SaiPa kaudella 2018–2019

  • 565 411
  • 2 483

17Kovalchuk

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa & kahvakiekko
En oikein ymmärrä tuota marinaa yv-käsien puutteesta kun oli joka tapauksessa selvää että tulollaan on se yv-pakki ja fyysinen pakki. Missä järjestyksessä sitten tulevatkin, ei kai sillä mitään merkitystä ole? Denisov on myös paljon kädellisempi kuin täällä jotkut antavat ymmärtää. Virheiden lisääntyminen playoffeissa on ihan normaalia kun ruvetaan viidellä äijällä pelaamaan illasta toiseen. Maalahti taas saa nyt vähän turhaa kritiikkiä, kertokaa nyt ihmeessä miten hän ei olisi riittävä mies ylivoimaan varsinkin jos sitä laukaisuvastuuta saadaan kevennettyä tämän uuden kaverin muodossa?

Autioon on kova luotto, eikös hänestä ole mainittu että pelaa kypsästi ja hyvin viisaasti molempiin suuntiin? Salo oli myös vielä vuosi sitten sellainen kaveri että kuka tahansa olisi hyppinyt riemusta miehen tänne tullessa. Kyllä Lehterä hänet takaisin omalle tasolleen nostaa, ei epäilystäkään. Sneckissä näen edelleen todella paljon, Vainio on ainut joka edes vähän epäilyttää, eikä hänenkään varaansa olla varmasti mitään laskettu.

Kyllä tässä aika hyvissä ollaan, varsinkin kun muistetaan ettei joukkueen tarvitse vielä ihan valmis kauden alkaessa edes olla, sen yv-pakin hankinnan jälkeen tarkoitan. Tosin vähän sellainen kutina ettei enää viime kauden kaltaisiin vahvistuksiin kesken kauden tule olemaan varaa. Onko jo elokuu?

e. Ja lisätään vielä Löfquistista, täällä nyt unohdetaan miehen muut avut kuin se laukaus. Kyllä hänessä muutakin on, kiekon ylöstuojanahan Sam oli ihan omaa luokkaansa eikä puolustuspäässäkään mikään ihan lapanen. En usko SaiPaan tuloon millään tavalla, mutta mitäpä sitä tuli Denisovistakin aikanaan sanottua...
 

Blur

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Seeprat
Käydääs läpi nämä kolme nuorta tulijaa hieman tilastoskoutaten, mutta joskus nuorena herrojen pelaamista nähdenkin.. Milloin on viimeeksi nähty vastaavaa potentiaalia, josta osa on realisoitunutkin jo matkalla. Eivätkä todennäköisesti ole kalliita miehiä ja kaiken lisäksi vielä kaikki on helposti mahdollista pitää kevääseen 20 asti (Salo suoraan, Vainio&Autio optioilla)
Näille jätkille on annettava paikka näyttää. Eiköhän heidät huomata jo syksyn valmistavissa peleissä.

Jos ei kunnon miestä löydy niin voisin lähteä sarjaan ja todella moni yllättyisi, kuinka hyvä puolustus on. Tässä vaan on liian vähän miehiä yhtään pidempään juoksuun, eikä kilpailutilanne haittaa nuorten kehitystä alkuunkaan.

Vainio - Denisov
Maalahti - Autio
Salo - Sneck/Kojo
Sneck/Kojo



Veeti Vainio (S. 1997) (Rightin pakki | Villi kortti | TV | Areena | yle.fi Rightin pakki)
(13-14) 16-vuotiaana A-nuorten liigassa 35 9+14=23 +21 päälle U17 pelejä 12!
(14-15) 17-vuotiaana A-nuorten liigassa 42 13+31=44 +22 ja liigassa 2 peliä. U18 kisat yms päälle 23 peliä!
(15-16) 18-vuotiaana Liigassa 30 0+4 ja kuitenkin vain -2 junnu-Bluesissa liigajoukkeita vastaan!
Samalla kävi KeuPa:ssa lyömässä 6 1+4=5 ja +2.


Hei oikeasti tämä kaveri on aivan timantti, jolla viimeiset kaksi kautta KooKoon sopimuspelaajana on mennyt loukkaantumisten takia täysin penkin alle odotuksiin nähden. Vartta 188cm ja painoakin lienee karvan päälle ilmoitettu 82kg tämän kesän jälkeen. Heitän tähän, että pelaa 52 peliä ja tekee siinä sivussa 10+13 ollen kiekollinen liideri , syrjäyttäen Maalahden, Salon ja tämän hakusessa olevan hepun.

Erik Autio (S. 1995)
(12-13) 17-vuotiaana A-nuorten liigassa 38 3+5=8 -1
(13-14) 18-vuotiaana 38 4+18=22 +26
Tämän jälkeen lähti yliopistoon neljäksi vuodeksi, jossa tehot kulkeneet aika samaa rataa n. 0.3ppg, mutta +/- -4, -8, +33(mestaruuskausi) ja viimeisellä kaudella -1
All-around pakki, joka voi olla vaikka Vainion parina, varmasti pieni kaukalo kasvattanut reagointikykyä ja todennäköisesti tuliaisina on myös aimo annos kovuutta. viime kaudella NCAA:n "Sportmanship Award"..

Robin Salo (S. 1998)
Lainaus eliteprospectsista:

Skates well with very strong balance and overall mobility…has impressive vision reading the forecheck and poise when pressured, Futureconsiderations.ca 2017
He is effective in all three zones and can be utilized in all game situations, Hockeyprospect.com 2017

(14-15) 16-vuotiaana A-nuorten liigassa 45 10+16=26 -5
(15-16) 17-vuotiaana A-nuorten liigassa 27 10+7=17 +5
Liigassakin 16 peliä kiikareilla -6
(16-17) 18-vuotiaana Liigassa 54 peliä 1+15=16 +-0
(17-18) Liigassa Valtosen koirankopissa heikko kausi
 

Mctavish85

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pitkästä aikaa SaiPalla on tosi mielenkiintoinen joukkue. Vainio on tosiaan erittäin lahjakas kaveri jonka kehitys on loukkien takia polkenut paikallaan pari viimeistä kautta. Terveenä ollessaan Vainio voi nousta ihan kärkipuolustajien joukkoon SaiPassa. Voi olla parhaimmillaan aivan timanttia SaiPalle, kun muistetaan myös se että ei ole kallis kaveri SaiPalle.

Robin Salolta odotan myös paljon. Salo voi ensi kauden aikana nousta ihan kärkipakkien joukkoon SaiPassa. Salo on myös lahjakas pelaaja ja hänellä varmasti löytyy pelihaluja heikosti menneen viime kauden jälkeen. Lehterä tarjoaa Salolle varmasti isoa roolia ja peliaikaa on luvassa varmasti runsaasti. Uskoisin että Salo pelaa kauden alkaessa varmasti ykkös- tai kakkospakkiparissa. Hänelle varmasti annetaan tilaisuus ottaa se paikkansa siellä.

Erik Autiosta on myös hyvin vahvat odotukset. Ensi kausi saattaa olla hänelle se läpimurtokausi ammattilaissarjassa. Vaatii varmaan vähän aikaa ennen kuin hän täysin pääsee Liigavauhtiin kiinni mutta kun on noinkin lahjakas kaveri kyseessä niin uskoisin että Autio ottaa isoja harppauksia kehityksessä kauden aikana. Hänestä on jäänyt sellainen vaikutelma että kyseessä on urheilullinen ja ammattimainen kaveri.

Enkä ole ollenkaan huolissaan tuosta SaiPan puolustuksesta. Etenkään kun Tuomenoksa haeskelee vielä sitä kiekollista yv-spesialistia. Silti siellä on jo nyt Denisov josta on apuja myös ylivoimalle, hänellä on kuitenkin hyvä pelikäsitys niin kuin viime kevään otteluissa jo nähtiin. Maalahti on mielestäni myös ihan hyvä pelaaja YV:lle. Kalle pelasi kuitenkin viime kaudella uransa parhaan kauden ja varmasti tuommoinen antaa hänelle lisää itseluottamusta ensi kauteen lähdettäessä. Tuolle pohjalle on helppo rakentaa. Lisäksi Maalahti tuo sitä kokemusta tuonne nuorten pelaajien joukkoon yhdessä Denisovin kanssa.

Sitten siellä on vielä Sneck, joka pelasi kyllä viime keväänä erittäin hyvin. Varsinkin ne pleijarit oli Sneckiltä kyllä todella hieno suoritus. Tuokin antaa Sneckille varmasti itseluottamusta lisää ensi kauteen lähdettäessä. Sneck on tavallaan saatu ajettua sisään koviin peleihin ja nyt tuolle pohjalle on hyvä rakentaa. Sneckistä voi ihan hyvin kehittyä vaikka Lappalaisen kaltainen puolustaja SaiPalle.

Kojo sai myöskin pelata viime kaudella paljon liigapelejä vaikka kausi päättyikin loukkaantumiseen jo talvella. Kojo on isäntä nro:2 ja paljon hyvää näen kyllä hänenkin pelaamisessaan. Viime kaudella jalka ei ihan riittänyt aina, mutta kunhan Kojo saa itsensä pelikuntoon ja pääsee vaan pelaamaan, niin Kojo on kyllä myöskin erinomainen isäntä tuonne puolustukseen.

Eiköhän Vaakanaisen, Taipaluksen, Savilahti-Naganderin ja Carsonin sopimuksista jäänyt pelaajabudjettiin sen verran rahaa että niillä rahoilla voitiin pitää Denisov ja niillä voidaan myöskin hankkia se YV-pakki. Vaakanaisen kohdalla toki tilanne voi vielä muuttua ja parhaimmassa tapauksessa hän saattaa pelata ensi kaudella Euroopassa, mutta varmaan Vaakanaisen hinta on jo noussut ihan uudelle tasolle, koska hän kuitenkin pelasi keväällä monta A-maaottelua ja sehän tunnetusti nostaa pelaajan hintaa. Mutta eiköhän SaiPassa olla valmiina tarjoamaan hänelle pelipaikkaa ensi syksynä jos ensi kaudella ei vielä paikka aukea taalakaukaloissa. Mutta silti en usko siihen, että Vaakanainen ensi kaudella Euroopassa pelaisi.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kun tuosta puolustuksen kiekollisuudesta puhutaan, niin isoimpana menetyksenä nähdään Lappalaisen poistuminen. Hyvät pisteet koko kaudelta, mutta aikamoinen löfqvistin-tauti oli Lassellakin kauden jälkipuoliskolla. Tämän vuoden puolella playoff-pelit mukaan luettuna Lappalainen veti kiikaritehoilla 25/29 pelistä. Runkosarjan 20 viimeiseen peliin 1+4 ja playoffeissa 9 peliin 0+1. Ei nuo kauden tärkeimpien pelien teot niin kauheita olleet, etteikö korvaaminen voisi olla ihan mahdollista jo olemassa olevien kavereiden toimestakin. Kun Lappalaisen palkka varmaan otti täksi kaudeksi stepin ylöspäin, niin en näe kovinkaan huonona, että tuota yv-osaamista puolustukseen haetaan tällä hetkellä ulkoapäin.
 

kunnonjykit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Miun mielestä Lappalainen jäi vähän taustalle (hoiti toki tonttinsa OKsti, mutta ei enää ollut se sama säkenöivä pelaaja) marraskuun myötä, samoihin aikoihin kun ekat KalPa-huhut alkoi pyörimään.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Lasse Lappalaisen viime kauden tehot runkosarjassa olivat 5+20=25 (+1) ja play offeissa 0+1=1 (+0), ja Kalle Maalahdella vastaavasti 6+9=25 (-7) ja 0+4=4 (+3). Maalahdella oli vähän rumempi miinus runkosarjassa, mutta toisaalta Kalle myös pelasi keskimäärin kaksi minuuttia enemmän ottelua kohden. Minä uskon että juhlakauden SaiPan puolustuksesta saadaan rakennettua Denisovin, Maalahden ja THE Rightin pakin johdolla hyvin toimiva kokonaisuus.

Muuten olen sitä mieltä, että varsinkin kiekollista vastuuta kantavien puolustajien pärjäämisessä iso osa on kiinni viisikkopelaamisesta. Muistan kuinka Santanen lupaili että hänen SaiPansa kääntä peliä hiukan nopeammin kuin Tirkkosen SaiPa, ja lopputulos oli katastrofi. Pakit eivät saaneet kiekkoa liikkeelle, eikä tilanteesta voinut syyttää pelkästään SaiPan puolustajia. Lappalaisella ja Maalahdella ei silloin osaaminen riittänyt, mutta tilanteen nopeaan korjaamiseen olisikin tarvittu joko pelitavan täydellinen muuttaminen lyhyessä ajassa tai pari erikkarlssonia.

 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Lasse Lappalaisen viime kauden tehot runkosarjassa olivat 5+20=25 (+1) ja play offeissa 0+1=1 (+0), ja Kalle Maalahdella vastaavasti 6+9=25 (-7) ja 0+4=4 (+3). Maalahdella oli vähän rumempi miinus runkosarjassa, mutta toisaalta Kalle myös pelasi keskimäärin kaksi minuuttia enemmän ottelua kohden.
Ylivoimalla Lappalainen sai kuitenkin puolustajista päävastuun 172 min yv-aikaa ja noin 50 min enemmän kuin Maalahdella. Tehopisteet ylivoimalla Maalahti 3+10 ja Lappalainen 3+9.
 

Kuntz

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Minäkään en olisi huolissani puolustuksen kiekollisesta osaamisesta. Lappalainen oli paha menetys, mutta täysin korvattavissa. Maalahti on silmissäni luovempi hyökkäyspäässä kuin Lappalainen, vaikka Lasse nokittaakin fyysisyydellä ja paremmalla laukauksella. Viime kaudella Maalahti teki muutaman todella komean yksilösuorituksen tärkeässä paikassa ja osoitti pystyvänsä ratkaisemaan pelejä henkilökohtaisella suorituksella. Lisäksi pistemäärä meni kauden aikana miehillä tasan.

Ensi kaudella pelkän Maalahden varaan ei tarvitse laskea "mitään", vaan tuleva pakkihankinta oletettavasti pyörittää ylivoimassa ykkösviulua. Maalahti tulee hyvänä kakkosena kiekollisessa pelissä ja lupaavat Vainio, Salo ja Autio täydentävät. Uskon että joku näistä kolmesta vielä breikkaa kauden aikana kunnolla ja sitten meillä onkin jo 3 kappaletta 20-30 pisteen pakkeja. Blurin kirjoitus yllä kuvaa hyvin näiden uusien tulokkaiden potentiaalia, olkoonkin vahvasti tilastopohjainen analyysi. Denisovin laskin vähän tämän hahmotelman ulkopuolelle vaikkei kädetön olekaan, sillä hänen vastuualueensa tulee olemaan selvästi puolustavassa ja alivoimapelissä.

Paljon on laskettu potentiaalin varaan, mutta niin oli viime kaudellakin. Maalahti ja Lappalainen jäivät edelliskaudella alle 10 pisteen ja molemmilla tehotilasto näytti todella rumalta. Taipalus oli floppi jo ensimmäisellä kaudellaan ja Vaakanainen huippuhankintana kuitenkin vasta nuori ja potentiaalinen. Lisänä tasaisen varma Carson ja oman pään hasardit Savilahti ja Sneck. Silti pakistoa osattiin pitää suhteellisen laadukkaana, kun tiedettiin kavereiden potentiaali. Moni ottikin kauden aikana harppauksia eteenpäin ja/tai takaisin omalle tasolleen.
 

Barney

Jäsen
Mielestäni Lappalaisen lähdösta koituvaa aukkoa SaiPan puolustuksessa korostetaan aivan liikaa. Olihan Lappalainen syyskaudella erittäin tehokas, mutta hänen tehokkuutensa heikkeni merkittävästi kauden edetessä. Yksi asia, jota ei kovin useasti oteta huomioon pelaajia vertaillessa, on peliaika. Se kertoo aika selvästi sen, kuinka suuressa arvossa valmennus pitää tiettyjä pelaajia. Lappalainen oli kuitenkin runkosarjassa vasta joukkueen viidenneksi eniten pelannut puolustaja ja playoffeissa neljänneksi.

Voidaan siis todeta, että Lehterä piti suuremmassa arvossa Maalahtea, Vaakanaista, Denisovia ja Carsonia kuin Lappalaista, sillä he kellottivat isompia minuutteja läpi kauden. Esimerkiksi Maalahden jatko oli omissa papereissani huomattavasti tärkeämpi kuin Lappalaisen jatko olisi ollut. Maalahti on Lappalaista parempi pelaaja ja kaiken lisäksi vielä oma kasvatti. Lappalaisen hintalappu kasvoi todennäköisesti vielä syyskauden aikana melko suureksi, joten hinta-laatusuhteeltaan hän tuskin olisi ollut kovin hyvä palanen SaiPan tulevan kauden palapelissä.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olin listaamassa Niclas Westerholmia yhdeksi suureksi yllättäjäksi asianmukaiseen ketjuun. Olisin povannut, että hän pelaa niin loistavasti, että syrjäyttää lopulta itsensä Tuohimaan. Huomasin kuitenkin, että kaveri on merkitty Eliteprospectsin mukaan AHL-joukkue Milwaukee Admiralsin joukkueeseen. Mikäs se Westerholmin tilanne oikein on? Minulta on tämä AHL-kuvio mennyt ohi.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ellei mitään jättimäistä yllätystä tapahdu, ni pelaa ainakin ensi kauden vielä SaiPassa.
Ok. Kiitos tiedosta. Jostain syystä Eliteprospects on poistanut Westerholmin SaiPan listoitalta ja siirtänyt Admiralsin listoille. Olen huomannut, ettei Elite tosiaankaan aina pidä paikkansa. Onneksi on Jatkoaika.com!
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Raumalle nappasivat kovan kaverin. Jenkkeihin lähteneen Riikolan korvaaja ja isoon rooliin Lukkoon. Samantasoista hakua odotan meillekin, vähintään. Linkki Eliteprospects.

Jakub Krejcik - Elite Prospects

E; Perhana, piti mennä spekulaatiot ketjuun.
 

Herra Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Onko SaiPalla tällaiseen paalua?
SaiPalla on ehdottomasti rahaa, mutta onko varaa niin sanotusti. SaiPallahan on terve talous. Tosi asia on myös se, että SaiPan pitää olla nöyränä rahan edessä sillä SaiPalla ei ole takanaan todella varakasta tahoa ja yleisömäärät ovat liian pieniä suurempaan budjettiin. Toisaalta SaiPan tapa pyörittää liigaseuraa on kestävä ja viisas.
 

Ferris

Jäsen
Paljonkohan on halvempi lopulta?

Ei hajuakaan. Jotenkin lähtökohtaisesti ajattelin vaan, että yhden eurooppalaisen kärkikiekkomaan maajoukkueen vakiokalustoon kuuluva pakki lienee aikalailla erihintainen kuin ns. "tusina"-AHL-pakki. Voin hyvinkin olla väärässä.

Yhtä hintakoria pidemmälle kurottaisin vielä.

Tää ei oikein yksinkertaiselle auennut, tarkoitatko että halvempaan suuntaan vai mitä?
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tää ei oikein yksinkertaiselle auennut, tarkoitatko että halvempaan suuntaan vai mitä?

Bingo.

SaiPalla on ehdottomasti rahaa, mutta onko varaa niin sanotusti. SaiPallahan on terve talous. Tosi asia on myös se, että SaiPan pitää olla nöyränä rahan edessä sillä SaiPalla ei ole takanaan todella varakasta tahoa ja yleisömäärät ovat liian pieniä suurempaan budjettiin. Toisaalta SaiPan tapa pyörittää liigaseuraa on kestävä ja viisas.

Hyvä näin. Ensimmäinen lause ei oikein aiennut yksinkertaiselle.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Juuri se, että kysyit onko SaiPalla paalua eli rahaa käytössään. On kyllä mutta on oltava säästäväinen rahan kanssa. Mieluummin joka kaudella pitää tehdä pientä voittoa ja säästää turhissa kuluissa.

No just näin. Turha siis haikailla toverin @heavylutaa18 tavoin valmiiden EHT-tason pakkien perään. SaiPassa toisaalta sellaisiksi voidaan jalostua.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Denisovin jatko näytti, että alekorien aika on ohi. Voidaan kilpailla muuallekin kelpaavista ns. valmiista pelaajista eikä jokainen uusi pelaaja ole arpa. Se puuttuva pakki tosin lienee sellainen vähän arpa koska sellaisia parinkymmenen pisteen oikealta laukovia pakkeja ei liikaa ole markkinoilla. Uskoisin, että joku AHL taustainen pelaaja naarataan pelaamaan ekaa kauttaan Euroopassa.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
No just näin. Turha siis haikailla toverin @heavylutaa18 tavoin valmiiden EHT-tason pakkien perään. SaiPassa toisaalta sellaisiksi voidaan jalostua.

Haluaisin kyllä uskoa että nyt on aika ottaa seurana se yksi steppi eteenpäin ja vakiinnuttaa paikka playoffs joukkueena Liigassa. Se vaatii rahakirstun kantta hieman enemmän auki ja luulen että se on mahdollista jo tällä kaudella. Hankitaan selvä kiekollinen johtaja alakertaan eikä mitään toivotaan toivotaan arpaa tällä kertaa. En toki revi niitä kuuluisia pelihousuja vaikka sieltä joku "arpa" tuleekin, kunhan tulee koodinimi viivapeloite, sen verran potentiaalia joukkueessa on ja joku nuori tulee lyömään läpi pakistossa.

Joukkue on kuitenkin tätä yhtä palikkaa vaille valmis. Kerralla kuntoon.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
No just näin. Turha siis haikailla toverin @heavylutaa18 tavoin valmiiden EHT-tason pakkien perään. SaiPassa toisaalta sellaisiksi voidaan jalostua.

Miksi EHT-tasoisista paketista ei saisi haaveilla? Denisov on jo sellainen ja teki juuri sopparin Lappeenrantaan. Ja aiemminkin Lappeenrantaan on naarattu esim. Slovakian maajoukkueen kapteeni Lintner sekä Salcido, joka oli pari kautta aiemmin ollut AHL:ssä pakkien pistepörssin kakkonen. Lintner ja Salcido tulivat vielä joukkueeseen samaan aikaan. Taisipa SaiPassa parilla kaudella pelannut Daniel Sondellkin olla EHT-pakki.

Jos tuollaisia hankintoja on tehty ennenkin, niin miksi sellaisesta ei voisi edes haaveilla nyt?
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Miksi EHT-tasoisista paketista ei saisi haaveilla?
Tähän voisi vielä tarkentaa, että ensi kauden SaiPaa vahvistava Vladimir Denisov ei ole pelkästään EHT-pakki [tai oikeastaan "EHT-tason pakki", tarkennuksena kirjoittajalle @Ralph], vaan on pelannut Valkovenäjän joukkueessa myös 10 x MM-kisat ja niissä 55 ottelua.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös