Mahtaa, jos sen vaatiminen tapahtuu laillisen irtisanoutumisen jälkeen. Ennen vanhaan työhön pakottamista ilman oikeuksia kutsuttiin orjuudeksi
Kerrotko, miksi irtisanomisaikana ei saisi patistella työntekijää töihin?
Mahtaa, jos sen vaatiminen tapahtuu laillisen irtisanoutumisen jälkeen. Ennen vanhaan työhön pakottamista ilman oikeuksia kutsuttiin orjuudeksi
Tämä ei kyllä pidä alkuunkaan paikkaansa. Jos olisit lukenut jotain muutakin kuin vain vähän alusta Lankisen Timon (muuten kok.) ansiokkaasta selvitysmiesraportista tehdyistä uutisista, havaitsisit, että työmäärä on nimenomaan kasvanut kouluhallitusajoista valtavasti. Se, miksi sata virkaa/tointa (taitaa olla molempia) ollaan vähentämässä liittyy viraston tehtävien muutokseen, ei siihen, että siellä toimetta palkkaa nauttisi kukaan. Ylityöllistetty virasto se on, muttei ydintehtävistään, vaan erinäisistä monista liitännäisistä.
Ennenkuin asiasta lisää aivopieruja päästät, linkki käytettävissäsi http://www.minedu.fi/OPM/Julkaisut/2007/Opetushallituksen.html
Mahtaa, jos sen vaatiminen tapahtuu laillisen irtisanoutumisen jälkeen. Ennen vanhaan työhön pakottamista ilman oikeuksia kutsuttiin orjuudeksi
Onko joukkoirtisanoutuminen työtaistelutoimena (kuten Tehy väittää) yhtä kuin laillinen irtisanoutuminen? Onko sulla esittää joku ennakkotapaus?
Onko joukkoirtisanoutuminen työtaistelutoimena (kuten Tehy väittää) yhtä kuin laillinen irtisanoutuminen? Onko sulla esittää joku ennakkotapaus?
Pitää pikkasen kiirettä jos KO:n kanta ja ennakkotapaus tästä saadaan alle kuukaudessa..
Nyt pelataan aika suurilla panoksilla järjestöjen välillä, Tehy heitti pöytään all-in ja KT haistelee onko kädessä A, A vain roskaa. Tässä tilanteessa kärsijän osassa on yksittäinen työntekijä, joka joutuu pistämään sinne pelipöytään elämänsä.
... Ne, jotka pystyvät (perhe, kielimuuri, lasten koulut jne.), sen kun menevät ei tule kaatamaan venettä.
Millä perusteella kielitaitoinen perheetön on paras sairaanhoitaja?Tuskin ne venettä kaataa, mutta miksi aina pitää parhaimmat päästää pois?? Ei se ainakaan Suomen terveydenhoito paranna.
... Minulla on omat pelkoni ja epäilykseni että tästä luupäiden pään seinään hakkaamis kilpailussa suurimmat tappiot kärsivät ne joiden takia koko kisaan lähdettiin.
Millä perusteella kielitaitoinen perheetön on paras sairaanhoitaja?
Nyt varmaan esität minulle tilastot??
Tuskin ne venettä kaataa, mutta miksi aina pitää parhaimmat päästää pois?? Ei se ainakaan Suomen terveydenhoito paranna.
Tilastot mistä? Kysymykseni oli vilpitön ihmetys sille, että mainitsitNyt varmaan esität minulle tilastot??
En itse kykene näkemään korrelaatiota esim. kielitaidon ja sairaanhoitajantaitojen välillä. Siis mistä tietää että parhaat lähtee?Tuskin ne venettä kaataa, mutta miksi aina pitää parhaimmat päästää pois??
Kuten varmaan esität sinäkin sille väitteelle, että ulkomaille lähtisivät juuri ne parhaimmat?
Tilastot mistä? Kysymykseni oli vilpitön ihmetys sille, että mainitsit
En itse kykene näkemään korrelaatiota esim. kielitaidon ja sairaanhoitajantaitojen välillä. Siis mistä tietää että parhaat lähtee?
Kyllä se vaan pitää monella sektorilla paikkaansa. Suosittelen perehtymään esimerkiksi yksityisen puolen saku-tessiin ja hämmästelemään kuinka auvoista voi työnteko siellä puolella olla.Siis kunnalliselta puolelta ei haluta siirtyä yksityiselle huonompien etujen takia?? tämä on taatusti uutta tietoa kaikille asiasta kiinnostuneille.
Onko joukkoirtisanoutuminen työtaistelutoimena (kuten Tehy väittää) yhtä kuin laillinen irtisanoutuminen? Onko sulla esittää joku ennakkotapaus?
Mikähän tämä jäsen solamnic76:n heitto nyt oli, onko se hankalaa pidättäytyä henkilökohtaisesta kettuilusta...?Mitä kalevilla ei ole, sitä ei tarvita.
Ok, entäpä jos langettava päätös tulisikin? Se koskisi pientä murto-osaa irtisanoutuneista hoitajista, (virkasuhteiset) olisi suuruusluokaltaan 30-40 euroa/ hoitaja ja järjestö maksaisi sanktiot. Eipä taida tuolla(kaan) systeemillä saada peloteltua hoitajia.Työtuomioistuin on perinteisesti erittäin ripeä päätöksissään. Päätös voi tulla hyvinkin tällä viikolla ja päätöksestä ei voi valittaa.
Eiköhän markkinatalouden fakta ole se, että hyvä saa parempaa palkkaa?? Eli jos muualla kuin kuntasektorilla saa parempaa ne hakeutuvat muualle.
Siis nainen lähtee vain sinkkuna ulkomaille töihin, kun taas mies menee aina??
Tässä ne kyseisen raportin luettelemat OPH:n tehtävät:
<klips>
Summa summarum. En ollenkaan väitä, etteikö siellä työtä löytyisi kaikille kahdeksalle sadalle ja vaikka tuhannelle. Kyllä työtä keksitään tekijöille. Eri asia sitten on mikä osa tästä työstä millään tavalla hyödyttää koulutusta tässä maassa (osa on suoranaisesti vahingollista). Ilmeisesti selvitysmieskin kuitenkin jotain pientä trimmaamisen varaa löysi, kun sata byrokraattia on tarkoitus siirtää muualle. Jos sama tehtäisiin kaikissa ministeriöissä ja ylimmissä virastoissa, meillähän olisi, herran jumala, ehkä jopa varaa niihin hoitsujen palkankorotuksiin. Tai kenties vaikkapa koulutukseen suunnattujen valtionosuuksien kasvatukseen, josta olisi oikeata hyötyä koulutoimelle toisin kuin loputtomista kiertokirjeistä ja ohjeistuksista, jotka joutuvat suurimmassa osassa kouluja anyway suoraan ö-mappiin.
kalevi; kirjoitti:Työnantaja on tehnyt jäynää tehyläisille työvuorosuunnittelulla, vuosilomien vahvistamisella sekä koulutukseen pääsemisellä. Näin on tehty myös työpaikoilla, jotka eivät ole Tehyn joukkoirtisanoutumisuhan piirissä. Lisäksi työnantaja on yrittänyt painostaa tehyläisiä eroamaan liitostaan Joensuun ja Juukan mallin mukaan sekä kutsumalla tehyn jäseniä johdon kanssa kahdenkeskisiin keskusteluihin joissa on nuoria sairaanhoitajatyttöjä uhkailtu, kiristetty ja syytetty kaikilla niillä argumenteilla joita tältäkin foorumilta on saatu lukea. Osa näistä ilmitulleista tapauksista saattaa olla samanlaista työtaistelupropagandaa kuin mitä KT:n puolelta tulee, mutta itse olen valmis uskomaan suurta osaa omalla nimellään esille tulleiden hoitajien kertomuksia.
Ok, entäpä jos langettava päätös tulisikin? Se koskisi pientä murto-osaa irtisanoutuneista hoitajista, (virkasuhteiset) olisi suuruusluokaltaan 30-40 euroa/ hoitaja ja järjestö maksaisi sanktiot. Eipä taida tuolla(kaan) systeemillä saada peloteltua hoitajia.
Koska vuosilomat ja koulutukset sovitaan yleensä n. 4-6 kuukautta ennen toteutumista.Minä ihmettelen miksi vuosilomia pitäisi sopia ajalle, jolloin työntekijä ei ole enää töissä koska on irtisanoutunut? Tai kouluttaa työntekijää irtisanoutumisaikana?
Ei onnistu, useastakin eri syystä; ei riitä ammattitaito, ei riitä resurssit eikä riitä hoitajilla aika perehdytykseen. Ja jos luet vaikka valtioneuvoston ajankohtaista-sivut niin huomaat että hallituskin on tajunnut että tästä ei selvitä kikkailemalla.Niissäkin sairaaloissa, joissa ei varsinaisia irtisanoutumisia toistaiseksi ole, on pidettävä huoli siitä, että voidaan tarvittaessa paikata niitä sairaaloita, joissa tullee olemaan väliaikaista hoitajapulaa.
Erittäin helppoa sanoa sillä vahvistetun periodilistan muuttaminen on laiton toimenpide.Työvuorot muuttuvat koko ajan, vaikea siinä on sanoa mikä on tahallista kiusantekoa.
Tuota... mistä?Ja työnantajalla on mahdollisuus palkata tehyyn kuulumattomia samoin eduin kuin mitä muilla työntekijöillä on.
Kirjeet on lähetetty, eli työantajalla ei ole enää velvollisuuksia asian tiimoilta. kiitos kuitenkin huolenpidosta, liikuttavaa että irtisanoutumisesta joku kantaa näin syvää huolta.Työnantajalla on suorastaan velvollisuus selvittää irtisanoutuvan kanssa irtisanoutumisen merkitys, ihan työntekijän oikeusturvankin takia.
Alle kymppitonni minun tietojen mukaan mutta kuitenkin merkityksetön summa kokonaisuutta ajatellen. Mutta kiusa se on pienikin kiusa, toivottavasti KT ei löydä tätäkin asiaa edestään joskus..Hyvityssakkohan siitä tulee, jos KT voittaa.
Olikohan maksimit 23.500 euroa.