Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

SaiPa Oy:n tulevaisuus

Viestiketju osiossa 'SaiPa' , aloittajana parempi huominen?, 15.10.2007 klo 11.39.

 1. TheRimpula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Ei yllätä kyllä tippaakaan. Täysin samassa rempallaan olevassa linjassa niiden syksyisten Rau-kylttien kanssa.
   
 2. koutsiman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Hokki, Man Utd
  Lainaus:
  Tarjouslippu tietyn ajan ja alennettu lippu tietylle ryhmälle ovat kaksi eri asiaa.

  Ja varsinkin tälläisen kauden jälkeen olisi hyvä saada jotenkin katsojia halliin. Jos tuote olisi kunnossa ja voittojakin napsuisi vähän useammin, niin silloin porukka kyllä löytää hallille ja jatkossa ei välttämättä tarjouskampanjoita tarvittaisi. Mutta tällaisen kauden jälkeen ehdottomasti jotain kampanjaa. Ja ennenkaikkea että saataisiin myös uusia katsojia.

  Ja pitää muistaa se, että ilmaisen sisäänpääsyn saanut voi tuoda enemmän rahaa seuralle kuin maksava asiakas. Ensinmainittu käyttää oheispalveluita ja jälkimmäinen ei osta mitään, jolloin loppupeleissä ensinmainittu tuottaa enemmän rahaa. Mielummin pitäisi olla muutenkin, että jos jostain syystä et pääse hallille niin voisit lainata kausaria jollekkin (jatkuvasti noin tehtynä olisi toki väärin, mutta muutaman kerran ei. Sen kontrollointi vaan olisi vaikeampaa). Parempi että hallissa olisi ihmisiä jotka käyttävät rahaa ja pitävät tunnelmaa yllä, kuin että jonkun pelin osalta jää kausari käyttämättä ja hallissa on tyhjää eikä ostovoimaa. Yksittäiset liput on asia erikseen.

  Mikä vielä tärkeämpää on se että, mitä enemmän yleisöä (varsinkin seisomakatsomossa) sitä parempaan voidaan päästä hallin tunnelman osalta jolloin pelaajilla on mukavampi pelata.
  Se, ettei seisomakatsomon lipuilla seuraa pyöritetä ei ole tärkeintä. Vaan se, että tarjotaan myös edullisempia lippuja niile, joilla ei ole varaa ostaa kalliita istumapaikkoja ja faneille jotka huolehtivat tunnelmasta. Jos seisomakatsomossa ei olisi faneja mekkaloimassa, menisin sitten mielummin kirkkoon hiljaisuutta kuuntelemaan kuin hallin väljään tunnelmaan.


  Keltamustien jäsenyys, kikkailuako...ehkä joillekin. Itse maksaisin jäsenmaksun vaikken peleissä kävisikään. Haluan ensisijaisesti tukea SaiPaa ja heidän kannattajiaan. Jos sitten itse siitä hyödyn (lippujen/vierasmatkojen muodossa) jotenkin, se on tietty plussaa muttei oleellista. Itseasiassa kuuluin SaiPaFaneihin 10v käymättä yhdessäkään kotipelissä, johtuen opiskeluista muualla. ;) Tuki on tärkeintä.
   
 3. Zolomy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  En kyllä muista edellisvuosiltakaan tuollaista käytäntöä SaiPalta, tai juuri muiltakaan liigajoukkueilta, että kerrottaisiin varmat lähtijät heti kauden päätyttyä. Kivahan se olisi mutta ei mielestäni kerro mitään organisaatiosta jos sitä ei tee, ja sitä paitsi joidenkin pelaajien kohdalla saattaa nytkin olla jatkoneuvottelut käynnissä. Kuvitella sitä parkua jos vaikka Carson ei olisi vielä varmojen lähtijöiden listalla mutta tekisikin sitten myöhemmin kesällä sopimuksen muualle. Backmanin lähtöähän ei seuran puolelta ole mitenkään uutisoitu, vaan tuo oli Simonin Etelä-Saimaalle antama kommentti.

  Itsekin odotan malttamattomana miltä ensi kauden joukkue näyttää ja eihän se minulle kuulu miten kukakin päättää aikaansa kuluttaa, mutta ehkä pieni suhteellisuudentajun tarkistus olisi paikallaan ennen kuin vertaa kuukausia sitten vanhentuneita mainoskylttejä siihen että neljä yötä kauden päättymisen jälkeen ei ole vielä julkaistu ensi kaudelle sopimuksia. Kaikilla SaiPaan huhutuilla pelaajilla (ja valmentajalla) on vielä kaudet pahasti kesken, ja Kallioniemen/Tirkkosen vuosinakin sopimusuutisia saatiin odottaa vähintään huhtikuun alkuun asti. Voi hyvinkin olla että joukkueen runko julkistetaan vasta yhdessä Immosen kanssa Zugin kauden päätyttyä.
   
 4. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  Lainaus:
  En usko. Jos menestystä taas tulee, niin kyllä ne ihmiset hallille löytää. Pelejä on voinut katsoa jo vuosia telkkarista/netistä mukavasti, mutta niin vaan menestys tuo ihmisiä halliin. Jos menee heikommin, on kynnys jäädä kotiin paljon matalempi.
   
 5. ahal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Muistin virkistämiseksi Jatkoajan linkki reilun viiden ja yhden vuoden taakse, kun Riku aloitti tj:na SaiPassa: Kallioniemen seuraajalle jää isot saappaat. Juttua lukiessa ihan herkistyy, miten Riku oli todella sanojensa mittainen mies. Samanlaisen pyyteettömän duunin soisi jatkuvan vastakin, sillä lepsuilemalla ja puuhastelemalla tulosta ei kerry. Luulisi hallituksen yrittäjien tietävän asian.
   
 6. Tulppu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Luin tuon jutun ja piti ihan alkaa toppuutella itseään. Loppujen lopuksi SaiPa on kuitenkin omistajilleen vain harrastus (Muistelen Tersan näin jossakin haastattelussa itsekin sanoneen) ja Kallioniemen tasoisia supersuorittaja-toimareita ei saada SaiPaan kuin rahalla, joka ylittää tälle harrastukselle asetetun budjetin. Näistä halvemmista piti siis löytää tyyppi, jolla on oikeaa paloa, visioita ja henkilökohtaisia ominaisuuksia yrityksen nimeltä liigaseura johtamiseen. Ei missään tapauksessa mikään helppo tehtävä, ja onnea tarvitaan väkisin.

  Ehkä saunakaverikompromissiin päätyminen olikin siis vain seurausta siitä, ettei parempaa löytynyt. Sama voi aivan hyvin päteä Santasen valintaan päävalmentajaksi. Harrastus kun nyt on kuitenkin vain harrastus.

  Seuraavaa Tirkkonen-Kallioniemi suonenvetoa odotellessa.
   
 7. atsku Jäsen

  Lainaus:
  Riku Kallioniemen tulot verotietojen mukaan vuodelta 2014 olivat 109 850,82 euroa ja 2015 -> 109 877,09 euroa. En tiedä millaisia summia muiden Liiga-joukkueiden toimitusjohtajat sitten vetävät, mutta itse ainakin pidän tuota hyvinkin kilpailukykyisenä palkkana. Eli kyllä täälläkin maksetaan melko lailla mukavasti pk-yrityksen toimitusjohtajalle. Vertailukohtana seuraavaa.. Vuonna 2014-> Jypin toimitusjohtaja Kari Tyni, 76 056 e, Junno Juha, Kärppien tj. 62 304 e... Koskinen Jarmo Bluesin tj. 101 510 e . Ei se ruoho ole vihreämpää muualla.

  Tietääkö kukaan muuten Teemu Kallioniemen nykytilanteesta? Olisiko Rikun velipojassa potentiaalia?
   
 8. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
 9. Cornelius Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  No nyt on ainakin myynnin puolella yritystä saada väkeä hallille. Käsittääkseni noi alarivien paikat eivät ole olleet yleensä niin kamalan suosittuja, joten niitä onkin hyvä kaupata ale-hintaan maireilla myyntipuheilla. Tosin jos ne ovat ne alhaisimman käyttöasteen paikat, niin entistä paremmalla syyllä niitä voi myydä alennettuun hintaan.
  Tuo seisomakatsomokausari on ehkä vähän riskibisnes. Joko niitä ovat hakemassa vain ne, ketkä olivat joka tapauksessa ostamassa sen tai sitten siellä on ihan älyttömästi hakijoita. Jos ne menevät hyvin kaupaksi, niin siitä voi saada hyvän lumipalloefektin aikaiseksi niille normihintaisillekin. Kaverilla on kausari ja itse on miettinyt sen ostamista, joten on pienempi kynnys itsekin hankkia se. Tai sitten vain tulee useammin lähdettyä peliin.

  Pientä riskiä tässä ehkä on olemassa, mutta katastrofaalisen kauden päätteeksi jotain on pakko tehdä tulojen ja väkimäärän kasvattamiseksi. Peukku täältä suunnasta tälle kampanjalle!
   
 10. Jugger77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Tämä kampanja on hyvä ja hyvin ajoitettu. Peukkua toimistolle.
   
 11. lautamies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Itäsuomalainen jääkiekko.
  Aivan hyvä kampanja.
  Mielenkiinnolla odotan, minkä verran noita kamppanjan lippuja menee, kun tulevan kauden valmentajaa ei ole vielä julkaistu, eikä tulevia uusia pelaajiakaan.
  Vanhojen kausikorttien omistajille näköjään lähetetään laskut toukokuun alkupuolella ja silloin on varmasti jo valmentaja tiedossa sekä jotain pelaajasopimuksiakin. Nuo ovat kyllä tärkein edellytys, että vanhat kausikorttilaiset lipun lunastavat, sillä monen olen kuullut sanovan, että odottelee minkälainen on valmennus ja ainakin joukkueen runko ennen kuin lipun lunastavat. Noin aion tehdä itsekkin, ilmoitan toimistolle päivän milloin lipun maksan, aion nimittäin todellakin katsoa minkälaisia nimiä valmennukseen tulee ja miltä näyttää joukkueen nimilista vaikkapa kesäkuun lopulla.

  Seuralta, sekä joukkueelta odotetaan uudistumista, tuo lippukamppanja on hyvä alku, vielä kun uuden valmennuksen julkistamistilaisuudessa kerrotaan seuran ja joukkueen strategia ja kuinka mahalaskun jälkeen jatketaan, uskoisin lähes kaikkien kausikorttilaisten uusivan korttinsa.
   
 12. Itse (yli 30 vuotta kausikortin haltijana) aion ostaa kausikortin myös tulevalle kaudelle, vaikka mitään julkistuksia ei olekaan tehty. SaiPa on kuitenkin elämäntapa. Kausikortti hankittiin, vaikka välimatkaa hallille oli välillä yli 100km. Nousuja ja laskuja tulee niin pienille kuin suurillekin seuroille. Aikoinaan pelkäsin, että Suomi ei voita koskaan Euroviisuissa, ei pääse koskaan jalkapallon arvokisoihin eikä SaiPa voita koskaan Suomen mestaruutta.. 1/3 on jo toteutunut ja elinajanodotteeseen on vielä matkaa :-)

  Pari päivää sitten Etelä-Saimaassa Haluatko miljonääriksi -kisasta tuttu nanotutkija kirjoitti ihan hyvän mielipiteen. Olen pitkälti samaa mieltä asiasta hänen kanssaan.

  Kiekkohuuma hiipunut jo pidempään | Etelä-Saimaa
   
 13. Jugger77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  SaiPan FBn mukaan tänään myydään enemmän seisomokausareita kuin koko kuluneella kaudella. Hemmetin hyvää työtä. Tässähän melkein innostuu jo raskaan kauden jälkeen.
   
 14. ahal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Asiasta kukkuruukkuun, mutta aiheessa pysyen. Nyt kun kausi on kaikilla paketissa ja jännittävät pleijarit finaaleineen ohi, niin muutama havainto ja ajatus sputnikkien tulevaisuudesta. Vertailukohtana olkoon toinen keltamusta joukkue KalPa.

  Kuopiossa on ollut pari vuotta hyvä pöhinä päällä ja tekemisen meininki pitkäjänteistä. En tiedä oliko finaali ajatuksissa jo syksyllä, mutta harva siihen kuitenkaan uskoi. Vähiten "asiantuntijat". Siksipä tuo keltamusta pörräys Tapparan kiusaajana oli mielenkiintoista seurattavaa. Nimet selässä eivät todellakaan häikäisseet. Meidän entiset Rissaset, Jokiset ja Mankiset olivat suorastaan staroja joukkueessa, ja pelasivat sen mukaisesti. Kiva kattella. Tekemiseen oli löytynyt pari pykälää lisää sitten SaiPa-aikojen. Mutta koko porukka oli ihan uskomaton uurastaja, pelirohkeutta löytyi, luisteluvoimaa samoin eikä lasaretissa ollut jonoa koko kaudella. Ja mikä tärkeintä, pelikirja oli taottu selkäytimiin. Sen varaan oli helppo tukeutua.

  En tiedä paljonko menee Virran piikkiin tai Kapasen, mutta hyvä sopan saivat aikaan. Ei tarvitse epäillä, etteikö samoilla linjoilla jatkettaisi lähivuodet. KalPassa on nyt imu päällä. Kehitystä kaipaavat soittelevat KalPan toimistoon.

  Kaiholla katselen menoa Lappeen kannalta. Neljä kautta oli jonkinlaista pöhinää, mutta se hukattiin muutamassa kuukaudessa. Suvantovaiheita tulee aina ja etenkin muutoksissa. Nyt näkisin tärkeänä, että seura pyykittäisi lähivuosien toiminnan raamit ja tavoitteet: mitä tavoitellaan ja millä keinoin. Ja kertoisi sen myös kannattajilleen. Yksi tärkeä osa-alue on junioritoiminta. Ilman osaavaa junnukoutsausta joudutaan pysymään ostolinjalla vuodesta toiseen, kun omista ei nouse tarpeeksi hyviä yksilöitä. KalPan jengistä noin puolet on syntyisin Kuopiosta tai lähiseudulta. Ja ainoa ulkkari Unkarista.

  Lehterä on mielletty nuorten kehittäjäksi, mikä kuulostaa sopivalta alulta uudelle projektille. Toivottavasti sille annetaan aikaa enemmän kuin yksi vuosi. Valmiita staroja SaiPalla ei ole varaa tunnetusti liikoja haalia, joten menestystä pitää hakea muilla keinoin. Yksi varteenotettava malli on toimia kuopiolaisten tavoin. Kaiken osuessa kohdalleen mitalipelit saattavat olla haarukassa. Ei välttämättä kuitenkaan joka vuosi. Mutta jatkuvuutta pitää olla, ettei päävalmentajan vaihtuessa tarvitse kaikkea alkaa alusta.

  Onnittelut myös Kuopioon, jos joku sattuu tätäkin lukemaan! Hyvää työtä.
   
 15. Machulda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, sympatiat: KalPa, Jukurit ja KooKoo
 16. Bigg_Doggy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, SKA, KooKoo
  Piti hetken aikaa perehtyä, että mikäs mies tämä Teemu Toiviainen on. Työskennellyt Stora Ensolla ja Nokialla eri tehtävissä ja ilmeisesti omaa erittäin hyvät suhteet yritysmaailmaan.
  Lainaus:
  Luulen hänen tuovan mahdollisuuksia hommata uusia ja isompia yhteistyökumppaneita SaiPalle sekä olla mukana kehittämässä mahdollista hallihanketta Lappeenrantaan ja sitä kautta SaiPan omaa osuutta sen rahoittamisessa.
   
 17. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
 18. Daywalker-75 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, JäKi
  Jos tuo Mestis-uusjako sataa Ketterän laariin, niin myös suuri voittaja on SaiPa. Mestis kuitenkin on hyvä ympäristö peluuttaa rotaatiomiehiä. Sieltä isoilla minuuteilla ykkös kakkos kenttään meidän potentiaalia kavereita ja jos akuutti tilanne tulee, niin takaisin rivistöön. Tosin JYP ja Akatemia väliseen kuppaukseen ei voi mennä.
   
 19. ahal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Tilanne on tässä onneksi eri, sillä "Kyttyrä" ei ole virallisesti SaiPa-organisaation osa, vaan oma toimijansa kiekkokartalla. Ketterä kokoaa oman runkomiehistönsä haluamallaan tavalla ja SaiPa täydentää rosteria kauden mittaan muutamalla ukolla/pojalla. JYPin tapaiseen laajaan pelaajapohjaan (jopa 30-40 äijää) SaiPalla ei ole mahdollsuuksia. Lähinnä lie kyse viidennen kentän kavereista, jotka eivät mahdu enää junnuihin. Mutta yhteistyötahona mainio jo läheisen sijaintinsakin takia.
   
 20. Mctavish85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Jatkuuko SaiPan ja Ketterän yhteistyö ensi kaudella? Onko tästä tietoa joko siitä on sovittu ihan virallisestikin?
   
 21. rainman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Milloin on kauden 2016-2017 tulosjulkistus? Kai se tieto jossain on, mutta en vaan löytänyt...
   
 22. Mctavish85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Perjantaina 11.8.
   
 23. startin13 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaan Pallo
  Tulosta odotellaan ja sen pohjalta löytyy ohjeistusta ja neuvojaa miten asiat olisi tullut hoitaa.

  Hattua täytyy nostaa kuitenkin SaiPan taustatiimille, vaikeista ajoista huolimatta seuraa ei ole laskettu ihan retuperälle.

  Omistajilta on löytynyt tahtoa peluuttaa liigakiekkoa Lappeenrannassa. Uskon että heidän seuraan sijoittamilleen rahoille olisi saanut taloudellisesti paremman tuoton jossain vakaammassa bisneksessä.
   
 24. rico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Aina on perusteltua vedota siihen, montako mitalia on tullut viimeisen 70 vuoden aikana.

  Liigassa pelaa ensi kaudella 15 joukkuetta. Kun tästä rajataan ulos kabinettipelillä viime vuosien aikana Liigaan nostetut joukkueet, määrä tippuu 12:een. Näistä 11 on 2000-luvulla voittanut vähintään yhden mitalin. Yksi liigajoukkue ei ole voittanut yhtään, vaan päässyt kerran lähelle ja hävinnyt auttamatta senkin pronssipelin.

  Jotain tehdään systemaattisesti väärin. Ei se ole suoranaisesti omistajien syytä, mutta heillä ei ole tarvittavaa intoa panostaa joukkueeseen, jotta sitä kaivattua, vähitellen välttämätöntä menestystä tulisi. Siksi ihmettelen, miksi he edes haluavat olla toiminnassa mukana. Toimitusjohtaja lukee tuloksenjulkistustilaisudessa (jonka tarkoitusta en muuten myöskään ymmärrä, kun seuran omistus ei jakaudu kovin laajalle yleisölle) papereistaan, kuinka toimintaa kehitetään pitkällä aikajänteellä. Pitkällä aikajänteellä sitä todentotta kehitetään, kun ainut mitali on täyttänyt juuri 50 vuoden iän ja taas lähtö nollista.

  Pelaajabudjettiin olisi pitänyt tehdä esimerkiksi tälle vuodelle tasokorjaus. Tähän tarvittava raha on haalittava kestävässä tilanteessa yhteistyökumppaneilta, mutta ensikädessä omistajilta. Eiväthän paikalliset yrityksetkään lähde isolla panoksella mukaan, kun seurasta ei anneta mitään kunnon signaalia siitä, että halutaan voittaa mitaleita, vaan kootaan joukkue alusta valmennusjohtoa myöten keltanokista, joilta puuttuvat näytöt ammattilaissarjoista. Toiminta pyörii koko ajan samaa kehää, jossa lupaavia pelaajia kehitetään ja kehittyy, kunnes he primensa saavuttaneina lähtevät rahakkaampiin ja menestysmahdollisuuksiltaan parempiin olosuhteisiin.

  Viime vuosien aikana SaiPa on tehnyt pieniä tulosihmeitä taloudellisesti, sitä ei käy kiistäminen. Siitä käy kiittäminen venäläisten avokätistä rahankäyttöä, Markkasen comebackia ja Tuomenoksan kovaa osumatarkkuutta AHL-, Allsvenskanin ja Itävallan hauissaan. Kun tulosta tulee, se momentum täytyy käyttää, ettei tarvitse palata kehityksessä kymmentä vuotta taaksepäin.
   
 25. Don Sputnik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Aika samanlaisia ajatuksia on miullakin, kuin mitä "rico" tuossa yllä esittää. Kyllä se vähän alkaa tympiä, että SaiPa on AINUT jengi, joka ei ole saanut edes sitä pronssia 2000 luvulla....eikä siis 50 vuoteen. Viime kautta lukuunottamatta mentiin muutama kausi kyllä eteenpäin niin taloudellisesti kuin urheilullisesti, mutta mitalia ei sekään pyrähdys tuottanut ja viime kausi vedettiinkin sitten oikein huolella vihkoon.

  Nyt sitten kympin sakkiin pääsy on taas kerran "mestaruus". Siihen pitäisi potentiaalia olla, toki vielä se 1-2 kärkihyökkääjää tarvittaisiin. Tietynlaista positiivista pöhinää on ollut tämän joukkueen kasaamisessa ja siellä on lupaavia jätkiä. Mutta se jää vielä nähtäväksi, että miten ne lupaukset lunastuu. Toivottavasti Vaakanainen ei ole puolta kautta telakalla...En oikein tiedä mitä tältä kaudelta voi odottaa, ei se nyt ainakaan huonomminkaan voi enää mennä kuin viime kausi...