SaiPa kaudella 2015–2016

  • 574 718
  • 2 477

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna, Ketterä
Toivottavasti Zboril nähdään vihdoin ja viimein myös siellä edustusjoukkueessa, eikä pelkästään junnuissa.
 

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Njoo voi olla tyytyväinen. Olisin ehkä toivonut jotain vähän enemmän puskista tulevaa sopparia. Niemisen tulo oli enemmän tai vähemmän tiedossa. Hienoa kuitenkin, että Hattu palaa. Oli törkeän kova ja näytti arvostavan faneja. Lämmittää myös sopparin pituus.

Zborilin option käyttö vähän ihmetyttää. Ei ole kuitenkaan toistaiseksi saanut pienintäkään näytönpaikkaa, vaikka mahdollisuuksia olisi ollut.

E:
Sopimuksesta ilmoitettiin tienvarsimainoksella. Korjasin linkin lainaukseen.
 

Altec

Jäsen
Niemiselle siis 1+2 soppari. Seuran optiolla kahdesta seuraavasta. Aika hienoa!
 

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
Jos näin omasta näkökulmastani tuota Hatun siirtoa tarkastellaan niin en olisi mihinkään muuhun seuraan Hattua halunnut päästää kuin SaiPaan, koska se on toinen suosikkiseurani kuten olen todennut moneen kertaan, joten hienoa että Hattu saa SaiPassa toisen tilaisuuden.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Jep, eli tuo huhu piti paikkansa. Hattu Nieminen 1+2 sopparilla SaiPaan. Lähteenä SaiPan twitter tili.
 

ahal

Jäsen
Mitähän tässä sit oikein uutisoidaan? Liigajoukkueet kekseliäänä jälleen - SaiPa vie uuden pelaajansa julkistuksen vilkkaan tien varteen | Yle Uutiset | yle.fi
Sopimuksesta ilmoitettiin tienvarsimainoksella. Korjasin linkin lainaukseen.
Janin ja Zborilin sopimukselle iso peukku ylöspäin. Molemmat luovat positiivisia odotuksia. Mutta julkistukselle sen sijaan peukalo alaspäin. En halua olla kukkahattusetä, mutta joukkueen tärkeimmän pelaajan sopimusta en soisi ilmoitettavan griilimakkaroiden ja tuulilasinpesunesteiden yms. hörtön keskellä. Vaikka Nieminen on jo entuudestaan tuttu. Toivon hartaasti, että joukkueen uusien pelaajien esittely mainostauluissa jää tähän yhteen kertaan. Kunnioitetaan ihmistä.

Jos takana on sponsori, niin vietäköön tilaisuus sen tiloihin tai muuten kivaan paikkaan. Mutta ei mihinkään hemmetin mainostolppaan. Myös YouTube on oiva väline, jos sitä käyttää kuten Jussin tapauksessa. Kaupunkien ja kylien kadut ja ikkunat ovat täynnä mainoskamaa. Jos tien varrella kyttäät tiettyä ilmoitusta, saatat aiheuttaa vaaratilanteita omille ja muille. Siksi en pidä myöskään tienvarsien vaalimainonnasta.

EDIT. Lisätään vielä loppuun ehdotus. Kun SaiPa julkaisee seuraavan kerran pelaajasopimuksia, voisiko esim. omaa ravintolaa hyödyntää? Kaikille lounas kahveineen 5 eurolla ja bonuksena uusien pelaajien esittely... Ilmoittautuminen Facebookin kautta.

Tai Koskimiehen liikkeessä silloin ja silloin, samana päivänä tuotteet x ja y -50 % jne.

Pientä vinkkiä tulevasta voisi antaa pyörittämällä Juutuubissa videopätkää, jossa tuloillaan oleva pelaaja esiintyy... monien muiden ohella. Onhan näitä mahkuja.
 
Viimeksi muokattu:

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tervetuloa takaisin Hattu! Tässä haetaan selkeää jatkuvuutta ja varmaan aika 50/50 pelaavat ensi kaudella jos vaan Volvo jaksaa vielä startata. Hyvä kaksikko, molempiin voi luottaa.

Ilmeisen hyvät muistot jäänyt SaiPasta, kun ei näitä paluumuuttajia ihan älyttömän usein kuitenkaan nähdä.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Mutta toisaalta seuran kannalta edullinen jos Hattu ei enää osoita olevansa pelimies, kuten ilmeisesti Bluesissä kävi.

Hattu taisi kertoa jossain haastattelussa että syyskausi Bluesissa meni penkin alle osittain siviilielämän ongelmien takia. Keväällä sitten otteet paranivat kun tilanne siviilipuolellakin helpotti, päästettyjen maalien keskiarvo oli syyskaudella 3,17 mutta keväällä 1,71. Sikäli floppipelko on aika pieni.
 

Bacon

Jäsen
No nyt on ensi kauden maalivahtiosasto kunnossa. Luotto on kova, heitti kumman tahansa askiin. Ja kuten Zolomy tuossa kertoikin niin Niemisen lähipiirissä oli ilmeisesti jotain suurempaa ongelmaa ja keskittyminen ei ollut tietenkään sen takia kentällä tapissa. Kun asiat olivat kääntyneet parempaan päin niin tulos näkyy heti tilastoissa. Sama kova veska sieltä tulee kuin mikä täältä lähtikin, siitä ei tarvitse huolehtia.

Zborilin optio sen sijaan oli iso ylläri. Olin ihan varma, että kaveri lähtee haistelemaan uusia tuulia, kun edustuksesta ei paikkaa auennut. Ehkä tarkoitus on nyt kesällä laittaa fysiikka kuntoon, sitten Mestistä kokeilemaan ja sen jälkeen mahdollinen debyytti edustuksessa.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Omasta mielestä floppiriski Niemisen kohdalla on mitättömän pieni. Ongelmien jälkeen otteet olivat todella hyviä ja me saatiin pojjaat huikea maalivahti Hattu takaisin joten tervetuloa.



Miettikää nyt vittu mikä maalivahtikaksikko meillä on ensi kaudelle! Eihän tässä voi kuin laulaa, että on tänään onnenpäivä ei huolesta häivä on tänään onnenpäivä ja lätäkössä loiskin tai jotain sinne päin.


Kiitos SaiPa!
 

theref

Jäsen
Luulisin että maalivahdit pelaavat ensi kaudella pelit tyyliin 50/50.
Markkanen saa tarvitsemaansa huilia ja SaiPa näkee/varmistuu onko Niemisestä astumaan Markkasen saappaisiin.
Vailla mitään ttietoa, luulisin tai arvaisin, että Niemisen ensi kauden sopimus tuskin on hirvittävän kallis. Seuran optiovuodet puolestaan varmasti sitten 1-maalivahdin vastaavalla tasolla.
 

redpecka

Jäsen
Ihan ensimmäiseksi: Nyt saattaa SaiPalla olla oikea the tandemi.

Mutta skepsiskamaa pukkaa silti tähän heti, jos et diggaa - rullaa yli. Kuinka moni muistaa Hatun kauden? Aloitti Tirkkosen ekana kautena hyvin kuten koko SaiPa. Ilmeisesti näihin aikoihin joku olikarkki kiinnostui Venäjällä. SaiPan "alamäki" alkoi / "Tirkkose kuherruskuukaudet" loppuivat kumminkin joskus vuoden vaihteen jälkeen ja se Nieminen oli jenginsä näköinen eli aikas surkea. Oli tavallaan lottovoitto että ne karkit ostivat Niemisen vanhoilla meriiteillänsä ja SaiPa sai sitten jotain tuuraajia tilalle (mielestäni ei parempia muttei huonompiakaan). J. Hatunkaan kanssa ei olisi HIFK:a kaadettu.

Mutta Jani Nieminen on jo osoittanut osaavansa pelata jääkiekkopeliä, joten monestihan nämä saattavat olla ihan "henkimaailman" asioita ja varsinkin veskarien kohdalla. Mahdollisuus on olemassa ja uskon ja toivon että kykenee pelaamaan tarvittavalla tasolla ja pelailisivat Volvon kanssa vaikka fiftisixti ensi kauden. Mutta kun kyseessä on SaiPa ja sen (mielestäni) *)surullisenkuuluisa politiikka, niin mitä vain voi tapahtua.

*) Surullisenkuuluisuudella viittaan vain ja ainoastaan peluutusjärjestelyihin, muutenhan SaiPa on ollut kuuluisa erittäin hyvistä ykköskassareista aina jostain kamppureista lähtien, ties vaikka aikaisemmistakin, mutta elämäni ei sinne riitä.

Markkanen oli viime kaudella pieni pettymys ja tuskin mitään ihmeellistä potkua ensi kaudeksikaan mistään taikoo, joten hyvä kakkonen on SaiPan elinehto.

Sinne sitten meni sitten taas Benkku, alkoi olla jo vissiin liian hyvä availemaan luukkuja. Hyvä SaiPa!
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Jessss! Niemisen 1+2 vuoden soppari näytti ensin rakenteeltaan vähän yllättävältä, mutta eiköhän siinä ole ihan selkeä logiikka taustalla. Tuleva kausi voisi mennä Jussin kanssa 50/50 työnjaolla, ja seuraavalla kaudella olisi sitten puikoissa uusi valmentaja ja tarjolla mahdollinen ykkösmaalivahdin ruutu. Lähtökohta varmasti on että optio käytetään ja Nieminen ottaa ykkösveskarin vastuun, mutta yhtälössä on sen verran paljon muuttuvia tekijöitä että tilanne kannattaa puolin ja toisin tarkistaa vielä ensi keväänä ennen option käyttämistä. Pitkä sopimus luotettavan maalivahdin kanssa voi olla myös SaiPalle hyvä valttikortti, kun Tirkkosella haetaan seuraajaa.

Hieno homma että toimistolla saatiin tällainen sopimus tehtyä. Extra iso kiitos kuuluu myös Paviaaniuroksen laumalle, jonka kauden 2012-13 toiminta vaikutti ilmeisen paljon siihen että Nieminen halusi jatkaa uraansa nimenomaan Kisapuistossa. Hienoja kommentteja oli SaiPan tiedotteessa:

Jani Nieminen SaiPan tiedotteessa kirjoitti:
- Upeilla, innostuneilla fiiliksillä palaan takaisin. Lappeenranta, SaiPa ja fanit tekivät lähtemättömän vaikutuksen minuun edellisellä kerralla ja tuntuu kuin kotiin palaisi. Lähtiessäni Lappeenrannasta toivoin ja tavallaan tiesin joskus palaavani ja nyt hetki oli oikea, Nieminen kertoo tunnelmistaan sopimuksen allekirjoituksen jälkeen.

- Lähtö SaiPasta oli haikea, mutta samalla olen todella kiitollinen seuralle siitä, että sain mahdollisuuden kokea KHL. Siirto kesken kauden oli tunteikas ja vieläkin tulee kylmät väreet siitä kun mietin viimeistä kohtaamistani fanien kanssa kaiteella.

Zborilin option käyttäminen on myös hyvä juttu. Kuten Bacon tuolla kirjoittelikin, niin varmaan option käyttöön liittyi yhteisymmärrys siitä että Adam hoitaa kesällä fysiikkansa Liiga-pelaajalta vaadittavaan kuosiin, ja saa syksyllä näytön paikan Liiga-miehistössä.
 

Bacon

Jäsen
Extra iso kiitos kuuluu myös Paviaaniuroksen laumalle, jonka kauden 2012-13 toiminta vaikutti ilmeisen paljon siihen että Nieminen halusi jatkaa uraansa nimenomaan Kisapuistossa.

Jotain tän tyylistä siellä ennen Niemisen lähtöä Kaiteella oli. Taidettiin myös parissa Blues pelissä miestä muistaa pienellä chantilla, kun kättelyiden jälkeen hän tuli vielä erikseen morjestamaan. Mutta kyllä koko Kisapuisto ja SaiPan kannattajat olivat erittäin komeasti miehen takana. Pelkkiä positiivisia kommentteja sai kuulla ympäri pitäjiä ja yksi mieleen painuva juttu oli se kuuluisa spin-o-rama, kun yleisö syttyi ihan täysin ja lähti huutamaan Niemisen nimeä. Kyllähän suuri kiitos kuuluu tästä jatkosopimuksesta koko SaiPan yhteisölle. Nää on niitä hienoja juttuja.

Linkit youtubeen.
 

redpecka

Jäsen
Voi olla terävä huomio tämä @rattussovjeticus :in skenaario Hatun 1+2 -pahvista. Siellä ei ole vielä tiedossa kuka erkki luotsaa SaiPaa ensi kauden jälkeen ja soppareita ehkä tehdään sitä silmällä pitäen: voi olla että seuraava valkku ei pidä Hatusta tai pelaaja ei pidä erkistä.

Zboril nyt on on aivan turha soppari, elleivät näe että hänellä on jotain annettavaa ensikauden aalle. Meillä on käynyt niin moni taitoniekka kokeilemassa ja parhaimpina näistä ehkä se vanhempi Jokila ja viime kauden Piitulainen ja jos ja kun nämäkään ei riitä niin miten ikinä joku puolimetriä lyhyempi ulkomaalainen. Tämän siis totean valitettavasti, mutta kokemuksella.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei sitä tiedä, vaikka Zboril olisi uusi Lubomir Vaic. Ei nyt tule tuomita, kun kaveri ei ole edustuksessa pelannut peliäkään...
 

Paviaaniuros

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hieno homma että toimistolla saatiin tällainen sopimus tehtyä. Extra iso kiitos kuuluu myös Paviaaniuroksen laumalle, jonka kauden 2012-13 toiminta vaikutti ilmeisen paljon siihen että Nieminen halusi jatkaa uraansa nimenomaan Kisapuistossa.

Jotain tän tyylistä siellä ennen Niemisen lähtöä Kaiteella oli. Taidettiin myös parissa Blues pelissä miestä muistaa pienellä chantilla, kun kättelyiden jälkeen hän tuli vielä erikseen morjestamaan. Mutta kyllä koko Kisapuisto ja SaiPan kannattajat olivat erittäin komeasti miehen takana. Pelkkiä positiivisia kommentteja sai kuulla ympäri pitäjiä ja yksi mieleen painuva juttu oli se kuuluisa spin-o-rama, kun yleisö syttyi ihan täysin ja lähti huutamaan Niemisen nimeä. Kyllähän suuri kiitos kuuluu tästä jatkosopimuksesta koko SaiPan yhteisölle. Nää on niitä hienoja juttuja.

Voi pojat miten hieno sopimus!

Tästä saa kyllä melkoisesti voimaa tulevaan kauteen ja ennen kaikkea uskoa siihen, että meidän apinoimisella seisomakatsomossa ja milloin ties missä on ihan oikeasti merkitystä pelaajille. Jopa siinä määrin, että aiemmin koetut positiiviset hetket nousevat esiin yhtenä vaikuttavana tekijänä, kun pelaaja pohtii uransa jatkoa. Kovia juttuja, hienoja juttuja.
 

redpecka

Jäsen
Ylläoleviin: On sillä kyllä saatanallinen voima tuolla katsomokulttuurilla. Ajatelkaa että esimerkiksi raijanklennin ura saattoi olla tässä! Mistä saa polone sopparia enää mihinkään? Itseluottamus nujerruettu ja luultavasti tyttiskin jättänyt (koska kuka missi haluaisi olla kenenkään kanssa jolle vihelletään). Veikkaan että Spina miettii lausuntojaan seuraavassa Turun Sanomissa vaikka miten vituttaisi tirkkone ja vedyt.
 

redpecka

Jäsen
Ei sitä tiedä, vaikka Zboril olisi uusi Lubomir Vaic. Ei nyt tule tuomita, kun kaveri ei ole edustuksessa pelannut peliäkään...
Ted raikkaan positivisen kautta kuten aina. Voidaanhan me toivoa ja toivoa parasta. Mutta kyllähän elämässä - anteeksi lätkässä, myös tietyt lainalaisuudet toteutuvat useammin kuin epätodennäköiset skenaariot.

Mitä odotat henkilökohtaisesti Zborililta?
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En suinkaan ole aina positiivinen. Zborilin suhteen olen neutraali. Poika ei ole pelannut peliäkään edustuksen riveissä, joten ei voida tietää onko minkälainen vahvistus sinne. Junioreissa kuitenkin kovia tehoja, joten olisi hölmöä jos kaveria ei edes kokeiltaisi? On se sitten fyysisesti raakile tai ei. On niitä kovia tekijöitä pienissäkin pelaajissa olemassa. Eiköhän ne siellä jotain potentiaalia miehessä näe, kun sopimuksenkin sorvasivat.

Odotan henkilökohtaisesti, että Zboril pääsee näyttämään edustusjoukkueessa mitä osaa. Jos on tyhjä arpa, niin sitten on. Sitten keksitään jotain muuta. En ymmärrä, että tyrmätään ilman, että on saanut näytön paikkaa.
 

redpecka

Jäsen
Odotan henkilökohtaisesti, että Zboril pääsee näyttämään edustusjoukkueessa mitä osaa. Jos on tyhjä arpa, niin sitten on. Sitten keksitään jotain muuta. En ymmärrä, että tyrmätään ilman, että on saanut näytön paikkaa.
Ok. Vastauksesi tyydytti. Enhän minäkään nyt ole molotovinkoktaileja tämän niskaan heittämässä heti kun kentälle luistelee - puhuin vain omasta pessimistisestä näkökulmastani tämäntyylisiä tapauksia kohtaan, joita SaiPassa on nähty. Kaikki varmaan toivoo hyvää ja parasta. Minäkin. Silti hieman ihmettelin tätä jatkoa siihen nähden kuinka määrätietoisesti kaveria ajettiin esimerkiksi viime kaudella sisään edustukseen. Minulla ei raksuta tämä yhtälö mainittavan kovaa ääntä pitäen.

Mutta toisaalta, koko tämä Adam Zboril -keskustelu on aika toissijaista, sillä odottelemme kovempia tulijoita/optiojannuja, mutta itseäni silti hiukka kiinnosti tämäkin. Tää on sitä että on kiinnostunut mikrotason muuveistakin.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
... puhuin vain omasta pessimistisestä näkökulmastani tämäntyylisiä tapauksia kohtaan, joita SaiPassa on nähty.

No juu, eipä tässä kovin suuria odotuksia voi Zborilin varaan rakentaa, mutta luultavasti tämä on aika halpa arpalappu kuitenkin. En ole livenä nähnyt Zborilia ikinä, mutta ei kai Adam mikään jokila-piitulainen -tyylinen mikkihiiri kuitenkaan ole? Miehekkäät 112 minuuttia jäähyjä viime kaudella A-junnuissa kertovat siitä, että pienestä koosta huolimatta ainakin pyrkimystä fyysiseen peliin (tai muuhun rottailuun) löytyy. Ja jos 171 cm/80 kg ruhoon tarttuisi kesällä vielä muutama kilo lihasta lisää, niin ei Liigassa pärjääminen ihan mahdottomus ole. On siellä pienemmätkin pärjänneet!
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Kun menneellä kaudella joukkueessa oli silmiinpistävä fyysisyyden puute, niin tuollaisen takkatikun kokoisen Zborilin sopimus ei siihen parannusta tuo.

Ilmeisesti tuo Niemisen sopimus on muodoltaan tuollainen 1+2 vuotta siksi, että nähdään mikä miehen pelaamisen taso on ja jos se hyväksi todetaan, niin silloin käytetään optio.
Uskoisin kyllä, että Nieminen onnistuu ja silloin on jatko Markkasen uran loppumisen jälkeen turvattu.
 

ahal

Jäsen
Kun menneellä kaudella joukkueessa oli silmiinpistävä fyysisyyden puute, niin tuollaisen takkatikun kokoisen Zborilin sopimus ei siihen parannusta tuo.
Zboril on pikkuisen HPK:n Ville Järveläistä kookkaampi, mikäli tilastoihin on uskominen. Jos nyt jo painaa 80 kiloa, paljoa lisämassaa ei pysty n. 170 sentin varteen ottamaan ilman, että se näkyy vaikkapa luistelussa. Nyt se on jouhevaa ja sulavaa. No ei ihan Julius Junttilan luokkaa, mutta hyvää kuitenkin. Kaverin pelisilmä on terävä ja valpas, ja hän laukoo hyvin. Uskoisin, että kesän harkkapeleissä tulee jo näytönpaikkoja. Muutenhan sainauksessa ei olisi mitään mieltä. Talvi saattaa mennä vielä suureksi osaksi A:ssa tai Mestiksessä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös