Sanna Marin

  • 942 898
  • 8 446

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Marinin ei tarvitse todistaa, ettei hän ole käyttänyt huumeita vaan sinun pitää todistaa, että hän on käyttänyt huumeita.
Juuri tämän takia Marinin ei olisi pitänyt edes suostua testiin. Olisi vain ollut jämäkkä, ettei ei tule menemään testiin pelkkien tarkoituksellisten huhujen perusteella.

Itse asiassa Marin hoiti perjantain tiedotustilaisuuden niin huonosti, mm. ymmärtämättä tietoturvaan liittyvää vakavuutta, ettei hänen olisi kannattanut edes pitää sitä, vaan vaan valmistautua paremmin tulevaan radion pääministerin kyselytuntiin yhdessä Harri Saukkomaan kanssa.

Juhlimisessa ”julkkisten”, joiden laajaa tunnettavuutta tällä palstalla kovasti ihmettelen, kanssa ei näyttäisi niin pahalta, jos Marin olisi paremmin valmistautunut asioiden tulevan ilmi.

***

Riikka Uosukainen sanoi eilen A-studiossa, ettei Marin tarvitse SDP:tä. Olen vahvasti eri mieltä sillä Marin ei olisi tässä asemassa ilman SDP:tä.

Katsomalla demareiden aikaisempia puheenjohtajia, huomaa äänestäjien puolueuskollisuuden olevan hyvin vahvaa puheenjohtajasta huolimatta. Puhutaan kuitenkin puheenjohtajasta, joka voitti vaalit Antti Rinteen johtamana. Ei kokoomuskaan tarvinnut Stubbia, vaan näyttää pärjäävän oikein hyvin omalla versiollaan Antti Rinteestä.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Minun mielestä kaikki nämä ryhmät ovat väärässä, ja osa myös muuten vain säälittäviä.
Minä taidan onnistua siinä, että olen kaikkien mielestä ainakin jossain asiassa väärässä. Hienoa, mitä kaikkia lahjakkuuksia ihmiselle suodaankaan.

Uskon, että huumetesti valikoitiin epäkelvoksi tarkoituksella. Marinin kannattajat voivat nyt julistaa, että testi on puhdas, ja myös tiedotusvälineille tämä testi on kelvannut enemmän kuin hyvin. Vastustajat voivat sitten yrittää tuoda esiin sitä faktaa, että valittu testi ei kerro bileillan päihteiden käytöstä yhtään mitään, mutta se on tietysti vain pettyneiden selittelyä.

Ja näin on päähuomio saatu siirrettyä huumetestistä väittelyyn. Ihan kaikki ei enää muista, että pääministeri oli työaikanaan humalassa, ja tiedotustilaisuudessa puhui osin ristiin. Eikä edes muistanut ihan kaikkea. Eihän pääministeri tehnyt mitään väärin, koska huumetesti oli puhdas.

Jos sitten nuo Kesärannan kuvat ovat aitoja, ja TikTokilla kuvattu, niin kyseessä on virhe, jonka suuruutta harva taitaa ymmärtää. Siinä on tarjottu eräälle hyvin ystävälliselle maalle täysin suora lähetys pääministerin työpaikalta, tarkoitan siis ainakin tuota videohuonetta, eli kaikki siellä esillä oleva materiaali sekä kaikki koko talossa käyty keskustelu on ollut suorassa seurannassa, sekä todennäköisesti myös tallennettu. Hienosti toimittu. Rivivirkamies tekee tuollaisen virheen tasan kerran.

Pääministerin arvovallasta ja instituution kunnioittamisesta ei taida enää kannattaa kirjoittaa mitään, koska olen tullut siihen käsitykseen, ettei sillä ole mitään merkitystä.
 

Moses

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Oisko sulla jotain muuta lähdettä kuin venäläistä propagandaa levittävä Twitter-tili?
Sabina Särkän Tiktok-tili, jossa videot olivat vielä eilen. Tossahan se näkyy näytöntallennuksella? Näkyy vieläpä julkaisupäivänä 10.07., ja Ruisrock järjestettiin 08.-10.07.. Jos siellä on Kesärannassa kuvattu samoissa festariasuissa Tiktok-videoita, joiden julkaisupäivä täsmää, niin miten sä saat siitä disinformaatiota?

Toki onhan sekin mahdollista, että tässä on nyt vaan erittäin hyvää deepfakea tehty mustamaalaustarkoituksessa. En tosin tiedä, kuinka punaiset linssit täytyy silloin olla päässä.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Faktahan on että 20-40 vuotiaat juhlivat yleensä hieman eri intensiteetillä kuin esimerkiksi 40-60 vuotiaat.
Sopivasti valittu tuo raja 40 vuoteen ja muutenkin aika erikoinen ennakkoluuloinen "fakta". Varsinkin kun koko ajan on Marinin leiristä väitetty, että setämiehet saisivat tehdä vastaavia juttuja ilman kohuja.





Linkki vie youtubevideoon, jossa tanssii yli 40-vuotias ex-pääministeri.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Toivottavasti lentää mahdollisimman pian.

Miksi lentäisi? Vaaleissahan se sitten nähdään miten käy, sitä ennen länkyttäjät vaan länkyttää.
 

RockTheRink

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NHL
Kuvaa voi helposti manipuloida, nykyään videotakin... mutta mites tuo suomenkielinen räpäytys jossa puhutaan kahdesta muijasta, tisseistä ja kesäradasta? Luulisi olevan jo vähän haastavampaa.

Tuo räppihän läpällä kehitetty tuon tissi-flashmobin taustalle, kuten Sabina Särkän TikTok-kommenteista voi päätellä. "Milloin Spotifyihin?"
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Heti kun Sanna ilmoitti testissä käyneensä oli selvää, että hän on sinne mennyt jotta huomio saadaan siirrettyä negatiiviseen testiin. Suurin osa Marinin kritisoinnistahan on liittynyt ihan muuhun kuin siihen, että joku olisi epäillyt juuri häntä huumeiden käytöstä.
Tämä. Koko testiin ei olisi pitäynyt edes mennä tai suostua tämmöisiin vaatimuksiin. Tuolla on yhtä vahva pohja, kuin jos minä julistaisin jotain toista käyttäjää täällä narkkariksi ja vastuu todistelusta onkin sitten tuolla kyseisellä käyttäjällä, ei mitään järkeä.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Niihin samoihin asiakirjoihin on todennäköisesti ainakin Kiinalla nyt pääsy.

Esimerkiksi viimeisin kuva on otettu Sabina Särkän TikTokista.
Pelkästään TikTokin asennus edellyttää sen käyttöoikeutta kameraan, joten käytännössä pystyy näkemään kaiken mikä tapahtuu puhelimen ollessa esillä.

Edit: Ja tietenkin myös mikrofoniin, joten kuulee myös kaiken.

Tämä on sinänsä hyvä huomio ilman että liittyy pääministeriin. Missään turvaluokituksen paikoissa, tai oikeastaan edes vaikkapa eduskunnassa yleisemmissä tiloissa ei pitäisi kellään olla mitään tiktokeja käytössä. Ei varsinkaan poliitikoilla, muttei myöskään millään särkillä.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Itse olen oikeistolainen setämies, mutta mielestäni tämä kohu on aivan naurettava.
Onko se naurettavaa, että pääministerimme ei välitä mitään tietoturvasta?
Onko se naurettavaa, että pääministerimme tekee tätä työajallaan vaikka hänelle oli sijainen jo nimetty tuolle viikonlopulle?

Nuo asiat enemmänkin kertovat siitä, ettei pääministerimme osaa arvioida riskejä tippaakaan vaan tekee sitä mikä on kivaa.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Miksi Sanna sitten meni sinne huumetestiin jos hänen ei tarvitse todistaa mitään?

Marin kertoi menevänsä huumetestiin puhdistavansa maineensa eikä hän päätä testin tekotapaa itse vaan hän menee testiin, johon hänet ohjataan. Tulos tuli ja se on negatiivinen. Tässä vaiheessa ei ole tähän asiaan mitään muuta lisättävää kuin se, että jos sinulla on merkittävä epäilys Marinin huumeiden käytöstä niin ole hyvä ja rupea keräämään todisteita. Marinin ei tarvitse todistaa, ettei hän käytä huumeita tai ole koskaan niitä käyttänyt vaan sinun, jos sinulla on merkittävä epäilys asiassa, tulee etsiä siihen sopivat todisteet.

Ruvetaanko kaikkia julkisissa viroissa olevia hoitamaan tällaisella samalla kaavalla, että kuka tahansa voi keksiä minkä tahansa syytöksen ja henkilön pitää alkaa juosta erilaisissa testeissä todistamassa asiaa?
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Heti kun Sanna ilmoitti testissä käyneensä oli selvää, että hän on sinne mennyt jotta huomio saadaan siirrettyä negatiiviseen testiin. Suurin osa Marinin kritisoinnistahan on liittynyt ihan muuhun kuin siihen, että joku olisi epäillyt juuri häntä huumeiden käytöstä.
Riikka Purrahan tuota vaati. Nyt kun Marin on tehnyt kuten persut ja muut oikeistopopulistit ovat vaatineet niin sekin on tietysti hänen kannaltaan raskauttavaa ja laskelmoitua.
 
Testi oli yhtä tyhjän kanssa. Sama kuin taposta syytettyä haastateltaisiin vain, että missä olit kaksi viikkoa sen jälkeen kun uhri oltiin tapettu.

Koko testiin ei olisi pitänyt mennä. Kuten monilla on täällä tapana toisiaan haukkua eri nimityksillä, niin minäkin haukun nyt: Feministit ja heidän aisankannattajat puolustavat Marinia, osin ihan oikein perustein. Incelit ja ällöttävät setämiehet eivät puolusta Marinia, osin ihan oikein perustein.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
On tämä Mariniin kohdistuva jahtaaminen mennyt älyttömyyksiin, tai oikeastaan jo sen ylikin. Onhan se tietysti kivaa, kun saa päteä nimettömänä ja huudella kaikkenlaisia mukatotuuksia täällä. Näin vanhana pieruna, siis yli 60 vee, tuntuu että aikanaan Karjalainen&Co ne vasta rymysivät ja tekivät vaikka mitä. Eipä tässä muuta, jatkakaa oman egonne pönkittämistä.
 

repalefarkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
per aspera ad astra

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Marin kertoi menevänsä huumetestiin puhdistavansa maineensa eikä hän päätä testin tekotapaa itse vaan hän menee testiin, johon hänet ohjataan. Tulos tuli ja se on negatiivinen.

Lähdet vapaaehtoisesti puhdistamaan mainettasi. Sulla on kaksi testimahdollisuutta. Toisella pystyt varmistamaan, että et ole käyttänyt väitettynä hetkenä aineita ja toisella pystyt varmistamaan, että et ole pariin päivään käyttänyt. Kumman otat?
 

Schadowan

Jäsen
Miten voidaan todistaa, että tämä Alman räppivideo on kuvattu Kesärannassa? Tai, että kun tyypit on laiturilla niin se on just tuolla eikä missään muualla. Tuo tissiflashmob-kuvan tausta on voitu iisisti muokata, samoin tiktok-kommentit jne.

Ja kyllä, olemme Suomen PM-ketjussa:)
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ruvetaanko kaikkia julkisissa viroissa olevia hoitamaan tällaisella samalla kaavalla, että kuka tahansa voi keksiä minkä tahansa syytöksen ja henkilön pitää alkaa juosta erilaisissa testeissä todistamassa asiaa?
Pikemminkin pitäisi pohtia, että miten toimitaan jatkossa korkean virkamiehen asemassa, ettei tulisi tilannetta missä sinun edes täytyy ajatella menevensä huumetestiin.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Minunkin puolesta voi tehdä lomalla mitä haluaa mutta valitettavasti oli nyt mennyt itse perumaan lomansa ja oli kyseisenä viikonloppuna pääministerin 24/7 vastuulla töissä. Ei tuo nyt ihan vastuulliselta toiminnalta näyttänyt.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Odotan edelleen niiltä käyttäjiltä, joilla on epäilys Marinin huumeiden käytöstä todisteita asiasta. Hiljaista on. Kovasti halutaan erilaisia testejä, mutta edelleen kukaan ei oikein vastaa kysymykseen, missä teidän näyttö on siitä huumeiden käytöstä?

Kun kerran on niin varma asia niin kai tästä jotain todisteita on?
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Odotan edelleen niiltä käyttäjiltä, joilla on epäilys Marinin huumeiden käytöstä todisteita asiasta. Hiljaista on. Kovasti halutaan erilaisia testejä, mutta edelleen kukaan ei oikein vastaa kysymykseen, missä teidän näyttö on siitä huumeiden käytöstä?

Kun kerran on niin varma asia niin kai tästä jotain todisteita on?
Eipä nyt yritetä sekoittaa faktoja hyvään öyhötykseen. Ei tämä homma niin toimi!
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Odotan edelleen niiltä käyttäjiltä, joilla on epäilys Marinin huumeiden käytöstä todisteita asiasta. Hiljaista on. Kovasti halutaan erilaisia testejä, mutta edelleen kukaan ei oikein vastaa kysymykseen, missä teidän näyttö on siitä huumeiden käytöstä?

Kun kerran on niin varma asia niin kai tästä jotain todisteita on?
Harva kai täällä on Marinin epäillyt käyttäneen huumeita, vaan kritiikkiä on kohdistunut siihen testiin. Itsekin pidän testausta täysin turhana.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Pikemminkin pitäisi pohtia, että miten toimitaan jatkossa korkean virkamiehen asemassa, ettei tulisi tilannetta missä sinun edes täytyy ajatella menevensä huumetestiin.
Itse vaihtaisin tuon lopun siihen, ettei tarvitse ajatella tiktokspedejen pyörivän valtion kannalta merkityksellisissä tiloissa. Liittyy samoin arvostelukykyyn, mutta merkityksellisempää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös