Sarjapelit 2009-2010

  • 67 182
  • 265

Blue J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kähkösen 16 maalia eivät tule toistumaan vielä ellei rinnalla pelaa Eavesin tasoinen järjestelijä. Immonen on ihan hyvä, muttei vielä niin hyvä, että pystyisi nostamaan ketjutoveriensa tasoa omilla suorituksillaan.

Muuten ei ole tuosta kirjoituksesta mitään kummempaa, mutta jokuhan taisi laskea tuolla Pro Kähkönen -ketjussa aikanaan, että noissa Kähkösen runkosarjamaaleissa Eaves oli mukana peräti kahdessa, joten kyllä ne nyt toistua voivat kun viime vuonnakin maaleja syntyi ilman sen kummempia järjestelyjä.

Enempi tuossa lienee tällä hetkellä ongelmana se, että Kähkönen näytti joutuvan ainakin harkkapeleissä välillä ihan pelinrakentajan rooliin kun Immonen ei tunnu sellaiseen pystyvän. Miettinen ei sitä asiaa myöskään auta. Roolitukset eivät mene siinä ketjussa ehkä ihan kohdalleen parhaillaan. Olisi oikeastaan mielenkiintoista nähdä seuraavassa pelissä kokeiluna Öhman Kähkösen ja Immosen vierellä rakentamassa paikkoja.
 

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Taas tuli käkeen. Tavanomaisesti johdettiin maalilla viimeiseen erään lähdettäessä, mutta nolosti nolla pistettä mukaan kotiin. Saattaa olla, että olen nähnyt tämän aikaisemminkin.

Kyllähän Blues tarvitsee pari pelaajaa rosteriin, mutta ehkä tärkeintä olisi pelata se kolmaskin erä jääkiekkoa.
 

Broken Stick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues, New York Rangers
Joo voi olla että oon kans nähny ton ennenki. 1-2 johto oli viiminen mun näkemäni tilanne enne lopputuloksen näkemistä. Kyllä mä odotin että Blues ois parantanu lauantaisesta ja vieny tän matsin mutta ei.

Ennen kauden alkua harjoituspelien perusteella kuvittelin että Blues ois lähes mestarisuosikki lähinnä Red Bulls Salute -turnauksen perusteella mutta se oli sitte vaa jotai harhaa. Alan tajuumaa että raha se on sitte kai se joka ratkasee. Nyt ei vaan joukkueessa oo tarpeeksi rahamiehiä niin ei vaan oo tsäänssejä.

Ei sitä kukaan missään tunnusta mutta niin se vaan on. Parin pelurinkaan hankkiminen ei vielä riittäis sinne ihan terävimpään kärkeen. Nyt vaan näyttää siltä että tää ois välivuosi mutta 6 joukkoon olisi silti ihan mukava päästä. Heitä Salonoja vielä muutama!
 

Ekonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo, Blues, Honka
Tällä menolla päätavoitteeksi tulee välttää viimeinen sija. Taloudellisesti se tarkoittaa noin 1000 katsojan menetystä/ottelu. Eli entistäkin huonommin menee myös taloudellisesti.

Bluesin taloudenpito on surullinen tarina sinänsä. Nytkin joukkueen hinta on aivan liian korkea taitotasoon nähden.

Ei "Miljonääri-Jussin" pussin varaan pidä enää rakentaa, vaikka sillä saavutettiinkin parina- kolmena viime vuotena hyviä tuloksia. Se ei ole kestävää kehitystä. Pussissakin on pohjansa.

Jostakin pitäisi löytyä Jussin työn jatkaja. Kyllä Espoo on hyvä paikka ammattijääkiekolle osaavissa käsissä.

Ilman isoa muutosta tämä ei ole mikään "välikausi", vaan lopun alku.

Toivottavasti olen väärässä.
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Tällä menolla päätavoitteeksi tulee välttää viimeinen sija. Taloudellisesti se tarkoittaa noin 1000 katsojan menetystä/ottelu. Eli entistäkin huonommin menee myös taloudellisesti.

Bluesin taloudenpito on surullinen tarina sinänsä. Nytkin joukkueen hinta on aivan liian korkea taitotasoon nähden.

Bluesin pelaajille maksama summa ei ole läheskään niin suuri, kuin se rahamäärä joka "vain hukkuu jonnekin". Senpä takia ei tätä laivaa pelasteta säästämällä pelaajabudjetista.

Hitto sentään, parhaimmillaan Blues olisi tehnyt tappiota vaikka pelaajat olisivat kaikki pelanneet ilmaiseksi!

Tämän tuhlaamisen lisäksi toinen iso ongelma on yleisömäärät. Enkä ihmettele.
Seuran johto ei osoita minkäänlaista kiinnostusta yleisömäärien nostamista kohtaan, saati että välitettäisiin niistä jotka siellä käyvät.

Markkinointi on surkeaa, fanituotteet syvältä, hallimyynti umpitukossa...
Koko buumi-mahdollisuus viime vuosina hukattiin täysin.

Nyt ei ole buumia, ei rahaa, eikä tule menestystä. Loputkin katsojat lähtevät.
Viimeinen sammuttaa valot. Hyvää yötä.
 

Cannibal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
No niin ja neljä peliä hävitty niin vedetään nyt kaikki sitten itsemme taas hirteen. Voi hyvää päivää näitä kommentteja.
 

trap

Jäsen
Sama, facepalm-reaktion lähinnä saa aikaan tämä kammottava negailu täällä ja etenkin eräällä toisella palstalla.

Eniten ottaa päähän se, että tota joukkuetta haukutaan niin kovalla kädellä - etenkin kun ilmeisesti lähinnä tekstitv-seurannan perusteella tänäänkin tulitettu kommentteja. Jos siellä pelaisi joku Jasserin johtama haluton muukalaislegioona niin tämän ymmärtäisi paremmin.

Kyllä Blues ihan täysillä taas tänään taisteli, mutta voittoon asti se ei riittänyt.
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Kyllä Blues ihan täysillä taas tänään taisteli, mutta voittoon asti se ei riittänyt.

Ja koska olen nähnyt vain yhden pelin, en haukukaan joukkuetta, tai peliä.

Vaan sitä vitun johtoa, joka ryssi viime kausien mahdollisuudet.

Ihan oikeasti, kuka uskoo että tällä kaudella ei jäädä reilusti yleisötavoitteista?
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Tuloksethan ovat tällä kaudella muistuttaneet Hantta Virran aikaa. Hyvällä jalalla ollaan liikkeellä, nuoret pelaavat hyvin ja maalilla tulee turpaan.
Saas nähdä löytyykö joukkueesta tai valmennuksesta kykyä kääntää suuntaa.
 

molari

Jäsen
Tuloksethan ovat tällä kaudella muistuttaneet Hantta Virran aikaa. Hyvällä jalalla ollaan liikkeellä, nuoret pelaavat hyvin ja maalilla tulee turpaan.
Saas nähdä löytyykö joukkueesta tai valmennuksesta kykyä kääntää suuntaa.

Piti kirjoittaa liki samanlainen kommentti - kotipelit nähty livenä ja Turun peli teksti-TV:n kautta - noi kaikki pelit olisi ollut voitettavissa tai ainakin vietävissä JA:lle - mutta sellaista se oli Hantan/Jasserin/jne. aikanakin, niin lähellä, mutta todellisuudessa niin kaukana.

Nähdyn perusteella taas on sama ongelma - maalinteon vaikeus ja pelien tappaminen, silloin, kun on "momentum", johdetaan maalilla ja hallitaan peliä ja/tai saadaan lisäksi muutama YV, ei osata paikkoja hyödyntää, vastaavasti omissa kolisee hetimiten tuon jälkeen E-D-junnutason virheen takia, joita tulee joka pelissä ja kokeneet pelimiehet rokottaa näistä heti.

Varmasti valmennus saa homman pakettiin kauden aikana, mutta, jos liikaa annetaan etumatkaa alkukaudesta, lopputulema on "säälit" ja ehkä poffien eka kierros - ehkä nykyrosterille juurikin sopiva tavoite ja haaste.

Kokonaan toinen juttu on se, että kuinka paljon vaikuttaa yleisömäärään se, että jengi "harjoittelee" liigapeleissä (tulevia kausia varten), jos katsojamäärät tippuu ko. asian takia >3500, ehkä säästöä haetaan väärällä tavalla, kerran menetettyjä katsojia on vaikea takaisin saada.

Ei tarvitse kovin suuri guru olla, jos veikkaa, että, jos sama tyyli jatkuu - oltiin hyvällä jalalla liikkeellä ja hävittiin peli kolmannessa erässä "merkkausvirheen" takia - niin yleisö vähenee nopeasti ja se taas aiheuttaa lisää paineita jengille, näin se vaan menee, etenkin, kun satunnaiskatsojista pk-seudulla kilpailee 2 saman "alan" yritystä kaiken muun tarjonnan lisäksi, jos Blues olisi joku maakunnan ainoa jengi, tilanne olisi yleisömäärän - sen mahdollisen vähenemisen - osalta toinen.
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
Realistisesti

Jokainen peli tähän mennessä on ollut voitettavissa. Menköön nämä kokemattomuuden piikkiin. Keväällä asiat voivat olla toisin.
Lammassaari kehiin niin homma voisi kääntyä. Myönnän että se armoitettu maalintekijä tyyliin Keller puuttuu ja tällainen täsmähankinta olisi varmaan hyvä (mutta ei tule).
 

Blues forever

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Kotipelit nähneenä ja muut teksti-tv:n kautta "katsoneena" olen sitä mieltä, että joukkueen ilme on ollut ihan yritteliäs. Mistään haluttomasta kooma-laumasta ei tässä joukkueessa ole kysymys.

Mutta ei muuta sitä tosiasiaa miksikään, että pitkä ja kylmä talvi on Bluesilla todennäköisesti edessä. Sitä saa mitä tilaa ja nyt joukkueesta puuttuu selkeästi ratkaisijat, jotka kääntäisivät pelit eduksi. Tämä joukkue on pelannut juuuri niin kuin saattoi odottaa. Tuloksellisesti ehkä valitettavastikin tilanne on tämä.

Olen kyllä näiden "hirttäytyjien" kanssa samaa mieltä siitä, että tulokset tulevat tänä kautena näkymään yleisömäärissä ja ainakin välivuotta suomalaisena huippujoukkueena nyt vietetään. Vika ei kuitenkaan ole joukkueessa tai valmennuksessa, vaan ihan muualla, niin kuin karut faktat mm. talousluvuissa kertovat.

Pelaajia ja joukkuetta ei kuitenkaan kannata asiasta hirttää. Niin kauan kuin joukkue pelaa pirteällä ilmeellä ja parhaansa yrittäen, sen osuus on hoidettu. Ehkä niitä voittojakin alkaa sieltä tiuhempaan tahtiin tulla, vaikkei realistisesti 10-12 sijaa korkeammalle taida näillä panoksilla olla mahdollisuuksia.
 

Koneisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
7-0 turpaan, Matikainen pihalle ja liigassa sijalle 13. Tämän eteen onkin tehty ahkerasti töitä. Lauantain matsissa 2200 katsojaa? Blues kiittää.
 

sammyc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Tämän ö-tason juniorijoukkueen taso nähtiin viimeistään tässä pelissä. Pitkälle ei pötkitä ja tavoitteena näyttääkin olevan karsinnan välttäminen. Viimeinen sammuttaa valot.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Viime kaudella mietin että mitä Blues olisi ilman Eavesia, Kelleriä ja Clarkea ja tässä lienee vastaus. Suurempi ongelma kuin pitkässä juoksussa Bluesille ei ole kuitenkaan se että otetaan 0-7 turpaan paikallisväännössä vaan se ettei se hetkauta paljon ketään Espoossa. Jos HIFK nostaa taasen profiiliaan ja Blues lähtee laskukiitoon, menee satunnaiskannattaja takaisin Nordikselle.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Viime kaudella mietin että mitä Blues olisi ilman Eavesia, Kelleriä ja Clarkea ja tässä lienee vastaus. Suurempi ongelma kuin pitkässä juoksussa Bluesille ei ole kuitenkaan se että otetaan 0-7 turpaan paikallisväännössä vaan se ettei se hetkauta paljon ketään Espoossa. Jos HIFK nostaa taasen profiiliaan ja Blues lähtee laskukiitoon, menee satunnaiskannattaja takaisin Nordikselle.

En usko. Nordiksen meiningistä päätellen se satunnaiskannattaja Espoossakin vain säästää rahansa johonkin parempaan. Sehän nimittäin on vain tyhmää maksaa liikaa.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Taitaa tulla aika masentava kausi. No onneksi tulee vähän nostalgiaa kun laskee kenen pitäisi voittaa ja kenen hävitä, että olisi mahiksia kympin sakkiin ja sääläreihin. Niin ja pitkästä aikaa voisi olla mahdollisuus lunastaa ja maksaa säälärituoppivetoja ihan säälipleijareissa.

Tehotonta kohellusta ja omaan pään virheitä on tämän iltaisen perusteella junnuissakin eli samalla tyylillä mennään molemmissa jengeissä. Helpottaa toki liikennettä joukkueiden välillä.
 

Chris Sharma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Suomen maajoukkue, Nationalelf
Viime kaudella mietin että mitä Blues olisi ilman Eavesia, Kelleriä ja Clarkea ja tässä lienee vastaus. Suurempi ongelma kuin pitkässä juoksussa Bluesille ei ole kuitenkaan se että otetaan 0-7 turpaan paikallisväännössä vaan se ettei se hetkauta paljon ketään Espoossa. Jos HIFK nostaa taasen profiiliaan ja Blues lähtee laskukiitoon, menee satunnaiskannattaja takaisin Nordikselle.

Mitä on Jyp ilman Jarkko Immosta?

Tietenkin Eavesin ja Kellerin puuttuminen heikentää helvetisti jengiä mutta jos viitsit tarkastella rostereita vähän tarkemmin huomaat, että sieltä puuttuu moni muukin. Löysäpaska-ainapettääpleijareissaklarkea sen sijaan en kaipaa pätkääkään.

ja kyllä mua espoolaisena vituttaa hävitä 0-7. Toivottavasti häpeävät edes. Siihen en usko kuitenkaan ollenkaan, että joku kannattaja oikeasti viitsisi "lähteä takaisin" Nordikselle. Itsessäni ainakaan nyky-ifk ei kyllä herätä minkäänlaisia tunteita puoleen tai toiseen.
 

Number 11

Jäsen
Bluesin alkukausi on kieltämättä ollut melkoinen pettymys varsinkin tuloksellisesti. Moni toki osasi jo etukäteen odottaa ongelmia mm. maalinteon suhteen varsinkin, kun Lammassaari loukkaantui. Muitakin pahoja ongelmia on ensimmäisen kuuden pelin aikana ilmennyt ja voisin omat fiilikseni joukkueen nykytilasta kirjoitella tähän. Eri mieltä saa toki olla.

Otteluketjufoorumilla IFK-pelin jälkeen nimimerkki Juhaht puhui maalivahtiongelmasta. Tarkki on saanut todella kovaakin kritiikkiä myös hallilla monen suusta ja en täysin ymmärrä syytä tälle. Tarkilla on omat heikot kohtansa ja läpiajot tai niitä muistuttavat tilanteet näköjään tuottavat vaikeuksia. Rankkareissa Bluesissa torjuntaprosentti on 33,3 ja se ei kovin vakuuttava luku ole. Kuitenkin pelitilanteissa ei helppoja ole juuri mennyt ja niiden helpompienkin vastapainoksi on nähty todella useita loistavia torjuntoja. Esim. IFK-ottelun kritiikkiä en ihan helpolla niele. Ei noista maaleista mielestäni yhtäkään voi laittaa Tarkin piikkiin. En jaksa tarkemmin tuota viidettä maalia enää kelailla, kun ottelun lopputuloksen kannalta sen merkitys oli täysin kosmeettinen (siis oliko maskia ja kuinka paljon yms). Kiekon lyöminen katsomoon toki oli iso virhe, mutta näitä sattuu maalivahdillekin toisinaan eikä siinä mitään.

Tolvanen pelasi harjoitusotteluissa hyvin ja voisi sitä peliaikaa hänellekin antaa. IFK:ta vastaan teki myös parhaansa ja eipä tuo mikään herkullinen paikka Bluesin liigadebyytille ollut, kun lukemat taululla 0-5 kaverille ja täysin jyrän alla oltiin. Maalivahtiongelmaa Bluesilla ei mielestäni ole ja tämä osa-alue onkin ehdottomasti parhaassa kunnossa jatkoa ajatellenkin. Näistä Tarkin otteista kirjoittelen mielelläni lisää, jos joku haluaa maali maalilta alkaa analysoida Iiron suorituksia.

Puolustuksessa ongelmia on jo huomattavasti enemmän. Nykyinen materiaali ei todellakaan riitä tässä liigassa. Kaikki kunnia nuorille, mutta IFK:ta vastaan nähtiin miten käy, kun vastustaja tulee hyvällä sykkeellä peliin mukaan ja pelaa pienessä kaukalossa fyysistä peliä. Ohi mentiin pojista niin oikealta kuin vasemmaltakin ja kulmaväännöissä jäätiin kakkoseksi lähes poikkeuksetta. Pelin avaaminen paineen alla IFK:n prässätessä kovaa ei onnistu ollenkaan ja organisoituja hyökkäyksiä ei saada aikaan. Tuntui siltä, että osalla jätkistä oli kuset housuissa jo valmiiksi, kun laatikkoon hyppäsivät. Isommassa kaukalossa pelin avaaminen on ollut parempaa, mutta liikkeen kanssa on ollut ongelmia.

Ville Lajuselta odotin huomattavasti valmiimpaa peliä, kun mihin herra on pystynyt. Pari hyvää peliä on mahtunut joukkoon ja avaussyötöt ovat lähteneet mallikkaasti. Ylivoimillakin vanhempi Lajunen on ollut pieni pettymys. Kokko on jatkanut viime kauden runkosarjan tasollaan ja kiekollinen anti joukkueelle on lähellä nollaa tällä hetkellä. Omassa päässä on liikaa vaikeuksissa, mutta ei todellakaan joukkueen huonoin. Kurki ei ilmeisesti ole mitään kehitysaskelia ottanut viime kaudesta. Laakso on ollut ehdottomasti positiivisin yllätys ja esittänyt yllättävän valmista peliä. IFK:ta vastaan tosin oli kusi sukassa #4:lläkin. Heiskanen on pelannut ihan ok, mutta nykyjoukkueessa rooli on jo niin suuri, ettei Sanenkaan kyvyt riitä hommaa kiitettävällä tasolla hoitamaan. Rönnbergiä en jaksa tässä mielentilassa kommentoida. Näkyvä ei vaan riitä ja Mestis olisi parempi sarjataso hänelle. Kaksinkamppailuissa suurissa vaikeuksissa jatkuvasti ja helpotkin avaukset eivät tunnu onnistuvan tällä hetkellä.

Alangolle ja Huczkowskille löytyisi käyttöä ottamaan osan näistä muiden peliminuuteista omalle vastuulleen. Varsinkin Huczkowski on erittäin tyylikäs puolustaja ja omasta mielestäni Bluesin paras pakki kaikilla mittareilla jos yv-peliä ei lasketa mukaan. Kokonaisuutena Bluesin puolustus on mielestäni tällä hetkellä huonossa tilassa, sillä oman pään pelaaminen ja kaksinkamppailutilanteet tuottavat suuria vaikeuksia lähes kaikille puolustajillemme.

Hyökkäystä vaivaa tehottomuus ja mielestäni joidenkin otteluiden kovista laukaisumääristä huolimatta laatupaikkoja luodaan liian vähän. Sopivia ketjukoostumuksia ei ole löytynyt, eikä yksikään hyökkäystrio ole näissä tiukemmissa peleissä pystynyt nousemaan esiin. 5v5-pelissä hyville paikoille ei päästä ja ylivoimatehokkuus joissakin peleissä on ollut äärimmäisen tärkeää sen kannalta, että ylipäätään pisteille on päästy.

Senttereistä onnistujia ovat olleet Stefan Öhman ja Tomi Sallinen. Öhman on vilautellut juonikkuuttaan ja täyttää ok-tason joukkueen kakkossentterin kriteerit kevyesti. T.Sallinen puolestaan on kolmosen keskellä esiintynyt pirteästi molempiin suuntiin, mutta lisää tehoja pitäisi saada hänestäkin irti. Jarkko Immonen on ollut itselleni paha pettymys ja ei todellakaan tällä hetkellä pelaa sillä tasolla, millä menestyvän joukkueen ykkössentterin tulisi illasta toiseen pelata. Väläyttelyt ovat olleet todella hetkittäisiä. Ollut kaksinkamppailuissa todella kevyt. Toni Häppölä tienaa varmasti ihan perkeleesti, mutta lähinnä keskittynyt näennäishyvään surffailuun nelosessa. Nättinen puolestaan ei ole pystynyt vakiinnuttamaan pelipaikkaansa hyökkäävissä ketjuissa ja alempiin ketjuihin löytyy parempia miehiä. Laiturikokeilu ei osoittautunut kovin menestyksekkääksi. Pahinta on se, että kukaan näistä senttereistä ei tosipaikassa ole pystynyt nousemaan esiin harmaasta massasta.

Laitureista Kähkönen painaa kovaa duunia illasta toiseen, mutta tehottomuus vaivaa Kähynkin peliä. Yhteispeli Immosen kanssa ei toimi. Toisen laidan Miettinen on kova pörräämään kiekon kanssa hyökkäyspäässä ja onnistunut jopa punnertamaan kulmista maalille kohtuullisen hyvin. IFK-pelissä tosin jäätiin taas kulmiin. Rajamäen roolin jokainen tietää ja kun koko kentällisen peli ei toimi, niin Ekin hyöty hyökkäyssuuntaan pelatessa on olematon. Erinomainen toki vastutajan maalin edustalla ja liigan parhaita maskimiehiä ylivoimalla. Puustinen puolestaan on pelannut ihan ok, mutta hänkään ei ole pystynyt nousemaan esiin silloin, kun joukkue sitä eniten olisi tarvinnut. JYP-ottelu oli toki Pudilta loistava. Joukkueen onnistujia kuitenkin Öhmanin ohella hyökkäyspäässä.

Ståhlhammar on esiintynyt todella energisesti ja hyvinkin käyttökelpoinen pelaaja mielestäni alemmissa ketjuissa. Taistellut Lostedtin ja Jani Lajusen kanssa pelipaikasta. Nuorempi Lajunen on kaksinkamppailuvoimaltaan liigatason pelaaja, mutta kiekollista osaamista ja juonikkuutta olisi syytä olla enemmän. Lostedt on pelannut taitotasoonsa nähden hyvän alkukauden. Uhlbäck vaeltelee varjojen mailla ja vaikka vääntäjänä onkin erinomainen, niin sitä kiekollista pelaamista olisi nykytilanteessa pakko parantaa. Kuitenkin ainoa alempien ketjujen pelaajista, jolla oikeasti olisi mahdollisuus yltää yli 15 maaliin. Kokeilisin ylemmissä ketjuissa vähitellen. Jere Sallinen puolestaan on esiintynyt edukseen pelaamissaan otteluissa.

Valitettava tosiasia on, että maalintekopotentiaalia ei missään nimessä ole riittävästi. Tämä torstain IFK-ottelu oli surullinen esimerkki siitä, miten huono nykytilanne on. Paikoille ei juuri päästä ja omassa päässä jatkuvasti ollaan vaikeuksissa. Organisoidusta viisikkopelaamisesta ei ole tietoakaan. Yksi ryankellerin nopea rannelaukaus pakin jaloista ylänurkkaan olisi voinut muuttaa pelin suunnan täysin, mutta tällä hetkellä näitä hyviin yksilösuorituksiin kykeneviä pelaajia ei ole. Puolustus on liian kevyt ja hyökkäys liian kädetön. Hyvällä viisikkopelaamisella pisteitä olisi saatavilla, mutta pelikuviotkin ovat melko sekaisin.

Tottakai Blues tulee nykytilanteessakin otteluita voittamaan, mutta varmastikaan yhtään voittoa pelailemalla ei tule, vaan jokaisen voiton eteen on tehtävä töitä selvästi enemmän kun aikaisempina kausina. Mielestäni ketjukoostumukset eivät tällä hetkellä toimi (taitaa olla kolmas kerta kun tekstin aikana mainitsen asiasta) ja niitä voisi miettiä kokonaan uusiksi. Rakennuspalikoita ei vaan juuri ole. Pelisysteemi pitäisi saada hiottua parempaan kuntoon mahdollisimman nopeasti. Matikainen haastattelussa pohti meneekö siihen päivä, pari päivää vai viikko. Toivottavasti ei ainakaan loppukautta.

Jos peliä ei saada kuntoon, niin ainakin yksi oljenkorsi on käyttämättä. Tiukasta taloustilanteesta huolimatta lisävahvistuksia hankitaan, mikäli kurssi ei muutu. En tiedä paljonko siellä ollaan valmiita sijoittamaan, mutta pari vahvistusta ei olisi pahitteeksi. Sekä puolustus että hyökkäys kaipaavat uutta verta, mutta en todellakaan osaa sanoa kumpaan kannattaisi hankintoja tehdä jos rahatilanne mahdollistaa ainoastaan yhden uuden pelaajan. Kyllähän vapailla markkinoilla pyörii jatkuvasti pelaajia, joiden hinta on tullut selvästi alaspäin. Ei olisi esim. Dan Iliakis ollut mikään huono lisä nykypakistoon. Mikäköhän olisi esim. Henrik Petrén hintapyyntö tällä hetkellä? Varsinkin jos Alanko ei uraansa pysty jatkamaan, niin joku ihan peruspakkikin ei olisi pahitteeksi. Missä vaikuttaa Lukossa viime kaudella pelannut Jeff Jillson? Nojoo, ei tosiaankaan ole kavereiden hintapyynnöistä mitään havaintoja ja eiköhän Holtari jostain P-Amerikasta kaiva halvalla potentiaalisemman pelaajan. Vai pitäisikö soittaa ISMO:lle. vahvistaisi nykypakistoa.

Toisaalta hyökkäyskin huutaisi maalintekovoimaa lisää. Rapakon takaa alkaa kohtapuolin tulla ukkoja tarjottimelle ihan riittävästi. Toivottavasti Hole hoitaa hommansa yhtä mallikkaasti kuin aiempienkin ulkomaalaispelaajien scottauksen osalta. Mikä lienee Ben Eavesin tilanne? Espoon Siniset kirjoitteli toisessa ketjussa kylkivammasta, mutta nivusissa taitaa se ongelma olla. Jos ei saa pelipaikkaa ylhäältä, eikä waiverseissa muihin joukkueisiin sopimusta saa, niin Espoossa kyllä varmasti Ben otettaisiin ilomielin vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

Number 11

Jäsen
jatkoa edellisestä...

Eiköhän tässä kohtapuolin ala homma selviämään. Otteita on parannettava ehdottomasti ja negatiivisesta teksistäni huolimatta uskoa joukkueeseen löytyy. Playoffseissa kuitenkin mikä vaan on mahdollista jos ja kun sinne asti päästään. Sen verran realisti olen, että runkosarjan kärkisijoista en ala haaveilemaan. Pitkistä ympäripyöreistä lässytyksistä huolimatta jäi hieman pintapuoliseksi tämän viestin sisältö, joten jos joku on jostain eri mieltä niin rohkeasti kättä pystyyn ja viestiä kehiin. Lauantaina toki kaikki hallille HPK-otteluun. Ei se ainakaan IFK-peliä huonommin voi mennä.
 

Erling

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Kiekko-Espoo, Arsenal, Honka
Hyvin pitkälti samoilla linjoilla "yhdentoista" kanssa. Eilisesti pelistä paistoi ennen kaikkea johtavien yksilöiden puuttuminen; Kähkönen, Immonen, Rajamäki, Puustinen ja Öhman eivät yksinkertaisesti pysty kantamaan hyökkäystä lentoon ilman yhtä tai kahta huippuyksilöä.
Jotta Blues tällaisenaan menestyisi, se vaatii aivan käsittämätöntä hurmosta ja äärimmäisen tiiviin viisikkopelin ja nyt jotenkin tuntuu, että tästä ollaan todella kaukana. Kurinalaisuus ja ruutini eivät valitettavasti riitä.

Puolustuksessa tilaanne on mielestäni jotakuinkin sama. Lajunen, Kurki, Näkyvä ja Laakso ovat lahjakkaita yksilöitä ja jokainen matkalla hyväksi liigatason puolustajaksi, mutta ilman paria johtohahmoa homma valuu käsiin. Eilen ainoat veteraanipelaajat Heiskanen ja Kokko olivat todella huonoja, jälkimmäinen kentän paskin. En jaksaisi taas vinkua Laatikaisen perään, mutta hän on nyt nimenomaan se pelaaja joka puolustuksesta puuttuu ja puuttui muuten viime keväänäkin.

Joukkue on selvästi jälleenrakennusvaiheessa, mutta on toki turhauttavaa katsoa nuoren joukkueen virheitä ja tappioita omasta kokemattomuudesta johtuen. Toki jos kokeneemmat pelaajat tästä petraavat saamme sellaisen mitäänsanomattoman puolivälieräkauden, mutta viimeistään ensi kaudeksi on vastuunkantajiksi valittava huomattavasti parempia pelaajia kuin kuluvalle kaudelle.


Ehkä pitäisi myös aloittaa keskustelu siitä, onko Matikaisen eväät kohta syöty ja pitäisikö uuden joukkueen tulemisella olla myös uusi johtaja?
Pidän Matikaista todella suuressa arvossa, mutta näin vihreällä jengillä kauteen lähdettäessä valmentajan merkitys vastuunkantajana nousee mielestäni entisestään.
Lisäksi pitäisi miettiä onko joukkue koottu oikein? Tiedostan toki taloudellisen tilanteen, mutta mielestäni nykyisessä rosterissa on aivan liikaa riskejä ja kysymysmerkkejä jotta sitä voisi pitää rehellisesti kilpailukykyisenä. Joten mielestäni myös joukkueenjohto voi katsoa peiliin ja toivottavasti oppia virheistään jotain...


Mutta ei minunkaan uskoni ole vielä kokonaan mennyt, odotan vain että tietyt pelaajat (Kähkönen, Immonen, Lajunen, Sallinen, Miettinen, Nättinen) ottavat heille annetun valtavan vastuun ja johtavat Bluesin edes siedettävään kauteen kehittäen itseään ensi kausia varten entistä paremmiksi pelaajiksi
 

Cannibal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Köntsä kirjoitti:
Ehkä pitäisi myös aloittaa keskustelu siitä, onko Matikaisen eväät kohta syöty ja pitäisikö uuden joukkueen tulemisella olla myös uusi johtaja? Pidän Matikaista todella suuressa arvossa, mutta näin vihreällä jengillä kauteen lähdettäessä valmentajan merkitys vastuunkantajana nousee mielestäni entisestään.

Ei vittu. Tätä oikeastaan olinkin odotellut tässä, että koska joku ehdottaa kenkää Matikaiselle. Aloitetaan vaan keskustelu. Heitetään heti alkuun oma mielipide, että tämä on kenties järjettömin idea ikinä, missään, koskaan. Matikainen on Bluesin kaikkien aikojen paras ja menestynein valmentaja. Parempaa ei takuuvarmasti löydetä MISTÄÄN. Totta vitussa valmentajan merkitys nousee vihreällä jengillä kauteen lähdettäessä. Mikä tässä oli ajatuksena? Juuri siksi Matikaista tarvitaankin.

Jos katsotaan Bluesin kahta ensimmäistä hyökkäysketjua, sieltä löytyy erittäin hyviä liigapelaajia! Öhman, Rajamäki, Immonen, Kähkönen, Puustinen...kaikki yli 30 pisteen pelaajia parhaimmillaan. Kaikki paitsi Rajamäki potentiaalisia 40 pinnan ylittäjiä. Kahteen seuraavaan ketjuun löytyy kokemusta ja roolitusta (Pate, Uhlbäck, Häppölä) ja nuoria lupauksia (Nättinen, Sallinen...) Mun mielestä Bluesilla on hyvä hyökkäyskalusto. Ongelma taitaa vaan nyt olla se, että avainpelaajat ovat flopanneet. Tohon kun olis lisätty Lammassaari niin olis näyttänyt huomattavasti paremmalta.

Puolustusta vaivaa Huzzerin ja Alangon poissaolo...ilman muuta. MUTTA kuten sanoin jo aiemmin, uskon vakaasti, että joukkueeseen tulee 1-2 vahvistusta vielä kun päästään tuohon maagiseen 6kk rajapyykkiin lokakuussa. Sen lisäksi ainakin Huczkowski tekee paluun ja kyllä se Lamppukin vielä sieltä takaisin tulee ensi vuoden puolella.

Usko ei todellakaan ole mennyt. Muistan, miten Blues aloitti toissakaudella Matikaisen ensimmäisen vastuuvalmennuskauden todella huonosti ja täällä oltiin juuri samalla meiningillä vetämässä kaikki hirteen ja antamassa potkuja ja vittu valot sammuu valot sammuu.

Saatanan negailijat. Joka vuosi sama juttu.
 

Kapulainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Usko ei todellakaan ole mennyt. Muistan, miten Blues aloitti toissakaudella Matikaisen ensimmäisen vastuuvalmennuskauden todella huonosti ja täällä oltiin juuri samalla meiningillä vetämässä kaikki hirteen ja antamassa potkuja ja vittu valot sammuu valot sammuu.

Saatanan negailijat. Joka vuosi sama juttu.
Tämä ongelma "vaivaa" fanittamista kai aika yleisesti. Kun menee hyvin kaikki on kivoja, mutta takki kääntyy todella nopeasti.

Olen hyvin samaa mieltä Cannibalin kanssa joukkueen tilasta ja tasosta. Toki myönnän, että kritisoijillakin on hyvä pointti. Joukkueessa on potentiaalia, mutta materiaali on pitkässä juoksussa liian kapea. Se 1-2 pelaajaa, joista Cannibal puhuu, tarvittaisiin. Hyökkäykseen yksi Kellerin tapainen maalintekijä, joka osaa rakentaa paikkoja tekisi terää. Mahtaisikohan Ryan itse olla kiinnostunut palaamaan? Laadukas hyökkääjä mahdollistaisi kahden tasapainoisen ja vahvan ketjun rakentamisen. Kolmoseen ja neloseen riittää kyllä pelaajia.

Oli miten oli, hyökkäys kaipaa yhtä laadukasta ratkaisijaa. Tällä kaudella pelaajia, hyviäkin, lienee aika paljon tarjolla, joten tehtävän ei pitäisi olla erittäin vaikea. Puolustuksessa sen sijaan tarvittaisiin Huczkowskin lisäksi toinen perusvarma puolustaja, joka voi rauhoittaa peliä ja hoitamaan oman pään peliä.

Iso kysymys lieneekin nyt, onko Bluesilla varaa näihin?

Hankinnoista huolimatta tämän kauden ehkä tärkein tehtävä on tarjota nuorille lahjakkaille kavereille mahdollisuuden kerätä arvokasta kokemusta tulevia kausia varten. Luultavasti tällä kaudella ei tulla ihmeitä saavuttamaan, mutta voidaan luoda erinomainen pohja ensi kaudeksi. Kun pohja nyt rakennetaan huolella, saadaan jalkeille menestyvä joukkue, joka tukeutuu omaan juniorituotantoon. Tämän jälkeen runko on luotu, jonka ympärille voidaan ulkopuolelta tärkeitä palasia sekä omista nuorista lisää potentiaalisia pelaajia kehittymään. Tämähän on toimintatapa, jolla Kärpät rakensivat oman menestyksensä. Toki tänä päivänä tuo kovalla työllä rakennettu runko on jo aika lailla valunut muualle.
 

Blue J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Olen itsekin aika samoilla linjoilla Cannibalin kanssa. Ei vielä ole syytä sammuttaa valoja, kun kausi on vasta alussa. Tuomitaan sitten vasta tarkemmin hommaa jos meno jatkuu samanlaisena esim. kuukauden päästä, eikä vahvistuksista ole tietoa.

Matikainen taisi eilen vaan itsekin turhautua touhuun. Ei kyllä ole paras tapa purkaa kiukkua, mutta kertoo siitä että Petu on hyvin sitoutunut joukkueen pelaamiseen ja myös reagoi tilanteeseen.

Itseluottamuskaan ei liene ihan huipussa juuri nyt, kun valmiita vastuunkantajia ei oikein ole. Mutta JYP-pelin kaltaisia onnistumisia pari lisää, niin kyllä tuosta suosta vielä nousta voi. Ainakin sääleihin.
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Saatanan negailijat. Joka vuosi sama juttu.

Todellakin joka vuosi sama juttu. Viime vuonna oltiin negailijoita, kun valitettiin että peli on syvältä, vaikka voittoja tuli.

Nyt ollaan negailijoita kun valitetaan että peli on syvältä eikä ole niitä paria lahjakkuutta vääntämässä paskoja pelejä voitoiksi.

Matikaisen pelitapa ei toiminut viime vuonnakaan kunnolla, mutta sen ääneen sanominen oli negailua.

Nyt, tällä materiaalilla, ei toimi senkään vertaa. Mutta Matikainen on silti paras ikinä missään, joten arvostelu on kielletty. Voi jeesus.

Jo viime kaudella hävittiin viimeisiä eriä urakalla. Myös pleijareissa. Tällä kaudella sama trendi jatkuu. Voisiko jossain olla vikaa?

Mutta ei ainakaan Matikaisessa. Sehän on paras ikinä missään. Matikainen pelastaa kaiken.


Älkää nyt helvetti luulko että minä haluan nähdä Bluesin/Matikaisen epäonnistuvan. En halua. Enkä suinkaan kuvittele että Matikainen on yksin syyllinen kaikkiin ongelmiin. Ei ole.

Mutta ongelmia on, myös valmennuksessa ja pelitavassa. Niistä tulee voida keskustella vaikka Matikaisella 1 mitali onkin saavutettuna. Ja minun mielestäni Matikainen ei saanut viime kaudella joukkueesta kaikeka potentiaalia irti. Enkä nyt ole tällä kaudella saanut kovin paljon merkkejä siitä että suunta olisi parempaan päin muuttunut.

Jos joku on, niin kertokaa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös