SaiPa Oy:n tulevaisuus

  • 1 351 160
  • 5 784

Wolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
MIKKELIN JUKURIT
Tersa voi sitä rahaa sinne pumpata esim. K-Raudan kautta eikä ole pakko laittaa omaa rahaa likoon.

Satutko tietämään ihan oikeasti Timo Tersan K-Raudan viime tilikauden nettotuloksen? Minä tiedän, koska asian voi tarkistaa kaupparekisteristä. Ei yksittäinen K-Rauta nyt sentään mitään miljoonabisnestä ole, joka voisi pumpata rahaa jollekin urheiluseuralle loputtomiin.
 
Taustat pitää olla huomattavsti paremmassa kunnossa kuin SaiPalla ennenkuin liigaan kannattaa lähteä.

Mitä sitten taustoilla tarkoitatkin, niin joka tapauksessa rämpivä SaiPa vetää yleisöä umpisurkeanakin kautena keskimäärin +3200/ottelu. Mestiksen kärkijoukkueet jäävät tuosta tuhannella tai yli. Mikkelissä jopa kahdella tuhannella.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Wolf, olisi hauska tietää ketkä lappeenrantalaiset on paukutelleet henkseleitään ja uhonnut SaiPan ylivoimaisuudesta? Mielestäni jos Jatkoaikaakin lukee, niin todella monet fanit on realisteja ja tietoisia, että homma on usein aika veitsenterällä ja erot kavenee. Eikä tälläisellä meiningillä todellakaan voida olla varmoja, että liigapelit jatkuu tulevaisuudessa.

Eli onko tuo nyt jotain mutua tai katkeruutta, vai onko jotkut todella olleet ylimielisiä? Ja vaikka muutamat henkilöt sellaisia olisivatkin, niin ei parane yleistää. Itse ainakin tsemppaan itä-Suomen jääkiekkojoukkueita ja toivon niille menestystä oli sarjaporras mitä hyvänsä. Pidemmällä säteellä hyöty on kaikille. Ja jos SaiPa tulevaisuudessa putoaa liigasta, niin toivoisin, että tilalle tulisi joku muu ns. itäinen jengi, ettei liigakartta ole turhan länsipainotteinen.

Aina välillä tuntuu, että SaiPa on joku paha saatana näille lähiseudun porukoille, ilmeisesti karjalaista kateutta löytyy muualtakin kuin Lappeenrannasta?
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Mitä sitten taustoilla tarkoitatkin, niin joka tapauksessa rämpivä SaiPa vetää yleisöä umpisurkeanakin kautena keskimäärin +3200/ottelu. Mestiksen kärkijoukkueet jäävät tuosta tuhannella tai yli. Mikkelissä jopa kahdella tuhannella.

Pakko heittää väliin kommentti tuosta lainauksesta.. ei ehkä ole oikein verrata liiga-pelien ja mestis-pelien katsojamääriä. Jos SaiPa vetäisi tuollaiset määrät Mestiksessä, se olisi jo melkoinen ihme.
 

stuba

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues
Mitä tulee näihin SaiPan omistajiin niin Timo Tersan bruttotulot (ansiotulot ja pääomatulot) ovat olleet vuositasolla ovat noin 300 te ja Kari Koskimiehen noin 160 te. Nämä muut kaiffarit eivät ole lappeenrannassa 400 parhaiten ansaitsevien listalla. Eli mistään monimiljönääreistä ei todellakaan ole kyse, jotka pystyisivät tai edes haluaisivat loputtomasti pumpata rahaa SaiPaan.

Kun otat selvää, niin ota loppuun asti. Ihan nopean googlettamisen tuloksena.

Tuomo Räsänen

Tuomo R-Saimaa

Ja tuossa vain pieni pintaraapaisu herran varallisuudesta.

Ja kyllä sillä Ylämaan Graniitin Jouni Okollakin sitä rahaa löytyy.
 

Wolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
MIKKELIN JUKURIT
Ottamatta kantaa SaiPan taloudelliseen tilanteeseen, toteaisin ettei Tersan ja Koskimiehen kaltaisten yrittäjien kohdalla kannata tuijotella verotuksessa ilmoitettuja henkilökohtaisia vuosituloja - siis mikäli herrojen/rouvien tulotaso ja siitä juontuva tuhlailuvara kiinnostaa.

Käsittääkseni Tersan tulot tulevat kuitenkin K-Raudan kauppiaana/yrittäjänä toimimisesta ja Koskimiehellä Urheilukoskimiehen kauppiaana/yrittäjänä toimimisesta. Kannattaa sinunkin tutustua kyseisten yritysten liikevaihtoihin, jos kuvittelet, että tuon kokoluokan yritykset tuottavat omistajilleen kotikärrykaupalla miljoonia euroja. Voihan nämä perustaa vaikka kymmenen holding-yritystä, mutta jostainhan ne varat on niihin sitten saatava. UK Koskimiehen nettotulos viime tilikaudella oli 374 te ja sitä edellisellä tilikaudella 61 te.
 

Wolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
MIKKELIN JUKURIT
Ja tuossa vain pieni pintaraapaisu herran varallisuudesta.

Ja kyllä sillä Ylämaan Graniitin Jouni Okollakin sitä rahaa löytyy.

Ok. Myönnän virheeni tässä kohtaa. Mutta jos näin on, että SaiPan taustalla on kovia kiekkomiehiä, joilla riittää loputtomasti miljoonia euroja niin miksi SaiPa lähtee SM-liigaan sarjan pienimmällä budjetilla? Kertokaapa tämän. Täällä vakuutetaan, että rahat eivät lopu missään tilanteessa ja että rahaa riittää vaikka kuinka paljon. K-Rauta Timo Tersakin voi koska tahansa siirtää kuulemma K-Raudan tililtä rahaa ihan tuosta vain vastikkeetta SaiPalle. Bluesin Jussi Salonojalla on satojen miljoonien omaisuus ja jopa hän on sanonut, että ei ole mitään järkeä, että omistaja pumppaa rahaa loputtomasti jääkiekkoseuraan vain sen tulisi pärjätä omalla toiminnallaan. Ilmeisesti nämä lappeenrannan kiekkomihet ovat valmiit myymään vaikka omakotitalonsa, että saavat SaiPalle rahaa.
 

Wolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
MIKKELIN JUKURIT
Miksi ei?
Mestiksen kärkijoukkueet tarjoavat voittavaa viihdettä halvempaan hintaan.

No tästä on vuosien varrella paljonkin esimerkkejä. KalPa tarjosi voittavaa viihdettä halvempaan hintaan Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, mutta Kuopiossa yleisömäärät eivät olleet kuitenkaan läheskään samalla tasolla kuin myöhemmin liigassa. Kuopiossa kävi vähemmän yleisöä kuin Vaasassa. Yleisömäärät olivat jopa pienempiä kuin KooKoolla tai Jukureilla nykyään.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tappio:
-550K€ yleisö- ja oheismyynnistä
-70K€ pelaajabudjetin ylitys
-280K€, virhe budjetoinnissa

Mistä nämä luvut ovat? Tuo 550K€ on löytyy kyllä Saipan tiedotteesta, mutta nuo loput? Ja jos budjettia tehdessä tehdään 280K€ miinusmerkkinen virhe, niin helvetti sentään jokainen budjettia laatimassa ja hyväksymässä ollut pihalle samoin tein! Eihän tuollaisia virheitä voi vahingossa tehdä, mutta jos se on vahinko niin silloin kyseessä on todella epäpäteviä ihmisiä budjettia laatimassa ja hyväksymässä eikä niin epäpätevien ihmisten pidä antaa budjettiin sekaantua.

Lappeenrantalainen urheiluyleisö on menestysorientoitunutta. Voit olla varma, että jos SaiPa olisi tapellut mitaleista, niin yleisötavoite olisi täyttynyt ja tuota -550K€ gappia ei olisi muodostunut, vaan tuo kohta olisi mennyt jopa +-merkkiseksi.

Varmasti, mutta se "virhe" olisi edelleen olemassa. Ja jokaisen sm-liigajoukkueen kotikaupungin yleisö on menestysorientoitunutta, ei siitä pääse mihinkään.

Yleisöä olisi toki ollut myös enemmän, jos Saipan peliä olisi ollut kiva seurata, vaikka sitä menestystä ei olisikaan tullut. Nyt se peli on ollut ajoittain aivan kauheaa paskaa vailla mitään mieltä. Ja yleisöä olisi myöskin enemmän hallilla, jos seura antaisi signaalin että menestystä (siis säälipaikkaa) haetaan tosissaan, toisin sanoen vaihtaisi valmentajaa kun vuodesta toiseen menee päin helvettiä. Nyt siellä on penkin takana yksi suojatyöpaikka vastuuvalmentajalla, joskin noiden lukujen valossa ymmärrän hieman paremmin että miksi Selin ei ole potkuja sanut. Siihen ei ole varaa, kuten olen aavistellutkin.

Ihmettelen kovasti sitä, miten tästä voidaan yleisöä syyttää. Tai siis niitä, ketkä eivät enää viitsi tuosta kokonaisuudesta maksaa. Viime kaudellakin oli jo käytännössä marraskuussa selvää, että Saipan kausi ei pleijareissa jatku. Siitä huolimatta Selin sai jatkaa. Jos näin ollen kerran seurajohto oli selkeästi tyytyväinen tilanteeseen, mutta maksava katsoja ei, niin miksi sen maksavan katsojan pitäisi ehdoin tahdoin tulla vielä uudestaan sinne hallille? Okei, hankittiin Lintner talvella, mutta eihän se itse peli siitä mihinkään muuttunut. Harva on kuitenkaan valmis maksamaan paria kymppiä per ottelu vain nähdäkseen yhden yksittäisen pelaajan suorituksia kun koko muu joukkue puhaltelee muniin vastuuvalmentajan johdolla.

Mietin vaan että kuka nuo Saipan tappiot oikein kuittaa? Saipalla ei ole multimiljonääriä takanaan, ei se Markkanenkaan nyt aivan mielettömiä ehtinyt tienaamaan. Voi olla edessä todella kovat ajat Saipalla. Toivottavasti nyt kuitenkin selvitään, ja liigakiekkoa (tai Mestistä) nähdään Lappeenrannassa jatkossakin.
 

theref

Jäsen
Niinpä niin...liigajoukkue saa kotietu jne...no, ehkä se "tuomionpäivä" vielä tulee...kun Saipan kassa on tyhjenetty ja Sportti tai KooKoo lähtee metsästysretkelle.

Tämä asia on käsitelty moneen otteeseen ja monessa ketjussa täällä.

Tuomiopäivä tulee jossakin vaiheessa jollekin liigajoukkueelle, siihen uskon.

Mutta se, että SaiPan säälittävän huono taloudellinen tulos herättää heti toiveet Mestis-joukkueiden noususta, ei oikein aukea minulle. Jos SaiPa menee konkurssiin, SaiPa menee. Ei sieltä liigapaikka aukea kellekään automaattisesti, se paikka pitää edelleen hankkia pelaamalla.

Hetkinen. Miten Jukurit liittyy tähän SaiPan miljoonan euron tappioon ja ylipäätään keskusteluun SaiPan tulevaisuudesta? Jukurit pelaa vain mestiksen rupusarjassa, kuten lappeenrannassa on aina sanottu mestiksestä. Tässähän on vuosikausia kuultu lappeenrantalaisten kertomana kuinka ammattimainen sarja on SM-liiga ja kuinka ammattimaista SaiPan toiminta on verrattuna mestiksen rupusarjan joukkueisiin. Tähän asti meille kurjille mestiksen seuraajille on kerrottu, että mestisjoukkueilla ei ole koskaan mitään saumaa SaiPaa vastaan, koska rautaiset talousalan raharikkaat ammattilaiset ovat SaiPan taustalla ja että, mestiksen joukkueiden toiminta on puuhastelua SaiPaan verrattuna. Jokin tässä yhtälössä nyt kuitenkin mättää.

Njoo, lensikö kärpänen nenään? Tarkoituksenani oli vain todellakin osoittaa, että pelaajabudjetti ylitettiin "vain" 70 000€:lla, vaikka loukkaantumisten takia joukkueeseen hankittiin kesken kauden mm. Jesse Saarinen, Antti Aarnio, Juha Kiilholma, Brian Salcido sekä Richard Lintner. Ja loukkaantumisia kävivät paikkaamassa Markku Flinck ja Juha Koivistokin Jukureista.

Eikö tuo siis ole ihan käsitettävissä oleva homma? Samalla lailla olisin voinut esittää kysymyksen koskien vaikka Jokipoikia, tai vaikka Pelicansia liigasta. Yli 10 pelaajaa lasareetissa, treeneissä 12 pelaajaa, pelit jatkuvat. Mistä pelaajat? Rahalla muualta.

Toisekseen, tuo marttyyriasenne ei oikein tässä toimi. Jos jotkut lappeenrantalaiset ovat erehtyneet pitämään Mestistä rupusarjana, niin ei siitä voi koko Lappeenrantaa ja kaikkia SaiPan kannattajia syyttää. Käsittele tuo asia heidän kanssaan, älä kaada sitä paskaa minun niskaani.

Satun tietämään aika hyvinkin, että Mestis ei ole mikään helppo sarja, ei mikään halpa sarja, eikä mikään kevyt sarja. Pelaajat pelaavat tosissaan, tavoittelevat henkilökohtaisesti paikkaa liigassa ja osassa seuroista tehdään todella paljon töitä menestyksen ja liigapaikan eteen.

Jospa theref voisi ystävällisesti kertoa meille tietämättömille mestiksen rupusarjan seuraajille, että millä keinoilla Jukurit onnistuisi tekemään miljoonan euron tappion, jos edustusjoukkueen koko budjetti on miljoonan euron kantturoissa.

Taas tätä marttyyriasennetta. Mestis ei ole rupusarja. En ole koskaan sanonut niin. Jos olen, niin ole hyvä ja osoita se minulle linkkaamalla minun kirjoittamani viesti, jossa olen sanonut niin. Tuskin löytyy.

Jukurit ei pysty tekemään miljoonan tappiota miljoonan budjetilla. Olenko jossakin sanonut niin? Mutta jos Jukurit joskus koittaa panostaa oikeasti (kasvattavat pelaajabudjettia vaikka 30%), huomaa että kaikki meneekin päin persettä, ja joukkueen jokainen ottelu näytetään televisiosta 10€ kk-hintaan, niin katsotaan sitten paljonko niitä katsojia Mikkelin halliin eksyy, ja mikä sitten on taloudellinen tulos.

Jos jotakin jäi vielä epäselväksi, niin tässä kooste:
Jos SaiPa sössii taloutensa ja menee konkurssiin, niin sitten niin käy. Syyllisten päät pölkylle, luovutaan liigapaikasta ja katsotaan kuka sen sitten pelaamalla saa. Liigakriteerit ovat varmaan täysin selvät kaikille jotka sitä paikkaa auringossa tavoittelevat.
 

sergo91

Jäsen
Ok. Myönnän virheeni tässä kohtaa. Mutta jos näin on, että SaiPan taustalla on kovia kiekkomiehiä, joilla riittää loputtomasti miljoonia euroja niin miksi SaiPa lähtee SM-liigaan sarjan pienimmällä budjetilla? Kertokaapa tämän. Täällä vakuutetaan, että rahat eivät lopu missään tilanteessa ja että rahaa riittää vaikka kuinka paljon. K-Rauta Timo Tersakin voi koska tahansa siirtää kuulemma K-Raudan tililtä rahaa ihan tuosta vain vastikkeetta SaiPalle. Bluesin Jussi Salonojalla on satojen miljoonien omaisuus ja jopa hän on sanonut, että ei ole mitään järkeä, että omistaja pumppaa rahaa loputtomasti jääkiekkoseuraan vain sen tulisi pärjätä omalla toiminnallaan. Ilmeisesti nämä lappeenrannan kiekkomihet ovat valmiit myymään vaikka omakotitalonsa, että saavat SaiPalle rahaa.

Ei sinne olla loputtomiin rahaa pumppaamassa vaan yritetään auttaa SaiPaa velkojen kuittauksessa.

Kyllä se K-Rautakin voi saada mainostilalla yms. vastinetta sille rahalle mitä sitä laittaa.
 

Wolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
MIKKELIN JUKURIT
Mietin vaan että kuka nuo Saipan tappiot oikein kuittaa? Saipalla ei ole multimiljonääriä takanaan, ei se Markkanenkaan nyt aivan mielettömiä ehtinyt tienaamaan.

Erittäin hyvä kysymys. Tätä kysymystä minäkin olen peräänkuuluttanut. Ei tämmöisiä multimiljonäärejä ole sen enempää Lappeenrannassa, kuin Lahdessa, Mikkelissä, Vaasassa, Kouvolassa eikä muuallakaan Suomen kaupungeissa muutamia poikkeuksia lukuunottamatta, jotka omasta pussistaan tämmöisiä tappiota pitemmän päälle kuittaisivat. Ehkä näillä SaiPan omistajilla en sen verran kuitenkin omaa rahaa kiinni seurassa, että yrittävät vielä tehdä mitä pelastettavissa on, mutta veikkaan, että jos kurssi ei käänny tulevalla kaudella radikaalisti, niin siinä tapauksessa SaiPalla tulee olemaan todella vaikeat ajat. Jokohan alkaisi olla aika Suomen A- ja B-liigan, joissa pelaisi 10+10 joukkuetta ja näiden kesken aidot karsinnat, jotta saataisiin tämä homma hieman terveemmälle tasolle.
 

profiler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Käsittääkseni Tersan tulot tulevat kuitenkin K-Raudan kauppiaana/yrittäjänä toimimisesta ja Koskimiehellä Urheilukoskimiehen kauppiaana/yrittäjänä toimimisesta. Kannattaa sinunkin tutustua kyseisten yritysten liikevaihtoihin, jos kuvittelet, että tuon kokoluokan yritykset tuottavat omistajilleen kotikärrykaupalla miljoonia euroja. Voihan nämä perustaa vaikka kymmenen holding-yritystä, mutta jostainhan ne varat on niihin sitten saatava. UK Koskimiehen nettotulos viime tilikaudella oli 374 te ja sitä edellisellä tilikaudella 61 te.

Kiitos, näistä saakin jo paremman kuvan tuhlailuvaroista. Tältä pohjalta SaiPan kautta tullut parinsadantonnin tappio (esim Koskimiehelle) vaikuttaa varsin merkittävältä ja voi olla, ettei perse kovin kauaa samaa menoa kestä.

Kunnioitettavaa touhua, kun omillaan viitsivät E-Karjalan jääkiekkoa tuollaisella panostuksella tukea.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Eli mistään monimiljönääreistä ei todellakaan ole kyse.

Eivät viime vuoden tulot kerro mitään näiden kavereiden varallisuudesta. Esimerkiksi Tuomo Räsäsen omaisuus taitaa olla lähempää sataa miljoonaa kuin miljoonaa. Tässä esimerkiksi uutinen muutaman vuoden takaa: Tuomo R-Saimaa
 
Viimeksi muokattu:

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Mestiksen kärkijoukkueet tarjoavat voittavaa viihdettä halvempaan hintaan.

Ei nyt sinänsä liity aiheeseen kovin paljon, mutta Shaibun matsiin näyttäisi pääsevän (seisomakatsomoon ja ostamalla etukäteen) 11 €urolla, kun taas esimerkiksi omaperäisesti nimettyyn Kouvolan jäähalliin sisäänpääsystä veloitetaan 12 euroa.
 

Wolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
MIKKELIN JUKURIT
Eivät viime vuoden tulot kerro mitään näiden kavereiden varallisuudesta. Esimerkiksi Tuomo Räsäsen omaisuus on taitaa olla lähempää sataa miljoonaa kuin miljoonaa. Tässä esimerkiksi uutinen muutaman vuoden takaa: Tuomo R-Saimaa

Eli sittenhän kaikki on kunnossa ja huoli SaiPan tulevaisuudesta turhaa. Oletko sitä mieltä, että Räsänen on valmis noin sadan miljoonan omaisuudesta antamaan SaiPalle rahaa esim. 1-2 miljoonaa? Ehkä olen tässä kohtaa turhan skeptinen, mutta epäilen tätä. Toki voin olla tässäkin kohtaa täysin väärässä. Aikaisemmin olen lullut, että Suomessa ainoastaan Jussi Salonoja olisi antanut jääkiekkoseuralle omistaann rahoita miljooniä euroja, mutta ehkäpä siis Tuomo Räsänen on seuraava messias ja kohta lappeenrannassa vaaditaankin Tuomo Räsäsen näköispatsasta lappeenrannan torille. SaiPan voisi kasata liigan kovimman budjetin Tuomo Räsäsen rahoilla. Mitä Tuomo Räsänen vielä oikein viivyttelee? Eikö hän olekaan henkeen ja vereen SaiPan-mies kuten täällä on kerrottu?
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Eli sittenhän kaikki on kunnossa ja huoli SaiPan tulevaisuudesta turhaa. Oletko sitä mieltä, että Räsänen on valmis noin sadan miljoonan omaisuudesta antamaan SaiPalle rahaa esim. 1-2 miljoonaa?

En tiedä, kunhan vain oikaisin perättömän väitteesi, ettei SaiPan taustalla ole multimiljonäärejä.
 

Wolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
MIKKELIN JUKURIT
En tiedä, kunhan vain oikaisin perättömän väitteesi, ettei SaiPan taustalla ole multimiljonäärejä.

Ok. Kuten jo aikaisemmin myönsin virheeni tässä kohtaa niin en entuudestaan tuntenut tai tiennyt tätä Tuomo Räsästä. Luulin, että pääomistajat ovat Tersa ja Koskimies ja sen osaan sanoa, että näiden yritysten tai henkilöiden rahoilla ei todellakaan toimintaa voida loputtomiin rahoittaa. Nyt kun SaiPan taustalta onkin paljastunut tämä multimiljonääri Tuomo Räsänen niin mitäs täällä turhaan panoikoidaan. Kaikkihan on täten siis kunnossa.
 

OJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
...joukkueen jokainen ottelu näytetään televisiosta 10€ kk-hintaan...

Taisi syyskaudella Urho Total olla ilmainen, joten syyskauden kaikki pelit olivat katsottavissa ilmaiseksi kaapelitalouksissa Lappeenrannassa. Kai tuo väkisinkin söi katsojamääriä hallissa.
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Surkea uutinenhan tuo oli tietysti, mutta eiköhän tästä nyt opita. Tälläisessä tilanteessa täytyy yksinkertaisesti luottaa omiin junioreihin ja jämäpelaajiin pari seuraavaa kautta. Toki kausarien markkinointi vaikeutuu, kun ei nimimiehiä niin saada, mutta tälle kaudelle kaksikon Salcidon ja Lintnerin nimet pitäisi myydä jo jonkin verran. Ihmettelen suuresti, mikäli tuo ensi kaudelle budjetoitu 3000 katsojakeskiarvo ei toteudu. Miulla on ainakin kova luotto joukkueeseen ja valmennusjohtoon, että ensi kaudella nähdään kovasti taisteleva lappeenrantalainen joukkue isolla J:llä. Sitä kautta jos tulisi niitä onnistumisia, niin voisi tulla taloudellisestikin voittoa. Sitten vaan seuraavalle kaudelle maltillisesti myös, ja sitä seuraavalle jne.

Vaikea uskoa, että SaiPan tulevaisuus olisi nyt jotenkin todella veitsenterällä, niinkuin joidenkin yli-innokkaitten Mestisfanien suusta voisi luulla. Yksikään Mestisseura ei ole sen lähempänä liigaa edelleenkään. Mahdolliset ensi kevään karsinnat ei ainakaan minua SaiPan kannattajana juurikaan pelota, koska fakta on, että tasoero on edelleenkin todella suuri. Lisäksi SaiPassa pelaa sen verran eteläkarjalaistaustaisia urheilijoita, taistelijoita, jotka taatusti pitävät huolen keväällä siitä, että Etelä-Karjalan lippulaiva ei putoa minnekään, tuli sitten mikä tahansa Sport, Jukurit tai KooKoo vastaan. Toki urheilussa voi käydä miten vain, kuten nähtiin keväällä 1999 playoffeissa, mutta silloin täytyy SaiPan kannattajana vaan hyväksyä tosiasia ja onnitella jotain Mestisseuraa liiganoususta. Mutta ei tässä mitenkään voi olla huolissaan kannattajana, ellei sitten ensi kausikin ole katastrofi. Luotetaan siihen, että jotain on opittu niin seurajohdossa kuin kentällä ja kentän laidallakin.

Toivottavaa myös olisi, että vuosikymmenen lappeenrantalaisin joukkue saisi kaiken mahdollisen tuen alusta alkaen, loppuun saakka.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Liian suuri osa SaiPan budjetin tulopuolesta koostuu lipputuloista ja oheismyynnistä, silloin yleisömäärän pudotessa käy noin, niinkuin nyt SaiPalle.
Mutta, kuinka muuttaa tuota tulopuolta enemmän mainos-ja yhteistyörahoituksen suuntaan kun kilpailu noista rahoista tällä alueella on ankara ja haluajia monta.
Eri palloilumuotojen joukkueita ylimmällä sarjatasolla Lappeenrannassa on kahdeksan (8), lisänä on vielä pienempiä seuroja, jotka vievät myös oman pienen osansa erilaisten yritysten mainosrahoista.
Millä muulla kaupungilla on yhtä monta joukkuetta ylimmällä sarjatasolla?
Talousalue jolta noita rahoja SaiPakin kerää, on rajallinen, koko maakunnan asukasluku 125 tuhatta ja Lappeenranta yksin noin 72 tuhatta, joten kilpailu rahoista on kovaa.
Mistä sitten mainostuloja lisää, uskoisin, että seurajohto ottaa mieluusti vinkkejä vastaan.

Älkääkä kehdatko nyt ottaa mitään venäläisjuttuja mukaan tähän keskusteluun, ne eivät ole realismia, yritetään ensin selvitä kotimaisin voimin.

Niin, Wolf kuitenkin kohta kysyy mitä nuo kahdeksan seuraa on, tässä tulee:
Saipa, lajin jokainen tietää.
Veiterä, jääpallo
NMKY, miesten koris
Catz, naisten koris
NST, miesten salibandy
NST, naisten sb.
Rajaritarit, am. jalkapallo
Pesä-Ysit naisten pesis

Mikkeli voi laittaa paremmaksi!
 

Wolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
MIKKELIN JUKURIT
Mikkeli voi laittaa paremmaksi!

Mikkeli ja Mikkeli. Keskustellaanko tässä viestiketjussa SaiPa Oy:n tulevaisuudesta, kuten viestiketjun otsikko kertoo vai siitä kuinka erinomainen kaupunki Mikkeli on? Ensinnäkin miksi Mikkelin pitäsi panna paremmaksi jonkun salibandyn ja koripallon osalta tai naisten pesäpallon? Minua ei kiinnosta pätkääkään kyseiset lajit. Mikkelin tilanne on tietysti näiltäkin osin huomattavasti Lappeenrantaa parempi, että Jukurit on Mikkelissä selkeästi ykkösseura eikä sen tarvitse pelätä suosionsa puolesta mitään am.jalkapallojoukkueita tai naispesäpallojoukkueita, kuten näköjään Lappeenrannassa joudutaan pelkäämään.
 

koutsiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Hokki, Man Utd
Ei nyt sinänsä liity aiheeseen kovin paljon, mutta Shaibun matsiin näyttäisi pääsevän (seisomakatsomoon ja ostamalla etukäteen) 11 €urolla, kun taas esimerkiksi omaperäisesti nimettyyn Kouvolan jäähalliin sisäänpääsystä veloitetaan 12 euroa.

Mutta kuten se viesti johon vastasit, niin totta se on että suhteessa SaiPaan Mestiksen kärkijoukkueet tarjoavat voittavaa viihdettä halvempaan hintaan. Sillä SaiPan pelit eivät ole olleet viime vuosina voittavaa viihdettä, ei oikeastaan edes viihdettä....valitettavasti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös