Sari (ja Jari) Sairaanhoitajan kuulumisia

  • 608 566
  • 5 631

rainman

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hoitajien keskipalkka on muistaakseni yli 2500 €/kk. Kun tähän lisätään tämä 24%, niin mennään kirkkaasti yli 3000 €:n. Tässähän mennään hienosti yli monien kokeneiden insinöörien ja miesvaltaisten alojen.

Mielenkiintoista tässä lakossa on, että kokoomuslainen liitto lähtee tällaiseen ahneuteen juuri silloin, kun kokoomus istuu rahapussin päällä.

Aina näitä 2500 euron keskipalkan muistelijoita löytyy, mutta kuten hiukan aikaisemmin Kidd kirjoitti peruspalkka on 1744,49 euroa kuussa. Miten siitä saa tuollaisen keskipalkan? Muutamaa sairaanhoitajaa läheltä seuranneena en ole kuullut, että tuohon palkkaa edes pääsee, puhumattakaan että se olisi keskipalkka.

Oma matematiikka antaa uudeksi peruspalkaksi 24% korotuksella vähän päälle 2150 euroa kuussa ja vaikka siihen sitten tulee lisät päälle ei olla "kirkkaasti yli 3000 euron".
 

Jinsui

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ja tämähän se on se kaikkein suurin kauhistus; miten voi kunnallinen naisvaltainen ala vaatia jotain ja kyykyttää hallitusta tällä tavalla.. No, kertoo vaan suomalaisten asenteista naisia ja hoitajia kohtaan; kun arvostusta ei anneta niin se pitää näköjään ottaa väkisin.

Ja mitä tulee palkkoihin niin keskiarvopalkkatavoite olisi syytä asettaa sinne n. 4000 euron kieppeille/kk. Silloin oltaisiin Ruotsin ja Norjan kanssa lähes tasaveroisessa tilanteessa ja hoitajavirta saataisiin ehkä kääntymään pikkuhiljaa kotisuomea kohden.
Tässä on kyllä elävä todiste tehyläisen tyhmyydestä. Otetaan arvostus väkisin. Tällä kiukuttelulla teikäläiset eivät kyllä saa osakseen mitään muuta kuin halveksintaa. Ja että neljä tonnia kuussa. Aika huumoria, jota en kyllä itse ymmärrä. Onkohan nimimerkki kalevilla mitään käsitystä, mihin tuollainen 4000€/kk keskipalkka johtaisi?

Tehyläisten on nyt vaan pakko hyväksyä se tosiasia, että alan palkkakuoppaa ei mitenkään ole mahdollista paikata yhdellä isolla rykäisyllä. Kovasti ylpeillään sillä, kuinka hoitajat aina ennen olleet niin kovin nöyriä ja tyytyneet vähään. Mitäs olette tyytyneet vähään, olisitte vaatineet jo aikaisemmin enemmän. Ette te nyt jumalauta voi yhtä Jyrki Kataista syyttää paskasta tilanteestanne.

Lopettaisivat nyt ensialkuun sen paskanjauhannan siitä koulutetusta hoitohenkilökunnasta. Miksi vitussa sitä koulutettu sanaa pitää viljellä joka lauseessa? Mitä lääkärit sitten ovat jos hoitajat ovat koulutettuja tai joidenkin mielestä jopa korkeasti koulutettuja? Sama kuin maajussille morsiaimessa yksi Sepon naisista kehui Seppoa oikein komeaksi. Mikä Brad Pitt sitten on, jos Seppo on komea?
 
Viimeksi muokattu:

Pohjanpoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Hoitajien keskipalkka on muistaakseni yli 2500 €/kk.

Olisi mielenkiintoista nähdä se miten kyseiseen summaan on päädytty. Uskallan väittää että ainakin paikallisessa keskussairaalassa jää yli 95% sairaanhoitajista alle tuon, siis lisineen päivineen.

Tunnen useita sairaanhoitajia ja heillä bruttopalkka lisineen tuntuu olevan jossain 1900-2100 haitarilla. Riippuen juurikin siitä, että saako ikälisiä ja kuinka työvuorot osuvat kohdalle.

Tami Talk kirjoitti:
Itse pitäisin sopivana peruspalkkatasona noin 2000-2100 euron tasoa ja panostusta siihen, että työolosuhteet olisivat paremmat.

Luulisinpa että myös Tehy olisi tähän enemmän kuin tyytyväinen. Jos nyt tavoitellaan sairaanhoitajien suhteelliseen maksukykyyn edes kohtuullista parannusta ja muut saavat sen 10% korotuksen, ei luvattu 12% riitä mihinkään.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Tässä on kyllä elävä todiste tehyläisen tyhmyydestä. Otetaan arvostus väkisin. Tällä kiukuttelulla teikäläiset eivät kyllä saa osakseen mitään muuta kuin halveksintaa. Ja että neljä tonnia kuussa. Aika huumoria, jota en kyllä itse ymmärrä.

Lopettaisivat nyt ensialkuun sen paskanjauhannan siitä koulutetusta hoitohenkilökunnasta. Miksi vitussa sitä koulutettu sanaa pitää viljellä joka lauseessa? Mitä lääkärit sitten ovat jos hoitajat ovat koulutettuja tai joidenkin mielestä jopa korkeasti koulutettuja? Sama kuin maajussille morsiaimessa yksi Sepon morsiaimista kehui Seppoa oikein komeaksi. Mikä Brad Pitt sitten on, jos Seppo on komea?

Jooh, toinen ärsyttävä termi on tämä "Koulutettujen naistavaltaisten alojen", kun kuitenkin vain ainoastaan TEHY tässä nyt hakee lisää. Muille koulutetuille naistavaltaisille aloille riitti korotukset. Suuret korotukset tulivat.

Mikä nostaa hoitajat noin suuresti jalustalle kaikkien muiden naisvaltaisten koulutettujen(heitä itseään lainaten) alojen ohi/yli?

Ja ihmettelen suuresti tuota kitinää pienestä palkasta ennen korotustakaan, tiedän valtavasti aloja missä tienataan paljon paskempaa palkkaa, monien vuosien koulutusten ja töiden jälkeen. 1k/kk palkkojakin löytyy ja silläkin ihmiset tulevat toimeen. Voi kysyä miten on mahdollista että ~2k tai yli rahalla ei muka tulisi toimeen tai elettäisiin niin kauheassa kurjuudessa..
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
Päättäjien velvollisuus on pelata kovaa tällaisen uhkailun edessä koska muuten he ovat loputtomassa suossa muiden järjestöjen kanssa.

Tehyläiset eivät nyt näe ns. big picturea. Ei yksinkertaisetsi tajuta niitä seurauksia jotka Tehyn vaatimuksiin taipuminen toisi tullessaan.

Toivon todellakin että Tehyläiset eivät joutuisi ottamaan tästä selvää ns. kantapää metodin avulla.

Ai Tehyn pitäisi ymmärtää, mutta paskaa voi puhua millä mitalla tahansa ennen vaaleja ja lupailla mitä tarve vaatii?:) Big picture! Mikäli kokkelit olisivat aikoinaan luvanneet edes jotenkin järkevästi näitä palkankorotuksia niin ei oltaisi tässä tilanteessa ollenkaan. Minusta syyttävä sormi osoittaa tähän pepsodent-puolueeseen päin...

Korostan, että en odota tuollaisia korotuksia, mutta mikäli lupaat usealle sadalletuhannelle jotain, he myös odottavat sanoille vastinetta.

Sairaalat kyllä pyörii... lakonkin aikana:)

Minä kun luulin paperimiestä ahneeksi.
ai kun halusi pitää työpaikkansa Suomessa??? Mitäs ahnetta siinä on?
 
Viimeksi muokattu:

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Aiemmin oli sympatiat hoitajien puolella mutta ei enää. Rajansa se on röyhkeydellä ja tyhmyydelläkin. Pitäisi ajatella pikkusen kauemmaksi asioita kuin oma nenä.

Tässä on kuitenkin taustalla se, että monien vuosien maltista ja nöyryydestä ei ole juuri tullut lämmintä kättä kummempaa: työolot ovat huonontuneet ja palkkakuoppa syventynyt. Ero läheisiin naapurimaihin on suuri, eikä pelkästään siinä, että työstä saa siellä parempaa palkkaa vaan että sitä on myös enemmän aikaa tehdä (tästä jälkimmäisestä hyötyvät tietysti myös potilaat - Suomessa kroonikkosairaaloista tulee suurten ikäluokkien ikääntyessä todella kiinnostavia paikkoja, ellei pian tartuta toimeen). Eli ei mikään ihme että katkeruus on suuri. Tähänhän nyky-yhteiskunta perustuu: ei maassa rahaa saa, ken ei itse sitä hanki. Tavallaan tässä voi Tehy olla vahvoillakin, etenkin jos irtisanoutumiset todella saavat laajat mittasuhteet (tätähän ei varmasti etukäteen kukaan tiedä mitä niiden suhteen oikeasti tulee tapahtumaan), tässä tilanteessa työn kysyntä helpostikin ylittää sen tarjonnan. Kuvaavaahan on että Ruotsissa tuo Suomen ay-liikkeen kauhukuva, paikallinen sopiminen, toi hoitajille reiluja korotuksia. Eli se että tähän on jouduttu ei todellakaan ole yksinomaan Tehyn vika, kaukana siitä, mutta raskas vastuu on silläkin, jos sillat todella poltetaan rajulla työtaistelulla, joka oikeastikin (eikä vain sontalehtien otsikoissa) pahimmillaan voi johtaa jopa henkilöuhreihin.
 

Pohjanpoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jooh, toinen ärsyttävä termi on tämä "Koulutettujen naistavaltaisten alojen", kun kuitenkin vain ainoastaan TEHY tässä nyt hakee lisää. Muille koulutetuille naistavaltaisille aloille riitti korotukset. Suuret korotukset tulivat.

Mikä nostaa hoitajat noin suuresti jalustalle kaikkien muiden naisvaltaisten koulutettujen(heitä itseään lainaten) alojen ohi/yli?

Ja ihmettelen suuresti tuota kitinää pienestä palkasta ennen korotustakaan, tiedän valtavasti aloja missä tienataan paljon paskempaa palkkaa, monien vuosien koulutusten ja töiden jälkeen. 1k/kk palkkojakin löytyy ja silläkin ihmiset tulevat toimeen. Voi kysyä miten on mahdollista että ~2k tai yli rahalla ei muka tulisi toimeen tai elettäisiin niin kauheassa kurjuudessa..

Mitkä muut naisvaltaiset alat kärsivät sellaisesta työvoimapulasta että harkittaisiin ulkomaisen työvoiman hankkimista? Ollaanko opettajia tai lastentarhanhoitajia tuomassa myös Filippiineiltä?

Mitä itse olen sairaanhoitajien kanssa jutellut, niin pääsääntöisesti he eivät ole palkkatasoaan valittaneet. Mutta kun näin matalalalla palkkatasolla ei saada lisää hoitohenkilökuntaa. Sairaanhoitajaksi kouluttautuneet menevät muualle töihin. Eräs ystäväni opiskeli sairaanhoitajaksi mutta meni kaupan kassalle töihin koska saa siellä saman rahan niin paljon helpommalla.

Hallituksenkin kannattaisi nyt pitää mielessään se, että vaikka jostain kaukaa Idästä tulevat työntekijät tyytyisivätkin aivan minimipalkkoihin, tulisi heidän sopeuttamisensa Suomeen maksamaan toista kautta myös paljon rahaa.

Lähdettä en nyt löytänyt, mutta eikös jokunen vuosi sitten ollut niin että muut saivat noin 3% korotukset ja hoitajat 2,7%?
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Miksi muuten sairaaloita ei saisi edes yrittää pyörittää ilman tehyläisiä?
Kysyppä Paperiliiton Jouko Ahoselta miksi paperitehtaita ei saisi edes yrittää pyörittää ilman paperiliittoon kuuluvia työntekijöitä.
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
Niin, moni on tuntunut unohtaneen sen seikan, millä tasolla tässä maassa esim. terveyskeskukset porskuttavat. Ihan voin kertoa, että jo 3 vuotta sitten kun itse vietin työharjoittelun puolesta 1,5 kk:ta TK:n vuodeosastolla niin heikkoa on... On se tietysti hienoa, että vanhusten hoidossakin ollaan menossa Fordin suuntaan eli liukuhihnalla vaan perseet puhtaaksi, mikäli joku huomaa siellä huoneessa, missä jo on YP:tä väh. 2 kipaletta, että paska haisee:)

Jos muistan oikein niin pääsivät vissiinkin kerran viikossa suihkuun, oli niin täyttä etteivät useammin ehtineet... Siis ihan normaalisti. Miksi? No, kun ei ollut enempää työntekijöitä:) Aamu kymmeneltä aloimme joka päivä jeesaamaan hoitsuja potilaiden lounastamisessa ja sitten iltapäivällä heijattiin pappoja ja mummoja takaisin vuoteeseen. Kohtuullisen normitahti oli tuo. Tämä siis 3 vuotta sitten, jonka jälkeen en ole kyseisessä paikassa käynyt, enkä mene, koska 1. saa ihan paskaa palkkaa, 2. koko ajan on kiire, eikä työstä tosiaan saa sitä paljon puhuttua onnistumisen tunnetta:D
 

Ruutiveijari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jooh, toinen ärsyttävä termi on tämä "Koulutettujen naistavaltaisten alojen", kun kuitenkin vain ainoastaan TEHY tässä nyt hakee lisää. Muille koulutetuille naistavaltaisille aloille riitti korotukset. Suuret korotukset tulivat.
Juurihan tuossa jokunen viesti sitten laitoin listan niistä aloista, joita TEHY:yn kuuluu:

Tehyyn kuuluu muun muassa:
  • bioanalyytikoita/laboratoriohoitajia
  • ensihoitajia
  • fysioterapeutteja
  • geronomeja
  • hammashoitajia
  • jalkojenhoitajat
  • jalkaterapeutteja
  • kuntoutuksen ohjaajia
  • kätilöitä
  • lastenhoitajia/päivähoitajia
  • lähihoitajia
  • lääkintävahtimestareita ja sairaankuljettajia
  • mielenterveyshoitajia
  • naprapaatteja
  • osteopaatteja
  • perushoitajia
  • röntgenhoitajia
  • sairaanhoitajia
  • sosionomeja
  • suuhygienistejä/hammashuoltajia
  • terveydenhoitajia
  • terveyskeskusavustajia
  • toimintaterapeutteja
Varsin pitkä lista naisvaltaisia aloja.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Juurihan tuossa jokunen viesti sitten laitoin listan niistä aloista, joita TEHY:yn kuuluu:

Näin tämän, mutta eihän tässä ole puhuttu kuin hoitajista? Siis sairaanhoitajista? Ja heidän "sairaat kuolee, jos me ollaan poissa"-uhkailuthan tässä nyt tuovat korotukset jos ovat tuodakseen ja samoin suurin osa ovat juurikin sairaanhoitajia.

Kuten sanoin, niin niitä naisvaltaisia aloja on aika valtava määrä jotka eivät ole valittaneet.
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Koskenkorva; kirjoitti:
Aijaa, että sillä kuntatyönantajan tarjouksella hoitsut olis nostettu sieltä palkkakuopasta? Niinkö?

No ei olisi, mutta olisihan se sentään ollut alku. Vai mitä?

Koskenkorva; kirjoitti:
Katotaanpa, ihan mielenkiinnolla odotan kuka kiukuttelee kohta ja pillittää. Todella mielenkiintoista. Veikkaisin ettei ainakaan meikäläinen, vielä vähemmän Tehy.

Minä veikkaan kyllä, että viattomat tässä eniten taas kärsivät. Ja, että lakkoilijat eivät tule koskaan saamaan sellaisia palkankorotuksia, että lakkoilusta aiheutuvat ansionmenetykset niillä kuitattaisiin.
 

Ruutiveijari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Näin tämän, mutta eihän tässä ole puhuttu kuin hoitajista? Siis sairaanhoitajista? Ja heidän "sairaat kuolee, jos me ollaan poissa"-uhkailuthan tässä nyt tuovat korotukset jos ovat tuodakseen ja samoin suurin osa ovat juurikin sairaanhoitajia.

Kuten sanoin, niin niitä naisvaltaisia aloja on aika valtava määrä jotka eivät ole valittaneet.
Mm. tänään Aamu-TV:ssä oli kolme naishenkilöä (bioanalyytikko, fysioterapeutti ja päivähoitaja) jotka puhuivat lakkomahdollisuudesta, palkoistaan ja Tehystä. Samalla linjalla ovat sairaanhoitajien kanssa, media vain jostain syystä näitä sairaanhoitajia rummuttaa.
 

Hemingway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sapko
Tässä on kuitenkin taustalla se, että monien vuosien maltista ja nöyryydestä ei ole juuri tullut lämmintä kättä kummempaa: työolot ovat huonontuneet ja palkkakuoppa syventynyt.

Tässä ollaan asian ytimessä. Sympatiaa ja voivottelua riittää, mutta ei rahaa. Sairaanhoitajan työtä en arvioi taidollisesti tai koulutuksellisesti erityisen vaativaksi (kaikki kunnia sille toki), mutta työn luonne on sellainen, että se on varmasti aivan hiton raskasta. Yleensäkin kaikki ihmisten kanssa tehtävä työ on. Eikä siinä sitä paitsi sovi liiaksi sössiä. Vastuuta on.

Nyt näyttää menneen kuppi nurin, enkä sitä ihmettele. Vaadittu korotus tuntuu kohtuuttomalta, jos sitä ajattelee suppeasti, mutta mielestäni kysymystä pitää tarkastella useampien vuosien jatkumolla.

Ratkaisua en tiedä.
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Minä veikkaan kyllä, että viattomat tässä eniten taas kärsivät.
Eikös niin ollut lääkärilakokin aikaan?

Ja, että lakkoilijat eivät tule koskaan saamaan sellaisia palkankorotuksia, että lakkoilusta aiheutuvat ansionmenetykset niillä kuitattaisiin.
Tosin lääkereillä oli varaa lakkoilla, koska pystyivät tekemään yksityisellä töitä.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Mm. tänään Aamu-TV:ssä oli kolme naishenkilöä (bioanalyytikko, fysioterapeutti ja päivähoitaja) jotka puhuivat lakkomahdollisuudesta, palkoistaan ja Tehystä. Samalla linjalla ovat sairaanhoitajien kanssa, media vain jostain syystä näitä sairaanhoitajia rummuttaa.

Niin ja selvä syykin. Sama kun jos palomiehet ovat lakossa tai poliisit, aika sama jos esim. poliisien kanssa samaan liittoon kuuluisi ravintolan portsarit. Kuka välittäisi lakosta ilman poliiseita, samoin kun nyt kukaan välittäisi lakosta tai irtisanoutimista jos kyseessä ei olisi hoitajat.

Itse juuri tämän takia en jaksa antaa sympatiaa, kun TEHY:kin on rummuttanut vielä lisää tuota hoitaja-irtisanoutumista ja sitten vedellään tätä korttia "työnantajien vika jos jengiä kuolee" tyyliä.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Eikös niin ollut lääkärilakokin aikaan?


Tosin lääkereillä oli varaa lakkoilla, koska pystyivät tekemään yksityisellä töitä.

Niin ja kyllähän nytkin yksityiset pääsivät jo sopimukseen hoitajien osalta, vielä pienemmin korotuksin, eiköstä?
 

Ruutiveijari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Itse juuri tämän takia en jaksa antaa sympatiaa, kun TEHY:kin on rummuttanut vielä lisää tuota hoitaja-irtisanoutumista ja sitten vedellään tätä korttia "työnantajien vika jos jengiä kuolee" tyyliä.
Ei, ei TEHY ole sitä rummuttanut. Laitinen-Pesolakin on erittäin tarkasti puhunut aina "jäsenistä" tai "koulutettujen, naisvaltaisista aloista". Tätäkin Aamu-TV:ssä erityisesti korostettiin.
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
Minä veikkaan kyllä, että viattomat tässä eniten taas kärsivät. Ja, että lakkoilijat eivät tule koskaan saamaan sellaisia palkankorotuksia, että lakkoilusta aiheutuvat ansionmenetykset niillä kuitattaisiin.

Koskas näin olisi muka tapahtunutkaan? Ei ainakaan paljon puhutulla paperillakaan ihan noin hyvin mennyt aikoinaan, että olisi saanut tason sille korkeudelle, että lakkoilu olisi kannattanut:D

Kyse lienee suurimmalta osin siitä, että ihan aikuisten oikeasti haluavat lappuun isommat summat, että olisi sitä halukasta porukkaa sinne töihin. Toisaalta kysymys kuuluu, että mistä nämä kapitalismikommarit sitä paalua kehittelevät tähän ratkaisuksi? Sitä en tosiaan tiedä...

Tästä kärsivät eniten ne, joilla ei ole puhemiehiä... Mielenterveyspotilaat/-sairaat, alkkikset, laitapuolen boheemit sairastelijat ym.

Tuli muuten justiinsa töllöstä jonkun ehdotus, että otetaan yksityiseltä puolelta näitä työntekijöitä... Ei ainakaan suomea haastele nämä jannut, koska yleisesti Tehyyn kuuluu näitä oikeasti paskan palkan saajia. Itsekin yksityisellä puolella olen vallan mainiosti. Suoraan koulusta ja 400-500 euroa kuussa enemmän bruttona yksityisellä. Ei pal nappaa kunnalliset työt tuon jälkeen... Kunnallisella puolella tuon verran enemmän saisi joskus 10-15 vuoden kuluttua, kenties... Lähinnä varovainen veikkaus:D
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Ei, ei TEHY ole sitä rummuttanut. Laitinen-Pesolakin on erittäin tarkasti puhunut aina "jäsenistä" tai "koulutettujen, naisvaltaisista aloista". Tätäkin Aamu-TV:ssä erityisesti korostettiin.

Ai, noh miksi puhuttiin vain hoitajien irtisanoutumisista ja lakosta, siis TEHY:n johtajan suulla kun sanoi miten taistellaan mahdollisesti? Ja sori vaan, mutta tuo "koulutettujen, naisvaltaisista aloista" on aika suppea kuva kuitenkin mitä TEHY:n sisältyy, kun löytyy valtavasti koulutettuja naisten aloja missä tienataan vähemmän tai saman verran.
 

Huilumestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Huvittavaa kuinka keskustelu junnaa paikkallaan vaikka 19 sivua kertynyt viestejä. Itse voisin heittää korteni kekoon keskustelun jouduttamiseksi: esimerkiksi YLE antaa ymmärtää että 100%hoiutsuista olisi lakon kannalla näin ei kuitenkaan ilmeisesti ole?

Poimintoja:

"Suomalaisten sairaanhoitajien tulee saada yhtä paljon palkkaa kuin Ruotsalaisten."

Paperimiehet ovat kaiken pahan alku ja juuri.

Lääkärit ovat kaiken pahan alku ja juuri.

Insinöörit ovat kaikenpahan alku ja juuri.

Katainen lupasi sitä ja vähän tätäkin blaa blaa...

"Koita itse mennä palkkaamaan sairaanhoitajia"

Kaikki vastaukset voi perustella sairaanhoitajien työn raskaudella

Sairaanhoitajat pitävät koko ajan kaffepaussia

Se että lähisukulainen on sairaanhoitaja tarkoittaa että tietää itse kaiken sairaahoitajien touhuista myös niiden jotka asuvat toisella puolella Suomea.

Joka päivä tulee uusi luku sairaanhoitajien keskipalkaksi haitari tähän mennessä 1500-2500euroa.

"Jos sairaanhoitajien keskipalkka on 2500 miten äitinisiskonkoira saa vain 1800 kuussa?"
 

Ruutiveijari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ai, noh miksi puhuttiin vain hoitajien irtisanoutumisista ja lakosta, siis TEHY:n johtajan suulla kun sanoi miten taistellaan mahdollisesti?
Se on ensimmäinen työtaistelun vaihe. Ei toki ole tarkoitus koko jäsenistön erota, sitä ei kassakaan kestäisi. Yhtä hyvin voisi olla bioanalyytikot, mutta tällä ei ole työnantajaan samanlaista vaikutusta.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Se on ensimmäinen työtaistelun vaihe. Ei toki ole tarkoitus koko jäsenistön erota, sitä ei kassakaan kestäisi. Yhtä hyvin voisi olla bioanalyytikot, mutta tällä ei ole työnantajaan samanlaista vaikutusta.

Eli myönnät, että jos hoitajat eivät uhkailisi irtisanoutumisilla, niin tätä taistelua ei käytäisi ollenkaan?

Mielestäni aika ikävää että ihan hyvät korotukset tarjottu ja sitten lähdetään kylmästi leikkimään "raha vs ihmisen henki". Ja kyllä osittain syy löytyy myös työnantajasta/hallituksesta, mutta suurin tekijä on sairaanhoitajat/TEHY ja mielestäni ei anna kovinkaan hyvää kuvaa hoitajista.
 

Ponkke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo, Sht
Hirvee haloo tästä koko 24%. Eikö porukka älyä että jostain se on aloitettava. Olisiko kohtuu pönttöä heittää "joo meille kelpaa toi 14%".

Yhtä asiaa mä en ymmärrä, miten hoitajien keskiansioksi on saatu 2500€ kuussa. Jos nyt järjellä miettii niin, on iso osa joka tienaa pelkästään tuon peruspalkan eli n.1800€. Mikä osa vetää keskiarvoa noin paljon ylöspäin. Käytännössähän tämä tarkoittaa että suuren osan täytyisi tienata lähemmäs 3000€ kuussa. Joku heittikin tuossa Kvtessin lisätaulukon, siitä voikin sitten laskea miten joutuu olemaan töissä että saa tuon keskiarvo summan. Henk.koht. olen kerran saanut tälläisen summan vuoden aikana, ja silloin tein 30h tuntia ylitöitä 6 viikon periodissa.
 

Ruutiveijari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Eli myönnät, että jos hoitajat eivät uhkailisi irtisanoutumisilla, niin tätä taistelua ei käytäisi ollenkaan?

Mielestäni aika ikävää että ihan hyvät korotukset tarjottu ja sitten lähdetään kylmästi leikkimään "raha vs ihmisen henki". Ja kyllä osittain syy löytyy myös työnantajasta/hallituksesta, mutta suurin tekijä on sairaanhoitajat/TEHY ja mielestäni ei anna kovinkaan hyvää kuvaa hoitajista.
Mikäs ihmeen fiktioleikki tästä tuli? Siinä maailmassa, jossa Tehy ei edustaisi sairaanhoitajia olisi sairaanhoitajilla kenties ollut jo pidempään edes jossain määrin kyvykkäämpi liitto ja tarvetta tällaiselle korjausliikkeelle ei edes olisi.

Ja se on Tehy joka uhkailee sairaanhoitajien irtisanoutumisella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös