SaiPa Oy:n tulevaisuus

  • 1 366 786
  • 5 829

theref

Jäsen
Voikin hyvinkin olla, että SaiPan seuraavan kauden pelaajabudjetti ei juurikaan tule tämän vuotisesta paljoa kasvamaan sillä tällä yleisökeskiarvon ylityksellä tehtävät voitot ovat kuitenkin sen verran pieniä, että taitavat mennä aika lailla kuitenkin suoraan velkojen maksuun eikä pelaajabudjetin korottamiseen.

Ensi kaudelle ei ole odotettavissa nousua pelaajabudjettiin. Ja kun joukkueesta tunnetusti on lähdössä kärkipään pelaajia pois, samalla rahalla samantasoisten pelaajien hankkiminen menee varsin mielenkiintoiseksi.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
...samalla rahalla samantasoisten pelaajien hankkiminen menee varsin mielenkiintoiseksi.

Niinpä. Koskiranta, Saarinen ja Kaksonen ovat kaikki tehneet tähän vuoteen päättyvät sopimuksensa aikana jolloin heidän markkina-arvonsa oli jotain ihan muuta kuin mitä sen on tänä keväänä.
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ensi kaudelle ei ole odotettavissa nousua pelaajabudjettiin. Ja kun joukkueesta tunnetusti on lähdössä kärkipään pelaajia pois, samalla rahalla samantasoisten pelaajien hankkiminen menee varsin mielenkiintoiseksi.

Itse näen tilanteen kuitenkin parempana kuin tähän kauteen lähdettäessä. Nimittäin meillä oli muutamia kalliita sopimuksia päällä ja nämä osaltaan sitoivat käsiä joukkuetta rakennettaessa. Nyt voidaan itse valita mihin tuo käytössä oleva budjetti käytetään kun voimassa olevia sopimuksia on vain vähän eikä nekään ole kalleimmasta päästä.

Haastetta tulee olemaan jatkossakin, mutta tilanne on kiistatta parempi kuin tuon jättitappion jälkeisellä kaudella.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
, mutta tilanne on kiistatta parempi kuin tuon jättitappion jälkeisellä kaudella.

No ei kyllä ole jos joudutaan korvaamaan 3 periaatteessa ykkösruudun äijää (Koskiranta, Saarinen, Kaksonen), joista kaksi on pelannu suht halvalla paperilla. Enkä usko että Jarnokaan paperi on ollut kovin kallis.

Jos haut on tasoa Armstrong, niin kylmät tulee.
 

Eleanor

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Devils
Jos haut on tasoa Armstrong, niin kylmät tulee.
Niinpä. Tosin Rileyn todellinen potentiaali jäi näkemättä tuon penikkataudin takia.

Pitää olla toiveikas, että jostain löydettäisiin 20 maalin mies koodinimi "Salminen" ja joku ykkössentteri koodinimi "Hodgman". Todellisella mielenkiinnolla odotan miltä ensi kauden joukkue näyttää. Joku potentiaalinen P-Amerikan haku ykkösen toiseen laitaan ja sitten yli 40 pisteen ykkössentteri, jonka lätyt läpsyvät suoraan lapaan.

Pakkohan tässä on alkaa tottua siihen ajatukseen, että Eme ei meillä enään jatka. Luotetaan kumminkin siihen, että Leivo tekee Mankiset ja iskee 15 kassia ensi kaudella.

Melkoiseksi unelmoinniksihan tämä menee. Täytyy muistaa viime kauden pienet tappiot, ne tuntuvat vielä pitkään...
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Luotetaan kumminkin siihen, että Leivo tekee Mankiset ja iskee 15 kassia ensi kaudella.

Ja Mankinen tekee taas Mankiset, ja samoin Löfman ja Jekimovs! Joo, kyllä tämä ohuelta näyttää tässä vaiheessa, erittäin tasokas ykkössentteri olisi kyllä tarpeen että olisi näillä laiturilupauksilla vähän helpompaa. Toivottavaasti kesällä tapahtuu kehitystä ja toivottavasti vahvistukset ovat todellisia VAHVISTUKSIA.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
SaiPa Oy:n tulevaisuus potentiaalisen pelaajamateriaalin kasaamisessa tulee olemaan seuraavaksi kaudeksi suuri haaste.

Täytyy tosiaan toivoa, että saadaan tärkeisiin rooleihin oikeasti niitä vahvistuksia ja sitä, että heidän hankkimiseen olisi varaa. Uskoisin tämän kauden tuovan sen verran pelivaraa, että tuohon sentteriosastolle varmaan yritetään katsoa mahdollisimman varma haku. Sen jälkeen onkin sitten pelimerkit aika lopussa ja mikäli tuohon ykkössentteriin panostetaan paljon niin sopii myös toivoa hänen pysyvän terveenä jos siihen ison osan pelaajabudjetista kuitenkin joudutaan pistämään. Toinen haku varmaan tuleekin olemaan tyyliin Armstrong eli hiukan toivotaan toivotaan sillä en vaan millään jaksa uskoa, että SaiPalla olisi näillä yleisömäärillä kuitenkaan tämän enempää varaa panostaa. Saarinen, Koskiranta, Kaksonen ovat tällä kaudella kaikki kohtuu halpoja pelimiehiä ja siihen kun lisätään vielä se, että Backmanin uusi sopimus oli varmasti rahakkaampi kuin aiempi. Myös tapaukset Nagander ja Salcido jos halutaan kiinnittää niin näihinkin jatkoihin on kaivettava jostain lisää rahaa. Veikkaisin Naganderin palkan nousevan aika paljon aiemmasta, koska kiinnostusta on takuulla ollut myös muualta ja sama pätee myös Salcidoon, jonka perässä Lukko esimerkiksi taisi olla jo viime kauden jälkeen.

Jos mietitään vaikka niin, että Saarinen, Koskiranta, Kaksonen, Levokari, Koskinen, Aarnio, Myllyniemi ja Lippojoki lähtevät niin mikähän mahtaisi olla noiden pelaajien tämän kauden palkka yhteensä? minulla ei ole mitään käsitystä asiasta. Paljonko siis heistä saataisiin säästöön ja paljonko siitä säästöstä menisi jo pelkästään palkankorotuksiin? ja sen jälkeen jäljelle jäävä osa jää uusiin hankintoihin/korvaaviin pelaajiin, mutta summa, joka jää on aika iso kysymys. Paljon riippuukin siitä mikä on SaiPan mahdollista pistää tuohon summaan lisää pelimerkkeihin, joilla sitten haettaisiin korvaajia kyseisille pelaajille/pelipaikoille. En usko sen summan järin suuri olevan, koska on pakko myös hoitaa noita lainoja pois ja vaikka tästä kaudesta varmasti tulee positiivinen tulos niin paljonko joudutaan lyhentämään velkoja sillä nekin on tärkeää hoitaa pois mahdollisimman nopeasti.

Paljon on siis kysymyksiä millaisella pelaajabudjetilla/pelaajamateriaalilla seuraavaan kauteen lähdetään. Runko on hyvä ja siihen on hyvä lähteä rakentamaan, mutta tärkeimmät aukot olisi syytä paikata onnistuneesti.

Ullberg tulee varmasti olemaan ykköskassari jo ihan rahatilanteen takia ja mielestäni kyllä ansainnut sen jo muutenkin loistavilla otteillaan. Ullen aisapariksi olisi saatava kuitenkin hyvä kakkonen sillä Ullekin on niin nuori, että ei välttämättä jaksa läpi raskasta pitkää kautta. Kun otetaan vielä sekin huomioon, että Ulle lähtee U-20 kisoihin ja on siellä pelaava maalivahti eli sieltäkin kertyy pelejä muutenkin raskaaseen kauteen. Ullen ollessa U-20 kisoissa SaiPa tulee pelaamaan sen 5-7 peliä sillä välin, joten kyllähän tuon kakkosenkin täytyisi olla suhteellisen luotettava, koska Ulle pystyy varmasti hoitamaan tuollaiset noin 30-40 peliä kauden aikana + U-20 pelit. Näin ollen tuo kakkonen olisi torjuntavastuussa noin 20-30:ssä ottelussa, joten mielenkiinnolla odotan kuka sieltä tarttuu haaviin.
 
Viimeksi muokattu:

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllähän se siltä tuntuisi, että seuraava kausi tulee olemaan sanan varsinaisessa merkityksessä välikausi SaiPalla. Uuteen valmentajaan ja tämän metodeihin oppimista ja uuden joukkueen kasaamista. Toki siellä nuo muutamat omat pojat on hyvänä perusrunkona, mutta muiden pelaajien kanssa sitten enemmän tai vähemmän hakemista ja kokeilua. Sellaista tämä laji on.

Sikälikin, täytyy itse kunkin olla kärsivällinen Tirkkosen suhteen eikä mahdollisesti heikommin mennessä olla valmiina tuomitsemaan flopiksi.
 
Kyllähän se siltä tuntuisi, että seuraava kausi tulee olemaan sanan varsinaisessa merkityksessä välikausi SaiPalla.

Heh, jotenkin "välikausi" kuulostaa surkuhupaisalta kun puhutaan SaiPasta ja viime vuosien "menestyksestä".

Tulopuolen huhutkin ovat olleet minimissään. Millään Poukkuloilla, Vauhkosilla ja Piitulaisilla ei tämän kauden kärkijätkien lähtöjä yksi yhteen korvata, eikä valmiita sopimuksiakaan ole 1-korin tekijöille vielä liikaa laarissa.Toki ainakin Mankiselle ja Leivolle soisi vastuuta 1-2 ketjuissa.

Myös puolustuspää näyttää vielä tällä hetkellä suorastaan pelkoa herättävältä. Itselläni ei ole mitään käsitystä onko junnuista tai Taipaluksesta pärjäämään liigakarkeloissa. Pulli tullee vakiinnuttamaan paikkansa pelaavassa kokoonpanossa mikä on kyllä ihan positiivinen asia. On näyttänyt kykenevänsä pärjäämään liigatasolla.

Pakkohan se on uskoa, että tulijoina on muitakin kuin muutama potentiaalinen mestis- haku. Joku puhui kahdesta Pohjois- Amerikkalaisesta, mutta tiedä näistä sitten sen enempää.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Heh, jotenkin "välikausi" kuulostaa surkuhupaisalta kun puhutaan SaiPasta ja viime vuosien "menestyksestä".
Niinhän se kuulostaa hupaisalta, mutta totuus on silti se, että SaiPan mittakaavassa panostuksia on viime vuosina tehty ja tähtäin on ollut varsin korkealla. No, kaikki tietää mikä oli tulos, mutta sekin on sitä jääkiekkoa. Ei SaiPa ole ainoa joka on jäänyt tavoitteistaan historiansa aikana. Joskus ei vaan asiat mene kuten suunniteltiin.

Välikausi tosiaan sikäli, että uusi valmentaja tulee ruotuun ja pelaajistokin vaihtuu varsin paljon. Tai ehkä on vähän väärin puhua välikaudesta, pikemminkin uutta rakentamista, uuden projektin alku. Turha odottaa välttämättä ihmeellisyyksiä, koska juttua ruvetaan tekemään uudelta pohjalta, mutta tokihan aina voi silti yllättää.

Itsellä tulee olemaan vaatimattomat odotukset seuraavalla kaudella. Se ei meinaa, että väheksyisin SaiPaa tai en kannattaisi koko sydämestä. Lähinnä se, että kärsivällisyyttä on normaalia enemmän kun Tirkkosen kädenjälki ei välttämättä vielä näy niin konkreettisesti. Joutuu opettelemaan liigan tavoille.

Katsotaan nyt toki sitäkin, että millaisia pelaajia sinne saadaan.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
...Millään Poukkuloilla, Vauhkosilla ja Piitulaisilla ei tämän kauden kärkijätkien lähtöjä yksi yhteen korvata...

Juu. Tässä pitää ainakin itseäni muistuttaa, että nämä tämän kauden kärkijätkät oli vielä vuosi sitten omissa papereissani Tero Koskirannan mestis-veli (J.Koskiranta), joku läski Pelicans-hylkiö (Saarinen) ja puukätinen laitoja päin juoksija joka ei osaa tehdä maalia edes tyhjiin (Kaksonen). Vähän on jamppojen status noussut kun on vastuuta annettu ja huutoon ovat vastanneet, siksi en oikein osaa kauhistella enää vaikka näiden tilalle tuodaan taas jotain nevöhöödejä, SaiPa on jo pitkään osunut mielestäni todella hyvällä prosentilla näiden nimettömien hankintojensa kanssa.

Ihan sama vaikka tulisi Jekimovsin veli Atvars Latvian nelosliigasta, Tero Määttä ja joku Pekka-Eerikki Kekkonen Ivalon Kiekko-Jampoista, annan ainakin itse tulevaisuudessa joka naamalle näyttöpaikan ennen kuin alan ulisemaan ja valittamaan että taas tuli paskaa. Tapaus J.Koskiranta varsinkin sai tässä asiassa nöyräksi, niin vain sieltä noustiin Teron veljestä maajoukkuenaamaksi ja jengin kantavaksi voimaksi.

Ja ettekö te nyt hyvät ihmiset tajua että ensi kaudella räpsähtää mestaruus? Vitut mitään välikausia, vaikka onhan se omalla tavallaan jonkinlainen välikausi sekin, ehkä sen jälkeen sit palataan taas omalle "melkein oltiin säälipleijareissa, vaikka kaikki sano että mestis mestis"-tasolle.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Niin, jos katsotaan asiaa positiiviselta kannalta, niin SaiPahan vie mestaruuden ensi kaudella. Homma perustuu siihen että Ullberg ei torju tulevalla kaudella yhtä hyvin kuin viime viikkoina, vaan parantaa tasoaan roimasti. Tammikuussa 2014 SaiPa sitten korjaa taloutensa kerta laakista kuntoon, ja päästää Ullbergin KHL:ään rahastamaan.

Voi tietysti olla että näin ei tule tapahtumaan, mutta onhan se mahdollista, onhan?!!
 
Juu. Tässä pitää ainakin itseäni muistuttaa, että nämä tämän kauden kärkijätkät oli vielä vuosi sitten omissa papereissani Tero Koskirannan mestis-veli (J.Koskiranta), joku läski Pelicans-hylkiö (Saarinen) ja puukätinen laitoja päin juoksija joka ei osaa tehdä maalia edes tyhjiin (Kaksonen). Vähän on jamppojen status noussut kun on vastuuta annettu ja huutoon ovat vastanneet, siksi en oikein osaa kauhistella enää vaikka näiden tilalle tuodaan taas jotain nevöhöödejä, SaiPa on jo pitkään osunut mielestäni todella hyvällä prosentilla näiden nimettömien hankintojensa kanssa.

Ihan sama vaikka tulisi Jekimovsin veli Atvars Latvian nelosliigasta, Tero Määttä ja joku Pekka-Eerikki Kekkonen Ivalon Kiekko-Jampoista, annan ainakin itse tulevaisuudessa joka naamalle näyttöpaikan ennen kuin alan ulisemaan ja valittamaan että taas tuli paskaa. Tapaus J.Koskiranta varsinkin sai tässä asiassa nöyräksi, niin vain sieltä noustiin Teron veljestä maajoukkuenaamaksi ja jengin kantavaksi voimaksi.

No, en kyllä mielestäni ole liieemmin ulissut ja valittanut, enkä muista yhtäkään pelaajaa etukäteen dumanneeni. Että sikäli. Minun puolestani mainitsemani pelurit ovat kaikki aivan tervetulleita SaiPa- nuttuun, mutta lähtökohtaisesti eivät ole mielestäni 1- ketjun miehiä. Koskiranta ja Saarinen mielestäni sitä olivat, jo kauden ennakkokaavailuissa. Uskoisin että moni muukin kaipailisi ratkaisuketjuihin meritoituneempaa (ei marinoituneempaa) jantteria. Juu juu, ne realiteetit...
 
Viimeksi muokattu:

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No, en kyllä mielestäni ole liieemmin ulissut ja valittanut, enkä muista yhtäkään pelaajaa etukäteen dumanneeni. Että sikäli.

Oho, en sitä tarkoittanutkaan. Muistelen vaan kuinka itse tuhersin itkua aikanaan kun ties kenestä Jussi Markkasesta ja Kimmo Kuhdasta oli puhetta SaiPan uusia hankintoja mietittäessä ja sit tuli Tero Koskirannan veli. Saaristakin oltiin täällä joukolla heivaamassa - minä ainakin olin mukana, sinusta henk.koht. en tiedä - jenkkakahvoista mereen kun mies SaiPassa try-outin turvassa kurvaili kiikaritehoilla kärkiketjuissa, ja jatkosopimusta ihmeteltiin, mutta ei ihmetellä enää.

Realiteetit, joo. Isoja menetyksiä tulee, enkä usko että niille saadaan mitenkään ainakaan paperilla vastaavia korvaajia, sen sijaan tulee just varmaan jotain Poukkulaa ja nevöhööd-Simo-Pekka Kekkosia. Joita sit kahden vuoden jälkeen rukoillaan jäämään SaiPaan.
 
SaiPa- kannattajana on saanut karvaasti tottua siihen, että saman tien kun pelurista kasvaa joskus vuosienkin työn jälkeen ratkaisuihin pystyvä pelimanne(!), lähtevät nämä isot kalat sitten lähes järjestään uusille apajille. Mihinkään seurauskollisuuteen eivät nykyään monet usko, paitsi ehkä Kouvolassa. No, onhan meilläkin Koho ja Löfman, joka tosin on aina telakalla.

Reeberbahn jäi vielä kaudeksi ja kiukutteli kuin pikkulapsi. Lintner jäi flopatakseen. Salcido sentään lienee viihtynyt kaupungissa, onko jatko sitten realistista, siitä en tiedä. Toivoisin kyllä kovasti myös Savilahdelle jatkoa, miten leinee länsinaapuri viihtynyt itärajalla.

Puolustajista ei ole liikkunut huhuja ollenkaan. Kyllä takalinjoillekin kaivataan pelaajia, tai ainakin pari messevää jatkosopimusta. Kelpaisiko viime kaudella tuuraamassa käynyt Forsberg täytteeksi, olen saanut miehestä kuvan vittumaisena pelaajana jollaisia aina syvästi arvostan.
 

Haske

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mutta itse muistan selvästi ton että 3000 katsojalla tulisi nollatulos, 3300 katsojaa per matsi jos tulisi niin silloin olisi varaa hankkia vahvistuksia jos tarvetta on. Näin ainakin ennen kauden alkua....

Tällä hetkellä yleisökeskiarvo 3365 ja eiköhän se tuosta vielä nouse hieman. Huomisessa Kärppä-matsissa luulisi olevan ainankin 3900-4000 ja runkosarjan päätöspelissä Lukkoa-vastaan voi olla mahdollisesti lähes täysi tupa, riippuen toki sarjatilanteesta.
 

Kalalokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jos syksyllä oltaisi käyty arvioimaan, että kauden lopulla hivutellaan 3500:n katsojan keskiarvoa, olisin ainakin itse ollut tyytyväinen, kun miettii minkälaisesta tilanteesta tähän kauteen lähdettiin. Nyt kun siitä synkimmän talven taaperruksesta on noustu onnistumisten kautta taistelemaan kymppipaikasta, on hienoa että täkäläinen yleisö on löytänyt itsensä Kisapuiston katsomoon, ja vieläpä yli tavoiterajan.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Osaako kukaan laskea suuntaa antavasti millainen voitto tuolta osalta tehdään mikäli noin 360 katsojaa yli budjetoidun per peli on kauden loputtua käynyt peleissä? lipputulot ja oheismyynti siis. Vaikeaahan tuosta mitään tarkkaa on laskea, mutta jos joku osaisi kertoa jotakin suuntaa antavaa ja jos nyt ajatellaan pelkästään tuota yleisömäärän ylitystä ja lähdetään nyt vaikka siitä, että 3000 katsojaa per kotiottelu olisi riittänyt nollatulokseen. Itse en tiedä miten kannattaisi laskea kun en nyt muista kuinka paljon on noita alennuslippuja ym kaupattu kauden aikana niin mikähän olisi suurinpiirtein se keskiarvo lipun hinnaksi?

Esimerkiksi jos laskisi kauden keskimääräiseksi lipun hinnaksi tuon 14 euroa x 360 katsojaa yli budjetin = 5040 ja tämä kerrotaan kotiotteluiden määrällä kauden jälkeen eli 30x 5040 = 151 200 euroa + oheismyynti, jota on hyvin vaikea ainakin laskea kun ei ole mitään käsitystä paljon keskimäärin voittoa tehdään per matsi oheismyynnillä.

Hirveä määrähän tuossa kaikenlaisia eri asioita on, että mitä pitäisi ottaa huomioon ja niin moni asia tietysti vaikuttaa lopulliseen tulokseen, mutta jos nyt pelkästään miettisi tuota budjetoidun katsojamäärän ylitystä ja siitä mahdollisesti tulevaa voittoa.

Kunhan siis vain kyselen jos jollakin olisi jotakin tarkempaa tietoa näistä. Korviini ei juurikaan ole kuulunut oikeastaan muuta kuin vain positiivista erinäisistä raha asioista SaiPan osalta viime kauteen verrattuna. Taitaa kuitenkin olla jo varmaa, että voittoa tehdään ? se olisi ainakin hyvin tärkeää viime kauden surullisen tuloksen jälkeen.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Off-topicia, mutta lievästi aiheeseen liittyvää kuitenkin. Etelä-Suomen Sanomat kertoo että HPK painii talouskurimuksessa, ja edessä on myös pelaajia koskevat YT-neuvottelut. Ikäviä juttujahan nämä on aina, mutta näitä lukiessa nousee mieleen että on meillä SaiPassa hienot omistajat. Viime kauden tappiot hoidettiin kelta-mustassa hengessä, ja tällä kaudella sekä joukkue että (varsinkin aktiivi)kannattajat ovat osoittautuneet luottamuksen arvoisiksi.

HPK:sta mahdollisesti saatavilla olevia ensi kauden vahvistuksia en ala tässä spekuloimaan, HPK:n ketjussa varmasti näitä asioita puidaan enemmän.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Off-topicia, mutta lievästi aiheeseen liittyvää kuitenkin. Etelä-Suomen Sanomat kertoo että HPK painii talouskurimuksessa, ja edessä on myös pelaajia koskevat YT-neuvottelut. Ikäviä juttujahan nämä on aina, mutta näitä lukiessa nousee mieleen että on meillä SaiPassa hienot omistajat. Viime kauden tappiot hoidettiin kelta-mustassa hengessä, ja tällä kaudella sekä joukkue että (varsinkin aktiivi)kannattajat ovat osoittautuneet luottamuksen arvoisiksi.

HPK:sta mahdollisesti saatavilla olevia ensi kauden vahvistuksia en ala tässä spekuloimaan, HPK:n ketjussa varmasti näitä asioita puidaan enemmän.

Missä kuosissa nuo viime kaudella tulleet tappiot ovat? onko kenelläkään mitään käsitystä miten niitä on hoidettu ja kuinka paljon.

Ikävä juttu mikäli tuo HPK:n tilanne on tuo, sillä eihän näitä toivoisi varsinkaan omalle joukkueelle, eikä kyllä myöskään millekkään muullekkaan seuralle.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Missä kuosissa nuo viime kaudella tulleet tappiot ovat? onko kenelläkään mitään käsitystä miten niitä on hoidettu ja kuinka paljon.

En tiedä tarkempaa tilannetta, mutta eikös pankkilainojen määrä kasvanut noin 600 000 euroa ja loput katettiin omistajien pussista. Ei tämä mikään katastrofi ole, eikä tässä ole syytä sellaiseen ajatteluun että "sitten vasta voidaan hengittää vapaasti kun ensin on vyötä kiristämällä saatu kaikki velat maksettua pois". Yritystoimintaa kuuluu että joskus lainaa on enemmän ja joskus vähemmän.

Vähän perspektiiviä raha-asioihin saa Kauppalehdessä tammikuussa olleesta SM-liiga -joukkueiden taloustilannetta käsitelleestä jutusta. Tässä on SM-liigaseurojen nettotulokset vuosilta 2003-2010:

Koodi:
NETTOTULOKSET           2003     2004     2005     2006     2007     2008     2009     2010    Yhteensä
Blues Hockey Oy        -1660    -1300    -2677    -3114    -3274    -2113    -1790    -1817   -17745
HC TPS Turku Oy         -433     -824     -649    -1527    -1137     -261      706      429    -3696
HC Ässät Pori Oy         -22      -13      515      455      -37      182       22      309     1411
HPK-Edustusjääkiekko ry  129     -596      483        8     -337     -866       84     -181    -1276
Ilves-Hockey Oy           -3        3       73       20        0     -546     -576     -514    -1543
Jokerit HC Oy           -513    -1797    -1413     -854     -823    -1367    -1259    -1886    -9912
JYP Jyväskylä Oy        -135      -58       96       46       13      -71     1053      104     1048
Kalpa Hockey Oy          -68       62      190     -308     -470      124      508      -70      -32
Lahden Pelicans Oy      -518     -568      103      164      116       52        6      211     -434
Liiga-Saipa Oy             4     -515      120       28       19      -97      -60     -905    -1406
Oulun Kärpät Oy          580      445      751      623        1       89       86     -141     2434
Oy HIFK-Hockey Ab          6     -803      489      189     -767     -542      532      814      -82
Rauman Lukko Oy         -803    -1188    -1122    -1839    -1512    -1331     -923    -1325   -10043
Tamhockey Oy              30       -4     -299     -538        3     -206      -19     -504    -1537
Yhteensä               -3406    -7156    -3340    -6647    -8205    -6953    -1630    -5476   -42813

Tässä vertailussa SaiPan viime vuoden tappio on vaatimaton satunnainen piikki. Mallia vuodesta toiseen jatkuvasta rahan polttamisesta voi katsoa vaikkapa Raumalta, Espoosta tai Ilmalasta. Salonojalla tosin into rahoittamiseen lopahti, mutta ilmeisesti Hjalliksen ja RTK-palveluiden muut bisnekset menee niin hyvin että jääkiekon puolelta tulevat tappiot ovat käyttökelpoisia työkaluja muun bisneksen verosuunnittelussa.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En tiedä tarkempaa tilannetta, mutta eikös pankkilainojen määrä kasvanut noin 600 000 euroa ja loput katettiin omistajien pussista. Ei tämä mikään katastrofi ole, eikä tässä ole syytä sellaiseen ajatteluun että "sitten vasta voidaan hengittää vapaasti kun ensin on vyötä kiristämällä saatu kaikki velat maksettua pois". Yritystoimintaa kuuluu että joskus lainaa on enemmän ja joskus vähemmän.

Vähän perspektiiviä raha-asioihin saa Kauppalehdessä tammikuussa olleesta SM-liiga -joukkueiden taloustilannetta käsitelleestä jutusta. Tässä on SM-liigaseurojen nettotulokset vuosilta 2003-2010:

Koodi:
NETTOTULOKSET           2003     2004     2005     2006     2007     2008     2009     2010    Yhteensä
Blues Hockey Oy        -1660    -1300    -2677    -3114    -3274    -2113    -1790    -1817   -17745
HC TPS Turku Oy         -433     -824     -649    -1527    -1137     -261      706      429    -3696
HC Ässät Pori Oy         -22      -13      515      455      -37      182       22      309     1411
HPK-Edustusjääkiekko ry  129     -596      483        8     -337     -866       84     -181    -1276
Ilves-Hockey Oy           -3        3       73       20        0     -546     -576     -514    -1543
Jokerit HC Oy           -513    -1797    -1413     -854     -823    -1367    -1259    -1886    -9912
JYP Jyväskylä Oy        -135      -58       96       46       13      -71     1053      104     1048
Kalpa Hockey Oy          -68       62      190     -308     -470      124      508      -70      -32
Lahden Pelicans Oy      -518     -568      103      164      116       52        6      211     -434
Liiga-Saipa Oy             4     -515      120       28       19      -97      -60     -905    -1406
Oulun Kärpät Oy          580      445      751      623        1       89       86     -141     2434
Oy HIFK-Hockey Ab          6     -803      489      189     -767     -542      532      814      -82
Rauman Lukko Oy         -803    -1188    -1122    -1839    -1512    -1331     -923    -1325   -10043
Tamhockey Oy              30       -4     -299     -538        3     -206      -19     -504    -1537
Yhteensä               -3406    -7156    -3340    -6647    -8205    -6953    -1630    -5476   -42813

Tässä vertailussa SaiPan viime vuoden tappio on vaatimaton satunnainen piikki. Mallia vuodesta toiseen jatkuvasta rahan polttamisesta voi katsoa vaikkapa Raumalta, Espoosta tai Ilmalasta. Salonojalla tosin into rahoittamiseen lopahti, mutta ilmeisesti Hjalliksen ja RTK-palveluiden muut bisnekset menee niin hyvin että jääkiekon puolelta tulevat tappiot ovat käyttökelpoisia työkaluja muun bisneksen verosuunnittelussa.

Kaitpa tuonne Lappeenrantaan pitää sitten perustaa siivousfirma, joka palvelisi SaiPaa. Kaikki mahdolliset yritykset sitten käyttämään Lappeenrannassa Siivouspalvelu Sputnikkia :D palkataan sitten Sollin ja muiden siivouspalveluiden ammattitaitoiset eli valmiit hedelmät Siivouspalvelu Sputnikkien leipiin, että eivät työttömäksi jää:)

Nyt kuitenkin asiaan eli kyllä SaiPalla on hyvä mahdollisuus saada raha asiansa hyvälle mallille kun nuo rahaimmeiset osoittivat sellaista SaiPa-henkisyyttä, että oksat pois ja suuri kumarrus heille!! On kuitenkin selvää, että SaiPan pitäisi pystyä saamaan sitä voittoa eikä voida ikuisesti turvautua näihin pelastajiin. Mikäli SaiPa menisi tällä kaudella tuonne sääleihin niin tämä omalta osaltaan varmasti herättäisi osan nukkuvista kannattajista ja loisi hyvän pohjan jatkoa ajatellen. Itse uskon vahvasti siihen, että tällä kaudella tullaan tekemään ihan mukavat voitot, mutta tuo säälipaikka olisi se kirsikka kakun päälle. Tämän kauden jälkeen on kuitenkin mukavat lähtökohdat jatkaa tekemistä ja minulle on ainakin tullut erittäin hyvä kuva Kallioniemen touhuista ja uskon hänen myös jatkavan samaan malliin! onneksi hänellä on KeltaMusta sydän..
 
Viimeksi muokattu:

Haske

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Veikkaajan mukaan SaiPa tekee merkittävän taloudellisen voiton tästä kaudesta ja seurassa haaveillaan jopa koko liigan suurimmasta pluslukemasta. Paljonkohan voittoa sitten on tulossa? Aika paljon saa tulla jos meinaa liigan isoin olla, eikös esim. HIFKin about joka kotipeli ole ollut loppuunmyyty ja siihen talviklassikot, playoffit yms. päälle.
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Veikkaajan mukaan SaiPa tekee merkittävän taloudellisen voiton tästä kaudesta ja seurassa haaveillaan jopa koko liigan suurimmasta pluslukemasta. Paljonkohan voittoa sitten on tulossa? Aika paljon saa tulla jos meinaa liigan isoin olla, eikös esim. HIFKin about joka kotipeli ole ollut loppuunmyyty ja siihen talviklassikot, playoffit yms. päälle.

Uskon, että pari sataa tuhatta euroa plussaa on melko realistinen voitto tälle kaudelle. Mestistason pelaajarunko ei paljoa vienyt palkkakuluja. Lintneristä päästiin eroon ja sitten tietysti onnistunut kevät toi porukkaa halliin niin siinähän se voitto varmaan realisoituu. Nyt voidaan kai sanoa, että seurajohdolta uhkapeli toimi. Tosin uskon tässä olevan melko paljon tuuriakin mukana, mutta voittoa kuitenkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös