Tuosta tuli sellaiset 5 000 - 7 000 uutta pysyvää työpaikkaa. Koko ajan valitetaan, että konkreettista jälkeä ei synny ja nyt tuli kerralla tuhansia. Päätösedut Marinin salkkuun ja lasku seuraavalle hallitukselle. Niin demaria.
Ai niin sekin vielä. Nämähän tosiaan kelvannee ”päätösperäisiksi” työpaikoiksi.
Ei vieläkään yhtään kovaa ja ikävää päätöstä vaan menolisäyksiä menolisäyksien perään. Tulevaisuusinvestoinnitkin, jotka rahoitetaan valtion omaisuutta myymällä, ovat luonteeltaan enimmäkseen pysyviä menoja. Esimerkiksi ammattikouluihin palkattiin lisää opettajia ja ohjaajia. Summa 80 miljoonaa tälle vuodelle.
Tokihan seuraava hallitus voi sen purkaa, mutta tämä hallitus tekee tällaisia vittumaisia konnuuksia seuraavalle hallitukselle jatkuvasti luomalla rakenteellisia pysyviä menoja, joihin ei itse joko A) joudu keksimään rahoitusta B) Rahoittaa sen valtion omaisuutta myymällä, mikä lämmittää yhtä paljon kuin housuun kuseminen pakkasella.
Nämäkin aihealueet ovat sellaisia mitä muiden puolueiden on hankala kritisoida leimaantumatta näiden tärkeiden asioiden vastustajaksi. Varsinkin Kokoomuksella on takuulla erittäin hyvin muistissa vaalikevät, jolloin hoitajamitoituksen desimaalit saattoivat viedä jopa pääministeripaikan.
Toivottavasti media hoitaa osuutensa haastamisesta, puolueille se on tässä aihepiirissä vähän haastavampaa.
Ajoitus 2023 kevät sopii siksikin hallitukselle mainiosti, ettö sitä on kiva turuilla ja toreilla julistaa, kuinka ”pistettiin homma kuntoon”!
Löytyykö jostain laskelma mitä tämä desimaalimuutos maksaa ja mikä on sen kustannusennuste tulevaisuudessa? Väestön ikäjakauma lisää vanhushoivan parissa olevia ihmisiä luontaisesti joka vuosi pitkälle tulevaisuuteen, joten kustannuskäyrä lienee nouseva.