Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Sami Lähteenmäki – Lopen paras kiekkoilija

Viestiketju osiossa 'Ässät' , aloittajana PataJaska, 22.09.2013 klo 01.11.

 1. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Lienee riittävän perusteltua tämän seuraavan Ässien ottopojan saada myös oma ketjunsa, niin vahvasti kaveri on käymässä, käyttääkseni runollista ilmaisua, "teit' Savinaisen astumaan" :) vaikka viime kausi menikin vielä lähes täysin liigavauhtiin totutellessa, niin taisin silti jo tuolloin sanoa että täytyy olla jonkinasteinen aivovamma, ellei näe miehen potentiaalia..

  Sami Lähteenmäki saapuu siis alunperin eteläisen Hämeen ja Uudenmaan rajamailla sijaitsevalta paikkakunnalta nimeltä Loppi. Tosin hänen kasvattajaseuransa ilmoitetaan olevan Riihimäen Kiekko-Nikkarit, eikä kotikylän paikallinen Lopen Lätkä. Harva on ehkä tullut huomanneeksi, että Lähteenmäki on nuorena käväissyt jopa ikäkausi maajoukkueissa, ja että ennen Ässiin tuloaan hänellä oli vuosilta 07-09 allaan jo 45 liigapeliä HPK:n paidassa (eli kaverilla on jo sata liigapeliä täynnä aika pian). Toki luvalla sanoen mitättömillä tehoilla (0+2), mutta peliaikaa ei ole tainnut juurikaan noina vuosina tulla. Vielä kaudella 09-10 Lähteenmäki reppureissasi myös kolmessa eri Mestis-joukkueessa, ilman mitään mainittavia mainetekoja. Kunnes sitten kaudella 10-11 ketsuppipullo räjähti käsiin, ja Jukureissa tehot 26+17 eivät jättäneet selittelyille sijaa. Kuitenkin, Ässiin tullessaan kaverilla oli siis vyöllään vain tuo yksi ainoa todellinen superkausi, ja sitä seurannut kausi joka jäi kokonaan väliin, koska mies loukkaantui vakavasti jo harjoitusottelussa..

  Nythän Lähteenmäki on aloittanut alkaneen kauden piste/peli tahdilla, ehkä jopa hieman yllättäen vaikka potentiaali olikin nähtävissä. Ja tehopisteiden päälle kaveri pelaa muutenkin kokonaisvaltaisen hyvin, edustaa tietyllä tapaa sellaista valmentajan ihannepelaaja tyyppiä. Jos ote ei liikaa lipsu, niin tällä tahdilla (joka veisi 45 maalin kauteen, mutta kyllähän tuo vuorenvarmasti siitä hiipuu) Lähteenmäelle on realismia jopa 15 maalin kausi, jota pitäisin jo hyvänä suorituksena: kolminkertaistaisi viime kauden maalimääränsä. Mahtaneeko olla mahdollista vielä tuosta ylikin, ken tietää..

  Jos kehitys jatkuu näin jyrkän nousujohteisena, niin Lähteenmäki on ilman muuta seuraava jolle pitäisi saada tehtyä jatkopaperi. Tähän mennessä vain yhden kauden ihme on scoutattu erittäin hyvin, ja käsissä on nyt todellinen talentti kovan tason liigapelaajaksi..
   
 2. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Myönnän, Lähteenmäki on positiivisesti yllättänyt meikäläisen. Mestiksestä on ennenkin kovia tykkejä yrittänyt liigaan mutta usein tie on katkennut yhteen kauteen. Sami näyttää kuitenkin tulleen jäädäkseen liigaympyröihin. Kaveri on aika monipuolinen kiekkoilija ja potentiaalia on nousta vielä pykälä pari ylemmäskin. Kaikkea ei ole vielä nähty, toivottavasti kehitys jatkuu samanlaisena tulevaisuudessakin ja Ässäpaidassa.
   
 3. vero Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lähteenmäki kuuluu siihen kastiin, jonka kanssa pitäisi tehdä ennen maajoukkuetaukoa vähintään parin vuoden jatkosopimus. Pari edellistä kautta meni enemmän tai vähemmän vihkoon loukkaantumisten takia, mutta terveenä ollessan parissa vuodessa vähintään EHT-tason pelaaja.
   
 4. madeOFspade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lähteenmäki teki viime kaudella 41o 5+3, nyt on 10o 6+2.

  Olisiko tämä kausi nyt se läpimurtokausi? Toivola voisi tarjoilla äijälle 2-3v jatkopahvia, arvokas pelaaja joukkueelle kun pystyy tarvittaessa pelaamaan sentterinäkin.
   
 5. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Itsehän olen (noh, tulihan tämä ketjukin avattua) ihan täysi Lähteenmäki-fani. Koko alkukauden ollut ottelussa kuin ottelussa aina joukkueen kolmen parhaan pelaajan joukossa, ja Hagmanin kanssa oikeastaan ainoa jota ei näytä haittaavan että maalien hintana saattaa myös tulla vähän nenä kipeäksi. Lähteenmäki on muuten myös alkukauden osalta Umicevicin kanssa käytännössä kahdestaan vastuussa siitä, että Ässien ylivoimaprosentti on noinkin kova kuin on..

  Mutta tuskin kukaan silti olisi uskonut että tämä kaveri oikeasti johtaisi joukkueen maalipörssiä, ja että maaleja tulee lähes zabomaiseen tahtiin (eli ollaan reippaasti yli 30 maalin vauhdissa). Ei tietenkään voi asettaa sellaista odotusarvoa että tämä vauhti pitää koko runkosarjan ajan, mutta iloitaan ainakin nyt että uusia vastuunkantajia on selkeästi kasvamassa..

  Nyt todellakin ainakin parin vuoden jatkopaperi ja nopeasti, ennen kuin missään muussa seurassa aletaan ihmetellä tällaista "outolintua" noin korkealla maalipörssissä..
   
 6. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Nooh, ei nyt vielä lyödä mitään maalimääräpaineita, Elokin oli 4 pelin jälkeen 60 maalin vauhdissa mutta sen jälkeen on ollut hiljaista. Lähteenmäki on silti yksi positiivisimmista Ässistä ekan 10 pelin jälkeen, hienosti kaveri on palkinnut peliajan kärkiketjuissa.
   
 7. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Kauden 7. maali tänään Lähteenmäelle. Kaveri on kyllä tosi hyvässä maalivauhdissa ja peli näyttää muutenkin tosi hyvältä. Harmi että ketjukaverit Niemi ja Elo tuntuvat olevan vähän jäässä, muuten jälki voisi olla vieläkin hurjempaa.
   
 8. Mondie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porilainen brändikiekko
  Jokohan Toivolan on kokeillut tarjota kunnon sopimusta Sami "Savinainen" Lähteenmäelle? Syytä olisi, sillä näillä näytöillä saattaa ottajia löytyä muualtakin lügasta. Tosin sopimusta saattaa edesauttaa se fakta että Porissa Samille on tiedossa melkein varmuudella paikka kärkiketjuissa.
   
 9. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lähteenmäelle vuosi lisää soppariin. Vähän lyhyt pätkä mutta ymmärrettävästi tulikuuma Lähteenmäki ei halua nyt sitouttaa itseään liian pitkäksi aikaa.
   
 10. Patapata Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyrki Ahon asenne
  Hieno homma! Toivola oli taas ajoissa liikkeellä. Seuraavaksi työstämään Lindbohmin sopimusta täksi kaudeksi?
   
 11. regularflex Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Samaa mieltä ja olen todella tyytyväinen tähän soppariin. Sopimuksen pituuteen kantaa ottaen voidaan yksivuotista pitää myös Ässien kannalta hyvänä ratkaisuna. Monivuotisessa sopparissa hinta nousisi väkisin ylemmäs ja nyt yksivuotisella sopparilla voidaan rauhassa katsoa tämä kausi loppuun, ettei kyseessä ole vain suonenvetoa ja jos ensi kauden alussa peli yskii, niin naaman eteen parivuotinen lappu hieman alemmalla hinnalla. Jos taas koko ajan peli kulkee, niin voidaan hyvällä omallatunnolla tarjota parivuotista lappua korkeammalla hinnalla.

  Eli tämä soppari on sekä Ässien että Lähteenmäen osalta low risk.
   
 12. Bigmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata & LAK
  Ns. varmana veikkauksena sanoisin, että sopimuksen mitta on Lähteenmäen/agentin sanelema ja Ässät olisi lyönyt nimen vaikka kolmivuotiseen pahviin.

  Taas yksi sulka Toivolalle.
   
 13. Mondie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porilainen brändikiekko
  Mahtavaa että sopimus syntyi. Aina voi tietenkin kitistä ja sopimuksen ainoa huono puoli oli sen lyhyys. Mutta pääasia että jatkoa tuli!
   
 14. Patamies#72 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Varmasti iso palanen ensi kauden joukkueeta! Kauden alun perusteella mies tulee ottamaan ensi kaudellakin yhden paikan kärkiketjujen laitureista. Loistavaa työtä jälleen Toivolalta!
   
 15. sonnychiba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  ^Hienoa negatiivisuutta! Pistetään lyhyt oma. Soppari oli liian kallis, liian lyhyt ja väärälle pelaajalle...

  Nyt oli Toivola ajoissa jatkon suhteen. Hyvä niin.
   
 16. Bigmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata & LAK
  Sonnychiba 0
  Muut (toistaiseksi) 1
   
 17. sonnychiba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Meinaatko, että menin miinaan? Ennenkin lukenut DS:n hauskaa tekstiä...
   
 18. rosnäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Tämä toimi kerran, ei toista, varsinkin kun nyt tälle ei edes ollut tilausta.

  Kaino toivomus: pidä poliittinen missiosi tuolla vapaan puolella. Tähän jääkiekkoon kuulumattomaan loputtomaan paskanjauhantaan eivät välttämättä kaikki ole kiinnostuneita osallistumaan.

  Jäikö putki päälle viikonloppuna vai vietätkö kosteaa syyslomaa.
   
 19. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Deen tyyli tunnetaan, mutta nyt tämä hassuttelu ei silti osunut aivan maaliinsa, siinä rosnäs on oikeassa..

  Mutta vakavasti: en usko että Lähteenmäen palkkaa mitenkään valtaisan paljon tarkistettiin ylöspäin tuossa ensi kauden paperissa, vaikka se luonnollisesti nykyistä isompi onkin. Tullessaan hän oli potentiaalinen jopa ihan maalintekijäksi liigatasolla ja otteet puolsivat tätä myös kentällä, mutta kuitenkin vielä viime keväänä mestaruuden ratkaisuissa hänen pelillinen roolinsa oli pieni. Tämän kauden alku on sitten osoittanut sen, että ketsuppipullo on todellakin räjähtänyt tai ainakin aivan räjähtämäisillään, kuten odotusarvo olikin. Mutta silti Lähteenmäellä ei tätä loistavaa alkukautta lukuunottamatta ole vielä mitään sellaista oikeaa ja todellista omaa näyttöä, jota voisi käyttää neuvotteluvalttina palkkakeskusteluissa. Siksi siis luulen, että tuskin merkittävästä palkankorotuksesta vielä puhutaan..

  Niin tai näin, iloinen olen että tämän hetken suosikkipelaajani teki sen kaivatun jatkon. Yksikin vuosi lisää on tällä haavaa kotiinpäin..
   
 20. Vellihousu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Kohtalaisen korotuksen on varmasti saanut, mutta tuskin tosiaan joudutaan mansikoita maksamaan. Se, että sopimus syntyi näinkin varhaisessa vaiheessa kielii siitä ettei Sami ole itsekään haikaillut muualle ja jos/kun kilpailevia tarjouksia ei ole ollut edessä, on sekin hillinnyt hintaa. Sopimuksen yksivuotisuuttakaan en osaa nähdä ongelmana sillä kevääseen 2015 on vielä helevetisti aikaa.
   
 21. KalleXII Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dinamo Riga
  Vaikea sanoa oliko vain 1v jatko Lähteenmäen paperiin kuinkakin onnistunut ratkaisu. Yhtäältä, jos homma ei lähde sittenkään lentoon vaan ilmiö Juusela toistuu, niin eipähän pudotus ole kovin korkealta. Jos taas hommat skulaa ihan kybällä tämän ja vielä ensi kaudenkin niin tokkopa Lähteenmäki paljon Ässien tarjouksille siinä vaiheessa korviaan kallistaa. Muualta saa paremmat rahat.
  Tähän asti näyttää Lähteenmäen osalta että odotusarvot on ylitetty kirkkaasti.
   
 22. luotsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Die Mannschaft, Bayern München
  Lainaus:
  Lähteenmäki voitti parikymppisenä mestiksen maalipörissin, mikä on aika kova meriitti nuorelta kaverilta ja osoittaa sen, että potentiaalia on paljon. Kun seuraava kausi jäi kokonaan väliin, niin oli ymmärrettävää, ettei ensimmäisestä liigakaudesta tullut mitään rakettikautta. Kaveri on nopea, riittävän isokokoinen ja voimakas, uskoakseni myös tervepäinen. Mitä ihmeen riskiä tässä sopimuksessa voisi olla ja tunkeutuminen Ässien kärkihyökkääjien joukkoon oli aika odotettua.
   
 23. Jan Koller Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät ♠
  Lainaus:
  Tässä tapauksessa se olisi ihan sama, onko sopimusta Pataan vai ei, sillä pidemmässä sopimuksessa (ellei jo nytkin) NHL/KHL-pykälät olisivat kirjoitettu ja mies voisi vapaasti lähteä tienaamaan eläkerahoja...

  Tämä on taas kaksiteräinen miekka. Jos kaveri onnistuu Ässissä, lähtee hän joka tapauksessa isojen rahojen perään (ja hyvä niin). Jos homma ei toimi, niin arvostellaan, kuinka hinta-/laatusuhde ei kohtaa ja mies on liian kallis turhake Ässille, kun halvemmallakin olisi kuulemma pelaajia saanut.

  Tärkeä tieto tässä jatkossa on se, että 1. ketjun laituri ensi kaudelle on selvillä.
   
 24. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Hienoa että parin maalittoman pelin jälkeen Lähteenmäki sai taas pään auki. Kaksikin maalia, harmi vain ettei tuota rankkarikisojen ratkaisumaalia enää merkitä maaliksi ko. pelaajan sarakkeeseen

  Lähteenmäen maalit ovat vieläpä sellaisia varsin tyypillisiä "maalintekijän maaleja", ei edes haeta mitään kummallisuuksia vaan mennään vain pistämään se limppu pömpeliin. Samin pitäisi jotenkin kyetä konsultoimaan myös Eloa tästä hommasta, sillä vain parin perusvarman maalintekijän kanssa ei kuitenkaan liian pitkälle pötkitä..

  Jokohan riman voi luvan kanssa asettaa Lähteenmäelle sinne 20 maalin
   
 25. Orlando Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Näyttää olevan Lähteenmäen bravuuri liukua hyvin lähelle maalivahtia ja vetää kämmeneltä kilpipuolelle, ilman mitään riplailuja. Tehokasta ja kaunista.