Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Sami Lähteenmäki – Lopen paras kiekkoilija

Viestiketju osiossa 'Ässät' , aloittajana PataJaska, 22.09.2013 klo 01.11.

 1. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Savinainen tuntuu saaneen Porissa aikamoisen Jumala-aseman. Enää ei haaveilla kotiin normaaleita Jasonia tai Jesseä. Savinainen on loistava pelaaja mutta pysyköön nyt vähän aikaa poissa Ässistä niin ei ole sitten liian kovia ennakko-odotuksia jos joskus palaa takaisin.
   
 2. Ässät1967 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Nono, onhan se ihan yleisessä tiedossa ollut jo vuosia, että Lukon on pakko maksaa lisähintaa pelaajille. Usein kuultuna muualta kuin Porista, että jo aloitustarjoukset pelaajasta ovat kymmeniä tuhansia enemmän kuin seuraavaksi paras tarjous. Tällä en halua provosoida ja jos rahaa on niin siitä vaan, mutta rahalla ne pelaajat Raumalle saadaan, ei vanhankaupungin viehättävällä miljööllä.
   
 3. Walton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1963:n puusilmät.
  Lainaus:
  En kiellä etteikö joskus joidenkin pelaajien kanssa näin olisi ollutkin. Väittäisin että nykyaikana näin ei vain enää ole. Raumalla vedetään huomattavasti kovemmalla kulukuurillankuin aiemmin ja panostettu muihin seikkoihin joilla sopimukset ovat mahdollisia.
  Tiedätte että kaikki nämä "vapaat kesät" yms ovat vain sanahelinää?
  Ja siis kritiikkini koskikin pääasiassa tuota väitettä jossa ei olisi omiakasvatteja lukuunottamatta tultu kuin rahan takia.
   
 4. Esteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Et viitsisi mennä muualle jankkaamaan ja vääntelemään veistä haavassa. Voisit mennä vaikka siihen ketjuun, johon kirjoittavat SM-Liigan mestaruuden voittaneiden joukkueiden kannattajat.

  Ai, sorry. Muistin just, että Lukolla ei niitä mestaruuksia vielä ole - ei edes sitä ensimmäistä.
   
 5. Näkkäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Rauman kettupaidoilla olisi samanlainen rosteri nyt ja tulevaisuudessa huolimatta valmentajasta. Dufvan imukyvystä on kuultu, mutta raha ratkaisee.

  Voi toki olla, että joku pelaaja ei tule toimeen jonkun koutsin kanssa (Marjamäki vs. Ape?). Ainahan näitä on, mutta aika marginaalinen määrä kuitenkin.

  Kettujen oli vähän pakkokin nyt haalia Ässistä joku tekijämies. Sen verran siellä toimistolla kuitenkin lähihistorian pelaajaliikenne Poriin ja Elonkin jatkopaperi Pataan harmittaa.

  Lähteenmäki on hyvä pelaaja, mutta ei vielä mikään ikoni. Paljon enemmänkin olisi voinut kirpaista. Joku Armian tapaisen junnutähden, huippusnaipperin tai nuoren porilaisveskarin siirto olisi ollut paljon ikävämpi asia.
   
 6. angnus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Sen verran herkkähipiäistä porukkaa nuo kiekkopomotkin ovat, että pakko niiden on saada jo median kuittailujenkin takia pelaajia Porista Raumalle. Eloa ja Lähteenmäkeä yrittivät, Sami tarttui rahakkaaseen soppariin, Eero ei. Olisi kiva kuulla Niemeltä, saikohan hänkin Lukolta tarjouksen. Toivottavasti eivät nyt siellä lupauksien hautausmaalla pilaa hyvää pelimiestä, jonka Ässät ovat saaneet hyvään iskuun.
   
 7. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KaMa
  Lainaus:
  Ässiin tullaan kehittymään ja/tai hakemaan uutta nostetta uralle, Lukkoon halutaan valmiita pelaajia tiettyyn rooliin ja näistä ollaan valmiita maksamaan + Rauma-lisä. Toki valmiit, jo kannuksensa hankkineet pelaajat maksaa enempi kuin potentiaaliset.

  Lähteenmäellä ollut mielenkiintonen urakehitys. Mestiksen tehokkain, sitten koko kausi sivussa, seuraavaksi Suomen mestaruus ja nyt yhdessä Liigan tehokkaimmista ketjuista. Kolme kautta Porissa sitten riitti tällä erää.

  Tähän vois tietysti kokeilla ripotella negaa toteamalla, että Michael Ryanin ohella loukkaantumisherkin Ässä lähihistoriassa, mutta sekin on turhaa. Työteliäs, atleettinen, hyvän asenteen ja kohtuullisen pelikäsityksen omaava laituri, joukkuepelaaja, joka kykenee pelaamaan roolissaan myös kärkiketjussa. Ei mitään pahaa sanottavaa, tää kuuluu ammattilaisurheiluun ja tässä on vielä Ässilläkin kovat piipussa tämän kevään osalta. Mutta kieltämättä, vittumainen takiainen tulee olemaan teutaroidessaan sinikeltanen paita päällään Ässiä vastaan.
   
 8. Ribals Jäsen

  Vaikka tämä vähän kirpaiseekin, niin kyllä tämä oli se "mieluisin" menetys, jos muina vaihtoehtoina on Niemi ja Elo. Jos tuohon Samin tilalle saataisiin vaikka se Miro Aaltonen, niin hyvä korvaaja tuohon paikalle saadaan.
   
 9. motamoro Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Eikös Niemi mene Kärppiin? Vai tarkoititko menetystä nimenomaan Lukkoon?
   
 10. Anu Saukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stina Troest
  Lainaus:
  Kyllä siellä se yksi viiri vuodelta -63 roikkuu.

  Lähteenmäki ansaitsee jo näytöillään sen 150k, eikö ansaitsekkin? Tietysti raha vaikutti asiaan, mutta se vaikuttaa joka siirrossa, jopa Poriin. Kyllä Raumalle on viime vuosina matkannut kotimaisia pelaajia ihan muutkin asiat mielessä. Ville Nieminen tuli hakemaan mestaruutta. Ville Vahalahti koki roolinsa samaksi vuosi vuodelta Turussa ja lähti Raumalle(pelaa esityksiin nähden alihintaisella palkalla). Ja paljon muita.

  Itse olen tyytyväinen, että Lähteenmäki valitsi juuri Lukon. 40 tehopisteen mies on aina kova kaappaus Liigan sisältä.
   
 11. Janiz80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Nykyisessä ykkösketjussa Lähteenmäki on helpoiten korvattavissa, joten ei tämä valtavasti kirpaise. Toki parempi olisi ollut, mikäli olisi pysynyt, mutta toisaalta nyt saadaan vaihtuvuutta, mikä ei välttämättä ole huono asia.

  Kaikkea hyvää Samille, kunhan ei Pataa vastaan onnistu.
   
 12. Walton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1963:n puusilmät.
  Lainaus:
  Eikös tämä onnistuminen ole enemmän sääntö kuin poikkeus. Saarelat, Elo, Raanta ainakin ovat onnistuneet Lukkoa vastaan hyvin ja Jokke Heinänen oli myös melkoinen peikko aikoinaan Ässille.
  Olihan siellä myös Tuomas Huhtanen, mutta se on... noh, Tuomas Huhtanen, todellinen maalintekijä.
   
 13. Bigmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata & LAK
  Lainaus:
  Katsokaa nyt niiden hankintojen profiilia ja statusta. Käytännössä jokaisella Lukon hankinnalla on varmaan toistakymmentä sopimusta joista valita kun Lukkoon tulevat. Ässät taas hankkii näitä lähteenmäkiä ja eloja Mestiksestä ja farmiseurasta.

  Vai millä muulla perusteella luulette esimerkiksi Vahalahden tai Niemisen päätyneen Lukkoon? Menestyksen perässä? Kehittymään? Kaupungin vuoksi?
   
 14. Anu Saukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stina Troest
  Lainaus:
  Joo Tuomas Huhtanen oli se huti Lukolta. Ensimmäisen kerran kun näin Lähteenmäki huhun niin muistui mieleen tämä maalitykki. Ei siirrot Porista Raumalle onnistu. Toivotaan, että tällä kertaa onnistuu.
   
 15. Anu Saukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stina Troest
  Lainaus:
  Vahalahti tuli näyttämään, että pystyy pelaamaan vielä huipulla. Nieminen tuli vielä kerran yrittämään mestaruutta. Lukko on varakas seura, tiedetään. Jos vain haluttais ni pelattais Kohelossa. Te olisitte ilman raumalaisia konkassa.
   
 16. Ässät1967 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Ehkäpä. Emme myöskään olisi suomen mestareita.
   
 17. Ribals Jäsen

  Lainaus:
  Meinasin, että näistä kolmesta vaihtoehdosta Lähteenmäki olisi se kolmanneksi pahin menetys (jos kaikki ykköskentästä lähtisivät). Ja tiedän kyllä, että Niemi menee Kärppiin ja Elo jää Poriin. Toivottavasti ymmärsit pointin, vähän epäselvästi kirjoitin.
   
 18. haunted shores Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Varjotuuli
  Sääliksi käy nyt kyllä Lähteenmäkeä. Kaverilla olisi voinut olla edessä hieno ura kotimaisessa Liigassa.

  Nyt sitten Rauman kautta unholaan ja himaan Porissa voitettua kahta mestaruutta muistelemaan.
   
 19. sob Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, FC Jazz, ..... Oulu Ermines
  Ainahan se kirpaisee, kun pelaajaliikennettä tapahtuu Porista Raumalle - tai päinvastoin.

  Lähteenmäen ura on ollut muutaman vuoden nousutrendissä ja Ässät on saanut nauttia pelaajasta, jolla on erittäin hyvä hinta-/ laatusuhde. Tuleva sopimus on huomattavasti nykyistä kalliimpi riippumatta siitä, missä pelaa. Lähteenmäki pelaa työteliästä peliä jatkossakin, mutta hieman eri hintalapulla.

  Uskoisin, että Ässät olisi voinut kilpailla Lukon ja mahdollisten muiden kilpakosijoiden kanssa, mutta siinä leikissä olisimme joutuneet lyömään suhteellisesti ottaen hieman liikaa rahaa kiinni yhteen palaajaan. Meillä pitää täyttää ensi kaudella moni muukin avainpaikka tyyliin Niemi ja Lindell. Käytännössä etsimme (taas) pelaajia, jotka omaavat tulevaisuuden potentiaalia, ovat mustia hevosia tai joilla on takana heikko kausi alentamassa palkkapyyntöä. Lähteenmäki ei kuulu edellä mainittuihin "arpalippuihin".

  Lukkokaan tuskin Lähteenmäestä maksaa mitään zaborskimaista summaa vaan palkkasumma sijoittuu maksimissaan jonnekin tasolle "Pyörälä" - "Kuusela". Todennäköisemmin tuon tason alle, koska Sami ei ole vielä maajoukkuepelaajan statuksella marinoitu pelimies. Tämä siis puhdasta arvailua. Joka tapauksessa, Ässien budjettiin ja tilanteeseen nähden palkkapyyntö on ollut liian korkea, jos muualle lähtee.

  Eri pelaajien floppivaaraan liittyen...

  Ässäkirjoittajat täällä toistelevat että Elo on vaikeimmin korvattava ykköskenttämme mies, mutta asiaan sisältyy myös kääntöpuoli. Elon rooli on tehdä maaleja. Nykytahdilla on siinä erittäin hyvä, mutta ajallisesti otos on vielä kovin lyhyt. Ideaalitilanteessa Elo jatkaa ja parantaa tasoaan tulevat 2+1 vuotta. Painajaisissa Elo vaipuu varjojen maille kuten Haataja Kärpissä. Lähteenmäki on taas laadukas työmyyrä/ yleispelaaja ja hänen kohdallaan floppivaara on mielestäni Eloa pienempi, johtuen herrojen erilaisista vahvuuksista. Ykköskentästä Niemi on mielestäni joka tapauksessa vaikeimmin korvattavissa - yksi liigan aliarvostetuimmista pelaajista.

  Kaikkea hyvää Samille! Toivottavasti pelaat pitkän kevään Porissa ja jatkossakin pelit kulkevat hyvin - paitsi Ässiä vastaan =)
   
 20. Rannari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata
  Aika moista Lähteenmäen aliarvioimista tuo helpoiten korvattavissa oleva. Olen kyllä sitä mieltä, että toisen samanlaisen yleispelaajan löytäminen noilla tehoilla on vähintäänkin yhtä vaikeata kuin noiden kahden muun. Väiittäisin hänen olevan jopa vaikeimmin korvattavissa olevan pelaajan. Roolitushan tuossa kentässä on käsittämättömän selvä tällä hetkellä. Lähteenmäen kaltaista työmyyrää noilla taidoilla ei löydetä tästä liigasta heti. Miehen rooli kun ei ole se pelinrakentelu eikä se mies jolle sitä paikka yritetään pelata. Päinvastoin. Hän tekee kaikkensa toisten eteen ja siinä sivussa upottaa ja järjestelee maalipaikat toisille. Erittäin hieno mies kentällä sekä ulkopuolella. Jään kaipaamaan enemmän vain Lindelliä.
   
 21. MustatKortit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
  No se nyt kuulostaa varsin erikoiselta, että joku menisi Lukkoon hakemaan urheilullista voittamista. Jos Lähteenmäen tapauksesta puhutaan, niin tässäkin mielessä viime vuosien kestomenestyjä JYP olisi ollut loistava paikka.
   
 22. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lähteenmäki ei varmasti floppaa pelillisesti Lukossa mutta hänen kohdallaan on aina yksi kysymysmerkki ja se on kuinka pysyy ehjänä. Samilla on urallaan ollut paljon loukkaantumisia ja selkeä riski on olemassa vaikka tietenkin toivotaan miehen pysyvän ehjänä jatkossakin.
   
 23. Oto Hascak Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Vai että Lähteenmäki vaikeammin korvattavissa kuin esim Niemi. Kyllähän se on niinpäin, että Lähteenmäki on nauttinut Niemen luomista paikoista, Jos pätäkkä määrää miettii, Niemen tasoiset pelaajat ovat pikkuisen kalliimpia, kuin nämä duunarit.
   
 24. Rannari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata
  Lähteenmäessä tiedetään takuuvarmasti, mitä saadaan hänen ollessaan pelikuntoinen. Noista kahdesta muusta ei voida sanoa samaa. Väitän, että yv pyörittäjänä Samilla olisi enemmän pisteitä kuin Mikalla. Ei noista maaleista Mika nyt niin montaa ole syöttänyt ja kyllä se Samikin jokusen paikan on sille Niemelle tarjonnut, että ei se aivan noin yksipuolista tarjoilua ole ollut, mutta tähän päivään mennessä Niemi on ollut lähes yhtä huono maalintekijä kuin Hupi. Näin ne asiat voidaan nähdä monella tapaa.
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2015 klo 17.26
 25. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Lainaus:
  Juuri näin, tässähän tullaan siihen, miksi mielestäni Ässien olisi kannattanut panostaa Lähteenmäkeen, varsinkin kun ensikauden joukkueessa tulee melko varmasti olemaan paljon kysymysmerkkejä. Ässien ensikauden joukkueen taso tulee melko varmasti heittelemään melko paljon ja siinä Sami olisi rutiinillaan näyttänyt hyvää esimerkkiä nuorille Ässä pelureille.

  Lähteenmäen tyylisiä pelaajia löytyy liikasta vaikka kuinka ja paljon, mutta ei tuon tasoisia ja tuollaisella suoritusvarmuudella pelaavia jätkiä. Samilla pelin taso vaihtelee yhtä paljon kuin Liigan kokeneimmilla puolustavilla hyökkääjillä. Tämän lisäksi hyökkäyssuunnan osaaminen on mielestäni hyvää Liiga tasoa ja niinkuin monta kertaa sanottu, parantaa koko ajan peliä ja on 25-vuotias.

  Muuten, jos tämä ja viime kausi huomioidaan, niin Eero elo on tehnyt Liigassa maaleja keskiarvolla 0,30 maalia/ottelu. Samin vastaava luku on 0,33 maalia/ottelu.

  Elo ja Niemi ovat tällä hetkellä roolissaan todella hyviä ja vaikea on yhtä kovia kavereita löytää. Niemi ja Elo ovat kuitenkin pääosan urastaan ollut n. riittämättömiä rooliinsa. Korostan kuitenkin, että uskon ja toivon molempien pysyvän tulevillakin kausilla tällä tasolla.