SaiPalaisuutta vaalimassa – joukkueen rakentuminen kaudelle 2016–2017

  • 492 060
  • 2 371

Vieraskiertue

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Isompi budjetti --> parempi joukkue? --> parempi menestys --> enemmän yleisöä --> enemmän rahaa. That`s it!
Nimenomaan parempi joukkue kysymysmerkillä, tuo oli hyvä tarkennos. Koska jos tuleekin tappioputki, vähemmän yleisöä ja rutkasti turskaa. Tämä olisi se pahin vaihtoehto. Jotenkin uskon että toimistolla osaavat laskuhommat näissä asioissa melko hyvin. Ja historia on hyvä muistaa ja ottaa sieltä opiksi.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Nimenomaan parempi joukkue kysymysmerkillä, tuo oli hyvä tarkennos. Koska jos tuleekin tappioputki, vähemmän yleisöä ja rutkasti turskaa. Tämä olisi se pahin vaihtoehto. Jotenkin uskon että toimistolla osaavat laskuhommat näissä asioissa melko hyvin. Ja historia on hyvä muistaa ja ottaa sieltä opiksi.

Olen jo aiemminkin sanonut, että SaiPan ja menestyksen tiellä, välissä on noin puoli miljoonaa euroa. Vielä ei ole tarvinnut tarkistaa tuota lausumaa. :) Kaikkeahan voi urheilussa tapahtua ja SaiPallakin on siitä hyvät muistot, mutta kalliin jenginkin voi kasata päin persettä ja kallista jengiä voi valmentaa miten sattuu. Kallis porukka ei ole yks yhteen menestymisen kanssa, mutta ei se mun mielestä ole niinkään, että yhtään ei voi ottaa hallittua riskiä, koska ehkä tulee loukkaantumissuma ja ehkä tulee tappioputki.
 
Viimeksi muokattu:

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Lisätään se kuitenkin vielä, että ei tuo Bluesin kohtalokaan voi olla millään muotoa tavoiteltava tila. Se, että SaiPa on kolmen elinkelpoisen Liigajoukkueen joukossa aikana, jolloin palloilulajeissa kuuluu kuolonkorinaa miltei joka suunnasta, on erittäin hieno asia.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllä tässä liigassa voi sellaisella kahden miljoonan pelaajabudjetilla pärjätä hyvinkin jos muuten puitteet ovat kohdallaan. Itse toivoisin, että ensi kauteen lähdettäisiin sillä eli siis noin 10% nosto nykyiseen.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Toivottavasti SaiPa saisi tehtyä Kurosen ja Venäläisen kanssa jatkosopimukset. Sitten jostain kumman syystä Henderson ja Polak jäisivät joukkueeseen ja McIntyren paikalle Tuomenoksa tekisi taas taikatempun niin helvetin hyvältähän tuo alkaisi jo näyttämään. :D

Ei oikein jaksa olla huolissaan seuraavasta kaudesta. Meillä on nyt kova joukkue ja nautin siitä täysillä. Eiköhän seuraavaksi kaudeksi saada ihan kilpailukykyinen joukkue kasaan. Jos Henderson jäisi ja Polak lähtisi niin sitten tarvitaan kaksi ykköslentän ukkoa se on selvä. Etenkin ykkössentterin on osuttava.
 

Vieraskiertue

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olisi kuitenkin mietittävä myös kuluttajaa, joka siellä katsomossa istuu ja onko se valmis vain viettämään aikaa lehterillä seuraamassa keskinkertaista kiekkoiltaa. Oli sitten kysymys yrityksestä tai urheilijasta, niin kyllähän tavoite pitää olla jatkuva kehitys, eikä vain just just toimeen tuleminen. Itse kannatan pientä nousua pudjettiin ja antaa siten uudelle valmentajalle pientä liikkumavaraa. Sekin on todettava että ykkösnyrkin on oltava jo etukäteen ajateltuna kova, eikä näistä nykyisistä kakkos - nelosketjun kaverista ole paikkaamaan mahdollisia lähtijöitä. Mikäli joku niin haaveilee, niin ihan sama vaikka luovutettaisiin liigapaikka heinolan peliitoille.
Tuota juuri tarkoitin. Minustakin on paras tie menestykseen se pitempi reitti isojen riskien sijaan. Jos onnistutaan vuosittain tekemään voittoa, jossain vaiheessa se alkaa näkymään taas pelaajabudjetissakin. Mutta ei ole fiksua odottaa että yhtäkkiä satsataan suuria summia pelkällä riskillä. Siis jos halutaan liigakiekkoa jatkossakin nähdä. Joka vuosi eteenpäin, järkevissä rajoissa.
 

Mctavish85

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Saipan kannattaisi jatkaa vaan samaa pitkäjänteistä työtä, tuloksen tekemistä ja pelaajien kehittämistä. Niin kuin edellä sanottiin niin on ihan hemmetin hienoa, että SaiPa tekee positiivista tulosta tälläisena aikana. Saipa on nyt oikealla tiellä ja mihinkään hirmuisiin törsäilyihin ei ole kyllä yhtään varaa. Saipakin on joskus ollut lähellä konkurssia, joten samoja virheitä ei kyllä pitäisi enää toistaa. Haluan nähdä liigakiekkoa jatkossakin Lappeenrannassa. Kovalla ja pitkäjänteisellä työllä sekä hyvällä juniorityöllä se Kärppienkin menestys on saavutettu ja siihen on Saipallakin hyvät mahdollisuudet tulevaisuudessa.
Varmasti SaiPaan on nykyisin enemmän halukkuutta tullakin pelaajien puolelta tämän menestyksen takia. Pitkäjänteisellä työllä SaiPalla on kyllä mahdollisuus nousta suurseuraksi kotimaisessa kiekkoilussa.
 

Wolves

Jäsen
Mitäköhän Siim Liivik teki tänään Lappeenrannassa? Bongasin miehen päivällä Anttilan kassalta maksamassa ostoksiaan. Varmaan sukuloimassa tjsp., sillä miehellähän on vuoteen 2018 asti HIFK:n kanssa sopimus.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Tämän takia sanoisin itse kylmästi, että [Nokelainen] ei jatkoon. SaiPalle olis todella kovan tason pelaaja, mutta vain pystyessään pelaamaan kokonaisia kausia ja se näyttää nyt todella epätodennäköiseltä. Lisäksi Noksullekin on maksettava palkkaa, en tiedä paljon tällä kaudella oli, mutta ylihintainen varmasti 10 peliä varten. Tässä oli minun perusteluni. Epäreilua ramman pelaajan kannalta, mutta on pakko sanoa, että SaiPa ei ole mikään lepokoti.

Samaa mieltä!
Sillä hillolla olisi aivan varmasti saatu Hämäläisen tilalle joku peliä luova sentteri. Ensi kaudella, jos siis Noksu meinaa pelata, kannattaa miettiä kaksi kertaa otetaanko. Noksun poistuttua rivistä ei ketään tullut tilalle. Riskit tiedettiin ja tällä kaudella se maksoi paljon...

Kopioin nämä tuolta "Golden shower" -ketjusta. Minuakin potuttaa Nokelaisen tilanne suuresti, mutta ensi kauden suhteen olen 100 % eri mieltä.

Jos Nokelainen haluaa pelata ensi kaudella, niin ehdottomasti parhaat mahdollisuudet onnistuneeseen come backiin on SaiPassa. Kuntousta voidaan jatkaa kärsivällisesti, eikä painetta puolikuntoisena pelaamiseen ole. Fakta on myös se, että tämän kauden näytöillä ei muualta kannata lähteä sopimusta kyselemäänkään.

Nokelaiselle tällä kaudella maksettua palkkaa en tiedä, mutta olen kohtullisen varma että sopimuksessa oli huomioitu myös selkävaivan uusiutumisen riski. Joko vakuutuksella tai rakentamalla sopimus niin että merkittävä osa palkasta on sidottu pelattuihin otteluihin ja niissä pärjäämiseen.

Täysin varma olen siitä, että jos Nokelainen ja Tuomenoksa neuvottelevat ensi kaudesta, niin Tuomenoksan tarjoamassa sopimusluonnoksessa on erittäin kohtuullinen peruspalkka mutta miehekäs bonus tehdystä työstä.
 

Mctavish85

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllähän tuo Nokelaisen jatkosopimus ensi kaudeksi olisi loistava juttu. Kyllä hänellä on niin paljon annettavaa ja kokemusta, että olisi varmasti todella kullanarvoinen pelaaja ensi kauden SaiPassa. Kunhan kaveri saadaan vaan rauhassa kuntoutettua ensi syksyksi niin sitten ei muuta kuin peliin mukaan.

Kuronen saattaisi olla ensi kaudella SaiPan kantavia voimia jos miehelle annettaisi rooli hyökkäysketjuissa. Potentiaalia löytyy ja nyt ei muuta kuin sitä jatkosopimusta kehiin. Luulisi, että Saipa haluaa tehdäkin miehelle jatkosopimuksen. Saa nähdä missä hän sitten tulee pelaamaan. Toiveita on, että SaiPassa.
 

tsekkipiiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, tunnusta väriä
Anteeksi vieraisiin pöytiin huutelu, mutta ihan mielenkiinnosta kyselisin asiaa tietäviltä onko saipan pelaajabudjetti nousemassa ensi kaudelle?

Lisäksi hyvin mielen kiintoinen kysymys: Onko Saipa kaudella 15-16 pysynyt pelaajabudjetissaan vai ylittyykö roimasti? Vertailin niin rostereita, kuin budjetteja ilveksen ja saipan välillä ja eroa on 100 000€ saipan hyväksi, mutta onhan tuo teidän rosteri aivan eri maasta verrattuna meidän vastaavaan.

ps. Voitteko lähettää meillekkin teidän talousihmisiä ja scoutteja lainaan ensi kautta ajatellen *hymiö*
 

Karma67

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Suomelaan olisi pitänyt iskeä kiinni vuodenvaihteessa Bluessin tyhjennysmyynnin yhteydessä. Seisomakatsomon asiantuntijakollegoille paasasin tästä jo silloin. Ei asiantuntijatkaan tuota sauhuamistani ymmärtäneet, joten annetaakoon tämä anteeksi Tuomenoksallekin. Toivottavasti edelleen ollaan kisassa mukana vaikka pahoin pelkään.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Rimpula, kyselit että miksi SaiPan budjetti ei nousisi. Kyllä sinun pitäisi tietää minkälaisia herroja SaiPan hallituksessa istuu, siellä on muutama vuosi sitten miehet kaivaneet kuvettaan ja antaneet seuralle rahaa pääomalainana ja TIEDÄN, että kaikki ei siitä pitäneet, kun ei ollut mitään varmuutta, saako rahoja koskaan takaisin. Eiköhän nyt ole ne pääomalainat takaisin maksettu ja omistajaohjaus pitää huolen, että uutta sellaista katastrofikautta ei tule.
Kallioniemi pari viikkoa sitten sanoi tv-haastattelussa että budjettiraami pidetään tiukkana, siitä ei lipsuta ja mahdollisiin yhteen, tai kahteen lisähankintaan varaudutaan budjetin sisällä.
Kun nyt päättyneessä runkosarjassa hiukan jäätiin yleisötavoitteesta, mutta oheismyynnillä saatiin hiukan enemmän mitä yleisötavoitteessa jäätiin jälkeen, niin eiköhän yleisötavoite ja sen myötä myös pelaajabudjetti pysy ennallaan. Play off peleistä saatava raha taitaa mennä siihen uuteen mediakuutioon, jonka SaiPa kustantaa ja jonka hinta taitaa olla noin 150 tuhatta euroa.
Vain uuden toimitusjohtaja Marko Ekin mahdolliset uudet ideat lisärahan saamiseksi kassaan voivat edistää pelaajabudjetin nousua, mutta onnistuuko se jo ensi kaudelle, en usko.

Ja tsekkipiiska: Niin kuin tuosta edeltä näet, niin ei täällä mitään poppakonsteja ole käytettävissä, kyllä menestys ja hyvät kärkipelaajat ovat valmennuksen ja utj Tuomenoksan ansiota, vähällä rahalla ei voi, eikä saa ostaa huonoa, silloin yleisö hylkää nopeasti joukkueen, sen verran menestyksen perässä juoksevaa suomalainen yleisö on.
 

startin13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Lautis puhuu asiaa.

Muita käytännönläheisiä lisäeurojen haalimisprojekteja voisi olla hallin myyntipisteiden trimmaaminen, vähemmän jonotusta on enemmän myyntiä. Samoin fanituotepuoli on nostanut profiilia, mutta siihen kaipaisin hieman kovempaa otetta, nyt tuotteet on jo aikapaljon sinnepäin mutta silti niistä osasta paistaa kotikutoisuus. Hallin fanituotemyymälä on hiton pieni ja asiointi vaatii kovaa tahtoa.

Fanituoteporukan kannattaa ottaa rohkeasti mallia isommilta, HIFK ja rakas Jokerit on tuotteistanut aika kivasti ja laadukkaasti, samoin Esim Pelicans fanituotteet on korkealaatuisia ja tyylikkäitä. Nämä nyt vain esimerkkeinä.

SaiPan fanituotteet on vähän osittain sellasta ja tällästä, ja jopa hieman sekavia, tyyllin, icehockey, Lappeenranta, 1948, Boston jne, ja joskus kaikki "logot ja sloganit" on heitetty samaan kasaan ja määrä on korvannut laadun niinkuin Bile-Danilla naisissa,,, no makuasioita,,,
 

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna, Ketterä
SaiPan fanituotteet on vähän osittain sellasta ja tällästä, ja jopa hieman sekavia, tyyllin, icehockey, Lappeenranta, 1948, Boston jne, ja joskus kaikki "logot ja sloganit" on heitetty samaan kasaan ja määrä on korvannut laadun niinkuin Bile-Danilla naisissa,,, no makuasioita,,,

Kyllä tuo 1948 on mielestäni hyvä. Vaikka paikallisjunassa kysytään kesäisin että "eikö Honka ole jo kohta kuopattu?" Ja vastaus "ehei ei ei, ne oli rakuunat mitkä slobot osti!"
 

Joutsenosto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, HPK
Tuolla Lukon huhuketjussa ollaan Kurosta viemässä raumalle ensikaudeksi. En tiedä onko pelkkää mutua vai jotain pohjaa arvaukselle, mutta jos Mikael tosiaan on lähdössä niin pakko myöntää että pieni skeidanmaku suuhun jäisi.

Jos sattuisi Kuronen saimaalle jäämään niin näkisin miehen mieluusti 2-3 ketjussa laidalla. Miehessä potentiaalia kuitenkin on.
 

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
No todellakin kyrsisi, jos Kuronen lähtee. Erittäin mukava ollut seurata sen menoa, vähän sellainen Pihlströmin tyylinen, eli painaa kuin steroidi-orava menemään siellä ja YRITTÄÄ. Sitä on todella kiva katsella, ja kun selvästi näyttää kaverissa olevan potentiaalia niin pettymys ois tosiaan nyt menettää.
 

juice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuolla Lukon huhuketjussa ollaan Kurosta viemässä raumalle ensikaudeksi. En tiedä onko pelkkää mutua vai jotain pohjaa arvaukselle, mutta jos Mikael tosiaan on lähdössä niin pakko myöntää että pieni skeidanmaku suuhun jäisi.

Jos sattuisi Kuronen saimaalle jäämään niin näkisin miehen mieluusti 2-3 ketjussa laidalla. Miehessä potentiaalia kuitenkin on.

Ei SaiPalle ole varaa Kuroseen jos pelipaikaksi kaavaillaan ketjuja 2-3. Jos 1-2 niin ehkä pidettävissä.

Kärpät vie SaiPan ulkomaalaiset ja Lukko potentiaalisimmat kotimaiset. Ja hyvin ovat Vauhkonen ja Ahonen länsirannikolla pärjänneet, Piitulainenkin,
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mua kyllä harmittaa vietävästi jos on lähdössä. Ensi kaudeksi Kuroselle olisi ollut 1-2 kentän roolia ollut tarjolla ja hyvin yv aikaakin vittu.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Tätähän tämä on. Täällä on rooli tarjolla pelaajalle, joka ei ehkä yhtä hyvissä puitteissa (jos ollenkaan) pääse koettamaan ja Kuronen on käyttänyt tilaisuutensa surkean ensimmäisen kauden jälkeen. Täällä ei pystytä vastaamaan rahaseurojen palkkatarjouksiin. Toivottavasti joku runkopelaaja sopimuksettomista jatkaisi Santasen ajalle. Hämäläinen ei ole saamassa sopimusta, joten jotain jatkumoa toivoisi kokeneempien joukosta. Ettei nyt paketti menisi ihan uusiksi.
 

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Alkukausi Kurosella meni rotaatiomiehenä ja peli ei oikein kulkenut. Taisi täälläkin saada paskaa niskaan. Siinä vaiheessa kun joku tajusi tehdä diilin, niin varmasti sai edullisesti.
Veikkaus on joku akselilla Jukurit-KooKoo ja pääsee pelaamaan niissä 1-2 kenttään.
Toivottavasti jää SaiPaan.
 

Lepranmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vaasan Sport, Philadelphia Flyers
Noniin tänään sitten kylillä kuultu vähän juttuja. En lähde sanomaan erikseen kovin luotettaviksi lähteiksi mutta kerrotaan nyt mitä on kuultu. Eli ensi kaudella pois lähtevät:
Kuronen-->Lukko
Mcintyre-->Jokerit
Rau-->Khl(Jokerit)
Jokinen-->KalPa
Lofquist-->Hifk
Larsson-->KalPa
Riikola-->Lukko
Polak-->Ilves
Venäläinen-->Sport

Sitten tulossa olisi:
Saku Salminen
Henri Tamminen
Lauri Taipalus
Patrick Davis

Savottaa riittää taas mutta katsellaan nyt... mutta keskitytään nyt täysillä playoffseihin ja nautitaan niistä!
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Hyi helvetti jos Mätitahna lähtee jonnekin hifkiin aasipoikien kaveriks. Venukin lähdössä? No johan on.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös