SaiPa kaudella 2019–2020

  • 618 150
  • 2 631

tonz@

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, NHL:n suomalaiset
No Tuohimaa, Kunyk yms ei ainakaan valmennuksen takia varmasti lähde vaan rahan takia, niin kuin kaikki aina SaiPasta.

Tulis nyt niitä sopimuksia edes yksi näin masentavana ekana viikkona, kun ei enää pelejä tarvii katsoa.
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
No Tuohimaa, Kunyk yms ei ainakaan valmennuksen takia varmasti lähde vaan rahan takia, niin kuin kaikki aina SaiPasta.

Tulis nyt niitä sopimuksia edes yksi näin masentavana ekana viikkona, kun ei enää pelejä tarvii katsoa.
Jos Kunyk on Ilvekseen menossa, ei rahakaan kyllä kaikkea selitä. Ei ole Ilveksellä varaa maksaa sen enempää kuin SaiPallakaan.
 

Mctavish85

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hyökkäys:
Rau - Morley - Nikko
”Nättinen” - Saari - ”Goodwin”
E. Oksanen - Virtanen - ”Tanus”
Kaksonen- Koho - Iso-Mustajärvi
Kuronen
- Löfman - Vainikainen
Janatuinen
(SaiPaan huhuttu pelaaja)
Mäntykivi
Kestilä
Luusuaniemi?

Tässä hieman omaa mutuiluani hyökkäyspäästä. Boldatut ovat jatkosopimuksen tehneitä ja ei-boldatut ovat omia toiveitani. Eli aloitetaan Chad Rausta. Tuttu pelaaja SaiPalle. Olisi kova hankinta. Rau:lla kausi ei ole ollut KHL:ssä kummoinen. Maisemanvaihdos saattaa olla edessä. Välttämättä KHL:stä ei enää pelipaikkaa irtoa. Joten olisiko SaiPalla nyt tilaisuus kotiuttaa Chad Saimaan rannalle? Huhujen mukaanhan SaiPa yritti hankkia Raun jo siirtorajalla mutta silloin ilmeisesti miehen loukkaantuminen esti siirron. Epämääräiset huhut ovat olleet tuomassa miestä takaisin SaiPaan. Tyler Morley toivottavasti jatkaisi myös. E-Saimaan tietojen perusteella joitakin sopimuksia olisi tehty, toivottavasti Morley olisi tässä joukossa. Jos Morley ei jostain syystä jatkaisi, niin yksi vaihtoehto hänen tilalleen voisi olla täällä palstallakin aiemmin mainittu Brett Findlay. Tämä kausi on mennyt EBEL-liigassa Bolzanon riveissä tehoilla 50 ott. 10+39=49 +6 56min. Kausi 17-18 meni AHL:ssä Stockton Heatissa tehoilla 51 ott. 12+15=27 30 +9. Tässäkin olisi varsin pätevän oloinen kaveri https://www.eliteprospects.com/player/61006/brett-findlay
Yksi vaihtoehto voisi olla myös Casey Bailey, jonka on huhuttu tulevan Liigaan.

Nyt kun vaihtuvuus on niin suurta ja mm. Kunyk, A.Oksanen, Tanus, Tuohimaa ja Maalahti ovat lähdössä SaiPasta, niin pitäisin kyllä Topi Nättisen täällä ellei Nättinen ole ehtinyt tehdä sopimusta muualle. Säälipelit sujuivat Topilta hyvin ja se saattoi avata lukkoja myös ensi kaudelle. Micke Saari pelasi myös hienon kevätkauden, joten toivottavasti hänelle ehdittiin myös saada jatkosopimus. Elmeri Kaksonen myöskin kokeneena pelimiehenä ja melkein omana kasvattina toivottavasti jatkaa. Tanuksen tilalle toivottavasti löydetään uusi nouseva kyky tai joku EBEL-liigan kanadalainen arpa.

David Goodwinin pitäisin kyllä täällä jos on valmis jatkamaan. Goodwinilta on lupa odottaa jopa 40 pisteen kautta jos tähdet sattuu kohdalleen mutta tekee takuuvarmasti 25-30 pistettä jos kunnossa pysyy. Matias Mäntykivi omana kasvattina toki jatkaa ja hän varmaan viettää suurimman osan kaudesta Ketterässä, mutta paikkaa sitten tarvittaessa loukkaantumisia kokoonpanossa. Mäntykivellä on kyllä hyvät mahdollisuudet nousta seuraavaksi SaiPan kasvattamaksi kunnolliseksi liigapelaajaksi, toivottavasti peliaikaa tulee Ketterässä. Aku Kestilä Ketterästä voisi olla hyvä haku. Hänet nostaisin rotaatiopelaajaksi. Kestilä on kuitenkin sentteri joten hän toisi kokoonpanoon vaihtoehtoja. Lehtisen sopimusta en jatkaisi.

Pakit:
Lofquist - Autio
Salo - Kichton
Seppälä - Ventelä(Ketterästä)
Kojo -Torikka
Müller(A-junnut)

Puolustukseen Sam Lofquist olisi kova haku ja jotakin huhuja olen kuullut hänen paluustaan SaiPaan, mutta ne huhut eivät ole vielä mitään lähellekään varmoja, lähinnä epämääräisiä. Mutta kyllä Sam olisi hienoa kotiuttaa Lappeenrantaan. Toisi kovan YV-pelotteen viivalle. Kyllähän Lofquist olisi erinomainen korvaaja Maalahdelle.

Kichton toivottavasti jatkaa. Kichtonin kausi runkosarjassa oli hieno ja hän on erinomainen tukemaan hyökkäyksiä. Mutta jos Kichton ei ole jatkamassa niin voisiko hänen rooliin ajatella jotain nousevaa kykyä vaikka NCAA:sta ja sitten hankittaisiin puolustavampi pakki kuten esim. Brett Carson?

Toivottavasti myös Kasperi Torikka jatkaa. Torikka pelasi niissä muutamissa kevään runkosarjapeleissä ihan mallikkaasti ja näki että miehen itsevarmuus ja liike oli parantunut. Siinä on ihan hyvä aihio kehittyä vielä hyväksi liigapakiksi. Ehkäpä voisi pelata vielä Ketterässä ja paikata loukkeja tarpeen mukaan.

Erik Autio pelasi hyvän kauden ja ensimmäinen ammattilaiskausi on nyt pelattu. Tästä on hyvä jatkaa ja uskon kyllä, että hänen sopimustaan tullaan jatkamaan. Sitten Markus Kojo. Oli runkosarjassa ajoittain vaikeuksissa nopeiden hyökkääjien kanssa mutta osoitti pleijareissa kevään pelaajan ominaisuuksia hienolla taklauspelillään. Olisi hyvä jos hänelle saataisiin jatkosoppari aikaiseksi. Kojo on puolustuksen isäntä ja pitää oman maalinedustan puhtaana kaikista ronkkijoista.

Ketterässä hyvää kautta pelaava Sameli Ventelä voisi olla yksi vaihtoehto pakistoon. Mestiksestä on ennenkin löydetty hyviä liigapelaajia. Ventelä omaa hyviä hyökkäävän pakin ominaisuuksia. Voisiko olla se meidän uusi Lappalainen?

A-junnuista nostaisin Jakub Müllerin edustuksen rinkiin. Mutta enimmäkseen vain loukkeja paikkaamaan. Muuten Müller voisi vielä pelata A:ssa/Ketterässä. Mutta yhdeksällä puolustajalla varauduttaisiin hyvin pahimpien loukkaantumisten varalle.

Maalivahdit:
Westerholm- Kaarlehto

Sitten se hankalimmin ratkaistava osa-alue eli maalivahtipeli. Tuohimaan lähtö aiheuttaa ison aukon maalivahtipeliin. Westerholm pelasi kuitenkin hienosti ne pelit päättyneellä kaudella missä pääsi pelaamaan ja Westerholmiin ei kaaduttu mielestäni missään pelissä vaikka siinä yhdessä TPS-kotipelissä se ratkaiseva TPS:n voittomaali menikin helposti. Westerholm olisi voinut ihan hyvin pelata enemmänkin ja varmasti hän olisi pelannut vielä paremminkin jos vastuuta olisi tullut enemmän, mutta Tuohimaa oli kuitenkin niin selvä ykkönen, että Westerholmille ei oikein jäänyt tuon enempää pelejä.

Mutta kyllä mielestäni näinkin voitaisiin lähteä kauteen. Westerholm-Kaarlehto kaksikko voisi pelata tasaisemmin ja SaiPalla ei näin olisi sellaista Tuohimaan kaltaista selkeää ykkösveskaria ensi kaudella. Kaarlehto on kuitenkin pelannut hyvän Mestiskauden vaikka alkukaudesta hän pelasikin aika tasaisesti Lipiäisen kanssa mutta keväällä oli sitten selkeästi Ketterän ykkösveskari. Kaarlehto on myös hyvin lupaava veskari, joten en usko että maalivahteihin kaadutaan ensi kaudellakaan. Mutta toki tuo vähäinen pelikokemus Liigasta tällä Mv-kaksikolla vähän huolettaa. Jos Westerholm lähtee rapakon taakse, niin sitten kyllä pitää löytää kokeneempi liigaveskari. Mutta vaikka Nikke jatkaisikin SaiPassa niin silti hän todennäköisesti on alkukaudesta NHL-leirillä, joten joka tapauksessa näihin alkukauden peleihin pitää löytää hänelle korvaaja.

Epämääräisissä siirtohuhuissa Henri Kiviahoa on oltu tuomassa Ässistä SaiPaan. Siinä mielessä tämä voisi sopia kuvioihin jos Westerholm on syyskuun siellä NHL-leirillä, niin näin SaiPan omalle kasvatille voisi tarjota vaikka jonkinlaisen try outin tai lainan näihin syyskuun ensimmäisiin liigapeleihin, tai sitten jonkin yhteistyösopimuksen Ketterän kanssa, jossa Kiviaho tuuraisi Westerholmia näissä ekoissa liigapeleissä ja sitten loppukausi voisi mennä Ketterässä, josta hän voisi sitten tarvittaessa käydä tuuraamassa SaiPassa.

No tämmöisiä ajatuksia miulla tällä kertaa. Näitä saa sitten kommentoida ihan vapaasti.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Viime kausi oli siinä mielessä valmennukselle lähtökohdiltaan hyvä, että huonommin ei voi mennä kuin edellinen. Kenkääkään ei voi tulla, koska Santaselle maksettiin edelleen palkkaa ja SaiPan rahoilla ei makseta kolmelle valmentajalle samasta kaudesta. Tälle nyt päättyneelle kaudelle oli ihan eri lähtökohdat: hyvin mennyt edellinen kausi, pieni noste päällä ja juhlakausikin.
Mutta josko tämän kauden virheistä otetataan oppia, niin Lehterä kuin muukin toimisto/johtoporras. Nimittäin ei ihan kaikkea voi pelkästään Lehterän niskaan kaataa.
 

tonz@

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, NHL:n suomalaiset
Heh, nää on kyllä hauskoja nää "varmat huhut" mitä itsekin tänään kuulin, silti Kunykillakin on tällä hetkellä ainakin kaksi "varmaa" osoitetta ensi kaudeksi mutta eipä sillä meille ole väliä kumpaan menee kun menee kuitenkin... Kiva silti jakaa näitä ja spekuloida kun ei tässä kesälomalla muutakaan odottelemista ole. Sisäänpäin voisi alkaa tulemaan huhuja myös, mutta itse en ole ainakaan kuullut yhtään mitään.
 

Mctavish85

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Listallamme seuraava suuremmilla resursseilla operoiva seura kuin SaiPa.
Oli miten oli, mutta olen kuullut tämän huhun Kunykin siirtymisestä Kerhoon jo kuukausi sitten luotettavasta lähteestä. No sittenhän tuo nähdään kun siirrot julkistetaan, että kuka oli oikeassa. Samapa tuo muuten on mihin siirtyy, mutta tietysti se harmittaa, että menee toiseen Liigaseuraan.
 

DripL

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Aina ihmetyttää miksi joku näitä vuotaa kenellekään, koska senhän tietää, että lajia seuraava kertoo sen eteenpäin jne. Eihän tuo muuten, mutta pelien ollessa kesken mitään hyvää noilla ei saavuteta.

Ehkä se on vain mahdoton pitää kuoressa.
 

Mctavish85

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Aina ihmetyttää miksi joku näitä vuotaa kenellekään, koska senhän tietää, että lajia seuraava kertoo sen eteenpäin jne. Eihän tuo muuten, mutta pelien ollessa kesken mitään hyvää noilla ei saavuteta.

Ehkä se on vain mahdoton pitää kuoressa.
No siirtohuhuja nyt on aina. Se kuuluu lajin luonteeseen. Ennen kuin siirrot julkistetaan niin ne on aina pelkkiä huhuja vaan. Se pitää muistaa. Joku huhu vaan on luotettavampi kuin toinen ja kaikkia ei toki kannata edes uskoa.
 

DripL

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No siirtohuhuja nyt on aina. Se kuuluu lajin luonteeseen. Ennen kuin siirrot julkistetaan niin ne on aina pelkkiä huhuja vaan. Se pitää muistaa. Joku huhu vaan on luotettavampi kuin toinen ja kaikkia ei toki kannata edes uskoa.

Ei toki. Kiinnostaa vaan se tiedonkulku uuden seuran ja pelaajan sopparin kirjoituksesta palstoille ja ip-lehtiin.
 

Don Sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Liverpool
Ihmettelen hitusen, jos Kunyk Ilvekseen tai kerhoon menisi. Saman kaliiberin seuroja joiden palkanmaksukyky tuskin on sen parempi.

Sama Maalahden osalta. Toki jos Maalahti haluaa lähinnä vaihtelua, ni sittenhän voi siirryä toki mihin tahansa.
 

Mctavish85

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
@Don Sputnik Ihmetellä toki saa. Huhuja on liikkeellä ja jotkut ovat vakavasti otettavia ja jotkut sitten enemmän tai vähemmän huuhaata. Sittenpä se nähdään mihin kukakin pelaaja siirtyy vai siirtyykö mihinkään. Itse en ole kuitenkaan näitä huhuja keksinyt. Mutta kuten sanottu katsotaan myöhemmin osuiko nuo miun siirtohuhut oikeaan, olen ne kuitenkin kuullut hyvin luotettavasta lähteestä, joka on aiemminkin tiennyt 100% SaiPan pelaajasiirrot. Mutta jokaisen lähteen voi jokainen itse arvioida onko luotettava vai ei.

@Tupaukko keksi itse parempia juttuja tai älä käy tällä palstalla jos näissä jutuissa ei ole päätä eikä häntää.
 

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
Kuulemma Kunyk ja Maalahti Ilveksessä ensi kaudella. Myöskään yksikään nykyinen ulkkari ei jatka, vaikka jossain lehdessä taidettiin niin väittää. Rauta tai Lofquistia myös turha haaveilla kuulemani mukaan. Tuohimaa tekee ISON tilin HIFK:ssä jne. Lähdöt johtuu valmennuksesta, enkä ihmettele yhtään, Terolla miettimisen paikka kesällä. Lähde on 95% luotettava.

Jopas pihisi nopeasti ilma pois Lehterä-kuplasta, niin kovin vetoa piti olla pelaajien keskellä? No, kai sitä vielä on kuitenkin jatkossakin, eikun vaan potentiaalista Espoon kasvattia sisään, eiköhän niitä nyt vielä parille kaudelle riitä.

Ja tästähän oli jo joskus jotain, Lehterä mainio kehittämään pelaajia/yksilöitä, näin ainakin minulle supistiin kun Tero oli tulossa meille. Ja lähtijöitä "pompanneita" ponnahduslaudalta eli SaiPasta nyt odotetustikin ulos.. Se vaan et siinä mainiossa kehittämisessä saattaa/taitaa jäädä se joukkueen "tulos" tulematta muttaa.. eihän se ole ennenkään täällä niin ollut keskiössä. Kunhan nyt tuloksen tekee ja vähän pellaillaan.
 

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
Tämä jäi tästä kaudesta kaivelemaan ehkä eniten. Varmasti teki töitä tosissaan, mutta näistä ” ei nyt ehdi pitempään jutella kun mä lähden ajelemaan espooseen” kommenteista tuli väkisin sellainen mielikuva, ettei kiinnosta.

Haluaisin uskoa, että on voinut myös tarkoittaa vain ettei jaksaisi länkyttää joutavia "marraskuun tiistai jukurien" jälkeen kun vois kotiakin mennä kun on painanu hommia joukkueen kanssa/etten niin paljon, ja peli on ohi.

Toki ymmärrän tuonkin mielikuvan, ei siinä.
 

juice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Lehterän kommentit kotiin lähdöstä pelin jälkeen oli ehkä paha lipsaus, mutta jokainen kenellä on perhe muulla paikkakunnalla voinee tuntea tuskan mikä on päällä kun pitäisi olla siellä ja täällä. Lisäksi Terolla oli ja on tosi pieni vauva kotona odottelemassa. Nyt kauden jälkeen Tero on ottanut myös omalle kontolle virheitä eikä kaatanut niitä kaikkea muiden päälle. Jotenkin voisi ajatella myös inhimillisiä tekijöitä..

Ongelmahan ei ollut yksi kommentti vaan kaksi. Taisin olla ensimmäinen joka siihen puuttui. Sen jälkeen ei ole Tertsi asiasta lipsauttanut, joten minun puolestani on asia unohdettu kunhan en enää koskaan asiasta kuule. Ymmärrän hyvin inhimillisen puolen, kirjoitan tätä taas omalta työreissultani 2000 km päästä kotoa, mutta meistä jokainen valitsee aivan itse oman elämäntapansa, joten jos sata vauvaa huutaa maitoa Espoossa niin sorry, se on sinun valintasi plussineen ja miinuksineen. Valitulle työlle annetaan 110% ja that’s it.

Teron haastattelut kauden jälkeen ovat tosiaan olleet hyvässä mielessä itsekriittisiä, joten minulta mies saa synninpäästön. Se ei vapauta tulosvastuusta ensi kaudella, mutta antaa mahdollisuuden siihen. Usein ylimielisen julkikuvansa takana saattaa hyvinkin olla fiksu ja analyyttinen valmentaja. Ensi kauden tuloksia odotellen.
 
Viimeksi muokattu:

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ongelmahan ei ollut yksi kommentti vaan kaksi. Taisin olla ensimmäinen joka siihen puuttui. Sen jälkeen ei ole Tertsi asiasta lipsauttanut, joten minun puolestani on asia unohdettu kunhan en enää koskaan asiasta kuule. Ymmärrän hyvin inhimillisen puolen, kirjoitan tätä taas omalta työreissultani 2000 km päästä kotoa, mutta meistä jokainen valitsee aivan itse oman elämäntapansa, joten jos sata vauvaa huutaa maitoa Espoossa niin sorry, se on sinun valintasi plussineen ja miinuksineen. Valitulle työlle annetaan 110% ja that’s it.
Muistuttaisin kuitenkin, että vaikka meidän saama informaatio perustuu usein pressereihin, niin on vähän vaikea niiden perusteella kertoa valmentajan kiinnostuksesta. Tuskin kovinkaan moni liigavalmentajista on kiinnostunut pressereistä, vaan ne on sitä pakkopullaa, joka työhön kuuluu. Vähän sama kuin sanoisi, että Kimiä ei kiinnosta Formulat, kun on aina vittuuntunut sponssitapahtumissa ja haastatteluissa. Totuushan on päinvastainen, koska Formulat herraa kiinnostaa, mutta suorastaan vihaa haastatteluita sun muita. Siinä mielessä en oikein hirveästi mittaisi työmoraalia 4 minuutin lehdistötilaisuuksien perusteella, vaikka ymmärrettävästi meillä ei oikein muuta ole.

Toisin sanoen SaiPan menestykseen ei vaikuta tuon taivaallista, mitä Lehterä höpöttää pressereissä ja Tertsi tietää sen. Harva valmentaja niitä kovin hyvin hoitaa. Jos treenien lopuksi heittelisi, että hoidetaan nopeasti alta pois, kun on kiire kotiin, niin sitten olisi ongelma, mutta näin ei taida hommat olla.

Toki vähän jäi itselle vaikutelma, että Tertsi itsekin huomasi siinä joulun tienoilla, että tämä kausi taisi vähän kusahtaa, eikä oikein ehdi enää pelastamaan, joten katse käännettiin seuraavaa kautta kohti.
 

startin13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Pressi kuin pressi, jos olen ymmärtänyt oikein Terolla oli mahkut lähteä Espooseen aina pääsääntöisesti vain lauantain pelien jälkeen ja siksi poltteli aikataulut tienpäälle.

Oli miten oli, ei pressien hoito ole maailmanloppu, eikä siellä lehdistökään usein oikein mitään kysellyt kun mitään ylimääräistä ei suostuttu kertomaan pelin ulkopuolelta. Tämänpäivän pilkottu media vaan vaatii nopeaa klippiä, enää ei lueta paikallisaviisista seuraavana päivänä pelkältään miten eilen meni.

Kova huhuilu on ulkkareiden ympärillä, ja kaikkia nimiä on heitelty ilmaan, osalla on usko Rauhun ja Löfqvistiin, mutta onko Sam the Man tänne todella omasta halustaan tulossa, on toinen juttu. Voi olla että Tuomenoksan faksi laulaa siihen malliin että SaiPalla on ne 4 random ulkkaria, olisi hyvä että edes osa olisi käynyt aiemmin ulkomailla, jolloin ei tarvitse lähteä opaskoiran kanssa Prismaan joten sopeutuminen Lappeenrannan hulinoihin tapahtuisi nopeammin.

Pakit on loppuneet 2 kertaa peräkkäin kesken ratkaisupeleissä. Miksi?
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Mites olis maalille Atte Engren ensi kaudeksi? IFK tuskin käyttää optiota ja voisi herralle tehdä maiseman vaihto hyvää.
 

VapaahetoisGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, K-Vantaa, Minnesota Blue Jays, Kapa, VG-62
Kelpaisi. Hifkilöisten mielestähän Tuohimaa ei ole edes upgrade nykyiseen, joten saatais parempi? Pelkkää profittia!

Ihmettelen jokaista, jonka mielestä Fränä ei ole ihan helvetillinen upgrade tämän kauden Engreniin. Taitaa osaa meidän kannattajista hämätä vielä Aten hyvä viime kausi. Itse ottaisin sata kertaa sadasta Tuohimaan IFK:n maalille.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Kun ensi kauden ulkomaalaisista puhutaan ja huhutaan, niin sehän on vain ajan kysymys milloin joku kyselee, että vieläkö Banham pelaa.
 

Don Sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Liverpool
@Don Sputnik Ihmetellä toki saa. Huhuja on liikkeellä ja jotkut ovat vakavasti otettavia ja jotkut sitten enemmän tai vähemmän huuhaata. Sittenpä se nähdään mihin kukakin pelaaja siirtyy vai siirtyykö mihinkään. Itse en ole kuitenkaan näitä huhuja keksinyt. Mutta kuten sanottu katsotaan myöhemmin osuiko nuo miun siirtohuhut oikeaan, olen ne kuitenkin kuullut hyvin luotettavasta lähteestä, joka on aiemminkin tiennyt 100% SaiPan pelaajasiirrot. Mutta jokaisen lähteen voi jokainen itse arvioida onko luotettava vai ei.

Niin...enhän minä tuossa väitä, etteikö näin voisi olla. Että jompi kumpi huhu pitäisi paikkansa. Sitä vaan sanon, että ihmettelen, jos Kunyk siirtyy toisesta keskitason seurasta toiseen ja vieläpä sellaiseen, joka ei varmaan voi maksaa sen enempää. Yleensä siirrytään ns. "isompaan seuraan" tai sitten ihan vain rahan perässä jonnekin...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös