SaiPa kaudella 2014–2015

  • 780 028
  • 2 817

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna, Ketterä
On jotenkin uskomatonta kuinka osa täällä kirjoittavista jaksaa ylistää joukkueen otteita käsi sydämmellä ja laput silmillä kuin mikäkin stahovilainen, vaikka kenttätapahtumat kertovat jotain aivan muuta. Ja anna armias kun nämä vesselit huomaavat sinun kirjoittaneen negatiiviseen sävyyn Markkasesta, Kohosta tai ylipäätänsä SaiPa:sta, se on sama kuin olisit 70-luvulla kutsunut Brezneviä kapitalistiksi. Ja tähän jos sorrut vielä nimittämään edellä mainittuja pyhiksi lehmiksi, niin sitten onkin sota valmis. Katotaankohan me oikeasti samoja pelejä?

Vaikka eilen tulikin se kolmepistettä niin peli oli kaikin puolin kamalaa katseltavaa, kuten se on tällä kaudella ollut melkeinpä joka toisessa ottelussa (viimeisen kymmen pelin otannalla ainakin ottelut TPS:ää, Ilvestä, Ässiä x 2 ja Pelicansia vastaan). Markkasen taso on ailahdellut enemmän kuin jaksan muistaa, päällimäisenä syynä varmaan se kun ei ole luotettavaa kakkosveskaa. Koho on ollut täysin susi, se että miehellä on jotain fyysistä vaivaa ei poista sitä tosiasiaa että kaveri on ollut huono.

Summa summarum: Jos jotain ryhtiliikettä ei tapahdu, on aivan turha elätellä mitään toiveita. Kyllä minäkin näen joukkueessa mahdollisuuden, mutta sellaisia otteita on nähty harvakseltaan. Jos Liiga ei olisi näinkin tasaväkinen, SaiPa olisi otteillaan helposti sääliviivan alapuolella.
 

Bacon

Jäsen
Kysynpä nyt Gennadi ihan suoraan, että milloin olet viimeksi kirjoittanut viestin, joka on positiivinen? Johtuisikohan tuo vastailu viesteihin siitä, että tätä ketjua ei jaksa/pysty lukemaan, jos tämä on pelkkää itkua ja valitusta. Täällä kun jotkut yrittävät nähdä asioiden positiivisia puolia. Toki se on harvinaista tässä kaupungissa, mutta hienoa, että niitäkin ihmisiä löytyy.

Olisiko liigan tasaisuudella mitään tekemistä sen kanssa, että SaiPan peli on joka toisen kerran ''kurapaskaa''. Siellä kun nyt sattuu olemaan yhtä hyvä vastustajakin, jonka peli on todennäköisesti myös silloin ''kurapaskaa''.
 

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna, Ketterä
Kysynpä nyt Gennadi ihan suoraan, että milloin olet viimeksi kirjoittanut viestin, joka on positiivinen? Johtuisikohan tuo vastailu viesteihin siitä, että tätä ketjua ei jaksa/pysty lukemaan, jos tämä on pelkkää itkua ja valitusta. Täällä kun jotkut yrittävät nähdä asioiden positiivisia puolia. Toki se on harvinaista tässä kaupungissa, mutta hienoa, että niitäkin ihmisiä löytyy.

Suoraan sanottuna en edes muista... varmaan viime keväänä? Eikä negatiivisuudella ole mielestäni maantieteellistä perimää, Helsinki on ihan yhtä negatiivinen kuin Lappeenrantakin ja vastaavasti myös positiivinenkin.

Kehutaan silloin kun siihen on syytä ja haukutaan samoin perustein. Kai tämä kausi on ollut itselleni pettymys verrattuna edelliseen, totuus pääsi unohtumaan. Eikö tämä jatkoaika.com ole keskusteluforum, missä jaetaan omia näkökulmia ja mielipiteitä, niin hyvässä kuin pahassakin? Hienoahan se on että yritetään löytää positiivisia asioita tämän hetken pelistä, mutta kyllä niissäkin pitäisi olla joku faktapohja.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
En pidättelisi hengitystä McIntyren paluuta odotellessa. Miehellä on ilmeisesti aivotärähdys, joten paluun ajankohtaa on erittäin vaikea arvioida.
Mie oon kuullut kyllä ihan muuta mäkkärin vamman laadusta. Miun tietojen mukaan kyse olisi niskassa olevasta vammasta. Voin olla väärässäkin, mutta kuulemani perusteella paluussa voi pahimmillaan hetkonen kestää.
 

Don Sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Liverpool
Kai se pitää meikäläisenkin nyt joku kommentti tähän heittää. Itsekin näen tuon Kohon tilanteen niin, että ei oikein ole onnistunut tällä kaudella. Pistesaldo on auttamatta liian vähäinen siihen nähden, että on ns. ykkössentteri. Sillä paikalla vaan pitää tulla tulosta ja piste. Ei siitä pääse yli eikä ympäri. Toki tässä vertaa lähinnä siihen viime kauteen, joka oli Kohon paras ja sellaiseksi jääneekin, ainakin pisteiden valossa. Itse rankkaan Kohon laadukkaaksi 2-3 ketjun sentteriksi, mutta tulosta tasaisesti tekeväksi ykkössentteriksi eivät ihan ominaisuudet riitä. Toivottavasti vielä parantaisi loppukaudesta, luistelu on jotenkin kankeampaa viime kauteen verrattuna ja oivaltavat syötötkin harvemmassa. Ei suoritus tälläkään kaudella "paska" ole ollut, mutta ehkä sellainen keskinkertainen.

Ja mitä tulee SaiPan ilmeeseen ja pelaamisen tasoon, niin kyllä sekin on minusta selkeästi havaittavissa, että ei tuo peli viime kauden tasolla ole. Ailahtelee liikaa, varsinkin huonoja kotipelejä on tullut ihmeen paljon. Eilinen peli oli suht hyvää ekat 10min ja sitten kolmannen erän minuutit 45-55. Kolmannen loppuhan meni taas jäähyilyksi ja lähes paniikiksi pari kertaa omassa päässä. Eilen pelattiin ok tasolla 20min, 40min oli aika kuraa. Siitä kuitenkin propsit, että se tärkein, eli 3p sieltä kuitenkin kairattiin. Katastrofin ainekset oli kuitenkin aika lähellä. Kokonaisuutena peli siis ailahtelee, mutta pistepotissa ei hirveästi olla viime kautta jäljessä. 2-3 voiton verran taitaa olla erotus.

McIntryre on kyllä tärkeä ukko ja toivottavasti palaisi pian. Sääleihin mennään kyllä, mutta kuuden sakkiin venyminen vaatii mielestäni pelin tason nousemista. Pirun tasainenhan tuo keskinippu on, joten kaikki on kyllä vielä auki!

Huomenna sitten sinne hemmetin Lahteen...ahdistaa jo valmiiksi...tällä kertaa meinasin kuitenkin kokeilla sellaista jippoa, että tempaisen pitkävetoon pelsuille jonkinlaisen euromäärän sisään, oli kerroin mikä tahansa. Yleensä nää vedot menee persiilleen, joten tällä oletuksella varmistaisin SaiPalle voiton! :-) Tai jos sitä voittoa ei nytkään tule, niin saanpahan sitten hitusen rahaa helpottamaan vitutusta...tosin...tässähän on vielä se karuin vaihtoehto ja sehän se varmaan toteutuu: peli tasan ja sitten pelsuille 2p voitto. Eli ei rahaa vedosta ja SaiPalle vain piste ja taas tappio Lahdessa ;-)
 

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
TPS:llä jengi täynnä nälkäisiä junnuja, ja katsomossa muutama tusina NHL-scoutteja, niin kyllähän pojilta silloin tahtoa ja taistelua löytyykin. SaiPan ensimmäinen erä oli täyttä dominointia, vaikka maaleja ei tullutkaan, mutta paikkoja kyllä oli. Tästä peli tasoittui, mutta olihan SaiPa nyt jatkuvasti vievä osapuoli. Jos TPS:n voittaminen yhdellä maalilla ei porukoille riitä, niin sitten ei. Ei TPS nyt mitään 100-0 tappioita ole muiltakaan jengeiltä ottanut, vaan juuri näitä maalin tappioita. Lassila on vaan niin kova ja junnut jaksavat sitä duunia tehdä. Tappio olisi toki vituttanut, mutta minulle ei ole väliä voitettiinko 3-2 vai 7-1. SaiPa-fanina on oppinut, että voittoja pitää arvostaa.

En myöskään ymmärrä kuinka täällä mietitään kuinka meidän jengi ei ole yhtä kova kun viimekaudella. No ei helvetti sentään, jos Liigan toiseksi pienimmällä budjetilla pitäisi jatkuvasti pelata mitalipeleissä. Tänäkin vuonna tuo jengi on selvästi rakennettu onnistuneesti. Pienenä muistutuksena, että pisteellisesti ollaan lähempänä kakkossijaa kuin sijaa 11. Tämän lisäksi tavoite on edelleenkin poffit, ja jengi on täysin tavoitteessa kiinni.

Kotipeli on kieltämättä ollut huonoa, mutta sehän nyt ei varmaan materiaalista ole täysin kiinni kun vieraissa kuitenkin kulkee. SaiPan pelityyli on ehkä reagoivampaa, joka toimii paremmin vieraissa kun kotijoukkueella on enemmän paineita tehdä peliä.

McIntyren puutteen toki huomaa, mutta pakko vain toivoa kaverin tervehtyvän. Edelleen tärkeä kaveri. Kunhan tulee takaisin kokoonpano näyttää taas paljon paremmalta.

Kohon palkkataso tuskin on yhtä kova kuin muiden ykkös- tai kakkossenttereiden, joten ensikaudeksi vain takaisin sinne kolmoskenttään. Pirun kova pelimies se kuitenkin on, eikä se tehotilasto nyt mikään vahinko ole.

E: Perkele Sport unohtui. Noh idea kuitenkin selvä. Korjasin kuitenkin budjetin
 
Viimeksi muokattu:

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
On jotenkin uskomatonta kuinka osa täällä kirjoittavista jaksaa ylistää joukkueen otteita käsi sydämmellä ja laput silmillä kuin mikäkin stahovilainen, vaikka kenttätapahtumat kertovat jotain aivan muuta. Ja anna armias kun nämä vesselit huomaavat sinun kirjoittaneen negatiiviseen sävyyn Markkasesta, Kohosta tai ylipäätänsä SaiPa:sta, se on sama kuin olisit 70-luvulla kutsunut Brezneviä kapitalistiksi. Ja tähän jos sorrut vielä nimittämään edellä mainittuja pyhiksi lehmiksi, niin sitten onkin sota valmis. Katotaankohan me oikeasti samoja pelejä?.

No joo, pitää kuitenkin muistaa että enää ei sorruta noihin pitkiin tappioputkiin vaan parin huonon pelin jälkeen on aina pystytty kairaamaan voitto.

Isossa kuvassa voidaan voittaa melkeinpä peli kuin peli, ja sitten vastaavasti voidaan tumpeloida kentällä selvästi heikompaa vastustajaa vastaan, ihan kuin olisimme osa jotakin vedonlyöntipuhallusta.

Ja sekin on hyvä tiedostaa että useimmat jengit tulevat Kisapuistoon estämään SaiPan peliä kun tiedostavat SaiPan vaarallisuuden. Sitten peli on sellaista kilpikonnaa että huh heijaa.
 

redpecka

Jäsen
...asiaa...
Hyvää keskustekua taas vaihteeksi osiossa SaiPa, kiva lukea. Ja lainaan nyt lyhennettynä nimimerkki huhhiksen tekstiä: Ihailtavan tyynen rauhallisesti olet saanut punottua lauset tärkeät, kuten muutkin ovat ansiokkaasti tuntojaan purkaneet. Toivottavasti jaksoitte lukea myös meikäläisen sepostukset, vaikka olivatkin sekatäynnä mukahassutteluja, mutta asia siellä aina on ytimessä.
 

fourtyone

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mielenkiintoinen loppuohjelma SaiPalla, tusina jäljellä. Varsinkin helmikuun lopuissa matseissa on monta ns. pakkovoittoa, kun kohdataan mm. Ilves kahdesti kotona sekä vieraissa Sport ja TPS. Noista on pakko kairata voitot, jos haaveita kuuden sakkiin meinataan pitää yllä.
Etukäteen ainoastaan Kärpät ja Tappara -matsit ovat etukäteen 0-pisteen otteluita. Huomenna myös erittäin tärkeä kotiottelu KalPaa vastaan, pisteitä olisi otettava.

Maaliskuu alkaa vaikealla vierastuplalla Oulussa ja Kuopiossa, Kärppiä vastaan ei liene jakoa mutta Kuopiosta mukaan piste tai pari. Runkosarja huipentuu sitten kolmeen kotiotteluun, joissa ratkotaan miten pudotuspelit aloitetaan. Silloin pitää myös ottaa pisteitä. Sellaiset 20-22 pistettä lopuista matseista täytyisi ottaa, jos halutaan välttää Lomarengas-kierrokset, sekään ei välttämättä riitä.

KalPa (k)
Ilves (k)
Kärpät (k)
Tappara (v)
Sport (v)
TPS (v)
Ilves (k)

Kärpät (v)
KalPa (v)
JYP (k)
HIFK (k)
Blues (k)
 
Viimeksi muokattu:

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Marraskuu alkaa vaikealla vierastuplalla Oulussa ja Kuopiossa

Pelataan ny tää kausi eka pois.

Asiasta vielä sen verran, että jos DMI saadaan piankin takaisin kokoonpanoon, on neljän sakki edelleenkin pienellä tuurilla mahdollinen. Tosin se vaatii myös Jussilta hyvää pelaamista ja Andylta onnistumista.

Tiukaksi menee perhana.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Neljän sakkiin ja kuuden sakkiin... no mikä ettei! Mutta vaikka minä yleensä tapaan esittää hämmentävän optimistisia näkemyksiä SaiPan peliesityksistä otteluiden jälkeen, olen sarjataulukkoa katsellessa keskittynyt haarukoimaan etäisyyttä sijaan 11 ja hyvänä päivänä säälipleijarien kotiedun mahdollisuutta!
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Yleensä kai siihen nelosen paikalle on se sata pistettä tarvittu, mutta nyt tuo tilanne on niin pirun tasainen, että voi olla, ettei kolminumeroista lukua aivan lähellekään tarvitse päästä. Ristiinpelaamista ja onnenkantamoisia tarvittaisiin moiseen, mutta täysin mahdollinen se on, jos joukkue vain pelaa hyvin. Ja kuten sanoin, siihen tarvitaan se yksi saigonimies, joka tuntuu olevan miltei puoli joukkuetta. Ja niiden molareiden loistavaa torjuntatyöskentelyä.

On se optimismia, mutta ei mitenkään täysin mahdotonta. Kalpan ketjussa jo onneksi kirjoitettiinkin, että heidän seuraavat kolme peliään ovat vähän helpompia, kun seuraavaksi vastaan asettuu SaiPa. Kalpalla ja sen "kiekkokontrollilla" pitää huomenna pyyhkiä kisapuiston jäätä, jos tahdotaan tällä kaudella menestyä vielä.

Uskon kyllä, että kuuden sakissa ollaan, kun runkkari tulee päätökseensä. Jos ei, olen kyllä vähän pettynyt.
 

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna, Ketterä
Mutta vaikka minä yleensä tapaan esittää hämmentävän optimistisia näkemyksiä SaiPan peliesityksistä otteluiden jälkeen, olen sarjataulukkoa katsellessa keskittynyt haarukoimaan etäisyyttä sijaan 11 ja hyvänä päivänä säälipleijarien kotiedun mahdollisuutta!

Mutta vaikka minä yleensä tapaan esittää hämmentävän negatiivisia näkemyksiä kaikesta, on HPK kaikin voimin auttamassa meitä varmistamaan ainakin sen säälipaikan. Lahtelaiset sinetöivät oman nousunsa mahdottomuuden myymällä Repikin ja Redenbachin Sveitsiin. Ei kai tällaisessä tilanteessa edes SaiPa voi sulaa ulkopuolelle, eihän?
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olen itse sen verran laskenut rimaa kauden aikana, että säälipaikkakin tyydyttää. Mieluiten toki kotietu siellä kuitenkin, vaikka en tosiaan SaiPan otteilla tiedä kuinka merkittävää se on. No lähtökohtaisesti tavoiteltavaa silti. Kuudes sija olisi tietysti huikeutta. Sitä ylemmäs päästäkseen tarvitaan sitten jo vähän tuuriakin.
 

juice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
KalPa (k)
Ilves (k)
Kärpät (k)
Tappara (v)
Sport (v)
TPS (v)
Ilves (k)

Kärpät (v)
KalPa (v)
JYP (k)
HIFK (k)
Blues (k)

Ikävä juttu, että kuuden pisteen otteluita pleijaripaikoista taistelussa ei ole kuin yksi Bluesia ja yksi Tapparaa vastaan. Tarkoittaa että pisteitä pitäisi tulla tasaisesti. Blues-peli voi olla erittäin tärkeä.

Tärkeintä olisi kuitenkin välttää säälipleijariparitus Ässäpakkaa vastaan...
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Ikävä juttu, että kuuden pisteen otteluita pleijaripaikoista taistelussa ei ole kuin yksi Bluesia ja yksi Tapparaa vastaan.

Jaa että jyp, ifk ja kalpa eivät ole enää kuuden pisteen otteluita? Eihän ne tarvi kuin kaikki voittaa ja tilanne on aivan toinen. Vähän ny hei optimismia! Kahdeksan pistettä on ifk edellä SaiPaa ja pelannut kaksi peliä enemmän.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Tänään alkaa sarjataulukkokin näyttää järkevämmältä, kun ottelumäärät tasoittuvat. Jos en väärin katsonut, niin illan otteluiden jälkeen HIFK ja KalPa ovat pelanneet 50 ottelua ja kaikki muut 49 ottelua. Alkaa olla hyvät pohjat taivas vai helvetti -spekuloinneille!
 

redpecka

Jäsen
Olen itse sen verran laskenut rimaa kauden aikana, että säälipaikkakin tyydyttää. Mieluiten toki kotietu siellä kuitenkin, vaikka en tosiaan SaiPan otteilla tiedä kuinka merkittävää se on.
No olisihan kotiedulla pari kivaa pointtia: mahdollisessa kolmannessa ottelussa yksi kotipeli lipputuloineen ja lisäksi parempi mahdollisuus välttää Kärpät ekalla oikealla PO-kierroksella. Peliesitykset toki saattavat mennä miten sattuu huolimatta koti/vieras.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
McIntyren lisäksi nyt myös Tavi on siis klesana. Ykkösketjun saapuu räjäyttämään tulostaululle tehopakkaus Jokinen. Lehdistötilaisuudessa varmaan kysytään viime hetken hankinnoista, toivottavasti sieltä ei kuulu että näillä mennään. Jos tuo Mikus on tosiaan tulossa ensi kaudeksi niin kai se voisi kohtuullisella korvauksella irrota jo nyt, tuskin Hokki kuitenkaan on Liigaan pyrkimässä? Toisaalta onhan meillä tuolla junnuissakin yksi potentiaalinen tsekki mutta ei sekään näköjään pääse edes kokeilemaan ennen kuin koko muu hyökkääjistö tipahtaa edeltä pois.
 

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna, Ketterä
Toisaalta onhan meillä tuolla junnuissakin yksi potentiaalinen tsekki mutta ei sekään näköjään pääse edes kokeilemaan ennen kuin koko muu hyökkääjistö tipahtaa edeltä pois.

Onkohan oikeasti Zborilin kohdalla joku "ongelma" vai miksi helvetissä kaveria ei nosteta edustusjoukkueeseen? En ymmärrä.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ykkösketjun saapuu räjäyttämään tulostaululle tehopakkaus Jokinen.
Seitsemän viimestä peliä ykkösketju vetänyt 0+0 tehoilla, joten voi hyvinkin olla että Jokinen räjäyttää paremmat tehot taululle.

Tärkeä peli tänään edessä, voitto pitää tänään kairata, mikäli halutaan olla KalPan edellä runkosarjan lopussa.
 

Bacon

Jäsen
Olisihan tuo Zboril kieltämättä mukava nähdä edustuksessa, mutta toisaalta Tirkkonen ja kumppanit seuraavat myös A-junioreiden otteita silmä kovana, joten kyllä siellä tiedetään missä mennään. Syytä tähän Zborilin peluuttamattomuuteen ei tiedä kuin valmentajat itse ja tuskin niitä meille myös kerrotaan. Ehkä Vainikainen on pelityyliltään parempi alempiin ketjuihin kuin Zboril. Ainakin kokoa on siihen hommaan enemmän. Toisaalta Zborilia voisi myös kokeilla suoraan tulosketjuissa, mutta nää on näitä ikuisia kysymyksiä...
 

Wolves

Jäsen
McIntyren lisäksi nyt myös Tavi on siis klesana.

HTT tietää kertoa, että Tavin kausi olisi paketissa. Mielenkiinnolla odotan onko SaiPalla verkot vesillä vai mennäänkö näillä?

Mitään vahvistustahan seura ei tälle ole antanut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös