Sauli Niinistö presidenttinä 2012–2018

  • 149 069
  • 1 160
Pitkät rivit raivokkaita aiheenvierustoja

Et taida Greenpeacen lahjoitusringissä pyöriä, joten kumman intohimoisesti tunnut suhtautuvan siihen, että maksavat Saarelan ja kumppaneiden oikeudenkäyntikuluja. Noh, siihen sinulla lienee täysi oikeus.

Oli sitten Saarelan ideologiasta mitä mieltä tahansa, niin uskoakseni olemme molemmat yhtä mieltä siitä, että öljynporauslautalle laittomasti kiipeäminen on kuitenkin uhriton rikos. Ainoat potentiaaliset kärsijät ovat nimenomaan nuo aktivistit, kun saavat tuta Venäjän kaltaisten roistovaltioiden käsitystä oikeuden jakamisesta.

Tämä henkilökohtaisena mielipiteenäni, mutta mielestäni huomattavasti idioottimaisempaa ja rikollisempaa on ajaa ylinopeutta ja rutista sitten sakkojen suuruudesta jälkikäteen jääkiekkoaiheisella keskustelupalstalla. On myös muuten huomattavasti vaarallisempaa viattomille sivullisille kuin mikään Saarelan tempaus. En silti tahdo missään maassa langetettavan kaahaajalle rangaistukseksi luotia päähän.

Mutta ei muuta kuin takaisin Sauli-keskusteluun, ja Animalille vinkiksi, että seuraaviin mitalikahveihin vähän vähemmän konjakkia sekaan, niin ei tule tuollaista paskaa suollettua ulos.
 
Viimeksi muokattu:

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Niin, öh. Oli puhetta siitä, että miten voi yhtä aikaaa kannattaa itsenäistä puolustusta ja Natoon liittymistä, mutta antaa olla...

Niin, vasemmistolaisittain ajatellen tuo on epäilemättä mahdoton yhtälö. Siinä, että liittoutumattomalla Suomella oli itsenäinen puolustus ja samaan aikaan sotaa koskeva yhteistyösopimus Varsovan Liiton jäsenen kanssa, ei puolestaan ole mitään ihmeellistä.
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Itse näin Niinistön vierailun ilman muuta kannatettavana yrityksenä edes jollain lailla auttaa rauhanprosessia. Vaikka Venäjän toimet Ukrainan alueellisen koskemattomuuden loukkaamisesta pitää tuomita ja Suomi on osana EU:ta mukana pakotteissa, niin pitää miettiä, miten tilanne realistisesti purettaisiin. Se ei tapahdu julkilausumilla vaan neuvottelemalla ja tähän Niinistö antoi oman panoksensa. Suomettumisen aikaan verrattuna on hienoa, että meillä on avoin julkinen keskustelu ulkopolitiikasta ja toisaalta Suomi selkeästi seisoo demokratian ja ihmisoikeuksien takana. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kriiseihin ei tulisi hakea realistisia ratkaisuja.

Itse näkisin, että Putin toimii kahdella logiikalla. Toinen on entisen KGB:n miehen voima- ja valtapolitiikka, mihin tämä Ukrainan kriisikin liittyy. Toinen taloudellisten realiteettien logiikka. Minusta oleellista lännen ja Ukrainan itsensäkin kannalta on miettiä, miten Putin saadaan perääntymään, mutta tämän täytyy tapahtua niin, että hän säilyttää jollain lailla kasvonsa, koska muuten Venäjä ei tule perääntymään ja kriisi pitkittyy pitkittymistään. Taloudellinen keskinäisriippuvuus antaa kuitenkin Putinillekin painavan syyn hakea sitä ratkaisua.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Hmm, hmm ymmärrän hyvin ettet tykkää tuosta inhasta lespo-kommunistista, mutta onko sinulla edes puolta sanaa itse asiasta eli Niinistön aloitteen mahdollisesta kyseenalaisuudesta ja riskialttiudesta? Tajuatko miksi tästä esiintyy huolestuneisuutta?

En ymmärrä miksi minun pitää sinulle jotenkin avata ajatuksiani Niinistöstä? Jos olen sitä mieltä että on hyvä presidentti niin sitten on. En rupea jankkaamaan kaltaisiesi kanssa näistä asioista. Olisin enemmän huolissani jos ei Suomesta kukaan edes yrittäisi, puoluekannasta riippumatta, toimia euroopan rauhan hyväksi. Täytyy muistaa että myös tämänkin kriisin jälkeen meillä on Venaja naapurissa jonka kanssa täytyy yrittää elää. Tiedän että Niinistö on Kokoomuslainen ja sehän tarkoittaa jo monelle täällä JA;lla sitä että on paska jätkä, tekee sitten mitä hyvänsä.
 

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Eikun loogisesti ajatellen. Jos itsenäinen puolustus tarkoittaa sitä, että ei ole sotilaallisessa liittoutumassa ei voi kannattaa NATOa ja itsenäistä puolustusta yhtä aikaa. Tai tietysti voi, jos on persu, joiden päätä ei logiikka tunnetusti rasita.

Tottakai nuo ovat ristiriidassa keskenään. Sitä minä en kuitenkaan ymmärrä, kuinka persut tai heidän logiikkansa liittyvät siihen kuinka Suomea on voitu mainostaa liittoutumattomaksi, vaikka sillä on ollut Varsovan Liittoon kuuluvan maan kanssa sopimus sotilaallisesta yhteistyöstä.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Taivahan luoja, laita nyt ne valot päälle: tässä on nyt menossa jo kohtuullisen vakava prosessi, ja Kyynikon viestin teki aivottomaksi sen aivoton sisäpoliittinen nokittelu, jota sinä nyt tuossa jatkat. Suo nyt anteeksi, kun ei kiinnosta edes vahän alusta.

Taivahan luoja, yritä nyt kerran elämässäsi vastata jollain edes jotenkin älyllistä elämää muistuttavalla viestillä ilman käsien heilutteulua.

Ymmärrän hyvin ettei sinua kiinnosta edes vähän alusta. Sopii hyvin kuvioosi.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Ymmärrän hyvin ettei sinua kiinnosta edes vähän alusta. Sopii hyvin kuvioosi.

Jep, vakavan ulkopoliittisen tilanteen ja hyvin kireän eurooppalaisen kriisin kontekstissa ei sitten vähääkään kiinnosta jokin lespo-kommunisteilu. Ei vaan jaksa.
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Sale on minusta oikeilla jäljillä, kun haluaa selvittää kaksoiskansalaisuuden merkityksen, siis riskit, Suomessa. Nyt meillä on 60 000 kahden passin porukkaa, joista 20 000 on venäläisiä. Toisena tulee somalit.

Yle uutisten mukaan anomuksia on 40% enemmän kuin viime vuonna tähän aikaan. Luulisi, että niistä valtaosa on venäläisiä. Kun katsoo Putinin politiikkaa eli sitä, että hän sanoo Venäjän suojelevan kaikkia muissa maissa asuvia venäläisiä ja jopa venäjän kieltä puhuvia, niin onhan siinä huolenaihe, jos Suomessa onkin kohta 100 000 venäläistä kahdella passilla. Kunhan nyt ei vaan olla turhan kilttejä ja varota sitä, että Venäjä suuttuu, jos lakia muutetaan.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Salmelta erittäin terävä avaus myös tämän kaksoiskansalaisuus-asian tiimoilta. Hyvä.

Mielestäni Sale on muutenkin näkynyt hyvin poliittisissa keskusteluissa viimeisen parin vuoden aikana, olen jälkikäteen ihan tyytyväinen että äänestin häntä.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Jep, tämä kaksoiskansalaisuus-avaus on todella hyvä merkki. Itse asiassa yksi niitä ensimmäisiä siitä, että poliittisessa eliitissä on hieman vakavammin mietitty tätä uutta eurooppalaista tilannetta ja Suomen hankalaa asemaa vihamielisen Venäjän rajamaana. Mutta varsinainen mittari on siinä, tapahtuuko todella mitään muutosta eli onko tästä konsensus eliitin sisällä (siis että esim. Keskustan johto sitoutuu asiaan).
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Mutta varsinainen mittari on siinä, tapahtuuko todella mitään muutosta eli onko tästä konsensus eliitin sisällä (siis että esim. Keskustan johto sitoutuu asiaan).

Ainakin julkisuudessa keskustan retoriikka on kuullostanut siltä että puolue voisi vaihtaa nimekseen Alueiden puolue tai Yhtenäinen Suomi. Mutta keskustan kannattajat ovat huomattavasti vähemmän Venäjä-myönteisiä kuin johtonsa, ja tämä voi kääntää tuon kelkan omasta mielestäni fiksumpaan suuntaan.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Ainakin julkisuudessa keskustan retoriikka on kuullostanut siltä että puolue voisi vaihtaa nimekseen Alueiden puolue tai Yhtenäinen Suomi.

Niinpä, minulla on kauhukuva Paula Lehtomäestä uutena ulkoministerinä... En kyllä oikein tajua edes miksi näin on - Keskustan nyt luulisi jo täysin "normalisoituneen", kun Kekkonenkin on ollut kuollut vuosikymmeniä ja oppipoikansa Väyrynen on syrjässä puolueen johdosta. Olisiko sitten kysymys elintarvike- ja metsäteollisuuden tärkeydestä puolueelle?
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuo kokoustus oli suunniteltu ennen Niinistön reissua. Niitä aikaansaanteja odotellessa...luulin olleeni väärässä.

Eli Niinistön, (EU maan presidentti) vierailulla ei sinun mielestäsi ollut mitään vaikutusta siihen, että tuo kokous toteutui, koska kyseistä kokousta oli suunnitelut aikasemmin? Ihanan selkeä maailmankuva sinulla.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Jep, vakavan ulkopoliittisen tilanteen ja hyvin kireän eurooppalaisen kriisin kontekstissa ei sitten vähääkään kiinnosta jokin lespo-kommunisteilu. Ei vaan jaksa.

No yritä sitten kirjoittaa tilanteen vakavuuden vaatimalla tavalla. Ei Niinistö mennyt Putinille juttelemaan ilman että Merkel ja kumppanit a) tiesivät tai b) hyväksyivät tämän.

Voit muuten lespo-kommunistisoida ihan keskenäsi, sinä sen tähän keskusteluun toit.
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
S. Niinistö itse ei ole ainakaan millään tavalla tuonut esille, että hän järkkäsi tämän ensi tiistaisen kokouksen. Mutta kaiketi siitä jotain puhetta oli ollut, koskapa hän soitti matkan jälkeen myös Kazakstanin presidentille???

Pienetkin yritykset saada sota Ukrainassa loppumaan ovat kaikki tervetulleita. Joten ainakin Sale on yrittänyt omalta osaltaan. Ja se mitä hän on sanonut jo ajat sitten, ettei hän halua luvata mitään, mutta jos kuitenkin jotain myönteistä tapahtuu, niin ollaan siitä iloisia.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
No yritä sitten kirjoittaa tilanteen vakavuuden vaatimalla tavalla. Ei Niinistö mennyt Putinille juttelemaan ilman että Merkel ja kumppanit a) tiesivät tai b) hyväksyivät tämän.

Ja missähän väitin näin? Taivahan luoja. Kysymys on siitä, että tekikö Suomi aloitteen ja pyrki itse jonkinlaiseen omituiseen sovittelijan asemaan EU:n ja Venäjän välille. Episodi oli omituinen ja ehkä sen järki paljastuu vasta myöhemmin. Tietysti voi sympatisoida monenkin täällä esittämiä kantoja, että puhuminen kannattaa aina eikä yrittänyttä laiteta. No, edustan vähän jyrkkää linjaa tässä (joka muuttui jyrkäksi Krimin laittoman anneksoinnin jälkeen), ja yrittänyttä laitetaan tässä kovassa maailmassa useinkin. Mutta emmeköhän voi luottaa Niinistön harkintakykyyn tässä kriisissä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
... Tietysti voi sympatisoida monenkin täällä esittämiä kantoja, että puhuminen kannattaa aina eikä yrittänyttä laiteta. No, edustan vähän jyrkkää linjaa tässä (joka muuttui jyrkäksi Krimin laittoman anneksoinnin jälkeen), ja yrittänyttä laitetaan tässä kovassa maailmassa useinkin. Mutta emmeköhän voi luottaa Niinistön harkintakykyyn tässä kriisissä.

Suomi on aina edustanut reaalipolitiikkaa ja toivon Suomen pysyvän tällä linjalla jatkossakin. Paasikivi-Kekkosen (Koiviston) -linjan pääperiaatteena oli luoviminen suurvaltojen välissä. Suomettuminen ajatuksena ei ole kaunis, mutta se mahdollisti sen, ettei Tsekkoslovakian tie ollut meidän tie.

Krimin niemimaa tulee olemaan osa Venäjää tulevaisuudessa, Sevastopolin laivastoasema takaa sen. USA ja muut länsimaat luultavasti hyväksyvätkin tämän, he eivät halua lähteä sotimaan Krimin puolesta. Suurvallat ovat aina ottaneet sen mitä tarvitsevat, pienet ovat joutuneet seuraamaan sivusta. Kuten Simo Salminen sanoi, mitä sitten?

EU haluaa ratkaisun Ukrainan kriisille ja tämä ratkaisu syntyy neuvottelupöydässä, ei taistelukentillä. Suomen presidentti oli meidän historiamme takia paras vaihtoehto neuvottelemaan neuvotteluista.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Suomi on aina edustanut reaalipolitiikkaa ja toivon Suomen pysyvän tällä linjalla jatkossakin. Paasikivi-Kekkosen (Koiviston) -linjan pääperiaatteena oli luoviminen suurvaltojen välissä. Suomettuminen ajatuksena ei ole kaunis, mutta se mahdollisti sen, ettei Tsekkoslovakian tie ollut meidän tie.

Tuota, jos olet edes vähän alusta lukenut Paasikiveä niin ehkä ymmärrät, että Suomen pragmaattisuuden takana on ollut sopeutuvaisuus eurooppalaisiin voimasuhteisiin. Nyt ne ovat aivan erilaiset kuin kylmän sodan aikana, täysin erilaiset. Ei Paasikivi huvikseen lepytellyt Stalinia vaan sen takia, ettei ollut mitään selkänojaa (paitsi armeijan ja kansan osoittama puolustustahto ja -kyky, mutta mikä ei olisi yksin riittänyt). Suomen etu ei ole aina lepytellä vihamielistä Venäjää vaan vain silloin, kun se on etumme mukaista. Nyt en tajuaisi mitään "Paasikiven-Kekkosen" linjaa tilanteessa, jossa Suomi on liitossa lännen kanssa. Tälläinen linja tarkoittaisi etääntymistä EU:n yhteisestä ulkopolitiikasta ja vapaaehtoista paluuta "Euroopan harmaalle alueelle", jossa aiemmin olimme pakosta.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
... Nyt en tajuaisi mitään "Paasikiven-Kekkosen" linjaa tilanteessa, jossa Suomi on liitossa lännen kanssa. Tälläinen linja tarkoittaisi etääntymistä EU:n yhteisestä ulkopolitiikasta ja vapaaehtoista paluuta "Euroopan harmaalle alueelle", jossa aiemmin olimme pakosta.

Oletko nyt siis sitä mieltä, että Niinistö sooloili Putin/ Porosenko vierailussa? Eli hän ei toiminutkaan EU:n hyväksynnällä?
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Oletko nyt siis sitä mieltä, että Niinistö sooloili Putin/ Porosenko vierailussa? Eli hän ei toiminutkaan EU:n hyväksynnällä?

Ei, kuten jo ymmärtääkseni selkeähkösti sanoin - vaan sinä vaikutit tälläistä reseptiä jostain syystä tarjoilevan vai miksi sitten kirjoitit siitä tuohon sävyyn? Ei meille ole nyt mitään Paasikiven-Kekkosen linjaa tarjolla, eikä sitä olisikaan mitään hyöytyä edes tavoitella. Tällä hetkellä Suomen on omaksuttava vähintään yhtä jyrkkä linja kuin mikä on EU:n konsensus (mielestäni totta puhuen tiukempikin - Suomi voisi ehkä toimia sillanrakentajana ja kansainvälisenä ihmelääkärinä Puolan ja Baltian ja Saksan ja Ranskan linjojen välillä...)
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei, kuten jo ymmärtääkseni selkeähkösti sanoin - vaan sinä vaikutit tälläistä reseptiä jostain syystä tarjoilevan vai miksi sitten kirjoitit siitä tuohon sävyyn? Ei meille ole nyt mitään Paasikiven-Kekkosen linjaa tarjolla, eikä sitä olisikaan mitään hyöytyä edes tavoitella. Tällä hetkellä Suomen on omaksuttava vähintään yhtä jyrkkä linja kuin mikä on EU:n konsensus (mielestäni totta puhuen tiukempikin - Suomi voisi ehkä toimia sillanrakentajana ja kansainvälisenä ihmelääkärinä Puolan ja Baltian ja Saksan ja Ranskan linjojen välillä...)

En nyt edelleenkään ymmärrä. Suomi toimii osana EU:a ja pyrkii sen sisällä vaikuttamaan meille tärkeisiin asioihin. EU:lle ja Suomelle toimiva yhteistyö Venäjän kanssa on tavoteltava asia. Tätä yhteistyötä Niinistö pyrki edesauttamaan vierailullaan ja minun mielestäni tällä vierailulla oli EU:n tuki.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
EU:lle ja Suomelle toimiva yhteistyö Venäjän kanssa on tavoteltava asia. Tätä yhteistyötä Niinistö pyrki edesauttamaan vierailullaan ja minun mielestäni tällä vierailulla oli EU:n tuki.

Kyllä ja vielä tavoiteltavampi asia on Venäjän toimiminen rauhanomaisesti rajanaapuriensa suhteen. Pyrkikäämme yhdessä rauhantahtoisessa rintamassa siihen. Enemmänkin tuolla vierailulla ei ollut EU:n vastustusta, jos mitään voi päätellä siitä haudanhiljaisuudesta mikä lännessä vallitsi tuon visiitin suhteen. (Toki voi tietysti kuvitella, että kysymyksessä olisi ollut jokin Brysselin tilaustyö, mutta silloin asia todennäköisesti olisi vuotanut jo aikoja sitten.)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös