Sari (ja Jari) Sairaanhoitajan kuulumisia

  • 608 181
  • 5 631

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Minä olen edelleen siinä luulossa, että hallitus ei ole työmarkkinaosapuoli. Se löytyy kuntasektorilta. Siksi minusta tuntuu hieman oudolta, että palkkojen jälkeenjääneisyydestä voi syyttää ketään muuta kuin omaa neuvottelutaitoaan. Toki ymmärrän, että Sistis elää vielä maailmassa, jossa keskuskomitea määrittelee viisivuotissuunnitelmien puitteissa kaikkien alojen palkat politbyroon tahdon mukaisesti, mutta se maailma kaatui 1989 Berliinin muurin kaatuessa. Koeta päästä yli siitä

Berliinin muuri kaatunut? Älä viitsi. Seuraavaksi väität varmaan, että Neuvostoliitto olisi hajoamassa.

Minä tiedostan, että hallitus ei ole työmarkkinaosapuoli. Hallituksen tehtävänä on kuitenkin käsittääkseni vastata osaltaan myös siitä, miten valtion rahoja kanavoidaan kuntasektorille. Kunnat ja valtio eivät kuitenkaan ole mitenkään täydellisesti toisistaan irrallisia yksiköitä.

P.S. Jos kerran hallituksella ei ole mitään vastuuta asiasta, niin miksi sitten nämä sairaanhoitajien palkat oli otettu jo vaalikeskusteluissa yhdeksi teemaksi? Ja miksi Kataista nyt syytetään asiasta, jos kerran hän on ulkopuolinen. TEHY:läisillekin pitäisi kai kertoa, että Politbyron aika meni jo.
 

lihaani

Jäsen
Jonkin verran työmarkkinakenttää tuntevana ei TEHY:läisenä en malta olla oikaisematta muutamia väärinkäsityksiä:

- Politiikka ei ole juridiikkaa. Politiikassa asiat ovat niin kuin ne näyttävät olevan. Turha nussia pilkkua siitä, mitä täsmälleen on sanottu tai jätetty sanomatta. Kataisen rehvakkaat puheet valitaistelun aikana ehkä siivittivät Kokoomuksen vaalivoittoon. Nyt siitä maksetaan hintaa.

- Oppositio tekee sitä perustehtävää mitä parlamentarismissa sen tuleekin tehdä: Eli kivittää hallitusta kaikin tavoin. Jos Kokoomus olisi oppositiossa, se tekisi riemumielin samoin.

- Kokoomusenemmistöinen TEHY:n jäsenistö uskoi runsaaseen kuoppakorokukseen varsinkin kun hoitajien enemmistön puolue puheenjohtajansa suulla vaalikeskustelusta toiseen tätä näkyvästi rummutti. Mitä tarkkaan ottaen Katainen sanoi, on sivuseikka. Vahinko on jo tapahtunut.

Kunta-alalla tapahtui munaus jo silloin kun kaikki ei esimiesasemassa olevien hoitajien virkasuhteet muutettiin työsopimussuhteiksi. Syynä tietenkin irtisanomissuojan murentaminen. Mutta vastavuoroisesti työntekijöiden kielto käyttää irtisanomisia työtaistelun muotona raukesi.

Työnantajan ja ylimielisen markkinaoikeiston suurin virhe oli vähätellä "hoitsuja". Ensin oli mantra, jossa hoettiin, että hoitajat ovat vain kevyesti koulutettuja suorittavan työn tekijöitä, joita on tilalle saatavissa kun vaan viheltää.

Toinen virhe oli toiveajattelu, että kun ne tyhmät akat tajuavat irtisanoutumisen riskit, niin ne säikähtävät ja palaavat kiltisti ruotuun.

Nyt sekä hallitukselle, kunnallisille työmarkkinalaitokselle että suurimmille sairaaloille on valjennut todellisuus:

- Eilen oli työnanajan asettama deadline ja 12000 hoitajaa, suurin osa erikoisosaajia elämää ylläpitävistä yksiköistä oikeasti on irtisanoutunut.

- Toinen karmea totuus on, ettei MISTÄÄN saada edes isolla rahalla korvaajia.

- Jos asetetaan poikkeustila, jolla irtisanoutuneet hoitajat pakotetaan töihin niin hallitus kaatuu satavarmasti.

Mitä sitten tehdä?

Vastaus on yksinkertainen: Käydä aidosti ja tasavertaisina neuvottelupöytään. Ja suostua kompromisseihin molemmin puolin sekä hyväksyä sopimus, jonka kanssa kumpikin osapuoli voi jatkossa elää.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ihmettelen, että markkinatalouden nimiin vannovat ihmiset haluavat lisätä valtion keskusjohtoista saneluvaltaa.

Se johtuu vaan siitä, että perussossuna olet kykenemätön erottamaan Heinäluoman puheita todellisesta maailmasta. Mahdollisesti Bogoa lukuunottamatta kukaan nykykokoomuslainen ei kannata täysin kontrolloimatonta markkinataloutta tai sosiaalivaltion alasajoa.

Yhteiskunta saa, ja sen tulee, puuttua markkinatalouden mekanismien toimintaan, jos ne:

A. Vaarantavat ihmisten turvallisuuden

tai

B. Muodostavat täysin kohtuuttoman tilanteen heikompien kannalta

Tehyn terroristi tempaus lukeutuu kategoriaan A ja siksi se pitää estää tavalla tai toisella.

Selvennykseksi, tämä ei tarkoita sitä, etteivätkö sairaanhoitajat ansaitsisi lisäpalkkaa suhteessa esim. teollisuuden palkkoihin. Kunta-alan tarjous olisi antanut hoitsuille (ja muille kunnallisille, mm. opettajille) kolme prosenttia enemmän kuin vientiliitot saivat. Se on kahden tonnin palkassa 60 euroa (+ hoitajille se 30 kymppiä valtion extrapanostuksesta). Satasen korjaus vallitsevassa kuilussa ei ole paljoa, mutta se on askel oikeaan suuntaan. Olennaista on se, että vuosien tendenssi jossa duunarit saavat toimihenkilöitä enemmän on tässä ratkaisussa katkaistu ja siirrytty oikeudenmukaisempaan suuntaan.

Ymmärrän, että satanen (tai siis 90) on vähän, mutta jonkinlaista realismia on lupa odottaa hoitajiltakin, tai ainakin niin uskoin vielä jokin aika sitten.
 

Ender00

Jäsen
Tässä unohtuu nyt kokonaan se, että demarit istuivat hallituksessa viimeiset 12 vuotta eivätkä edes yrittäneet korjata hoitajien asioita. Nyt he istuvat viimeinkin oppositiossa ja kyllä nyt on valtava halu ja tarve hoitaa hoitajien asiat laakista kuntoon. Kansan muisti on näemmä valitettavan lyhyt.

Samahan se oli opintotukien kanssa. Demarit istunut iäisyyden hallituksessa, eivätkä mitään tehneet opiskelijoiden hyväksi. Kokoomus nosti heti tulorajoja ja tukea, mutta silti demareilla oli jotenkin varaa räksyttää siitä että ne astuvat voimaan vasta ensimmäinen seuraavan vuoden alusta ja jälkimmäinen seuraavan vuoden lukuvuoden alusta.

Oppositiosta on helppo räksyttää, mutta välillä miettii, että eikö mitään itsekritiikkiä todellakaan ole.

Siksipä perussuomalaistenkin on helppo aina heitellä kansalaisia mielistelevää populismi puhettaan ja kerätä hölmöimpien äänet, kun tietävät etteivät koskaan tule olemaan tarvetta lunastaa puheitaan.
 

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
Työnantajan ja ylimielisen markkinaoikeiston suurin virhe oli vähätellä "hoitsuja". Ensin oli mantra, jossa hoettiin, että hoitajat ovat vain kevyesti koulutettuja suorittavan työn tekijöitä, joita on tilalle saatavissa kun vaan viheltää.

Puututaan tähän yhteen kohtaan tällä kertaa. Täällä ei ole kuin yksi (tai kaksi) nimimerkkiä, joiden mielestä korvaava työvoima saadaan sormia napsauttamalla. Ja milloin työnantaja on vähätellyt hoitajia? Täällä lähinnä kumotaan sitä mantraa, että sairaanhoita olisi korkeasti koulutettu. Jos näin olisi niin silloin tavalliset inssit, tradenomit, datanomit ja muut nomit olisivat kaikki korkeasti koulutettuja. AMK-tutkinto ei ole korkeakoulututkinto.
 

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin tällähän halutaan estää irtisanoutuminen, mikä taas jollain tavalla on painostusta, vaikka minustakin se on ihan normaali toimenpide. Kuitenkin, jos on Tehyä syytetty putkikatseisuudesta niin sitä se on myös Satakunnan keskussairaalaltakin. He voivat saada helpotuksen omaan tilanteeseensa tällä tavoin, mutta eivät helpota tämän konfliktin kokonaiskuvan selvitystä. Tämähän tarkoittaa siis sitä, että jos todellakin 12k ihmistä jää pois töistä niin heitä ei pysty mitenkään kaikkia korvaamaan. Sitten jos Tehyllä onkin vielä yksi asia (ja mistä eivät ihan varmasti aio lipsua, sen pystyn sanomaan aika varmaksi), että jokainen jäsenensä pääsee sovun tullessa takaisin töihin niin tuo Satakunnan sairaalan toimenpide voi aiheuttaa ongelmia.

Johan se on julkisuudessa ja tässä ketjussa moneen kertaan ollut, että virkoja ei voi lain mukaan noin vaan antaa takaisin kun irtisanoutuminen on tapahtunut. Työnantajan on jossain vaiheessa suorastaan pakko laittaa virat hakuun, jotta paluu niihin olisi lain mukaan mahdollista. On aika omituista, että Tehy pitää näitä toimia painostuksena ja itse uhkailee ihmishenkien menetyksillä.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Oppositiosta on helppo räksyttää, mutta välillä miettii, että eikö mitään itsekritiikkiä todellakaan ole.
Kokoomuksen Jyri Häkämies vaati hallitukselta toimia polttoaineen hintojen kuriinsaattamiseksi. Hallitukseen päästyään Kokoomus nosti polttoaineveroa. Sitä edellisen korotuksen teki sinipunahallitus ja sen valtiovarainministeri Sauli Niinistö.

Jos kerran hallituksella ei ole mitään vastuuta asiasta, niin miksi sitten nämä sairaanhoitajien palkat oli otettu jo vaalikeskusteluissa yhdeksi teemaksi? Ja miksi Kataista nyt syytetään asiasta, jos kerran hän on ulkopuolinen.
Koska vaalitaistossa Katainen keksi ajatuksen tasa-arvotuposta. Jos muistat, niin tuolloin ajatusta pidettiin myös työmarkkinaosapuolten varpaille astumisena. Jota se olikin.

IL:n jutussa Katainen piti asiaa kumouksellisena, että valtio on ohjannut rahaa suoraan kunta-alalle. Kieltämättä se on kumouksellista ohjata rahaa (30 euroa) suoraan tietyille aloille. Ongelma vaan on, että varsinkin hoitoala lietsottiin sellaisiin odotuksiin ja loppulasku jätettiin kuntien murheeksi. Vaikka joku sanoi näin: "Mitä enemmän naisvaltaisille koulutetuille aloille maksetaan yli yleisen korotustason, sitä enemmän olemme valmiit nostamaan kuntien saamia valtionosuuksia. Esitämme, että valtio siis maksaa kunnille sen osuuden naisvaltaisten alojen palkankorotuksesta, joka ylittää yleisen korotustason." Oliko se 30 yleisen korotustason menevä euroa?
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
- Eilen oli työnanajan asettama deadline ja 12000 hoitajaa, suurin osa erikoisosaajia elämää ylläpitävistä yksiköistä oikeasti on irtisanoutunut.

- Toinen karmea totuus on, ettei MISTÄÄN saada edes isolla rahalla korvaajia.

- Jos asetetaan poikkeustila, jolla irtisanoutuneet hoitajat pakotetaan töihin niin hallitus kaatuu satavarmasti.

Mitä sitten tehdä?

Minusta tämä kiteyttää tilanteen vallan erinomaisesti. Yhä enemmän alkaa näyttää siltä, etteivät nämä irtisanoutumiset ole bluffia - lopullisestihan se vasta nähdään 19.11., mutta tällä hetkellä tilanne tuntuu aika selvältä. Toki voidaan hyvin puhua asian oikeutuksesta ja moraalista, mutta näillä näkymin keskeiset terveydenhuollon palvelut laajoilla alueilla ovat siis aivan konreettisesti vaarassa päättyä. Riippumatta asian oikeutuksesta. Mitä tulisi siis tässä tilanteessa tehdä? Eiköhän tämä tilanne tule aika tehokkaasti keskittämään mieliä eri tahoilla. Mutta olisi myös kiinnostava kuulla keskustelijoiden kantoja täällä, koska paljon ei olla puhuttu siitä vaihtoehdosta, että nämä irtisanoutumiset eivät olisikaan bluffia - eli mitä tulisi tehdä, jos Tehy ei bluffaa eikä välitä irtisanoutumistensa aiheuttamasta vahingosta?
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Puututaan tähän yhteen kohtaan tällä kertaa. Täällä ei ole kuin yksi (tai kaksi) nimimerkkiä, joiden mielestä korvaava työvoima saadaan sormia napsauttamalla. Ja milloin työnantaja on vähätellyt hoitajia? Täällä lähinnä kumotaan sitä mantraa, että sairaanhoita olisi korkeasti koulutettu. Jos näin olisi niin silloin tavalliset inssit, tradenomit, datanomit ja muut nomit olisivat kaikki korkeasti koulutettuja. AMK-tutkinto ei ole korkeakoulututkinto.

AMK-tutkinto on korkeakoulututkinto, sen sijaan datanomi ei ole, vaan datanomi on ammatillinen perustutkinto.

Jos halutaan tehdä eroa korkeakoulututkintojen sisällä, on syytä puhua akateemisista tutkinnoista. Korkeakoulututkinto on lainsäädännössä määritelty, ja sitä sairaanhoitaja (AMK), tradenomi ja insinööri (AMK) mainitsemistasi ovat. Akateemisia tutkintoja nämä eivät ole. Kansainvälisessä vertailussa mitään loogista, yhteistä linjaa ei löydy, vaan asemointi riippuu maasta.
 
Johan se on julkisuudessa ja tässä ketjussa moneen kertaan ollut, että virkoja ei voi lain mukaan noin vaan antaa takaisin kun irtisanoutuminen on tapahtunut. Työnantajan on jossain vaiheessa suorastaan pakko laittaa virat hakuun, jotta paluu niihin olisi lain mukaan mahdollista. On aika omituista, että Tehy pitää näitä toimia painostuksena ja itse uhkailee ihmishenkien menetyksillä.

Et taida puhua samasta asiasta. Vaikka miten asiaa pähkäilen niin työnantajat pystyvät ottamaan takaisin työntekijänsä vaikka irtisanoutuisivat. Varmasti löytyy monta keinoa kiertää asia, jos siinä jokin muotoseikka on esteenä.

Kyllähän tuon voi aivan helposti tietynlaisena painostustoimena nähdä. Mutta kuten sanottua (jos et huomannut) niin minustakin on aivan normaalia laittaa työpaikat hakuun, jos edelliset ovat lähdössä.
 

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
Mutta olisi myös kiinnostava kuulla keskustelijoiden kantoja täällä, koska paljon ei olla puhuttu siitä vaihtoehdosta, että nämä irtisanoutumiset eivät olisikaan bluffia - eli mitä tulisi tehdä, jos Tehy ei bluffaa eikä välitä irtisanoutumistensa aiheuttamasta vahingosta?

Sitten lasketaan ruumiita ihan oikeasti. Tehdään kaikki voipa sille, että edes jotkut saisivat hoitoa. Tarkoittaako tämä esimerkiksi keskosten lennätystä Ruotsiin siihen en pysty sanomaan mitään. Se on yksi mahdollisuus muiden joukossa. Nyt näyttää siltä, että Tehy ei bluffaakaan, mutta eihän edes Tehy itse usko, että nämä irtisanoutumiset realisoituvat. Saattaapi olla mielenkiintoinen marraskuun 20. päivä työnantajalla sekä Tehyllä itsellään.

edit. Kiitos DAFille oikaisuista.
 
Minusta tämä kiteyttää tilanteen vallan erinomaisesti. Yhä enemmän alkaa näyttää siltä, etteivät nämä irtisanoutumiset ole bluffia - lopullisestihan se vasta nähdään 19.11., mutta tällä hetkellä tilanne tuntuu aika selvältä. Toki voidaan hyvin puhua asian oikeutuksesta ja moraalista, mutta näillä näkymin keskeiset terveydenhuollon palvelut laajoilla alueilla ovat siis aivan konreettisesti vaarassa päättyä. Riippumatta asian oikeutuksesta. Mitä tulisi siis tässä tilanteessa tehdä? Eiköhän tämä tilanne tule aika tehokkaasti keskittämään mieliä eri tahoilla. Mutta olisi myös kiinnostava kuulla keskustelijoiden kantoja täällä, koska paljon ei olla puhuttu siitä vaihtoehdosta, että nämä irtisanoutumiset eivät olisikaan bluffia - eli mitä tulisi tehdä, jos Tehy ei bluffaa eikä välitä irtisanoutumistensa aiheuttamasta vahingosta?

Tulipa muuten mieleen tästä tekstistä yksi, ei niin mahdotonkaan, skenaario. Mitenhän kävisi neuvotteluissa, jos 19.11. mennessä ei hoitajien tahtoon olla taivuttu ja he isoilla otsikoilla ja julkisuudella ilmoittaisivat, ettei heidän moraalinsa anna myöten uhrata ihmishenkiä, vaikka vastapuolelle se ei merkkaisi? Eikö se toisi julkista painetta etenkin hallitusta kohtaan tulla vielä vähän lisää vastaan? Ja jokin tällainen voisi auttaa heitä silti pitämään "maineensa".

Enkä siis tarkoita, että jommat kummat osapuolet ajattelisivat vähemmän tai enemmän potilaita ja kansalaisia vaan ihan julkisuuskamppanjasta.
 

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
Se johtuu vaan siitä, että perussossuna olet kykenemätön erottamaan Heinäluoman puheita todellisesta maailmasta. Mahdollisesti Bogoa lukuunottamatta kukaan nykykokoomuslainen ei kannata täysin kontrolloimatonta markkinataloutta tai sosiaalivaltion alasajoa..

Joo, kaada ittelles vaan. Vituiksi meni Sun luokittelus. Ihan kokoomusta olen kaikissa vaaleissa äänestänyt, Bogosta huolimatta. Silti osaan ajatella omilla aivoilla. Heinäluomaa en arvosta pätkän vertaa, mutta siltikään en anna kokoomukselle puhtaita papereita. Viimeisin lausunto "Kaikki mitä on luvattu, on täytetty" tulee kyllä vielä puhaltamaan aika kovasti vastaan.

Olisivat panneet 500 miljoonaa palkkapottiin ja mainostaneet, että ennätyskorotuksista huolimatta kyetään vielä velkaa lyhentämään 1500 miljoonaa euroa! Ei olis antanut sossuille mitään jakoa seuraaviin (=kunnallis) vaaleihin, eikä valtion talous olis siitä mihinkään romahtanut. Nyt nuukailtiin ja housuun meni.

Yhteiskunta saa, ja sen tulee, puuttua markkinatalouden mekanismien toimintaan, jos ne:

A. Vaarantavat ihmisten turvallisuuden tai B. Muodostavat täysin kohtuuttoman tilanteen heikompien kannalta

Tehyn terroristi tempaus lukeutuu kategoriaan A ja siksi se pitää estää tavalla tai toisella.

Terroristi. Hyvin sä vedät. Kas kun ei punakapina. Hohhoijaa vaan, pitääkö hakea papan käsivarsinauha, etten vahingossa joudu ammutuksi.

Pitäisikö myös upseerit nyt panna ruotuun. Saatanan lakolla uhkailijat, vitun sosialistit! Valtion turvallisuudella ei leikitä.

Pitää ratkaista tavalla tai toisella. Kaivamalla lisää rahaa ja tekemällä pitempi sopimus, joka huomioi palkkapotin kasvun myös tulevina vuosina. Jos työtä arvostetaan ja sitä pidetään tärkeänä, pitää siitä myös maksaa.

Selvennykseksi, tämä ei tarkoita sitä, etteivätkö sairaanhoitajat ansaitsisi lisäpalkkaa suhteessa esim. teollisuuden palkkoihin. Kunta-alan tarjous olisi antanut hoitsuille (ja muille kunnallisille, mm. opettajille) kolme prosenttia enemmän kuin vientiliitot saivat. Se on kahden tonnin palkassa 60 euroa (+ hoitajille se 30 kymppiä valtion extrapanostuksesta). Satasen korjaus vallitsevassa kuilussa ei ole paljoa, mutta se on askel oikeaan suuntaan. Olennaista on se, että vuosien tendenssi jossa duunarit saavat toimihenkilöitä enemmän on tässä ratkaisussa katkaistu ja siirrytty oikeudenmukaisempaan suuntaan.

Ymmärrän, että satanen (tai siis 90) on vähän, mutta jonkinlaista realismia on lupa odottaa hoitajiltakin, tai ainakin niin uskoin vielä jokin aika sitten.

Kyllä, mutta kuten täälläkin on paljon kirjoitettu, niin prosenttien sijaan kaupan kassalla ja pankkilainan lyhennyksessä maksuvälineenä on €uro. €uroja siellä halutaan, eikä prosentteja. Pienemmillä prosenteilla isopalkkaiset saavat saman rahamäärän. Ero kavenee, mutta ei kovin merkittävästi. Tendenssi kääntyi, mutta on siitä vielä matkaa kuopan reunalle.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Sitten lasketaan ruumiita ihan oikeasti. Tehdään kaikki voipa sille, että edes jotkut saisivat hoitoa. Tarkoittaako tämä esimerkiksi keskosten lennätystä Ruotsiin siihen en pysty sanomaan mitään. Se on yksi mahdollisuus muiden joukossa. Nyt näyttää siltä, että Tehy ei bluffaakaan, mutta eihän edes Tehy itse usko, että nämä irtisanoutumiset realisoituvat. Saattaapi olla mielenkiintoinen marraskuun 20. päivä työnantajalla sekä Tehyllä itsellään.

Niin, sinänsä taktisesti kiinnostava tilanne: Tehy ei varmaankaan ole tosiaan lähtenyt siitä, että irtisanoutumisia tarvitsisi realisoida, joten tietysti vastapuoli voi pyrkiä hiillostamaan sillä, että todella olisi valmis siihen. Mutta onkohan näin? Mielenkiintoinen tilanne - ja äärimmäisen karu. En usko että Tehy voi enää asemistaan perääntyä ilman korttien katsomista (tosin onhan siellä perinnettä epäonnistuneista viimeisistä taistoista), joten tuskin enää jarrua painetaan vaikka imagolliset ja muut paineet varmasti koviksi tulevatkin. Tässä mielessä paljon riippuu työnantajapuolen valitsemasta taktiikasta. Itse en pysty uskomaan, että olisi mahdollista alkaa tässä ihan ihmisiä tappamaan tulopoliittisista syistä, ei kai se voisi olla nyky-maailmassa mahdollista, jolloin kysymys on vain siitä, millä ehdoilla tilanteesta selvitään. Tehy on nyt muotoillut pelin sellaiseksi, että selkeän voiton tai täydellisen tappion väliltä ei juuri muita vaihtoehtoja löydy.
 

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
Itse en pysty uskomaan, että olisi mahdollista alkaa tässä ihan ihmisiä tappamaan tulopoliittisista syistä, ei kai se voisi olla nyky-maailmassa mahdollista, jolloin kysymys on vain siitä, millä ehdoilla tilanteesta selvitään. Tehy on nyt muotoillut pelin sellaiseksi, että selkeän voiton tai täydellisen tappion väliltä ei juuri muita vaihtoehtoja löydy.

En minäkään tosissani usko, että yhtään ihmistä kuolee, mutta en ole myöskään yllättynyt jos näin käy. Tänään oli aika hyvä kirjoitus iltalehdessä siitä, että potilaita kuolee kokoajan jonoihin, mutta tähän pulmaan kenelläkään ei riitä mielenkiintoa. Ainakaan kovin näkyvästi.

Asiasta elvikseen. Eikös hoitajatkin vanno jonkinsortin valan valmistumistilaisuudessaan lääkäreiden tapaan. Tiedän, että kyseessä on pelkkä muodollinen ele, mutta se voidaan kaiketi poistaa juhlallisuuksista tämän syksyn jälkeen. Vala velvoittaa vai miten se nyt menikään.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Mutta olisi myös kiinnostava kuulla keskustelijoiden kantoja täällä, koska paljon ei olla puhuttu siitä vaihtoehdosta, että nämä irtisanoutumiset eivät olisikaan bluffia - eli mitä tulisi tehdä, jos Tehy ei bluffaa eikä välitä irtisanoutumistensa aiheuttamasta vahingosta?

Eihän tämä ole bluffia, jollei se vielä ole jollekulle selvinnyt. Jos asetettu neuvottelukunta ei saa aikaiseksi sopua on jäljellä kaksi vaihtoehtoa käytännössä: joko Katainen ja kumppanit taipuu ja kaivaa valtion kuvetta sopuun vaadittavan ylimenon verran (niinkuin ovat luvanneet), tai hallitus kyykkää tähän ja suraava (punamulta) saa lotrata paskapyykin puhtaaksi ja itkeä kohtaloaan.

Muistakaa nyt kumminkin vielä, että jos jossain päin työnantaja sooloilee omiaan, TEHY:llä on keinosalkussaan vielä hakusaarto tälläisiin paikkoihin, siinäpähän sitten etsiskelevät sitä hoidot takaavaa pätevää henkilökuntaa.

Mun näkemys on edelleen se, että hallituksen on lunastettava ne piikkipuheensa, kun pirun kerran päästivät irti, millään pakkokomennuksilla tästä ei tolkkua tule, varsinkaan kun satsaus ei edes ole valtiolle niin päätähuimaava kun nämä lamamantraan kiinni palaneet täällä uskottelevat.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Eikös hoitajatkin vanno jonkinsortin valan valmistumistilaisuudessaan lääkäreiden tapaan.
Lainaus jonkun AMK:n sivuilta

Sairaanhoitajan lupaus
Lupaan kunniani ja omantuntoni kautta
auttaa lähimmäistäni,
tervettä ja sairasta,
kaikissa niissä toiminnoissa,
jotka tähtäävät terveyden säilyttämiseen
ja sen saavuttamiseen,
ihmisyyttä kunnioittaen,
rotuun, uskontoon ja asemaan katsomatta,
vaitiolovelvollisuutta unohtamatta.
Pyrin edistämään yhteistyötä
eri ammattiryhmien kanssa,
samoin kuin jatkuvasti kehittämään ammattitaitoani.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Terroristi. Hyvin sä vedät. Kas kun ei punakapina. Hohhoijaa vaan, pitääkö hakea papan käsivarsinauha, etten vahingossa joudu ammutuksi.

Pitäisikö myös upseerit nyt panna ruotuun. Saatanan lakolla uhkailijat, vitun sosialistit! Valtion turvallisuudella ei leikitä.

Miksi sinä kutsut toimintaa, jossa tietoisesti vaarannetaan hoito keskosille, teholla, ensiavussa jne.? Vai onko niin, että usko siihen, että vastapuoli taipuu tekee tempusta vähemmän terroristisen? Siinä tapauksessa lentokonekaappari, joka uskoo vilpittömästi saavansa tahtonsa läpi räjäyttämättä pommia ei ole terroristi. Siis, esitä yksikin ihan vakavasti esitetty perustelu miksi Tehyn toiminta ei ole terroria, edes yksi. Sellaiseksi ei riitä "Hyvin sä vedät" -tyyliset heitot.

Mitä tulee upseereihin, he ovat käyttäneet lakkoasetta ja sillä uhkaamistakin varsin maltillisesti juuri siksi, että ovat tietoisia työhönsä kuuluvasta vastuusta. Myöskään en pysty kuvittelemaan tilannetta, jossa sotilaallisen uhkatilanteen ollessa päällä upseerit uhkaisivat joukkoirtisanoutumisella, ellei liksa nouse 25 prosenttia. Miten upseerit siis liittyvät tähän keskusteluun?
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Lainaus jonkun AMK:n sivuilta

Sairaanhoitajan lupaus
Lupaan kunniani ja omantuntoni kautta
auttaa lähimmäistäni,
tervettä ja sairasta,
kaikissa niissä toiminnoissa,
jotka tähtäävät terveyden säilyttämiseen
ja sen saavuttamiseen,
ihmisyyttä kunnioittaen,
rotuun, uskontoon ja asemaan katsomatta,
vaitiolovelvollisuutta unohtamatta.
Pyrin edistämään yhteistyötä
eri ammattiryhmien kanssa,
samoin kuin jatkuvasti kehittämään ammattitaitoani.


Se tehyläisen kunniasta ja omastatunnosta.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Miksi sinä kutsut toimintaa, jossa tietoisesti vaarannetaan hoito keskosille, teholla, ensiavussa jne.? Vai onko niin, että usko siihen, että vastapuoli taipuu tekee tempusta vähemmän terroristisen? Siinä tapauksessa lentokonekaappari, joka uskoo vilpittömästi saavansa tahtonsa läpi räjäyttämättä pommia ei ole terroristi. Siis, esitä yksikin ihan vakavasti esitetty perustelu miksi Tehyn toiminta ei ole terroria, edes yksi. Sellaiseksi ei riitä "Hyvin sä vedät" -tyyliset heitot.

Olkoonkin, etten hoitoalan työtaistelua oikeutettuun päämääräänsä pyrkimiseksi millään aivollisella toiminnalla saa rinnastetuksi terrorismiin, herää tuossa ajattelussasi mieleen kysymys, että niinkö näet, että terrorismi olisi vain joku irrallinen syyttä suotta ilmaantuva harmi vailla osapuolta joka sen terrorin katalysoi?

Kaiketikin on kuitenkin niin, että jos luodaan pohja sovulle, kaikki myös mieluummin sovussa elää. Tämä tietysti edellyttää vilpitöntä halua kummaltakin osapuolelta ja konkreettisia tekoja, eikä tyhjää kumisevia vetoomuksia toiselle osapuolelle uhkausten lomassa.

Edelleen tämän hölmöilyn aasi on hallitus (eritoten kyky), joka on toiminnallaan pannut sekä KT:n, että Tehyn paskaisista paskaisimpaan rakoon, eikä sitten tunnu huutoihinsa olevan kykenevä tai halukas vastaamaan. Kuuluisin sanoin sanoisin: "pahalta näyttää nyt kyllä"

Suosittelisin myös jättämään moisen terrorismillä saivartelun tässä asiayhteydessä, johon se ei millään tavoin kuulu ja miettimään sen sijaan mitä on tapahtumassa ja miksi ja voisiko sen jotenkin välttää. Syyllisiä voi etsiskellä sitten kun asiat on saatu korjattua, vai kuvitteletko, että tästä lähtien kun vierailet sairaalassa tapaamassa henkitoreissaan viruvaa sukulaistasi/läheistäsi, siellä odottaa huivipäinen hoitaja koura letkuissa vaatien sulta viittäsataa tai lähtee letkut irti saman tien.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Miksi sinä kutsut toimintaa, jossa tietoisesti vaarannetaan hoito keskosille, teholla, ensiavussa jne.? Vai onko niin, että usko siihen, että vastapuoli taipuu tekee tempusta vähemmän terroristisen? Siinä tapauksessa lentokonekaappari, joka uskoo vilpittömästi saavansa tahtonsa läpi räjäyttämättä pommia ei ole terroristi. Siis, esitä yksikin ihan vakavasti esitetty perustelu miksi Tehyn toiminta ei ole terroria, edes yksi...

Työtaistelu ei ole terrorismia, siinä yksi syy.

Tehy on terroristi kun vaatii lupausten pitämistä, mutta politikot eivät vaikka antoivat katteettomia lupauksia. Mielenkiintoinen ajatuskulku.
 

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
Tehy on terroristi kun vaatii lupausten pitämistä, mutta politikot eivät vaikka antoivat katteettomia lupauksia. Mielenkiintoinen ajatuskulku.

Tämä on kaiketi kolmas kerta, kun tämän postaan tähän ketjuun, mutta osoittakaa se hallitus joka on toteuttanut koko vaaliohjelmansa puolessa vuodessa...
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Edelleen tämän hölmöilyn aasi on hallitus (eritoten kyky), joka on toiminnallaan pannut sekä KT:n, että Tehyn paskaisista paskaisimpaan rakoon, eikä sitten tunnu huutoihinsa olevan kykenevä tai halukas vastaamaan. Kuuluisin sanoin sanoisin: "pahalta näyttää nyt kyllä"

Mutta mikä hallituksistamme? Nykyinen vai edellinen?

Sinä kun olet mielestäni täällä ollut syyttämässä hallitusta katteettomista lupauksista, niin lukaisehan piruuttasi se Kataisen avoin kirje. Siinä on aika hyvin selitetty, mitä on luvattu ja mitä on annettu.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tämä on kaiketi kolmas kerta, kun tämän postaan tähän ketjuun, mutta osoittakaa se hallitus joka on toteuttanut koko vaaliohjelmansa puolessa vuodessa...

Ja varmaan yhtä monetta kertaa vastaan, Vanhanen myönsi vaalitaistelun menneen liiallisuuksiin, ylilyöntejä lupauksissa tapahtui. Myöntää tapahtuneen, mutta ei korjaa virhettä.
 

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
Ja varmaan yhtä monetta kertaa vastaan, Vanhanen myönsi vaalitaistelun menneen liiallisuuksiin, ylilyöntejä lupauksissa tapahtui. Myöntää tapahtuneen, mutta ei korjaa virhettä.

Ja jos annettaisiin aikaa hallitukselle koko vaalikausi niin oltaisiin realismin maailmassa. Kun kaiken pitää tapahtua puolessa vuodessa hiihdellään utopian latuja. Mutta jatketaan...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös