Sarjapelit 2009-2010

  • 67 077
  • 265

Punavalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Blues tarvitsee kipeästi jengiin ykköshyökkääjää. Nuorille harteille pistetään nyt aivan liian suurta takkaa epärealistisin odotuksin. Viime kaudella kolmikko Ryan Keller, Kim Hirsovits ja Tuomas Pihlman tekivät liigassa saman verran pisteitä mitä meidän neljä hyökkäysketjua. Kuitenkin kolmikko pelasi ainoastaan noin 20 min/per peli kun meidän neljä ketjua taas käytti pisteiden saalistamiseen hieman enemmän aikaa. Tällä hyökkäys materiaalissa 2 maalia per/ ottelu on jo hyvä saavutus ja sekin on kehitystä odotusarvoihin nähden.
 

Erling

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Kiekko-Espoo, Arsenal, Honka
Ei vittu. Tätä oikeastaan olinkin odotellut tässä, että koska joku ehdottaa kenkää Matikaiselle. Aloitetaan vaan keskustelu. Heitetään heti alkuun oma mielipide, että tämä on kenties järjettömin idea ikinä, missään, koskaan. Matikainen on Bluesin kaikkien aikojen paras ja menestynein valmentaja. Parempaa ei takuuvarmasti löydetä MISTÄÄN. Totta vitussa valmentajan merkitys nousee vihreällä jengillä kauteen lähdettäessä. Mikä tässä oli ajatuksena? Juuri siksi Matikaista tarvitaankin.

Saatanan negailijat. Joka vuosi sama juttu.

Älähän nyt hikeenny. En mielestäni missään vaiheessa vaadi tässä ja nyt potkuja Matikaiselle. En todellakaan ainakaan vielä tällä kaudella. Ajatuksena vain oli se, että aiommeko nyt vuodesta toiseen luottaa sokeasti Matikaiseen vai pitäisikö ensi kaudeksi miettiä jo uutta projektin vetäjää.
Tätä nyt ei todellakaan pidä ottaa minään hirveän pelottavana ja negatiivisena epäluottamuslauseena. Matikainen on todellakin paras valmentaja Bluesin historiassa, mutta kuinka pitkään hänen kanssa aiotaan yrittää. Ainakaan vielä ei ole näyttöä siitä, että erinomaisella hengenluonnilla ja tsemppaamisella päästään ryminähopeaa pidemmälle.
Olisiko siis aika esimerkiksi antaa Marjamäen yrittää vähän erilailla?

Ajatus lähti siitä, että mielestäni jo viime keväänä Matikaisen pelinjohdossa oli nähtävissä pientä hajoilua. Eikä mielestäni ole hyvä merkki, että kauden viidennessä ja aika pliisussa pelissä lentää ulos, ja nojaa kommenteissaan välillä joukkueen nuoruteen heikkoutena eikä voimavarana.

Ja tämä nyt oli vain ajatus, ei mitään meganegailua.
Toki mäkin näen Bluesin potentiaalin, niinhän jo edellisessä viestissäni mielestäni kirjoitin. Mutta ainakin tällä hetkellä peli ei näytä todellakaan siltä, että se kohta asettuu uomiinsa ja lähtee rullaamaan. Toivottavasti olen väärässä.
Kapulaisen suhteen myös samoilla linjoilla, tämän kauden menestystä ajatellen on välttämätöntä että uusia pelaajia tulisi, mutta mä vain olen nyt jo aika pitkään elänyt siinä uskossa, että niitä ei todellakaan olla hakemassa. Toivottavasti olen tässäkin väärässä.
Kärppiin vertaamista ajattelin minäkin, mutta en ole täysin vakuuttunut näenkö Petun vetämässä tätä projektia, jotenkin miellän sen enemmän Marjamäen tehtäväksi. Tämä siis kyseenalaistuksena, koska en halua nähdä, että muita vaihtoehtoja Bluesin tulevaisuudelle ei edes mietittäisi. Liian kauan saman, hyvänkin, valmentajna alaisuudessa johtaa joukkueen pelin näivettymiseen. Taito onkin haivaita tämän tapahtuminen ennen kuin on liian myöhäistä.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ajatuksena vain oli se, että aiommeko nyt vuodesta toiseen luottaa sokeasti Matikaiseen vai pitäisikö ensi kaudeksi miettiä jo uutta projektin vetäjää.

Ei välttämättä tarvitse, sillä ei missään ole sanottu, että Matikainen olisi jatkamassa Bluesissa ensi kaudella. Valmennuksen diili kattaa tämän kauden ja ehkä Marjamäki ansaitsee mahdollisuutensa jo ensi kaudella, kuka tietää. Se on kuitenkin sen ajan murhe, nyt edessä on melkein kokonainen kausi, johon pitää keskittyä ensin.

Itse en käännä syyttävää sormea valmennukseen, vaan Holtariin. Joukkue on koottu väärin, piste. Voisin kirjoittaa täsmälleen samat litaniat, jotka kirjoitin Ässätappion jälkeen, mutta mitäpä sitä toistamaan. Joukkueen vastuunkantajiksi kaavaillut pelaajat eivät ole siihen valmiita ja kaikkein pahimmin ovat pettäneet ne ainoat hankinnat: Tarkki ja Immonen. Kun nämä kaksi myös kantavat ykkösveskana ja ykkössentterinä yksittäisistä pelaajista suurimman vastuun, ei tilanne ole kovin hyvä.

Ehkä liioittelin eilen puhumalla maalivahtiongelmasta, mutta olen nähnyt eilisen kaltaista torjuntatyöskentelyä viime kausina aika monta kertaa Bluesissa. Voin nimetä maalivahdit, jotka tulivat eilisestä Tarkista mieleen. Niitä on kolme: Neil Little, Ari Ahonen ja viime kauden Bernd Brückler. Tarkki oli eilen paska, plain and simple.

Tavallaan tilanne on Tarkille epäreilu. Edessä pelaa pakisto, joka on liigan heikoin Ässien kanssa. Eilen HIFK nöyryytti Blues-pakistoa tavalla, jota en ole nähnyt yli kymmeneen vuoteen. Juuri tällaisissa otteluissa liigan huippuveskaksi hamuavan maalivahdin pitäisi tehdä niitä "mahdottomia" torjuntoja, jotta joukkueella olisi silti mahdollisuus pisteisiin. Tarkki ei eilen tähän kyennyt. Toki syytä tappiosta ei voi kaataa pelkästään Iiron niskoille, sillä joukkueessa ei ollut ainuttakaan onnistujaa. Taino, Tolvanen oli jokseenkin ok todella epäkiitollisessa tilanteessa ja teki lukuisia torjuntoja, joista eilinen Tarkki olisi imenyt satavarmasti.

Sanoin Ässä-pelin jälkeen Bluesin ongelman olevan maalintekijöiden puute. Tämä on totta edelleen, mutta HIFKiä vastaan myös eräs toinen ongelma nosti päätään: pelintekijöiden puute. Bluesilla oli KOKO OTTELUSSA yksi(1) ainoa maalipaikka, josta J. Sallinen nosti maalin yli. Jos tämä jatkuu, ei jengin tarvitse unelmoida edes säälipleijareista sillä karsintojen välttämisessä on riittävästi työtä.


Mitäs tässä tilanteessa nyt sitten voisi tehdä? Vastaus on ihan päivänselvä. Hyökkäykseen tarvitaan taitoa ja kokemusta, samassa paketissa. Tässä katseet kääntyvät Holtariin. Näitä pelaajia on tällä kaudella poikkeuksellisen paljon tarjolla ja jos Bluesiin ei tolla pelaajabudjetilla ketään saada, on se Jukka Holtarilta täydellinen epäonnistuminen, joka maksaa seuralle tämän kauden urheilullisen (ja todennäköisesti sen vähäisen taloudellisen) menestyksen.

Itse menin lankaan ja ostin kausikortin tälle kaudelle. Silti taidan jäädä huomenna himaan, sen verran opettavainen kokemus toi eilinen Nuurdenin ilta oli.
 

MrBluus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Bluesin touhuja 18-vuotta seuranneena voisin sanoa, että negailu on ollut enemmän sääntö, kuin poikkeus fanien keskuudessa sekä median suhtautumisessa joukkuettamme kohtaan. Siihen on toki useasti ollut aihetta, mutta miettikääpä nyt realistisesti tämän kauden joukkuetta; mielettömän potentiaalinen - ehkä potentiaalisin ikinä Espoossa, mutta ei rutinoitunut, joka on tottunut voittamaan.

Häviäminen ei ole paha asia, mutta mielestäni tapa miten se tehtiin Helsingissä, oli ala-arvoinen. Paria ottelua lukuunottamatta kaikki pelit nähneenä voin sanoa, että ei Bluesilla vielä ole mitään hätää, parissa pelissä on hallittu ja on ollut pienestä kiinni ettei olla saatu maaleja, kunnes on tullut alokasmainen virhe ja peli on kääntynyt. Ne virheet nyt vaan tulevat sieltä, ei sille voi mitään - joukkue on nuori, muunmuassa kolme -87 tai myöhemmin syntynyttä puolustajaa kokoonpanossa. On aivan täysin naurettavaa kiukutella, niinkuin Matikainen kiukutteli. Katsomoon asti jokaiselle oli varmasti selvää, että ottelun tuomarit tuomitsivat ihan miten sattuu, mutta auttaako se valittaminen siellä oikeasti mitään. Petrellin ryntäys, Rajamäen ryntäys ja koukkaus, Sallisen koukku sekä Laakson laitataklaus, mikään näistä esimerkiksi ei ollut jäähyn arvoinen, mut silti Petri, joku roti.

Muutenkin tapa millä hävittiin sai lähinnä hymyn huulille, aivan naurettava lammaslauma oli nordenskjöldinkadulla päässyt jäälle. Ensinnäkin kiekkoa ei saatu omista pois, ei sitten mitenkään. Toiseksi, avauspeli ei toiminut hitaissa lähdöissäkään ollenkaan, koska ylempi puolustaja kuljetti kiekkoa ja näin ollen 1-2-2 ohjaus sai joka kerta hyökkääjät kiinni ja toisen pakin ollessa alempana sille syöttäminen ei edistänyt peliä, näin ollen peli seiso ja samaan aikaan hyökkääjät jäi seisomaan hyökkäys siniselle. Kolmas asia, mikä minua häiritsee on Bluesin karvauspeli. Koko alkukausi on meuhkattu 2-1-2 muotoisesta aktiivisesta kahdenmiehen karvaamisesta. Sitä käytetään välillä, mutta useimmiten, kärjet ovat myöhässä ja vastustaja pääsee paineenalta kahdella syötöllä punaselle. Kysymys kuuluu, että miksi Blues ei voi panostaa ennenkin loistavasti toimineeseen 1-2-2 asetelmaan, ja siitä koittaa kääntää peliä nopeammin. Ässät ja IFK käveli molemmat todella helposti useaan kertaan Bluesin alueelle, kun taas Blues oli pakotettu dumppaamaan ohjauspelin takia kiekkoa kulmaan, josta karvaus oli auttamattomasti myöhässä. Kuviot järjestykseen ja nopeasti.

Viimoisena mietintänä viel sellainen huomio, että kauden sarjapeleissä esimerkiksi Kähkönen on monesti ollut valittamassa tuomareille erittäin suurieleisesti, ihan kuin Kähyllä olisi jotenki mielettömät paineet kapteeniudesta. Se heijastuu samalla myös Kähyn peliin, mies ei saa kiekkoja haltuun, kiekko karkaa kuljetuksesta, syötöt ei napsu lapaan ja YV:llä ollaan kulmassa pelintekijän paikalla. Nämä asiat eivät muutenkaan kuulu Kähyn rooliin ykkösketjussa, joten jotain olisi tehtävä. On se sitten kapteenin vaihtaminen Kähkösen paineiden poistamiseksi tai sitten Kähyn tiputtaminen kakkos- kolmosketjuun hetkeksi pois parrasvalosta.

Tuomioita ajattelin itse antaa, kun kaudesta on takana 10-12 peliä, sitten pitäisi pelin näyttää paremmalta; jossei muuten, niin kenties jonkun vahvistuksen voimin?
 

Cannibal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
No niin, nyt on tullut aika hyviä kommentteja porukalta. Pelilliseen puoleen en tosiaan voi hirveästi varmaan alkaa väittelemään kun näen vain koosteet, mutta enemmän suuntasin tuon viestin tähän ainaiseen itkuvirteen, joka alkaa liian nopeasti. Toisaalta samalla vauhdilla se yleensä parin voiton myötä sitten taas kääntyykin.

En ole hirveän vakuuttunut Marjamäen kyvyistä olla ykkönen. Riittääkö nuorella kaverilla karisma siihen hommaan? Tuntuu siltä, että Matikainen-Marjamäki täydentävät erittäin hyvin toisiaan, koska Matikainen tunnetusti on erittäin vahva johtaja ja motivoija ja Marjamäki käsittääkseni hyvä analysoimaan peliä. Se pitää myös paikkansa, että Petu saattaa lähteä tämän kauden jälkeen, haluttiin sitä tai ei.

Siitä en ole samaa mieltä, että Holtari olisi koonnut joukkueen väärin, koska pelimerkkejä miehellä ei tainnut paljoa olla käytössä, ja hän kuitenkin toi jengiin takaisin oman pojan (Immonen), jota nimenomaan fanit täälläkin olivat jo pari vuotta itkeneet takaisin. No, nyt saatiin sitten. Lisäksi maalille Tarkki, jonka otteet ainakin SaiPassa olivat sitä luokkaa, ettei mitenkään voitu odottaa mitään Neil Littlen uutta tulemista.

Mutta, uskon että tilanne paranee. Puolustus ainakin vahvistuu Huzzerin myötä ja toivottavasti myös Alangon, ja kuten Juhaht sanoi, tänä vuonna pitäis olla hyvin tarjolla vahvistuksia. Tietysti raha on ongelma, mutta jotenkin haluan uskoa, että rahoitus järjestyy, jos tarve todellakin on suuri. Ja sitä se näyttäisi olevan. Pelkästään yksi kovan luokan kaveri voisi kääntää suunnan. On näitä ennenkin nähty. Frank Banham, Caloun, Stapleton, Kohn...etenkin kaksi viimeksi mainittua tulivat molemmat kesken kauden jengiin ja alkoivat mättää hirveitä tehoja. Ehkä tän tason pelaajia ei enää saada, mutta liigan tason huomioon ottaen ei tarvitakaan.

Kaiken kaikkiaan en usko joukkueessa olevan mikään paniikki tai tappiomieliala. Valmennus on jo pari vuotta tehnyt todella hyvää työtä ja luotto varmasti on molemminpuolinen. Ihan eri asia olisi/oli aikanaan, kun ruorissa oli Ted Sator ja/tai Hantta Virta, joiden näytöt olivat täysin olemattomat.

Noin kuukauden päästä viimeistään tilannekatsaus, koska vajaan kk päästä tulee se 6kk raja vastaan ja NHL-kausi on alkanut. Kyllä sieltä joku tulee...
 

pinky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Viimoisena mietintänä viel sellainen huomio, että kauden sarjapeleissä esimerkiksi Kähkönen on monesti ollut valittamassa tuomareille erittäin suurieleisesti, ihan kuin Kähyllä olisi jotenki mielettömät paineet kapteeniudesta. Se heijastuu samalla myös Kähyn peliin

Eikös tässä pari vuotta takaperin käynyt juuri samalla tavalla Timo Hirvoselle eli kapteenin C painoi niin paljon, että lopulta kirjain lähti kävelemään marraskuussa. Seuraavana vuonna olikin se "kiertävä" kapteenius.

Jos Kähyn peli saadaan uomiin siirtämällä C muualle, ei muuta kuin kiertoon vaan... vaikkapa takaisin Ekille.
 

tapio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, Crisu, Pena, fööni, geeli ja Vidal Sasoon!
Hankinnoista huolimatta tämän kauden ehkä tärkein tehtävä on tarjota nuorille lahjakkaille kavereille mahdollisuuden kerätä arvokasta kokemusta tulevia kausia varten.

...kokemusta häviämisestä? Nuorien kannalta oleellista olisi, että joukkueessa on myös sitä huippuosaamista ja senioritettiä, muuten opitaan vain häviämistä. Nyt on vaara negatiivisesta kierteestä.

Puustiset, Kähköset ja kumppanit on 30-40 pisteen miehiä... kun rinnalla pelaa joku Eaves ja takana on toimintaa tukeva kokenyt pakisto.

No ihmeteelinkin jo ennen kauden alkua arvioita Bluesin vahvuudesta, kyllä tosta joukkueesta puuttuu paljon ns. valmista huippuosaamista, kokemusta ja maalintekotahtoitoa ja tahtoa. Joukkueesta puuttuu tällä hetkellä

1) ykkössentteri, Immonen ei ole lähelläkään sitä tasoa, öhmän nippanappa, jos laidalla todella hyvät laiturit.

2) ahne maalintekijä, itsekäs pelaaja joka tahtoo ratkaista ja tehdä maaleja

3) pakisto, siis kokonaisuutena pakisto on liian heikkoa, nuorta ja/tai pientä.

Maalivahtiosasto ja valmennus on kunnossa. Jos Lamppu, Alanko ja Husco olisi kehissä ja meillä olisi vaikka Eaves niin joukku taistelisi 4 sijasta, ilman Eavesiakin 6-8 sijasta. Nykyjoukkue taistelee säälipleijaripaikasta.

Aikamoista taikuutta tarvitaan Matikaiselta jos saa ton joukkueen lentoon.
 

tapio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, Crisu, Pena, fööni, geeli ja Vidal Sasoon!
Valmennuksen diili kattaa tämän kauden ja ehkä Marjamäki ansaitsee mahdollisuutensa jo ensi kaudella, kuka tietää.

Jos ansaitsee niin jossain muualla. Toihan on ihan perusvirhe, jolla tuhotaan kausi, eli lähdetään siihen valmentajakokeilulla, varsinkin jos Marjamäki on se analyytikko. Joukkue tarvitsee kokeneen johtajan. Marjamäki on ihan poju vielä.

Jos mahdollista niin Matikainen myös ensi kaudella, tai sitten joku muu päävalmentajana finaaleja kokenut valmentaja.
 
Viimeksi muokattu:

tapio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, Crisu, Pena, fööni, geeli ja Vidal Sasoon!
Niitä on kolme: Neil Little, Ari Ahonen ja viime kauden Bernd Brückler. Tarkki oli eilen paska, plain and simple.
Tavallaan tilanne on Tarkille epäreilu. Edessä pelaa pakisto, joka on liigan heikoin Ässien kanssa.

Tähän on pakko puuttua, kaksi maalia tuli 5-3 vastaan ylivoimalla, yksi 5-4 vastaan. Ensimmäinen maali lyötiin ilmasta Tarkin torjunnan jälkeen, toinen maali, oli mies maskissa oman pakin kanssa, taisi vielä ohjata, kolmas maali ilmasta kun heiskanen ensin huti kiekosta ohi. neljäs maali vastustaja pääsi vetämään suoraan p-pisteelta ylämummoon, vai kimposiko puolustajan mailasta/jalasta. Viides maali täysin Lostedin vika rymysi väärän miehen kanssa ja päästi Luttisen vetämään, taas p-pisteen läheltä. Ehkä se viimeinen oli sellainen, jonka olisi voinut torjua. 6 ja 7 aikaan Tarkki taisi olla aitiossa, tosin en niitä nähnytkään kun olin jo kotimatkalla.

En nyt ihan tarkkaan noita muista, mutta ei toi kyllä Tarkkiin kaatunut. IHAN paska puhetta. Periaattessahan maalivahti voi torjua kaikki maalit, mutta jotain rajaa ja suhdetta pitää olla siinä ketä syyttää milloinkin.

Kyllä Blues kaatuu tällä hetkelle eniten kokemattomaan / mikkihiiripuolustukseen. HIFKi, joka nyt ei kummoisesti sekään pelannut, voitti kulmaväännöt ja maalinedustat 100-0.

Optikolle laseja ostamaan :)
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
Vedän aiemman kommenttini takaisin (että meiltä puuttuu vain maalintekijä). Meiltä puuttuu ykkösketju ja ykkösmaalivahti.
 

jap1812

Jäsen
Suosikkijoukkue
ESPOON BLUES
Nyt taistellaan oikeasti siitä, että joudutaanko mestiksen karsintoihin.

Pakka on ihan sekaisin, alkaen joukkueen kapteenista. Kähkönen on ollut surkea, kuten on koko ykköskenttä.

Eniten BLUESissa kusee puolustus. Puolustajilta ei löydy tarpeeksi voimaa. Puolustuksen kasaamisessa ollaan epäonnistuttu. Viime kausien virheistä ei olla opittu mitään.

Tällä menolla ei kauaa kestä, kun yleisömäärä menee alle 3 000.

Olisiko sittenkin Tom Kivimäki kannattanut pitää kesällä turpa kiinni, ja hankkia muutama vahvistus?

Maalivahti meillä on ihan hyvä. Tarkki on ollut ihan hyvä.

Nimimerkki, kausari on lompakossa, joten ei kovin paljon hyödytä vaikka äänestäisi jaloilla.
 

trap

Jäsen
En jaksa nyt hirveästi negailla, joten sanottakoon että 2. ja 3. erä oli ihan hyvää peliä. Ratkaisijat vaan tosiaan puuttuu ja joku vahvistus olisi melkein pakko saada. Puolustuskin on, kuten monesti todettua, aika kapea tälle tasolle. Uskomatonta, että kallispalkkainen Kokko on edelleen koko pakiston heikoin lenkki. Nyt pitäisi ottaa sitä kuuluisaa roolia.

Nyt on onneksi melkein viikko aikaa treenata ja hioa peliä kuntoon ennen seuraavaa matsia.
 

Pantse67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues, Detroit Red Wings, ManU, UFC
Neljän, Bluesin mittakaavassa suorastaan lihavan vuoden jälkeen on tultu tähän. En laita Matikaisen piikkiin mitään. Hän on kahden edellisen kauden tuloksilla osoittanut olevansa erinomainen valmentaja. Materiaali ei vain tällä hetkellä riitä tuon pidemmälle.

Tilanne on niin lukkiutunut, että tarvittaisiin ns. rainmaker, eli joku ylivertainen paluumuuttaja tyyliin Eaves tai Keller tilanteen laukaisemiseksi. Nyt on nimittäin palattu aikaan ennen Heikkilää, eli maalin tappioihin (ja joskus seitsemän maalin...)

Tuo HPK-peli oli nimenomaan se peli, joka olisi pitänyt voittaa. Seuraavaksi vastaan tulevat KalPa, Ilves, Lukko ja Jokerit. Näistä peleistä nolla pistettä on valitettavasti ihan mahdollinen tulos. Jypkin on parantanut otteitaan vaikka onkin sarjataulukossa takanamme. Tilanne on siis äärimmäisen vakava.

Mutta on tässä ennenkin joukkuetta kannatettu kun on tavoiteltu runkosarjan kymmenettä sijaa. Se ( 10. sija) on tällä kaudella Bluesin mestaruus ja olkoon tavoitteena. Jos siihen ei ylletä, tavoite tulee asettaa 14. sijan ja karsinnan välttämiseen. Mestis saattaisi nimittäin tarkoittaa koko Bluesin toiminnan lakkaamista ja ainakin rahoittajan (Jussin) vetäytymistä.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Salonoja oli itsekin katsomassa eilistä peliä ja lätkämiehenä varmasti näki joukkueen puutteet ihan yhtä selkeästi kuin jokainen meistäkin. Nimimerkki Nikke heitti mielestäni hemmetin hyvän ajatuksen hallilla siitä mitä tekisi jos olisi Jussin kengissä: marssisi maanantaiaamuna klo 8 hallille Kivimäen toimistoon, sanoisi tälle että nyt lakki kouraan ja kiertämään henkilökohtaisesti jokaikinen espoolainen yritys, ihan sama miten pieni kioski. Takarajaksi saman viikon perjantai, jolloin katsottaisiin mitä Tom on saanut aikaan. Nämä rahat sitten käytettäisiin noihin todella tarpeellisiin vahvistuksiin. Rahastahan homma ei ole kiinni, ainoastaan halusta.

Eihän tää nimittäin niin voi mennä, että toimari on joku helvetin norsunluutornin portinvartija, joka ei itse jalkaudu kriisin uhatessa ns. kentälle. Jos et ole kuullut Tom, joukkoja johdetaan etulinjasta, ei kabineteista.


Itse pelin voi jälleen kiteyttää näin: ei vain riitä. En haluaisi lietsoa mitään paniikkia, mutta kun kattoo mitä jengejä seuraavaksi on tulossa vastaan ja mille rupusakeille on jo ehditty häviämään - ja vielä millä tavalla - voi vain todeta, että tästä tulee pitkä kausi. Niille jotka täällä sanovat, että "ei hätää, katellaan parikyt peliä", totean vain tämän: kaudesta on nyt pelattu jo n. 12%. Se on aika paljon. Bluesin pelissä ei ole näkynyt mitään, joka antaisi olettaa, että ratkaisuja ongelmiin olisi syntymässä. Jälleen kerran, syy ei ole valmennuksen eikä pelaajienkaan. Minkäs he sille mahtavat, että joutuvat kantamaan vastuuta vaikkeivät ole siihen valmiita. Syypäät Bluesin nykyiseen alennustilaan löytyvät seuran johdosta. Ensisijaisesti katson Jukka Holtaria, joka on koonnut joukkueen ja Tom Kivimäkeä joka on vällillisesti lausunnoillaan ja välittömästi saamattomuudellaan aiheuttanut epävarmuuden ilmapiirin seuran ylivoimaisesti tärkeimpien työntekijöiden - itse joukkueen - keskuuteen sekä syönyt taloudellisen mahdollisuuden ongelmien korjaamiseen.

Itselleni eilinen peli toimi sellaisena herättäjänä, että luovuin kaikesta toivosta minkään menestyksen suhteen tällä kaudella. Bluesin ensisijainen tehtävä tulee olla karsintojen välttäminen hinnalla millä hyvänsä. Jos jengin ilme on yhtä hyvä kuin se eilen kolmannessa erässä oli, tuen tätä pyrkimystä ihan täysillä ja käyn peleissä. Mulle riittää, että torstaisen kaltaista perseilyä ei nähdä ikinä kotihallissa, ja mieluiten ei vieraissakaaan. Sen kuitenkin eilinen myös selvensi, että on ihan turha odottaa tuon joukkueen kasvavan tämän kauden aikana siten, että sieltä tulisi jotain pelastavia johtohahmoja. Häviävässä joukkueessa potentiaalikin kuolee alkuunsa ja sellainen jengi meillä nyt Espoossa on.


Yhteen kysymykseen haluaisin vastauksen, mutta tiedän, etten sitä saa. Siltä varalta, että Holtari tätä palstaa lukee, kysyn kuitenkin:

Jukka Holtari, mitä aiot tehdä? Miten aiot paikata joukkueen rakennuksessa tekemäsi päivänselvät, räikeät ja todennäköisesti katastrofaaliset seuraukset aiheuttavat virheesi?
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
En jaksa nyt hirveästi negailla, joten sanottakoon että 2. ja 3. erä oli ihan hyvää peliä.

Tähän tämä kiteytyy, joukkueessa ei ole käsiä. Turha puhua 30-40 pisteen potentiaalisista pelaajista, kun kaikissa tapauksissa näihin vaaditaan rinnalle joko Eaves tai Keller. Kyllähän Carlo Grünn teki myös kovat tehot Eavesin rinnalla, mutta onko hän 30-40 pisteen potentiaalinen mies? Jos on, miksi ei pelaa SM-liigassa?

Hyökkäyksessä on kaksi takuuvarmaa pelaajaa: Stefan Öhman ja Petri Lammassaari. Molemmat tekevät sen 30-40 pistettä kaudessa, pelaa sitten samassa ketjussa kuka tahansa. Toinen on nyt puoli vuotta loukkaantuneena ja toinen loukkaantuu takuuvarmasti jossain vaiheessa kautta. Yleensä lähempänä kevättä.

Jarkko Immonen, Toni Kähkönen, Juuso Puustinen ja Erkki Rajamäki. Hyviä pelaajia täydentämään hyökkäysketjuja, mutta heidän varaansa ei voi laskea tai rakentaa.

Puolustuksessa Ville Lajunen ja Aleksi Laakso ovat kasvuvaiheessa, Petri Kokon peli näyttää paremmalta kuin viime syksynä mutta vastuunkantajaksi hänestä ei näytä olevan. Muut hoitavat kyllä oman roolinsa.

Maalivahtipeli on kunnossa, Tuomas Tarkki on pelannut hyvin. Katsokaa näitä gamesavereiden määrää per ottelu. Työskentely on myös varmaa. Mitään, pienimpiäkään itkuja Tarkista en ymmärrä. Yksi liigan parhaista maalivahdeista ja pelaaja sen takana, että olemme hävinneet näitä matseja "vain" yhdellä maalilla.

Tätä soppaa ei avata kuin yhdellä tai kahdella takuuvarmalla hankinnalla tai laittamassa koutsi vaihtoon. Valitettavasti uskon ettei tämän enempää Matikainen saa irti joukkueestaan. KalPalle tulee tappio seuraavassa ottelussa, mutta 6.10. Ilves-ottelu kotona on jo todella tärkeä. Olkoon Ilves millä sijalla tahansa runkosarjassa, mutta Ilves on aina Ilves. Se alemman keskitason joukkue. Aina voitettavissa kotona.

Yleisömäärä on laskenut ja laskee jatkuvasti. Tästä saa Tom Kivimäki sulan hattuun, kun itki koko kesän mediassa pelaajista ja että kuka tahansa saa etsiä uuden työnantajan. Niin, yksi pelaajahan sitten lähti. Olisiko kannattanut pitää turpa kiinni tästä asiasta?
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Maalivahtipeli on kunnossa, Tuomas Tarkki on pelannut hyvin. Katsokaa näitä gamesavereiden määrää per ottelu. Työskentely on myös varmaa. Mitään, pienimpiäkään itkuja Tarkista en ymmärrä. Yksi liigan parhaista maalivahdeista ja pelaaja sen takana, että olemme hävinneet näitä matseja "vain" yhdellä maalilla.

Tuomas Tarkki onkin pelannut ihan hyvin, sääli ettei pelaa meillä. Sen pikkubroidi Iiro taasen on ollut epävarman oloinen (toki olen nähnyt vain kolme peliä). Eilen Tarkki oli oikeastaan ihan hyvä, mutta torstainen fiasko oli sitä luokkaa, ettei sitä yhdellä hyvällä pelillä kuitata. Kyllähän Neil Littlekin välillä sijoittui oikein kiekon eteen.

Torstaina Tarkin suurimmat ongelmat olivat pelinluvussa ja sijoittumisessa. Eron viime kauden maalivahtipeliin huomaa ennenkaikkea siinä, että kun Tarkin saa sivuttaisliikkeeseen, on maali melkein varma. Mutta totuuden nimissä, ei eilen(kään) Tarkkiin kaaduttu, kyllä ne syypäät ovat ihan muualla.
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
Ehkä aika sitten kultaa muistot... Jos peli on todella ollut huonompaa viime syksynä kuin nyt, se on sitten ollut kakkosdivaritasoa.

Virheiden määrä on mielestäni paljon piemempi kuin viime syksynä, toki ne vähäiset tehotkin loistavat poissaolollaan.
 

Blues forever

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
En laittaisi joukkueen tilasta pennin tai sentin vertaa Matikaisen piikkiin. Vaatimukset valmentajanvaihdosta ovat aika kaukaa haettuja.

Toistan aikaisemman kantani; nyt niitetään sitä, mitä alkukesästä kylvettiin. Tj. Kivimäki julisti pelaajat vapautetuiksi sopimuksista juuri, kun piti alkaa kausikortteja myymään. Amatöörimäinen nuorennusleikkaus ja säästöohjelma joukkueen osalta, amatöörimäinen talousjohtaminen jo useamman vuoden ajan, jona aikana todennlinen momentum busineksen tekemiseen on täydellisesti hukattu, amatöörimäinen markkinointi- ja viestintä jo pitkän aikaa. Tässä on tulos; espoolainen huippukiekko on menossa todelliseen kriisiin.

On mielestäni päivänselvää, että jos ja mielestäni kun joku lähtee, toimitusjohtaja kantaa vastuun. Mikä tahansa muu ratkaisu olisi vastuun siirtämistä sinne, mihin se ei kuulu.
 

Blue J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Nyt ollaan sarjataulukossa jumbona kun Jyp karautti vielä ohi. Tästä ei taida päästä kuin ylöspäin, tai voihan sitä tietty tältä sijalta keväällä vielä alaspäinkin päästä.. Mutta se siitä, eiköhän kauden mittaan sijoitus tästä kohene.

Sivuhuomiona Sami Blomqvist on päässyt aika hyvään vauhtiin Mestiksessä. Ekat 3 matsia kiikaritehoilla, mutta kolme viimeisintä peliä ovat tuottaneet tehot 5+1. Tänään kypärätemppu. Roope Rantakin on tehnyt 6 ottelussa pisteet 4+2. Harmi vaan, että kummastakaan hobitista ei välttämättä ole vielä tällä kaudella suuria apuja liigajengille. Mutta kokeilla voisi lähiaikoina jompaakumpaa ylhäälläkin, koska niillä kavereilla lienee parhaillaan ainakin itseluottamus kohdallaan.

Jaa että Kariyaa Jyppiin. Olisi ehkä kelvannut tännekin...
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
No niin.

Jumbosija on nyt hallussa, ja vastaavasti toinen "kriisijoukkue" Jyp hankki S. Kariyan vahvistukseksi.

Joko olisi aika tehdä asialle jotain, vai odotetaanko kunnes jo säälipleijariviivakin on karannut?
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
Jumbosija on nyt hallussa, ja vastaavasti toinen "kriisijoukkue" Jyp hankki S. Kariyan vahvistukseksi.
Tuon rekryn jälkeen minua ei tyydytä enää Eaves vaan haluan MYÖS Kellerin. Tämä ei voi olla todellista. Kariyan värväys JYPpiin on kyllä melkoinen veitsenkääntö haavassa.

Nyt pari voittoa putkeen tai pari vahvistusta, kiitos. Siis jumankekka. Tämä on Espoo - yksi Suomen vauraimmista kaupungeista. Ja homma on taloudellisesti tätä. Jotain on nyt pahasti vialla.
 

Blue J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Nyt pari voittoa putkeen tai pari vahvistusta, kiitos. Siis jumankekka. Tämä on Espoo - yksi Suomen vauraimmista kaupungeista. Ja homma on taloudellisesti tätä. Jotain on nyt pahasti vialla.

"Meillä on kiekkokulttuuria ja osaavia ihmisiä, jotka puhaltavat yhteen hiileen yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi. Suoritimme juuri seminaariristeilyn sidosryhmiemme kanssa ja pohdimme markkinointistrategiaamme. Ikävä kyllä kausi alkoi, ennen kuin pääsimme pois risteilyltä. Tämä johtuu siitä, että SM-liiga on aloittanut tällä kaudella toimintansa tavalla, jota emme osanneet kunnolla ennakoida. Esimerkiksi pelaajahankinnat ovat jääneet osaltamme tällä erää suorittamatta.

Fanitkin ovat antaneet palautetta. Toteamme että näillä chattipalstoilla on aina kaikenlaista.

Perkele. Pitäisi hommata se uusi venekin jossain vaiheessa."
 

Fordél

Jäsen
En ihan uskonut, että Blues sukeltaisi alkukaudesta näin pahasti vaikka toki pieni yskähtely oli ehkä odotettavaakin. Materiaali on paperilla ihan hyvä, mutta kapea kärjen osalta. Lammassaaren loukkaantuminen kavensi sitä entisestään enkä ymmärrä miksei siihen reagoitu. Nyt olisi ehdottomasti myönnettävä, että vaikka esim. Cami on pelannut ihan pirteästi, ei omista löydy tarpeeksi vastuunkantajia. Henkinen lukko voisi aueta, kun joukkueeseen hankittaisiin ainakin se selkeä Lammassaaren korvaaja, joka kantaisi joukkuetta illasta toiseen.
 

Blues forever

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Itsekään en usko, että kurssin kääntäminen on mahdollista ilman vahvistuksia. Ainakaan se ei ole helppoa.

Ja mitkä ovat vaihtoehdot?

- Annetaan Matikaiselle kenkää ja haetaan sitä kautta piristystä. Kuka oikeasti uskoo, että tämä auttaisi ja haluaisin (=en todellakaan haluaisi) itse nähdä, kun T. Kivimäki marssii Matikaisen luo ja sanoo, "et ole tehnyt hommiasi, kerää kamasi".

- Jatketaan nykymenolla ja löydetään itsemme mestiskarsinnoista keväällä ja vaarannetaan koko espoolainen huippukiekko.

- Omistaja kaivaa vaan kuvettaan ja yritetään sitä kautta pelastaa, mitä pelastettavissa on. Jos kirpasee, niin onpahan edes ensi keväänä hallussa liigajoukkue, jonka jatkosta voi keskustella jonkun uuden omistajan kanssa.

Mutta omasta mielestä nyt näyttää kyllä meno tosi pahalta ja ilman kovia toimenpiteitä tästä ei hyvä seuraa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös