Sanna Marin

  • 942 973
  • 8 446

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Sinällään aika moni alkoholisti on suoriutunut kovistakin hommista melko menestyksekkäästi. Churchill aloitti päivänsä shampanjalla ja oli paikoitellen niin kännissä ettei pystynyt pitämään puheita radiossa ja tämä oli Toisen maailmansodan aikaan. Nixon oli jossain kohtaa sellaisessa tuubassa koko ajan, että Kissinger ohjeisti kenraaleja olemaan tottelematta Nixonilta mahdollisesti tulevaa käskyä Kiinan tai Neuvostoliiton tuhoamisesta ydinasein, etenkin jos se tuli illalla. Sitten toki Karjalainen ja Kekkonen Suomessa vetivät viinaa kaksin käsin, mutta siitä ei saanut puhua. Karjalaisen alkoholismi oli ainakin julkinen salaisuus, mutta lehdistössä asiasta ei saanut puhua. Kuten ei Kekkosen kaatuilusta tai muustakaan.
 

Vinyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aravirran kovuus
Ei kun tämä liittyy siihen, kun esitit, ettei alkoholisti kykenisi toimimaan noin vaativassa työssä. Kekkonen ja Karjalainen toimivat tuon argumentin kumoavina esimerkkeinä.

Karjalaisen alkoholiongelma oli tullut ensimmäisen kerran julkisuuteen, kun hänet tuomittiin keväällä 1979 sakkoihin rattijuoppoudesta. YYA-sopimuksen allekirjoittamisen vuosipäivän vastaanotolla Neuvostoliiton Helsingin-suurlähetystössä 6. huhtikuuta 1981 herätti huomiota humaltuneen Karjalaisen kompurointi lähetystön eteisessä. Aiemmin samana päivänä pääministeri Mauno Koivisto oli kieltäytynyt eroamasta, vaikka presidentti Urho Kekkonen oli häntä siihen kehottanut.[60]

Suomen Pankin johtokunnan jäsen Harri Holkeri, joka oli jo pitkään seurannut huolestuneena virkaveljensä tilaa, tarjoutui kesäkuussa 1981 ohjaamaan Karjalaisen katkaisuhoitoon joko Sveitsiin tai Yhdysvaltoihin. Karjalainen tarttui Holkerin ehdotukseen ja valitsi Sveitsin, jonne Holkeri ja pankinjohtaja Pentti Koivikko hänet saattoivat. Loppukesällä 1981 Karjalainen palasi Sveitsistä virkistyneenä ja hoikistuneena ja hänen raitistumisensa julkistettiin näyttävästi.[61] Tappiotaan Johannes Virolaiselle keskustan presidenttiehdokkaan valinnassa Karjalainen ei kuitenkaan henkisesti kestänyt, ja sen jälkeen hän alkoholisoitui uudelleen.[62]

Lokakuussa 1982 Karjalaisen alkoholinkäyttö joutui yleisen huomion kohteeksi. Suomi oli tehnyt lokakuun alussa 4 %:n devalvaation, joka osoittautui pian riittämättömäksi, kun Ruotsi devalvoi kruununsa 16 %:lla. Karjalainen palasi tämän takia Suomeen Espanjaan tekemältään lomamatkalta 8. lokakuuta 1982, ja hänen väitettiin olleen lentokentällä niin humalassa, ettei hän kyennyt antamaan tv-haastattelua. Suomi teki uuden 6 %:n devalvaation, ja Karjalainen jäi devalvaatiojupakan jälkeen kuukauden mittaiselle sairauslomalle.

Karjalaisen erottamisesta Suomen Pankista tuli tohtori Jukka Seppisen mukaan arvoton näytelmä, josta ei herunut tyylipisteitä kenellekään.[63] Huhtikuussa 1983 Keskustapuolueen johto – puheenjohtaja Paavo Väyrynen, varapuheenjohtaja Ahti Pekkala, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Ruokola ja puoluesihteeri Seppo Kääriäinen – kävi tapaamassa Karjalaista tämän virkapaikalla Suomen Pankissa mukanaan valmiiksi kirjoitettu erohakemus. Lähetystö ilmoitti Karjalaisen alkoholinkäytön johtaneen puolueen kannalta kestämättömään tilanteeseen ja vaati häntä eroamaan välittömästi pääjohtajan virastaan ja siirtymään eläkkeelle.[64]

Wikipediasta. Ei se nyt minun silmiin ihan siltä näytä, että hommat pystyttiin hoitamaan, kun kunnolla ryypättiin.
 
Viimeksi muokattu:

Moses

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kun luin firman nimen niin ekaksi tuli mieleen joku rikollisjärjestö. Se olis ollutkin paha. Mutta olikin "vain" merkittävä viestintäyritys.

Seiskahan lypsää because has born that way.
Itse rupesin miettimään että mistähän tuo kyseinen firma on tuttu, ja kyseessähän on sama firma joka oli Kulmunin kohukoulutuksen takana.
Nopea vilkaisu LinkedIniin kertoi sen, että mies on ollut kyseisessä talossa vuodesta 2018 lähtien. Pieni maailma. Näin Tekir valmensi Katri Kulmunia – ensimmäinen valmennus juuri ennen pj-kampanjan starttia, ilman hankintasopimusta
 

ILIMAVEIVI

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Karjalaisen ja Kekkosen aikaan kohu olisi ihan tämän päivän kaltaista jos siihen aikaan olisi ollut internetit ja sosiaalinen media. Ainut paikka missä ihmiset toi ajatuksiaan julki oli sanomalehtien kommentti palstat johon kommentti jätettiin postin kautta tai viemällä kommentti suoraan lehtien toimitukseen. Ei media olisi tätä Marinin kohuakaan saanut heti tietää jos ei olisi ollut internettiä ja sosiaalista mediaa.
 

Animal

Jäsen
Marin hankki hävittäjät, liitti Suomen NATO.n jäseneksi ja johti maatamme vahvasti läpi pandemian. Näillä ansioilla saa paljon anteeksi, näillä näkymin hänen henkilökohtainen äänimääränsä tulee olemaan 2023 vaaleissa huima.
Tämä suitsutus on kuin suoraan jostain Pohjois-Koreasta. Ei Marin mitään noista tehnyt yksin. On todella vaikeaa olla "poliittinen johtaja", kun oppositiokin taputtaa päätökset läpi. Hävittäjiin ja NATO:oon suurin vastustus tuli oman fraktion sisältä.

Samanlaista "johtamista" tapahtuu diktatuureissa ja toimitusministeriöissä.
 

Ole Fart

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Esitit siis vahvan olettamuksen ettei Marin pystyisi vetämään pm roolia jos olisi alkoholisti johon esitettiin väite että niin Kekkonen ja Karjalainenkin pystyi vetämään sen roolin.
Karjalaisen pääministerikaudethan päättyivät 1971 jolloin alkoholismi ei vielä ollut niin näkyvää kuin loppuvuosina. Kuitenkin asustelin itse opiskeluaikoina 70-luvulla samoilla tienoilla kuin AK (Munkkiniemi) ja oli kyllä tiedossa että miestä tuotiin usein pikkutunteina kotiin umpitunnelissa.

Asiasta ei kuitenkaan puhuttu julkisesti ja miestä suojeltiin. Asiasta puhuminen olisi langettanut päälle Kekkosen (ennen välirikkoa ) ja myöhemmin Neuvostoliiton synkän varjon. Lehtimiehet kyllä tiesivät mutta eivät halunneet keikuttaa venettä.

Julkinen käryhän kävi sitten tämän rattijuoppouden myötä. Miten AK pystyi hoitamaan monta vuotta johtokuntatehtäviään Suomen Pankissa, sitä en tiedä mutta oletan että alaiset piilottelivat krapulaista esimiestään ja hoitivat rutiinit pois.
 

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Moni saattaa kyetä siihen joissain muissa hommissa, mutta ottaen huomioon kuinka näkyvässä ja jatkuvan paineen alaisessa tilassa PM työskentelee, moisen "kaksoiselämän" läpivetäminen vaatisi jo melkoista taituruutta ja poppakonsteja, joita en usko Marininkaan repertuaarista löytyvän.
Usko pois, alkoholisti pystyy aika huimiin suorituksiin salaillessaan ongelmaansa. Koska silloin kun yrittää valehdella jotain itselleen oikein kovasti, niin osaa valehdella ja näytellä melko lailla hyvin myös ulospäin. Ja alkoholiongelmainen valehtelee aina ensin juuri itselleen. Että siinä mielessä edes pääministerin asema ei välttämättä paljasta ongelmaa ainakaan alkuvaiheessa. Kyllähän nuo yleensä sitten jossakin vaiheessa kompastuvat itsekin siihen valheiden vyyhtiin jonka ovat saaneet aikaan, mutta tuota voi pystyä yllättäbänkin pitkään jatkamaan.

Ja edelleenkin tämä vain noin ihan yleisellä tasolla alkoholismista ja alkoholisteista. En siis diagnosoi Sanna Marinia alkoholistiksi.
 

Knutsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kings
Kaikki varmaan myöntävät, että harkintakyky tai ymmärrys ainakin somen ja Kesärannan tapahtumien (lähinnä tilojen käytön ja somen) suhteen on pettänyt
Aikamoista spinnausta ja whataboutismia on tässäkin ketjussa esiintynyt, jos kerran kaikki tämän myöntävät. Jämäkkä-faneilta näyttäisi tulevan vain täysi siilipuolustus, jos joku kehtaa vähän maamme pääministerin toimintaa arvostella, on siihen aihetta tai ei.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Täällä on joksenkin käsittämättömiä väitteitä. Ainakaan ne eivät perustu mihinkään todistusaineistoon, vaan Marinia haukutaan ja leimataan surutta. No, kun katseli mediasta hänen ympärillä pyörivää ihmiskuhinaa Jyväskylässä, Lahdessa ja Hämeenlinnassa, niin suosio ei ole kadonnut minnekään. Yhdenkään muun poliitikon ympärille ei voisi kuvitella vastaavaa, ei edes Timon Soinin tämän kuntohuipun aikana.

Marin hankki hävittäjät, liitti Suomen NATO.n jäseneksi ja johti maatamme vahvasti läpi pandemian. Näillä ansioilla saa paljon anteeksi, näillä näkymin hänen henkilökohtainen äänimääränsä tulee olemaan 2023 vaaleissa huima.
Marinille voi antaa Suomen NATO-hakemusprosessin osalta kiitosta kahdesta asiasta. Ensimmäinen on se, että hän osasi kääntää takkinsa niin ajoissa NATO-kannalle, ettei kenenkään tarvinnut erikseen ryhtyä käännyttämään Marinia. Toinen on se, että puheenjohtajana Marin myötävaikutti perinteisesti NATO-vastaisen puolueensa kääntymään myönteiselle NATO-kannalle. Ehdottomasti voidaan sanoa, että Marin toimi asiassa Suomen ja Suomen NATO-jäsenyyshakemuksen eteen, ja saman voi sanoa monesta muusta keskeisestä vaikuttajastamme.

Tosin vain sumussa kulkeva kantakirjademari voi lausua jotakin sellaista, että Marin liitti Suomen NATO:n jäseneksi. Porukalla siihen suuntaan lähdettiin ja yksissä tuumin, koko valtiojohdon vetäessä samaa köyttä helmikuusta alkaen. Esittämäsi NATO-väite ei myöskään pidä kirjaimellisesti paikkaansa Marinilla eikä ilman Marinia juuri tällä hetkellä. Vaikka Suomesta NATO:n jäsen mitä ilmeisimmin tuleekin, niin kaikki jäsenmaat eivät ole vielä ratifioineet Suomen jäsenhakemusta.

VN:n pandemiahahmona riehui ja nimen omaan riehui Kiuru, ei Marin. Sanna tuli paikalle aika usein silloin, kun televisiolle oli jotain mukavaa sanottavaa.

Marinin hallitus on johtanut Suomea pandemiassa ottamalla vahvasti syömävelkaa niin, että valtiontalouden tulevien ongelmien ja velanoton monien seurannaisvaikutusten kanssa joutuu kamppailemaan useampikin seuraava hallitus. Hyvä sieltä on Marinin mahdollisessa oppositioroolissaan huudella kyllätekehtaatte, kun niukkuutta käydään aikanaan jakamaan leikkausten muodossa. Vaikka osa lisävelanotosta on ollut perusteltua ja välttämätöntä, niin mitään ideologisia pidäkkeitä lainarahan ottamiselle ei ainakaan ole ollut. Niin tai näin, niin tämän asian kanssa pitää tulla toimeen kauan.

Sitten on vielä Uniper. Olisiko Sannan pitänyt laittaa tähän asiaan enemmän paukkuja ja jättää jokunen yökerhokeikka väliin? Tai muuten priorisoida? Katsotaan nyt, minkälaista laskua tästä lopulta tulee veronmaksajille.
 

Jämerä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Oranje
Sitten on vielä Uniper. Olisiko Sannan pitänyt laittaa tähän asiaan enemmän paukkuja ja jättää jokunen yökerhokeikka väliin? Tai muuten priorisoida? Katsotaan nyt, minkälaista laskua tästä lopulta tulee veronmaksajille.
Menisi ehkä hallitusketjuunkin, mutta tässä saattaa olla ihan todellinen kompastuskivi Marinille ja johtamalleen hallitukselle. Rauramo puhui tänään siihen malliin että Fortum tulee tarvitsemaan pääomansa vahvistamista, eli hyvin todennäköisesti antia pukkaa. Siinä on oppositiolla hyvä paikka kerätä irtopisteitä jopa välikysymyksen muodossa kun paljastuu että ei se Tuppuraisen neuvottelema diili olekaan Fortumin ja Suomen kannalta niin hyvä. Samalla katse kääntyy pääministeriimme, joka tunnetusti oli bilettämässä Tuppuraisen neuvotellessa.

Minä en tässä ota kantaa olisiko tulos ollut parempi mikäli Marin olisi lomansa keskeyttänyt ja ottanut osaa neuvotteluihin. Mutta sillä ei oikeastaan ole väliä, mikä merkitsee on se miltä asia näyttää. Ei ole oppositiossa kovin vaikea luoda kuva tilanteesta jossa pääministerimme ennemmin juhlii pintaliitäjien kanssa kuin vahtii Suomen etuja. Hallituksen ja erityisesti demarien toivo on siinä että Fortum selviäisi vaalien yli ilman pääomitusta, mutta Rauramon tämänpäiväisten kommenttien jälkeen en kovin montaa ropoa laittaisi sen puolesta likoon.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jaahas, sitten taas mennään. Seiskassa uutta materiaalia.

Ainakin Teatterin VIP-tilassa on ollut joku henkilö, joka on tarkasti seurannut Sannan tekemisiä kamera valmiina. Särkän ja Aution somematskut sen sijaan ovat olleet enemmän kys. henkilöiden huolimattomuutta ja välinpitämättömyyttä ilman, että heillä olisi ollut esim. varsinaista vahingoittamistarkoitusta.

Onkohan tämä Teatterissa Sannaa tarkoituksella kuvannut henkilö ollut ihan ulkopuolinen, sattumalta samaan tilaan päätynyt tyyppi vai joku näistä Sannan "hyvistä ystävistä"? Mielenkiintoista nähdä, tuleeko tuolta vielä jotain arkaluonteisempaa materiaalia – jos kyseessä on joku Sannan seurueen "kantajäsenistä", niin todennäköisyydet lie korkeammat. Ainakin mahdollista matskua hallussaan pitävillä on nyt ns. myyjän markkinat.
 
Viimeksi muokattu:

Pipolätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Dallas
Tämä suitsutus on kuin suoraan jostain Pohjois-Koreasta. Ei Marin mitään noista tehnyt yksin. On todella vaikeaa olla "poliittinen johtaja", kun oppositiokin taputtaa päätökset läpi. Hävittäjiin ja NATO:oon suurin vastustus tuli oman fraktion sisältä.

Samanlaista "johtamista" tapahtuu diktatuureissa ja toimitusministeriöissä.
Tämä "Vei suomen Natoon" on itseäni aina jotenkin rassannut, koska millä tavalla "Marin vei Suomen Natoon"?Mielestäni se oli Putin joka Suomen Natoon vei. Taisi olla Naton kannatus 70% kansankeskuudessa, koko eduskunta sitä mieltä ja vielä Ruotsikin sitä mieltä että sinne mennään. Eikä se Natoon menemisen nopeus ole loppujen lopuksi ole mitenkään Suomesta kiinni vaan siitä miten nopeasti muut maat tuon hakemuksen ratifioivat.

Olisihan se ollut täydellinen poliittinen harakiri Marinilta alkaa vänkäämään jotain Natoon menemistä vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä "Vei suomen Natoon" on itseäni aina jotenkin rassannut, koska millä tavalla "Marin vei Suomen Natoon"?
Lisäksi aika kuvaavaa on, että kaikki tärkeimmät ja merkityksellisimmät Natoon liittyvät suhdetoimintaneuvottelut hoiti Niinistö, jotta Marin voitiin lähettää nahkarotsissaan Ruotsiin pr-hommiin. Jättekiva!

Nyt ylilaudan veijarit ovat kaivaneet jostain Italian mediasta esiin tiedon, että Marinin perheloma olisikin ollut aikuisten reissu ja muksu jäänyt kotosalle. Emmä tiedä - ei se tässä vyyhdissä olennainen detalji ole, mutta ei Marin ehkä mitään vuoden mutsi -palkintoa saa tietyssä äänestäjäkunnassa, jos viettää puolet lomastaan Italiassa huvilalla ilman muksua ynnä vetäen erinäisillä festareilla tuplia. Sitten loman jälkeen voikin mennä toreille amberheardina itkemään, kun elämä on niin kovaa.

Lahkolaisille tämä kaikki on tietysti ”you go girl”-kamaa, mutta pikkuisen alkaa ne naistenlehdille annetut ”haluan viettää mahdollisimman paljon vapaa-aikaa kotona tyttären kanssa, kun työ on niin kiireistä” -poseeraukset vaikuttaa falskilta.
 

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Tämä "Vei suomen Natoon" on itseäni aina jotenkin rassannut, koska millä tavalla "Marin vei Suomen Natoon"?Mielestäni se oli Putin joka Suomen Natoon vei. Taisi olla Naton kannatus 70% kansankeskuudessa, koko eduskunta sitä mieltä ja vielä Ruotsikin sitä mieltä että sinne mennään. Eikä se Natoon menemisen nopeus ole loppujen lopuksi ole mitenkään Suomesta kiinni vaan siitä miten nopeasti muut maat tuon hakemuksen ratifioivat.

Olisihan se ollut täydellinen poliittinen harakiri Marinilta alkaa änkäämään jotain Natoon menemistä vastaan.

Turha Marinin roolia on Natoon menemisessä vähätelläkkään. Hoiti demarit kotimaassa nopeasti, minkä jälkeen veti vielä länsinaapurimme demarit mukaan. Toki tuo on kärjistystä, mutta Sanna hoiti hommansa todella hyvin Natoon liittyvissä asioissa.

En edelleenkään jaksa Marinia tuomita muusta, kuin huonosta harkintakyvystä. Mutta veikkaan tämän myllerryksen olleen sellainen, että ainakaan uusia "kohuja" bilettämisen ympärille ei saada.

Toisaalta Marinille on rakennettu myös eräänlainen rock n roll tähden imago, jossa kaikki hänen tekemisensä ovat cool ja mahtavaa. Jos on valmis keräämään suosion hedelmät, niin pitää osata ottaa vastaan myös osumat. Varsinkin, kun ne osumat ovat ainakin osittain omien tekojen seurauksia.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
No, kun katseli mediasta hänen ympärillä pyörivää ihmiskuhinaa Jyväskylässä, Lahdessa ja Hämeenlinnassa, niin suosio ei ole kadonnut minnekään. Yhdenkään muun poliitikon ympärille ei voisi kuvitella vastaavaa, ei edes Timon Soinin tämän kuntohuipun aikana.
Trumpilla oli samanlainen fanaattinen identiteettipolitiikan turvin saavutettu fanijoukko, joka puolusti sokeasti johtajaansa, ja tuntui vain kasvavan mitä enemmän tämä uhriutui ja joutui toisen ääripään hampaisiin.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Lisäksi aika kuvaavaa on, että kaikki tärkeimmät ja merkityksellisimmät Natoon liittyvät suhdetoimintaneuvottelut hoiti Niinistö…
Jep. Kyllähän se aika hyvin kuvaa, että ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa johtaa presidentti yhdessä valtioneuvostoa kanssa, jonka edustaja tällaisissa asioissa pruukaa olemaan ulkoministeri.

Sinulla näyttää olevan valtioneuvoston työroolit yhtä hyvin hallussa kuin Marinilla medianhallinta.

***

Mediatutkija Anu Koivunen esitti eilen Pyöreän pöydän keskustelussa hyvän pointin koskien Marinia ja sosiaalista mediaa. Monissa yhteyksissä on saatu kuulla, miten taitava brändinrakentaja Instagram-Marin on. Koivunen kritisoi tätä näkemystä ja on sitä mieltä, että Marinia koskevat kohut osoittavat asian olevan päinvastoin.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Nyt ylilaudan veijarit ovat kaivaneet jostain Italian mediasta esiin tiedon, että Marinin perheloma olisikin ollut aikuisten reissu ja muksu jäänyt kotosalle. Emmä tiedä - ei se tässä vyyhdissä olennainen detalji ole, mutta ei Marin ehkä mitään vuoden mutsi -palkintoa saa tietyssä äänestäjäkunnassa, jos viettää puolet lomastaan Italiassa huvilalla ilman muksua ynnä vetäen erinäisillä festareilla tuplia. Sitten loman jälkeen voikin mennä toreille amberheardina itkemään, kun elämä on niin kovaa.
No onko tälle jotain lähdettä, jonka voisit tuoda esille? Mikä italialainen lehti on kyseessä? Onko siellä kuvia Marinista lomailemassa Italiassa jollain huvilalla?
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Sanna on myöntänyt olevansa enemmän vassari kuin demari. Hän ei kannattanut natoa ennenkuin oli löysät housussa, mutta toki ei moni muukaan. Mutta turha hänen rooliaan tässä on glorifioida, tämä on niitä tapauksia että kuka tahansa pääministeri ko. puoluespektrillä olisi tuottanut täsmälleen saman lopputuloksen - kyllä jopa Rinteen Ana.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No onko tälle jotain lähdettä, jonka voisit tuoda esille? Mikä italialainen lehti on kyseessä? Onko siellä kuvia Marinista lomailemassa Italiassa jollain huvilalla?
No käy sieltä ylilaudalta kaivamassa, sieltä löytyy. Ja toki lähdekritiikki muistaen, saattaa olla mitä sattuu, mutta koko vyyhtiin liittyen on menty vahvasti kaavalla eilen ylilaudalla, tänään seiskassa, huomenna iltapäivälehdissä, joten ei yllättäisi, vaikka jonnet olisi taas oikean asian äärellä.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös