Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

SaiPa Oy:n tulevaisuus

Viestiketju osiossa 'SaiPa' , aloittajana parempi huominen?, 15.10.2007 klo 11.39.

 1. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
  Itse olen sitä mitä mieltä, että se ultimaattinen menestys tulee kiertämään keltamustia niin kauan kun omasta juniorituotannosta ei saada koulittua kokoonpanoon mitan täyttäviä liigapelaajia. Ihan sen takia, että sieltä ne säästöt pelaajabudjetissa tulee, joilla mahdollistetaan kovempien kotimaisten ja ulkomaisten pelaajien hankinta. Nytkin kannattaa katsella Kerhon kokoonpanosta, että millaisissa rooleissa siellä oli omia kasvatteja. Ei löydy samanmoisia Lappeesta (vielä).

  Tämän lisäksi toki valmentajavalinnoilla on valtava merkitys myös, koska niillä voidaan saada pelaajia liikenteeseen periferiaankin. Junioritoiminnan näen kuitenkin tärkeimpänä kehityksen kohteena.
   
  Logan, Tunturihaukka, Huppu ja 7 muuta tykkäävät tästä.
 2. Arsenius Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Jokipojat
  HPK oli erinomainen esimerkki siitä miten pienemmällä resursseilla operoiva voi oikeasti saavuttaa jotain noinkin isoa. Mielestäni avain tähän on ehdottomasti se mitä Pennanenkin sanoi " keskityttiin aivan ensiksi siihen, että pelaajista tehdään huippu-urheilijoita". Tämä on ehdottomasti se mitä SaiPassakin vaaditaan. Taidossa taatusti hävitään jatkossakin kärkijoukkueille, mutta fysiikassa sekä asenteessa voidaan pärjätä. Tottakai junioritoiminta on auttamatta liian huonolla tasolla myös.
   
 3. Salt Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
  Lainaus:
  Kyllä, unohtui mainita, että junioritoiminnalla on myös suuri merkitys. Harmi, että niitä harvoja lupaavia junnuja on päästetty lähtemään muualle on syyt sitten mitkä tahansa.

  Mitä katsoi Ketterän mestisfinaaleja, niin Mäntykivi vaikutti kyllä liukkaalta ja näppärältä kaverilta. Hänelle pitäisi uskaltaa antaa ensi kaudella jo hiukan isompaa roolia.
   
 4. rattussovjeticus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Oli kyllä harmi kun SaiPan B-juniorit putosi taas SM-sarjasta. Voi hyvin olla että sarjapaikka olisi säilynyt, jos Matias Mäntykivi olisi pelannut enemmän kuin 9 ottelua B-junnuissa, mutta tässä tapauksessa yksittäisen pelaajan kehittäminen Liiga-pelaajaksi oli tietysti ykkösprioriteetti. Toivottavasti Mäntykivi ottaa jo ensi kaudella kunnon roolin Liiga-joukkueessa.
   
 5. redpecka Jäsen

  Kyllä. Junnutoiminta kuntoon. En ole oikein perillä millä tasolla siellä operoidaan vs. muut seurat, joku harjoitushalli vissiin johonkin kasattiin ja tuloksia oli lupa odotella "jonkusen vuoden kuluttua", mutta tuntuu tuostakin olevan jo tuhottomasti aikaa ja nyt vielä B-junnut menee tippumaan tällä kaudella.

  Junnuissa olisi kumminkin se pieni omavaraisuuden aspekti että myös urheiluromantiikkaa ripaus: mikä sen hienompaa kun saada seurata jonkun luukkaan lemiöön otteita NHL:ssä.

  No Markkanen korjaa asiat. Eiks. Toivottavasti ei silti ihan lähde rakkauspohjaisesti hulluttelemaan. En ekonomia-asioita fanita ja minulle ei ole tärkeintä kuinka paljon massia kaudella saatiin käärittyä joskin tiedostan näiden asioiden olevan edellytys hengissä pysymisille ja kehittymiselle.
   
 6. ahal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Vertailin hieman, mitä tuo omat pojat -teema meinaa käytännössä. SaiPalla oli männä kaudella riveissään 6 kpl omia poikia, niitä, joilla oli allaan useita SaiPa-kausia joko junnuissa tai aikuisissa tai molemmissa: Maalahti, Torikka, Kaksonen, Koho, Löfman ja Vainikainen. Kantaviksi voimiksi voidaan laskea neljä vanhinta ja kokeneinta keltapaitaa. Joukkueen tuntevat tietävät ketkä. Tulevalle kaudelle ei liene tulossa merkittävää lisäystä, sellaisia, jotka ovat syksyllä vakiokokoonpanossa. Joukko saattaa supistua jopa neljään.

  HPK:lla Kerho-taustaisia pelaajia (samoilla kriteereillä) oli kaikkiaan 11. Almari, Niemeläinen, Nikkilä* + Innala*, Kainulainen, Lahti, Leino*, Paajanen*, Puustinen, Ruokonen ja Tuulola*. Tähdellä merkityt olivat avainpelaajia lähes läpi kauden, lisäksi Puustinen ja Ruokonen nostivat tasoaan reilusti loppupeleissä. Lahti joutui lopettamaan jo syksyllä nilkkavammaan, mutta sai kuitenkin mitalin kaulaansa. Kainulainen päätti kautensa Jukureissa.

  Puolen Suomen joukkueella Kärpillä oli omia poikia rosterissa noin puolet eli 13 kpl, 5 pakkia ja 8 hyökkääjää.

  Jotta onhan luvuissa eroa. Kerho ja Kärpät kauhovat suurella todennäköisyydellä omasta laaristaan uusia kykyjä vastakin, mutta SaiPalla on synkempää. Nopeaa apua siltä suunnalta ei ole tiedossa. Kannetun veden varassa joudutaan lillumaan etenkin sen jälkeen kun, Koho ja Löfman lopettavat. Nopein apu tilanteeseen lie se, että Ketterästä sainattuja prospekteja ruvetaan nimittämään myös "omiksi pojiksi" ;)
   
  jalperi ja redpecka tykkäävät tästä.
 7. trubaduuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Edmonton Oilers, Imatran Ketterä
  Kyllähän se niin taitaa olla että SaiPan juniorituotanto on liigajoukkueista surkeinta. Muualta raahatut 3-4 kentän äijät eivät yleensä liiemmin katsojia vedä lehtereille, mutta parrasvaloihin pääsystä taisteleva oman kylän poika siinä hommassa toisi.
   
  Logan, atsku & Individual tykkäävät tästä.
 8. mirasane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
  Voisiko SaiPa olla HPK? Voisi ihan hyvin. @atsku tuolla kirjoitteli, miten HPK:n kulttuuri on niin huikea SaiPaan verrattuna, mutta en näe mitään syytä sille, miksi vastaava menestys ei olisi voinut osua Lappeenrantaan vaikka jo tällä kaudella. SaiPan ja HPK:n ero oli runkosarjassa 11 pistettä ja neljä sijaa. Se ei ole valtavasti. Väitän, että tuo ero olisi kuroutunut kiinni jo sillä, että Nättinen ja Tanus olisivat pelanneet niin kuin odotettiin. 42 pisteen läpimurtokauden jälkeen Nättiseltä oli perusteltua odottaa 40-50 pisteen kautta, ja Tanuksen kohdallakin eka liigakausi toi 30 pistettä, joten odotukset hänellekin olivat 35-40 pisteessä ja 20 maalissa. Jos tuo kaksikko olisi ollut tasollaan, olisi muutama tiukka tappiopeli kääntynyt voitoksi tai tappion sijaan päädytty edes jatkoajalle.

  Toinen mitä voidaan spekuloida on siirtorajan vahvistukset. SaiPa oli tiettävästi Raun ja Lofquistin perässä ja molemmat siirrot kaatuivat kalkkiviivoilla SaiPasta riippumattomista syistä. Jos helmikuuss rosteriin olisi tullut tuo kaksikko, olisi siitä saattanut syntyä positiivinen kierre, jonka myötä kevät olisi jatkunut pidemmälle. Ja jos molemmat ehdot olisivat toteutuneet samaan aikaan, eli Nättinen ja Tanus eivät olisi flopanneet ja Rau&Lofquist olisivat tulleet, olisi Lappeenrannassa voitu haaveilla HPK:n kaltaisesta yllätyksestä.

  Muistetaan, että eivät monet HPK:n tekemät ratkaisut mitään huikeita ole olleet. Finaalien sankari Arto Laatikainen olisi ollut viime keväänä SaiPankin hankittavissa. Jos hän olisi Lappeenrantaan tullut, olisi paskamyrsky fanien suunnasta ollut taattu. Ilves-kauden jälkeen kukaan ei enää nähnyt hänelle käyttöä Liigassa. Jopa Laatikainen itse yllättyi, kun HPK tarjosikin sopimusta - ja HPK-fanit repivät sen takia pelipaitojaan. Repivät siksi, että huippupakki Joonas Lehtivuori poistui ja tilalle hankittiin Laatikainen, jonka uran katsottiin olevan ohi.

  Tai mitä HPK teki siirtorajalla? Joukkuetta luvattiin vahvistaa ja hankittiinkin Janne Tavi, jonka kausi 50gp 5+13=18p ei oikein antanut odottaa hänestä mitään sateentekijää. Runkosarjan lopun hän pelasikin Hämeenlinnassa tehoilla 0+0=0. Mutta niin vain Tavistakin kuoriutui pudotuspeleissä HPK:n paras maalintekijä ja playoffien maalipörssin kakkonen.

  HPK:n menestys kuitenkin muistuttaa siitä, että pikkuseurojen on mahdollista menestyä vain jos pelaajat kehittyvät ja pystyvät ylittämään itsensä. Joukkueessa vaatimustason täytyy olla niin kova, että Nättisen ja Tanuksen kaltaisia floppeja ei saa avainpaikoilla olla. Katsotaan vaikka Petteri Nikkilää. 26-vuotias pakki, joka on pelannut neljällä edellisellä kaudella kerännyt pisteet 15, 18, 16, 17. Yhtäkkiä tuollainen pelaaja tekee harppauksen, pelaa 42 pisteen kauden ja voittaa pakkien syöttöpörssin. Jere Innala kasvoi yhdessä vuodessa 4+7=11 pisteen pelaajasta 24 maalin tykiksi. Teemu Turunen nousi parin 30 pisteen kauden jälkeen 54 pisteen rohmuksi. Lucenius löydettiin takaisin Liigaan ja heti piste per peli -tasolle.

  SaiPan kannalta huolestuttavaa tässä kaudessa oli se, että tekeminen taantui. Vuosi sitten pelaajat menivät eteenpäin ja tekivät läpimurtoja. Nyt jotain tapahtui ilmeisesti kopin puolella. Yhteishenki rankoili? Mailaa alettiin puristaa? Rentous katosi? Fysiikassa ongelmia? Tapahtuneen syyt on tärkeää tunnistaa ja niihin reagoida, että päästään takaisin oikealle uralle.
   
  Daywalker-75, kunnonjykit, ahal ja 8 muuta tykkäävät tästä.
 9. rattussovjeticus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Hyvä kirjoitus @mirasane, olen hyvin pitkälle samaa mieltä. Kuviteltu Laatikaisen ja Tavin hankkiminen SaiPaan siitä seuranneine paskamyrskyineen on hyvä vertaus. Ja ei Pennanenkaan ole aina ollut guru, HPK:n "Pennaselle kenkää" -ketjussa on 159 viestiä, kun taas "Lehterälle kenkää" -ketjussa on vasta 78 viestiä.

  Nättisen ja Tanuksen alisuoriutuminen sekä Lofquistin ja Raun jääminen haaveeksi maksoivat varmasti paljon pisteitä. Jos sinänsä hyvin torjunut Tuohimaa olisi ollut edelliskauden tasolla, niin sekin olisi auttanut. Kunykin ja Morleyn laittaminen samaan ketjuun tammikuun alussa ei toiminut, vaikka ainakin minä odotin McIntyre-Rau -tyylistä dominointia ykkösketjulta, ja olin enempi huolissani alempien ketjujen pärjäämisestä.

  Nyt vaan otetaan opiksi viime kauden virheistä, ja menestystä ei voi välttää!
   
  Individual tykkää tästä.
 10. 17Kovalchuk Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa & kahvakiekko
  @mirasane Jos, jos ja jos. Kaikki liigaseurat pystyisivät esittämään samat argumentit joka ikinen kausi. Jos X ja X eivät olisi flopanneet ja jos olisi hankittu supertähdet X ja X. Ensi kaudellakin floppaa joku ja joku jää hankkimatta.

  11 pistettä ja neljä sijoitusta on vaan ihan helvetisti.

  Suurin askel oikeaan suuntaan on nyt kuitenkin otettu, kun oletettavasti halliin saadaan ensi talvena huomattavasti enemmän väkeä. Tuo heijastuu aivan kaikkeen toimintaan ja on elinehto lumipalloefektin syntymiselle. Hyvää työtä siis sen suhteen.
   
  atsku tykkää tästä.
 11. juice71 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  No pistetäänpäs siskot ja veljet sitten ranttaliksi! Lisää painetta harmaalle pantterille niin jo vot!
   
  rattussovjeticus ja Individual tykkäävät tästä.
 12. ahal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Kyllä se etumatka jouluun mennessä on kurottu jo kiinni... Tertsi on suurennuslasin alla jo elokuussa. Pendo taas saa pällistellä rauhassa kuukausikaupalla, harva uskaltaa ovea raottaa ennen vuodenvaihdetta, jos sittenkään. Sopimuskin päättyy sopivasti.
   
  anthax tykkää tästä.
 13. mirasane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
  Lainaus:
  Ikävä kyllä pikkuseuran menestys vaatii yleensä aina sen, että aika monta epävarmaa "jos"-korttia menee kohdilleen. HPK:kaan ei olisi varmaan juhlinut mestaruutta JOS...
  - Avainpelaajat eivät olisi säästyneet loukkaantumisilta (Turunen, Innala, Nikkilä, Paajanen, Tuulola, ym pelasivat kaikki 57-60 peliä.) Ero SaiPan terveystilanteeseen on huima: HPK:n sisäisen pistepörssin top20-pelaajat pelasivat yhteensä 1021 ottelua - SaiPan top20-pistemiehet 914 ottelua. Ero HPK:n hyväksi on huima ja rajallisella resurssilla operoivan seuran tilanne on aina se, että ne pelaajat tarvitaan kaukaloon eikä sairastuvalle)
  - Laatikainen ja Tavi eivät olisi olleet huomattavasti odotuksia parempia
  - Moni pelaaja ei olisi pelannut uransa ylivoimaisesti parasta kautta

  Tuo "ensi kaudellakin joku floppaa" ei pätenyt tämän kauden HPK:n kohdalla, koska siellä ei yksikään pelaaja flopannut. Markus Nenosen kohdalla tosin olo odotuksissa mahdollisuus isompaankin läpimurtoon, mutta hänen kohdallaan 31 pisteen kausi oli vain samaa tasoa kuin edelliset. Kauttaaltaan eteenpäin menneessä joukkueessa se tuntuu vaisulta. Tuota "jos kukaan ei floppaa" -mahdollisuutta täytyy Lappeenrannassakin toivoa, koska HPK näytti, että tuollainen on mahdollista.
   
  Mctavish85, rattussovjeticus, TheRimpula ja yksi muu tykkäävät tästä.
 14. mirasane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
  Jatketaan taas keskustelua SaiPan tulevaisuudesta. Että se tulevaisuus olisi parempi, on meidän yksinkertaisesti pakko...
  ...saada junnuorganisaatio tuottamaan parempia pelaajia
  ...tunnistettava paremmin, missä pelaajissa on potentiaalia liigakiekkoilijoiksi, että pidetään kiinni oikeista pelaajista ja toisista päästetään irti nopeammin

  Molemmat ovat olleet ongelmia ja varsinkin jälkimmäinen on ollut jopa hämmentävää, miten SaiPa riiputtaa kokoonpanossaan pelaajia, joista jokainen näkee, ettei näistä tule liigapelaajia. Henry Maarnela on hyvä esimerkki. Hän pelasi 22-vuotiaaksi SaiPan edustuksessa. Ja kaveri oli siis vähän yli 170-senttinen ja 70-kiloinen pakki, jonka vahvuus ei ollut kiekollinen peli. Eli miniatyyrikokoinen stay-at-home -pakki. Sellaista pelaajaprofiilia ei vain taida olla. Maarnelan huonous näkyi päättyneellä kaudella, kun hän ei edes Ketterän Mestis-joukkueessa kyennyt ottamaan merkittävää roolia. Siitä tajuaa, miten järjettömän kaukana on ollut mahdollisuus, että hänestä olisi ollut Liigaan pelaajaksi - ja silti hän vuosi sitten pelasi SaiPan pakistossa.

  Janne Kettunenkin taisi olla 22-23 ennen kuin SaiPa vihdoin luopui hänestä. Viime kaudella Mestiksessä 24-vuotiaana Kettunen teki 42 ottelussa 21 pistettä. Täytti paikkansa kyllä, mutta tuo paikka on selvästi Mestiksessä - ei Liigassa.

  Entä sitten Anton Mönkäre. Hän pelasi vielä vuosi sitten 12 peliä SaiPan liigajoukkueessa. Sitä edellisellä kaudella 17 peliä. Eli mahdollisuuksia on annettu todella paljon, vaikka tulosta ei ole tullut. Tällä kaudella sitten nähtiin Mönkäreen taso. 31 peliä Mestiksessä toivat tehot 0+2 ja vasta Suomi-sarjassa hän pystyi tehoilemaan edes 0,5p/o -tahdilla. Ja tällaista kaveria SaiPa on kaksi vuotta riiputtanut edustuksensa jatkona. Samaan aikaan esim. HPK:ssa A-junnujen ja Liigajoukkueen välillä palloili Valtteri Puustinen, joka pelasi osan kaudesta junnuissa, mutta kävi silti edustusjoukkueessakin tekemässä 10 maalia. HPK:n a-junnuissa taas pelasi tämän kesän NHL-draftin eurooppalaispelaajien 115:nneksi parhaaksi arvostettu puolustaja Otto Latvala - hänellekin saatiin kauden aikana viiden pelin verran näyttöpaikkoja Liigassa ja hän jatkanee joukkueessa myös ensi kaudella. SaiPan a-junnuissa pelasi vastaavan tasoinen (NHL-draftin 130:nneksi paras eurooppalainen) Santeri Airola, eikä hänelle tullut edes jatkosopimusta, vaan Airola siiryy Ketterään suoralla sopimuksella eikä SaiPan lainapelaajana. Ehkä nämä ovat niitä pieniä eroja, miksi HPK on nyt mestari.

  SaiPan oman junnutoiminnan ollessa huonoa on vajetta paikattu tuomalla lupauksia muualta. Maia, Radke, S.Virtanen, E. Oksanen ja Luusuaniemi ovat kaikki olleet tässä tilanteessa hyviä hakuja, vaikka osa jäikin aika tyhjiksi arvoiksi. Mutta vielä parempi tilanne olisi, jos se omakin junnutuotanto tukisi liigajoukkuetta paremmin, eikä ihan kaikkia junnulupauksia täytyisi ostaa muualta.
   
  jalperi, 17Kovalchuk, Logan ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 15. heavylutaa18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaa
  100% allekirjoitan ylemmän tekstin. Tuo juuri itseäni häiritsee että vuodesta toiseen kokoonpanossa on noita pelaajia joiden paikka on ihan muualla kuin liigassa. SaiPa on tehnyt kovan työn että ollaan nykyään vakituinen pudotuspelijoukkue. Nyt olis aika alkaa lunastaa ja korottaa sitä asemaa, arkun kantta vähän lisää auki eikä kolmea kolmosketjua enää joukkueeseen vaan nimekkäät kärkipelaajat. Zaborsky on loistava askel oikeaan suuntaan. Ketterästä huhuttu sentteri esim olisi askel väärään suuntaan, ei yksinkertaisesti mitään käyttöä.
   
  Gennadi tykkää tästä.
 16. Derrick Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Siis häh ? Jos menneen kauden joukkueella tehdään lähtökohtaisesti nollatulos, kuinka paljon kovempi joukkue meillä on varaa hankkia, pitäisikö meillä olla EHT miehet kärkikentissä, ja kuka sen sitten kuittaa. Tersako?

  Jokerit on malliesimerkki joukkueesta, joka kasataan niin että siellä on ne nimimiehet mutta rahoitus tulee jostain muualta kuin joukkueen ympärillä olevasta operaatiivisesta toiminnasta.

  Jos SaiPan pelaajabudjetti on sen 1,8 miljoonaa niin sillä saa Zaboja 6-8 kpl, lopuille 20 pelaajalle jää se 0 euroa.
   
 17. Laitela Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
  Lainaus:
  Siis 2,0 miljoonaa. Saa sillä varmaan yhden Zabon enemmän?
   
 18. Jõse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  En tiedä tarkalleen, mitä kuoma heavy tuossa aiemmassa viestissä tarkoitti, mutta nimenomaan näkisin, että sellaiset kaverit, jotka eivät osoita potentiaalia, pitäisi laittaa kiertoon. Kyllä kaudessa-parissa näkee onko kaverista liiga-tason pelaajaksi, vai onko kiekkoilu selviytymistä vaihdosta toiseen. Tähän kategoriaan osuu mielestäni Sneck ja Kojo. Eikö samalla rahalla saataisi kokeilemaan samantasoinen alle keskitason suorittajia, jolla voisi olla potentiaalia nousta selvästi paremmiksi pelaajiksi. Kun SaiPalla ei ole rahaa ostaa ukkoja suoraan 1-2 kenttiin, useamman 3-4 kentän kaverin tulisi olla sellainen potentiaalinen tasonnostaja. Tässä kategoriassa näen Virtasen, Saaren ja pakeista esimerkiksi Aution ja Salon.

  Toki fanien silmien takana voi olla elämäntaparemontteja yms., joilla uraa saadaan uusille urille. Toinen seikka, joka ei ole julkista tietoa, on pelaajan hinta noilla 3-4 kentän, ja 3-4 parin pakeilla.
   
 19. Huppu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Ei ihan. Mutta muistoissa on hyvin ne ajat kun tänne hankittiin yksi tähti ja seuraavaksi kovapalkkaisin sai neljänneksen sitä liksasta. Jaska Vilenit ykkösketjussa jne. Toisaalta menneiden SaiPa-rosterien katsominen kyllä kertoo että Liigan urheilullisuus, pohjajoukkueiden sekä alaketjujen tason laajuus on parantunut kun taas kovimmat joukkueet ei enää saa niin kovia tähtiä jengeihinsä. Mutta tuntuu että SaiPassa on käynyt niin että koville äijille yritetään maksaa liian vähän ja ne menee ohi tai lähtee mutta taas runko-, rooli- ja leveyspelaajille maksetaan liikaa.
   
 20. redpecka Jäsen

  Lainaus:
  Jos nyt jotain tästä ymmärsin... Vähän paripiippusia juttuja nämä. Ei tietenkään ole järkeä satsata pariin huippuun ja loput jotain mestisrivipelureita junnuilla höystettynä. Mutta toisaalta kansa vaatii nimiä, "toisi halliinkin hurjasti sakkia". Urheilullisesti varmaan paras ratkaisu olisi yksi yhtenäinen joukkue, mutta ison kansan silmissä nämä jäävät etäiseksi ja hajuttomiksi (elleivät onnistu luomaan ennennäkemätöntä hurmosta). Ja sitten kun hankitaan joku jonka joku perus eteläsaimaan lukija tunnistaa, on siellä taas petrikoskiset kakkosketjussa.

  Onneksi ei olla enää ihan niin 90-luvulla tai 2000-luvulla ja toivottavasti näiden kaikkien kokemuksenkartoittamisvuosien jälkeen osataan sitä hyödyntää, oppia ja tehdä toimiva kokonaisuus. Olisiko muukalaislegioonavuodet nyt takana ja yritettäis "raumalaisittain" saada ne kotimaisetkin joskus jotenkin houkuteltua Venäjän rajalle?

  Rauma: pikku kyläpahanen mutta extrahyvä palkkataso + extrahyvät fasiliteetit. Lappenranta: vähän syrjässä, voittamisen kulttuuri uupuu tyystin. Palkaa maksetaan niukasti ja silti edellytetään peräsuoli pitkällä koohottamista. Positiivisia valtteja: se mikä rahassa ja fasiliteeteissa hävitty, pelaajia kohdeltu hyvin ja hoidettu jopa spinalle blenderi.
   
 21. anthax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Ketterä
  Lainaus:
  Raumaan vertaaminen on aina hiukan epäreilua, kun rahat tuo hiukan erilainen konserni kuin mitä SaiPalla on taustalla. Samalla saadaan ne kotimaiset houkuteltua, samaa talouskieltä ne puhuu murrealueesta huolimatta.

  Enemmän miettisin miksi esim Hämeenlinnaan tai Lahteen saadaan houkuteltua sellaisia pelaajia kuin saadaan. Näillä tiettävästi talous ja fasiliteetit ovat suht samankaltaisia mitä SaiPalla.
   
 22. Lainaus:
  Rauma on esimerkki siitä, että operoi Kärppien/HIFK:n kanssa samalla budjetilla, mutta menestystä ei tule...
   
  atsku tykkää tästä.
 23. redpecka Jäsen

  Lainaus:
  Mutta pienoinen esimerkki myös siitä, että perähikiällekin saadaan hyvä joukkue kasaan jos osaamista löytyy. SaiPan pitää blenderien lisäksi keksiä se oma juttunsa haasteellisesta sijainnistaan (vs vaikka Lahti ja H:linna) huolimatta. Voi olla että sellaista ei ole - ei kaikki voi alkaa siivoomaan. (Eikä sitä Viipuriinkaan haluaisi lähtee ehkä laajentumaan...)
   
 24. redpecka Jäsen

  Lainaus:
  Näkisin, että täysmittaisessa ammattisarjassa sijainneilla ei olisi merkitystä kun lentsikatkin on keksitty. Mutta nyt Suomen mittakaavassa jotkut supertähdet kuten vaikka jma tai hirso tai kumppanit saattavat haluta asua Helsingissä ja noita moottoriteitä pitkin ei kauaa kestä kun porssella ajaa Lahteen tai Hämeenlinnaaan. En väitä tätä merkittäväksi valtiksi noille seuroille, luultavasti hyvin marginaalinen pointti, mutta nämä tuskin vaihtaisivat sitä poiskaan. Jotain hyvää Lahdessa ja Hämeenlinnassa on varmasti tehty.

  Vaikka SaiPa tässä kehittyy silmissä joka vuosi enemmän ja enemmän, paremmaksi ja ammattimaisemmaksii niin samaa tehdään muuallakin ja ranking ei edes välttämättä muutu mihinkään suhteessa muihin.

  Jos joskus päästäisi tästä, että hallin kattoa joudutaan kolailee talvisin. Myy siinä jollekin ex-änäritähdelle meidän fasiliteetteja!
   
 25. rattussovjeticus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Näinhän tämä on. Toisaalta, jos pääkaupunkiseudulla viihtyvä Liiga-stara valitsee HPK:n tai Pelsun koska voi asua Helsingissä ja "vaan käydä duunissa" Lahdessa tai Hämeenlinnassa, niin tähän kuvioon liittyy varmasti myös virkamieskiekkoilun riski. Pelataan ihan ok ja ollaan joukkueen sisäisessä pistepörssissä kärkipaikoilla, mutta tappio vituttaa vain pienen hetken. Eikä silloinkaan niin pahasti kuin mitä ulos päin näytetään. HPK:n mestaruus ja eilisillan Kanada-ottelu todistavat, että yhteen hitsautunut joukkue voi kaataa tasokkaammista yksilöistä kasatun All Stars -porukan.
   
  redpecka tykkää tästä.