Sari (ja Jari) Sairaanhoitajan kuulumisia

  • 608 251
  • 5 631

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Jos kyseessä ei olisi vakava asia, niin tämä saattaisi jopa naurattaa. Kaikki ovat varmaan samaa mieltä siitä, että hoitajat tarvitsevat palkankorotuksen. Sitten, kun ruvetaan laskemaan mitä mahdollinen 24% palkankorotus merkitsisi kuntien taloudelle, niin ollaankin vähän sormi perseessä. Veroäyrin korotuksesta kunnissa kärsivät köyhimmät, koska vero ei ole progressiivinen. Tämän takia esim. Vasemmistoliiton populistiset kansanedustajat vaikenevat asiasta täysin, kun taas kunnissa mm. Viialainen varoittaa jo etukäteen kulujen karkaavan käsistä. Huvittavaa on myöskin seurata The Mafioson paskanjauhantaa; painetaan 600 miljoonaa Suomen Pankissa lisää rahaa ja homma on ratkaistu. Kokoomus on kokemattoman puheenjohtajansa ansiosta kärsinyt selvän arvovaltatappion ja jokapaikan lokittaja Kepusta ei tässä tilanteessa ole juuri mitään apua.

Itse olen enemmän sinipunan kannattaja, mutta sillä edellytyksellä, että demareitten johdossa olisi Lasse Lehtisen kaltaisia realisteja. Nyt siellä on taantumuksellisia muumiopopulisteja, jotka elävät mennyttä mailmaa. Odottelen paljonko tänä show tulee maksamaan meikäläiselle. Jostainhan Helsingin pitää rahansa repiä ja esimakua tuli perjantaina, kun postilaatikosta tipahti lounaskahvilamme lasku koskien terveystarkastajan käyntiä. Byrokraatti kävi mittaamassa salaattipöydän lämpötilan, joka oli ok, ja lasku oli 170,-. Viime viikolla lappuliisat vaivatuivat Tattarisuolle asti kyttäämään ja löivät 40,- sakon asiakkailemme, jotka olivat parkeeranneet puolityhjälle pihalle heidän mielestään väärin. Tässä maassa lyödään yrittäjää, joka siis maksaa koko tämän näytelmän, joka suunnalta mahdollisimman kovaa. Se taas on oikeastaan toisen ketjun aihe.
 
Viimeksi muokattu:

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Se siitä Tehyn "me noudatamme lakeja" -väitteestä.

Todella ala-arvoista toimintaa.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Siksi koska sairaaloissa työskentelee paljon muitakin kuin näitä Tehyrristejä.
Ja se on siis täysin poissuljettu ajatus, että nämä kiitokset olisivat koskeneet myös tätä Al-qaidan Suomen siipeä? Minähän en viitannut tähän hetkeen, jolloin työtaistelu on käynnissä, vaan yleisesti. Ei sillä, unohdin kyllä, minkä aivan oikein esille toitkin, että sairaaloissa toden totta on muutakin väkeä kuin TEHY:läisiä. Mutta kaippa se on niin, että jos minä luen jonkun kiitosviestin lehdestä, ei se ole osoitus siitä, että kaikki sairaaloissamme rullaa hyvin. Mutta se, jos joku saa osakseen negatiivista palvelua, ei se ole myöskään osoitus siitä, että kaikkialla menee päin helvettiä.

Tuo tosikertomus, minkä kirjoitit, ei kyllä näytä olevan kauhean linjassa sen imagon kanssa, mitä nyt on TEHY:n puolelta rummutettu viime päivät.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Eiköhän tuo potilaiden tuki sairaanhoitajille johdu juuri siitä, että potilaat nimenomaan näkevät sairaanhoitajien työn oikean arjen. Ei siis sitä mitä halvennetaan täällä suu vaahdossa. Potilaat osaavat arvostaa sairaanhoitajien työtä, toki varmasti potilaitakin pelottaa se mihin tämä työtaistelu johtaa.

Niin jokaisen, korostan jokaisen, tehyläisen, työ on tunnista tuntiin, vuorosta vuoroon, päivästä päivään, viikosta viikkoon, kuukaudesta kuukauteen ja vuodesta vuoteen pelkkää jatkuvaa verta, suolia, ruumiita, työvoimapulaa, tuplavuoroa.
Ei mitenkään ole mahdollista, että työpaikoilla on eroa?

Ei tarvitse kuin käydä samalla viikolla Tapiolan terveyskeskuksessa ja Jorvin päivystyksessä, niin huomaa eroja eri työpaikkojen välillä.
 

Pietari02

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jaa.

Miksiköhän itselläni nuo tuntemukset menevät juuri päinvastoin? Terveyskenkäjengin kahvitaukoja kun käy silloin tällöin katselemassa niin raivo lähinnä yltyy. Tuosta hissuttelusta ei todellakaan pidä maksaa 2500 + 500 euroa kuukaudessa.

Hienoa tekstiä ja vielä täysin totta. Kerrottakoon esimerkkinä eräs terveyskeskus, jossa sukulaiseni oli seuraamassa touhua 5 kuukauden ajan jalkavaivan takia. Mummot saivat odotella hoitoa hyvin pitkään, kun hoitajat istuivat vaan kahvilla.
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
Siksi koska sairaaloissa työskentelee paljon muitakin kuin näitä Tehyrristejä.

Tässä sinulle tositapahtumia eräältä HUS:n klinikalta...

Tässä teksti, joka sisältää paljon puhdasta propagandaa... Itse tiedän sairaanhoitajan arkea keskivertoa enemmän (olen ollut töissä niin kunnallisella kuin yksityiselläkin) ja KUTEN olen tässäkin ketjussa tuonut ilmi, on tämä korotus mahdoton, eli siihen on turha tarttua. Mutta että tällaista paskaa saa täällä lukea niin ei jumalauta sentään!!!

Siis sinä väität käsi raamatulla, että hoitajia ei kiinnosta potilaidensa ruoka-aine allergiat ym.??? Nyt kuules lähdettä peliin ja kummin kaiman serkun omat kokemukst ei kyllä todellakaan riitä mielipidepalstojakaan en usko...

Ensinnäkin! Ruoka-aine allergioita kysellään heti alkuun ja ne ovat siellä ylhäällä, että mitä sapuskaa kenellekin tarjoillaan ja mikä käy millekin maun takia tms. Hoitsun hommat eivät edelleenkään ole sitä kahvihuoneessa istumista ja pelkkää paskanpuhumista, sen voi jokainen henkilö joka viettää elämästään osan aikaa tällaisen ihmisen läheisyydessä...

Tietysti voitaisiin vetää kärjistetty johtopäätös ja huomautus, että eikös asiat silloin ole hyvin kun voi istuskella rauhassa, vai pitäisikö kiukutella lääkärillekin joka käy vain aamukierroksella tarkastamassa pk-merkinnät ja tekee niiden pohjalta johtopäätöksensä... Että tuo lääkäri katsoi minua vain 2 min.!!??
 

Pietari02

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tässä teksti, joka sisältää paljon puhdasta propagandaa... Itse tiedän sairaanhoitajan arkea keskivertoa enemmän (olen ollut töissä niin kunnallisella kuin yksityiselläkin)

Ensinnäkin! Ruoka-aine allergioita kysellään heti alkuun ja ne ovat siellä ylhäällä, että mitä sapuskaa kenellekin tarjoillaan ja mikä käy millekin maun takia tms.

Viestissähän viitattiin juuri tähän hetkeen, kun siinä puhuttiin irtisanoutuvista. Omassa viestissäsi kirjoitat, että olet ollut töissä eli et ilmeisesti ole tällä hetkellä. Mistä siis voit olla varma, että siellä ei nyt tälläistä tapahtuisi?
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
Viestissähän viitattiin juuri tähän hetkeen, kun siinä puhuttiin irtisanoutuvista. Omassa viestissäsi kirjoitat, että olet ollut töissä eli et ilmeisesti ole tällä hetkellä. Mistä siis voit olla varma, että siellä ei nyt tälläistä tapahtuisi?

Kuten varmaan osasitkin lukea niin siksi vaadinkin lähdettä peliin, koska on niin vaikea uskoa, mutta jätit sen huomioimatta lainauksessasi.

En käsitä, miten minun työtilanteeni vaikuttaa siihen, että vaadin lähdettä tuollaisille väitteille?

Onhan niitä poikkeuksia, niin kuin monessa muussakin hommassa, mutta tuo on niin törkeä yleistys, että sopii mennä itseensä, mikäli ei lähdettä ole esittää...

Toki jos joku lähde löytyy niin voin sen uskoakin, mikäli kyse ei ole 7pvää -tyyppisestä aviisista.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Tällaista Turussa: http://www.iltalehti.fi/turku/200711176860975_tu.shtml Mitähän tästä vielä tulee.

Erikoista. Hoitajat hakevat 24% palkankorotusta. Sitten tästä "pakkotyöstä" maksetaan 30%(?) korotettua palkkaa, muttei se kelpaakkaan. Onko tuo sitten jo liikaa? Vai onko hoitajista vain hauskaa olla kakaroita? Rahaa halutaan, ja kun sitä lakimuutoksella tarjotaan - ja vieläpä enemmän kuin mitä korotus tulee olemaan - , ennen sopimuksen syntyä, niin se ei kelpaa.
Tämmöisiin sortuvia hoitajia on todella vaikea arvostaa. Onneksi sentään suurinosa ammattiryhmästä toimii eritavalla.
 

Axel K.

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
"Turun yliopistollisessa sairaalassa tavoitettiin eilen vain noin neljännes velvoitetyöhön kutsuttavista hoitajista, kertoo Turun Sanomat. Lehden mukaan ainakin synnytys- ja päivystysleikkausosastoilla useat hoitajat ottivat nimineulansa pois tai pakenivat osastolta, kun työhöntulomääräyksiä tultiin jakamaan." (lähde mtv3.fi)

Huomaa että kyseessä on kutsumusammatti, jonka ovat valinneet vain pätevät ja vahvasti sitoutuneet henkilöt.
 

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
http://foorumi.hoitajat.net/index.php

Kannattaa lukaista mitä näitä kutsumusammatissa olevia oikein mättää.

Suurin ongelma näyttää olevan vuorotyön tekeminen tai paremminkin kaikenkattava työhön vittuuntuminen. Koirien pito on hankalaa, kun pariskunnasta kumpikin on vuorotyössä, eikä sosiaalisten suhteiden ylläpito normiviikkoa tekevien insinööriystävien kanssa onnistu ongelmitta jne...

Kaivatulla 400-600€ ratkaistaan nämä ongelmat palkkaamalla koirille hoitajat, ja lisäpätäkän myötä 8-16 työskentelevät ystävät voivat loppujen lopuksi painua helvettiin?

Vuorotyö on tietysti voinut olla ikävä yllätys sairaanhoitoalan valinneille. Eihän Holby Cityn sairalaakaan tule telkusta yöllä....
 

Pietari02

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Suurin ongelma näyttää olevan vuorotyön tekeminen tai paremminkin kaikenkattava työhön vittuuntuminen. Koirien pito on hankalaa, kun pariskunnasta kumpikin on vuorotyössä, eikä sosiaalisten suhteiden ylläpito normiviikkoa tekevien insinööriystävien kanssa onnistu ongelmitta jne...

Voi niitä raukkoja, pakko kai minunkin on jo myöntää, että lakko on oikeutettu. Kyllä itseänikin vituttaisi tuollaiset asiat...
 

Axel K.

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Noillahan on hyvin asiat. Vaikka mä teen "yhtä vuoroa", niin perheeseenkin yhteyden pito on välillä hankalaa... :) Hoitajillahan on helppoa, kun on työvuorot. Toista on (ylemmillä)toimihenkilöillä, kun joutuu painamaan välillä työtä vuorotta.

Vinkiksi: kannattaa hommata kaksi kissaa, niiden kanssa pärjää.

EDIT: siskojen välistä solidaarisuutta --> http://foorumi.hoitajat.net/index.php?topic=12244.0
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
"Turun yliopistollisessa sairaalassa tavoitettiin eilen vain noin neljännes velvoitetyöhön kutsuttavista hoitajista, kertoo Turun Sanomat. Lehden mukaan ainakin synnytys- ja päivystysleikkausosastoilla useat hoitajat ottivat nimineulansa pois tai pakenivat osastolta, kun työhöntulomääräyksiä tultiin jakamaan." (lähde mtv3.fi)

Huomaa että kyseessä on kutsumusammatti, jonka ovat valinneet vain pätevät ja vahvasti sitoutuneet henkilöt.

No, eipä tuossa nyt juuri kutsumuksella olekaan väliä. Kysymyksessähän on hallituksen käsky pysyä töissa riippumatta siitä onko kutsumusta vai ei tai onko irtisanoutunut työstään vai ei. Väittäisin että kaikissa ammattiryhmissä tuossa tilanteessa voisi esiintyä monenlaisia reaktioita. Joskin epäilemättä monet JA:n nimimerkit tekisivät mielellään työtään pelkästään valtion käskystä - suurta ja pyyteetöntä on komentotalouden ystävyys täällä!
 

Huilumestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
http://foorumi.hoitajat.net/index.php

Mukava huomata että erillaiset mielipiteet olivat liikkaa hoitajien itsetunnolle ja vieraspalsta on hävinnyt.

Kuinka pihalla täytyy olla jos oikeasti luulevat saavansa vain tehyläisiä koskevan sopimuksen?

Kuinka pihalla täytyy olla jos antaa varauksettoman tukensa työpaikaltaan karanneille hoitajille?

Kuinka pihalla täytyy olla mikäli sokeasti seuraa foorumilla parin nimimerkin kirjoittelua joka asiassa?

Kuinka pihalla täytyy olla luullakseen 2500e/kuukaudessa olevan palkkakuoppa.

Kuinka pihalla täytyy olla jos pitää perustella asioitaan Kataisen "lupauksilla?"

Eiköhän näihin ja moneen muuhun vastauksen löydä TEHYN intrasta.

edit. Mistäköhän johtuu että tuolla hoitajien palstalla suurimmat vouhottajat ovat miehiä, kyseessä kuitenkin naisvaltainen ala?
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Kuinka pihalla täytyy olla jos antaa varauksettoman tukensa työpaikaltaan karanneille hoitajille?

Siis tarkoitat näitä hoitajia, jotka hallituksenkin mielestä ovat ihan oikeasti irtisanoutuneet ja jotka potilasturvallisuuden takaamisen vuoksi on komennetty rangaistuksen uhalla takaisin töihinsä? Siis nämä hoitajat ovat "karanneet" työpaikaltaan? Vähän kuten aikoinaan Venäjältä tapasivat maaorjat karkailla sen sorvin ääreltä...
 

Huilumestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Siis tarkoitat näitä hoitajia, jotka hallituksenkin mielestä ovat ihan oikeasti irtisanoutuneet ja jotka potilasturvallisuuden takaamisen vuoksi on komennetty rangaistuksen uhalla takaisin töihinsä? Siis nämä hoitajat ovat "karanneet" työpaikaltaan?
Tarkoitan näitä jotka lähtevät omalta osastoltaan kesken työpäivän.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä ihmetyttää tämänpäiväinen uutisointi hoitajien pakoilusta työmääräyksien jakamista koskien. Onko tosiaan niin, että hoitamisen kutsumus on kokonaan väistynyt ja työstä saatava raha on ainoa syy harjoittaa hoitajan ammattia? Voisivat hoitajat tutkia tarkemmin muiden alojen palkkausta jos luulevat itse olevansa niin hirveässä palkkakuopassa, että ovat valmiita tapattamaan ihmisiä lisää rahaa saadakseen.
Itseäni kahden lapsen isänä ihmetyttää eniten se, että uutisista saa lukea synnytysosastoilla olevien hoitajien karkaavan osastoiltaan ettei työmääräyksiä voida jakaa. Aikaisemmin toivoin Tehyläisten saavan jotain kunnallisen sopimuksen päälle, mutta nyt toivon hoitajille pelkkää paskaa käteen.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Tarkoitan näitä jotka lähtevät omalta osastoltaan kesken työpäivän.

No, hyvä että jokin minimaalinen holli on säilynyt. Vai kutsuisitko noita töihin takaisin lailla komennettuja myöskin karkaajiksi? Kysymyksessähän on siis todellakin irtisanoutuminen, muutenhan ei mitään pakkolakia olisi säädetty ja tämä aivan riippumatta siitä, mitä Tehy toivoo tai uskoo näille paikoille tapahtuvan. Nämä henkilöt ovat irtisanoutuneet, mutta he tekevät niin keskeisen olennaista työtä yhteiskuntarauhan kannalta, että on säädetty laki pakkokeinoin pitämään heidät työssään. Kuten sanottu, niin sangen ainutlaatuisen olennaisesta funktiosta on siis kysymys. Pitäisikö siis tähän työhön peräti suhtautua tietyllä kunnioituksella?
 

Axel K.

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
...
Joskin epäilemättä monet JA:n nimimerkit tekisivät mielellään työtään pelkästään valtion käskystä - suurta ja pyyteetöntä on komentotalouden ystävyys täällä!

Öh, nämä "valtion töihin pakottamat" kuitenkin saavat KOROTETTUA PALKKAA (1.3 x matalapalkka) ja saavat lakon aikanakin toteuttaa kutsumustaan tuntematta itseään rikkuriksi.

Itse kyllä menisin valtion pakottaman töihin, jos tälläistä tarvetta esiintyisi. Valtio palvelee meitä ja me valtiota. Kyseessä on symbioosi. Vituttaa maksaa järkyttäviä veroja, jotta koulutetaan tuollaisia vastuunpakoilijoita. Ei onnistunut pakoilu kertausharjoituksista, ja siitä saatana ei maksettu edes rahaa. Jokaisella on omat vastuut ja velvollisuudet yhteiskunnassa. Sitä joidenkin vaan on vaikea käsittää. Sitä se sosiaalidemokratia teettää. Aina on joku muu, joka tekee asiat sinun puolestasi.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Öh, nämä "valtion töihin pakottamat" kuitenkin saavat KOROTETTUA PALKKAA (1.3 x matalapalkka) ja saavat lakon aikanakin toteuttaa kutsumustaan tuntematta itseään rikkuriksi.

Itse kyllä menisin valtion pakottaman töihin, jos tälläistä tarvetta esiintyisi. Valtio palvelee meitä ja me valtiota. Kyseessä on symbioosi.

Minusta kuitenkin on kysymys töihin pakottamisesta ilman lainausmerkkejä. Nuo henkilöt komennetaan takaisin työhön, josta he ovat irtisanoutuneet. En sitten osaa sanoa, mitä tuntemuksia asia itsessäni herättäisi, kun ei ole koskaan komennettu rangaistuksen uhalla palkkatöihin. Pikemminkin maailman karuus on sinne tuhlaajapojan ajanut. Toki esimerkiksi sotatilanteeseen verrattavissa olevan katastrofin aikana tämän täysin ymmärtäisi. Ja nythän näiden henkilöiden irtisanoutuminen on mitä ilmeisimmin johtanut yhteiskunnan sotatilaan verrattavissa olevan katastrofin partaalle. Sen takia tämä pakkolaki säädettiin. En ole koskaan niin olennaisia töitä tehnyt, että niiden lakkaaminen johtaisi poikkeusoloihin, joten näin sivusta seuraten voisi todeta, että kaipa noin tärkeästä hommasta pitäisi hyvin maksaakin... Mene ja tiedä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Minusta kuitenkin on kysymys töihin pakottamisesta ilman lainausmerkkejä. Nuo henkilöt komennetaan takaisin työhön, josta he ovat irtisanoutuneet.
Siis työtaistelutoimenpiteenä irtisanoutuneet. Jos jokainen nyt liiton kautta irtisanoutunut olisi itse henkilökohtaisesti jättänyt eropaperit niin olisin barrikaadeilla taistelemassa hoitajien puolesta uutta lakia vastaan, mutta nyt kuitenkin Tehy yrittää ainoastaan käyttää porsaanreikiä hyväkseen saadakseen kiristettyä jäsenilleen kohtuuttoman ison palkankorotuksen.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Itse kyllä menisin valtion pakottaman töihin, jos tälläistä tarvetta esiintyisi.

Itse taas voisin hyvinkin mennä vapaaehtoisesti töihin, mutta jos jollekulle on annettu valta pakottaa minut töihin, niin enpä kyllä ihan vitun varmasti menisi.
Kyllä ihmisellä pitää sivistysvaltiossa olla oikeus päättää itse omasta työskentelystään ja työskentelemättä jättämisestään. Olipa ala mikä hyvänsä.
Täältä lähtee kaikki sympatiapojot kieltäytyjien suuntaan.
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Minusta kuitenkin on kysymys töihin pakottamisesta ilman lainausmerkkejä. Nuo henkilöt komennetaan takaisin työhön, josta he ovat irtisanoutuneet. En sitten osaa sanoa, mitä tuntemuksia asia itsessäni herättäisi, kun ei ole koskaan komennettu rangaistuksen uhalla palkkatöihin. Pikemminkin maailman karuus on sinne tuhlaajapojan ajanut. Toki esimerkiksi sotatilanteeseen verrattavissa olevan katastrofin aikana tämän täysin ymmärtäisi. Ja nythän näiden henkilöiden irtisanoutuminen on mitä ilmeisimmin johtanut yhteiskunnan sotatilaan verrattavissa olevan katastrofin partaalle. Sen takia tämä pakkolaki säädettiin. En ole koskaan niin olennaisia töitä tehnyt, että niiden lakkaaminen johtaisi poikkeusoloihin, joten näin sivusta seuraten voisi todeta, että kaipa noin tärkeästä hommasta pitäisi hyvin maksaakin... Mene ja tiedä.
Totuus on kuitenkin, että ellei tätä lakia olisi tehty, vaan annettu terveydenhuoltojärjestelmän kaatua, niin vainajia olisi tullut päivää kohti yhtä paljon, kuin sota-aikana tuli. Kyllä tämä on siis verrattavissa siihen tilanteeseen.

Hauskaa tässä palkkaväännössä on se, että Tehy on sitä mieltä, että he saavat rikkoa kaikkia lakeja. Siinä tämän potilasturvalain lisäksi ollaan omasta mielestään oikeutettuja rikkomaan mm. tasa-arvolakia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös