Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

SaiPaa koskevat huhut ja spekulaatiot

Viestiketju osiossa 'SaiPa' , aloittajana Artyukhin, 15.02.2016 klo 13.59.

 1. mirasane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
  Olen muutamassa yhteydessä ihmetellyt tuota, miten SaiPa päästi Airolan tasoisen pakin junnuista Ketterään, vaikka hänestä voi olla potentiaalia jopa NHL:ään asti. Ja mitä enempää asiaa on miettinyt, yhtälössä ei ole järkeä, ja nyt on asiaan saatu faktatietoa. Eli SaiPa ei olekaan päästänyt Airolaa, vaan asia onkin päinvastoin. SaiPa olisi halunnut pitää Airolan, mutta tämä on päättänyt mennä Ketterään syistä, joita en ymmärrä. Ketterään Airola olisi voinut päästä SaiPankin sopimuspelaajana hakemaan isompaa peliaikaa, ja SaiPan ohuessa pakistossa Airola olisi saattanut päästä kokeilemaan yv-rooliakin kakkosylivoimaan.

  Olisin olettanut, että tuollainen mahdollisuus on kunnianhimoiselle lupaukselle liian hyvä jättää käyttämättä. Ja siksi myös oletin, että se on nimenomaan SaiPa, joka ei ole nähnyt Airolalle käyttöä, mutta asia olikin päin vastoin.

  Kaikki kunnia imatralaisille, mutta Ketterä tuskin voi kilpailla SaiPan kanssa valmennuksen tai treenin laadulla. Puolustajaa kehittää varmasti enemmän, jos pääsee treeneissä harjoittelemaan, miten puolustetaan Ramstedt-Zaborsky -kaksikkoa vastaan kuin mitään Ketterä-kaksikkoa vastaan. Onkin vaikea ymmärtää, miten nuori ja parhaassa kehitysiässä oleva pelaaja päätyy tällaiseen ratkaisuun, mutta näin on nyt kuitenkin käynyt.
   
 2. mirasane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
  Lainaus:
  Ainakin kauden jälkeen Kichtonin tavoitteena oli siirtyä pois Suomesta. Olisiko SHL ollut ykkösvaihtoehto. Yllättyisin isosti, jos asetelma kääntyisi niin päin, että jatkaisi Lappeenrannassa. Viime kauden otteilla myös kaverin hintalappu on eri luokkaa kuin viime vuonna.
   
 3. rattussovjeticus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Olisiko Imatralla vesijohtovedessä jotain kotiseuturakkauseliksiiriä? Ketterän historiasta löytyy Jari Lippojoen ja Jose Pekkalan tyylisiä "menetettyjä" lupauksia, jotka olisivat voineet rakentaa vaikka minkälaisen kansaivälisen uran jääkiekkoilijana, mutta jostain syystä eivät koskaan halunneet lähteä mittamaan omia rajojaan.
   
  mirasane ja Individual tykkäävät tästä.
 4. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  redpecka tykkää tästä.
 5. redpecka Jäsen

  Lainaus:
  Eipä tarvitse sitten tästäkään spekuloida. Parin kolmen vuoden kuluttua sitten taas kun Sam Lofquist ei ole enää se ykkösspeku.

  Ei taida olla yhtään perus viivapommittajaa joukkueessa nyt? Mitä Kichtonin maalit highlighteista näin niin eipä hänkään tainnut mikään viivapommittaja olla Lofquistin ja Lintnerin tapaan. Onko peli sitten muuttunut, että pakit eivät vaan päivystä sinisellä maila pystyssä vaan kieputtelevat itsensä Maalahden, Salon ja Kichtonin tapaan ympyröiden väliin ja vippaavat ranteella sisään?

  Jotenkin kyllä antiikkinen maalaisjärki sanoisi että joku banhami tai lintneri viivalla YV:lla pakottaa alivoimaisen jengin uhraamaan yhden kärkimiehen tuohon viivapyssyyn ja muille jäisi kivasti joku 4 vs 3 takatolpalle kaverille tyhjiin -tilanne.
   
 6. Huppu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Kovat äijät on ne jotka pistää ranteella verkkoon. Se näitten pommittajien juttu on vähän siinä että joskus osuu mutta usein saadaan vaan hakea omista. Lisäksi tuntuu että hyökkääjät on nykyään niin hyviä puolustamaan ettei ne lämärit oikeen edes mene läpi.
   
 7. RR41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
 8. Krepo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, LA Kings
  Lainaus:
  Kukapa sitä ei haluaisi tulla kehittymään Lehterän kouluun. Talvinen Lappeenrantakin on sellainen paratiisi, että. Pelaajiahan lähtee täältä jatkuvalla syötöllä änäriin.
   
  jalperi, Taffel, Individual ja yksi muu tykkäävät tästä.
 9. Jackie Boy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä
  Lainaus:
  Ei pidä aivan täysin paikkaansa. SaiPa (ennen maajoukkuekutsuja ja muita Airolan huikeita esityksiä) oli aivan valmis päästämään Airolan pois. Yritystä ei juurikaan edes ollut pitää häntä SaiPassa — ennenkuin oli ns. liian myöhäistä.
   
  Sergei Fedorov, redpecka, jalperi ja yksi muu tykkäävät tästä.
 10. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
  Lainaus:
  Näin minäkin asian olen kuullut sellaiselta taholta etten epäile tiedon oikeaperäisyyttä. Kämmätty mikä kämmätty.
   
  Sergei Fedorov ja jalperi tykkäävät tästä.
 11. mirasane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
  Lainaus:
  Nyt vasta huomasin tämän minulle suunnatun kysymyksen. Kannattaa jatkossa tägätä kirjoittaja, niin saa notifikaation siitä, että hänet on tägätty johonkin.

  Mutta asiaan. Kunyk ei itse halunnut jatkaa SaiPassa. SaiPa olisi saattanut olla valmis pitämäänkin hänet jos hinta olisi oikea, mutta jos pelaaja itse suoraselkäisesti ilmoittaa, että katsoo nyt muita vaihtoehtoja, on neuvotteluja turha edes aloittaa. Saman ilmoituksen taisivat tehdä kauden lopussa kaikki viime kauden ulkkarit.

  Kunyk viihtyi Lappeenrannassa tosi hyvin. Siksi aikanaan teki jatkosopparinkin, vaikka silloinkin olisi ollut muitakin vaihtoehtoja. Päättyneellä kaudella oli jotain pientä skismaa valmentajan kanssa, mutta se ei ollut ainoa syy lähdölle vaan vähintään yhtä paljon painoi sitten kuulemma myös puhdas vaihtelun halu. Hänellä oli kuitenkin tiedossa, että muutkin ulkkarit ovat Lappeenrannasta lähdössä eli uudet maanmiehet olisivat tulossa rinnalle - tai sitten ei, koska ei ollut edes mitään takeita, että SaiPa on hankkimassa pohjoisamerikkalaisia pelaajia.

  Lainaus:
  HPK teki rahallisesti riittävän hyvän tarjouksen ja pystyi lupaamaan ison roolin. Siellä oli mestarijoukkue leviämässä pahasti, kun mm. kärkipelaajat Paajanen ja Turunen vaihtoivat maisemaa. Tuossa vaiheessa pelaajalla voi olla pientä neuvotteluetua palkan suhteen. Kunykin kanssa soppari tosin käsittääkseni tehtiin ennen kuin mestaruus oli varmistunut. Myös hänen suomalainen agenttinsa oli pitänyt HPK:ta hyvänä vaihtoehtona.

  Lainaus:
  SaiPalla ei missään vaiheessa ollut pohdinnassa tilanne Kunyk vs. Ramu. Nämä prosessit ovat menneet täysin eri aikaisesti. Kunykin lähtö varmistui jo varhain keväällä. Ramstedt nousi esille vasta Zaborskyn värväämisenkin jälkeen. Siinä välissä on ilmeisesti ollut muitakin sentteriehdokkaita. Ja noita ehdokkaita jouduttiin siis kartoittamaan juuri siksi, että Kunyk oli lähtenyt. Ei missään vaiheessa ole ollut tilannetta, että SaiPalla on Kunyk yhdessä korissa ja mietitään, saadaanko toisaalta parempi hänen tilalleen, ettei hänelle tarvitse antaa jatkopahvia.

  Lainaus:
  Ei Kunyk ole kaikinpuolin parempi. Ramstedt on kiekollisesti paljon lahjakkaampi. Hän on parempi ylivoiman kapellimestari. Tekee paremmin peliä ja luo paremmin paikkoja. Kunyk taas pelaa parempaa kahden suunnan peliä ja on fyysisempi. Kunyk on myös Ramstedtia parempi aloittaja. Kunyk on kokonaisvaltaisempi pelaaja, mutta Ramstedt taas on koko liigan eliittiä vahvimmilla osa-alueillaan.

  Itse tykkäsin Kunykista hulluna, mutta tunnen kutkuttavana sen mahdollisuuden, minkä Ramstedt SaiPalle antaa. Erot Liigassa ovat niin pieniä, että pikkuseuralla ei ole toivoakaan menestyä, ellei sen erikoistilannepelaaminen ole huippua. Kunykin alivoimaminuuteille löytyy rosterista kyllä paikkaajia, mutta Ramstedt tuo ylivoimalle sellaista osaamista, mitä ei varmaan McIntyren jälkeen ole Lappeenrannassa nähty.

  Lainaus:
  Tähän vastasinkin jo ylempänä. Eli Kunyk oli se, joka ei halunnut jatkaa sopparia.
   
  Huppu, TheRimpula, jalperi ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 12. redpecka Jäsen

  Eihän noita juurikaan voi oikein yks'yhteen aina verrata (Kunyk vs Ramu), siis että olisiko pitänyt pitää edellinen kuin ottaa seuraaja.

  Sama oli kun J. Koskiranta lähti Tapparaan ja "tilalle" napattiin Mark Lee, eihän se nyt niin mene että "paljonkohan olisi pitänyt maksaa, jotta olisi voitu pitää Koskiranta..?" Tämä olisi lähtenyt joka tapauksessa ja sitten yritetään löytää jotain seuraavia tilalle. Samoin Noksu lähti "Bluesiin", tuskin SaiPa pystyi millään shekillä kilpailemaan siitä kun pelaaja agenttinsa kanssa suunnitteli urasteppejä eteenpäin.

  Nyt oli Kunykin vuoro lähteä, harvoin nämä kahta vuotta kauempaa muutenkaan missään viihtyvät. Tykkäsin Kunykista, mutta en itke ollenkaan perään. Lähtökohtaisesti Ramu on mielenkiintoisempi peluri ja innolla odotan mitä se tuo SaiPaan.
   
 13. Keltainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
  Lopettakaa nyt perkele se Kunykistä jauhaminen.
   
  rattussovjeticus, Individual & 17Kovalchuk tykkäävät tästä.
 14. redpecka Jäsen

  Lainaus:
  Kunykistä jauhetaan tasan sen aikaa kun herättää vielä puhetta. Ei tosin ole tämän ketjun asioita ellei joku ala haikalilee häntä takaisin.
   
 15. TheRimpula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Perkele perkele! Olen jostain kaupunginosasta eikä minulla oikeastaan ole mitään asiaa! Perkele!
   
  Knap tykkää tästä.
 16. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rive Kanerva
  Veikkaan, että Kunykista tullaan puhumaan aika paljon ensi kauden aikana. Ne unisimmatkin tajuavat miehen arvon, kun katsovat Ramstedtia liukumassa selkä suorana puolustusalueelle.
   
  Since 1931 tykkää tästä.
 17. ahal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Kyllähän Kunykia nostetaan esiin varmasti kauden mittaan, vaikka ei se sen hetkistä tilannetta (kenties vaikeaa?) muuttaisi mitenkään. Ei hän saavu minkäänlaisilla vankkureilla tai ratsulla sputnikkeja pelastamaan, että sikäli turhaa. Aikansa kutakin. Omasta mielstäni CK on ollut yksi SaiPan parhaista ulkkareista 2000-luvulla. On mielenkiintoista nähdä, miten pelit sujuvat uusissa ympyröissä uusien kaverien kanssa. Jos he ovat kelpo pelimiehiä, jälki voi olla tuhoisaa tai ainakin tuloksellista. Enkä usko, että touhu jää Codysta kiinni.
   
  anthax tykkää tästä.
 18. Tpip Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
  Lainaus:
  Tämä on kyllä osittain harhakuvaa Ramusta, mielikuva johtunee miehen luistelutyylistä joka on rauhallisen näköinen. Mikään vastustajan siniselle kyttäämään jäävä JMA Ramstedt ei ole.
   
  redpecka ja anthax tykkäävät tästä.
 19. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rive Kanerva
  Lainaus:
  Eikä myöskään sentteri, jonka vahvuuksiin kuuluu puolustuspelaaminen. Se oli tässä pointtina. Kunyk teki lähes 40 pistettä, pelasi erinomaisesti puolustussuuntaan ja sen lisäksi kellotti isoja minuutteja alivoimalla. Tuollaista sentteriä ei SaiPalla todennäköisesti ensi kaudella ole, ellei joku yllätä suuresti, joten tuollaista pelaajatyyppiä tullaan varmasti ensi kauden aikana kaipaamaan. Tuon tyylisen pelaajan arvon monet ymmärtävät vasta sitten, kun tuollainen pelaaja puuttuu joukkueesta.
   
 20. Tpip Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
  Lainaus:
  No, se ettei Ramun vahvuuksiin ei kuulu puolustuspelaaminen, ei tarkoita sitä että siellä vedettäisiin selkä suorana puolustussuuntaan. Ja parhaimmillaan Ramu vetää kivirekeä selässään, molemmissa päädyissä.
   
 21. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rive Kanerva
  Lainaus:
  Aika monta Ramstedtin peliä olen elämäni aikana nähnyt, mutta tuollaista en ole vielä todistanut. Alkuperäinen vertaus oli kuitenkin Kunykiin ja en puhuisi näiden kahden puolustuspelaamisesta edes samassa lauseessa. Kunyk on kahdensuunnan sentterinä ihan Liigan ehdotonta eliittiä. Ramstedtilla on toki muita hyviä avuja, mutta tuollainen laadukas kahdensuunnan sentteri SaiPalta puuttuu ensi kauden joukkueesta. Itse näen sen ainakin todella suurena puutteena.
   
 22. Tpip Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
  Lainaus:
  Edelleen alkuperäisessä viestissä kerroit Ramun harrastavan selkä suorana liukumista puolustusalueelle, johon tartuin. Kyllä Ramstedt tekee pyyteetöntä duunia myös alaspäin, toki ei ole hänen vahvuuksiaan. Kaiva jostain esim. viimeiset pleijaripelit HIFK:n paidassa, niin saatat yllättyä.
   
 23. Tupaukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saipa ja Saimaan Kurra.
  Tiedän että kohtaan suunnattoman paska myrskyn, mutta en malta olla kommentoimatta. Etukäteen mitenkään arvostelematta Teemun edesottamuksia kentällä, niin olen vahvasti sitä mieltä että meillä tulee olemaan paljon enemmän iloa Teemun pelistä, kuin CK.n pelailusta. Mikäli Teemu vaan pysyy ehjänä ja heti kauden alussa ei vaadita liikoja. Enkä edelleenkään ole saanut omasta mielestäni riittäviä perusteluja siihen miksi CK olisi ollut niin hyvä kun täällä useampi nimimerkki niin kertoo. Tietysti jokainen meistä katsoo peliä omilla kiikareillaan, niin silloin tulee myös erilaisia näkemyksiä. Minun näkemykset on tullut kerrottua jo riittävän useasti, eikä mikään muu kommentti ole sitä vieläkään muuttanut. Siis kertokaa nyt ihmeessä miksi CK oli niin hyvä että sitä pitää vielä jauhaa? Mikäli hyvyys tulee esille tästä törkeästä kostotaklauksesta, niin sitten katselen pelejä eri kulmasta ; CODY KUNYK TAKLAA RAJUSTI MICHAEL KERÄSTÄ PÄÄHÄN
   
 24. Lainaus:
  Lainaus:
  Kumpi näistä taklauksista on mielestäsi törkeä kostotaklaus ja kumpi puhdas?

  Ja itse uskon myös, että Ramstedt ainakin tekee paremmat tehot kuin Kunyk ja niitä tehoja voi vaatia heti alusta asti. Rooli on pisteitä tekevä ykköskentän sentteri ja ylivoiman aivot. Lisäksi Zaborski on hankittu laittamaan syötöt sisään...
   
  Viimeksi muokattu: 27.06.2019 klo 23.52
  Ilmestyskirjanpitaja, huhheijaa, heavylutaa18 ja 7 muuta tykkäävät tästä.
 25. Spitfire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, SJS
  Lainaus:
  Sinulle on kyllä perusteltu kyseinen asia monesti, pitkästi ja ihan tilastoihin perustuen. Itse et ole perustellut mikä kyseisessä pelaajassa niin hiertää, että ulkopuolisen silmin näyttää aivan siltä että on jotain henkilökohtaista kaunaa taustalla. Ei näkemystäsi selvästikään saa millään muuttumaan. Saattaisi auttaa jos kääntäisit kiikarit ympäri ja poistaisit suojatulpat edestä...
   
  Torsti56 tykkää tästä.