Sari (ja Jari) Sairaanhoitajan kuulumisia

  • 625 561
  • 5 632

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta eikö sairaanhoitopiireissä lääkärit toimivat johtajina, kun sen sijaan omiin yksityissairaaloihinsa he palkkaavat ammattijohtajan. Miksiköhän näin? Olisiko julkisellakin puolella syytä siirtyä ammattijohtajien johtamiseen?
Eikö HUSin toimitusjohtaja Kari Nenonen ole entinen Oulun kaupunginjohtaja? Oulusta hän ainakin tuli HUSin palvelukseen.

EDIT: hanun virtsakiviolettamukseen seuraava lainaus:
Virtsakivitauti on erityisesti työikäisten miesten sairaus. Virtsakivet muodostuvat yleensä munuaistasolla. Syynä kivien muodostumiseen on tiettyjen aineiden, kuten kalsiumin, liiallinen eritys virtsaan ja niin sanottujen estäjäaineiden, esimerkiksi magnesiumin, vähäinen pitoisuus virtsassa. Myös virtsateiden rakenteellinen poikkeavuus, kuten erilaiset ahtaumat, suosii kivien muodostumista. Virtsakivikohtauksen oireita ovat äkillinen ja voimakas kipu kyljessä sekä kivun säteily kohti nivusaluetta.
Virtsakivet poistetaan nykyisin tavallisesti avoleikkauksen sijasta kehonulkoisella kivenmurskauksella. Tässä niin sanotussa ESWL-hoidossa pyritään hajottamaan virtsakivet suuntaamalla niihin sähkömagneettista energiaa röntgen- tai kaikuohjauksella. Hoito ei tuota esilääkityksen saaneelle potilaalle erityistä kipua. Virtsakiviä voidaan myös poistaa virtsatietähystyksessä tai munuaisaltaan tähystyksessä.
Lähde: http://www.hus.fi/default.asp?path=1,32,818,1733,1994,2010
 
Viimeksi muokattu:
Lievän hymyilyn aiheutti aamun uutinen, että Vanhas-Masa onpi joutunut sairaalaan virtsakivien takia. Mahtaakohan hoitajilla olla aikaa jopa hieman kommunikoida potilaan kanssa siinä hoitojen ohessa? Kivulias vaiva ja kivuliaat hoidot, tietääkseni.

t. hanu
Pääasiallinen hoitohan taitaapi olla kivunlievitys. Sitten jos kivi jää jumiin, niin sit täytyy tähystää(?) se pihalle. Tai sinnepäin.

Äsken löysin sanamuodot tuohon hoitajien työn vaativuuteen. Totta on, ettei pystymetsästä vedettynä joku janari pystyisikään sitä hommaa pätevästi tekemään. Mutta toisaalta, eipä se kovin monella jäisi osaamisesta/älystä kiinni oppia niitä hommia.
 

Rodion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kakun kasvattajat. Sympatiat kakun jakajille.
Jos sitten ei-kommunistit saavat vastata niin ongelmana tässä taitaa olla tuo täälläkin hankalana pidetty perustuslaki, joiden mukaan näistä asioista Suomessa päättää eduskunta, jonka vallassa nykyinen sairaanhoito-järjestelmämmekin siis on. Mutta jos olisi mahdollista kaikkien sairaanhoitajien julistautua parasta tarjousta vastaan töitä tekeviksi freelancereiksi niin epäilenpä että ainakin noin lyhyellä tähtäimellä palkat voisivat aika mukavastikkin nousta.

Perustuslaki? Miten? Ja miten se suhtautuu tähän?

http://www.vantaa.fi/i_uutinen.asp?path=1;129;62577

Tuossahan on myös hoitohenkilöstö "ulkoistettu". Eli koko (lainmääräämän?) palvelun tuottaa ulkopuolinen palveluntarjoaja.

Tällaisia vaan lisää!

Ja yksityisellä puolellahan sairaanhoitajat tienaavat vähemmän kuin kunnallisella puolella, ja vielä mainittakoot, että yksityiselle puolelle Tehy hyväksyi jo 11,7%:n korotukset, mutta kunnalliselle puolelle ei 12,5% kelvannut.
 

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En olisi ikimaailmassa uskonut Tarja Halosen kykenevän jossakin asiassa asettamaan maan edun SDP:n edun edelle. Niin kuitenkin kävi, kun rouva päätti allekirjoittaa lain huomenissa sen sijaan, että olisi esimerkiksi pelannut aikaa lähtemällä parin viikon valtiovierailukierrokselle.

Höpö höpö. Eivät demarit uskalla lakia torpeedoida. Vastustavat vaan muodon ja irtopisteiden vuosi samalla pitäen huolta, että se menee läpi. Jos SDP kaataisi lain, voisi sitä syyttää potilaskuolemista. Miltä näyttäisi jos hallitus yrittää pelastaa ihmishekiä lailla, jota jopa demarikenttä galluppien mukaan tukee ja SDP estäisi lain voimaantulon ja aiheuttaisi potilaskuolemia. Ei SDP:ssä olla näin tyhmiä. Mielestäsi SDP on maan taitavin puolue tällaisessa irtopisteiden metsästämisessä. Nyt tuetaan työväen lakko-oikeutta viimeiseen asti hirmuporvareita vastaan vastustamalla lakia, mutta samalla on perustuslakivaliokunnassa varmistettu sen läpimeno tukemalla lain säätämistä ilman määräenemmistöä. Kelpaa taas vappuna punalippua heiluttaa, kun SDP taistelee lakko-oikeuden puolesta.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Matti on pipinä

Meitä Suomalaisia on järkyttänyt heti perjantaista tämä uutinen. Meidän iki-ihana pikku Matti on joutunut sairaalaan. nyyyh...

Nyt Matti poika saa nähdä ihan livenä, mitä se sairaanhoitajien työ on. Niin ja nyt on muuten sairaanhoitajilla elämänsä tilaisuus vähän kyykyttää pientä Mattia. Voi katsos Matti kun sä et nyt saa nousta siitä sängystä. Me laitetaan sulle tää vaippa niin voit vääntää se kakan tähän. Me tullaan sitten joskus iltapäivällä katsoon että onko se pissa ja kakka tullut sinne vaippaan.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

Löytyy niitä. Linkkisi ei muuten toiminut suoraan, "http://" tuli vissiin tuplana. Mutta löytyi tuo kirjoitus kun osasi käyttää näppäimistöä.

On ihan totta, että tuo näkyvin ja kuuluvin työtaisteluporukka leimaa nyt koko ammattikunnan. Todellisuudessahan tilanne ei ole näin yksinkertainen. Hyvän kaverini tyttöystävä ei ole irtisanoutunut, eikä aiokaan. Tässä on yksi syy määräaikainen työsuhde, mutta olen ymmärtänyt, ettei irtisanoutuisi vakituisestakaan. Samaten serkkutyttöni on sanonut, ettei hän irtisanoutuisi. Ei yksinkertaisesti uskaltaisi. Äitini ei luonnollisestikaan irtisanoudu, koska työvuosia on niin vähän jäljellä, ja tuo vaikuttaisi jo eläkkeeseen. Noh, hän tekee muutenkin työtä paikassa, mikä on työtaistelun ulkopuolella. Ainoastaan eräs kaverini on irtisanoutunut, ja puheistaan päätellen aika kiihkeän hurmahengen vallassa.

Miksi toin nuo esiin? Ihan esimerkkinä tuntemistani sairaanhoitajista ja heidän mielipiteistään. 1/4 on siis irtisanoutunut. Muulla suunnalla ollaan toisella kannalla.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Mitä tätä uutisointia seuraa, niin Vanhasen sairaus oli Tehylle mitä parhain mediavoitto. Pakkolain aamuna hoitsuja kurittava pääministeri sairastuu ja joutuu sairaalaan. Tehyn kannattaisi maksimoida julkisuus ja Laitila-Pesolan hymynaamalla tuoda julki miten erinomaista hoitoa pääministeri sai. Kaikki puheet tahallaan satuttamista ovat propaganda-mielessä järjettömiä.

Jos tätä näytelmää katsoo ns. "spectator sport"-näkökulmasta, niin nyt todella kiinnostava nähdä miten Tehy pelaa tämän sille yllättäen tulleen täyskäden. Mediaa varmasti kiinnostaa tehdä juuri "pääministeri sairaalassa" tyylisiä juttuja.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kerro nyt tarkasti paljonko tämä sinun suunnilleen saman verran on, ilman mitään lisiä.
Peruspalkkaa en muista enää tarkasti (tuosta on mennyt aikaa onneksi jo riittävän paljon), mutta sain käteen noin 9-10 tuhatta (markkaa) kuukaudessa - työssä oli öitä säännöllisesti mukana. Vaimoni saa sairaalan ensiavussa käteen noin 1700 euroa kuussa - hänen työssä on mukana puolestaan viikonloppuja, mutta öitä hän ei tee yhtä säännöllisesti kuin minä tein aikanaan (lisät (tai veroprosentit) eivät kuitenkaan näiden kahden palkan välillä eroa juurikaan tee).

Vaimoni nykyinen palkka keskisuuren sairaalan ensiavussa kiireen ja stressin keskellä ihmisten terveyttä hoitaessa on siis vain marginaalisesti parempi kuin minun palkkani aikanaan tällä hiekkapuhalluskoneella (käytännössä istumassa napin vieressä lukemassa päivän horoskooppeja). Töiden ero on näiden luonteeseen ja vastuullisuuteen nähden ihan älytön, vaikka rahassa tätä ei juuri huomaakaan.

ilman sukkia kirjoitti:
Aika harvassa on hoitajat jotka uskaltavat tuoda julki etteivät ole vaatimassa 24% korotusta.
Totta kai ne ovat harvassa. Ei kai kukaan mene uutisiin tai lehteen sanomaan, että; "ei me oikeasti odoteta tai haluta sitä 24%:ia, kunhan kokeilemme kepillä jäätä. Juoksemme kyllä heti takaisin auttamaan sairaita, nostelemaan mummoja ja tappelemaan juoppojen tai narkomaanien kanssa, kun saamme 16% korotuksen."
 

SGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei raha kiekkoa
Perustuslaki? Miten? Ja miten se suhtautuu tähän?

http://www.vantaa.fi/i_uutinen.asp?path=1;129;62577

Tuossahan on myös hoitohenkilöstö "ulkoistettu". Eli koko (lainmääräämän?) palvelun tuottaa ulkopuolinen palveluntarjoaja.

Vantaa taitaa kuitenkin olla viimeisenä vastuussa hoidosta? Eli Vantaan kaupunki on viime kädessä kusessa, jos hoito ei pelitäkään? Onhan noita ostopalveluja käytetty pienemmässä mittakaavassa kai jo pitkään.

Perimmäisenä syynä tähän näkisin, että valtion/kuntien instansseissa ei ymmärretä kovin hyvin rahankäytön päälle. Kaikki kulkee budjettien ja määrärahojen kautta (joista sitten tapellaan), rahalle saatavaa vastinetta ei mittaa kukaan. Ei siis ihme, että yritykset hoitavat samat asiat halvemmalla.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuka sitten onkaan tässä Urpo?
MedOne vuokraa kunnalle terveyskeskukseen lääkärin, koska virkaan ei ole tulijoita. Vastaavasti hoitaja X voisi olla vaikka MedTwo yrityksen palkkalistoilla ja tehdä töitä HYKS:ssä
Kuka siis tarjoaa palvelun ja kenellä näissä tapauksissa?
Miksei se MedOnen tarjoama hoitaja riitä? Tai voihan se olla vaikka MedTwon tai MedThreen palveluksessa, muttei se poista sitä etteikö näin olisi jo tehty. Vantaahan osti jo palvelut MedOnelta, hoitajineen päivineen. Linkki juttuun oli jo tuolla aiemmin, ja sieltä on muuten seuraavakin poimittu:

- Kaupunki saa Peijaksen päivystyspalvelut ensi vuonna 900 000 euroa kuluvaa vuotta halvemmalla. Päivystysmenot laskevat kilpailuttamisen ansiosta siten 20 prosenttia, toteaa Vantaan terveyspalvelujen johtaja Timo Aronkytö.

Mukava juttu, eikö totta. Uskoisin että kaikki ovat tyytyväisiä tuohon sopimukseen, mutta katsotaan kuka on tyytyväinen kolmen vuoden kuluttua jolloin nykyinen sopimus umpeutuu. Mutta jos väkisin halutaan pitää hoitajat kuntasektorilla työntekijöinä on ainoa mahdollisuus liksojen nosto. Jos multa kysytään niin ei tarvitse väkisin pitää, kaikkialle vaan Vantaan malli ja ulkoistetaan palvelut. Jotkut hoitsut kärsisivät mutta jotkut voittaisivat mutta sitähän se on. Hyvä juttu olisi se, ettei tarvitsisi tätäkään tehy-kähinää uudestaan katsoa.

MedOne takoo muuten hyvää tulosta, siinä missä Diacor, Dextra, Mehiläinen ym. Sairaanhoitobisnes on aika tuottavaa liiketoimintaa eikä ole isokaan yllätys että nykyhallituksen aikana suuntaus sairaan-/terveydenhoitopalveluiden puolella on mikä on. Kunnallinen sektori nurin mutta kunnat velvoitetaan kuitenkin hoitamaan palvelut. Ainoa mahdollisuus on ostaa palvelut yksityisiltä jotka sitten tekevät hyvää tulosta. Kun vielä kustannuksista suurin osa katetaan verotuloilla on systeemi nerokas. Mutta mikäs siinä, koska on ole kommunisti niin se käy mulle paremmin kuin hyvin.

Yksityisen sektorin hoitajilla on omat liksataulukot ja he sopivat jo omista korotuksistaan. Kyseiset liksat on muuten minimipalkkoja, eihän mikään taho pakota noudattamaan niitä. Jos MedOne tarvitsee jonkun tietyn hoitajan pyrkii se palkkaamaan sen, taulukot voi siinä vaiheessa laittaa mihin haluaa. Onnistuuko vastaava kuntasektorilla? Ei taida onnistua, ja tuskin tulee ikinä onnistumaankaan.

Kummalla puolella olisit itse mieluummin duunissa? Yksityisellä missä on liksoissa jouston varaa, vai kunnallisella missä on liksa tämä ja sillä sipuli. Itse olen yksityisellä enkä lähde koskaan kunnalle/valtiolle hommiin, en ole kylläkään hoitoalalla.

Ei ole muuten enää kovin kaukainen ajatus että hoitajat tekevät hommia toiminimellä ja vuokraavat palveluitaan MedOnelle joka taas vuokraa palveluitaan kunnille joka rahoittaa palvelut verovaroilla.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Perustuslaki? Miten? Ja miten se suhtautuu tähän?

http://www.vantaa.fi/i_uutinen.asp?path=1;129;62577

Tuossahan on myös hoitohenkilöstö "ulkoistettu". Eli koko (lainmääräämän?) palvelun tuottaa ulkopuolinen palveluntarjoaja.

Tällaisia vaan lisää!

Niin, se että yksittäinen ammattikunta itse päättäisi siitä, miten perussairaanhoito järjestetään, tai että järjestetäänpä se kokonaan uudestaan yksityiseltä pohjalta ei tosiaankaan Suomessa ole mahdollista. Täällä tuon kokoluokan asioista päättävät vähän muut tahot. Eli tämä ei ole kiinni Tehyn päätöksistä, ja hyvä ettei ole - mutta ei siis myöskään kannata syyllistää Tehyä siitä, ettei Suomessa vallitse terveydenhuollossa enemmän markkinavetoinen tilanne. Sikäli kun se olisi hyvä asia. Tuo Vantaan esimerkki sinänsä on kokeilemisen arvoinen: kunhan sopimus on neuvoteltu järkevästi, tuloksena voi olla aito tehokkuuden lisääntyminen. Eikä näennäinen. (Anekdotaalisesti tuntuisi muuten vallitsevan sellainen tilanne että sairaanhoitosektorilla nähdään yksityisellä puolella olevan rauhallisempi työtahti kuin julkisella.)
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
MedOne takoo muuten hyvää tulosta, siinä missä Diacor, Dextra, Mehiläinen ym. Sairaanhoitobisnes on aika tuottavaa liiketoimintaa eikä ole isokaan yllätys että nykyhallituksen aikana suuntaus sairaan-/terveydenhoitopalveluiden puolella on mikä on.

Mitä toimia nykyinen porvarihallitus on ehtinyt tekemään, joka jo näkyy näiden yhtiöiden tuloksessa? Ei vaan ihminen ymmärrä, mitä on ehditty puolen vuoden aikana tekemään, joka on oleellisesti rapauttanut julkista terveydenhoitoa?
Summa voi olla liian vähän ja voin olla propagandan uhri, mutta eikös ensi vuoden budjetissa ole kunnille lisää rahaa? Sitä rahaa, jota ei siis saa palkkoihin korvamerkitä?
Edellinen SDP-vapaa hallitus erosi 1995 ja siitä alkaen vuoteen 2007 on hallituksessa ollut SDP.
Mitä siis tarkoittaa 'nykyisen hallituksen'? Jotain, jossa on kaksi kolmesta suuresta eli kaikkia viime vuosikymmenten hallituksia.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Laki meni odotetusti läpi äänin 113-68. Näin uutisoi Iltalehti äskettäin. Hyvä homma. Seuraavaksi Tarjan nimi paperiin, ja homma on sitä myöten selvä...

Tai no, sitten alkaakin se vaikeampi osuus, eli se, miten lakia ruvetaan käytännön tasolla toteuttamaan. Eiköhän tähän kuitenkin jonkinlainen "järki" saada. Epäilen myös, ettei hoitajien puolella ryhdytä kuitenkaan kovastikaan "kansalaistottelemattomuutta" harrastamaan, vaikka uhoa onkin esiintynyt. Uhkasakko toimii kuitenkin pelotteena kun asiaa ryhdytään ajattelemaan.
 
Viimeksi muokattu:

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Asia selvä - girlpower pop

Naistutkimuksen seura on palkinnut Tehyn lakkouhan "vuoden naistutkimustekona"

http://www.kaleva.fi/plus/juttu694167_page0.htm


So tell me what you want, what you really really want,
I wanna, I wanna, I wanna, I wanna, I wanna really
Really really wanna zigazig ha
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Linkitetäänpä vielä tähän Laitinen-Pesolan kanta lakiin ja Tehyn näkemykseen suojelutyöstä.

http://www.turunsanomat.fi/kotimaa/?ts=1,3:1002:0:0,4:2:0:1:2007-11-14,104:2:498398,1:0:0:0:0:0

Tehy ei lähde tappelemaan potilasturvalakia vastaan, vaan pitää selvänä sen noudattamista.

- Lakia on noudatettava, Laitinen-Pesola totesi.

Tehy pitää tiukasti kiinni myös siitä, ettei se vapaaehtoisesti sovi suojelutyön rajoista. Laitinen-Pesolan mukaan suojelutyö ei olisi koskenut työsuhteisia lakossakaan.

Ja toinenkin, jos turkulainen media on jonkun mielestä epäluotettava

http://www.kauppalehti.fi/4/i/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=7623

”Mitään suojelutyöneuvotteluja ei käydä. Toivomme, että jäljellä oleva aika riittää sovinnon tekemiseen”, Laitinen-Pesola sanoi.

Lakkoakaan ei siis ennen Tarjan nimmaria voitaisi vesittää suojelutyöllä.
Valitun mallin hyötyjä ovat ennenkaikkea se, että todennäköisyys ansioiden menetykseen työtaistelussa on pienempi kuin lakossa ja joukkoirtisanoutuminen on terminä uhkaavampi ja siten mielikuviin vetoavampi kuin lakko.
 

Koskenkorva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät

Halusin ja haluan olla sairaanhoitaja, ja täten minun on hyväksyttävä myös julkisen sektorin palkkataso.

Tästä kohdasta huomaa että tuon kirjoittanut henkilö ei ole oikea sairaanhoitaja vaan tämä koko juttu on KT:n propagandistinen mainos. Miten lie eksynyt Turun Sanomiin, en tiedä, mutta lehden arvostus laski ainakin silmissäni. Kenenkään ei tarvitse hyväksyä sitä, että palkalla ei tule toimeen.

Älkääkä kaivako sitä 2500 €/kk listaa tähän taas linkiksi, kuultu vittu kymmenen kertaa. Kokonaispalkkaan tulee ylityökorvaukset, hälytysrahat, plus kaikki sunnuntai-, yötyö-, ilta-, viikonloppulisät joita ei ensinnäkään tee kaikki plus niitä ei tule läheskään tasaisesti joka kuukaudelle jotta palkat olisivat keskenään vertailukelpoisia.

Paperitollot lakkoili pari vuotta sitten, saivat jättikorotukset. Mutta eivätpä haluakaan enää. Tämän vuoden kierroksella palkat tais nousta vissiin vajaa 2 prosenttia. Sekin palkkaus laitettiin kerralla kuntoon, miksei siis tätä. Ymmärrän toki että on kyse julkisen sektorin palkkakiistasta, jolloin "rahaa ei ole", mutta kuten eilisestä A-talk ohjelmastakin kävi ilmi, rahaa on. Miksi sitä ei anneta tähän?

Ja eilisestä A-talk ohjelmasta vielä. Kylläpä Kataista vietiin, ei herran jestas. Kakskyt kertaa saatana toisteli niitä vanhoja mantrojansa. HEH, mitenkähän noilla muilla keskustelijoilla piti pokka. Tuo ei ole hyvän politikon merkki. Kokemattomuus iski niin rajusti olohuoneisiin että ensi syksyn (aivan kuten palstatoveri -Mercury- ansiokkaasti huomautti. Enkä muuten ole ehdolla) kunnallisvaaleissa vaikutukset näkyy. Vaikka on tässä kyllä onneksi kuukausia aikaa 'unohtaa'.
 

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
Paperitollot lakkoili pari vuotta sitten, saivat jättikorotukset. Mutta eivätpä haluakaan enää. Tämän vuoden kierroksella palkat tais nousta vissiin vajaa 2 prosenttia. Sekin palkkaus laitettiin kerralla kuntoon, miksei siis tätä.

Muistaakseni paperiliiton viimeisin suuri työtaistelu ei koskenut niinkään palkkaa vaan jo saavutettujen etujen karsimista ja siitä noussutta älämölöä.
 

Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roihu
Olisikohan tosiaan niin, että tämä homma todella päästetään alkamaan?

Siltä tämä on näyttänyt jo pidemmän aikaa. Ainakaan julkisuuteen ei tipahtele tietoja kuin tiukasta poteroissa luuraamisesta. Kaiken järjen mukaan TEHY on tullut neuvotteluissa jonkin verran vastaan. Vastapuolesta en olisi niinkään varma. Tietenkin voi olla, että molemmat odottavat toiselta ensiaskelta, ennen kuin suostuvat tinkimään yhtään.

Hoitajat ovat tosissaan. Siellä on valmisteltu työtaistelua jo pidempään. Liikkeellä ei olla pelkästään Kokoomuksen vaali-sloganeiden innoittimana.

On puhuttu vuosikymmeniä, että hoitajien palkka suhteessa muihin on huono. Tästä on oltu suorastaan häkellyttävän yksimielisiä. Kun teot eivät ole TEHY:n näkökulmasta olleet lähelläkään puheita, on kuppi mennyt nurin.

Kun aikaisempi mariseminen ja työmarkkinatoimet eivät ole tuoneet tyydyttäviä tuloksia ja jotain tarttis tehrä, on keinovalikoima melko suppea; työt seis.

Vastapuolella, jossa maan hallitus vastakkaisista uskotteluista huolimatta näyttelee suurinta roolia, ei periaatteellisista ja maailmankatsomuksellisista syistä nähdä ay-toimintaa ja työntekijäpuolen työtaistelutoimia asioina, joille tulisi antaa pikkusormen kynttäkään periksi.

Oma veikkaukseni on, että ruumiita tulee. Näin(kin) vuosikymmeniä rakennettua yhteiskuntamallia siirretään roskikseen. Joidenkin mielestä roskikseen joutaakin mennä.
 

Koskenkorva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Eikös "hyväksyttävä (tietty) palkkataso" ja "palkka jolla ei tule toimeen" ole kaksi eri asiaa?

Missä puhutaan hyväksyttävästä palkasta???

minun on hyväksyttävä myös julkisen sektorin palkkataso

Kysymykseesi vastaus olisi kyllä, ne ovat kaksi eri asiaa. Mutta niin ovat nekin mistä minä puhun ja mistä sinä puhut.
 
Tästä kohdasta huomaa että tuon kirjoittanut henkilö ei ole oikea sairaanhoitaja vaan tämä koko juttu on KT:n propagandistinen mainos. Miten lie eksynyt Turun Sanomiin, en tiedä, mutta lehden arvostus laski ainakin silmissäni. Kenenkään ei tarvitse hyväksyä sitä, että palkalla ei tule toimeen.
Anteeksi, mutta miten ihmeessä ei yli kahen tonnin palkalla tule toimeen, kun paljon pienemmilläkin ansioilla pärjää moni ihminen??
Voisiko olla peräti, että kaikki eivät pidä tuota palkkaa niin huonona? Nyt Kossullekin herätyskello soimaan ja paluu todellisuuteen. Parin tonnin palkasta jää käteen 1500 ainakin verojen jälkeen. Jos sillä ei pärjää, niin paljon on kehitettävää taloutensa hoidossa.

Edit: Korrektimpi sanojen asettelu.
 
Viimeksi muokattu:
K

kiwipilot

Kenenkään ei tarvitse hyväksyä sitä, että palkalla ei tule toimeen.

Ei tietenkään tarvitse, mutta on vähän falskia väittää ettei hoitajan palkalla tulisi toimeen. Ihan varmasti sillä elää normaalia elämää, ostaa asunnon ja käy kerran vuoteen ulkomailla. Tietenkin jos odotukset normaalista toimeentulosta ovat ihan muuta, niin asia on toinen. Tällöin kyseinen henkilö voi tosin mennä itseensä ja miettiä miksi aikanaan ei tullut valittua ammattia joka mahdollistaa leveämmän elintason.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tästä kohdasta huomaa että tuon kirjoittanut henkilö ei ole oikea sairaanhoitaja vaan tämä koko juttu on KT:n propagandistinen mainos. Miten lie eksynyt Turun Sanomiin, en tiedä, mutta lehden arvostus laski ainakin silmissäni. Kenenkään ei tarvitse hyväksyä sitä, että palkalla ei tule toimeen.

Ihan mielenkiiinnosta kysyn, että millä perusteella väität näin? Onko sinulla aiheesta varma tieto vai mistä tämä on peräisin? Väitteesi tukemiseksi ei minusta riitä tuo yksittäinen lause, jonka olet irroittanut. Vai oletko sitä mieltä, että jokainen palkan hyväksyvä on KT:n propagandan syöttäjä?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös