Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Sakari Salminen Jokereihin

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana faro, 29.04.2016 klo 15.51.

 1. sporttipappa Jäsen

  Aaltosen paskat ja ne harvat highlight reel -matsit viime kaudella olivat sattumanvaraisesti kenen tahansa vierellä pelatessa.

  Salminen on pelannut tällä kaudella ehkä kaksi peliä missä on ollut näyttävä tai vaarallinen pelaaja vastustajan kannalta. Vaikka on pelannut parhaan sentterimme kanssa.

  Pelejä katsomalla nämä arviot pelaajista tehdään eikä teksti-teeveetä tuijottamalla. Kaukalon Salmista katsoessa tulee mieleen olisiko tämä vahvistus edes Liigassa? Sitä Salminen ei voi olla Khl:ssä, jos ei uskalla mennä väleihin ja pelkää laitavääntöjä, ja vierelle ei ole laittaa kokonaisvaltaista kiekollista sentteriä. Ehkä Reginin kanssa oli kyse vähän siitä, että myös Regin pitää paljon kiekkoa ja Salminen ei osannut tähän sopeutua. Huonoa tuuria saattanut olla myös kahdella edellisellä kaudella kun tehot laskeneet puoleen Immosen viereltä siirryttäessä heikompiin liigoihin.
   
 2. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Me ollaan erilaisia. Mä katson ihan mielellään pelin loputtua tulostaululta kuinka monta tehtyä ja päästettyä maalia on pelissä tullut. Viimeksi kun tarkistin, niin pisteet jaetaan edelleenkin noin hyvin yksinkertaisen teksti-tv-tilaston tapaan vai onko joskus kauniista kuvioista ja jalkakikoista jaettu pisteitä? Ja kun maaleja pitää joukkueen tehdä voittaakseen, niin mä kyllä arvostan myös hyökkääjän 0,75 pistettä per peli. Se vain helpottaa huomattavasti sitä voittamista. Salmisen tasohan tippui heti ketjumuutosten ja peliajan vähennyksen myötä. Sitä edeltävässä tasossa ei pitäisi olla kenelläkään valittamista.

  Hassu kommentti liittyen Reginiin ylipäätään, kun Salmisen tehot olivat hyvät juuri Reginin vierellä ja samalla myös Joensuu pelasi tuloksellisesti parhaan jaksonsa tällä kaudella. Se kaikki oli arvatenkin kuitenkin vain Reginin ansiota ja Salminen oli vierellä vain sijaishyötyjä. Ainiin, mutta kun Joensuunkin tehot romahtivat samalla hetkellä.

  Mikä toi toinen kausi on johon viittaat, jolloin tehot laskivat puoleen? Jokereiden ja KHL:n välissä oli toi yksi kausi, josta puolet meni Ruotsissa ja puolet Sveitsissä. Oliko muuten Salmisen pisteet KHL:ssä Immosen ansiota vai Immosen pisteet Salmisen ansiota? Enpä osaa sanoa. Kummallakin kaudellahan Immonen teki kuitenkin noin 10 pistettä vähemmän kuin Salminen. Vähän kuin väittäisi Moseksen maaliennätyksen olleen vain Omarkin ansiota.
   
 3. sporttipappa Jäsen

  Ihan ulkomuistista heitin tuon kaksi kautta. Mutta näinhän se oli, vielä toissa kaudellahan se oli salminen-immonen-wolski torpedon ykkösketju?
   
 4. sporttipappa Jäsen

  Mutta niin jatkan vielä, että tosiaan eri tavallahan pelin voi aina nähdä, ja sitten sen mukaan mikä omiin ajatuksiin sopii niin voi myös kentällä nähdä ihan mitä huvittaa. Samahan se koskee näitä pistepörssejä, "tämän ja tämän pelaajan lukemat johtuvat tästä ja tästä". Joskus se on yksi yhteen tilastojen mukaista, miten joukkue pelaa, joskus taas ne "edistyneemmät tilastotkin" ovat vähän valheellisia. Katsoa voi vaikka advanced stats nhl ja vertailla lukemia omiin näkemyksiin pelistä.

  Mitä sitten tulee taas Salmiseen ja vertailuun Aaltoseen, niin Salminen ei ansaitsisi pelata edes jääkiekkoa tällä hetkellä, sen verran munaton paska tämä on ollut Jokereissa kokonaiskuva huomioiden. Totta on sekin, että samaa voi sanoa useammastakin pelaajasta tämän kauden Jokereissa. Paha sitä on erottua jos koko joukkue kyntää johtoa myöten. Aaltosesta puolestaan tiesi ja useimmiten näki, että tässä on kova pelaaja, MUTTA miksi se pelaa niin välinpitämättömän huonosti 2/3 tai 3/4 peleistä. Salmisesta puolestaan on tällä kaudella on nähnyt, että tässä on munaton hiihtelijä, MUTTA kyllähän sen pitäisi olla hyvä kun se silloin pari kautta sitten teki paljon pisteitä torpeedossa.

  Tietenkin voidaan olla katseltu eri pelejä.
   
 5. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Kyllä me ollaan pääosin katseltu samoja pelejä. Salminenhan on tuon alkukauden jälkeen ollut sysipaska. Kuitenkin sen alkukauden, kun sai pelata sentterin kanssa ja sai peliaikaa, teki hyvin tulosta. Mulle ei ole tuloksentekokentän esteettinen puoli ykkösasia vaan se, että tekee sitä työtään mitä pitää, eli lyö tehoja pöytään. Senhän Salminen kiistatta tekikin. Kun sentteri ja peliaika vietiin, on ollut sysipaska. Olisi ollut ihan hauska vaan nähdä, miltä joukkueen peli ja tilanne näyttäisi, jos joukkueessa olisi toinenkin sentteri Reginin lisäksi, jolloin sekä Salmisesta että O'Neillistä saisi niitä tehoja ulos. Tällä kaudella vain toisesta saa kerrallaan.
   
 6. flintstone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit&DT, Diniz, L.Lepistö, Johaug, Kadi, Käpä<3
  Lainaus:
  Et ilmeisesti ole todellakaan katsonut niitä pelejä. Se Jokereiden alkukausi oli ihan pelkkää selviytymistä ja edes Reginin ketju ei toiminut pelillisesti vaan joutui pyörimään omissa jatkuvasti. Ja aika harvassa tilanteessa Salminen oli se joka loi jotain tai oli se ratkaisevan syötön antaja, jos veikata pitäisi niin valtaosa Salmisen pisteistä on niitä kuuluisia kakkossyöttöjä. Salminen on tällä kaudella pelannut muutaman hyvän pelin ja on hetken aikaa näyttänyt vahvistukselta, nykyinen Salminen on ketjunsa kuolema kun Sakari ei mene yhteenkään ahtaaseen väliin ja syötöt menee minne sattuu ja laukaukset ei osu edes vahingossa maaliin. Salminen on yksinkertaisesti aivan paska pelaaja ja ei taatusti ole palkkansa arvoinen. Ämpärillinen kiekkojakin olisi Sakari Salmista hyödyttävämpi Jokereille. Toivottavasti tuo epäkiekkoilija ei jatka Jokereissa ensi kaudella.
   
 7. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  @McMulligan

  Tuo Salmisen ykkösketjuajan -ilmoituksesi mukaan 17.10. saakka- viimeiset kymmenen peliä tuottivat Jokereille kolme voittoa ja seitsemän tappiota. Muutokset ketjukokoonpanoihin olivat siis onnistuneita.

  19.10. alkaen Salmisen oltua muissa ketjuissa O'Neillin hypätessä ykköseen Jokerit keräsi kymmenessä ottelussa kuusi voittoa ja hävisi neljästi. Muutoksia ketjukokoonpanoissa voidaan siis pitää onnistuneina tai melko onnistuneina.

  Kuten todettua, Salmisen pisteet olivat alkukaudesta paremmat kuin peliotteet antoivat ymmärtää. Jokereiden tuloksellisuuteen niillä oli kuitenkin varsinaista määräänsä pienempi merkitys.
   
 8. DTremens Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
  Paska kausihan tää on Sakelle ja monelle muulekin ollut. Reginin kenttä ainoa joka pystyy tulosta tekemään säännöllisesti. Kärjistettynä: ihan sama miten voitot meni Saken pelatessa missäkin, joka tapauksessa Salminen (ja Jokerit) tarvitsisi (Reginin taakse) parempia luontaisia senttereitä kuin tälle kaudelle on ollut tarjolla. Ensikaudella katsellaan uudelleen. Kohtahan nuo kesälomat alkaa - valitettavasti.
   
 9. Gemondo Jäsen

  Jos puhutaan vain kauden ensimmäisestä puoliskosta, niin on mielenkiintoinen huomio että Salminen tehokkain pätkä sattui "vaikeimpaan" paikkaan.

  Salmisen pelit 1-10
  Tehopisteet: 1+5=6
  Peliaika: 17:16
  Vastustajan keskiarvosijoitus: 15
  Jokerien pisteet: 1,8 / peli

  Salmisen pelit 11-20
  Tehopisteet: 2+7=9
  Peliaika: 18:08
  Vastustajan keskiarvosijoitus: 10,9
  Jokerien pisteet: 1,2 / peli

  Salmisen pelit 21-30
  Tehopisteet: 1+1=2
  Peliaika: 13:23
  Vastustajan keskiarvosijoitus: 12,8
  Jokerien pisteet: 1,7 / peli

  (Vastustajien sijoitukset otettu tämänhetkisestä sarjataulukosta.)

  Edit. lisätty Jokerien pisteet.
   
  Viimeksi muokattu: 19.01.2017 klo 13.04
 10. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  @Gemondo
  Noi Salmisen pelit on hassusti. Oliko kenties tarkoitus 11-20 ja 21-30?
   
 11. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  Juuri näin, hyvä huomio.
   
 12. Metro4ever Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Raitin Raukka, Jää-Ahmat, Jokerit, Pulu, STL
  Tänään yksi suonenvetovaihto ja seuraavassa vaihdossa peruslöysää paskaa. Ja siinä meni kolme pistettä.

  Kiitos Sakari.
   
 13. TommyT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  En tarkasti nähnyt kuka oli se Jokereiden pelaaja joka sluibasi selkä pystyssä kun kaveri tuli vauhdilla ohi ja naulasi 3-3 avaten Jokereiden trapin kuin suklaarasian. Pitääkö mun tarkistaa videolta vai olenko oikeassa ketjussa arvatakseni kenen piikkiin tuo kaksi pistettä maksanut tasoitusmaali taas kerran meni?
   
 14. Mike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KäPa, NUFC
  Ei tarvii arvailla. #29. Jos Hishon huilaa terveenä ja vaikka miten olisi ollut pettymys hänkin, niin vailitsisin 110 kertaa sadasta mielummin kokoonpanoon kun tämän jätkän
   
 15. TommyT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Oon nyt kuukausia ihmetellyt että miten Salminen voi saada pelata illasta toiseen. Niin jäätävä määrä kiekonmenetyksiä, kaksinkamppailuhäviöitä, merkkaamattomia ukkoja / väärin sijoittumista omassa päässä, pelin ulkopuolella surffailua hyökkäyspäässä ja yleisesti niin onnetonta luistelua että tekisi mieli vaan ravistella kaveria. Tuo Barysin tasoitus tänään malliesimerkki: ukko sujahtaa ohi ja Salminen kelailee jotain omiaan ja unohtaa kokonaan että siellä on peli ja pitäis varmaan vähän puolustaa omaan päähän ja tehdä jotain. Salminen tuossakin vain noin yleisesti oli kentällä ja seuraili kiekkoa jos vaikka sattuis tulemaan lapaan, mitenkään ei ollut mukana pelissä.
   
 16. Mike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KäPa, NUFC
  Juurikin näin. Väitän että hän on joukkueen moraalintuhoaja numero 1 ollut tällä kaudella ja suoraan sanoen ihmettelen, että miten tuon 3-3 tasoituksen jälkeen muut kentällä olleet pelaajat eivät huutaneet hänelle pää punaisena että mitä vittua hän touhuaa. Siinä missä vaikka Keränen oli vain yksinkertaisesti liian heikko pelaaja tähän sarjaan, ja sitä ei nyt suoranaisesti voi hänen vikanaan pitää, niin Salmisen kohdalla ei siitä kysymys. Hän nyt vaan ei ole onnistunut missään edes vähää alusta, jota sitäkin sattuu, mutta sen sijaan että yrittäisi kuitenkin auttaa joukkuetta parhaalla panoksellaan mitä pystyy muissa asioissa, niin hän ei tee hevon vittua millään osa-alueella.

  Olen 116℅ saletti, että jos Salmisen kansallisuus olisi joku muu kuin Suomi, niin hän olisi lentänyt hevon vittuun jo ajat sitten. O'Neill, Hishon eivät olisi nähneet tuolla asenteella lokakuuta, mutta toisin kun Salmisella, niin sentään efforttia löytyy, ja O'Neill saattaa juuri nyt olla joukkueen paras hyökkääjä kun Regin ei ole aivan parhaassa lennossaan. Salminen on oksettava vätys.
   
 17. Mike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KäPa, NUFC
  Jos kuka muistaa runkosarja-asenteisen Jiri Sejban, niin siinä ehkä edes ainoa verrokki, jonka muistan koskaan näyttäneen yhtä haluttomalta ja kohtalonsa hyväksyneeltä pelaajalta.
   
 18. Clubittaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  En enää edes viitsiä sanoa ko. "pelaajasta" mitään. Lähtisi vain menemään.

  Toki myös johdon munattomuutta antaa saman kaverin surffailla pelistä toiseen. Idän kiertueella taisi hänen menetyksistään lähteä kolme maalia, tänään jatkettiin yhdellä luokattoman löysällä puolustuksella.
   
 19. Valle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit ,Ottawa, SJK
  Hishonille vaan mahdollisuus seuraavaan peliin. Kyllähän siellä mm. Jaakolat ja Kuldat ovat istuneet katsomossa kun ovat tehneet ratkaisevia virheitä. Uskomaton flegu.
   
 20. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Koko kauden otannalla on mielestäni aika 50-50 valinta Hishonin ja Salmisen väliltä. Salminen johtaa selkeästi pisteissä, mutta toisaalta anti joukkueelle on vähän mitä on. Nettohyöty puhtaasti maalien osalta saattaa jäädä jopa täysin yössä olevasta Hishonista, piste-erosta huolimatta. Puhumattakaan vaikutuksesta joukkueeseen, kun syömähampaaksi hankittu ja sarjassa hyviä näyttöjä aiemmin tehnyt verrattain kokenut pelaaja vetelee puolivaloilla.

  Salmisella on oikeastaan tällä hetkellä tasan kaksi "hyvää" asiaa omasta näkökulmastaan. Ensinnäkin, Hishon ja aiemmin Keränen suojasivat selustaa. Jos nuo kaksi hankintaa olisivat onnistuneet, olisi kynnys ollut potkia mies pihalle tai pistää katsomoon huomattavatti pienempi. Toisekseen, nykytilanteessa ei oikein ole kilpailua pelipaikasta. Vaikka jokunen matsi menisi katsomossa, ei miestä voi oikein sinne jättää kokoonpano huomioiden. Salmisen ei tarvitse spennata pitkästä katsomo-osuudesta, kuten esimerkiksi SKAssa olisi, vaan hän varmasti tiedostaa tilanteen: kilpailu pelipaikoista on täysin olematon, ja helpommat rahat kausille 2016-18 saa combolla Jokerit+purkurahat+massit muualta kuin pelkästään Jokereilta. Ei ehkä välttämättä samat, mutta huomattavasti helpommat.

  Ihmeitä saa tapahtua, että Salmiseen ei tarvitse viitata samaan tapaan kuin esimerkiksi Nylanderiin: kovat odotukset eivät ole realisoituneet, vaan pelaajan kokonaispanos joukkueelle on negatiivinen. Aika hulppeat näytöt saa Salminen heittää loppukaudesta ja pudotuspeleissä, jotta jatkoa voisi sopparista huolimatta millään tasoa puolustella. Jos pelaaja hommataan syömähampaaksi ja esimerkiksi sopeutumista ei voi käyttää minään puolustuksena, niin parempaa on tultava. Tuota ei pelasta hyvät pudotuspelit tai huippuotteet viimeisessä kahdeksassa ottelussa runkosarjan aikana.

  Kauden ajankohta huomioiden, nykytilanteessa seuraava millään tasoa perusteltavissa oleva julkistettu pelaajauutinen on Hishonin ja Salmisen lähtö. Siihen kylkeen voi sitten ympätä lähtijän tai pari lisää tai vaihtoehtoisesti uuden tulijan, mutta noiden kahden herran kohdalla on aika mun tiimalasissa loppunut. Ja rehellisyyden nimissä vielä totean, että uskon Hishonilla olevan annettavaa Euroopassa jos hän päätyy oikeaan seuraan ja sarjaan, jopa nykynäytöillä. Nykynäytöillä puolestaan Salmisen ei tarvitse ainakaan megasopparia ja ennakkokaavailujen ykköstähden viittaa sovittaa päälleen missään kovassa eurooppalaisessa sarjassa.
   
 21. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Muistan. Jonkun legendan mukaan olisi ollut treeneissä aivan maaginen ja Ottoakin parempi mutta peleissä sitten aivan eri moodilla liikkeellä. Tämä joskus hallilla kuultua ja itse en tähän uskonut. En voinut varmistaa faktoja kun siihen aikaan ei ollut Jatkoaikaa. Vain jääkiekko kortteja :-)
   
 22. TommyT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Klassikko #58 joka tuli jengiin muistaakseni sillä premissillä/scouttauksella että on "Oton kaveri" ja "Otto sano että se on sairaan hyvä". Koko kausi venailtiin että millon se herää mutta eihän siitä mitään tullut. Olisko Virmanen ostanu vääränmallisen pesukoneen vai mistä oli kiinni mutta vihkoonhan se meni, muistaakseni vaan tuon liigakauden (92-93? vai 93-94) jengissä sillä ei ollut hirveästi merkitystä kun muut paikkasi ja joukkue menestyi. KHL:ssä ei vaan pysty samanlaisia vapaamatkustajia pitämään, ei millään.
   
 23. Mike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KäPa, NUFC
  Lainaus:
  Olihan se. Maailmanluokan pelaaja, jota nyt ei vaan enää kiinnostanut pätkääkään. Pleijareissahan tuo oli aivan täysin eri mies kun alkoi kiinnostamaan, mutta ne menivät sitten muilta osin pieleen..Lue Korpisalo sai henkisen yliotteen Kettereristä..
   
 24. Mike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KäPa, NUFC
  Lainaus:
  Mielestäni tässä ei olla lähelläkään näitä lukemia. Pelaaja jota ei kiinnosta loppuun asti pelaaminen, ja yrittäminen ei saa mitään anteeksi jollei ratko matseja säännöllisesti muilla avuillaan.

  Kumpikaan ei ole onnistunut omassa roolissaan, mutta toinen sentään yrittää tehdä parhaansa joukkueen eteen epämukavuusalueellaan ja yrittää kääntää ns. kurssinsa, vaikka vaikeaa on. Toinen odottaa, että kaikki tapahtuu itsekseen.

  Salminen saa peliaikaa ylipäänsä tässä jengissä vain ja ainoastaan sen vuoksi, että hän kuuluu tähän leijonaperseereikäsaunakaverikerhoon, johon Jalonen, Helminen ja Kurrikin. Ihan vitun säälittävä jääkiekkoilija.
   
 25. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Ensi kaudella jos pelataan liigaa niin voidaan vaan enää uneksia tällaisista Salmisen tyyppisistä taitureista. Aivan maaginen, iso, vahva, nopea ja menee joka rakoon ekana ja tulee kiekon kanssa pääsääntöisesti aina kulmista voittajana pois. Selkä ei suoristu ikinä ja ylpeänä kantaa Jokerit logoa paidassaan. KHL aikakauden Janecky. Tällaisen kaverin ympärille on helppo rakentaa...