
   
 7. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hiihtofani, abianos, oranssi ja jellona.
  Lainaus:
  Kuuleppas arvon toveri, minä en pelkää Kerhon sitä, enkä Kerhon tätä. Minulle se seura on aina olemassa vaikka pelaisi kolmosdivarissa. Minä pelkään tätä pientä meuhkaajien porukkaa, jotka tänä somen aikakautena on saanut megafonin huulilleen ja äänensä kuuluviin vähän liikaakin, joiden ainoa tehtävä tuntuu olevan Suomi-kiekon alasajo. Mitkään heidän argumentit eivät perustu faktoihin, eikä koko heidän fantasia ole muuta kuin katellista ulinaa, mutta agenda on suunnaton ja sen edessä he ovat valmiita uhrautumaan ja inttämään, sekä jankkaamaan vaikka hamaan tappiin. Mitään hyvää tämä ei kuitenkaan heille tuo, vaan päin vastoin heidän ainoa tavoitteensa, eli yleinen jääkiekon kiinnostavuuden väheneminen on selvä tosiasia. Kai joku sitten jossain runkkaa tuolle saavutetulle asialle, kun voi tulla kertomaan että katsokaa nyt, kuinka taas katsojamäärät laski. Sehän ikäänkuin alleviivaa heidän pointtinsa, vaikka he itse ovat sen kaiken aiheuttaneet ja se oikeasti sotii tätä heidän märkää unelmaansa vastaan. Minulle se vain näkyy siinä miten se vahingoittaa kokonaisuutta, se kun todellakin vahingoittaa sitä ja paljon!

  Mutta hei tämä on vapaa maa ja täällä saa paskoa oman tuotteensa päälle minkä mielii ja sitten yrittää edelleen myydä sitä. Ja onhan nyt hei 50€ maksaminen siitä että joku muu ei saa satasta melkein järkevää bisnestä. Odottakaa vaan tekin sen 10 vuotta niin viisautta ja ikää tulee vähän enemmän ja se teiniajan kiihko laantuu. Sitten on jo uudet nimimerkit täällä meuhkaamassa samaa settiä ja te voitte täällä todeta että no ehkä se ei nyt niin järkevää olisi ollutkaan. Perhana nyt mä kyllä alennuin tuolle teinittely tasolle, mutta tämän kerran nyt voin tehdä poikkeuksen.
   
 8. Lätkä Jäsen

 9. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Ne eivät päätä mitään ikinä, jos julkista keskustelua ei pidetä yllä. Kiitos Ylelle ja Hesarille, että ovat viime aikoina nostaneet asiaa esille. On pitkä aika odottaa, jos venytetään päätöstä vielä 2019 lopulle. Ja jos jotain saadaan silloin päätettyä, sen jälkeen alkaa siirtymäajat, joten hyvinkin menee vielä kymmenkunta vuotta ennen kuin meillä olisi a+b+c.
   
 10. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Pointti oli se, että entä jos ruvetaan tyytymään siihen heikompaan tasoon, ja heikommasta tasosta tulee standardi. Mestis seuroista puhtaat paperit saa vain Jokipojat ja TUTO. EU saisi myös, mutta en tiedä onko se edes seura enää. Ehkä IPKn junioritoiminnassa on näkynyt se, että joukkue pääsi vuonna 2016 ensimmäisen kerran Mestikseen, eikä se toiminta ole ammatisoitunut edes juniorityössä. En siis faktaksi sano mitään, kuhan spekuloin. Ehkä se on tulevaisuudessa parempaa, vaikka tähän mennessä se on ollut luvalla sanoen heikkoa.


  Lainaus:
  Nyt vasta? En tiedä sitten mitä tuo sinun pakottamisesi on ollut siitä lähtien, kun Liiga meni kiinni.
   
 11. saiman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes, Ilves
  Lainaus:
  Tästä olen samaa mieltä. Ainakin Kokkolassa olis mahdollista lisätä/muuttaa näkyvyyttä monella eri tapaa. Kokkolassa on nähty Godlaa, Appelgreniä, Sammalmaata, Markkulaa, Jukuria ymn, mutta näitä ei oo käytetty hyväks mainonnassa mitenkään. Väitän että jos seurat osais mainonnassa tuoda omia pelaajia enemmän esille, niin se tois ihmisiä lähemmäs seuraa. Kaikki tuntee seuran, mutta jos ei tunne pelaajia niin ei se pelkkä seura tuo kaikkia hallille. Tällä hetkellä esim ottelumainokset on luokkaa seurojen logot ja ottelupäivämäärä ja klo aika, valotauluissa sama homma. Tuohon tois aika paljo lisää särmää jos näitten kärkiukkojen naamat koristais mainoksia sopivilla iskulauseilla, edes valotauluihin missä se ei isoa tekoa vaatis.

  Tosi asia on että Mestis on heikolla hapella, mutta näkyvyyteen panostaminen olis tärkeä juttu jokaisella joukkueella. Jos saa ihmiset tuntemaan joukkueen niin se varmasti lisäis kiinnostustakin siihen. Täältä on vetovoimasimmat ja isoimman budjetin omaavat joukkueet lähteny Liigaan, sekä ylöspäin nouseminen on lähes mahdotonta nykytilanteessa. Omasta mielestä sen ei pitäs antaa vaikuttaa tällä tavalla seuran toimintaan. Toki sarjan vetovoima on vähentynyt ja sen kautta raha, mutta juuri sen takia se oma seura ja erityisesti pelaajat pitäs tehä tunnetuks omalla paikkakunnalla.

  Ja tää siis Kokkolasta katsottuna.
   
 12. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Sinun "argumentit" perustuvat faktoihin? Viestisi vain toistavat jatkuvasti kuinka täällä "ulistaan" ja ei tehdä töitä. Turussakin pienellä porukalla tehdään töitä niin paljon, ettei juuri vapaa aikaa ole ja homma menee ainakin taloudellisesti oikeaan suuntaan. Myös Tuton A-juniorit pelasivat hienon kauden A-Liigassa. Työhanskat on varmasti kädessä myös kymmenellä muulla Mestisseuralla toiminnan kehittämiseen. Ongelma on vain se, että on helvetin vaikeaa markkinoida tavoitetta tämän maan 17:sta parhaaksi joukkueeksi. Varsinkin näiden ei puhtaaksi farmijoukkueiksi lueteltavilla joukkeilla. Kuinka moni katsoisi Suomen maajoukkuetta B-divisioona tasolla, jollei sillä saavuttaisi muuta kuin B-divisioonan voiton B-tason maita vastaan? Lähtisitkö torille?
   
 13. karate Mauri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  hch ja jokp ja karsijat ja yms
  Lainaus:
  Ei tuota kannata sen enempää, jokainen ajatteleva yksilö kyllä ymmärtää asian ohuuden tuon vaahtoamisen takana. Tämän illan helmi oli mm se, ettei voi olla markkinataloutta, jos ei ole osakeyhtiöitä.

  Se on tosiaan hieno asia, että yhä enemmän tämän nykysysteemin mahdottomuutta on alettu pitää esillä mediassa. Hyvään suuntaan mennään.
   
 14. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hiihtofani, abianos, oranssi ja jellona.
  Lainaus:
  No nyt oli oikeasti lainaamisen arvoinen viesti. Koska tässä olet asian ytimessä. Ei kukaan ole kieltänyt Mestiksessä pelaavia joukkueita mainostamasta itseään, tuomasta pelaajia julkisuuteen, tekemästä siitä seurasta osaa yhteisöstä. Kun seuraa Liigassa pelaavaa joukkuetta niin fanit (lue kannattajat) tuolla seuraa vuosienkin päästä missä ne "omat pojat" pelaa ja miten niillä menee. Se on suuri osa seuran identiteettiä. Minä väitän että kun pysti vietiin Vantaalle (siis se NHL pysti) ja siellä EVU:n juniorit pääsi idolinsa kanssa kuvaan niin siellä vahvistui nimen omaan sen seuran identiteetti, eikä siellä ole edes edustusjoukkuetta ollut pitkiin aikoihin.

  Minä en tiedä minä ihmeen juttuina jotkut pitää näitä minun horinoita, mutta vähän tulee sellainen siilipuolustus mieleen kun näitä lukee. Ei siis liity tuohon lainattuun tekstiin enää. Ihan kuin te ette jotkut ymmärtäisi, että minä olen 110% pro Mestis. Minä haluaisin vain hyvää sinne ja kaikille joukkueille ja seuroille. Helvetti minä haluan kaikkea hyvää joka divari ja junnujengille, kun ei ole minulta mikään tuo pois, päin vastoin. Minua lähinnä satuttaa se tapa millä osa Mestisjoukkueiden kannattajista kohtelee, kokee ja puhuu omasta seurastaan ja sen pelaamasta sarjasta. Muka oikein kannattajia ovat.

  Sitten vielä heitellään jotain juttuja kuinka pää märkänä tuolla tehdään hommia. Hei siellä tekee pää märkänä hommia ihmiset vapaa-ajallaan ympäri Suomen kaikissa mahdollisissa lajeissa, kuka kuskaten, kuka koutsaten jne. eikä ne voi ikinä haaveilla mistään pysteistä tai muistamisista. Siellä voitto voi olla saada kylästä kasaan sen joukkueellisen verran pelureita, joiden eteen sitten omalla vapaa-ajalla painetaan tuolla valmennuskursseja läpi ja yritetään kehittyä. Ei ole mitään nakkikattiloita ja ketään ei kiinnosta vittujakaan ne uhraukset. Ei vaikka kuinka siellä saadaan nuoret mukaan aktiiviseen elämäntapaan ja liikuntaan, kehittymään ihmisinä ja yksilöinä tässä yhteiskunnassa. Mutta hei kun sen tekee joku TuTossa niin se on paljon tärkeämpää ja merkityksellisempää, koska se TuTo, tai KeuPa tai Hokki, tai vaikka Kärpät tai KalPa. Sitä on aika vieraantunut todellisuudesta jos kuvittelee että se touhu riippuu siitä onko siellä isompi nakkikattila jossain jollain tarjolla, siellä muualla.

  Siellä ei ole tarvinnut finaalissa miettiä kolmosessa, että nouseeko joku joukkue vai ei, ne ihmiset ei tule sinne katsomoon siksi, että joukkue pelaisi kakkosta. Ne tulee sinne ihan muista syistä. Vaikka voittaa sarjan niin luopuvat sarjapaikasta ja silti joka vuosi ne samat naamat vääntäytyy hallille vetään niitä treenejä ja syömään kiekkoja. Toiset tulee valmentamaan ja uhraamaan vapaa-aikaansa, tai terottaan niitä luistimia, ei ole glooriaa, ei nakkikattilaa. Aika harva siellä Suomi-Sarjassakaan elää noustaakseen, ei ainakaan ennen kuin on puitteet ja organisaatio kunnossa. Mutta sitten meillä on yks uliseva Mestis, missä kyllä vongutaan sitä ja tätä. Kuinka ne painaa aina kovempaa kuin kukaan muu ja enemmän talkoilla kuin kukaan muu ja siellä ei ainakaan ne kylän akat ole myymässä makkaraa talkoilla kuten muualla, tai jos myykin niin myy ainakin paremmin ja parempaa makkaraa. Koska just nyt ne joukkueet on joutuneet muiden sortamiksi, ihan se ja sama vaikka välissä olisi muutama konkurssi tai kylä olisi täysin riittämätön taloudellisesti ja joukkue kannatuspohjallisesti. Koska just se talkoohomma on niin paljon arvokkaampaa kuin muiden tekemä, vaika ne muut ei voi edes haaveilla nakkikattiloista.

  Mestis on hieno sarja, oli hieno kun sen nimi oli Fazer-Liiga ja oli kaikista hienoin (nimellisesti) kun se oli ykkösdivari. Minä en pysty aliarvioimaan sitä, koska tykkään mielettömästi. Minua säälittää se millaisia kannattajia tuon sarjan joukkueilla on, kun ei arvosta sitä mitä on, niin ei kai osaisi arvostaa sitä vaikka se otettaisiin pois. Eihän sillä mitään väliä olisi, kun paska sarja ja muut sortaa yms. siis sitä samaa mantraa mitä täällä hoetaan Liiga-seurojen suuntaan. Minä lopetan paatokseni tähän, haukkukaa vaan jatkossakin sitä tuotettanne ja aliarvioikaa niin itsenne kuin kaikki muut. Itseltänne se vain on pois.
   
  Viimeksi muokattu: 02.04.2018 klo 21.46
 15. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Lainaus:
  Sinä se olet kyllä sympaattinen jäärä. Edellisellä sivulla peräänkuulutit seurojen vastuuta tuoda sarjaa esille.

  Tämän jälkeen parin päivän sisään vertaat KeuPan huumorimielessä tehtyä hassuttelua ruotsalaiseen katsomokulttuuriin ja lyttäät RoKin kausikorttihaasteen. Molemmat toivat sitä kaivattua julkisuutta ja ilman niitä sarja olisi ollut vielä vähemmän esillä yhtään missään.

  Ja varmasti jokainen haluaa ennemmin katsomoon vaikkapa 2000 ihmistä "puoleen hintaan" kuin 1000 ihmistä "oikeaan hintaan". Rovaniemellä on myös todennäköisesti otettu huomioon myös oheismyynnit jne, joten luultavasti jäävät plussan puolelle tuosta hinnoittelustaan ja kaupan päälle saavat enemmän porukkaa katsomoon, näkyvyyttä ja mahdollisesti myös kauaskantoisempia merkityksiä sitoutuneemman katsomokunnan muodossa, uusia asiakkaita.
   
 16. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Ovatko nämä RoKin kausikortit ihan oikeita kausikortteja vai samanlaisia kuin Tutolla oikeuttaen pääsyn katsomaan jääkiekko-ottelua, jos halli ei ole loppuunmyyty? Mestishän vaatii, että kausikorttilaiset lasketaan mukaan yleisömäärien ilmoittamiseen oli paikalla tai ei. Tämä on aivan älytöntä, mutta kaipa se liittyy markkinointiin. Tuto on sen sijaan keksinyt kiertää asiaa Tuto-kortilla, joka ei varsinaisesti ole kausikortti vaan oikeuttaa mahdollisen pääsyn jäähallille. Tällä kaudellahan hallia ei ole kertaakaan loppuunmyyty. Käsittääkseni Tuto maksaa hallivuokraa yleisömäärän perusteella ja siksikin Turussa olisi tärkeää ilmoittaa oikea yleisömäärä, jotta ei tyhjästä tarvisi maksaa.
   
 17. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  No siis rovanniemellähän ollaan normaalia kausikorttimyyntiä jo reilusti edellä, normaalisti myydään vain noin 400 korttia 250e hintaan eli 100 000e tuloja. Nyt oli myyty 2274 korttia 16.3 mennessä eli 135 000e tuloja + osa näistä oli 20e kalliimpia numeroituja kortteja. Sanotaan että noin 145 000 on seura siis jo tässäkohti tienannut. Lisäksi kampania jatkui vielä 16.3 jälkeen kuun loppuun joten todennäköisesti kausikortitmyynissä on ylitetty jo 150 000e myyntimäärän ja tässä on vielä reilut 5kk aikaa myydä normaalinhintaisia kausikorttejakin . Normaalin kauden lipputulot on 200 000e tasoa joten Rovanniemellä taidetaan tuon yli päästä ja lisäksi nyt tulee mahdollisuus tienata sponsori ja oheismyynillä.
   
 18. karate Mauri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  hch ja jokp ja karsijat ja yms
  Lainaus:
  Ei tuossa nyt oikein mikään mennyt oikein. En ole peräänkuuluttanut seurojen vastuuta tuoda sarjaa esille. Olen ainoastaan todennut, että sarja ei nykyisin kiinnosta niin laajasti kuin ennen, siksi siitä ei myöskään kirjoitella mediassa siinä määrin missä aiemmin. Totta kai seurojen työllä pystytään tekemään hienoja juttuja ja saamaan näkyvyyttä, mutta isossa kuvassa ongelma on siinä, että sarjasta on poistunut kolme suurta seuraa, ja nykypäivän Mestis on todella näköalaton sarja ihan kokonaisuutena.

  Suomi vs. Ruotsi -vertailussa kyse oli lähinnä siitä, että toisessa videossa pelataan toisen maan kakkostason kevään kohokohtaa, karsintaa ylöspäin, jossa Leksandin kotipelissä 7650 ihmistä repeää riemuun Leksandin kaventaessa. Kuten sanoin, niin se Keupan kissavideo oli ihan hauska, mutta on näillä ihan pikkainen ero. Totean haikeana, että naapurissa on huomattavasti paremmin.

  Mitä taas tulee tuohon RoKin kausikorttihaasteen "lyttäämiseen", niin lähinnä kyse oli siitä että vuosikaudet täällä tämä nimimerkki BlackWolf on vaahdonnut miten vittua ja saatanaa ja spedeä ja idioottia on väki, ja on ihan Mestiksen oma syy, että sarja ei ketään kiinnosta. Mitään konkreettista ei ole tullut missään vaiheessa, paitsi eilen ennen tätä jarisillanpäämaista lopun kyynelehtimistä kaveri tiesi kertoa meille, että Rovaniemellä on kääritty hihat ja ruvettu tosissaan töihin, kun on laitettu kausikorttihaaste pystyyn. Kun tätä on vuodet seurannut, niin pikkaisen enemmän olisi ollut minusta lupa odottaa. En ihan usko, että Mestis pelastuu sillä, että lippujen hinnoista saksitaan kaikkialla puolet pois.

  Lainaus:
  Näinhän sitä yksinkertaistettuna. Mukaan kuvioon tulee kuitenkin aika pitkälti paikalliset olosuhteet ja se, että millainen väki noita kausikortteja oikein ostaa. Kysehän on ihan perus hinnan optimoinnista. Monesti kuulee puhuttavan siitä, että kasvanut kioskimyynti tuo lisää rahaa seuran kassaan. Voi olla näinkin, mutta kannattaa muistaa se, että keskimääräinen halliin jäävä raha per katsoja on ollut tutkimusten mukaan Mestiksessä 2-4 euroa per katsoja, eli ihan hirveistä rahoista siinä ei välttämättä puhuta. Lisäksi kannattaa muistaa sekin, että tällainen alennuskampanja toimii hyvin kertaluontoisesti, mutta miten sitten jatkossa, kun uutuudenviehätys häviää - saati sitten että niiden kausikorttien hintoja pitäisi nostaa? Toisella puolella taas on se, että lisääntynyt näkyvyys voi auttaa sponsorimyynnissä jne. Ei ole ihan yksiselitteistä siis, vaan liikkuvia osia on. Mielenkiintoista tuota on seurata, ja nostan hattua sille että yritetään. Toivotaan, että päätökset pohjautuvat huolelliseen analyysiin kaikkialla, niin ei sitten mennä ojasta allikkoon näiden kanssa..


  Mutta kaikkiaan se viesti on se, että kausikorttihaasteet jees, videot jees, kaikki yritteliäisyys jees, mutta ydintä ei oikein ole niin kauan kuin sarja on mikä on.
   
 19. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Tietenkin asiat on hyvin seurakohtaisia, juurikin Rokin tapauksessa kuitenkin jos kausikortteja menee 5 kertainen määrä normaaliin nähden niin varmasti kausikortteja ostaa hyvinkin erilainen kohderyhmä ja aika laajasti normaaliin kauteen nähden. Hallikin taitaa olla modermempi kun monella liigajoukkueella, jos jollain Lekillä on ehkä joku yksi kioski jossain nurkassa niin varmasti siihen 2 euroon per asiakas voidaan jäädä, mutta Lappi areenalla varmaan on paremmat oheismyyntimahdollisuudet kun vaikka liigassa Jyväskylässä. Ässienkin tapauksessa vissiin jokavuotinen kampania on tuonnut lisää kausikorttiaisakkaita myös kalliimille paikoille joten ei tuo välttämättä ole vain yhden kauden juttu vaan voi tuoda nostetta pitkäksi aikaa ja sitä pystyy hyödyntämään varmasti monessa asiassa myöhemminkin. Rokin tapauksessa jos sopiva noste ensikaudella päällä niin varmasti aika moni haluaa seuraavaksi kaudeksi sen oman numeroidun paikan sitten vaikka hieman enemmän joutuisikin maksamaan.
   
 20. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  JHT:lle annettu ennakkovaroitus, että mahdollisesti olisi paikkoja Mestikseen tulossa.

  Lainaus:
  JHT Kalajoki - Etusivu | Facebook
   
 21. koukou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  Toivon mukaan joku näistä seuroista ketkä näitä lippukamppanjoita harrastaa avaa hieman kauden jälkeen kannattiko vai ei.
  Itse näen tuossa riskin, että irtolippujen myynti tippuu "nollaan". Se että on halpa kausari taskussa ei ole mikään tae sille että paikanpäälle itse menee, niin mahdollisesti näitä sitte jaellaan kavereille ketkä peliin on menossa ja nämä on sitten pois irtolippumyynnistä.
   
 22. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Kaikki on mahdollista, toisaalta ainakaan Rovanniemen kohdalla ei taideta enää hirveästi vaatia lipputuloja kauden aikana että päästään edelliskausiin. Varmaan tuota kavereille lainaamista isompi ongelma on se jos joku ei lainaa korttia, mutta ei pääse kun pari matsia katsoon. Järkevämpi varmaan olisikin rakentaa joku mobiilialusta jolla pystyisi luovuttamaan sen oman paikkansa kaverille tai jos ei pääse niin yleiseen myyntiin lipun.
   
 23. stemme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Wild, RoKi, Kärpät
  Lainaus:
  Mielenkiintoista olisi tosiaan kuulla kauden jälkeen hieman lukuja miten kausarihaaste on vaikuttanut irtolippujen ja oheistuotteiden myyntiin sekä kokonaistulokseen. Toivottavasti Rovaniemellä myös pystytään vastaamaan huutoon panostamalla myyntipisteisiin, jotta oheismyynnin potentiaalia todella lunastetaan. Irtolippujen suhteen näen Rovaniemellä sen edun, että talvisaikaan peleissä näkee turisteja todella paljon. Parhaimmillaan varmasti useita satoja ollut kelkkahaalareissa ym. tunnistettavissa turistiasuissa. Sitä en toki osaa sanoa, kuinka paljon turisteille aktiviteetteja tarjoavat yritykset ovat noita haastekausareita hankkineet turistien käyttöön.
   
 24. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Lainaus:
  Ainakin Peliittojen Mielonen avasi jo sen verran, että heidän joukkueen kausarihaasteen tavoite 59 000 € (1 000 x 59€) olisi enemmän kuin vielä kesken olevan kauden lipputulot.
   
 25. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hiihtofani, abianos, oranssi ja jellona.
  Lainaus:
  Juu ja sanoi vielä senkin että olisikin ensimmäinen kerta kun olisi jo ennen kautta ne rahat kasassa. Mikä on varmasti pienelle seuralle iso asia, kulut kun alkaa juoksemaan jo ennen kuin sieltä alkaa rahaa virrata yhtään sisään ja tuskin kauhean suurilla kassalippailla on yksikään joukkue varustettu.