SaiPa kaudella 2015–2016

  • 574 842
  • 2 477

Barney

Jäsen
Noh jos mietitään: Joku tai usea, on sanonut että mistä saadaan tähän hintaan puolustajien pistepörssin kuninkuudesta tappeleva puolustaja SaiPaan? Minun kysymykseni on, miksi SaiPassa ylipäätään tällainen pitäisi olla? Se että joskus tällainen on ollut Salcidon muodossa ei tarkoittane että joka ikinen vuosi SaiPan pitäisi sellainen jostain kehittää. Juttu menee samoille linjoille kun jokrufanit rupesivat miettimään aikoinaan että mistä saadaan ensi kaudelle Kung Erikin korvaaja!
Varmaan sen takia, koska modernissa jääkiekossa ei enää puolustajat puolusta ja hyökkääjät hyökkää, vaan molemmat tehdään koko viisikkona. Modernissa jääkiekossa myöskin erikoistilannepelaaminen on korostunut, varsinkin kun Liigassa suurennettiin hyökkäysaluetta. Suuri osa otteluista ratkaistaan ylivoimalla ja Salcido on vain yksinkertaisesti siinä kohtaa varmaan paras puolustaja tässä Liigassa. Ylivoimapelihän on ollut aina SaiPan akilleen kantapää, joten silloin jos on saatavilla tuon tason seppä, niin kannattaako se päästää pois? Voihan SaiPa sitten hankkia jonkun vähän fyysisemmän arvan, joka huonoimmassa tapauksessa lähtee jo viimeistään marraskuussa johonkin Saksaan tai Itävaltaan. Tai voihan SaiPa peluutaa myös jotain Maalahtea, joka on lähes jokaisella osa-alueella selvästi Salcidoa huonompi. Itse en edes usko, että Maalahti olisi pelannut koskaan SaiPan paidassa yhtäkään ottelua, jos hänellä ei olisi sukulaissuhteita joukkueen sikariportaaseen.

Salcido tekee ehkä joskus näkyviä virheitä, jotka tuntuvat jäävän porukalle mieleen. Harva kuitenkaan muistaa, kuinka helvetin monta huippusyöttöä Salcido tämänkin kauden aikana antoi jollekin Taville, Koholle tai Mankiselle, jotka sitten suhmuroivat huippupaikasta maalivahdin patjoihin. Ei Salcido varmaan ihan paska puolustajakaan ole, jos Tirkkonen kerta peluuttaa häntä yllättävän paljon jopa alivoimalla? Todennäköisyys sille, että SaiPa löytää Salcidon tasoisen puolustajan samalla rahalla on mielestäni niin pieni, että sitä riskiä ei vain yksinkertaisesti kannata ottaa, jos ei ole pakko.
 

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Varmaan sen takia, koska modernissa jääkiekossa ei enää puolustajat puolusta ja hyökkääjät hyökkää, vaan molemmat tehdään koko viisikkona. Modernissa jääkiekossa myöskin erikoistilannepelaaminen on korostunut, varsinkin kun Liigassa suurennettiin hyökkäysaluetta. Suuri osa otteluista ratkaistaan ylivoimalla ja Salcido on vain yksinkertaisesti siinä kohtaa varmaan paras puolustaja tässä Liigassa

Lievää liioittelun makua. Ensinnäkin Liigassa löytyy varmasti kymmeniä puolustajia, jotka ovat parempia saamaan sen kiekon onnistuneesti vastustajan alueelle yv:llä. Toisekseen ei ne Salcidonkaan kahden metrin syötöt Lofquistille onnistuneet läheskään 100% vaan aika usein joutui Sam ottamaan kiekon haltuun ja syöttämään Salcidolle, että koetappas uudestaan. Toki muut pakit epäonnistuivat tuossa 2m syötössä lähes poikkeuksetta. Salcido on myös melko todennäköisesti Liigan kärkinimiä antamaan kaverilla paikkoja alivoimalla. Ei ollut harvinaista, että kaveri sai 2-1-hyökkäyksen tai pääsi suoraan läpi, kun Salcido taiteili viivalla. Hyvä se on YV:llä, mutta vaihtaisin YV:nkin ajaksi useaan Liigan pakkiin. Sanotaan vaikka nyt Lindell, Aalto ja Niskala tässä esimerkkeinä.

En vain henkilökohtaisesti ymmärrä, miten SaiPalla on varaa pitää jengin kalleimpana pelaajana pelaajaa, joka on oikeasti läheskään palkkansa arvoinen vain ja ainoastaan yv:llä. Kaikilla muilla osa-alueilla kaveri on oikeasti nykyisenkin rosterin heikoimmasta päästä. Salcidon avauspelistä ei saa hyvää itkemälläkään. Toki ne välillä onnistuivat, mutta kyllä se varmasti pitkää kiekkoa avauksissa löi pakeista eniten sekä prosentuaalisesti että ihan määrällisesti. Oman pään kiekollinen peli oli aika katasftrofaalista aika-ajoin. Kiekoton peli on kyllä parantunut huomattavasti, mutta ei sekään nyt ole mitenkään suhteessa palkkaan.

En edelleenkää usko, että SaiPan kannattaa maksaa yv-pakille noin suuria summia. Mieluummin ottaisin sinne toisen Lofquistin, joka on kokonaisvaltaisesti hyvä. Sellaista kyllä tarvittaisiin. Ei ole SaiPassa kauhean usein pakkeja ollut, jotka kiekon omassa päässä saadessaan herättävät luottamusta ja saavat vähän rauhoittumaan katsomossa. Tämän lisäksi puolustus huutaa kokoa ja äijämäisyyttä. Mieluiten jo ihan alkukaudesta.

E:
Ehkä tästä ei nyt enää kannattaisi jauhaa, mutta menköön kerta kiellon päälle. Mielestäni "Liigasta löytyy varmasti kymmeniä puolustajia, jotka ovat parempia saamaan sen kiekon onnistuneesti vastustajan alueelle yv:llä" on aika hassu väite. Ja jos Salcidon pakki-pakki -syötöt onnistuisivat merkittävästi korkeammalla prosentilla, niin eihän Briania olisi koskaan-ikinä päästetty NHL:stä Eurooppaan.

Salcido ei ole erikoisen hyvä tuomaan kiekkoa alueelle yv:llä. Tästä seurauksena aika usein heittää kiekkoa päätyyn, kun hyökkääjät ovat jo pysähtyneet siniselle odottamaan tuontia. Lofquist on kiekon alueelle tuomisessakin SaiPassa ylivoimainen. NHL:ssä nuo helpot 2 metrin syötöt viivalla onnistuvat käytännössä 100% rystyltä sekä kämmeneltä ja paljon kovemmassa paineessa, vaikka tämä toinen pakki vähän liikkuisikin. Pakki-pakki syötöt ovat sitten useammin pidemmän matkan syöttöjä, jos yleisesti puhutaan.

Tämä oli myös pisteiden valossa Salcidon paras kausi, joten ei tuo 30+ pistettäkään ole mitenkään luvattu. Enkä minäkään välttämättä Lofquistin tasoista pelaajaa tarkoita, mutta jos Lofquist on ykköskorin kokonaisvaltainen puolustaja, niin haluaisin kakkoskorin kokonaisvaltaisen puolustajan, jollaisen luulisi Salcidon palkalla saavan.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Lievää liioittelun makua. Ensinnäkin Liigassa löytyy varmasti kymmeniä puolustajia, jotka ovat parempia saamaan sen kiekon onnistuneesti vastustajan alueelle yv:llä. Toisekseen ei ne Salcidonkaan kahden metrin syötöt Lofquistille onnistuneet läheskään 100% vaan aika usein joutui Sam ottamaan kiekon haltuun ja syöttämään Salcidolle, että koetappas uudestaan.

...Mieluummin ottaisin sinne toisen Lofquistin, joka on kokonaisvaltaisesti hyvä.

Ehkä tästä ei nyt enää kannattaisi jauhaa, mutta menköön kerta kiellon päälle. Mielestäni "Liigasta löytyy varmasti kymmeniä puolustajia, jotka ovat parempia saamaan sen kiekon onnistuneesti vastustajan alueelle yv:llä" on aika hassu väite. Ja jos Salcidon pakki-pakki -syötöt onnistuisivat merkittävästi korkeammalla prosentilla, niin eihän Briania olisi koskaan-ikinä päästetty NHL:stä Eurooppaan. Liigan puolustajien pistepörssissä pääsi 23 tehopisteellä sijalle 12, Brianilla on sen verran syöttöpisteitä. Ja tusinan verran maaleja siihen päälle. Jos ensi kaudeksi olisi luvassa samat tehot samoilla puolustuspään hasardeilla, niin Tirkkosen ja Tuomenoksan homma on määritellä sille hintalappu.

Toinen Lofquist kelpaisi varmasti kaikille, mutta mistäs ihmeestä me sellainen kaivettaisiin? Itse olisin jopa valmis tinkimään lofquistiudesta, kunhan vaan olisi kokonaisvaltaisesti hyvä pelaaja!
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En vain henkilökohtaisesti ymmärrä, miten SaiPalla on varaa pitää jengin kalleimpana pelaajana pelaajaa, joka on oikeasti läheskään palkkansa arvoinen vain ja ainoastaan yv:llä. Kaikilla muilla osa-alueilla kaveri on oikeasti nykyisenkin rosterin heikoimmasta päästä.
SaiPallahan toimi tällä kaudella ainoastaan toinen yv-kenttä ja aika iso osa sitä oli Salcido. Toinen yv-kenttä oli sitten enemmän ja vähemmän ripulia koko kauden ja minun näkemyksen mukaan jos johtui pitkälti pakeista, kun sieltä uupui se pelaaja joka pystyi rauhoittamaan ylivoiman pitämällä edes hetken kiekkoa paineen alla. Tosin useasti nuo pakit onnistuivat koomailemaan kiekon alueelta pois vaikka ylivoima oli pyörimässäkin. Vaikeahan se on määritellä onko Salcido palkkansa arvoinen vai ei, mutta ilman tuota toimivaa yv-kenttää olisi voinut playoffit jäädä pelaamatta kokonaan ja ainakin minusta Salcido oli iso osa tuota kokonaisuutta. Olihan se syyspuoli Salcidon osalta välillä karmeaa katsottavaa, mutta nosti tasoaan, eikä sen jälkeen jäänyt selkeästi jalkoihin muillakaan osa-alueilla.
 

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
SaiPallahan toimi tällä kaudella ainoastaan toinen yv-kenttä ja aika iso osa sitä oli Salcido. Toinen yv-kenttä oli sitten enemmän ja vähemmän ripulia koko kauden ja minun näkemyksen mukaan jos johtui pitkälti pakeista, kun sieltä uupui se pelaaja joka pystyi rauhoittamaan ylivoiman pitämällä edes hetken kiekkoa paineen alla. Tosin useasti nuo pakit onnistuivat koomailemaan kiekon alueelta pois vaikka ylivoima oli pyörimässäkin. Vaikeahan se on määritellä onko Salcido palkkansa arvoinen vai ei, mutta ilman tuota toimivaa yv-kenttää olisi voinut playoffit jäädä pelaamatta kokonaan ja ainakin minusta Salcido oli iso osa tuota kokonaisuutta. Olihan se syyspuoli Salcidon osalta välillä karmeaa katsottavaa, mutta nosti tasoaan, eikä sen jälkeen jäänyt selkeästi jalkoihin muillakaan osa-alueilla.
Salcido pelasi kuitenkin suurimman osan kaudesta Tavi-Koho/Järvinen-Mankinen ketjun takana Riikolan kanssa. Toinen yv oli sitten Jokinen-McI-Spina, jossa takana oli Lofquist-Ahonen/Larsson/Maalahti. Näistä kahdesta yv:stä selvästi tehokkaampi oli McI:n yv, joka toimi kohtalaisesti ilman Soossiakin. Salcido oli toki toisen yv:n kantava voima, vaikka tämä kenttä oli yv:llä muuten enemmän tai vähemmän ripulia. Salcidon siirto Lofquistin pariksi tapahtui vasta Tammikuussa, joka oli kieltämättä ihan hyvä siirto, vaikka tekikin kakkosyv:stä täysin turhan Larssonin paluuseen asti.

Muttajoo turha tuosta Soossista on sen enempää jauhaa. Jos saavat tarpeeksi halvan sopparin, niin ilman muuta jatkoa, mutta hirveitä summia seura ei toivottavasti herraan varaa.

Ylipäätään tarvitaan kuitenkin ensikaudelle 3 top-4 laituria, joten rahaa tulee palamaan. Nyt jos vielä päästetään Flinck johonkin HPK:hon niin vähän harmittaa, koska tuskin HPK ei ainakaan palkkataistelussakaan luulisi olevan lyömättömissä. Jos Flinck lähtee, niin pitäisi jostain hankkia uusi jyrä, ja joutuisi vielä kärsien katsomaan, kun Flinck loistaa HPK:ssa. Pakistokin on taas täynnä Mikkihiiriä varsinkin jos Ahonenkin lähtee. Tämän lisäksi tarvitaan maalivahti, joka pystyy pelaamaan noin puolet peleistä, sillä Jussi ei kuitenkaan nuorene ja tälläkin kaudella antanut osviittaa, että paikat ei välttämättä kestä.

Saa kyllä toimista jälleen kerran todistaa kykynsä, jos meinaa ensikaudelle kasata toimivan ja kilpailuykyisen jengin. Toki luotto on aiheesta kova.
 
Viimeksi muokattu:

Barney

Jäsen
Salcido pelasi kuitenkin suurimman osan kaudesta Tavi-Koho/Järvinen-Mankinen ketjun takana Riikolan kanssa. Toinen yv oli sitten Jokinen-McI-Spina, jossa takana oli Lofquist-Ahonen/Larsson/Maalahti. Näistä kahdesta yv:stä selvästi tehokkaampi oli McI:n yv, joka toimi kohtalaisesti ilman Soossiakin. Salcido oli toki toisen yv:n kantava voima, vaikka tämä kenttä oli yv:llä muuten enemmän tai vähemmän ripulia. Salcidon siirto Lofquistin pariksi tapahtui vasta Tammikuussa, joka oli kieltämättä ihan hyvä siirto, vaikka tekikin kakkosyv:stä täysin turhan Larssonin paluuseen asti.
Tuo argumentti ei oikein aja sinun etujasi. Salcido teki tällä kaudella ylivoimalla 17 pistettä ja Lofquist 14. Jos otetaan vielä huomioon Brianin pelanneen suuren osan kaudesta huonon ja tehottoman ylivoiman takana, niin tuo saavutus on vieläkin kovempi. Ehkä Salcido on saanut sitten jotain puhuttuja kakkossyöttöjä, koska Lofquisthan on heikommista tehoistaan sekä siitä että ylivoimalla kiekko on aina Salcidon lavassa huolimatta se SaiPan ylivoiman moottori.

Jos mietitään Salcidoa parempia ylivoimapuolustajia, niin tällä kaudella Briania enemmän ylivoimapisteitä tekivät Rantakari, Aalto, Taipalus ja Kousa sekä Niskala yhtä paljon. Sitten voit vertailla SaiPan ylivoimaprosenttia noiden kyseisten pelaajien joukkueiden ylivoimaprosentteihin. Voit myös tutustua joukkueiden ylivoimakoostumuksiin, todennäköisesti pesee ainakin jonkun Tavi-Koho-Mankinen-Riikola- nelikon, jonka kanssa Salcido pelasi aika paljon syyskaudella. Itse pääsin ainakin siihen lopputulokseen, että ottaisin mieluiten ylivoimapuolustajakseni joko Salcidon tai Niskalan.

Eiköhän siitä kiekon aluueelle viennistä ylivoimalla päätä joku ihan muu kuin Salcido. Tai näin ainakin toivon. Ja jos Salcido on ihan paska kaikilla muilla osa-alueilla kuin ylivoimalla, niin on se Tirkkonen ihan perkeleen tyhmä, jos peluutti Briania läpi kauden alivoimalla ja alkukaudesta vielä ihan hirveitä minuutteja 5-5 pelissä.

Joukkueesta on kuitenkin lähdössä ainakin Vainonen, Ahonen ja toivottavasti Lappalainen, joten eiköhän noistakin jotain roposia vapaudu. Lisäksi ensi kaudeksi ollaan ilmeisesti ainakin maltillisesti nostamassa budjettia, joten eiköhän Salcidon jatkon lisäksi olisi varaa vielä hankkia sellainen "kokonaisvaltainen fyysinen puolustaja". Salcidon menettäminen olisi ylivoimalle aivan järkyttävä takaisku. Lofquist-Salcido olisi ylivoimaparina aika lähellä Liigan parasta, joten tuollaisesta aseesta kannattaisi pitää kiinni, kun se on kerta mahdollista.
 

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmoitetaan lähiviikkoina
Lievää liioittelun makua. Ensinnäkin Liigassa löytyy varmasti kymmeniä puolustajia, jotka ovat parempia saamaan sen kiekon onnistuneesti vastustajan alueelle yv:llä. Toisekseen ei ne Salcidonkaan kahden metrin syötöt Lofquistille onnistuneet läheskään 100% vaan aika usein joutui Sam ottamaan kiekon haltuun ja syöttämään Salcidolle, että koetappas uudestaan. Toki muut pakit epäonnistuivat tuossa 2m syötössä lähes poikkeuksetta. Salcido on myös melko todennäköisesti Liigan kärkinimiä antamaan kaverilla paikkoja alivoimalla. Ei ollut harvinaista, että kaveri sai 2-1-hyökkäyksen tai pääsi suoraan läpi, kun Salcido taiteili viivalla. Hyvä se on YV:llä, mutta vaihtaisin YV:nkin ajaksi useaan Liigan pakkiin. Sanotaan vaikka nyt Lindell, Aalto ja Niskala tässä esimerkkeinä.

Olen eri mieltä jokaisesta tässä pätkässä olevasta virkkeestä, poislukien tuo missä sanotaan, että muut pakit epäonnistuivat lähes poikkeuksetta.

En käsitä mitä täällä oikein odotetaan. Sitäkö, että taivaasta putoaa 19+48 tehopistettä tekevä yleispuolustaja, joka jakelee pelkkiä ruumisarkkupaikkoja oman maalin edessä, ja sen lisäksi on tuonut kaikki kodinkoneetkin mukanaan Amerikasta, sekä teettänyt jo valmiiksi oman kakskeppisen ja nimikkopaidat, joita sitten jakelee ilmaiseksi?

Salcidon poispäästäminen olisi ainakin minusta signaali siitä, että ei edes haluta menestyä, vaan tyydytään (taas) tekemään vain suhteellisen hyvää tulosta säästöjoukkueella, näin kärjistäen. Lisäksi Lofquistille jätettäisiin joku helvetin keijokekkeri yv-pariksi, ja siinä saattaisi sulaa Samin tehoja pois. Salcidolla on sellaista huippuosaamista, mitä ei ihan helpolla löydä SaiPan resursseilla. Kyllä, onhan se välillä hasardi ja pehmo omassa päässä, mutta järki käteen. Harva SaiPan pakki on pystynyt koskaan tuollaiseen kiekolliseen peliin.

Joku tuolla sanoi, että ottaisi mieluummin viisi Maalahtea kuin Salcidon. Tähänastisilla Liigan pistekeskiarvoilla viisi Maalahtea tekisi yhteensä noin 1,3-kertaisen pistemäärän yhteen Salcidoon verrattuna. Eli hyvin ajateltu, kyllä niitä siis ainakin neljä tarvitsisi korvaamaan yhden Salcidon!
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Salcido pelasi kuitenkin suurimman osan kaudesta Tavi-Koho/Järvinen-Mankinen ketjun takana Riikolan kanssa. Toinen yv oli sitten Jokinen-McI-Spina, jossa takana oli Lofquist-Ahonen/Larsson/Maalahti. Näistä kahdesta yv:stä selvästi tehokkaampi oli McI:n yv, joka toimi kohtalaisesti ilman Soossiakin. Salcido oli toki toisen yv:n kantava voima, vaikka tämä kenttä oli yv:llä muuten enemmän tai vähemmän ripulia. Salcidon siirto Lofquistin pariksi tapahtui vasta Tammikuussa, joka oli kieltämättä ihan hyvä siirto, vaikka tekikin kakkosyv:stä täysin turhan Larssonin paluuseen asti.

Saa kyllä toimista jälleen kerran todistaa kykynsä, jos meinaa ensikaudelle kasata toimivan ja kilpailuykyisen jengin.
Kyllä sieltä löytyy syksyltäkin yv-tehoja Salcidolta tehoja Spinan ja McI kanssa ja Larssonilta Kohon ketjun kanssa eli ei tuo jako ainakaan ihan pysyvästi noin ollut.

Edelleen sitä mieltä ettei ensi kauden joukkueen kasaaminen ole menetyksien suhteen ainakaan männävuosia huonompi. Tavi ehkä menetyksistä pahin, varma suorittaja, eikä palkkakaan liene ollut ihan kauhea. Mankinen menetys, mutta ei enää halpa ja viimeisen puolen kauden maali-iloittelua ei suuresti voi jäädä kaipaamaan. Tuon tason meidän poikia ei liikaa ole, mutta ehkä tähän saumaan, molempien kannalta parempi katsella hieman uusia tuulia. Spina hyvä pelaaja varsinkin runkosarjaan, mutta ei lähtö suuresti kirpaise kevään esitysten jälkeen, jos Rau jatkaa. Salcido sitten oma lukunsa, mutta muuten ei suuria menetyksiä tule, joita ei markkinoilta voisi korvata. Mielenkiintoista nähdä minkälaisia kotimaisia pelaajia saadaan värvättyä, saadaanko yhtään ns. valmista pelaajaa vai haetaanko taas muutama raakile kasvamaan pelimiehiksi.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Tavi ehkä menetyksistä pahin, varma suorittaja, eikä palkkakaan liene ollut ihan kauhea. Mankinen menetys, mutta ei enää halpa ja viimeisen puolen kauden maali-iloittelua ei suuresti voi jäädä kaipaamaan.

Jep. Varmaa tietoa palkoista ei tietysti ole muualla kun SaiPan toimistossa, mutta kyllähän pelkästään Tavi ja Mankinen oli varmasti hinnoiteltu SaiPan mittapuun mukaan "kotimaisen ykköskorin pelaajan" hintaluokkaan. Tavi olisi keväällä 2013 kelvannut lähes mille tahansa Liiga-joukkueelle, ja Mankisen jatkosoppari tehtiin aikana jolloin oli perusteltua odottaa Jesseltä 40 pisteen kautta. Myös Spina ehti esittelemään potentiaaliaan keväällä 2014 kymmenessä runkosarjan ottelussa ja kymmenessä play offissa, joten SaiPa joutui varmasti maksamaan täyden markkinahinnan myös Davelle.

Jos pelaaja-budjettia on oikeasti tarkoitus kasvattaa ensi kaudeksi, niin pelkästään Mankinen, Tavi & Spina -kolmikon "säästyneillä" palkoilla voi haeskella paria ykköskorin vahvistusta hyökkäyspäähän. Ja jos Salcido (tai rouva Salcido) päättää että #33 pelailee ensi kaudella muualla kuin SaiPassa, niin "Salcidon palkalla" pitäisi sitten löytää joku yleishyvä viivapakki ruokkimaan Lofquistia.

Toinen maalivahti on tietysti yksi rahanreikä. Jos Nieminen on oikeasti tulossa SaiPaan, niin siinä palaa fyrkkaa reilusti enemmän kuin mitä Andylle on maksettu. Ehkä se pelaajabudjetin kasvattaminen riittäisi hatun palkkaan?
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Joo, on jengillä silleen odotukset nousseet että joku Salcido ei enää riittäisi vaan pitäisi saada tilalle parempi mutta halvempi versio. No, Taipalushan meillä tuossa oli mutta päästettiin menemään.

SaiPa joukkueena on mennyt eteenpäin niistä Mällin ja Selinin ajoista jolloin peli oli oikeastaan vaan selviytymistä ja piste sieltä piste täältä touhuamista, mistään dominoinnista ei ollut puhettakaan. Tällä kaudella kotipelit eivät menneet parhaalla mahdollisella tavalla, mutta voitosta lähdettiin kaikkia vastaan pelamaan.

Ensi kauden joukkueen kasaaminen tulee taas olemaan suuri haaste kun pienellä budjetilla epäonnistumisiin ei ole varaa, mutta ainakin minulla riittää luottoa toimiston suuntaan. Oikeastaan joukkue pitäisi rakentaa pleijareita varten kun nyt materiaali ei riittänyt Kärppiä vastaan, eikä varmaan olisi riittänyt muitakaan top 4 joukkueita vastaan.
 

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuo argumentti ei oikein aja sinun etujasi. Salcido teki tällä kaudella ylivoimalla 17 pistettä ja Lofquist 14. Jos otetaan vielä huomioon Brianin pelanneen suuren osan kaudesta huonon ja tehottoman ylivoiman takana, niin tuo saavutus on vieläkin kovempi. Ehkä Salcido on saanut sitten jotain puhuttuja kakkossyöttöjä, koska Lofquisthan on heikommista tehoistaan sekä siitä että ylivoimalla kiekko on aina Salcidon lavassa huolimatta se SaiPan ylivoiman moottori.

Puhe oli, että yv, jossa Soossi ei pelannut oli ripulia. Osoitin vain, että Soossi ei pelannut paremmassa yv:ssä suurinta osaa kaudesta. Ykkösyv toimi vielä ihan kohtalaisen hyvinkin ilman Salcidoa. Toki Salcidon lisäys auttoi kieltämättä yv:tä. Tarkoitan lähinnä sitä, että kun SaiPan ylivoimaa pelataan pois aika moni pyrkii nimenomaan pelaamaan Lofquistia ulos eikä suinkaan Salcidoa. Katsopa vaikka miten Kärpät pelasi SaiPan yv:tä vastaan. Ei siellä Salcidoa koetettu aktiivisesti pelata ulos, vaan yhtä toista herraa.

Salcido on yv:llä hyvä, pitäisi olla tyhmä sitä kiistääkseen, mutta ei se nyt täysin korvaamaton ole. Täällä puhutaan kuin SaiPa ei olisi maaliakaan yv:llä tehnyt ilman herraa.

Jos mietitään Salcidoa parempia ylivoimapuolustajia, niin tällä kaudella Briania enemmän ylivoimapisteitä tekivät Rantakari, Aalto, Taipalus ja Kousa sekä Niskala yhtä paljon. Sitten voit vertailla SaiPan ylivoimaprosenttia noiden kyseisten pelaajien joukkueiden ylivoimaprosentteihin. Voit myös tutustua joukkueiden ylivoimakoostumuksiin, todennäköisesti pesee ainakin jonkun Tavi-Koho-Mankinen-Riikola- nelikon, jonka kanssa Salcido pelasi aika paljon syyskaudella. Itse pääsin ainakin siihen lopputulokseen, että ottaisin mieluiten ylivoimapuolustajakseni joko Salcidon tai Niskalan.

SaiPa pelasi Liigassa eniten ylivoimaa, joten pisteitä ei voida suoraan verrata. Lindellin Ässät esimerkiksi saivat yv:tä kokeilla 30 kertaa vähemmän, mutta Lindell teki kuitenkin vain pisteen vähemmän. Itse Lindellin otteita nähneetä ottaisin ilman muuta Lindellin ripuliranteen ylivoimalle. Lindell ei kyllä taida olla ymmärrettävistä syistä Liigassa ensikaudella, joten ehkä ei voi liigapakista puhua. Taipaluksesta en osaa juuri sanoa, sillä näin vain muutaman herran pelin SaiPa-pelien lisäksi, mutta kaiketi ihan hyvää jälkeä teki.

Eiköhän siitä kiekon aluueelle viennistä ylivoimalla päätä joku ihan muu kuin Salcido. Tai näin ainakin toivon. Ja jos Salcido on ihan paska kaikilla muilla osa-alueilla kuin ylivoimalla, niin on se Tirkkonen ihan perkeleen tyhmä, jos peluutti Briania läpi kauden alivoimalla ja alkukaudesta vielä ihan hirveitä minuutteja 5-5 pelissä.

Lofquist otti tästä aika paljon vastuuta loppukaudesta, kun pelasivat samassa kentässä. Aika usein saikin jalalla tuotua kiekon alueelle. Tirkkonen itsekin myönsi, että ei Salcido pelannut varsinkaan alkukaudesta omissa sillä tasolla, millä piti. Ketäs sitten peluutat, kun kaavailtu kaveri ei pysty kantamaan hänelle kaavailtua vastuuta? Larssonhan oli alkukaudesta SaiPan peluutetuin pakki ja jos muistat herran alkukauden otteita, niin ei ehkä ihan ansaitusti. Sitten meni vielä Larsson ja Riikola rikkikin kesken kauden. Ei SaiPalla ole varaa hankkia useaa ykköspakkia kauteen loukkaantuneiden tilalle. Vaihtoehtoisesti siellä olisi voinut peluuttaa A-junnu Mäkistä, Lappalaista, joka ei mene liigapakista millään tai Maalahtea, joka ei myöskään vakuuttanut tällä kaudella. Mäkistä olisi toki voinut peluuttaa enemmänkin, mutta kehityksen kannalta varmaan ihan oikein antaa pyöriä junnuissa. Salcidon palkka on kuitenkin näiden herrojen palkkojen moninkerta.

Salcidon poispäästäminen olisi ainakin minusta signaali siitä, että ei edes haluta menestyä, vaan tyydytään (taas) tekemään vain suhteellisen hyvää tulosta säästöjoukkueella, näin kärjistäen. Lisäksi Lofquistille jätettäisiin joku helvetin keijokekkeri yv-pariksi, ja siinä saattaisi sulaa Samin tehoja pois. Salcidolla on sellaista huippuosaamista, mitä ei ihan helpolla löydä SaiPan resursseilla. Kyllä, onhan se välillä hasardi ja pehmo omassa päässä, mutta järki käteen. Harva SaiPan pakki on pystynyt koskaan tuollaiseen kiekolliseen peliin.

Kyllä kiekolliseen peliin myös kuuluu se avauspelaaminen ja kiekon ylöstuonti. Salcidon epäonnistuneista avauksista johtuvien pitkien kiekkojen määrä kertoo kaikesta muusta kuin kiekollisesta osaamisesta. Katso ihan huviksesi vaikka noita Kärppä-pelejä, kun selostus ihmettelee Brianin lyödessä useita pitkiä putkeen, joista kaikki ovat joko ihmeellisiä hybridiyrityksiä tai surkeita avauksia. Ei toki SaiPassa usein Lintnerin kaltaisia kiekkotaitureita nähdä, mutta hyökkäyspäätä lukuunottamatta ei Salcidon näkeminen kiekossa suuria hurrahuutoja herätä. Backmankin on ainakin kiekollisesti paljon varmempi.

Meinaat, että Salcidon palkalla[100k+(?)] on mahdotonta hankkia Liigan hyvää pakkia pakkia? Varsinkin nyt, kun markkinoille on odotettavissa pelaajapakoa KHL:stä.

Kyllä sieltä löytyy syksyltäkin yv-tehoja Salcidolta tehoja Spinan ja McI kanssa ja Larssonilta Kohon ketjun kanssa eli ei tuo jako ainakaan ihan pysyvästi noin ollut..
Vaihtoja kun ei tehdä 5 miestä samalla hetkellä, niin noita aina tapahtuu silloin tällöin. Myöskin ihan ymmärrettävää on, että jos Lofquist on juuri ollut jäällä ja SaiPa saa yv:n, niin valmennus on saattaanut vähän jopa luistaa kentällisistä ja laittaa Salcidon McI:n ja Spinan taakse. Syyskuuta lukuunottamatta vaihdon kyllä huomaa Salcidon tehopisteistäkin.

Joo, on jengillä silleen odotukset nousseet että joku Salcido ei enää riittäisi vaan pitäisi saada tilalle parempi mutta halvempi versio. No, Taipalushan meillä tuossa oli mutta päästettiin menemään.
Haluaisin samanhintaisen, mutta kokonaisemman pelaajan. Saa puolestani olla sitten yv:llä paljon huonompi, mutta pitäisi osata pelata omassakin päässä keskivertoa Liigapelaajaa paremmin. Vaikka Salcidoa täälläkin kovasti hehkutetaan, niin epäilen, että ei Liigassa mikään suuri tarjouskilpailu tästä kultakimpaleesta ole käynnissä, vaikka oli puolustajien pistepörssin kakkonen.

Tähän päätän tämän juupas-eipäs-väittelyn omalta osaltani. Ei tästä valmista tule. Joidenkin mielestä oli palkkansa arvoinen ja osan mielestä ei. Ei tällä väittelyllä varmaan suuria saada aikaiseksi.



Tietääkö joku muuten esim Mankisen palkkaa? Tietääkseni sai ihan kelvollista palkkaa, mutta piste/€ oli varmaan suhteellisen korkea kuitenkin. Tavi varmaan sai jo ihan kilpailukykyistä palkkaa. En usko, että Spinakaan oli kauhean kallis jos mietitään piste/€-hintaa. Teki kuitenkin "vain" 10 pistettä 20 peliin toissa kaudella SaiPassa. Alkukausi SHL:ssä oli kuitenkin suhteellisen huono, joten tuskin kukaan tuolla 20 pelin otannalla olisi lähtenyt hirveitä tarjoamaan vain onnistuneiden playoffien takia, kun taustalla oli niin heikko kausi Ruotsissa. Aikaisemmta Ruotsin kaudet toki olivat ihan hyviä.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Kerroppa Barney, mistä tuollaista tietoa on tullut, että SaiPa olisi edes lievästi nostamassa budjettia ensi kaudelle, vai onko se vain sinun haaveiluasi?
Kun menneen kauden pelaajabudjetti oli 1,8 miljoonaa ja rimaa hipoen taidettiin selvitä plussalle, niin minä en usko, että budjetti tuosta enää ensi kaudeksi nousee, hyvä on jos säilyy samana.
Etelä-Karjalan seudun taloustilanne ei kyllä niin hyvä ole, että yhteistyökumppanit laittaisivat rahaa lisää SaiPan tukemiseen ja uusien kumppaneiden saaminen on varmasti vaikeaa, kunhan edes saadaan entiset pidettyä.
Myöskään minkäänlaiseen yleisöryntäykseen en usko, kyllä ihmiset taas alkuun odottavat, kuinka joukkue pelaa ja alkaako menestystä tulla, se nähtiin menneen kauden alussakin kun yleisömäärät pysyivät alhaalla monta kierrosta ennen kuin alkoivat hiljalleen kohota ja alle yleisötavoitteen jäätiin kuitenkin jonkin verran.

Eli, ei pidä puhua mistään budjetin nousuista ennen kuin sellainen on julkistettu!
 

Barney

Jäsen
Tarkoitan lähinnä sitä, että kun SaiPan ylivoimaa pelataan pois aika moni pyrkii nimenomaan pelaamaan Lofquistia ulos eikä suinkaan Salcidoa. Katsopa vaikka miten Kärpät pelasi SaiPan yv:tä vastaan. Ei siellä Salcidoa koetettu aktiivisesti pelata ulos, vaan yhtä toista herraa.
Tietenkin laukoja otetaan kiinni eikä se pelin pyörittäjä, ei tämä mitään ydinfysiikka ole. Laukoja on vain yksinkertaisesti helpompi pelata pois, koska siinä täytyy ainoastaan peittää syöttösuunta hänelle. Jos katsot vaikka Tapparan peliä tänään, niin Lukko ottaa varmasti tiukemmin kiinni alivoimalla Palolan kuin Kuuselan, vaikka Kuusela on ollut ylivoimalla Palolaa tehokkaampi. Se laukoja on vain yksinkertaisesti helpompi/järkevämpi ottaa kiinni, kun se peliä pyörittävä äijä, vaikka se laukoja olisikin pelaajana sitä pyörittäjää huonompi.

SaiPa pelasi Liigassa eniten ylivoimaa, joten pisteitä ei voida suoraan verrata. Lindellin Ässät esimerkiksi saivat yv:tä kokeilla 30 kertaa vähemmän, mutta Lindell teki kuitenkin vain pisteen vähemmän. Itse Lindellin otteita nähneetä ottaisin ilman muuta Lindellin ripuliranteen ylivoimalle. Lindell ei kyllä taida olla ymmärrettävistä syistä Liigassa ensikaudella, joten ehkä ei voi liigapakista puhua.
Kannattaa siinä samalla huomioida, että Lindell pelasi sitä ylivoimaa ketjun kanssa, joka oli lähes koko kauden ajan Liigan kuumin. Se on eri asia pelaatko ylivoimaa Mika Niemen ja Eero Elon kanssa vai Ville Kohon ja Jesse Mankisen.

Lofquist otti tästä aika paljon vastuuta loppukaudesta, kun pelasivat samassa kentässä. Aika usein saikin jalalla tuotua kiekon alueelle. Tirkkonen itsekin myönsi, että ei Salcido pelannut varsinkaan alkukaudesta omissa sillä tasolla, millä piti. Ketäs sitten peluutat, kun kaavailtu kaveri ei pysty kantamaan hänelle kaavailtua vastuuta? Larssonhan oli alkukaudesta SaiPan peluutetuin pakki ja jos muistat herran alkukauden otteita, niin ei ehkä ihan ansaitusti. Sitten meni vielä Larsson ja Riikola rikkikin kesken kauden. Ei SaiPalla ole varaa hankkia useaa ykköspakkia kauteen loukkaantuneiden tilalle. Vaihtoehtoisesti siellä olisi voinut peluuttaa A-junnu Mäkistä, Lappalaista, joka ei mene liigapakista millään tai Maalahtea, joka ei myöskään vakuuttanut tällä kaudella. Mäkistä olisi toki voinut peluuttaa enemmänkin, mutta kehityksen kannalta varmaan ihan oikein antaa pyöriä junnuissa. Salcidon palkka on kuitenkin näiden herrojen palkkojen moninkerta.
Salcido ei siis pystynyt kantamaan hänelle kaavailtua vastuuta? Mitä Salcidolta odotettiin tältä kaudelta? Itse olen ainakin tyytyväinen pakkien pistepörssin kakkossijaan. Salcido oli juuri sitä mitä odotettiin: erinomainen hyökkäyspäässä, mutta liikkeen ja löysän pelaamisen takia välillä kusessa omissa. Edelleen: miksi Tirkkonen peluutti Salcidoa alivoimallakin, jos hän on oikeasti niin paska puolustamaan kun sinä väität? Samaan aikaan kuitenkin puolustusseitsikossa oli tarjolla sinne alivoimalle Lofquist, Ahonen, Backman, Vainonen, Riikola ja Larsson. Jostain kumman syystä Tirkkonen kuitenkin peluutti silloinkin Salcidoa. Pitäisiköhän Pexillekin antaa potkut, kun ei tajua mistään mitään?

Kyllä kiekolliseen peliin myös kuuluu se avauspelaaminen ja kiekon ylöstuonti. Salcidon epäonnistuneista avauksista johtuvien pitkien kiekkojen määrä kertoo kaikesta muusta kuin kiekollisesta osaamisesta. Katso ihan huviksesi vaikka noita Kärppä-pelejä, kun selostus ihmettelee Brianin lyödessä useita pitkiä putkeen, joista kaikki ovat joko ihmeellisiä hybridiyrityksiä tai surkeita avauksia. Ei toki SaiPassa usein Lintnerin kaltaisia kiekkotaitureita nähdä, mutta hyökkäyspäätä lukuunottamatta ei Salcidon näkeminen kiekossa suuria hurrahuutoja herätä. Backmankin on ainakin kiekollisesti paljon varmempi.
Ja Brianko ihan omasta päästä keksi ne ratkaisut? Eiköhän tuo ollut aika moneen kertaan harjoiteltu kuvio, mutta pelaajien ajatukset eivät menneet yksiin ja Salcido näytti sen jälkeen lähinnä naurunalaiselta. Tuo hybridipitkän käyttäminen oli pelaajille vielä uutta, joten tuollaisia virheitä tuli paljon, enkä usko noiden virheiden olevan ensi kaudella enää yhtä yleisiä. SaiPan pitäisi vain opetella käyttämään tuota hybridipitkää hyväksi, koska esimerkiksi Ässät teki menneellä kaudella usean todella vaarallisen tilanteen tuota apuna käyttäen. Jos mielestäsi Backman on parempi avaamaan peliä kuin Salcido, niin sitten tässä keskustelussa ei ole oikeasti mitään järkeä. Pelaajien roolit ovat ihan erilaiset, joten Backmanin syötöt ovat lähinnä alibisyöttöjä, kun taas Salcido hakee paljon vaikeampia syöttöjä, joista tulee tietenkin enemmän harhasyöttöjä, mutta kyllä niistä tulee enemmän niitä peliä avaaviakin syöttöjä.

Meinaat, että Salcidon palkalla[100k+(?)] on mahdotonta hankkia Liigan hyvää pakkia pakkia? Varsinkin nyt, kun markkinoille on odotettavissa pelaajapakoa KHL:stä.
Meinaan, että Salcidon palkalla on erittäin haastava löytää lähtökohtaisesti varmaa ja laadukasta puolustajaa. Tulee mieleen mm. eräs Petr Zamorsky, jonka piti olla ihan ylivertainen puolustaja Liigaan, mutta miten kävikään? Salcido tuntee joukkueen pelitavan ja on tasaisen laadukas suorittaja. Ilman loukkaantumisia todennäköisyys Salcidon paikalle ensi kaudella pakkien pistepörssin top-10:ssa on noin 90%. Mikä on mielestäsi todennäköisyys sille, että joku uusi kaveri tulisi olemaan Salcidoa parempi? Lisäksi kun toimiston on scoutattava jo muutenkin vähintään kaksi uutta ulkkaria joukkueeseen, niin todennäköisyys sille, että joku onkin floppi kasvaa, mitä enemmän uusia hakuja tulee sisään. Salcidolla on tehokkaista liigapuolustajista aika lähellä pienin floppiriski, koska hän on jokaisella liigakaudellaan (5) ollut tehokas.
 

Barney

Jäsen
Kerroppa Barney, mistä tuollaista tietoa on tullut, että SaiPa olisi edes lievästi nostamassa budjettia ensi kaudelle, vai onko se vain sinun haaveiluasi?
Tällaista huhua on liikkunut, mutta eihän mikään ole varmaa ennen julkistusta. Ei kuitenkaan puhuta mistään järkyttävän isosta budjetin nostosta, vaan ihan kevyestä ja taloudellisesti fiksusta liikkeestä. Odotellaan, jos tästä jotain varmaa tietoakin tulisi ilmoille jossain vaiheessa.

@huhheijaa Mankisen palkasta ei tarkkoja lukuja ole, mutta sen verran voin sanoa, että oli viime kaudella todella ylihinnoiteltu. Kallis sopimus KHL-optiolta, mihin nähden tuo viime kauden 24 pistettä oli säälittävän surkea suoritus. Mankisesta vapautuneet rahat + jostain vähän ylimääräistä siihen kylkeen, niin voisi olla jo rahat kasassa johonkin Miro Aaltoseen.
 

atsku

Jäsen
Kerroppa Barney, mistä tuollaista tietoa on tullut, että SaiPa olisi edes lievästi nostamassa budjettia ensi kaudelle, vai onko se vain sinun haaveiluasi?
Kun menneen kauden pelaajabudjetti oli 1,8 miljoonaa ja rimaa hipoen taidettiin selvitä plussalle, niin minä en usko, että budjetti tuosta enää ensi kaudeksi nousee, hyvä on jos säilyy samana..
Eli, ei pidä puhua mistään budjetin nousuista ennen kuin sellainen on julkistettu!

Kallioniemi sanoi asiasta jossakin lähiaikoina annetussa haastattelussa. En muista mikä lehti oli, mutta asiassa käsiteltiin liigajoukkueiden kulukuureja ensi kaudelle. Budjetti joko pysyy joko samana tai nousee hieman, riippuen loppukauden tulopuolesta. Ei kuitenkaan mitään suurta korotusta ole luvassa. Pienene budjetti ei, Barney puhuu ihan tosijuttuja, mikäli Toimitusjohtajan puheisiin voi luottaa.
 

redpecka

Jäsen
Tavin palkassa oli kuusinumeroinen summa, joten kyllä sieltä vapautuu aika reilusti resursseja...
No kiva jos vapautuu pelimerkkejä... Sinänsä kuusinumeroinen summa ei ole paljoakaan: SaiPan pelaajabudjetti nykypäivänä alkaa jo lähennellä kahta milliä, joten tuollaisia kuusinumeroisia tilinauhoja nauttivia pelureita saataisiin melkein parikymmentä per vuosi.
 

Ropelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Salcido tekee ehkä joskus näkyviä virheitä, jotka tuntuvat jäävän porukalle mieleen. Harva kuitenkaan muistaa, kuinka helvetin monta huippusyöttöä Salcido tämänkin kauden aikana antoi
Tätä kinastelua Brianista on melkein yhtä huvittavaa seurata kuin aikoinaan Levokarista. Tuntuu, että samat jampat dissaa nyt Salcidoa, jotka olivat melkein valmiita kuolemaan Paulin ylivoimaisuutta puolustaessaan kriitikoilta. Jatkakaa toki.
Mielestäni SaiPa tarvitsee Salcidoa kokoonpanoon. Kaikki perustelut herran pitämiselle on tässä ketjussa jo kerrottu.
Hyökkäykseen kun saataisiin joku Topon tyyppinen pelaaja tuomaan väriä ja ratkomaan pelejä niin olisin tyytyväinen.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Brian Salcido. Runkosarjan puolustajien pistepörssin jaettu voitto ja ihan kiistatta yksi liigan parhaista, ellei jopa paras YV-puolustaja. No mitäs helvettiä sellaisella tekisikään.

Kun se teidän asenne kaikkeen on tuo, että mikään ei kelpaa vaan default asetus on se, että kaikesta pitää valittaa niin se on ihan samantekevää vaikka sinne tulisi Erik Karlsson pyörittämään YV:tä. Kyllä te siitäkin sitä napisemista aikanaan keksisitte. Te ootte varmaan just niitä samoja jätkiä joiden suurin missio lätkäpelien ja yleensäkin urheilun seuraamisessa on vain löytää se huonoin pelaaja sieltä joukkueesta ja teidän koko matsien seuraaminen menee vain siihen miten saada arvostella jotain tiettyjä pelaajia. Ja takki kääntyy pelkästään menestyksen mukana.

Oikeasti löysätkää sitä pipoa vähän. Täälläkin ulkona aurinko paistaa tällä hetkellä ja elämä hymyilee. Siellä kannattaisi itse kunkin enemmän aikaa viettää.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Oikeasti löysätkää sitä pipoa vähän. Täälläkin ulkona aurinko paistaa tällä hetkellä ja elämä hymyilee. Siellä kannattaisi itse kunkin enemmän aikaa viettää.
Minusta myös sinun, jos jonkun olisi syytä löysätä pipoa, sitähän tämä jääkiekkokeskustelu on että saa esittää omia mielipiteitään. Ei kai tätä vähäistä jääkiekkokeskustelua tarvitse 'tappaa', vaikka eri mieltä olisikin. Siksi en ymmärrä näitä sinun jatkuvia pipon löysäämiskommenttejasi. Itse kuulun Salcidon kannattajiin, mutta ymmärrän myös tuon toisen katsantokannan, kun nähtiin mitä pelaamsen taso syksyllä pahimmillaan oli. Itse näen Salcidon heikkouksineenkin sellaisena palasena, jonka avulla SaiPan on mahdollista menestyä.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Lyhyestä virsi kaunis. En pidä Salcidon pelityylistä pätkän vertaa. Minusta hyvä kiekollinen pelaaja ei ole sellainen, josta on hyötyä vain 1/3 jääalasta. Minusta kiekollisen puolustajan pitää pystyä avaamaan peliä nopeasti omasta päädystä, Salcido ei tähän pysty. Minusta hyvä ylivoimapuolustaja osaa lukea laukaisulinjoja ja tehdä päätöksiä sen mukaisesti löytyykö linjaa vai ei, Salcido ei tähän pysty. Minusta joukkueen selvästi kalleimman puolustajan pitää osata myös puolustaa. Salcidon kohdalla piti kauden aikana jopa pohtia uskaltaako miestä peluuttaa 20 minuuttia...

Hinta-laatu ei kohtaa. Kiitos ja näkemiin Salcidolle.
 

Barney

Jäsen
Lyhyestä virsi kaunis. En pidä Salcidon pelityylistä pätkän vertaa. Minusta hyvä kiekollinen pelaaja ei ole sellainen, josta on hyötyä vain 1/3 jääalasta. Minusta kiekollisen puolustajan pitää pystyä avaamaan peliä nopeasti omasta päädystä, Salcido ei tähän pysty. Minusta hyvä ylivoimapuolustaja osaa lukea laukaisulinjoja ja tehdä päätöksiä sen mukaisesti löytyykö linjaa vai ei, Salcido ei tähän pysty. Minusta joukkueen selvästi kalleimman puolustajan pitää osata myös puolustaa. Salcidon kohdalla piti kauden aikana jopa pohtia uskaltaako miestä peluuttaa 20 minuuttia..
1) Salcido teki viime kaudella 35 tehopistettä. Niistä varmaan jokunen on tullut muualtakin kuin hyökkäysalueelta, vaikka hänestä on hyötyä vain 1/3 jääalasta eikä hän osaa avata peliä ollenkaan.
2) Salcido ei osaa lukea laukaisulinjoja eikä tehdä sen mukaisesti päätöksiä löytyykö linja vai ei, mutta hän oli siitä huolimatta Liigan 5. tehokkain ylivoimapuolustaja. Lähtökohtiin nähden aika hyvä suoritus.
3) Salcido ei osaa puolustaa, mutta silti hän pelasi melko paljon myös alivoimaa. Joku voisi kysyä Tirkkoselta syytä.
4) Salcidon kohdalla piti kauden aika jopa pohtia uskaltaako miestä peluuttaa 20 minuuttia, mutta silti hän kellotti läpi kauden joukkueen isoimpia minuutteja. Kenen siis piti miettiä, sinun vai jonkun ammattilaisen?
5) Hinta-laatu ei kohtaa. Mikä siis on Brian Salcidon palkkapyyntö ensi kaudeksi ja kuinka paljon sinä olisit valmis maksamaan?

Ihan hyvän kaudenhan Brian pelasi, jos huomioidaan että hänestä on hyötyä vain hyökkäysalueella, hän ei osaa avata peliä, hän ei ole hyvä ylivoimapuolustaja, hän ei osaa puolustaa, häntä ei uskalla edes peluuttaa ja vielä kaiken lisäksi hän on kallis. Perkele mikä vahvistus Brian olisi, jos osaisi pelata jääkiekkoa ja palkka maksettaisiin pähkinöillä! Toivottavasti Tuomenoksa löytää jostain tuollaisen kaverin, jotta voidaan potkia Brian helvettiin joukkueesta.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
4) Salcidon kohdalla piti kauden aika jopa pohtia uskaltaako miestä peluuttaa 20 minuuttia, mutta silti hän kellotti läpi kauden joukkueen isoimpia minuutteja. Kenen siis piti miettiä, sinun vai jonkun ammattilaisen?
Joulukuun 6 pelissä Salci kellotti keskimäärin 17:38 per ottelu, ja peliaika vähimmillään reilu 15 min. Tuolloin Salcido tarpoi aika syvissä vesissä pelillisesti ja valmennus(ammattilainen) myös reagoi tähän.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Onko kellään faktatietoa siitä minkä verran Salcidon palkka oli tällä kaudella?
 

Barney

Jäsen
Joulukuun 6 pelissä Salci kellotti keskimäärin 17:38 per ottelu, ja peliaika vähimmillään reilu 15 min. Tuolloin Salcido tarpoi aika syvissä vesissä pelillisesti ja valmennus(ammattilainen) myös reagoi tähän.
Niin ja muissa peleissä läpi kauden pelasi sitten sen verran, että oli kauden päätteksi eniten/ottelu joukkueesta pelannut kenttäpelaaja
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös