Mutta valitsijamiesyhdistyksen kautta - kerää 20 000 kannatuskorttia. Näinköhän saa noita niin vaan täyteen? (naurua)
Ja siinä Niinistö saa mukavasti pesäeroa kokoomukseen. Nyt ollaan tilanteessa, jossa Niinistö ei enää tarvitse puoluetta.
Aika valtiomiesmäinen ratkaisu lähteä istuvana presidentinvaaleihin puolueen ulkopuolelta. Antaa vielä enemmän selkänojaa ja nostaa presidentin arvoa pikkumaisen politiikan yläpuolelle.
Kokoomus voisi laittaa oman ehdokkaan ja laittaa ehdolle vaikka Jukka Romppaisen.
Niinistö ei halua olla kokoomuksen ehdokas, mutta lähtee vaaleihin kerättyään ensin 20 000 kannattajaa. Tämä on hieno uutinen, sillä ihmettelin jo vuonna 2000 vaalien alla, kuinka Martti Ahtisaari ei asettunut ehdolle siitä huolimatta, että SDP nimesi ehdokkaakseen Halosen. Tasavallan presidenttihän on luovuttanut puoluekirjansa ja on irtisanoutunut puoluepoliitikasta.
Niinistöhän sanoi, että kokoomuksella on oikeus hänen puolestaan nimetä kenet tahansa ehdolle. On selvää, että Niinistöstä tulee MYÖS kokoomuksen ehdokas, eikä hänellä ole mitään sitä vastaan.
Kuvitteleeko joku, että Niinistö on nyt luopunut kokoomuslaisesta ajatusmaailmastaan?Antaa vielä enemmän selkänojaa ja nostaa presidentin arvoa pikkumaisen politiikan yläpuolelle.
Mielestäni en niin sanonutkaan, vaan kyse on symboolisesta eleestä jonka kuvakieli on varsin voimakas.Kuvitteleeko joku, että Niinistö on nyt luopunut kokoomuslaisesta ajatusmaailmastaan?
Kuvitteleeko joku, että Niinistö on nyt luopunut kokoomuslaisesta ajatusmaailmastaan?
Kuvitteleeko joku, että Niinistö on nyt luopunut kokoomuslaisesta ajatusmaailmastaan?
Minusta Niinistöllä on tässä selkeää pyrkimystä rakentaa imagoaan nykyistäkin enemmän aidosti koko kansan presidentin suuntaan. Fiksu veto tämä kannatuksen mittauttaminen. Tuo 20 000 nimeä löytyy ihan hetkessä, se on selvä. Tavallaan mandaattia on jo ennen itse vaalia tällä tavalla toimiessa.
Haavisto-ilmiö on kuitenkin jo kerran nähty ja nyt tuntuisi, että samassa mittakaavassa se ei varmaan enää ole mahdollinen. Haavisto on kyllä fiksu mies ja erinomainen henkilö luomaan arvokeskustelua, mikä onkin yksi presidentinvaalin tärkeimmistä tehtävistä.
Toki arvoliberaalinen vasemmisto asettuu varmaan yhtenä rintamana Haaviston taakse jälleen. Haavisto-ilmiö on kuitenkin jo kerran nähty ja nyt tuntuisi, että samassa mittakaavassa se ei varmaan enää ole mahdollinen.
Jep ja jokainen, jonka FB-kuvaa ei korista oikean ehdokkaan numero leimataan taas joukolla rasistiksi, fasistiksi ja homofoobikoksi. Odotettavissa todellinen suvaitsevaisuuden suihku suomalaisten ylitse. Mutta pysyäksemme ketjun aiheessa, mahtavatko uskaltaa hyökätä vanhoillisuudella ja homofobialla Niinistöä itseään vastaan?
Lähinnä arvokonservatiivit silloin lietsoivat itsensä siltikin omituiseen hurmostilaan, jossa näkivät toisen kierroksen jonain ihmeellisenä arvovalintana.
Mutta pysyäksemme ketjun aiheessa, mahtavatko uskaltaa hyökätä vanhoillisuudella ja homofobialla Niinistöä itseään vastaan?
Ihan toinen tilanne olisi, jos olisi toinen ehdokkaista ollut vanhoillislestadiolaisten poliittisen siiven (kesk.) edustaja (kuten näissä tulevissa vaaleissa lienee todennäköistä).
Haavisto on ehkä hitusen sinne päin, mutta tiedätte-kyllä-mikä piirre on vielä liian kova pala monille.
öööh, Haavisto olisi jäänyt viime vaaleissa murto-osaan saamistaan äänistä ja pudonnut jo ensimmäisellä kierroksella ilman sitä tiedätte-kyllä-mitä-piirrettä, joka teki hänestä niin höpönassun Punavuoren kuplasta katseltuna.
Ei tämä ihan tyhjä näkemys ollut, mutta tarpeeton. Tasa-arvoinen avioliittolaki oli tuolloin vielä vain puheenaihe ja jostain syystä siihenkin piti ehdokkaiden ottaa kantaa. Valitettavasti ehdokkaat ottivat ja Niinistö alkoi puhua jotain kummaa pariliitosta, koska uskovaisena miehenä hänelle avioliitto ei terminä sopinut homopareille.