Sanna Marinin hallitus

  • 2 592 816
  • 21 526

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
liian pienet varastot (tämä ei ole kokonaan tämän hallituksen syytä). On jälkiviisautta mutta järkevää viisautta sanoa, että olisi pitänyt joulukuussa jo ottaa tämä tieto vakavasti. Suurin virhe oli kuunnella THL:ää liian sinisilmäisesti. Kun toinen asiantuntija sanoo toista ja toinen toista niin miksi pitäisi uskoa automaattisesti sitä suomalaista asiantuntijaa maailmanluokan asiantuntijaan verrattuna.
Tämän asian kaataminen THL:n niskaan ettei valmistautuminen alkanut joulukuussa on niin sankkaa paskaa kuin voi. Ei Joulukuussa WHO:lla tai EDCD:llä ollut parempaa dataa asiasta. WHO kuuli asiasta ensimmäisen kerran joulukuun viimeisinä päivinä ja silloinkin tiedot olivat hyvin epämääräisä. Kukaan ihmnen maailmassa ei tuolloin tiennyt tartuntamekanismeja tai taudin luonnetta. Ei THL ollut näitä tahoja kuuntelematta, vaan kysymys on täysin hedelmättömästä jälkiviisastelusta ja jossittelusta. Koko korona-ketju on tällekin palstalle perustettu vasta tammikuun lopussa.

Joku tolkku nyt kehiin. Tuossa on aikajana. Se että jossain kiinan somessa on liikkunut huhuja joulukuussa ei olisi millään tavoin ollut järjellinen triggeri ostaa hengityssuojia Joulukuussa Suomeen.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Pelkästään pyytämällä tilaajavastuuraportti - kestää 10 s - olisi tämä asia selvinnyt.

Tilaajavastuulakia tulee noudattaa, mutta ulkomaiset yritykset voivat olla hyvinkin puhtaita tarvittaessa johtoa myöten. Ymmärtääkseni niistä ei ole riittävästi tietoa tai lainkaan tietoa Suomessa monissa tapauksissa.

Paljastuu tää asia menneen miten tahansa, niin on aika käsittämätöntä jos ei kukaan joudu asiasta vastuuseen. Tosin en yllättyisi nehän oli vaan veronmaksajien rahoja ja äänestäjä nyt ei mitään lehtiä lue.

Haataisen määräämänä selvitystyö on alkanut ja toivottavasti se tehdään perusteellisesti.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Pm ei ole lähtenyt vastauksella "koska Vapaavuori on ahneesti rahastanut varmuusvarastohilloilla", eikä edes spekuloimalla sitä että kuka on tehnyt mitäkin väärin, vaan listaamalla miten homman pitäisi lain mukaan kulkea (ts. että ne tahot ovat itse vastuussa varmuusvarastoista) ja lisäksi toteamalla että varautumistasosta riippuen voi olla eri paikat nyt sitten eri tilanteessa varastojen riittämisen suhteen (no daa, teinityttöäänellä). Toki tuon vastauksen olisi saanut kuka tahansa luettua lakikirjasta, ei siihen olisi pm:n kommentteja tarvittu. Ainoa ettei siinä tapauksessa olisi saanut laitettua otsikkoon sitä miten pm SYYTTÄÄ! kaikkia muita pandemiasta.

Nyt oli heikkoa.

Helsingin kaupunki ja HUS ovat varautuneet 3-6 kuukauden määrä pandemia-tasolla. Helsinki, Espoo, Vantaa ja monet Uudenmaan kunnat ovat ulkoistaneet varustautumisen HUS-logistiikalle, jolla on ollut pandemiasuunnitelman mukainen varasto suojaimia 3 - 6 kuukaudeksi. Myös Helsingin julkisilla hoivakodeilla on ollut pandemiasuunnitelman mukainen määrä suojaimia.

Ongelma on seuraavassa. Helsinki on suurin julkisen sektorin operatiivinen yksikkö Suomessa, sillä on 37 000 työntekijää, joista yli puolet toimii koronakriisin kannalta kriittisissä tehtävissä. Helsinki on myös yksin isompi kuin mikään Suomen sairaanhoitopiireistä lukuun ottamatta Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriä (HUS). Lisäksi koronatilanne on HUSissa ja Helsingissä maan pahin.

Yllä olevat luvut tarkoittavat, että pelkästään yksinkertaisimpien suojamaskien tarve on Helsingissä noin 200 000 kappaletta päivässä.

Ja toinen ongelma on tässä. Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) kansliapäällikkö Kirsi Varhila mukaan suojavarusteiden käyttö on ollut erittäin runsasta suhteessa siihen, mikä on ollut tautitapausten määrä. On ylivarustauduttu, käyttö on huomattavasti suurempaa kuin olemme ennakoineet ja valmistautuneet. Kuukaudenkin osalta käyttö on ollut runsaampaa kuin mitä olemme arvioineet.

STM:n Varhila puhuu ylivarustautumisesta ja ennakoitua suuremmasta käytöstä. Siellä ei ymmärretä selvästikään Helsingin ja HUS:n tilannetta. Myös korona-alueiden maakuntasairaanhoitopiirien johdosta on kuulunut viestiä mm. eilen siitä, että ihan ei ole Helsingin johtajilla hommasta käsitystä.

Keskinäisten nokittelujen sijasta olisi aika tehdä tiivistä yhteistyötä. Kuten uskonkin jatkossa.
 
Viimeksi muokattu:

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
Tästähän ei ollut kyse vaan siitä, että olisiko oikeistohallitus uskonut samalla tavalla Terveyden ja hyvinvoinninlaitosta. Ei ole syytä olettaa etteikö olisi uskonut hyvin pitkälle samalla tavalla kuin nykyhallitus. Toki jos tämän oikeistohallituksen johtotehtävissä olisi ollut vaikka Laura Huhtasaari niin asia olisi voinut olla toisin. Rapakon taakse katsoessamme voimme havaita kuinka hyvin koronakriisin hoidossa toimii "vitut tiedosta ja asiantuntijoista" -malli.
Veikkaan, että oikeistohallitus olisi jo aikaisemmin laittanut Suomen kiinni, mikä oli tietenkin näkynyt tartunta- ja kuolemamäärissä. Sen takia saan aina makeat naurut, kun Twitterissä joku vihervasemmistolainen sanoo kuinka oikeistolaiselle talous on ihmishenkiä tärkeämpi. Ei oikein poliittiset teot vaan tue tätä väitettä.

Onhan meillä siellä johtotehtävissä tällä hetkellä Laura Huhtasaaren sijasta Maria Ohisalo. Yhteistä molemmille on se, ettei kummankaan tulisi olla johtotehtävissä, vaikka Huhtasaari omaakin huomattavasti terveemmän ideologian kuin Ohisalo.
Kansan mielestä hallitus on onnistunut koronatoimissa kiitettävästi, se on jääkylmä fakta. Älä esitä omia mielipiteitäsi jääkylminä faktoina, ne eivät sitä ole.

Et sinä tiedä mitä mieltä koronaan kuolleet tai heidän läheisensä ovat tai olisivat olleet hallituksen toimista, älä laita sanoja heidän suuhunsa. Ja jos ymmärtäisit edes vähää alusta kyselyiden logiikkaa niin tajuaisit, että niihin satunnaisotannalla valittu joukko kuvaa koko kansan näkemyksiä. Noin pienen joukon (koronakuolleet/läheiset) mielipiteet eivät heilauta kokonaisuutta mihinkään suuntaan.
Sekin on jääkylmä fakta, että tällä hetkellä kuolleita taitaa olla se 40. Suomalaisille tuntuu monesti olevan tärkeä retoriikka. Se että henkilö puhuu hyvin, tekee hänestä monesti automaattisesti fiksun. Marinin esiintymistaito on ollut loistavaa (joutunut paikkailemaan joissain lehdistötilaisuuksissa muiden pölkkyjen puheita), mutta valitettavasti muutoin on jäänyt parantamisen varaa esimerkiksi tässä muutaman päivän vitkuttelussa.
Joku tolkku nyt kehiin. Tuossa on aikajana. Se että jossain kiinan somessa on liikkunut huhuja joulukuussa ei olisi millään tavoin ollut järjellinen triggeri ostaa hengityssuojia Joulukuussa Suomeen.
Tietenkin joulukuussakin olisi voitu jo reagoida. Ei silloin olisi tarvinnut laittaa Suomea kiinni vaan hankkia yksinkertaisesti enemmän suojatarvikkeita.

Mielenkiintoista tuossa Wikipedia-artikkelissa oli, että jo tammikuun lopussa WHO nosti iskiarviota kansainvälisestä terveysuhasta kohtalaisesta korkeaksi. Samaan aikaan THL vakuutti ettei suomalaisten ole syytä jättää matkoja tekemättä.

Vihervasemmistossa on kaksi koulukuntaa THL:n suhteen. On ihmisiä, jotka sanoo että THL on virheetön koska ovat asiantuntijoita sekä on ihmisiä jotka sanoo, että THL on epäonnistunut Sipilän hallituksen takia. Anna minun kaikki kestää.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Veikkaan, että oikeistohallitus olisi jo aikaisemmin laittanut Suomen kiinni, mikä oli tietenkin näkynyt tartunta- ja kuolemamäärissä
Oikeistohallitus ei olisi sulkenut mitään koska oikeistolaisuuden mukaan valtion ei tule puuttua. Puhut varmaan konservatiivisosialisteista.
 

444

Jäsen
Näinhän se menee. Ennustaminen on vaikeaa, varsinkin tulevaisuuden. Nyt kannattaisi investoida esimerkiksi meteoriittisuojiin. Kylläpä sitä sitten kiiteltäisiin suojien rakentajaa, että olipa fiksu kun tällaisen älysi rakentaa Suomen turvaksi.
Mestarihan pysäyttäisi nämäkin tuohon ilmakehään, joten nyt äkkiä reklamoimaan kuinka tuli piirrettyä väärä numero äänestyslirpakkeeseen.
 
K

Kiekkokatsoja

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
...
Keskinäisten nokittelujen sijasta olisi aika tehdä tiivistä yhteistyötä. Kuten uskonkin jatkossa.
Uskonkin ettei toimijoiden välillä ole nokittelua (ainakaan siinä määrin mitä voisi julkisesta keskustelusta päätellä) ja ainakin toivon että kaikilla on fokus saada tämä kriisi hoidettua mahdollisimman nopeasti alta pois. Luonnollisesti löytyy tahoja jotka pyrkivät hyötymään mahdollisesta vastakkainasettelusta esimerkiksi taloudellisesti (lööppilehdistö) tai valtaa saadakseen (poliittiset toimijat), mutta toivon että ainakaan operatiivisessa toiminnassa näitä ei ole säätämässä omiaan kun pitäisi tosiaan toimia yhdessä.
 

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
Oikeistohallitus ei olisi sulkenut mitään koska oikeistolaisuuden mukaan valtion ei tule puuttua. Puhut varmaan konservatiivisosialisteista.
Mielenkiintoinen väite, kun oikeistopuolueet olivat ensimmäisenä vaatimassa valmiuslakia. Emme voi tietää paljonko oikeistolaisten kanssa olisi tartunta- ja kuolinmäärät, mutta melko helppo sanoa että vähemmän. Mitä aikaisemmin reagoidaan, sitä vähemmän ihmisuhreja. Yksinkertainen laskukaava.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielenkiintoinen väite, kun oikeistopuolueet olivat ensimmäisenä vaatimassa valmiuslakia. Emme voi tietää paljonko oikeistolaisten kanssa olisi tartunta- ja kuolinmäärät, mutta melko helppo sanoa että vähemmän. Mitä aikaisemmin reagoidaan, sitä vähemmän ihmisuhreja. Yksinkertainen laskukaava.
Sulla menee ilmeisesti oikeistolaisuus ja perussuomalaisuus jotenkin pahasti sekaisin...
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Uskonkin ettei toimijoiden välillä ole nokittelua (ainakaan siinä määrin mitä voisi julkisesta keskustelusta päätellä) ja ainakin toivon että kaikilla on fokus saada tämä kriisi hoidettua mahdollisimman nopeasti alta pois. Luonnollisesti löytyy tahoja jotka pyrkivät hyötymään mahdollisesta vastakkainasettelusta esimerkiksi taloudellisesti (lööppilehdistö) tai valtaa saadakseen (poliittiset toimijat), mutta toivon että ainakaan operatiivisessa toiminnassa näitä ei ole säätämässä omiaan kun pitäisi tosiaan toimia yhdessä.

Totta. Tilanne on hyvin poikkeuksellinen ja myös Suomessa löytyy useita pelaajia, jotka pyrkivät hyödyntämään tilannetta poliittisesti. Olisi järjetöntä antaa niille oikeita faktoja tähän työhön sen paremmin hallituksen kuin opposition ja erilaisten virastojen toimesta.
 

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
Sulla menee ilmeisesti oikeistolaisuus ja perussuomalaisuus jotenkin pahasti sekaisin...
Ei mene. Olen vihervasemmistolaisilta kuullut, että Perussuomalaiset olisivat jopa äärioikeisto. No nuo ovat vain väitteitä kun argumentit loppuvat ja joudutaan lähtemään haukkumalinjalle, mutta näkisin Perussuomalaisten olevan enemmän oikeistossa kuin vasemmistossa. Kok - Kesk - PS -hallitus olisi todennäköisesti aikaisemmin laittanut Suomen kiinni. On äärimmäisen helppo todeta näin, kun siihen on tukevaa näyttöä.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Nuoret tytöt kun saa rajattomat luottokortit, ja valtaa käsiinsä, niin näinkin voi käydä. Lisää rahantuhlausjuttuja tulee, kun aikaa menee. Tämä oli vasta alkua.
Voi ristus oikeasti tätä tajunnanvirtaa. Nyt kun vielä selvität että kuka pisti nimet alle ja luvattiinko ja mitä kylkiäisiksi (ja toki allekirjoitti hallituksen tyttöset ja kylkiäisinä hepeniä ja mitä ne tyttöset nyt tykkää käyttää). Ei ole sentään vielä tilattu lautakasoja tai omalle golf-kentälle tukiaisia mutta varmasti on juuri kulman takana kun tytöt on saanu luottokortit.
Mielenkiintoinen väite, kun oikeistopuolueet olivat ensimmäisenä vaatimassa valmiuslakia. Emme voi tietää paljonko oikeistolaisten kanssa olisi tartunta- ja kuolinmäärät, mutta melko helppo sanoa että vähemmän. Mitä aikaisemmin reagoidaan, sitä vähemmän ihmisuhreja. Yksinkertainen laskukaava.
Ja tässä toinen sankari. Se on helppo vaatia monenlaista ilman poliittista vastuuta. Ja eikös se yksi Tavio kehunut miten virallisesti olisi kyllä vaatinut jo viikkoja aiemminkin, muttei kuitenkaan virallisesti vaatinut kun arvasi ettei vaatimus mene läpi koska on niin epäpätevä ja hidas hallitus?

Jälleen disclaimer että en ole hallituksen edustajista kenenkään fanipoika enkä ketään noista ole äänestänyt (enkä varmaan olisi äänestänyt vaikka olisi joku sattunut omaan vaalipiiriini ehdolle), mutta on hiuksenhieno ero perusteltavissa olevan kritiikin ja puusilmäisen tyhmäilyn välillä ja nyt kyllä tuntuisi olevan siellä tyhmäilyn puolella.
 

Morgoth

Jäsen
Nuoret tytöt kun saa rajattomat luottokortit, ja valtaa käsiinsä, niin näinkin voi käydä. Lisää rahantuhlausjuttuja tulee, kun aikaa menee. Tämä oli vasta alkua.

Suomen suojamaskikaupasta paisui skandaali - juristi Kari Uoti: He ehtivät maksaa miljoonat väärälle tilille (IS)

Toki vaan Uotin kertomus, mutta kyllähän tuon perusteella pikavippimies pitäisi munistaan hirttää ja lisäksi mitä helvettiä tuolla huoltovarmuuskeskuksessa on tehty. Aivan käsittämätöntä spedeilyä vai mikä helvetin yhteys pikavippimiehen ja huoltovarmuuskeskuksen välillä on ollut.
 

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
Jälleen disclaimer että en ole hallituksen edustajista kenenkään fanipoika enkä ketään noista ole äänestänyt (enkä varmaan olisi äänestänyt vaikka olisi joku sattunut omaan vaalipiiriini ehdolle), mutta on hiuksenhieno ero perusteltavissa olevan kritiikin ja puusilmäisen tyhmäilyn välillä ja nyt kyllä tuntuisi olevan siellä tyhmäilyn puolella.
Oppositiolla ja presidentillähän oli tässä asiassa vastuuta, sillä he olivat niitä jotka painostivat hallitusta valmiuslakiin. Helppo todeta tämäkin. Minä en ole missään nimessä puusilmäinen tyhmä haukkuja vaan annan ihmisille ajateltavaa kuinka vihervasemmistolainen hallitus ei ole paras mahdollinen hallitus. Tässäkin tilantessa olisimme muutamalla päivällä voineet saada kuolemamääriä vähemmäksi. Vielä paria päivää ennen valmiuslakia Twitterissä suosittu vihervasemmistolainen somepersoona ilmoitti omalle ryhmälleen kuinka Tanskassakin valmiuslaki oli poliittinen ase ja sen takia Suomeen ei pitäisi sitä saada tuosta noin vain. Noh, pienen hetken kuluttua hänen ihannoima hallitus tekikin valmiuslain. Ei kehunut koska ei halunnut sitä poliittisista syistä, mutta ei uskaltanut kritisoida kun kyseessä oli vihervasemmistolainen hallitus.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Hexa

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
Suomen suojamaskikaupasta paisui skandaali - juristi Kari Uoti: He ehtivät maksaa miljoonat väärälle tilille (IS)

Toki vaan Uotin kertomus, mutta kyllähän tuon perusteella pikavippimies pitäisi munistaan hirttää ja lisäksi mitä helvettiä tuolla huoltovarmuuskeskuksessa on tehty.
Ihan uskomatonta. Olisi mukava kuulla hallituksessa selitykset tälle, että miten voi mennä näin uskomattoman pahasti mönkään. Edes iirissuomelatkaan ei pitäisi olla näin hölmöjä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Sen verran @Zoidberg kommenttia täältä oikealta, että Kokoomus (Orpo) esitti kovempia toimia hallitukselle 12.3. 2020. Kuitenkin 16.3.2020 Orpo totesi, että juuri päätetyt toimet ovat niitä järeitä toimia, joita Kokoomus tukee. Samalla Kokoomus ilmoitti tukevansa valmiuslakia.

Myöhemmässä vaiheessa maaliskuun lopulla Orpo ja Halla-aho erikseen totesivat, että kovat päätökset vaativatkin aikaa, koska niitä ei voida tehdä pikana lainsäädännöstä johtuen. Vuoden 2020 alun varsinkin Perussuomalaiset ja osin myös Kokoomus viettivät tutkimalla Haaviston toimia al-Holin osalta. Tämä siis jatkui vuoden 2019 lopulta, ja valtakunnansyyttäjä otti tapauksen esitutkintaan 17.2. 2020.

Kuten Halla-aho totesikin, lainsäädäntö hidasti kovia päätöksiä. Myös Orpo ymmärsi tämän vajaa viikkoa ennen Halla-ahoa. Helmikuussa oli muut asiat esillä, eikä ollut tilannetta, jossa olisi menty valmiuslakiin. Maaliskuussa oli ja sen mukaan toimittiin.

Perussuomalaisten osalta on vaikea sanoa, olisiko puolue kestänyt hajoamatta koronakriisin alkua. Johtajia sieltä on oppositiostakaan vaikea löytää.
 

Morgoth

Jäsen
Ihan uskomatonta. Olisi mukava kuulla hallituksessa selitykset tälle, että miten voi mennä näin uskomattoman pahasti mönkään. Edes iirissuomelatkaan ei pitäisi olla näin hölmöjä.

Eiköhän hallitus ole antanut käskyn että hommatkaan vittu niitä maskeja jostakin huoltovarmuuskeskukselle. Ei kai siellä Marin ja Kulmuni itse ole olleet tilauksia tekemässä?

Enemmän kiinnostaa tämä operatiivinen spedeily mitä huoltovarmuuskeskus on näiden koijareiden kanssa tehnyt. Vaikea nähdä että tuolle Tomi Lounemalle on muuta mahdollisuutta kuin näyttää ovea, jos ei jotain kovempiakin seurauksia jälkikätään. Yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittinen huoltovarmuuskeskus on jotenkin kytköksissä alamaailmaan. Ei luoja.. mistäköhän helvetistä maanpuolustukseen liittyvät tavarat on hankittu? Putinin bulvaaneilta?
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Enemmän kiinnostaa tämä operatiivinen spedeily mitä huoltovarmuuskeskus on näiden koijareiden kanssa tehnyt. Vaikea nähdä että tuolle Tomi Lounemalle on muuta mahdollisuutta kuin näyttää ovea, jos ei jotain kovempiakin seurauksia jälkikätään. Yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittinen huoltovarmuuskeskus on jotenkin kytköksissä alamaailmaan. Ei luoja.. mistäköhän helvetistä maanpuolustukseen liittyvät tavarat on hankittu? Putinin bulvaaneilta?

Menee hieman kiusalliseen valoon 8.4.2020 selittely puoli yhdeksän uutisissa. On aidosti mielenkiintoista nähdä, menikö työpaikka samaan rahaan. Suoraanhan ei mene Marinin piikkiin tämä, mutta kiistatta hallitus varmaan tarkenisi ilman tällaisia jatkuvia kriisejäkin.

Kun on yksi iso kriisi edelleen menossa.
 

Jan Koller

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät ♠, Carolina Hurricanes
Tajuan senkin, että kaikki eivät ole samoissa vaikeuksissa paremman varustautumisensa vuoksi

Väärin. Tätähän sinulle yritettiin rautalangasta vääntää, että, koska tapausmäärät muualla ovat vasta nousussa, tulevat suuremmat haasteet muualla myöhemmin. Nyt suurin haaste on pääkaupunkiseudella, mutta pulaa varusteista on jo muidenkin suurien kaupunkien alueella. Kyse ei ole siis pelkästä varautumisesta.

Over and out.

Paljon enempää väärin ei lopetusta voisi sanoa.

Out
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Jännä homma miten media ei ole vielä uutisoinnut tuolla suurella perheväkivalta määrällä. Ei voi yksinkertaisesti hallitus spekuloida "voidaanko tehdä näin jos suomalaiset tappaa itsensä tämän takia".

Seurataan sitten varmaan eri mediotia, koska minä moisia otsikoita muistan nähneeni. Tai tarkennetaan sen verran, ei siellä vielä ole puhuttu suurista määristä, mutta lisääntymisestä kuitenkin. Kokeile vaikka googlella ihan itse: laita hakuun korona kotihälytykset, niin saat aikamoisen määrän osumia, missä kerrotaan poliisin kotihälytysten mm. perheväkivallan vuoksi kasvaneen.

Kirjoituseni oli totta kai spekulointia. Mutta niin oli sinunkin. Kai minun spekulaatiot näistä asioista pitäisi olla ihan yhtä pätevää kuin sinun spekulaatiot? Vai onko niin, että vain nimimerkki @Zoidberg pätevä ja kykenevä spekuloimaan näistä asioita ja toimista, muut eivät? Jos näin on, niin pyydän anteeksi, en tiennyt tällaisesta päätöksestä.
 
K

Kiekkokatsoja

@Wiljami
Oletko sitä mieltä, että nyt kun tässä hässäkässä hallitus "jakaa rahaa" moniin suuntiin, ja kiireellä.. niin virheitä ei tulisi? Ja virheitä ei tulisi vielä lisääkin? Asiaa tuskin auttaa se, että meillä on iältään nuoret ministerit. No tosin heidän taustajoukot taitavat ohjata toimintaa hyvin paljon..
Jos olet tätä mieltä, niin hallitus unelmakuplasi on kyllä hyvin tiivis ja särkymätön.
Poks se sanoo, aikanaan. Tai no Mikkeli, hmm..
 

Fordél

Jäsen
Veikkaan, että oikeistohallitus olisi jo aikaisemmin laittanut Suomen kiinni, mikä oli tietenkin näkynyt tartunta- ja kuolemamäärissä. Sen takia saan aina makeat naurut, kun Twitterissä joku vihervasemmistolainen sanoo kuinka oikeistolaiselle talous on ihmishenkiä tärkeämpi. Ei oikein poliittiset teot vaan tue tätä väitettä.

Eikä mikään tue myöskään tätä sun veikausta.

Onhan meillä siellä johtotehtävissä tällä hetkellä Laura Huhtasaaren sijasta Maria Ohisalo. Yhteistä molemmille on se, ettei kummankaan tulisi olla johtotehtävissä, vaikka Huhtasaari omaakin huomattavasti terveemmän ideologian kuin Ohisalo.

Ensinnäkin on vaikea ottaa tosissaan arvioita ideologioiden terveellisyydestä henkilöltä, jonka mukaan Yrjö Leino on ollut Ohisaloa parempi sisäministeri.

Toiseksi, luotan tietoon perustuvaan päätöksentekoon. Populistin ja esimerkiksi eveluution kieltävän Huhtasaaren ideologiaa en näe tästä(-kään) näkökulmasta "terveellisempänä" kuin entisen tutkijan Ohisalon.
 

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
Eikä mikään tue myöskään tätä sun veikausta.
Oppositio oli ensimmäisenä vaatimassa valmiuslakia. Tietenkin tartuntoja olisi vähemmän, jos olisi aikaisemmin laitettu pulju kiinni. Nämä faktat on aika vaikea osoittaa vääräksi.
 

Drewiske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Veikkaan, että oikeistohallitus olisi jo aikaisemmin laittanut Suomen kiinni, mikä oli tietenkin näkynyt tartunta- ja kuolemamäärissä. Sen takia saan aina makeat naurut, kun Twitterissä joku vihervasemmistolainen sanoo kuinka oikeistolaiselle talous on ihmishenkiä tärkeämpi. Ei oikein poliittiset teot vaan tue tätä väitettä.

Onhan meillä siellä johtotehtävissä tällä hetkellä Laura Huhtasaaren sijasta Maria Ohisalo. Yhteistä molemmille on se, ettei kummankaan tulisi olla johtotehtävissä, vaikka Huhtasaari omaakin huomattavasti terveemmän ideologian kuin Ohisalo.

Sekin on jääkylmä fakta, että tällä hetkellä kuolleita taitaa olla se 40. Suomalaisille tuntuu monesti olevan tärkeä retoriikka. Se että henkilö puhuu hyvin, tekee hänestä monesti automaattisesti fiksun. Marinin esiintymistaito on ollut loistavaa (joutunut paikkailemaan joissain lehdistötilaisuuksissa muiden pölkkyjen puheita), mutta valitettavasti muutoin on jäänyt parantamisen varaa esimerkiksi tässä muutaman päivän vitkuttelussa.

Tietenkin joulukuussakin olisi voitu jo reagoida. Ei silloin olisi tarvinnut laittaa Suomea kiinni vaan hankkia yksinkertaisesti enemmän suojatarvikkeita.

Mielenkiintoista tuossa Wikipedia-artikkelissa oli, että jo tammikuun lopussa WHO nosti iskiarviota kansainvälisestä terveysuhasta kohtalaisesta korkeaksi. Samaan aikaan THL vakuutti ettei suomalaisten ole syytä jättää matkoja tekemättä.

Vihervasemmistossa on kaksi koulukuntaa THL:n suhteen. On ihmisiä, jotka sanoo että THL on virheetön koska ovat asiantuntijoita sekä on ihmisiä jotka sanoo, että THL on epäonnistunut Sipilän hallituksen takia. Anna minun kaikki kestää.

Ja näin puhutaan täysin asian vierestä eikä vastata tai oteta kantaa mihinkään esittämiini faktoihin. Oikein malliesimerkki perussuomalaisesta retoriikasta.

Älkää ruokkiko trollia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös