Ne, jotka ovat sitoutuneita työhönsä luultavasti pääsevät koulutukseen sovitun mukaan.
Ei muuten pääse ainakaan meillä. Eikä kyseessä ole tarvinnut olla edes maksullinen koulutus. Eikä meillä ole talossa edes yhtään irtisanoutunutta. Sisäiseen koulutukseen tietty määrätään irtisanoutuvatkin, että lakisääteinen säteilykoulutus saadaan kaikille. Ettei jää siitä kiinni hommien jatkaminen ku tää teatteri on ohi.
Ja miten tehyläiset mahtuvat taas samaan "kahvipöytään" superilaisten kanssa? Ei aikaakaan, kun superi oli saatanasta seuraava hyväksyessään sopimuksen ja liveten Tehyn rinnalta. Ja se superin tuki ei ole muuta kuin olalle taputtelua. Hehän ovat sopimuksen alaisia.
Justiinsa luin työnantajan lapuista että Superin puheenjohtaja Palomäki oli luvannut Superilaisten tekevän kaiken sairaanhoitajille kuuluvan työn jonka koulutus sallii. Se voi tietty olla juuri tuossa se tuki. Superilaisille kuin ei yleensä koulutus ihan yhtä paljon salli.
Astuvat vai? En huomannutkaan sitä pointtia, osaat varmasti perustella asian. Onko tästäkin Tehyn oikeusoppineet lausuneet sanansa? Toivottavasti asianosaiset vievät asian tuomioistuimen ratkaistavaksi, niin saadaan varmuus asiaan.
Juu ei kun kyllähän nyt jo voi olla painava syy. Esimerkiksi se ettei johonkin vuoroon saada työntekijää vaikkapa sairastumisen vuoksi. Silloin pitää vaihtaa jonkun (ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta johtuen) ei-Tehyläisen vuoro. Mutta kyllä kalevi siinä mielessä oikeassa on, että ei mielestäni vaikuta vuorolistoihin jos työntekijöitä on irtisanoutunut. Irtisanomisajanhan työmailla on ihan normaali työntekijämäärä.
Mitä tulee tuohon tuomioistuimeen noin yleisesti tässä tilanteessa, itse ainakin kaipaisin tuomioistuimen päätöstä melko ripeästi ihan päivittäin näinä aikoina. Molemmat osapuolet syytävät propagandaansa ja asioista ollaan luonnollisesti ihan erimieltä. Otetaan nyt esimerkiksi meillä johdon tulkinta: "Kun on olemassa suostumus virka/työsuhteessa varallaoloon, ei tarvita erikseen suostumusta ylityöhön." Täytyy kyllä sanoa etten ihan purematta niele luvanneeni työnantajalle olla koska tahansa ylitöissä, vaikka varalla olenkin luvannut olla. Tehyn vastaavissa papereissa lukeekin sitten työntekijältä tarvittavan luvan aina ylityöhön. Olisi ihan kiva tietää se puolueeton, ihan virallinen totuus. Kuten monesta muustakin vastaavasta tulkinnasta.
Todellakin oikeuttaa. Koulutusten peruminen nyt on se selvin asia noista. Miksi vitussa työnantajan pitäisi kouluttaa irtisanoutuvia? Tuon kutsuminen kiusanteoksi on aika Kalevia.
Periaatteessa ymmärän näistä peruttavista juuri tuon koulutuksien perumisen. Tässähän voi hyvinkin käydä niin, että työntekijä vaihtaa työnantajaa. Suurin osa varmaan palaa takaisin samaan paikkaan kuin mistä irtisanoutui, mutta osa varmaan vaihtaa maisemaa esim. tulehtuneiden henkilösuhteiden vuoksi. Uusien lomien myöntäminenkin on varmaan ihan järkevää pitää jäissä kunnes asiat ratkeaa. Tällä hetkellähän tulkinta pitää minunkin mielestäni olla sellainen, ettei irtisanoutuneella mitään lomaa firmasta enää ensi kesänä ole. Sitten kun sopu jossain vaiheessa syntyy, voidaan tilannetta punnita uudelleen. Pitää vaan työntekijän hyväksyä että tänä vuonna ensi talven lomat tietää vähän myöhemmin. Sen sijaan mielenkiintoinen tilanne on mm. lomien peruminen irtisanomisaikana, mikäli tällaista tapahtuu. Jos etelänmatka on maksettu ja työnantajan yksipuolisella päätöksellä loma perutaan (en kyllä tiedä onko lain mukaan mahdollista), kuka maksaa matkan?
Oletko muuten pysähtynyt hetkeksikään miettimään, että mikä on täällä (ja todennäkoisesti muuallakin) vaahtoamisesi tarkoitus ja mikä lopputulos. Minä väitän, että teet omalla panoksellasi helvetin hyvää työtä kuntatyöntanajan puolesta kääntämällä tuhansien lukijoiden päitä Tehyn asiaa vastaan.
Tämä olisikin hyvä muistaa, että täällä keskustelupalstallakin kannataa pitää jäitä hatussa. Ei täällä saa toista osapuolta ymmärtämään itseään vaikka miten perustelisi, etenkin jos lähtötilanteessa ollaan eri mieltä.
Itseäni koko selkkaus toisaalta naurattaa, toisaalta vituttaa. Naurattaa lähinnä tämä työnantajan pyristely paniikkisuunnitelmineen. Ainakin näin paikallistasolla. Samaa se varmaan on muuallakin. Hoitajat, lääkärit ja pienemmät pamput (tulosalueiden ylihoitajat & johtajat) sanoo suoraan, ettei irtisanoutumiset voi päästä realisoitumaan, muuten ollaan kusessa kun ei edes päivystystutkimuksiin riitä väkeä. Sitten laaditaan raporttia ja hetken päästä sairaanhoitopiirin johtaja tai johtajaylilääkäri valittaa iltauutisissa että tiukkaa on, mutta eiköhän tässä pärjätä.
Vitutuksen puolelle vetää se, että pahasti näyttää kuntatyönantaja haluavan nähdä, vaikka ihan piruuttaan, jättävätkö irtisanoutujat tosiaan tulematta siihen kuuluisaan seuraavaan vuoroon. Tämä taas tarkoittaa sitä, että meikäläinenkin siirretään vieraalle osastolle tekemään sinänsä tuttuja hommia vierailla laitteilla. Eli potilas makaa laverilla ja meikäläinen miettii että miten tämä kone mahtaa toimia... Pitäis varmaan irtisanoutua, vaarallisempi mä olen siellä haahuilemassa kuin se että tiedettäis jo etukäteen ettei siellä ketään ole.