Kuvastaa hyvin miksi järkevän keskustelun aikaansaaminen on tällä foorumilla välillä tuskastuttavan vaikeaa.
Jos osaisit paremmin itse kirjoittaa, niin sekin auttaisi asiaa.
Olet itsekin iso syyllinen siihen, että keskustelu ei ole järkevää.
Kuvastaa hyvin miksi järkevän keskustelun aikaansaaminen on tällä foorumilla välillä tuskastuttavan vaikeaa.
Niin olen, maksimissaan tunniksi tai päiväksi. Suomen hallitus on ajamassa sitä alas vuosikymmeniksi; siinä on pienenpieni ero.
Ymmärrän että tätä voi olla vaikea ymmärtää sairaalan ulkopuolella, mutta historian kirjat tulevat todistamaan että oikealla asialla ollaan monelta kantilta katsottuna. Sen vuoski minua ei hävetä eikä huolestuta tämä tilanne pienimmässäkään määrin.
Niin, erimieltä oleminen on täällä rikos. Ei, en pahoittele sitä asiaa.Jos osaisit paremmin itse kirjoittaa, niin sekin auttaisi asiaa.Olet itsekin iso syyllinen siihen, että keskustelu ei ole järkevää.
Kuvastaa hyvin miksi järkevän keskustelun aikaansaaminen on tällä foorumilla välillä tuskastuttavan vaikeaa.
Tästä on puhuttu; hankala on saada hyvää hoitoa jos ei ole hoitajia hoitamassa.
Niin, erimieltä oleminen on täällä rikos. Ei, en pahoittele sitä asiaa.
Mihin häviää reilut 12 tuhatta hoitajaa?
Ei, ei se ole rikos. Eikä edes tuomittavaa. Eihän keskustelua synny, jos joku ei ole eri mieltä. Tosin hyvään keskusteluun kuuluu myös vastailla kysymyksiin ja kommentteihin, jotka liittyvät omaan aiempaan kirjoitteluun. Eikä poimia yhtä virhettä ja päivitellä kuinka vaikeaa on keskustella täällä.Niin, erimieltä oleminen on täällä rikos. Ei, en pahoittele sitä asiaa.
Niin, erimieltä oleminen on täällä rikos. Ei, en pahoittele sitä asiaa.
Ei yksilön vapautta irtisanoutua aiota rajoittaa. Laki tulee varmastikin koskemaan vain työtaistelutoimenpiteitä, joilla vaarannetaan toisten ihmisten terveys ja henki.Mietinpä vaan että mitenköhän tämä laki jota eduskunta valmistelee/valmistelisi jos ei sopua synny klo 11 mennessä, vaikuttaisi normaalissa olo tilassa sitten (kaikki hoitajat töissä)? Voidaanko hoitaja pakottaa töihin vaikka olisi irtisanoutunut aikaisemmin ja vaihtanut alaa vai koskeeko koko laki vain työtaistelutilanteita?
Jos hoitajat olisivat lähteneet työtaisteluun pelkästään lakkoillemalla olisivat kaikki melkein töissä tai lakko pitkittyisi huomattavasti. Ei varmasti kuntatyönantajaa kiinnostanut tehdä sopimusta kun tärkeimmät toiminnot pelaisivat sairaalassa, mutta leikkausjonot pitenisivät. Sitten vasta kun leikkausjonot olisivat parin vuoden mittaisia niin hallitus voisi taas älähtää.
Hoitajat eivät ajattele että tämä nykyinen tilanne kestää yli tuon 19.11. ja kaikki varmastikaan eivät halua yhdenkään potilaan kuolevan heidän työtaistelun seurauksena. Tiedän että hoitajat saavat tukensa monelta potilaalta ja heidän omaisiltaan. Myös hoitajien perheet tukevat ja ymmärtävät tilanteen.
Soisin hoitajille kunnon korotuksen palkkaan sillä perusteella että he hoitavat minun ja muiden ihmisten kuntoa. He ovat korotuksensa ansainneet ja se pitäisi tulla ilman tälläisiä toimenpiteitä tai pakottamalla työnantaja palkankorotukseen. Eipä sitä palkankorotusta juuri mistään yrityksestä saa ilman että vaatii/kysyy sellaista. Hoitajilla tämä ei mahdollista mennä keskiviikkona ennen kotiin lähtöä kysymään osastonhoitajalta palkankorotusta.
Tästä on puhuttu; hankala on saada hyvää hoitoa jos ei ole hoitajia hoitamassa.
- Opettajiksi
- Ulkomaille
- LVI-myyjiksi
- Yksityiselle puolle
- Opettajiksi
- Ulkomaille
- LVI-myyjiksi
- Yksityiselle puolle
Hoitajathan olisivat voineet painottaa nuo irtisanoutumiset toisella tavalla.
Eikä heitä tunnu haittaavan vaikka joku kuolisi - vastuuhan ei ole heillä.
Paljonko se kunnon korotus sitten olisi? Mikä on mielestäsi hyvä palkka yleensä ja mikä on hyvä palkka hoitajalle? Voit vaikka jaotella ne vielä aloittain, jos joku ansaitsee mielestäsi paremman palkan kuin toinen.
Aika kunnollinen korotushan sieltä on jo tulossa, 200-300€. Ja kun ei se palkka nykyäänkään kovin pieni ole.
Kunnollinen korotus meinaa mun mielestä sitä että pystytään kilpailemaan edes jossain määrin muiden pohjoismaiden kanssa sairaanhoitajista. Tällä hetkellä näin ei ole. Toki terveydenhoitoalalle hakee ihmisiä töihin joista varmasti osa päteviä, mutta kuinka moni erittäin pätevä joka ajattelee myös rahaa hakee sinne tai jää Suomeen kun valmistuu. Nyt koulutetaan verorahoilla Ruotsille ja Norjalle sairaanhoitajia.
Tuon kommenttini pohjasinkin tässä työtaistelussa ilmenneisiin lausuntoihin, joita voi vaikka hoitajanetistä lukea, sekä kalevin lausuntoja täällä. Eli ei ole enää heidän asia, kun työpaikasta lähtee (vaikkakin siis työtaistelumuotona). Eli ihan sama vaikka joku kuoleekin.Kyllä ainakin omasta kokemuksesta ja läheltä seuranneena tiedän että hoitajat myötäelävät potilaiden ja omaisten kanssa niin ilossa kuin surussa. Nyt kun he katsovat että ovat palkkakuopassa niin on minusta oikeutettua hakea palkankorotusta. En allekirjoita tuota että ei tunnu haittaavan vaikka joku kuolisi.
Kunnollinen korotus meinaa mun mielestä sitä että pystytään kilpailemaan edes jossain määrin muiden pohjoismaiden kanssa sairaanhoitajista. Tällä hetkellä näin ei ole...
Minusta hallitus tekee sen, mikä tehyläisiä ei kiinnosta. Yrittää pitää ihmiset elossa tällä lailla. Eivät tämänkailtaiset lait mitään hyviä ratkaisuja ole, mutta kyllä se vaan niin on, että yksikin ihmishenki on arvokkaampi kuin mikään oikeus työtaistelutoimenpiteisiin.Minusta on surullista että hallitus käyttää aikansa perustuslain murentamiseen ja painostukseen kun samalla tarmolla voisi tukea sovittelulautakuntaa saamaan aikaa hyväksyttävissä olevan sopimuksen.
Tästä voisit laittaa hieman jotain faktaa pöytään, esim. kuinka monta hoitajaa on viimeisen 2 / 5 / 10 / vuoden aikana siirtynyt Ruotsiin ja Norjaan?Nyt koulutetaan verorahoilla Ruotsille ja Norjalle sairaanhoitajia.
Nyt mahdollisesti tuleva korotus tuskin kovin pitkään vaikuttaa nykyisen henkiökunnan motivaatioon tai työtehoon yms. hoitoalalla. Eikös se ole ihan tutkittuakin faktaa (huom! toisen käden tietoa, ei linkkiä) ettei palkka motivoi ihmistä työssä kuin hetkellisesti.
Kunnollinen korotus meinaa mun mielestä sitä että pystytään kilpailemaan edes jossain määrin muiden pohjoismaiden kanssa sairaanhoitajista. Tällä hetkellä näin ei ole. Toki terveydenhoitoalalle hakee ihmisiä töihin joista varmasti osa päteviä, mutta kuinka moni erittäin pätevä joka ajattelee myös rahaa hakee sinne tai jää Suomeen kun valmistuu. Nyt koulutetaan verorahoilla Ruotsille ja Norjalle sairaanhoitajia. Pian ollaan siinä tilanteessa että suuri ikäluokka jää eläkkeelle ja silloin tarvitaan entistä enemmän hoitajia. Tällä taistelulla haetaan myös kilpailukykyä ja ajatellaan Suomen sairaanhoidon tulevaisuutta.
Miksi sairaanhoitajille pitää maksaa pohjoismaista palkkaa, ja muille suomalaisille suomalaista?
Tästä voisit laittaa hieman jotain faktaa pöytään, esim. kuinka monta hoitajaa on viimeisen 2 / 5 / 10 / vuoden aikana siirtynyt Ruotsiin ja Norjaan?
Jotta saadaan pidettyä suomalaisia hoitajia Suomessa vai miltä kuullostaa että haetaan jostain muualta ehkä heikommalla koulutuksella suomea osaamattomia hoitajia hoitamaan tänne?
Vaimon luokalta valmistuneista 40-50 prosenttia jäi Suomeen alan töihin! Koko maan valmistuneista ja niistä pohjoismaihin tai muualle lähteneistä ei tietoa. Toki osa tulee myöhemmin takaisin.
Vaimon luokalta valmistuneista 40-50 prosenttia jäi Suomeen alan töihin! Koko maan valmistuneista ja niistä pohjoismaihin tai muualle lähteneistä ei tietoa. Toki osa tulee myöhemmin takaisin.
Yllättävän iso prosentti, aiemmat tilastot kertovat ulkomailla olevan n. 10% suomalaisista hoitajista.