Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

San Jose Sharks (2.) – Colorado Avalanche (WC2), Pacific 2. kierros

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Vislami, 26.04.2019 klo 07.44.

?

Kumpi joukkue voittaa ottelusarjan?

Poll closed 03.05.2019.
 1. San Jose Sharks

  50 ääntä
  50,5%
 2. Colorado Avalanche

  49 ääntä
  49,5%
 1. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Laukausten laadusta saatat olla oikeassa, mutta tuon artikkelin perusteella tuolla statsilla voi pyyhkiä persettä. Niinkun voi corseilla sun muillakin, oikeastaan.


  In its present condition, 5v5 xGF% is not a better predictor of future 5v5 GF% than CF% at the player level.

  Though descriptive of shot quality, the xG model has not yet shown to be appreciably predictive of future shot quality or goals at the on-ice level

  Itse katsoin pelin ja näin MacKinnonin pyörimässä ja hyörimässä ja ampumassa surkeita kuteja. Omalla alueella täysi statisti. EI ollut mielestäni parasta MacKinnonia, ei todellakaan. Ehkä en sitten ymmärrä mistään mitään kun adv statsit sanoo muuta ;)
   
  Viimeksi muokattu: 03.05.2019 klo 17.33
 2. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Lainaus:
  Emmehän me nyt tulevaisuutta ole ennustamassakaan tuon viime yönä pelatun pelin perusteella. Tuosta pelistä saadut tilastot kuitenkin kertovat sen mitä viime yönä tapahtui eli MacKinnon dominoi kentän ykköstähtenä ja nuo advanced statsit sopivat juuri siihen menneen arviointiin.
   
 3. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Menee vähän asian vierestä, mutta helvetin hyvä, että siellä on pudotuspeleissä vielä MacKinnonin kaltainen pelaaja, joka pelaa näyttävää kiekkoa ja onnistuu luomaan tilanteita tyhjästä. NHL:n markkinointi-ihmisille on varmasti hankalaa, kun iso osa parhaista ja tunnetuimmista pelaajista on tippunut jo Stanley Cup -jahdista pois. Katsojanakin sitä näkisi mielellään parhaiden pelaajien taistelevan kannusta pidemmälle kevääseen. Liigan tasaisuus on paradoksaalisesti samaan aikaan sekä vahvuus että heikkous NHL:lle.
   
 4. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Mutta kun ei ne sen advanced statit olleet niin paljon parempia kuin muiden Coloradon huippupelaajien, että voitaisiin puhua jostain dominoinnista. Näkyvä kaveri toki.
   
 5. Zoidberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi 2019
  Lainaus:
  Tässä lienee varmaan syy sille fanipoikamaiselle käytökselle viime lähetyksessä. Crosby, Ovechkin, Malkin, McDavid, Matthews, Kane ja Kucherov ovat jo tippuneet niin huomio pitää sen jälkeen kiinnittää MacKinnoniin.

  Ennen neljättä peliä kirjoitin tänne, että Sharksin ylivoiman on oikeasti parannuttava. Valitettavasti Sharksin valmennusryhmä ei lue Jatkoaikaa, ja ylivoimaa ei parannettu. Ensiksi Hertl häviää aloituksen 100-0, jonka jälkeen on helppo työ pakilla purkaa. Sen jälkeen saa pelätä että menettääkö Burns tai Karlsson kuljettaessaan kiekkoa tai yrittäessään jotain all-stars -kikkaa. Eihän sitä ylivoimaa Sharksilla kyllä ollutkaan kuin reilut kaksi minuuttia viime pelissä, joista ensimmäinen päättyi siihen että MacKinnonin fanipoika ei halunnut viheltää Avalanchelle kahden miehen alivoimaa, ja kohta sen jälkeen Sharksille piti antaa kaksiminuuttia. Nuo ylivoimat tuppaa menemään nyt siihen, että Avalanche saa vain itse energiaa siitä kun tappavat niin helposti alivoiman.

  Radil on todella heikko. Toivottavasti Donskoi ja Pavelski tervehtyvät pian.
   
  Vislami tykkää tästä.
 6. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Kai se Mäkinen nyt laukoo paljon, kun se murtautuu jatkuvasti tekopaikkoihin. Jannulla on vielä aika terävä ranne, niin hulluuttahan se olisi olla käyttämättä sitä. Oisko noin äkkiä miettimättä vaarallisin pelaaja yks-ykkösissä tällä hetkellä? No ei niitä parempia ainakaan paljon ole.
   
 7. SVSV Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Sharks
  Miten se aina tuntuukin, että peli ratkeaa Burnsin tai/ja Karlssonin henkilökohtaiseen mokaan. Nytkin Burns käytännössä yksin vastuussa 2-0 maalista. Toki nollalla tehdyllä on paha voittaa, mutta usein tuntuu, että joukkue pärjäisi paremmin ilman Norris-pakkejaan. Karlssoniltakin täysin käsittämätön veto blokkiin tilanteesta, jossa ei saisi ikinä tulla blokkia. Siitä kaksiykkönen omiin ja jäähy.

  Olen samaa mieltä Avs-kannattajien kanssa, että mitä enemmän Burns on jäällä, sitä todennäköisemmin Jonesin takana helähtää. Näinhän se on toki ollut jo vuosikausia, joten ei tässä mistään uudesta asiasta puhuta. Ja toki näissä tappiopeleissä unohtuu helposti hyökkäystehot.

  On myös hyvin absurdia, ettei Jonesin pelaamisesta tarvi valittaa ollenkaan. Harmi, että Gruuuuu on myös kovin hyvä.

  Hauskasti aina Coloradon voiton myötä täällä ollaan sitä mieltä, että nyt peli alkaa olla selvä ja Avs voittaa myös kaksi seuraavaa peliä. Itse olin 1-1-tilanteessa melko luottavainen, että San Joseen lähdetään 2-2-tilanteesta, ja luultavasti uudestaan 3-3-tilanteesta. Voi tietty olla, että nämä arvelut ovat vain vastauksia ketjussa esiintyneeseen vitsailuun/trollailuun. Olisi mukava lukea myös vähemmän värilasillisia kommentteja pelistä.

  Pienestä on kuitenkin kiinni. Avs hallitsi peliä, mutta Nyquist pamautti tolppaan nollanollassa ja Sharks lähes pääsi pelamaan kahden miehen ylivoimaa kaksi minuuttia. Tämän jälkeen oltaisiin voitu pitää Norris-kaksikko penkillä ja päästää jäälle vain hyökkäyspään aloituksissa.

  MacKinnon lentää, kuten viimeiset kaksi kautta. Onneksi jää usein vain vedoksi kohti Jonesia, eikä ehkä hyödynnä ketjukavereitaan tarpeeksi. Silti sarjan paras hyökkääjä. Pitää vain toivoa, että Couture on enemmän clutch.
   
  Puoliveltto, Vislami & Rambokala tykkäävät tästä.
 8. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Lainaus:
  Omaan silmään Sharksin hyökkäyspeli on elänyt aika paljon Coloradon tyhmien kiekonmenetysten varassa. Nyt vasta neljännessä pelissä tuohon kiekkojen menettämiseen tuli jotain rotia, vaikka siellä pari kertaa pakki pisti kiekkoa väärään laitaan. Toki kaikki kunnia Sharksille, että ovat painostaneet Coloradon pelaajia noihin menetyksiin, mutta aika moni niistä olisi ollut vältettävissä.

  Viimeisimmässä pelissä myös vihdoinkin hyökkääjät alkoivat ottamaan parhaat vetolinjat Sharksien pakeilta pois, eikä Sharks enää saanut pelkällä pakki-pakkisyötöllä hirveätä tilaa toiselle puolelle viivaa.

  Colorado pelasi myös nyt enemmän päädyn kautta, eikä kiekkoa yritetty enää väkipakolla tuoda viivan yli koko Sharksviisikon läpi.

  Omasta mielestäni Colorado on parantanut sarjan edetessä peliään enemmän kuin Sharks ja sen myötä luotto Coloradon tekemiseen on kasvanut ainakin minulla. Ensimmäiset San Josessa ja Coloradossa pelatut pelit olivat ehkä sellaisia nuoren joukkueen nöyristelyjä samoin kuin Calgary-sarjan avaus. Tai sitten Sharksilla oli noissa toisissa peleissä vain takin napit vähän levällään.

  Yleisesti ottaen tämä kevät on jo antanut paljon ja Colorado on nyt vähän varkain sellaisessa tilanteessa, että tällä kaudella olisi jo mahdollista tehdä niitä mainetekoja ehkäpä kauden verran aikaisemmin kuin olisi uskonut.
   
 9. Logan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Shannon Szabados
  Calvert ei valitettavasti pelaa tänää. Eipä tässä oikei muuta että tänää pitäs voittaa jos jatkoon halutaan.

  Joku tilastohemmo varmaa tietää onko muissa halleissa pelimäärät huomioiden ollu näin vaikeeta.

  Ei mielestäni Sharks suhteessa viimeeks niin huono ollu mitä täällä puhuttii. Tänää pitäs oikeesti paikoista tehä (Kerfoot & Söderberg) sikäli jos paikoille pääsevät.
   
 10. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Olipa nihkeä peli Coloradolta. Niin ansaittu voitto Sharksille kuin vain voi vaan olla. En edes viitsi mutista tappion jälkeen tuomareista toisten tavoin, kun eivät nuo valkopaitaiset olisi kuitenkaan saaneet mitään niillä viheltämättömillä ylivoimilla aikaiseksi.
   
  Alamummo tykkää tästä.
 11. Zoidberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi 2019
  Näin ottelusta vain jälkimmäisen puoliskon, ja sen perusteella San Jose oli selvästi parempi. Colorado sai yhden maalin onnekkaalla pompulla, muuten Jones oli loistava. Myös Grubauer oli loistava. Maalivahtipeliin kumpikaan ei kaadu. Ylivoima ei ollut San Josella enää niin huono, kun yksi maali kuitenkin tuli. Tällä kertaa Colorado oli huonompi joukkue pelaamaan ylivoimalla.

  Lähetyksessä ei enää runkattu MacKinnonille läheskään yhtä paljoa. Sääli sinänsä sillä olisi ollut mukava katsella monta kertaa läheltää MacKinnonin pehmeilyä ratkaisumaalissa.
   
 12. Puoliveltto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sharks.
  Nyt Sharks ei ollut yhtä hengetön kun edellisessä pelissä, mutta ylivoimaa on vastenmielistä katsoa. Kiekkoa ei saada hyökkäyspäähän ei ttu millään. Sitten kun se joka kymmenennellä kerralla onnistuu, päästään sentään vaarallisille paikoille. Heittäkää pärkkele pitkää päätyyn ja perään tai ottakaa jäähy heti kun pääsette ylivoimalle. Tasakentällisinkin Sharks pärjäisi varmaan ylivoimaa paremmin.

  Jones on vihdoin saanut homman toimimaan. Kane on joko loukkaantunut, urvahtanut tai on hukannut motivaation jonnekin. Seuraavaksi Denveriin taas, pahoin pelkään että seiskapeliin menee.
   
 13. Telnyashka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SJS
  Nyt kai voi kehaista tota 44-88 paria. Pelasivat yli 12min MacKinnonin kenttää vastaan; Nathan ja Landeskog jäivät ilman sog ekaan 40minuuttiin.
  3.erässä Avs sai aikaiseksi kolme laukausta slotista, eli Sharks tiivisti peliä omissa kauttaaltaan.
  Sharksin heikoin hetki oli toi 2.erä, jossa Avs sai liian monta paikkaa. Roolia tässä esitti Kanen tyhmä jäähy, jonka otti melkein heti kun Sharks oli saannut tapettua Dillonin jäähyn.

  Eki puhui edellisen kamalan pelin jälkeen, että virheet tiedetään ja missä pitää parantaa. Nyt oli sitten aivan eri #65 kentällä; jalkaa oli, kiekko pysyi mukana ja löysi omille tiukoissa paikoissa. Eki jopamas pelasi tässä pelissä enemmän kuin Burns, mutta huomion arvoista on, että Pete piti hänet erillään melkein täysin vastustajan ykkösvitjasta.

  Donskoi piristi heti ketjunsa peliä, aivan eritason pelimanne kuin Radil.
  Lainaus:
  Itse veikkaisin, että yläkropassa jokin klesana. Ei ole läheskään ollut niin vihainen ja fyysinen, mitä oli Vegasia vastaan. Onneksi Pete nyt lopulta tähän heräsi ja peluutti esim. Nyquistia enemmän kuin Kanea, joka tähän asti vakituisesti saannut isot peliminuutit. Pitää parantaa ja olla aktiivisempi, siellä kuitenkin Rantanen paahtaa meneen parilla asteella kovemmin varmasti loukkaantuneena.

  Hertl ja Couturelta aikamoiset pelit, päälle 24minuuttia ja koko kaukalon matkalta vahvaa peliä. Kyllä tossa niin moni yksilö paransi peliään Sharksin puolelta ja se todella näkyi. Nyt vieraisiin sama tempo ja halu, niin ei välttis tarvitsisi taas game7 pelata. Ei helppoa varmasti tule olemaan, mutta jos alakynnessä T-mobilesta saa voiton napattua, niin luulisi nyt Pepsimestoiltakin sellaisen onnistuvan.

  Kuinka "pitkällä" mailalla Girard oikein pelaa? Hämmentää nyt joka peli, runkosarja peleissä en edes kiinnittänyt huomiota.
   
  Puoliveltto tykkää tästä.
 14. Floyd Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Sharks
  Tilastotietoa:
  molemmat maalivahdit tässä sarjassa lukemassa 0,93.

  Hyvä Jones, kaikki pelit >0,9!
   
 15. Alamummo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool FC, Miro Heiskanen, Mikko Rantanen
  Lainaus:
  Ei ollut, vaan pelasi juuri sen verran kuin tarvittiin. Avs oli käsittämättömän aneeminen ja top line surkea. Oliko Mäkkäri edes kentällä? Vain Grubi piti tasonsa ja piti lukemat siedettävinä, joskaan ne eivät kerro todellisesta pelistä mitään. Särjet olivat selkeästi parempi joukkue ja voitto heille ansaittu.
   
 16. vilpertti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Chokes
  Adrian Dater on sitä mieltä, että jatkossa tuomareilta voi odottaa vähän enemmän Avsia suosivia vihellyksiä koska nyt joukkue on jäänyt alakynteen juuri tuomareiden takia. Jokainen, joka on katsonut otteluita on iihan vaarmasti samaa mieltä Daterin kanssa. NHL varmaan valmistelee taas puhelinsoittoja sarjan päätyttyä.

  Yön ottelussa Avs ei saanut itse lauottua kiekkoa kertaakaan maaliin, Sharks puolestaan teki kolme häkkiä. Perinteiseen tapaan yksi Sharksin maaleista kuitenkin piti hylätä ilman syytä ja Avs-maali kimpoili mäihällä sisään joten lopputulos oli 2-1.

  Kokonaisuutena Sharks teki enemmän töitä voiton eteen ja oli ottelussa selvästi parempi osapuoli. Jones on yksi pudotuspelien kuumimpia kassareita ja on ollut sitä Vegas-sarjan 50+ torjunnan ottelun jälkeen. Joonas Donskoi palasi kentälle ja piristi Hertlin ketjun peliä huomattavasti. Yhdet tuoreet jalat tässä vaiheessa kautta on oikein mainio uutinen kärkiketjuille.

  Jos MacKinnon ja Rantanen jätetään seuraavassakin nollille, Avsin kausi päättyy siihen.
   
 17. SVSV Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Sharks
  Lainaus:
  Hauskasti tuntuu, että molempien joukkueiden kannattajilla voisi olla jotain mutistavaa pillipiipareista (itse en esim sulata että Sharksin ensimmäinen häkki hylättiin vaikka Meierin maila ei näytä edes osuvan Rantaseen), ja toisaalta kummatkaan eivät halua joukkueelleen yhtään lisää ylivoimaa, sillä paikkoja siunaantuu vähemmän kuin 5vs5 pelissä.

  Nyt se oli sitten Sharks, joka minimoi virheet. Seuraavassa pelissä MacKinnon juoksutettaneen aina kentälle E. Karlssonia vastaan. Häkkejä tulee siis omiin, joten Sharksinkin pitää onnistua maalinteossa yli kaksi kertaa.
   
 18. Alamummo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool FC, Miro Heiskanen, Mikko Rantanen
  Lainaus:
  Avsin maaliin pätee vanha fakta siitä, että Burns on mukana kaikissa pelin maaleissa.

  Lainaus:
  Tämä on harvinaisen totta. Avsilla ei ole secondary scoringia toisin kuin Sharksilla.
   
 19. vilpertti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Chokes
  Lainaus:
  Onko nämä niitä vaihtoehtoisia faktoja?
   
 20. vilpertti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Chokes
  Oli aika yllättävä tieto, että Sharks on pelannut eniten pudotuspeliotteluita joukkueen historiassa juuri Avalanchea vastaan.

  Tänä iltana on historian 31. pudotuspeliottelu joukkueiden välillä, Sharksilla seuraavat listalla ovat Bleg ja Detroit 29 ottelulla. Toivottavasti Avalanche jatkaa samoilla elkeillä kuin viime ottelussa, niin Blegillä on mahdollisuus nousta ensi kierroksella taas ohi.
   
 21. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Minkä NHL-joukkueen lempinimi on Bleg?
   
 22. Sämpylä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NHL
  Lainaus:
  Ainoa oikea vastaus on Espoon Bluesin farmiseura St.Louis Blues, tietenkin.
   
  Smitty#41 tykkää tästä.
 23. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Mistä tuo lempinimi tulee NHL-joukkue Bluesille? Espoon Blues sai lempinimekseen Blegi, koska heidän vanha logonsa näytti siltä, että siinä lukisi Bleg. Tai Blleg. Tällä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä NHL-joukkue Bluesin kanssa, jonka logo on aivan erilainen.
   
 24. Sämpylä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NHL
  Lainaus:
  Turhaa hassutteluahan tämä nyt on, mutta sehän tulee sanasta Blues. Espoon Blues on Blegi, St.Louis Blues on myös Blegi.
   
 25. vilpertti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Chokes
  Lainaus:
  Samaa organisaatiota. Miksi muuten niillä olisi sama nimi?
   
  teemujuu ja Vislami tykkäävät tästä.