Kumpi joukkue voittaa ottelusarjan?

 • San Jose Sharks

  Ääniä: 50 50,5%
 • Colorado Avalanche

  Ääniä: 49 49,5%

 • Äänestäjiä
  99
 • Poll closed .

Vislami

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Ensi aamuyönä saadaankin jo sitten aloitella sarja!

Sharksit tiukan seitsemän ottelun taistelun jälkeen uusille vesille, en muista ollaanko millon törmäilty pleijareissa. Runkosarjaväännöt 3-0 Sharks, jos joku haluaa niille painoarvoa antaa. Toivotaan, että Coloradon pitkä tauko on vieny momentumin ja heti ekaan päästään iskemään kovaa. Fyysisyys, syvyys ja tiivis puolustus avainasemassa San Josella, sekä tietenkin herra kysymysmerkki, Martin Jones.

Pikkaisen evärikkoja saatiin Vegasin käsien kautta, joten katsotaan vielä kokoonpanotilanteita tämänpäivän aamujäiden jälkeen.

Otteluohjelma:
(meidän paikallista aikaa)

COL@SJS Lauantai 27.04 klo 05:00
COL@SJS Maanantai 29.04 klo 02:30
SJS@COL Keskiviikko 01.05 klo 05:00
SJS@COL Perjantai 03.05 klo 05:00

Loput pelit TBD.

Hyviä kisoja!
 
Viimeksi muokattu:
Ambitious, but rubbish

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Miro Heiskanen, Mikko Rantanen
Avsin paras hetki ryöstää on ensi yönä, kun pääsevät pelaamaan tuoreilla jaloilla ja joukkueessa ei ole loukkeja.
 
Mörököl on Ice 2019

Vislami

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Pavs, Hayley ja Donskoi poissa kokoonpanosta avausmatsista. Gambrell nostettu mukaan.

Nyt unille ja aamulla katsellaan taas
 
Ambitious, but rubbish

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Kohta mennään taas! Coloradolla paperilla kokoonpano ilman loukkaantumisia, kun Sam Girard on taas pelivalmis. Bednar on väläytellyt sekä jonkun pakin tiputtamista että seitsemällä pakilla pelaamista, jolloin yksi hyökkääjä jäisi pois. Minulle ratkaisu on aivan sama, kunhan Cale Makaria ei pudoteta. Makarin ja Giradin pelatessa on Coloradon pakisto aivan loistavassa kuosissa avauspelaamisessa niin syötön kuin luistelun kauttakin. Varsinkin Makar on näyttänyt olevansa loistava avaussyöttöjen pelaaja, joka lähes biljardimaisella laitataktiikalla laittaa laitahyökkääjät läpiajoihin. Pelipaita on tilauksessa.

Hyökkäyksessä eläimellisen MacKinnonin on jatkettava samalla tasolla. Rantanen teki pisteensä täysin varkain eikä mielestäni esittänyt peruspelaamisessaan tarvittavaa tasoa. Tämä kommentti tosin tulee sellaiselta henkilöltä, joka ei pitänyt Rantasen runkosarjaakaan vakuuttavana. Ja sama henkilö ei pitänyt MacKinnonia minään ennen viime kautta, joten kommentit tulee ottaa sitä kautta.

Toisaalta El Capitano Landeskog on näyttänyt olevansa taas mies paikallaan, vaikkei paikoistaan ole iskenytkään. Joka tapauksessa sarja tulee mielestäni ratkeamaan kahteen asiaan. Toinen on pakiston avauskyky, sillä duunarihyökkääjät saadaan näyttämään hyvältä, mikäli pakisto iskee oikeanlaisia syöttöjä heille. Tässä nuorten Makarin ja Girardin sekä Barrien tulee voittaa "Världens Bästa" Karlsson (ei, en pidä hänestäkään) ja toisinaan jumala, toisinaan Juudas Burns. Toinen ilmiselvä käännekohta on maalivahtityöskentelyssä. Kuumemman maalivahdin joukkue usein voittaa.

Pienessä muistissa on erään lempimaalivahtini Nabokobin ryöstöt Avs-nipuista vuosituhannen alusta. Nykyinen Sharks-nippu ei minkäänlaisia antipatioita vielä aiheuta, mutta katsellaan sarjan jälkeen. Myöskään Sharks-fanit eivät ole ihon alle päässeet, vaikka ovatkin monia muita onnistuneet ärsyttämään. Jälkimmäisen en usko aiheuttavan ongelmia tänä keväänäkään, sillä provoilu kuuluu asiaan ja sitä tulee kestää.

Luottavaisin mielin toistaiseksi, mutta katsotaan, onko aamulla toinen ääni kellossa. Joka tapauksessa pakko olla tyytyväinen, ettei mitään bandwagoneita ole tarvinnut vielä etsiä, vaan on voinut miettiä Denveriin lentolippujen ostoa. Pirun hienoa pitkästä aikaa.
 
Tärkeimmät urheilijat:

Petter Northug, Andrea Pirlo, Michael Schumacher & Pavel Datsyuk

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
Jos ennen pudotuspelejä joku olisi sanonut, että nämä pelaavat vastakkain, niin olisin pitänyt Sharksia selvänä ennakkosuosikkina. Nyt kuitenkin kun ensimmäinen kierros on ohitse, niin sanonkin että nyt Avalanche on minun suosikki tässä sarjassa. Se sai levätä ja pelata huomattavasti helpomman sarjan kuin Sharks, joka väänsi seitsemän peliä hankalempaa joukkuetta vastaan.

Väitän, että jäljellä olevista pelaajista Nathan MacKinnon on paras pelaaja, ja Mikko Rantanen paras laitahyökkääjä. Avalanchella siis hyökkäyksen kärki on selvästi parempi kuin Sharksilla, mutta Sharksilla sen sijaan huomattavasti leveämpi. Puolustus menee mielestäni Sharksille, vaikka Vlasic ja Karlsson taitavat pelata puolikuntoisena. Maalivahtipeli on täysi mysteeri sanoa kummalle se menee, sillä Martin Jones pelaa näemmä todella hyvin tai todella huonosti. Jos Jones pelaa kuten kuudennessa pelissä, on hän selvästi parempi. Jos Jones pelaa kuten toisessa tai kolmannessa pelissä, on Grubauer selvästi parempi vaikka seisoisi maalilla tekemättä mitään.

Coloradolla lepoetu, San Josella kotietu. Lohduttaututaan sillä, että San Jose on ainakin ollut erittäin hankala paikka Coloradolle.
 
Marko Anttila - Vain vähän kovempi clutch kuin Logan Couture.

"Hienoa peliä kyllä, mutta et sitten ilmeisesti ole naista (tai miestä) ikinä saanut?? " totesi vihainen Manu-fani Jakke76 Liverpoolin johtaessa 1-0 Manua.

Vislami

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Lepoetu ei Coloradoa paljoa auttanut, ensimmäisen erän ja puolet toisesta (kiitos ylivoiman). Sharksit kun sai pelivauhdin silmään, ei Coloradolla ollut paljoa sanottavaa.

Jones aivan törkeän loistava, ei yhtään haparointia, piti joukkuetta sen puolitoista erää pystyssä, kun muut keräilivät vielä itseään.

Dillen 2+2 jäähyn jälkeen alko sitten Sharksien nousu toisen erän puolessa välissä. Ylivoimaa voi pelata neljäminuuttia päästämättä maaliakaan, kuten Sharksien twitterissä naureskeltiin. Jumbon kenttä etunenässä alko pojilla löytyä uutta vaihdetta silmään ja hommat selvä.

Yllättävää oli, että Sharks tehny ihan selkeän taktiikka muutoksen Coloradon nopeita kärkiäijiä vastaan. Pakit lähtee paljon nopeammin alas ja eivät hyökkää päälle vaan rauhassa katsovat tilanteet. Puolustuksessa katkotaan paljon aktiviisemmin syöttöjä ja blokataan laukauksia. Hurjan mukavaa katsottavaa. Mutta olihan siellä muutamat perinteiset puolustushazardit, nostaavatpahan vähän sykettä.

Burns myös kevyet 1+3, kaverin playoff-ennätys. Jokasella kentällä oli hetkensä ja paikkansa, osumia ei vaan jokaiselle tule. Meier ja Hertl paukutteli tolppia ja Goose otti sen tärkeän ekan osuman.

Seuraava peli paskaan kelloon aikaan, joten jää varmasti katsomatta.
 
Ambitious, but rubbish

Telnyashka

Jäsen
Suosikkijoukkue
SJS
Siinä missä Vegas otti Burnsin kiinni heti ja korkealta koko ajan, Avs ei juuri erityistoimenpiteitä tehnyt: Burns ja 1+3.

Olipas raskas alku Sharkseilta ja täten Avs pääsi pelamaan haluamaansa kiekkoa. Jonesilta hyytävä reboundi pelin avausmaalissa, mutta muuten kyllä piti joukkueensa leikissä mukana.
Käännekohtana toimi 4min ylivoima, kun Dillon antoi poikkaria suuhun. Avs jäi nollille ja siitä seurasi Sharksin vyörytys Thor_ntonin johdolla. 2.erän vikaan kymppiin kolme maalia ja peli 4-2.

3 erässä Sharkseilta eka kymppi todella nättiä puolustamista ja maalipaikkoja aukesi varsinkin Timolle, ja Radililla oli aivan tyhjä maali. Vika kymppi sitten hyssyteltiin ja Avs pääsi aloittaan kirin. Eipä siinä mitn vaarallista mielestäni, paitsi toi 92-29-96 vitja.

Gambrell pääsi pelamaan ja ei jatkoon. Ellei Pavelski tai Donskoi palaa, niin toivottavasti seuraavassa pelissä nähtäisiin Suomela. True olisi muuten kiva, mutta ei saannut ainuttakaan kokeilua runkosarjassa, joten no-no.
Itse en tykännyt yhtään Radilin pelistä. Täydellinen hetki loistaa, kun kaksi isoa jässikkää vieressä ja vastassa astetta pienempiä pakkeja. Odotin mielettömiä kulmaralleja, mutta ei. Tyhmiä paitsioita, tyhjästä maalista metritolkulla ohi ja ei tarpeeksi suoraviivaista peliä omissa; pleijarivaihde uupuu mielestäni.

Pakistosta Vlasicille jälleen kömmähdys NZlla, josta seurasi lopulta maali. 3.erässä lähti viivalta slottiin laukaisupaikkaan, ainoa vaan että Timppa oli jo sen paikan vienyt->2vs1 toiseen päähän. Tällä kertaa Burns kuittasi parinsa virheen.

Kyllä tästä ihan kiva viba jäi. Väitän että toi Avsin pakisto tollasenaan on ongelmissa jatkossakin pahasti, niin helposti Sharksin isommat hyökkääjät vei heitä laidoissa. Yhdessä tilanteessa Girard oli ekana kiekossa ja sai täysin sijoittumisensa valita, sitten tuli Timo ja inan sai peppua Girardin etupuolelle ja bump. Pakki täysin irti kiekosta ja aikaa oli nostaa katsetta vastustajan maalin takana.
 

Saske

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks
Erityismaininta vielä entiselle kapteenille Thorntonille. Ei paljon ikä tai jalka painanut tänään. 1 maali ja hyvä esityö myös Burnsin maaliin.
 
"Löikö Mörkö sisään? Löikö Mörkö sisään?"

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Ensimmäisestä pelistä taas tappio. Tällä kertaa peli oli vain ihan lapasessa aina Johnsonin tyhmään polvarivetoon asti mistä Sharks tasoitti pelin. Sen jälkeen toinen sai hengen päälle ja teki paikoistaan maalit. Puskuria olisi voinut olla enemmänkin kuin yksi maali, mutta tällä kertaa ei vedot vain osuneet verkon perukoille.

Ilmeisesti päähän osuvasta kiukkuisesta poikkarista voi antaa vitosen sijaan 2+2, vaikka poikkarin kohde vuotaa verta kunnolla.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Ilmeisesti päähän osuvasta kiukkuisesta poikkarista voi antaa vitosen sijaan 2+2, vaikka poikkarin kohde vuotaa verta kunnolla.
Juu, ja lisäksi tuon jäähyn voi tappaa päästämättä maaliakaan! Whodathunkit.

Teksti-tv analyysin perusteella DeBoer on onnistunut taas muokkaamaan joukkuetta vastustajaan reagoiden. Labanc riisui Rantasen maalissaan komeasti.
 
If that's true, if you don't know who I am, then maybe your best course would be to tread lightly.

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Juu, ja lisäksi tuon jäähyn voi tappaa päästämättä maaliakaan! Whodathunkit.

Teksti-tv analyysin perusteella DeBoer on onnistunut taas muokkaamaan joukkuetta vastustajaan reagoiden. Labanc riisui Rantasen maalissaan komeasti.
Ei ole pelin hengen mukaista tappaa tuollainen iso alivoima. Tuli kauhean paha mieli siinä sängyllä rötvätessä, kun säynävät eivät antaneet sitä parin maalin bumpperia siitä.

Tuossa Labancin maalissa tuli hyvin ilmi se, että Rantanen on kovin pehmeä noinkin isoksi pojaksi. Olisi voinut pistää miehen ihan pystyyn, mutta tyyty päätyi sitten vetämään pelkän ohilennon koskematta Labanciin.

Thorntonille kyllä sen kannun soisi, mutta tämän kierroksen ajan tulee toivottua miehelle vain pitkää kesää golfin parissa.
 

Floyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Jep, peli eteni vähän sillä tavalla kuin kuvittelinkin. Vihu tulee alussa lujaa päälle enemmän levänneenä MacKinnonin ja Rantasen johdolla. Vähän yli puolivälin osat sitten vaihtuivat. Sharks vei peliä leveämmällä kalustolla ja lähinnä vain 96/29 saivat tilanteita aikaan. Onneksi Jones oli hyvin pelissä mukana. Loppu sitten varmistelua ja tarkkaa peliä.

Labancin maali oli todella hieno osoitus taidosta, jota ko. jampalla on tarpeen tullen.
 

Kesan

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Nashville Predators (sympatiat: Flames, Avs)
Ensimmäisestä pelistä taas tappio. Tällä kertaa peli oli vain ihan lapasessa aina Johnsonin tyhmään polvarivetoon asti mistä Sharks tasoitti pelin. Sen jälkeen toinen sai hengen päälle ja teki paikoistaan maalit. Puskuria olisi voinut olla enemmänkin kuin yksi maali, mutta tällä kertaa ei vedot vain osuneet verkon perukoille.
Boldattu kohta oli kyllä sellainen tilanne mitä itsekin katoin kauhistuneena, että kohta soi omissa. Näki jo Johnsonin vetoa tekemässä, että nyt ei käy hyvin. Mikäli olisi aikasemmin päässy vetää olisi voinut käydä paremmin. Tossa kohtaa varmaan paras olisi ollut palauttaa kiekko syvälle/ränniin. Tosin helppo se täältä on analysoida.

Sanotaan vielä tännekin, että puolivälierissä pidemmän sarjan pelannut joukkue on voittanut ekan ottelun lukuunottamatta Blues - Dallas sarjaa, jossa molemmat pelasi yhtä pitkän ottelusarjan. Colorado hävisi myös Calgarylle ensimmäisen ottelun. Pientä tilastoanalyysia vaan.
 

RäpyläRepe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bobs & vagene
Ekan pelin perusteella on kyllä Sharksin sarja tämä. Avsin kiekollisen pelin ja erityisesti omista lähtemisen pitää parantua merkittävästi, jos meinaavat edes tasapäin pelata.

Sharksilla oli alkukankeutta, mutta toisessa erässä prässi nousi ja sitten Kalliovuorten pojat olivat kiipelissä. Ne kerrat, kun pakki sai rauhassa omissa lähteä kiekon kanssa, hyökkääjät olivat jo yli punaviivan ja pakkien syötöt tuli kovalla ropelilla, jotka pomppivat lapojen yli ja johtivat järjestään menetykseen.

Lopussa taas Sharks puolusti viimeiset n. 5 minuuttia ilman, että varsinaista vaaraa tasoitukselle edes oli. Ei Avs päässyt millään maalinedustalle ja hyökkäyspään kiekonhallintakin oli kaikkea muuta kuin varmaa.

Toki nää on playoffia ja vasta eka peli, joten vielä voi vaaka kallistua Avsin suuntaan, mutta tuon pelin perusteella se näyttää epätodennäköiseltä.
 
"Our enemies are innovative and resourceful, and so are we. They never stop thinking about new ways to harm our country and our people, and neither do we." - George W. Bush, 5.8.2004.

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Tätä ensimmäistä peliä oli käsittämättömän mukava seurata. Ottelun aikana ei jännittänyt tai vituttanut juuri ollenkaan. Koko ajan oli vahva luotto ja Avs ei aiheuta Vegasin kaltaisia inhoviboja. Sharksin rutiini ja leveys ratkaisivat pelin. Samasta syystä Bruins etenee lännessä finaaleihin.

Seuraavaan matsiin tosiaan Avs ottanee Burnsin paremmin pois Vegasin tavoin. Katsotaan, miten se avaa peliä mm. Hertlille ja Meierille, jotka tykkäväät leikata laidalta keskelle kulmarallin jälkeen.

Kuka olisi uskonut, että ottelun tähti on Martin Jones? Toki kaveri veti kovalla tasolla katkaisupelit, mutta Game 1 oli omissa papereissa laskettu varmaksi sulamiseksi. Huutelen toki edelleen veskakriisin puolesta, kunnes Jones nostaa Conn Smythen ilmaan.

Sweeppi olisi kriittisen tärkeää ajatellen mahdollista Blues-sarjaa, mutta eiköhän tämä sarja ole neljän matsin jälkeen tasoissa.
 
Young Joe Thornton

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Vlasic ei lähde ulisemaan viheltämättä jääneestä paitsiovihellyksestä joka käänsi ottelun Avsille.

Hän odottaa kotona liigan anteeksipyyntöpuhelua.

Curtis Pashelka on Twitter
 
If that's true, if you don't know who I am, then maybe your best course would be to tread lightly.
(1)
 • Tykkää
Reactions: SVSV

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Miro Heiskanen, Mikko Rantanen
Vlasic ei lähde ulisemaan viheltämättä jääneestä paitsiovihellyksestä joka käänsi ottelun Avsille.

Hän odottaa kotona liigan anteeksipyyntöpuhelua.

Curtis Pashelka on Twitter
Sharksin kannattaisi ehkä jo jättää Vegas-sarja taakseen, häviävät tämän vielä pystyyn.
 
Mörököl on Ice 2019

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Vlasic ei lähde ulisemaan viheltämättä jääneestä paitsiovihellyksestä joka käänsi ottelun Avsille.

Hän odottaa kotona liigan anteeksipyyntöpuhelua.

Curtis Pashelka on Twitter
Vihellykseen asti pelataan ja niin edelleen, vaikka tuomari omasta mielestä olisi virheen tehnyt.

Vanha viidakon sananlasku sanoo, että "You're not in trouble until you lose at home". Osat menivät aikalailla ympäri ämpäri tähän peliin, kun Sharks vei alkua ja Avalanche loppua. Burnsilta taas vaihteeksi sellainen toimita kiekkoa maalille ja hyviä asioita tapahtuu maali, kun ensiksi laukoo omalta puolustajaltaan luistimen terän irti ja sitten Barrien mailan kautta seuraava veto Grubauerin längeistä läpi. Calvertin Mattille sisupuukkoa, kun oli värkkäämässä kolmatta ja neljättä maalia vahvalla yksilösuoriutumisella ja otti kummassakin iskua, mutta pelasi tilanteet loppuun asti.

Erityismaininta menee Makar-Girard parin viivakiekottelulle kolmannen erän lopussa. Siinä juoksutettiin tyhmää oikein kunnolla.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Hauska nähdä miten Sharksin papat haukkoo henkeä 1,5km korkeudessa seuraavat 2 peliä.

Eiköhän Avs sieltä vuorilta tule alas 3-1 johdossa, kuten Flames-sarjassakin ja sitten yritetään jo katkaisua Särki-lätäkön rannalla.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy