Korpikosken parhaat kaudet NHL:ssäovat aika marginaalisesti parempia kuin Peltosen. Bergenheimin parhaat kaudet ovat samaa luokkaa. Bergenheimilla oli kahdet aika villit playoffit, mutta muuten kolmosketjun kun energiapelaaja. Kumpikaan ei ole maajoukkueessa loistanut samalla tavalla kuin Peltonen. Tuomo Ruutu sitten olisi voinut luoda paljon kovemman uran kuin Peltonen, mutta kroppa hajosi ja Peltonen edellä uran pituuden voimin. Jarkko Ruutu ja Nieminen? LoL ei.Olisi mielenkiintoista kuulla etenkin teiltä, joilla vaakakuppi kääntyy Kapasen eduksi nimenomaan Peltosen ”vaatimattoman” NHL-uran vuoksi, että miten Peltonen sijoittuu vertailussa vaikkapa Korpikoskea, Jarkko tai Tuomo Ruutua, Antti Miettistä, Sean Bergenheimia, Antti Laaksosta tai vaikkapa Ville Niemistä vastaan. Näillä kaikilla on kuitenkin NHL-meriitit Peltosta kovempia.
Tietysti eri kansalaisuuksien pelaajia arvioidaan sillä mikä heidän vaikutuksensa on oman maansa jääkiekkoon.Ihan älykästä että eri maiden pelaajat ja heidän paremmuutensa arvioidaan eri kriteereillä.
Slovakia sinänsä ihan hyvä vertailukohta, koska siellä esim. Miroslav Satan taitaa olla arvostuksessa vaikkapa jotain Marian Gaborikia edellä, vaikka Gaborik on NHL:ssä kovimpia pisteitä tehnytkin. Tai suunnilleen samoissa pistekeskiarvoissa olevista pelaajista Pavol Demitra ja Marian Hossa, näistä Demitra taitaa olla ihan omassa luokassaan (ilman kuolemaansakin) mitä tulee arvostukseen, vaikka Hossa menestyneempi onkin.Parhaat slovakialaispelaajat arvioidaan sen perusteella kenellä on näteimmät tyttöystävät.
Tietysti eri kansalaisuuksien pelaajia arvioidaan sillä mikä heidän vaikutuksensa on oman maansa jääkiekkoon.
Slovakia sinänsä ihan hyvä vertailukohta, koska siellä esim. Miroslav Satan taitaa olla arvostuksessa vaikkapa jotain Marian Gaborikia edellä, vaikka Gaborik on NHL:ssä kovimpia pisteitä tehnytkin. Tai suunnilleen samoissa pistekeskiarvoissa olevista pelaajista Pavol Demitra ja Marian Hossa, näistä Demitra taitaa olla ihan omassa luokassaan (ilman kuolemaansakin) mitä tulee arvostukseen, vaikka Hossa menestyneempi onkin.
Ja tosiaan, onhan se täällä sanottu jo. Kapanen on varmasti ollut parhaimmillaan parempi, mutta Peltonen on merkittävämpi.
Tämä on kyllä hyvin muotoiltu.
Tupu-Hupu-Lupu lopulta Lehtinen taisi vetää sen kovimman uran.
Riippuu vähän keneltä kysyy. Koivun kapteenius Montrealissa on aika kova saavutus sekin.
Peltonen ihan selvästi on ollut NHL-tason pelaaja kun loisti aina noissa turnauksissa. Osaako joku kertoa, miksi ura ei siellä lähtenyt lentoon?
Jussi Jokista on usein verrattu Ville Peltoseen ja onhan heissä jotain samaa. Ehkä tosiaan Jokinen on sitä mitä Peltonen "olisi voinut olla" jos olisi vaikka 10 vuotta nuorempi.90-luvun lopun Nhl-kiekko ei ollut peliä jota Peltonen olisi parhaiten osannut tai edes halunnut pelata. Lisäksi hän taisi olla vanhakantaisempaan Nhl-ajatteluun jopa "liian" monipuolinen eli puuttui se yksi selkeä huippuominaisuus jolla olisi voinut erottua.
Riippuu vähän keneltä kysyy. Koivun kapteenius Montrealissa on aika kova saavutus sekin.
Aika usein muuten nostetaan Ville Peltosen kohdalla esille sitä että oli parhaimmillaan kovissa peleissä ja näin toki olikin, mutta samat sanat pätevät myös Lehtiseen ja vielä astetta isommassa mittakaavassa. Esimerkiksi Stanley Cupin ratkaisevassa finaalissa tehot 1+1 ja muutenkin isoissa paikoissa on tehnyt maaleja. Ja puhutaan tosiaan pelaajasta jonka varsinainen päätyö oli nimenomaan se kahden suunnan pelaaminen, mutta kyllähän Lehtinen siitä huolimatta aika raudanluja viimeistelijä oli kun paikka tuli. Taisi jonain Selke-kautenaankin paukutella yli 30 maalia mikä on aika kiitettävä suoritus muutenkin.Mutta vain voitoilla on loppupeleissä merkiystä, ja Lehtinen oli omassa roolissaan maailman ihan ehdotonta kärkeä pitkään, jopa todistettavasti se nro 1 kolmeen kertaan. Pisteenä i:n päälle myöskin omaa rooliaan toteuttamalla hän on auttanut joukkuetovereidensa nimet yhden semmoisen kiertopalkinnon kylkeen, mikä (uskallan väittää) ilman Jereä olisi jäänyt joukkueelta tekemättä. Kuin myös Suomen MM95 - vaikkei kaveri pahemmin highlighteissa pyörikään.
Aika usein muuten nostetaan Ville Peltosen kohdalla esille sitä että oli parhaimmillaan kovissa peleissä ja näin toki olikin, mutta samat sanat pätevät myös Lehtiseen ja vielä astetta isommassa mittakaavassa. Esimerkiksi Stanley Cupin ratkaisevassa finaalissa tehot 1+1 ja muutenkin isoissa paikoissa on tehnyt maaleja. Ja puhutaan tosiaan pelaajasta jonka varsinainen päätyö oli nimenomaan se kahden suunnan pelaaminen, mutta kyllähän Lehtinen siitä huolimatta aika raudanluja viimeistelijä oli kun paikka tuli. Taisi jonain Selke-kautenaankin paukutella yli 30 maalia mikä on aika kiitettävä suoritus muutenkin.
Joo kahdesti tosiaan eli kausina 2002-03 ja 2005-06. Lisäksi tähän päälle sitten usea 20-25 maalin kausi kertoo siitä että tasaisesti kaveri kyllä nakutti myös maaleja. Laukaisuprosenttihan Lehtisellä oli läpi uran aika kova kun keskiarvo oli 11,6%. Parhaalla kaudella se oli yli 15.Olin käsityksessä, että Lehtinen ei ole tehnyt kolmeakymmentä maalia, mutta onkin ainakin Wikipedian mukaan tehnyt sen peräti kahdesti. Nostaa kyllä arvostusta.
Aika usein muuten nostetaan Ville Peltosen kohdalla esille sitä että oli parhaimmillaan kovissa peleissä ja näin toki olikin, mutta samat sanat pätevät myös Lehtiseen ja vielä astetta isommassa mittakaavassa. Esimerkiksi Stanley Cupin ratkaisevassa finaalissa tehot 1+1 ja muutenkin isoissa paikoissa on tehnyt maaleja. Ja puhutaan tosiaan pelaajasta jonka varsinainen päätyö oli nimenomaan se kahden suunnan pelaaminen, mutta kyllähän Lehtinen siitä huolimatta aika raudanluja viimeistelijä oli kun paikka tuli. Taisi jonain Selke-kautenaankin paukutella yli 30 maalia mikä on aika kiitettävä suoritus muutenkin.
6 kertaa Selke finalisti, 3 voittoa, 9 kertaa top-10. Kahdella kaudella ei saanut yhtään ääntä ja ne olivat ensimmäinen ja viimeinen kausi.Oman aikakautensa NHL:n paras puolustava hyökkääjä, taisi olla kunnossa ollessaan lähes aina kärkipaikoilla Selke Trphyn saajaksi, vaikkei sitä aina voittanutkaan.
Ainoa 20 vuoden aikavälillä. Kolme muuta laituria ovat tuon voittaneet ylipäätään: Bob Gainey x4, Craig Ramsey ja Dirk Graham kerran. Gainey voitti neljä ensimmäistä, Ramsey nappasi 1985 ja Graham sitten 1991. Laitureita ei edes finalisteista ole juurikaan pyörinyt.@Ollakseni @jannet85
Lehtisen lisäksi ei taida montaa laitahyökkääjää olla ketkä on tuon palkinnon voittaneet tässä reilun 20 vuoden aikana? Onko peräti ainoa?
Peltonen toisaalta tuli aika kiitettävästi myös NHL-kausinaan MM-kisoihin, joten häntä se ei painanut. Esim. 99-00 79 peliä Nashvillessä ja silti lähti Venäjälle pelaamaan. Villellä taisi vielä korkkikin pysyä kiinni toisin kuin muutamalla muulla tunnetuin seurauksin.. Se kynnys lähteä keväällä kavereiden kanssa vähän pelaamaan kevään harrastusturnaukseen on aavistuksen toisenlainen.
Joo kyllähän Peltonen käytännössä aina lähti P-Amerikan kauden jälkeen myös MM-kisoihin. Ainoat kaudet jolloin ei lähtenyt olivat 2000-01 ja 2008-09. Liekö sitten loukkaantumisia ollut taustalla mutta tuossa tosiaan ainoat kerrat kun kisat jäi väliin.Peltonen toisaalta tuli aika kiitettävästi myös NHL-kausinaan MM-kisoihin, joten häntä se ei painanut. Esim. 99-00 79 peliä Nashvillessä ja silti lähti Venäjälle pelaamaan. Villellä taisi vielä korkkikin pysyä kiinni toisin kuin muutamalla muulla tunnetuin seurauksin.
Kapanen ihan hyvä esimerkki, mutta kyllähän Jarkko Ruutu on varmaan se kaikkein paras esimerkki siitä kun pelaaja menee vaikka läpi harmaan kiven saadakseen paikan NHL:ssä. Toki ei se Kapasellakaan mikään helppo tie ollut, mutta hänellä esim. luistelu oli sellainen erityisominaisuus joka varmasti auttoi.Juteltiin 2028 draft-vuosikerran kanssa sisun ja asenteen merkityksestä jääkiekossa. Ihan ensimmäisenä tuli mieleen 173-senttinen Sami Kapanen joka meni 90-luvun metsuri-NHLään ja otti sieltä pelipaikan väkisin.
En tietenkään kiistä etteikö Peltonen olisi lähtenyt kuusi kertaa MM-kisoihin kahdeksasta pohjois-amerikan kaudestaan. 2001 hän pelasi Milwaukeessa pudotuspelejä, eli työasiat haittasivat harrastustoimintaa. Kapanen taas 12 pohjois-amerikan kautensa aikana lähti mm-kisoihin kolme kertaa, mutta hänellä noita kiusallisia pudotuspelivelvollisuuksia oli kahdeksana vuonna, joten mahdollisuukia oli vähemmän. Tosin kahdesti hän lähti vielä pudotuspelien jälkeenkin. Sami siis päätti kauden NHL:n runkosarjaan viisi kertaa, joista ihan varmasti hänellä oli joinakin oli loukkaantumisia.Joo kyllähän Peltonen käytännössä aina lähti P-Amerikan kauden jälkeen myös MM-kisoihin. Ainoat kaudet jolloin ei lähtenyt olivat 2000-01 ja 2008-09. Liekö sitten loukkaantumisia ollut taustalla mutta tuossa tosiaan ainoat kerrat kun kisat jäi väliin.
Osa kausista toki ei ollut täysiä NHL-kausia, mutta uskallan sanoa että kohtalaisen raskas kausi on silloinkin ollut jos kauden aikana tahkoat 28 NHL-peliä ja 40 AHL-peliä.
Ruutu on ehkä markkinoinut tämän hyvin. Loppujen lopuksi hän pelasi farmissa vain puolitoista kautta eli vähän reilu sata peliä. Esim Ville Nieminen tahkosi neljä kautta ja 250 peliä. Tosin sellaisilla jätkillä kuin Sami Helenius, Rasmus Rissanen, Ville Pokka, Marko Tuomainen ja Tuomas Pihlman niitä on vielä enemmän ja ikitaistelija Teemu Pulkkinen on noiden kanssa lähes tasoissa.Kapanen ihan hyvä esimerkki, mutta kyllähän Jarkko Ruutu on varmaan se kaikkein paras esimerkki siitä kun pelaaja menee vaikka läpi harmaan kiven saadakseen paikan NHL:ssä. Toki ei se Kapasellakaan mikään helppo tie ollut, mutta hänellä esim. luistelu oli sellainen erityisominaisuus joka varmasti auttoi.
Ei kyse ole pelimäärästä, vaan siitä missä vaiheessa oikeasti nousi kunnolla vakiokoonpanoon NHL:ssä. Ruudulla se kuitenkin otti useamman kauden kun oikeasti pelasi lähes vakioroolissa, kaudella 2003-04 pelasi 71 peliä mutta sitä ennen pari kautta pelasi karkeasti noin puolet peleistä kahden kauden aikana. En tosin muista oliko vammoja, ei muistaakseni.Ruutu on ehkä markkinoinut tämän hyvin. Loppujen lopuksi hän pelasi farmissa vain puolitoista kautta eli vähän reilu sata peliä.
Enhän minä niin sanonutkaan.Sami Kapasenkaan ei kuitenkaan vain NHL:ään ilmoittanut että olisi tulossa.
Ruutu pelasi kieltämättä käsittämän pitkän uran suhteessa taitoihinsa. Kuitenkin kun katsoo hänen peliaikojaan, niin koko uran keskiarvo oli 11:04 per peli ja joukossa on vain 13:xx ja yksi 12:xx kausi. Ihan sitä samaa 10+ minuuttia hän pelasi tokalla ja kolmannella kaudellaan. Pelejä siis tuli enemmän mutta ei se rooli siitä hirveästi varsinaisesti koskaan kasvanut.Ei kyse ole pelimäärästä, vaan siitä missä vaiheessa oikeasti nousi kunnolla vakiokoonpanoon NHL:ssä. Ruudulla se kuitenkin otti useamman kauden kun oikeasti pelasi lähes vakioroolissa, kaudella 2003-04 pelasi 71 peliä mutta sitä ennen pari kautta pelasi karkeasti noin puolet peleistä kahden kauden aikana. En tosin muista oliko vammoja, ei muistaakseni.
Lisäksi hänen kanssapelaajat ovat sanoneet monissa yhteyksissä Lehtistä ideaaliksi ketjukaveriksi, koska hänellä ei käytännössä ole lainkaan heikkouksia, vaan hän pystyy sisäistämään roolin kuin roolin tilanteen mukaan.