Sanna Marin

  • 942 943
  • 8 446

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Supertähti, presidentti, varjopääministeri, Nobelin rauhanpalkinto. Pitäisiköhän välillä vetää happea?
Tätähän se on, kun mielikuvitus kiitää satasta viidenkympin rajoituksen alueella.

Enkä sano, etteikö Marin voisi tulevaisuudessa jotain saavuttaakin, mutta onhan täällä joillakin lähtenyt nämä (harha)kuvitelmat aika lahjakkaasti ns. lapasesta.
 
Viimeksi muokattu:

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mikäköhän on Marinin hiilijalanjälki?
Kieltämättä suihkukoneilla pitkin maailmaa reissaaminen ja fossiilisia polttoaineita janoisesti kuluttavilla limusiineilla ajelu ei sitä kaikista ympäristöystävällisintä ole, mutta kaiketi kritiikkiin Marinin kannattajien voisin olettaa vetoamalla ns. isoon kuvaan. Keskivertoa isompi hiilijalanjälki on Marinille ok, jos hän teoillaan saa aikaan, että ihmiskunnan kokonaishiilijalanjälki laskee, tai vähintään rajoittuu.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mikäköhän on Marinin hiilijalanjälki?
Uutinen viime lokakuulta:


Ehdotan, että Suomi muutetaan monarkiaksi ja Sanna Ensimmäinen kruunataan hallitsijaksi. Tietysti hänen asemansa olisi lähinnä seremoniallinen, ilman poliittisia valtaoikeuksia. Tällaisessa roolissa olisi paljon pätevämpi ja suositumpi kuin esim. pääministerinä.
 
Viimeksi muokattu:

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Uutinen viime lokakuulta:


Ehdotan, että Suomi muutetaan monarkiaksi ja Sanna Ensimmäinen kruunataan hallitsijaksi. Tietysti hänen asemansa olisi lähinnä seremoniallinen, ilman poliittisia valtaoikeuksia. Tällaisessa roolissa olisi paljon pätevämpi ja suositumpi kuin esim. pääministerinä.
Niin vai olisiko kruununprinsessa kuten Victoria sopivampi titteli, mutta ilman toivettakaan ylennystä hallitsijaksi.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eräänlainen brändilähettiläshän Marin pääministerikautensa jälkeen on ollut ja vaikka itse en hänen kannattaja olekaan, mitä tulee poliittisiin positioihin, kyllähän hänen maabrändin edistämisen voi nähdä nettopositiivisena Suomelle. Toki nämä "olin liian seksikäs"-kommentit eivät hyvä asia olleet.

Globaali kilpailu huomioista, investoinneista ja osaajista kiihtyy koko ajan ja näen Suomelle olevan tärkeää olla kokoaan suurempi niin monilla kentillä kuin mahdollista.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Niin vai olisiko kruununprinsessa kuten Victoria sopivampi titteli, mutta ilman toivettakaan ylennystä hallitsijaksi.
Huomioiden miten Pekka Haaviston "kruununprinssiys" 2012-2024 ei realisoitunutkaan valinnalla tasavallan presidentiksi, ei Marinin asema Stubbin seuraajana ole mitenkään kiveen hakattu. Toki hänen puolestaan puhuu se, että kenties 2036 Suomen kansa haluaa jotain uutta, kun vallassa on ollut 24 vuotta miespuolisia porvaripresidenttejä. Toki Valtonen antaa vähintään kovan haasteen.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Supertähti, presidentti, varjopääministeri, Nobelin rauhanpalkinto. Pitäisiköhän välillä vetää happea?
Boldaus oma. Vaikka Suomessa monipuoluejärjestelmämme myötä oppositio on perinteisesti ollut varsin hajanainen ja jokin Britannian järjestelmä varjoministereineen tuntuu kaukaiselta, olisi toden totta ollut erittäin mielenkiintoista nähdä, kuinka terävät kynnet Marinilla olisi ollut oppositiojohtajana.

Huomioiden Marinin globaali status, uskon että hän olisi saanut myös täysin poikkeuksellista julkisuutta myös opposition johtajana, verrattuna edeltäjiinsä Orpoon, Rinteeseen ja Sipilään / Soiniin.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Iltalehdeltä mielenkiintoinen analyysi Marinin julkisuuden hallinnasta.
No onko se Marin demari vai ei?

Onko olemassa jokin yhteinen nimittäjä demariudelle? Taistelu hyvinvointivaltion puolesta, taistelu leikkauksia vastaan, taistelu Ay-liikkeen puolesta, jyrkkä ei valtiontalouden tasapainottamiselle?

Voiko Marin olla demari ja lentää tilaisuudesta toiseen ykkösluokassa tilauslennoilla: omaan yksityiskoneeseen ei sentään liene varaa. Olisiko Marin parempi demari, jos pukeutuisi hiukan luotaantyöntävämmin? Jättäisi ottamatta huomioon sen, miten juuri nyt parhaissa piireissä pukeudutaan.

Pitääkö Marinin vastata hämmentäviin kysymyksiin, jotka selvästikin pyrkivät luomaan ristiriitaa entisen ja nykyisen Marinin välillä? Ennen Marin oli erittäin poliittinen, ristiriitoja herättävä hahmo, nyt hän on epäpoliittinen, ristiriitoja herättävä hahmo.

Kukaan ei ole ennen Marinia tehnyt Suomessa yhtä näyttävää irtiottoa siitä, miten demarin oletetaan elävän. No totta kai, parhaille demareille aukenivat hyvät virat Suomen pankissa ja EU:ssa ym., nauttivat läänityksiään valtionyhtiöissä, mutta heissä säilyi silti demarin leima. Pukeutumisesta alkaen, ainakin punaisen kravatin piti muistuttaa menneestä työväentalojen kasvattina.

Suhde kapitalismiin oli pakko ainakin julkisuudessa pitää asiallisina, ei deittailla, mutta tunnetaan toisemme. Marin on avannut tässäkin mielessä demareille portin täydelliseen transformaatioon: avannut portin demarille sen todellisen minän näyttämiseen. Kuten, nyt poroporvarina, ostaa edes vähän parempi auto.

Muistaakseni Cheek ajaa Rollsilla ja identifioitui vihervasemmistoon pressanvaaleissa. Eiköhän demarikin sellaisella voisi ajaa, jos elämässä on käynyt hyvin. Mutta vaihtaisipa demari edes sen ikäkulun Toyotan isoon mersuun.

Mutta oleminen on näkymistä, näyttäytymistä. Siinä Marin on hyvä, mutta onko hän edelleen demari?

Jospa hän kysyttäessä edelleen raivoaa persuille entiseen tapaan? Jospa hän on a r v o p o h j a l t a a n demari edelleenkin, mikään ei ole tässä mielessä muuttunut. Jos hänelle suoritettaisiin arvotesti, hän edelleenkin killuisi siellä poliittisen kentän vasemmassa nurkassa, yhdessä Lin kanssa. He vain elävät toisella tapaa.

Jospa siellä punaisella matolla asteleva Marin edelleenkin miettii maailman nälkäänäkeviä, on huolissaan rasismista ja ilmastonmuutoksesta? Hotellihuoneessaan lukee alan kirjallisuutta, häntä painavat kaiken maailman ongelmat syvällisesti. Melkein lähtisi maailmanympäripurjehdukselle ilman lisähappea Gretan kanssa. Tai ainakin näyttäytyisi uupuneen Gretan kanssa määränpäässä.

Olisiko Marin neondemari, joka uskoo samoin kuin ennenkin, vaikka hänen tapansa elää on muuttunut täysin? Ja olisiko tämä laajempikin ilmiö, vasemmistolaisuuden ymmärtäminen toisin kuin vielä Koiviston aikaan? Jospa itse vasemmistolaisuus on muuttunut, sen suhde talouteen on muuttunut täysin.

Toki vanhoja urpoja on vielä jäljellä. Mutta voi olla, että vasemmistolainen voi olla kuka hyvänsä, joka kokee jotakin vasemmistolaisuutta itsessään. Siis vaikka jotkut elämänarvot ovat sellaisia, että ne liittyvät arvokartan vasempaan laitaan. Solidaarisuus, ympäristökysymykset, muut eettiset kysymykset.

Olihan aikaisemminkin kateederisosialisteja, oli yläluokan kasvatteja, jotka esiintyivät sosialisteina. Kuten sir Russell esimerkiksi. Heitä ei vain millään tule kuvitelleeksi kollektiiviseen yhteisöön tasavertaisena jäsenenä.

Vasemmistolainen ei miellä välttämättä työn ja pääoman ristiriitaa samoin kuin ennen. Hän ei ehkä osaa pitää kaikkia kapitalisteja riistäjinä. Mutta hän jakaa arvopohjansa niidenkin kanssa, jotka lakkovahtivat pienyrittäjien työpaikan ovella. Vallitsee perheyhtäläisyys: jokin yhdistää hyvin erityyppiset arvot ja ihmiset toisiinsa.

Marinin tie käy ryysyistä rikkauksiin ja hän toteuttaa Marxin unelmaa konkreettisesti. Materiahan oli Marxille se todellisuuden olemus. Jos siis materiaaliset olosuhteet muuttuvat parempaan suuntaan, niin saavutaan ihanneyhteiskuntaan. Marinin tapauksessa yksilö saa nauttia vasemmistolaisuuden salaisesta unelmasta: olla ja omistaa.

Marinista voidaan ehkä todeta: sosialistina oleminen voi olla mitä tahansa ihmiselle mieleen pälkähtää. Vaikkapa ystävällinen hymy thaimaalaisessa nyrkkipajassa 12 t/pv työskentelevälle 12-vuotiaalle tytölle. Täytyyhän ihmiskunnan hyväntekijän tutustua olosuhteisiin maailmalla. Kuten lady Di teki aikanaan.

Näin ollen, on täysin loogista kiertää ympäri maailmaa eri jetset-tilaisuuksissa, kunhan on vasemmistolainen sydämeltään. Olla huolissaan asioista. Marin on vain vapautunut systeemin ahdistavista materiaalisista puitteista omassa elämässään: nyt hän voi toteuttaa itseään täysimääräisesti.

Sitä paitsi, mitä muuta Marin voisi tehdä? Voisiko hän enää palata entiseen muina naisina? Onnistuisiko myös tämä transformaatio? Olisiko tekopyhää nauttia 20 K kuukausipalkkaa ja muita etuja ja elää silti kuin nunna? Pitäisikö hänenkin kätkeä oma olemisensa arkipäiväisiin demarieliitin kulisseihin? Jossa kaiken aikaa takaraivossa kuiskuttaa: "Olen tavallinen ihminen, ihan tavallinen ihminen."

Mieleen tulee Harakan näyttävä ero Nesteen sidosryhmien johtajuudesta, kun hallintoneuvoston palkkiot olivat nousseet liikaa. Tämä on sitä demariutta, johon olemme tottuneet. Nyt täytyy ihan miettiä, eroaisiko Marin jostakin protestina siihen, että jossakin johtokunta saa liikaa taskurahoja.

Jospa ihanteittensa toteuttaminen jälkimodernissa maailmassa vaatii asiallisen palkan. Luontevaa tämäkin: teet maailmaa paremmaksi myös ja ennen kaikkea itsellesi. Kyseessä on reaali-idealistinen kompromissi: Marinin valintaa täydellistää se, että hän voi valita hetken, milloin sanoo jotakin jostakin.

Se Marin, joka puhuu arvovaltaiselle yleisölle mukavuuksia on eri Marin, jonka kommentoi uusinta kevätmuotia alan ihmisille. Näillä maailmoilla ei ole muuta yhdistävää tekijää kuin yksilö itse.
 
Viimeksi muokattu:

#7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vielä nykyisillä ansioillaan rauhanpalkintoa tuskin vielä irtoaa, vaan spekuloin ennakkoon, että jos hänestä uudessa roolissaan tulee ympäri maailmaa arvostettu vaikuttaja esim. ympäristö- ja ihmisoikeuskysymyksissä, en näe ollenkaan mahdottomuutena, etteikö vuosien työtä voitaisi palkita Norjassa.

Suomessa Marinilla on kriitikkonsa ollut alusta lähtien (Joihin itsekin lukeudun.), mutta hänen poikkeuksellinen kykynsä hallita julkisuutta ja myös hän kykeni tunkkaisen puolueensa nostamaan ainakin hetkellisesti taas kerran johtavaksi poliittiseksi puolueeksi maassamme (Toki SDP 2019 vaalit vielä Rinteen johtamana voitti.) oli melkoinen teko. Vaikka Demarit ulospäin olivatkin hymyssä suin Marinin jättäessä puheenjohtajuuden ja vähän myöhemmin eduskunnan, en ihmettelisi vaikka kulisseissa etsittäisiin jo paniikkinappulaa.
Aikamoista jossittelua kyllä. Tokihan myös Sebastian Tynkkynen on vahva ehdokas voittamaan 2036 vaalit, jos asettuu ehdolle Nobelistina, globaalina supertähtenä ja Timen vuoden henkilönä. Tai kuka tahansa muu. Mutta tuollaisia tunnustuksia saadakseen, täytyy tehdä paljon hyviä asioita ja nimenomaan saada ne omalla panoksellaan tapahtumaan käytännössä. Marin on tähän saakka ottanut kantaa mihinkään pelkästään yleisellä tasolla, enkä ole havainnut hänellä olevan varsinaista kompetenssia mihinkään erityisesti.

Mielipidevaikuttajana hän voi toimia onnistuneesti, mikäli suosio ja tunnettavuus maailmalla kasvaa ja hän oppii diplomaattisemman tavan kommunikoida. Toistaiseksi ei ole ollut tällaista havaittavissa. Ehkä iän myötä tietynlainen mustavalkoisuus vähenee ja ymmärryksen lisääntyessä kasvaa rauhantekijäksi ja yhdistäjäksi, mutta en tähän astisen perusteella pidättäisi henkeä. Silti toivon näin tapahtuvan, koska hyviä ihmisiä on aina liian vähän.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
"Marinin on kerrottu myös kirjoittavan kirjaa johtajuudesta ja mediasta".

Mutta tämähän olikin jo vanha uutinen. Our Turn: Fearless Leadership for a New Generation.

Toimittaja Anu Välilän teos Sanna Marin - Matka huipulle ilmestyy huhtikuussa. Mitään käsitystä ei kyllä ole kirjan tyylilajista, onko kohdehenkilöä lähestytty miten, onko kuinka kunnianhimonen ja niin pois päin.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jos on Antti Rinteestä kirjoitettu elämänkerta, niin totta ihmeessä myös globaaliksi vaikuttajaksi kohonneesta Sanna Marinista. Tuolle Anu Välilän teokselle olettaisin olevan markkinoita myös ulkomailla, joten mielenkiintoista nähdä, monelleko kielelle se käännetään.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Osaako kukaan muuten sanoa mitä Jacinda Ardern tekee nykyään? Ai kuka hän on? Hänestä tuli 2017 Uuden-Seelannin pääministeri 37-vuotiaana ja hän luopui pääministerin virasta 2023. Koronan aikana hänen hallituksensa sai laajalti suitsutusta toimistaan ja Ardern olikin sen jälkeen ihan paikan päällä esimerkiksi Late Night with Stephen Colbert ohjelmassa. Häntäkin kritisoitiin paljon siitä, että hänen suosionsa perustui enemmän ulkoisiin tekijöihin (nuorehko nainen pääministerinä, somepreesens jne.).

Ihan vain silleen että jos ette osaa suorilta käsin sanoa niin miksi olettaisimme että jossain ulkomailla kukaan olisi erityisen kiinnostunut Marinista tai siitä mitä hän tekee.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Osaako kukaan muuten sanoa mitä Jacinda Ardern tekee nykyään? Ai kuka hän on? Hänestä tuli 2017 Uuden-Seelannin pääministeri 37-vuotiaana ja hän luopui pääministerin virasta 2023. Koronan aikana hänen hallituksensa sai laajalti suitsutusta toimistaan ja Ardern olikin sen jälkeen ihan paikan päällä esimerkiksi Late Night with Stephen Colbert ohjelmassa. Häntäkin kritisoitiin paljon siitä, että hänen suosionsa perustui enemmän ulkoisiin tekijöihin (nuorehko nainen pääministerinä, somepreesens jne.).

Ihan vain silleen että jos ette osaa suorilta käsin sanoa niin miksi olettaisimme että jossain ulkomailla kukaan olisi erityisen kiinnostunut Marinista tai siitä mitä hän tekee.
Ardenissa ja Marinissa kieltämättä tiettyjä yhtäläisyysmerkkejä, alkaen vasemmistolaisesta taustasta ja noususta pääministeriksi poikkeuksellisen nuorena. Kaiketi vasemmistoliberaaleissa piireissä edelleen seurattu hahmo, vaikkei hän ihan Alexandria Ocasio-Cortezin kokoinen supertähti olekaan. Mielenkiintoista nähdä, mikä on Marinin status vuoden tai kahden päästä.
 

Andromeda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps
Olisiko Marin parempi demari, jos pukeutuisi hiukan luotaantyöntävämmin?
Kyllä olisi ainakin jatkiksen Marin inhoajien mielestä. Mutta sittenhän he nauraisivat ja mollaisivat että nyt se häpäisee Suomea:).
Se on usein henkilön kohdalla jota joku inhoaa, että teki se niin tai näin niin aina se on väärin päin.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Kyllä olisi ainakin jatkiksen Marin inhoajien mielestä. Mutta sittenhän he nauraisivat ja mollaisivat että nyt se häpäisee Suomea:).
Se on usein henkilön kohdalla jota joku inhoaa, että teki se niin tai näin niin aina se on väärin päin.
Marin herättää varsin voimakkaita tunteita edelleen. Hän on sitä paitsi onnistunut sekä suututtamaan oikeiston että hämmentämään vasemmiston. Tämä on erittäin hyvä saavutus. Näin lyhyellä aikaperspektiivillä hakee vertaistaan.

Vain jotkut epäpoliittiset fanit jaksavat tukea häntä näiden vaikeiden aikojen ylitse. Toki on niin, että Marin ei nyt taviksilta ihan hirveästi tukea kaivanne.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Marin herättää varsin voimakkaita tunteita edelleen. Hän on sitä paitsi onnistunut sekä suututtamaan oikeiston että hämmentämään vasemmiston. Tämä on erittäin hyvä saavutus. Näin lyhyellä aikaperspektiivillä hakee vertaistaan.

Vain jotkut epäpoliittiset fanit jaksavat tukea häntä näiden vaikeiden aikojen ylitse. Toki on niin, että Marin ei nyt taviksilta ihan hirveästi tukea kaivanne.

Oikeiston suututtaminen tai vasemmiston hämmentäminen saattavat nekin olla hyvä syy sympata ja tsempata, yhdessä tai erikseen.
 

Arde90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Dallas Stars, sympatiat Lukko
Iltalehden sivuilla on uutinen, jossa kerrotaan Ukrainan presidentinkanslian perustaneen tammikuun lopulla työryhmän. Työryhmä käsittelee Ukrainan turvallisuutta sekä euroatlanttsiasuhteita. Työryhmään kuuluu mm. Hilary Clinton, Carl Bildt, Boris Johnson sekä Sanna Marin.

Työryhmä kokoontui toisen kerran viime lauantaina Münchenin turvallisuuskokouksen yhteydessä. Sanomattakin on selvää, ettei Marin päässyt viime lauantain kokoontumiseen, koska oli Emma Gaalassa. Että näin.
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Iltalehden sivuilla on uutinen, jossa kerrotaan Ukrainan presidentinkanslian perustaneen tammikuun lopulla työryhmän. Työryhmä käsittelee Ukrainan turvallisuutta sekä euroatlanttsiasuhteita. Työryhmään kuuluu mm. Hilary Clinton, Carl Bildt, Boris Johnson sekä Sanna Marin.

Työryhmä kokoontui toisen kerran viime lauantaina Münchenin turvallisuuskokouksen yhteydessä. Sanomattakin on selvää, ettei Marin päässyt viime lauantain kokoontumiseen, koska oli Emma Gaalassa. Että näin.
Joo, varmasti jäi kokous välistä kun piti päästä Emma Gaalaan...

Ukrainan presidentin kanslian nettisivujen mukaan tuohon työryhmään kuuluu 18 henkilöä (jos nyt oikein laskin) ja Ukrainska Pravdan mukaan tuohon viime viikon kokoukseen osallistui kuusi henkilöä. Oliko ne 11 muutakin poissaolijaa jossain paikallisessa Emma Gaalassa ryyppäämässä kun ei vaan vittujakaan kiinnostanut kokoustaminen, vai voisiko olla, että tuossa on jonkinlainen suunnitelmallinen rotaatio tms? Että näin.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Marinista yritettiin jo aiemminkin tehdä kirjaa, mutta projekti jäi kesken.

Marin kieltäytyi yhteistyöstä kirjan suhteen, Niskakangas kertoo. Aikataulu kirjalle oli tiukka. SDP oli juuri hävinnyt eduskuntavaalit ja Marinin niin sanottu ”tanssikohu” oli kansalaisten tuoreessa muistissa.

Niskakangas kertoo myös pohtineensa tekevän kirjan ilman Marinia, mutta moni hänen kollegansa ja kirja-alan toimija korostivat, miten tärkeää on Marinin itse olla mukana.

Niskakangas kertoo myös ongelmalliseksi sen, että kirjan tulisi olla kansainvälisiä markkinoita varten sankarillinen. Niskakangas kokee, että Marinin nousu tuli jo alussa koronavuosina, joten draaman kaari olisi liian erilainen.
 

Arde90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Dallas Stars, sympatiat Lukko
Joo, varmasti jäi kokous välistä kun piti päästä Emma Gaalaan...

Ukrainan presidentin kanslian nettisivujen mukaan tuohon työryhmään kuuluu 18 henkilöä (jos nyt oikein laskin) ja Ukrainska Pravdan mukaan tuohon viime viikon kokoukseen osallistui kuusi henkilöä. Oliko ne 11 muutakin poissaolijaa jossain paikallisessa Emma Gaalassa ryyppäämässä kun ei vaan vittujakaan kiinnostanut kokoustaminen, vai voisiko olla, että tuossa on jonkinlainen suunnitelmallinen rotaatio tms? Että näin.

Hyvä, jos kokoontuivat suunnitelman mukaisesti pienemmällä porukalla (boomereiden kesken?). Ja kuten sanottua Sannalla oli muuta menoa, niin olisi ollut ikävä jos olisi ollut tuplabuukaus.
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Hyvä, jos kokoontuivat suunnitelman mukaisesti pienemmällä porukalla (boomereiden kesken?). Ja kuten sanottua Sannalla oli muuta menoa, niin olisi ollut ikävä jos olisi ollut tuplabuukaus.
Niin, en toki tiedä heidän suunnitelmastaan. Mutta näkisin silti, että vaikka kuinka olisi Hata Sanna -kerhon pinssi rintapielessä niin sen verran pitäisi kyetä kriittiseen ajatteluun, että tuskin Marin tuollaista kokousta jonkun Emma Gaalan takia jättäisi väliin. Vaikka onkin kova bilettämään.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
#EmmaGaala
#StandWithUkraine
#StandWithKaeaeriae
#StandWithPirkkoMaeaettae
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Joku otsikko ainakin oli, että rapsutteli jotain kampaajaa siellä Emma-gaalassa ja onhan sekin tärkeä hoitaa pois alta.

Tiedä nyt sitten, mikä Marininkin anti todellisuudessa on tuolle ryhmälle, kun eihän hänellä ole mitään kokemusta vastaavista tehtävistä aiemmin. Isot maat päättävät, miten homma etenee ja siihen on muiden tyytyminen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös