Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

SaiPalaisuutta vaalimassa – joukkueen rakentuminen kaudelle 2016–2017

Viestiketju osiossa 'SaiPa' , aloittajana Theofilus, 09.11.2015 klo 14.08.

 1. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Varmaan asian tiedät paremmin kuin minä, joten vastaväitteille ei taida löytyä paljoa sijaa. Kuitenkin itse näen, että SaiPassa yritettiin luoda valmentaja- ja pelitapajatkumo, joka epäonnistui. Kaikkien toimijoiden kiekossa täytyy maksaa oppirahansa tavalla tai toisella: kyllä muidenkin joukkueiden johtohahmot maksavat jatkuvasti oppirahojaan.

  Jos miettii, mitä kaikkea esim. Leinonen on Tapparassa kokenut ja nähnyt ja tällä hetkellä hän heti jumalasta toinen täällä Tampereella, se kertoo olennaisen. Kun homma skulaa on helppoa yliarvostaa yksittäisten tekijöiden summa, mutta kun homma epäonnistuu on myös helppoa yksinkertaistaa ja aliarvostaa yksittäisten tekijöiden summa. Menestyminen tämän päivän Liigassa on päivittäistä hommaa - virheitä tulee kaikille. SaiPalle kasaantui tälle kaudelle huonot asiat, mutta uskon, että kaikki on tehty, jotta asiat olisivat toisin.

  Ensi vuonna tilanne voi taas olla aivan toinen, kun toimijat ovat asteen viisaampia. Urheilu on epävarmaa ja tuloshakuista: asiakassegmenttien tyytyväisyys tai tyytymättömyys perustuu pitkälti tilanteeseen kaukalossa. Kaukalon tapahtumat ovat epävarmoja ja kuka tahansa voi romahtaa kuten IFK:n esimerkki osoittaa. Urheilun hienous on epävarmuus - vai haluaako joku mieluummin seurata urheilua siten, että sovitaan tulokset ennakkoon, ettei kellekään jää paha mieli? SaiPalla on mahdollisuus tässä: ottaa opiksi ja tehdä asiat paremmin ensi kaudella. Se ratkaisee paljon, mitä tästä opitaan - paljon enemmän kuin se, mitä tässä tapahtui.
   
 2. Tuen Vety Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Hyvää keskustelua. Näen nämä alla olevat asiat hieman toisin.
  Lainaus:
  Lappeenrannassa aika harva allekirjoitaa tuon näkemyksen. Heti kauden alusta alkaen näkyi, että pelillinen identiteetti on aivan sekaisin. Tähän ei reagoitu millään tavalla koko pitkän syksyn aikana. Tai jos reagoitiin niin se ei näkynyt ulospäin millään tavalla. Myöskään yleisökatoon ja seuran taantuneeseen ilmeeseen ei laitettu tikkua ristiin. Olisi luullut jo ensimmäisen pelikuukauden soittaneen kelloja kun liiteri oli illasta toiseen puolityhjänä. Ei teetetty yleisötutkimusta, ei kyselty faniyhdistykseltä ehdotuksia miten Kisapuistosta tehtäisiin taas hyvätunnelmainen kotiareena. Ei tehty mitään mikä olisi näkynyt ulospäin.
  Lainaus:
  Tapparan ja HIFKin osalta varmaan näin. Meillä pienemmillä seuroilla asiat ovat toisin. SaiPan kaltaisessa pienessä seurassa pitää kahdelta tärkemmältä jakkaralta löytyä helvetin kova ammattimies. Mikäli valmentaja ei saa joukkueesta puristettua kaikkea irti ja toimari ei saa koko sidosryhmäkenttää mukaan, niin en näe mitään edelletyksiä, että kuin taikurinhatusta, tilanne muuttuisi yhtään paremmaksi.
   
 3. keskipohja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se Spårt joka ei vielä ole olemassakaan.
  Menkäähän tänään vaan katsomaan , eiköhän se hymy taas löydy ottelun jälkeen :-(
   
 4. TheRimpula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Niin, sehän on urheilun suola, ettei voi varmasti tietää mitä tapahtuu. Tämän kauden pettymys tuntuu varmaan juuri siksi kovalta, koska vaikutti siltä, että vihdoin Lappeenrannassa on löydetty jonkinlainen pohja menestymiseen, jopa sellainen Snellmanin ohuen ohut voittamisen kulttuuri. Pienet asiat tehtiin hyvin, myynti tehtiin perusteellisesti, meininki oli avoin, pelaajia saatiin kehitettyä ja näistä ihmisläheisellä johtamisella vahvuudet useimmiten esiin. Nämä kaikki yksittäiset asiat kääntyivät nyt toisin päin. Se, että urheilussa sattumalla on osansa ei tarkoita, että muutaman hyvän vuoden jälkeen SaiPalla oli pakko mennä huonosti. Helppo jälkikäteen märistä, että "ollaan niin pieniä ja surkeita, tietenkin siinä ennemmin tai myöhemmin käy taas näin". Ei ihan oikeasti olisi tarvinnut käydä.

  Minusta tämän kauden rosteri oli paperilla suunnilleen samaa tasoa riskialttiudessa ja muillakin mittareilla, kuin vaikkapa kausien 12-13 tai 14-15 rosterit. Tästä olen jo kiistellyt ihan tarpeeksi. Sannin kahden vuoden sopimus oli typerä känni-idea toimistolta, eikä SaiPalla tuossa ollut yhtikäs mitään voitettavaa verrattuna vuoden sopimukseen.

  Joukkueen sisäiset asiat. Onhan Coca-Colankin resepti salainen ja yhtiön oma asia, mutta jos täydellä hinnalla ostamani kolapullon sisältö haisee kuselta ja maistuu kuselta, siitä tulee tavallaan minun ongelmani. Siinä kohtaa on ihan kiva tietää, että ongelma on tunnistettu ja sitä yritetään korjata.

  Valmennushan valittiin keskellä viime kautta, kun seuraavan kauden rosterista ei ollut vielä mitään tietoa. Enkä ole väittänyt missään vaiheessa tuota rosteria "vahvaksi", mutta (ks. kaksi kappaletta ylöspäin).

  Selin on varmasti kehittynyt valmentajana tässä viiden vuoden aikana. En näe tuota oikein toimivana vertailuna.
   
 5. PePo_17 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, KooKoo
  Joo. Mutta kyllähän jossakin muuallakin on homma mennyt vituralleen kuin valmennuksessa. Kauden alusta lähtien aitiot kumisivat tyhjyyttään ja laidat olivat täynnä reikiä.

  Noh ,voihan sekin johtua valmennuksesta. Kukaan muu kuin hallitus ei nähnyt Santasen erinomaisuutta.
   
 6. rattussovjeticus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  En ole vähään aikaan jaksanut kirjoitella tänne mitään, mutta tuo Derrickin viesti on aika lähellä omiakin ajatuksiani. Urheiluun kuuluu yllätyksellisyys, ja neljän yläkanttiin menneen kauden jälkeen nyt oli SaiPalla pohjakosketuksen vuoro. Mutta kausi on tietenkin pelattava kunnialla loppuun asti. SaiPalle on vielä tarjolla 27 pistettä, ja niistä on otettava talteen niin monta kuin mahdollista.

  Syyllisten etsimisestä en itse jaksa suuremmin innostua, mutta palstatoverit ovat toki tehneet sillä osastolla perusteellista työtä jo alkusyksystä lähtien. Minun teoriani on, että pahiten meni pieleen McFarland-Hamilton-Trotter -kolmikon sitouttaminen SaiPaan. Siinä missä Tirkkosen ajan ulkkarivahvistukset syttyivät oikeasti pelaamaan SaiPalle, oli tämän kauden vahvistusten otteissa ajoittain pelailemisen makua. Toki loukkaantumisetkin vaivasivat, mutta häviäminen ei ehkä vituttanut näitä kavereita riittävästi. Ja näin tasaisessa sarjassa 95 % panostuksella tulee yleensä turpaan miltä vaan joukkueelta.

  Olivatko Tirkkosen ajan vahvistusten vahvat esitykset Tirkkosen ansiota, ja onko Santasen tämän talven vahvistusten keskinkertaisuus Santasen syytä? Voi olla että Santasen rajallinen kielitaito ja (kaikkien asiantuntijana itseään pitävien kyseenalaistama) pelikirja olivat ne tekijät, joiden seurauksena SaiPan Liiga-kausi lähti menemään pieleen jo syksyllä.
   
 7. PatrickKane95 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  En tiedä pitäisikö nauraa vai itkeä vai molempia mutta Virkkunen-Koho-Vainikainen liigajoukkueen ykkösketjuna ja siitä eteenpäin hyökkäys junnuja Koskirantaa lukuunottamatta vetää aika sanattomaksi.
   
 8. mustaoranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
  Lainaus:
  Juuri tuota teidän kokoonpanoa katselin ja mietin että pitäisikö nämä teijän pojat tuntea jostain. No nyt toisaalta meidän pojat huuto toimii paremmin
   
 9. Sputnik64 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saipa
  Pitkävetokerroin ykköselle 7,20; kookoolle varma kakkonen ja yx tasuri, sillähän rikastuu. Pakko on koittaa muutamalla eurolla...idän ihmeet, näyttäkää niille
   
 10. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ken-André Olimb, Zoul Armiia
  Lainaus:
  Tapparan ykkösestä muuten Haapala on tehnyt yli kolme kertaa enemmän pisteitä kuin tuo kolmikko tällä kaudella, puolet vähemmillä peleillä. SaiPan kerroin kiinni.
   
 11. Herra Jaakko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Mitä varten käyt täällä SaiPan sivuilla ilkkumassa? Itse en ole kertaakaan käynyt muiden sivuilla vittuilemassa. SaiPa on jktps. kymmenen kertaa perinteisempi Liigajoukkue kuin KooKoo, vaikka ei ole mitään voittanutkaan. Vedän tuollaisesta lässyttämisestä herneen nenään.
   
 12. mustaoranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
  Lainaus:
  Älä nyt veä hernettä nenään. En mä tietääkseni ilkkunut. Saipaa kannatin liigassa kunnes itse päästiin takaisin kirkkaisiin valoihin. KooKoo möi myös pelaajat pois mutta ihan noin kapeelle ei päästy. Peace and love, kaakon derbyt <3
   
 13. Herra Jaakko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Asia kunnossa :)
   
 14. Lainaus:
  Se vaan on usein niin, että totuus on usein kuin solvaus...
   
 15. rattussovjeticus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Pajatson tyhjenemisen jälkeen SaiPa on pelannut kahdeksan erää juniori-joukkueella, ja näissä otteluissa omiin on mennyt yksi maali vastustajan ylivoiman aikana. Tasakentällisin on pidetty oma pää puhtaana.
   
 16. Säilä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Jälkiviisaasti voisi sanoa että olisi kannattanut hoitaa koko kausi A-junnuilla. Ainakaan sarjasijoitus ei huonompi voisi olla, mutta peli olisi voinut olla viihdyttävämpää :-)
   
 17. Ted Raikas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, HIFK
  Siinä on KooKoo ja Lukko kahden pisteen iskuetäisyydellä. Ihan realistista voi olla se, että vältettäisiin jumbosija. Toki alkaa olla vähitellen myös merkitystä, miten muut pelaa, mutta jos pisteitä nyt tulisi suht tasaisesti, niin tsänssit on. Monelle ei ehkä merkitystä, mutta minulle se olisi jonkinlainen sinnikkyyden osoitus, että ei jäätäisi ihan viimeiseksi.
   
 18. Laitela Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa ja sen vaarallinen YV
  Periaatteessa SaiPa olis voinu nousta vielä kerran mukaan taisteluun sääleistä, jos tänään olisi sarjajohtajalta 3p napattu. Ei niin ei...
   
 19. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
  Lainaus:
  Sen parikytä senttiä jäi sekin vajaaksi. Mutta kyllä ne tuolla nipulla pelaa ihan aivan huikeilla ylärajoilla. En olisi uskonut. Voi toki olla, että esim. Tapparalle tämän pelin keskiössä oli muut asiat kuin pelkkä 3pts - pleijareita silmällä pitäen siis - , mutta mielenkiintoistahan se on nähdä, että jatkuuko meillä tämä kiusaajan rooli vielä kuinka kauan. Jengejä tulee vastaan, jotka antaisi vaikka vasemman testiikkelin pisteistä. :)
   
 20. Ted Raikas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, HIFK
  Jotenkin tyypillinen tarina sinänsä, että joukkue joka on menettänyt käytännössä saumansa jatkoon ja ulostaa paperilla parhaat ja kailleimmat pelaajansa alkaakin toimia jotenkin paremmin. Näitä vastaavia tapauksia on nähty tässä viime vuosinakin.
   
 21. rattussovjeticus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Jep, viime kevään Espoon Blues on hyvä esimerkki. Ilman Bluesin tyhjennysmyyntiä olisi moni tällä kaudella Liigaa hyvällä menestyksellä tahkoava kaveri pelannut todennäköisesti koko viime kauden A-junnuissa, ja läpimurto Liigaan olisi (vähintään) viivästynyt.
   
 22. ahal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Onhan SaiPakin pelannut vastaavia kevään viime matseja isolla sydämellä ja antaumuksella, kun nimimiehiä on poistunut siirtorajalla. Mielessä väikkyy ainakin yksi kausi noin kymmenen vuotta sitten, kun kolmella ketjullakin välillä vedettiin. Sympatiapisteitä ropisi kivasti.

  Näissä ulkkarihommissa on varmasti monia tekijöitä, jotka sanelevat lopputuloksen. Jotkut muukalaiset sopeutuvat hyvin joukkoon (esim. DMI ja Rau), jotkut huonommin. Sitä ei voi tietää ennen kuin näkee ja kokee. Varmaan nämä viimeiset hemmotkin olivat saaneet positiivista infoa tutuiltaan, Tirkkosen kaudesta, mutta Santasen kausi olikin erilainen. Ehkä pettyivät joukkueeseen ja tuloksiin eivätkä syttyneet enää täyteen liekkiin. Sitä olisi kuitenkin vaadittu, muu joukkuekin kenties odotti. Nyt jokainen jäljelle jäänyt tietää, että vapaamatkustus riittää ja on pantava kaikki peliin. Muuten ei ole tulevaisuutta. Ainakaan SaiPassa. Onneksi nuorilla intoa riittää.
   
 23. Sputnik64 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saipa
  Hyvin on menny viime pelit. Porukka taistelee, raapii, raastaa,rouhii mitä kykenee. Vanhojen partojen (Koskiranta;Koho,Virkkunen,Lappalainen, Backman etunenässä) esimerkki on ihailtavaa. Vähän vaikutti kyllä eilen lopussa, että raskas kokeneemman kaartin armoton kuormitus alkaa näkyä väsymisenä. Etenkin yv on tehotonta; vois Sanni rohkeemmin kokeilla nuorten energisten noviisien vastuun lisäämistä myös yv-tilanteissa. Okei, yvtä on treenattava kunnolla ja suurempaa mahdollisuutta tuohon ei taija enää loppukaudella järjestyä. Sen verran on tiivis otteluohjelma.
   
 24. rattussovjeticus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  No olihan se aika hilpeetä, kun jatkoajalla taisi eilisiltana olla suurinta mestarisuosikkia kaatamassa kolmikko Mönkäre-Karjalainen-Mäkinen. Ja Karjalainenko se hankki Haapalalle jäähynkin?! Runkosarjaa on vielä seitsemän ottelua jäljellä, ja jos runkopelaajien lisärasitus johtaa vielä muutamaan loukkaantumiseen, niin pahimmillaan meillä on kohta enää kolme (pääasiassa) energisistä nuorista miehistä koostuvaa ketjua nauttimassa lisääntyneestä vastuusta!

  Amarillo-jutut kuullostaa aika ikäviltä, ja kieltämättä baarissa notkuminen kertoo pelaajien asenteesta. Olisin toivonut että nämä jutut olisit olleet jo katoavaa kansanperinnettä, mutta minkäs teet. Jos ja kun jatkossakin joudutaan hankkimaan ulkomaanvahvistuksia, niin olisi hyvä jos mukana olisi ainakin yksi raivoraitis koodinimi Lofquist. Raittiin joukkuekaverin olemassaolon luulisi ainakin vähän hillitsevän heikompien luonteiden kupittelua.
   
 25. Lepranmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Vaasan Sport, Philadelphia Flyers
  On muuten täysin uskomaton tilanne noiden loukkaantumisten suhteen. Vaikka tuolta nyt on pelaajia myyty niin silti.

  Kokoonpano tänään:

  Virkkunen-Kettunen-Karjalainen
  Kaksonen-Lämsä-Hallikas
  Sormunen-Mönkäre-Piironen
  Aavikko-Sjöholm-Afanasyev

  Taipalus-Koponen
  Backman-Sneck
  Maarnela-Lappalainen

  Tuohimaa
  Junnu

  Tilanne voisi ilman tätä loukkaantumissumaa näyttää tältä:

  Kuronen-Koskiranta-Strömberg
  Kaksonen-Koho-Leivo
  Lämsä-Koski-Nikko
  Virkkunen-Salminen-Vainikainen
  +Junnut

  Taipalus-Maalahti
  Backman-Sneck
  Kojo-Lappalainen
  Mäkinen

  Tuohimaa
  Junnu

  Vaikkei nyt kaikki normaalitilanteessa olisi terveinä niin onhan tuo nyt aivan uskomatonta, että koko joukkue on yhtäkkiä loukkaantuneena koko kauden. Osa noista uusisya loukkaantumisista on varmasti laskettu vain varmoiksi että ei tule enää pahempaa vammaa loppukaudeksi ja sanottu vain että loukkaantuneena sivussa. Mutta kun noita loukkaantumisia on ollut koko kauden aivan järkyttävästi.

  Kyllähän tämä nyt vain kertoo sen että ollaan jossain asiassa hukassa aivan täysin.