Vastaapp kysymykseen. KUMPI ON SANONUT ETTEI HUSSISSA RIITÄ TYÖNTEKIJÄT JOULUN AJAKSI. TEHY VAI HUS
Capsit on näppäriä, mutta suositan niiden käyttöä vain lauseen alussa. Isolla kirjoitettu lause antaa kuvan hermostuneesta huutajasta.
Vastaapp kysymykseen. KUMPI ON SANONUT ETTEI HUSSISSA RIITÄ TYÖNTEKIJÄT JOULUN AJAKSI. TEHY VAI HUS
Vastasin tähän ylempänäTämä kyllä hieman kiinnostelee. Jos palomies joutuu jättämään kinkun pöytään ja siirtymään savusukeltamaan uhreja ulos palavasta rakennuksesta hänelle riittävät normaalit yli- ja hätätyökorvaukset, mutta hoitaja tarvitsee näiden lisäksi erityisen koronalisän. Koska työ on vaarallisempaa kuin palomiehellä tai poliisilla tai pelastussukeltajalla?
Kännykällä kun kirjoittaa ni välillä jää päälle :) mutta niin vastaisitko ystävällisesti.Capsit on näppäriä, mutta suositan niiden käyttöä vain lauseen alussa. Isolla kirjoitettu lause antaa kuvan hermostuneesta huutajasta.
Tiedät itsekkin, että tämä on ihan naurettava väite.Tästähän on syyttäminen vain ammattiliittoa, joka ei ole ilmeisesti tällaista asiaa vaatinut kun ovat olleet tekemässä työehtosopimusta.
En itseasiassa kyllä tiedä.Tiedät itsekkin, että tämä on ihan naurettava väite.
Kännykällä kun kirjoittaa ni välillä jää päälle :) mutta niin vastaisitko ystävällisesti.
Noh sitten selvennän, että Tehy eikä mikään muukaan ammattiliitto ei ole ollut osapuoli sopimassa valmiuslain käyttöönotossa tai sen sisällössä.En itseasiassa kyllä tiedä.
Eihän ole hoitajatkaan jotka ovat suunnitellusti työvuoroissa silloin. Miksi siis syyllistät heitä?Eihän poliisit, ambulanssihenkilöstö, lääkärit, palomiehet, sosiaalihenkilöstö yms yms jotka voivat joutua jouluksi töihin ole ammattiliittonsa voimalla huutamassa lisää rahaa, jos he joutuvat jouluna töihin.
Kirjoitin työehtosopimusneuvotteluista. Tehy olisi voinut aikaisemmin vaatia työehtosopimukseen vaikka sen 500 euron kertakorvauksen kaikille hoitajille, jotka velvoitetaan valmiuslain nojalla töihin. Tehy ei kuitenkaan ole sellaista vaatinut, tai sellaisesta ei ole ainakaan sovittu, joten tehy on priorisoinut muita asioita.Noh sitten selvennän, että Tehy eikä mikään muukaan ammattiliitto ei ole ollut osapuoli sopimassa valmiuslain käyttöönotossa tai sen sisällössä.
Eihän ole hoitajatkaan jotka ovat suunnitellusti työvuoroissa silloin. Miksi siis syyllistät heitä?
Huusin tapauksessa kyse on Hussissa työskentelevistä hoitajista eikä koko Suomen sairaanhoitajista. Tehy tottakai tukee omia jäseniä paikallisesti, mutta ei tässä yksittäisessä tapauksessa olla hakemassa vaasalaiselle sairaanhoitajalle palkankorotusta. Täten ei voida puhua mistään Tehyn ahneudesta.Olenko jotenkin todennut hoitajien olevan vastuussa Tehyn ahneudesta? Jos olen, laitatko linkin.
Huusin tapauksessa kyse on Hussissa työskentelevistä hoitajista eikä koko Suomen sairaanhoitajista. Tehy tottakai tukee omia jäseniä paikallisesti, mutta ei tässä yksittäisessä tapauksessa olla hakemassa vaasalaiselle sairaanhoitajalle palkankorotusta. Täten ei voida puhua mistään Tehyn ahneudesta.
Viesti johon alunperin vastasit käsitteli valmiuslainmyötä tulleita heikennyksiä työehtoihin eikä työehtosopimusneuvotteluilla voida vaikuttaa valmiuslain sisältöön.Kirjoitin työehtosopimusneuvotteluista. Tehy olisi voinut aikaisemmin vaatia työehtosopimukseen vaikka sen 500 euron kertakorvauksen kaikille hoitajille, jotka velvoitetaan valmiuslain nojalla töihin. Tehy ei kuitenkaan ole sellaista vaatinut, tai sellaisesta ei ole ainakaan sovittu, joten tehy on priorisoinut muita asioita.
Nyt jälkikäteen on ihan turha itkeä.
Juuri tästä on kyse. Jostain syystä tähän vedettiin mukaan palomiehet sähkömiehet ja poliisitJos käsitin nyt yhtään tästä toriparlamentista, niin ongelma lienee se, että muut sairaanhoitopiirit ovat turvautuneet porkkanaan huomattavasti enemmän, kuin HUS. On tarjottu muitakin korvauksia kuin hälylisät, TAYS taisi ilmoittaa hankkivansa tarvittaessa vuokratyövoimaa, että lomat saadaan pidettyä suunnitellusti.
Ammattiliitot ovat voineet asiaan varautua työehtosopimusneuvotteluissa. Nyt asiasta itkeminen on vähän sama kuin ottaisi kotivakuutuksen vasta sen jälkeen kun koti on palanut, ja itkee kun vakuutus ei korvaa mitään.Viesti johon alunperin vastasit käsitteli valmiuslainmyötä tulleita heikennyksiä työehtoihin eikä työehtosopimusneuvotteluilla voida vaikuttaa valmiuslain sisältöön.
Juurihan totesin ettei sopimusneuvotteluilla voida vaikuttaa valmiuslain sisältöönAmmattiliitot ovat voineet asiaan varautua työehtosopimusneuvotteluissa. Nyt asiasta itkeminen on vähän sama kuin ottaisi kotivakuutuksen vasta sen jälkeen kun koti on palanut, ja itkee kun vakuutus ei korvaa mitään.
En tiedä miksi niin koko ajan toteat, koska en ole mitään tuollaista väittänyt missään vaiheessa.Juurihan totesin ettei sopimusneuvotteluilla voida vaikuttaa valmiuslain sisältöön
En tiedä miksi niin koko ajan toteat, koska en ole mitään tuollaista väittänyt missään vaiheessa.
Ammattiliitot ovat voineet asiaan varautua työehtosopimusneuvotteluissa
Juurihan totesin ettei sopimusneuvotteluilla voida vaikuttaa valmiuslain sisältöön
Siis nyt Tehy on hakenut koronakorvausta kaikille valmiuslain "uhriksi" joutuneille hoitajille sekä koronapotilaita etulinjassa hoitaville. MITÄÄN sinunmainitsemistasi ammattiryhmistä ei kuritettu valmiuslailla. Sinun antaman omastamielestäsi "OSUVAN" esimerkin perusteella saman voisi kääntää että jos Helsingissä auto ajaa tolppaan ja sähköpylväs kaatuu niin kyllä. Palomies, poliisi ja sähkömies lähtee matkaan ja kaikille maksetaan alan palkka ja korvaus. MUTTA EIHÄN VITTU SOIKOON esim täältä Vaasasta sillon kutsuta palomiehiä ja poliiseja ja sähkömiestä töihin jos Helsingissä tapahtuu. Tätä tehtiin valmiuslain varjolla hoitajille.
Eli sairaanhoitajat tekevät kriisin sattuessa työnsä ilman ylimääräistä bonusta, mutta jos valmiuslaki otetaan käyttöön, pitää hoitajille antaa erillinen valmiuslakibonus, josta ei ole sovittu etukäteen missään työehtosopimuksessa? Ymmärränkö nyt oikein?
Niin näinhän muissa maissa on toimittu ja haluttu palkita ihmiset hyvin tehdystä työstä. Suomessa tätä jostain syystä ei haluta tehdä ja tällä on saatu hoitajat vihaiseksi.
Mutta mitä tekemistä sillä valmiuslailla on tuon asian kanssa? Miksi se on nyt se triggeri, joka erottaa sairaanhoitajat noista @Cobol mainitsemista muista ammattiryhmistä?
Koska sillä on heikennetty hoitajien oikeuksia. Hoitajia on määrätty yksipuolisesti töihin. Lomia on peruutettu yksipuolisesti. Irtisanomisaikaa on pidennetty . Jos tälläisiä tehtäisiin esimerkiksi paperimiehille niin hehän olisivat marssineet ulos tehtaasta ajat sitten. Samoin kuin sähkömiehetkin.
Tästähän on syyttäminen vain ammattiliittoa, joka ei ole ilmeisesti tällaista asiaa vaatinut kun ovat olleet tekemässä työehtosopimusta.
En usko, että monellakaan alalla on osattu varautua Tesseissä valmiuslain mahdollisuuteen. Ja tuskinpa monella itse sopparinsa neuvottelevillakaan moista pykälää on sopimuksessaan.Ei tietenkään voikkaan, mutta TES:een voi esimerkiksi liittää pykälän, jossa todetaan, että jos lomat palavat valmiuslain tms. perusteella, maksetaan ylityökorvausket kaksin/kolmin/X -kertaisina. Se, että näin ei ole toimittu on joko hölmöilyä Tehyn puolelta tai sitten, niin kuin @Tadu totesi, kyse on muiden asioiden priorisoimisesta.
Mutta, ettei tämä nyt menisi ihan inttämiseksi ja antaisi väärää kuvaa näkemyksestäni hoitajien tilanteen suhteen, todettakoon, että mielestäni järkevä ratkaisu olisi se, että työnantajat (HUS, muut sairaanhoitopiirit ja yksityiset) maksaisivat kohtuullisen ylimääräisen korvauksen niille hoitajille, joiden työhön korona on olennaisella tavalla vaikuttanut (ja vain niille). Tämä korvaus voitaisiin porrastaa sen mukaan miten merkittävä vaikutus on (hengenvaara, siirto toiselle osastolle, ennalta ilmoittamattomat ylityöt vai mikä).
Silloin varmasti monella aloilla sen käytöstä ei erityistä korvausta makseta.En usko, että monellakaan alalla on osattu varautua Tesseissä valmiuslain mahdollisuuteen. Ja tuskinpa monella itse sopparinsa neuvottelevillakaan moista pykälää on sopimuksessaan.
Ei varmaan, mun pointti oli lähinnä, että valmiuslaki ollut sotien jälkeen lähinnä teoreettinen mahdollisuus, joten siihen, onko pykälä sopparissa on nyt minusta hölmöä vedota jonain asian ratkaisevana seikkana.Silloin varmasti monella aloilla sen käytöstä ei erityistä korvausta makseta.
Kovinkaan montaa alaa valmiuslaki ei edes koskenut jos saa huomauttaaSilloin varmasti monella aloilla sen käytöstä ei erityistä korvausta makseta.