SaiPa kaudella 2014–2015

  • 780 019
  • 2 817

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Maalahti oli tänään jäätävän huono...siis oikein erottui huonoudellaan toisin kuin esim. Lappalainen. No miusta näillä kummallakaa ei pitäis olla mitään asiaa pelaavaan kuusikkoon tällä hetkellä.
Tämän pelin opetus loppukaudeksi: Minimoi Maalahden peliaika.

Muuten ihan ookoo vieraspeli Kärppiä vastaan, olisi vaan tarvittu maali Mankisen läpiajosta, Raun ylivoima sutaisusta tai Kohon vedosta, joka pysähtyi kilven reunaan. Torstaina uutta matoa koukkuun, ihan hyvät mahdollisuudet kairata edelleen kuuden joukkoon.
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Jaa Mankisella taas läpiajo? Kuinkahan mones kerta, kun epäonnistuu hyvästä avopaikasta. Näillä tehoilla ja kliinisyydellä en kyllä jää kaipaamaan ensi kaudella Jesseä. Maisemanvaihdos tekee varmasti hyvää myös hänelle.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mankinen on kieltämättä profiloitunut tällä kaudella oikeaksi maalipaikkojen tuhlaajapojaksi. Huh. Jos viimeistelisi paremmalla prosentilla, niin maalisarake näyttäisi varmasti lähemmäs kahtakymmentä. Vaan kun ei, niin ei. Miehen asenteessa ei ole mitään vikaa, mutta tuntuu jotenkin jäätyvän usein siinä viimehetkellä.

Onhan se tietysti ehkä ärsyttävää jos jossain toisessa joukkueessa sitten tuo tuhlailuprosentti heilahtaa sinne onnistumisprosentin puolelle. Toki miehelle toivon menestyksestä uraa, pelaa sitten missä pelaa jatkossa.
 

Tronic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Futbol Club Barcelona
Nyt Pexi ne pakkiparit muotoon:

Salcido - Lofquist
Ahonen - Riikola
Backman - Larsson
Vainonen

Kala-Kallea ja Lörtsy-Lassea ei kiitos kokoonpanoon, ellei loukkaantumisia tule. Näiden kahden sankarin sekoilu on ajoittain aivan kauheaa katseltavaa. Vainosellakin on toki paljon parannettavaa.
 

Don Sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Liverpool
Aika tyypillinen Kärpät matsi. Periaatteessa ihan hyvää peliä SaiPalta, mutta ei riitä. Pari koomailua omissa ja Kärppien yksilöt ratkaisin pelin. Lappalainen ja Maalahti oli kyllä aika pihalla...eikä Salcidollakaan paras päivä ollut. Silmiin pistävää oli pakkien viivapelaaminen, hiton monta kutia jäi ekan vastustajan suojiin. Todella huonosti saatiin kiekkoa maalille viivalta. Karhunen pelasi taas taidolla ja tuurilla nollapelin SaiPaa vastaan. Olikohan tämän kauden kolmas jo saipaa vastaan tai jotain...aika vittumainen saldo. Ja se ei tietysti ole hirveä häpeä, että häviät mestarisuosikille vieraissa, mutta vituttaa tuo maalittomuus!! Neljä matsia liigassa Kärppiä vastaan ja KOLME kertaa on jääty nollille...tarttis keksiä jotain. Vaikka peli oli suht ok, niin ehkä siitä vähän kovuus puuttui. Taklaukset oli aika vähissä, eikä sinne maalille tarpeeksi suoraviivaisesti ajettu, saati oltu maskissa. Silti oli muutama huipputontti tehdä maali, mutta ei tunnu edes pomppivan Kärppiä vastaan.

Montakohan läpiajoa Mankinen on tössinyt tällä kaudella? Onhan miehellä toki kohtuu maalisaldo, mutta pieni pettymys silti ollut. Paikkoihin nähden pitäisi olla jo 20 kaappia rikki. Ja eipä ole tullut vielä tehoja uusitulta ykkösketjultakaan. Kaksi peliä nyt kiikareilla. Okei, se on vaan kaksi peliä ja McIntyrella meni varmaan nää pari peliä, että pääsee taas peliin kiinni, mutta seuraavassa matsissa olisi jo syytä alkaa tapahtua jotain...
 

Spac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarı ve siyah, HIFK, Ketterä
Karhunen pelasi taas taidolla ja tuurilla nollapelin SaiPaa vastaan. Olikohan tämän kauden kolmas jo saipaa vastaan tai jotain...aika vittumainen saldo. Ja se ei tietysti ole hirveä häpeä, että häviät mestarisuosikille vieraissa, mutta vituttaa tuo maalittomuus!! Neljä matsia liigassa Kärppiä vastaan ja KOLME kertaa on jääty nollille...tarttis keksiä jotain.
Joo ja ollaan muuten jääty kuluvalla kaudella yhteensä yhdeksän kertaa nollille. Niistä tosiaan kolmasosa Kärppiä vastaan. Luulisi tuollakin saldolla, että maalinteko olisi ollut vaikeaa, mutta eipä olla lähellekään vähiten maaleja tehty. Välillä se tehottomuus on vain konkretisoitunut ja varsinkin niitä joukkueita vastaan, jotka osaa pelata SaiPan peliä vastaan. Sen uskallan taas väittää, että varmasti SaiPa on yksi eniten laukovista joukkueista liigassa, mutta se taitaa kuuluu taktiikkaan.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Mankinen on kieltämättä profiloitunut tällä kaudella oikeaksi maalipaikkojen tuhlaajapojaksi. Huh. Jos viimeistelisi paremmalla prosentilla, niin maalisarake näyttäisi varmasti lähemmäs kahtakymmentä. Vaan kun ei, niin ei. Miehen asenteessa ei ole mitään vikaa, mutta tuntuu jotenkin jäätyvän usein siinä viimehetkellä.

Onhan se tietysti ehkä ärsyttävää jos jossain toisessa joukkueessa sitten tuo tuhlailuprosentti heilahtaa sinne onnistumisprosentin puolelle. Toki miehelle toivon menestyksestä uraa, pelaa sitten missä pelaa jatkossa.

Jep, maalipaikkojen haaskaaminen on ehdottomasti asia joka tulee ensimmäisenä mieleen Mankisesta. Ja siitä huolimatta, Dave Spinan jälkeen (ja sivussa oleva tuhlaajapoika Tavi välistä unohtaen) toiseksi eniten maaleja SaiPalle on tällä kaudella tehnyt Jesse Mankinen! Oikeasti pelottaa, että Jesse tekee uudessa seurassaan Olli Palolat...
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Minusta Mankisen lähtö on hieno juttu. Pelaajatyyppi huomioonottaen tarkastelussa on oltava mielestäni pistesaldon sijaan maalimäärä, ja se on nyt kahtena peräkkäisenä kautena ollut laskussa. 16, 16, 15 ja nyt 12.

Jesse on ihan loistelias pelaaja, ei mikään pelkkä sniper ja vasta 23-vuotias. Mielestäni on hienoa, että lähtee nyt haistelemaan uusia tuulia eikä anna uran lähteä polkeutumaan paikoilleen. Eikä haittaa, vaikka palaisi maajoukkueeseen ja tykittäisi 30 maalia ensi kaudella. Kaikkea hyvää hänelle ja aikanaan sitten paluu kotiseuduille.

15 maalin samanhintaista paikkaajaa ei ole helppo löytää, mutta sellainen on kärkiketjuihin kuitenkin ensi kaudeksi löydyttävä.
 

ahal

Jäsen
Olipas kamalaa katsottavaa KalPa-matsi. Ei ihan heti tule mieleen vastaavaa. Muutama peli jäljellä, ja jos tahti ei muutu - aufwiedersehen! Hyvästi pitkä kevät. Kuopion peli osoitti katkerasti, että joukkue ei kestä paineita eikä osaa kanavoida energiaansa oikealla tavalla. Silloin ei voi menestyä. Kukaan Markkasta lukuun ottamatta ei pysty kantamaan joukkuetta reppuselässä vaikeilla hetkillä ja näyttämään esimerkkiä.

SaiPan luistelu ei riitä esim. KalPaa ja Kärppiä vastaan puhumattakaan kiekollisista kyvyistä. Ja silloin kun nämä pistävät ison silmään, eväät ovat syöty. Rypistelyksi menee. Esim. Soosi näytti enemmän venepoijulta kuin tähtipakilta.

Yllättävää kyllä, nämä pohjoisamerikkalaiset eivät näytä olevan kovan pelin ystäviä (pl. Spina, Löfquist). Suu kyllä käy, mutta mitään muuta ei tapahdu.

Kehuja pelistä ei voi juuri antaa, miinuksia kylläkin viivakaupalla. Muutama peli vielä jäljellä ja voimme sanoa tack och adjö muutamalle herralle (mm. RA, BS, MV, JM, LL,). Mankisella on selvästi pahvi Kuopioon, kun herraa ei illan koitos napannut yhtään, näkymättömämpi ei voi juuri olla. No se nyt ei enää ole uutta.
 

UniqueSputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tilanne on suoraan sanottuna nyt se, että lopuista otteluista yhdeksän pistettä yhdeksästä on vähimmäistavoite sekä enimmäistavoite. Sadalla pisteellä paikka kuuden joukossa pitäisi olla sinetöity. Tuokaan ei toki välttämättä riitä, sillä muidenkin pelit mentävä sopivasti ristiin.

Kotipelit tällä kaudella olleet uskomattoman epätasaisia. Pelko piilee perseessä, vaikka JYP, IFK ja Blues ovat sopineetkin kuin nenä päähän.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Hieman huolestuneena olen seurannut tällä viikolla joukkueen otteita. Oma kiekollinen peli ei tuota tarpeeksi tilanteita suorista hyökkäyksistä ja kulmissa hävitään kiekot vastustajalle. Etenkin mikkihiiri-kokoinen KalPa heitteli koko pelin meidän hyökkääjiä katolleen. Mitä helvettiä? Omassa päässä ja keskialueella paketti ei kestä kasassa ja taitavampi vastustaja tekee tarvittavat maalit.

Vielä on hetki aikaa hieroa kuviot kuntoon, mutta kyllähän 7. ja 8. sija pitäisi välttää kaikin keinoin nyt. Vaikka sääleistä mentäisiin jatkoon (minkä toki uskon tapahtuvan) niin kesäloma koittaa Kärppiä tai Tapparaa vastaan. Nyt kaikki peliin lopuissa peleissä. Uskoa riittää, vaikka tällaisen pelin jälkeen se onkin hieman koetuksella.
 

juice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kävin juoksemassa kympin, ja kirkastuihan ne ajatukset tämänkin pelin jälkeen. Isoin juttu oli se, että Pekka Virta vei meidän Pexxiä 6-0. SaiPa on varautunut aina KalPan edellisen pelin pelikirjaan, mutta Pekka muutti sitä, ja oli koko ajan 2 askelta edellä. Joukkueemme oli nopeasti pihalla eikä Pexxillä uusia lääkkeitä. Nostan hattua Virralle.
 

ahal

Jäsen
Viimeinen viikko runkosarjasta menossa ja moni asia yhä auki. Alempi po-viiva on käytännössä joko Ipan tai Padan alla, ylemmän sijoitus sen sijaan auki. Toki se siinä 6-7-joukkueen välillä pysyy. Illan matsien jälkeen ollaan ehkä hitusen viisaampia tulevasta.

SaiPan kohdalla näytti jo hetken hyvältä, että oma peli olisi vihdoin löydetty. Eilinen romautti toiveet kuitenkin kertaheitolla. KalPa puppeloi matsinsa Ilvestä vastaan, mutta otti opiksi ja yllätti taas sputnikit housut kintuissa pahemman kerran. Saipalaisten valmistautuminen meni joko ohi tai yli, ja keskittyminen hajosi vääriin asioihin. Pelin kuva oli alusta loppuun sama, mikä huolestuttaa jatkoa ajatellen. Korjaustoimet eivät tahdo luonnistua. Siinä valmennuskin voi katsoa peiliin ja miettiä ottelun sisäistä reagointia. Pleijareissa on pelin henki eri. Kaikki tai ei mitään.

Toinen huolenaihe on joukkueen johtavat pelaajat. Kuka astuu esiin ja näyttää tekemisen mallia. Viime kaudesta poiketen Kohosta ei taida siihen olla, kun oma pelikään ei oikein kulje. Hämäläinen ja Backman ovat luottosotureita, mutta eivät yleensä ratkaise pelejä. Muissa kotimaisissa äijissä on lisää tunnollisia puurtajia, mutta teot ja tehot jäävät vaatimattomiksi. Katseet kääntyvät väkisin Massi Järviseen, mutta lisävastuu saattaa olla liikaa vasta läpimurtoaan tekevälle pelurille.

Ulkkarit ovat siten avainasemassa. DMI olisi kauden aiempien esitysten perusteella itseoikeutettu liideri, mutta saikun jälkeen peli ei ole vielä auennut. Spina jatkaa Giliatin viitoittamalla tiellä - tulos tai ulos. Rau on työteliäs mutta vähän saamaton. Björkki aloitti hyvin, mutta nyt elkeitä leimaa jo keikkatyöläisen olemus, tehdään mikä on pakko. Soosi kurtistelee naamaa illasta toiseen ja yrittää hasardeilla ratkoa pelejä - valitettavasti muut eivät ole aina samalla aaltopituudella. BS on kyllä porukan hitaimpia ellei hitain luistimilla. Siihen nähden pisteluku 34 on kyllä käsittämättömän kova. Larssonin paluu toi hetken valonpilkahduksen alakertaan, mutta pystyykö miten pelaamaan? Löfquist pelaa illasta toiseen suurella intohimolla, mikä hämmentää sekä omia että vieraita. Viime peleissä olen mietiskellyt, että alkaako meuhkaaminen mennä jo yli. Mutta kauden positiivisimpia yllättäjiä kuitenkin ja erittäin tärkeä kaveri ensi kaudella.

Niin, vaihtoehdot ovat aika vähissä ratkaisijoiden suhteen. Curremaisesti voisi todeta, että jokaisen on pelattava jatkossa "litet bättre".
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Minun ehdotukseni tuon tehottomuuden poistamiseksi on, että McIntyre ja Järvinen vaihtavat paikkaa. DMI.n ollessa Spinan ja Raun välissä ketjun peli toimi loistavasti, Järvinen tuurasi ja onnistui pääosan aikaa hyvin, mutta nyt on ketjun kemiat hajonneet. Siksi Järvinen toiseen ketjuun keskelle ja Bjorkstrand toiseen laitaan, Mankinen ainakin yhden pelin ajaksi katsomoon ja Leivo, tai Flinck toiseen laitaan. Leivo toisi ketjuun vauhtia ja sitä maalia kohti menoa, jota on puuttunut Mankiselta. Flinck toisi ketjuun voimaa ja parempia syöttöjä kuin Mankisen repertuaarista tällä hetkellä löytyy ja ehkä nuo kumpikin vaihtoehto toisi myös maaleja ketjulle.
Eilen nähdyllä pelin ulkopuolella luistelulla Mankinen ei ansaitse peliaikaa ja siksi muutoksia on tehtävä, sillä kaikki pelit ja niistä saatavat pisteet on tärkeitä, enää ei vaan voi harrastaa tuollaista noinpelailua kuin eilen nähtiin.
Eilinen ei kovinkaan hyvää kuvaa jättänyt joukkueen iskukyvystä ja olen kyllä melko pessimistisellä mielellä jatkoa odotellessa.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Johtuu ehkä siitä että varjelluin näkemästä eilistä peliä, mutta en nyt vielä ole kauhean huolissani joukkueen vireestä. Näistä viimeisistä runkosarjavastustajista juuri Kärpät ja KalPa ovat olleet muutenkin vaikeita kaadettavia, kun taas JYPiä ja Bluesia vastaan on tällä kaudella aiemminkin kulkenut ja HIFK on tällä hetkellä pelillisesti aallonpohjassa. Jaksan vielä uskoa vähintään kuuteen pisteeseen viimeisestä kolmesta pelistä.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Niin eihän tässä vielä ole aihetta huolestua, vaikka sylettää vieläkin tuo eilinen. Joukkue pelaa parhaimmillaan aivan loistavaa kiekkoa ja ainoa asia joka häiritsee on tällä kaudella nähty totaalinen tason heittely! Mistähän moinen voi johtua. Lisäksi mua ihmetyttää tuo Mankisen pelaaminen ja silti koko ajan tuossa ykkösketjussa pelistä toiseen, vaikka otteet olleet täyttä paskaa tuosta maalimäärästään huolimatta. Etenkin odotuksiin nähden Mankinen on alisuorittanut pahemman kerran ja uskonkin maisemanvaihdon olevan hyvä asia niin SaiPan kuin Mankisen itsensäkkin kannalta. Koholla puolestaan on aivan selvästi vaivoja jonka johdosta oli mahdotonta nousta edellisen kauden tasolle.

Viime kauteen jos verrataan niin tällä kaudella meillä on oikeastaan läpi kauden ollut jatkuvasti vain se yksi ketju jonka peli on kulkenut kerrallaan. Todella paskojakin pelejä mahtuu yllättävän paljon joukkoon, vaikka toki on samaan hengenvetoon todettava ettei SaiPan kausi kokonaiskuvassa ole kuitenkaan ollut huono vaan ailahtelusta huolimatta loistava. Sitä ei vaan ole tottunut näkemään SaiPaa yhtä aneemisena kuin monissa peleissä ollaan tällä kaudella nähty.

En oikein tällä hetkellä jaksa uskoa SaiPan etenevän kuuden parhaan joukkoon runkosarjassa vaan joudutaan lähtemään liikkeelle säälien kautta. Sääleistä puheenollen uskon SaiPan mahdollisuuksiin ja joukkue tulee raivaamaan tiensä jatkoon olkoot vastassa kuka tahansa. Kärpät jos tulee sitten jatkossa vastaan niin eteneminen tyssää siihen, mutta kaikkia muita vastaan uskon SaiPan saavan loistavan sarjan aikaiseksi ja mahdollisuuksia on mihin vain.

Turhahan tässä kuitenkaan on nyt sen enempää synkistellä, kun eihän tässä auta kuin seurata ensin runkosarja loppuun ja miettiä sitten eteenpäin. Kuten Zolomy tuossa mainitsikin niin kyllähän nuo SaiPan pelit ovat ennenkin olleet KalPaa vastaan vaikeita. Noiden pelien tasot SaiPan osalta luokkaa ripulipaska ainankin nyt parin viimeisen kauden aikana. Katsellaan nyt nämä kolme viimeistä matsia ja mietitään sen jälkeen, että vieläkö tuo peli on täyttä sontaa vai ei.

Tsemppiä joukkueelle.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Paikka kuuden joukossa näytti torstain jälkeen suht epätodennäköiselta, mutta eilinen muutti taas tilannetta valoisammaksi. Nyt tarvitaan sitten voittoja, käytännössä Jyp ja Blues pelit on voitettava, IFK:n pelissä saattaa sitten olla vielä varaa muuhunkin. Peli kerrallaan kuitenkin ja tänään Jyp pitää kaataa varsinaisella peliajalla.
 

viivamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Greenbay Packers
SaiPan kohdalla näytti jo hetken hyvältä, että oma peli olisi vihdoin löydetty. Eilinen romautti toiveet kuitenkin kertaheitolla. KalPa puppeloi matsinsa Ilvestä vastaan, mutta otti opiksi ja yllätti taas sputnikit housut kintuissa pahemman kerran. Saipalaisten valmistautuminen meni joko ohi tai yli, ja keskittyminen hajosi vääriin asioihin. Pelin kuva oli alusta loppuun sama, mikä huolestuttaa jatkoa ajatellen. Korjaustoimet eivät tahdo luonnistua. Siinä valmennuskin voi katsoa peiliin ja miettiä ottelun sisäistä reagointia. Pleijareissa on pelin henki eri. Kaikki tai ei mitään.

Tästä vahva sama.Torstaina KalPa ronkkiminen, hiillostus sai SaiPan johtavat pelaajat keskittymään täysin muuhun kuin omaan peliin. Ja ihmetyttää tosiaan myös se, ettei pelin sisällä kyetä tekemään mitään. Olisiko sika-Maken taklaus johonkin Lyytiseen herättänyt joukkueen. Nyt ko muumio sai rauhassa vedellä poikkarilla Macia. Ei vetele. Hävittiin fyysisyydessä, luistelussa ja hermokontrollissa - kaikessa.

Toinen huolenaihe on joukkueen johtavat pelaajat. Kuka astuu esiin ja näyttää tekemisen mallia. Viime kaudesta poiketen Kohosta ei taida siihen olla, kun oma pelikään ei oikein kulje. Hämäläinen ja Backman ovat luottosotureita, mutta eivät yleensä ratkaise pelejä. Muissa kotimaisissa äijissä on lisää tunnollisia puurtajia, mutta teot ja tehot jäävät vaatimattomiksi. Katseet kääntyvät väkisin Massi Järviseen, mutta lisävastuu saattaa olla liikaa vasta läpimurtoaan tekevälle pelurille.

Joukkueesta puuttuu tosiaan johtajia. En tiedä onko Koho velkaantunut raveissa mustalaisille vai mistä on kyse, mutta mahd. fyysisten vaivojen lisäksi ei mies kyllä näytä henkisestikään olevan läsnä. Tänään on uusi mahdollisuus jonkun nousta sieltä esiin. Nyt mitaan tuon joukkueen kanttia mistä se on oikein tehty.
 

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei noi kärkikentät vaan jotenkin toimi. Paikkoja tulee ja peli kulkee, mutta jotain puuttuu. Melkein kokeilisin McIntyreä takaisin Spinan ja Raun väliin. Varsinkin yv:llä peli ei vain tällä hetkellä toimi. Tänäänkin JYP tarjosi paikat 4-5 maaliin, mutta saatiin vain kaksi, joista toinen tyhjiin.

Spinan hermokontrolli on muuten aika hyvässä kondiksessa. Tänäänkin oli selvästi silmätikkuna, mutta aika hyvin pysyi pää kylmänä. Tuomareille huutaminenkin muuttui ainakin rauhallisemmaksi keskusteluksi. Tiedä sitten mitä sanoi.
 

Tronic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Futbol Club Barcelona
Itse laittaisin Mankisen poppareille ja Leivo tilalle. Mankisen 1+1 viimeiseen 17 peliin on suorastaan anteeksiantamattoman heikkoa suorittamista ykkösketjun laiturille. Paikkoja kyllä riittää, mutta viimeistely on aivan luokatonta.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hyvä idea tuo Mankisen vaihtaminen Leivoon muutes. Kannatan. Muutenkin mielestäni Leivo ansaitsisi mahdollisuuden kokeilla ylemmissä ketjuissa. Siellä on huikeasti potentiaalia muhimassa.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Perrin oli niin paska tänään, että kai sillä on jo sopimus SaiPan kanssa.

No joo hassuttelut sikseen ja asiaan. SaiPa pelasi loistavan matsin, vaikkei osattu paikkoja käyttääkkään ottelussa jonka johdosta jännäksi meni. McIntyren paras peli paluunsa jälkeen eli eiköhän tuo jatkopeleissä jo täysin iskussa ole. Tiistaina sitten halli täyteen ja HIFK nurin niin hyvältä tulee näyttämään. Mankisen huolestuttava tehottomuus vaan jatkuu! Itseluottamus täysin hukassa eikä onnistumisia tule monista monista paikoista huolimatta. Katsotaan kun tosipelit alkavat paikkoja kuitenkin on tekisikö popparit hyvää? Leivolle soisin mahdollisuuden.

Runkkarin kahdelle viimeiselle kierrokselle jää paljon jännitettävää ja tässä taitaa olla vielä sijat 4-8 kaikki mahdollisia SaiPalle.

SaiPalla on HIFK kotona ja Blues kotona.
KalPalla on Lukko kotona ja Tappara vieraissa.
Bluesilla on JYP vieraissa ja SaiPa vieraissa.
JYPillä on Blues kotona ja Kärpät vieraissa.

Hemmetin maukas tilanne runkosarjan loppuun.
 
Viimeksi muokattu:

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Hienoa että täällä on muitakin kuin minä noihin Mankisen otteisiin kriittisesti suhtautuvia.
Minä eilen kirjoittamassani viestissä toivoin ketjuihin pieniä muutoksia niin, että Mankinen laitetaan katsomopelaajaksi ja Leivo tai Flinck tilalle. Samalla olisi aiheellista vaihtaa Järvisen ja McIntyren paikat, silloin olisi paremmat mahdollisuudet ketjujen kemioiden toimimiseen.

Jatkoa ajatellen olen hiukan huolestunut SaiPan viisikkopuolustuksen toimimisesta ja siinä erityisesti puolustajien osuudesta, siellä on aivan liika viivyttelyä ja huonoja sijoittumisia, sekä merkkausvirheitä, melkoisesti parannettavaa siis.
Koko joukkueen syöttöjen laatu on melko huono, siinä on myös suuri parannuskohde.

No, että ei mene aivan negailuksi, niin sanottava on, että tärkeät pisteet tänään otettiin ja se suora puolivälieräpaikka on vielä aivan mahdollinen !!
 
Viimeksi muokattu:

Tronic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Futbol Club Barcelona
SaiPa menee KalPan ohi, että heilahtaa. KalPan loput runkosarjan pelit ovat Lukko kotona & Tappara vieraissa. Ihan hirveästi ei ole pisteitä heille luvassa, kun taas SaiPa pelaa umpipaskaa HIFK:ta ja Bluesia vastaan kotona. Blues on toki kova, mutta SaiPa on vienyt jokaisen tämän kauden kohtaamisen, joten luottavaisin mielin voidaan ensi viikkoon lähteä.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hyvä idea tuo Mankisen vaihtaminen Leivoon muutes. Kannatan. Muutenkin mielestäni Leivo ansaitsisi mahdollisuuden kokeilla ylemmissä ketjuissa. Siellä on huikeasti potentiaalia muhimassa.
Siitä samaa mieltä, ettei Mankisen tehot ole ollut sillä tasolla millä pitäisi, mutta en kyllä tässä vaiheessa kautta lähtisi enää kokeilemaan mitään Leivoja ja Flinckejä kärkiketjuun. Aina se maalinteko ei vaan luonaa tekijämiehiltäkään ja osittain nuo kakkosylivoiman hyökkääjien tehot ovat kärsineet takana pelaavista pakeistakin (tähän tulnee parannusta, jos Larsson ja Riikola kestävät pelikunnossa). Mankisen oli kuitenkin viime kauden po-peleissä hyökkääjistä paras maalintekijä, enpä oikein löydä alaketjuista potentiaalisempia pelaajia kuin Jesse. Eli kyllä ne TOP6 hyökkääjät taitavat olla nuo mitä viime peleissä on nähty ja jos joku tuuraaja on pakko hakea, niin minun mielestä se olisi sitten Jokinen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös